מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- TSH גבוה ודופק לא סדירכהן01/02/2011
בבדיקות דם לאחרונה נמצא שיש לי TSH גבוה 4.7 למרות שאני מקבלת אלטרוקסין.
שאלתי היא: האם תת פעילות כזה של בלוטת המגן יכולה לגרום לדופק לא סדיר - פעימות מוקדמות??
יש ימים של פעימות רבות כאלה ויש ימים ללא.
בהולטר לא ראו פעימות מוקדמות רבות והפענוח שלל בעיה.
כמו שאתה יודע- תמיד עם הולטר יש פחות או בכלל לא בעיות בסדירות הדופק.....
בכל מקרה- הפעימות הללו מפחידות.
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH גבוה ודופק לא סדיר - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן02/02/2011תת פעילות של בלוטת התריס אינה גורמת לדופק מהיר או פעימות מוקדמות. בד"כ לא צריך סיבה שיהיו פעימות מוקדמות. ניתן תמיד לחזור על בדיקת ההולטר או לעשות הולטר ממושך יותר (שבוע)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמיטן, רמת דופק ושריפת קלוריות.ענת פלדמן01/02/2011
מומחי הפורום שלומות. לקוחה שלי נוטלת נורמיטן על מנת להסדיר את הדופק. במקביל אנחנו עובדות על הרזייה ופיתוח הסבולת האירובית, חיזוק גמישות....
כשהיא עונקת את שעון הפולר במשך היום, גם כשהיא פעילה מאד,, היא מגיעה לדופק מקסימלי של עד 115 פעימות לדקה. בהתאמה - כמות הקלוריות ששעון הפולר מראה שהיא שורפת ביום נתון נמוכה יחסית (ונמוכה יחסית למה שהיינו מצפים לאור גובהה ומשקלה. גובה 1.55 משקל 75 קילו). כך שביום רגיל שעון הפולר מראה שהיא מגיעה לשריפה קלורית של כ 1000 בלבד. כיצד מתייחסים לנתון הזה מבחינת התזונה שלה? האם על מנת לרזות היא נידונה לאכול פחות מאלף קלוריות ליום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמיטן, רמת דופק ושריפת קלוריות. - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן02/02/2011למרות שזה לא התחום ההתמחות שלנו אך השאלה היא מעניינת נורמטין בולם את העליה בדופק ולכן איני בטוח שניתן להתייחס לכמות שריפת הכלוריות כפונקציה של העליה בדופק משום שמדובר מצב לא פזיולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההו תודה
ענת פלדמן02/02/2011זה עוזר. אני מבינה שבגלל הנורמיטן פשוט חסר לנו הנתון הזה של השריפה הקלורית היומית שלה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב הלבשיר31/01/2011
שלום! אני עשיתי בדיקת הולטר, בתשובה רשום VPC'S 292 מה זה אומר, עם יש צורך בטיפול?אני מרגישה אותם במהלך הים וזה מפריע לי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב הלב - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן02/02/2011ראי תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בקצב הלבשיר31/01/2011
שלום! אני עשיתי בדיקת הולטר ותוצאה - קצב סינוס ממוצע 83 לדקה, VPB'S 289
רציתי לשעול מה הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בקצב הלב - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן02/02/2011שאלה מאוד קצרה בלי פרטים. אבל אם אתה מרגישה את הפעימות המוקדמות ניתן להציע לך טפול תרופתי או צריבה. יש להוועץ בקרשדיולוג ממוחה לטפול בהפרעות קצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות אחרי צריבה
אסטלה03/02/2011לפני כמה ימים ביצעתי צריבה יכול להיות שיש תופעות כמו פעימות מוקדמות יכול לקרות אחרי הפעולה אם זה שכיח אבל חולף או צריך טיפול מיוחד?תענו לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי לטמבוקורדובי29/01/2011
לרופאים שלום רב. אני מטופל כ6 שבועות בטמבוקור עקב פרפורי פרוזדורים חוזרים. אני נוטל מינון של 100 מג ליום. בשבוע האחרון אני חווה הפרעות במערכת העיכול כמו עצירות. האם זה קשור לתרופה? מהם תופעות הלוואי השכיחות לתרופה והאם ניתן לעבור לתרופה עם פחות תופעות לוואי? תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי לטמבוקור - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר30/01/2011עצירות יכולה להיות תופעת לואי של טמבוקור. לכל התרופות יש תופעות לואי ויש להתיעץ עם הקרדיולוג שלך על החלופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימהיקי27/01/2011
שלום רב
אני חולה קרדיומיופטיה היפרטרופית במידה בינונית, היפרטרופיה דיפוסית , גם באזור הספטום וגם בחוד .
כמו כן הפרעה דיאסטולית דרגה 2 . אני בן 72 .
סובל מקוצר נשימה במאמצים קלים .
לאחרונה מתעורר בלילה מקוצר נשימה .
הייתי מבקש הסבר , ממה נובע הקוצר נשימה בלילה ? הרי זה קורה ללא מאמץ . מה התהליך שעובר הגוף שקוצר הנשימה מתרחש ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר30/01/2011יכולות להיות מספר סיבות ולכן כדאי להבדק ולהתיעץ עם רופא המשפחה. מבחינת הלב יש לבדוק אם לא התפתחה אי ספיקה שמאלית, מצב שבו מצטברים נוזלים בריאות וגורמים לקוצר נשימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב לב פעימות מוקדמותמרדכי26/01/2011
שלום רב,
אני בן 60
בחודשים אחרונים יש לי תופעה של פעימות מוקדמות .
בממצאי האולטר נמצא:
קצת סינוס מהירות מינימלית 44, מקסימלית 92, ממוצע 62
ניצפו : בהפרעות קצת חדריות 5 VPB'S
בהפרעות קצת על חדריות 2055 APB'S
אקו לב במאמץ תקין,תגובה כרונוטרופית טובה.
אקו לב תפקוד סיסטולי שמור של חדש שמאול ,אי ספיקה מיטרלית מינימלית .
באק"ג: קצב סנוס ברדיקרדיה.
הרופא כותב בסיכום : הפרעות על חדריות .SICK SINUS SYNDROM
במידה והמצב מחמיר ניתן לנסות טיפול בריטמיקל 100 מ"ג פעמיים ביום.
אני מאוד לחוץ מהממצאים . מה המשמעות ? ומה הטיפול המתאים למה שתיארתי ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב לב פעימות מוקדמות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר27/01/2011אין סבה להלחץ ואין צורך בטיפול כשלהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמותיוסי26/01/2011
דוקטור שלום,
רציתי לשאול האם הגיוני שפעימות מוקדמות מופיעות למרות שעברתי אבלציה מוצלחת לפני שבועיים להשמדת מוליך נוסף מולד בפרוזדור השמאלי של הלב שגרם להתקפי svt והאם הפעימות יכולות להמשיך להופיע כל החיים למרות שעברתי אבלציה מוצלחת לטיפול בהתקפי svt וירדה לי "אבן" מהלב הפעימות מאוד מציקות לי ומפחידות אותי שהן מופיעות איך מתמודדים איתן ללא תרופות.
תודה רבה,
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר27/01/2011באבלציה לא מטפלים הפעימות המוקדמות ולכן הן עלולות להמשך, אך מנסיוני הן חולפות ומפסיקות להציק לאחר מספר שבועות.בכל מקרה הן לא מסוכנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הפרעות קצב
מיר29/01/2011אני מניחה שכש יש "צרות דומות " לאחרים....זה אכן מנחם....
בינתיםם אני אמורה לקבל השבוע LOOP RECOREDER ומבצעת באמצע חודש הבא הולטר
שילוב קטלני נכון?
ומקווה שסוף סוף נצליח לאתר את סוג הפעימה
כי בהחלט איכות החיים שלי נפגע.
בעיקר התקפי חרדה שטופסים אותי
תודה לכם על העצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בלבדוד25/01/2011
שלום רב.
אני בת 18 אמורה לעבור ניתוח לב פתוח לסגירת חור בין הפרוזדורים עם תיקון של ורידי ריאה מימין.. לפעמים מרגישה כאב בחזה ממש שניות שאלתי הרופא ואז אמר שהמצב הזה לא עושה כאבים אולי הפרעות קצב !! מה זה הפרעות קצב?? ואם ניתן להרגישם ככאב בחזה ? האם לאחר הניתוח לא ארגיש אותם שוב ??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חור בלב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר27/01/2011הכאב בחזה אינו קשור וככל הנראה אינו מצביע על הפרעות קצב ויש לקוות שיחלוף אחרי הניתוח. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת ברןגדהלימור25/01/2011
פרופ' אדלר שלום רב,
רציתי לשאול כמה שאלות בנושא תסמונת ברוגדה.
ידוע כי תסמונת ברוגדה היא מחלה של החשמל בלב ונגרמת ע"י מוטציות בתעלות יונים בתוך תאי שריר הלב (תעלת הנתרן).
ישנו תרשים א.ק.ג המאפיין את המחלה והוא חסם הולכתי ימני (RBBB) המלווה בהרמות מקטעי ST בנקודות הבדיקה V1-V3 ותצורת QRS שבה יש הרמה באיזור נקודת J .
בעיוני בכמה אתרים באינטרנט מצאתי כמה תשובות לשאלות שנשאלו בנושא התסמונת ורופאים ענו כי לא כל אחד שיש לו את הא.ק.ג האופייני, הוא אכן סובל מהתסמונת.
שאלתי היא: איך זה שלאדם מסויים יש תבנית א.ק.ג של ברוגדה והוא אינו סובל מהתסמונת? הריי התבנית בא.ק.ג נוצרת עקב שינויים במערכת החשמל בלב כתוצאה מהתעלות הפגומות..
למה שלב עם מערכת הולכה חשמלית תקינה יראה א.ק.ג של ברוגדה?
אודה לתשובתך
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת ברןגדה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר27/01/2011מאוד לא רגיל שלב רגיל יראה את השינויים של התסמונת אך יכול לקרות במצב של שינויים יוניים בלב תקין, לאחר התקף לב, בשל שינויים במבנה החזה ועוד. יותר שכיח, כנראה, שלחולים בברוגדה יש אק"ג תקין לעתים, ככל הנראה מפני שהבטוי של השינויים החשמליים באק"ג מוגבר או מופחת ע"י גורמים שונים כגון חום, מנוחה, שינויים המערכת עצבים אוטונומית ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיכאל25/01/2011
שלום.
אני חייל ולפני כשחודשיים התעלפתי ולכן לאחרונה ביצעתי בדיקת טילט טסט . קיבלתי את התוצאות של הבדיקה שאומרות שאחרי 17 דקות עמידה הייתה נפילת דופק מ75 עד 15 עם לחץ דם 50 וסינקופה. הכל חזר לנורמה בשכיבה לאחר מס' שניות. כתוב שגם היה VASO VAGAL SYNCOPE . הביאו לי המלצות :1.שינוי אורחות חיים.2.VOUNTER MACEUVERS בזמן התסמינים. רציתי לדעת מה זה אומר כל הדברים האלה כי אני לא מבין את כל מה שכתוב. איך זה יכול להשפיע עליי בעתיד ואיך הצבא יסתכל על זה כי כרגע אני עובד בעבודות פיזיות בצבא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר27/01/2011ההנחיות שקבלת טובות.קשה להנחות בכתב ואני מציע לחזור ולהפגש עם הרופא שנתן את ההנחיות כדי להבין בדיוק במה המדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור עליות לאחר ניתוח תיקון מסתםמאיה25/01/2011
שלום,
אימי עברה לפני חודשיים ניתוח תיקון מסתם מיטרלי בעקבות דלף גדול.
הניתוח לא הסתיים בצורה אופטימלית ונשאר דלף, אם כי קטן יותר.
אתמול היא הרגישה פרפור ,ללא כאבים, שהסתדר מהר והאקג היה תקין.
הוחלט לנסות להחליף תרופה.
שאלתי- האם הפרפור הזה צפוי להיעלם מתישהו?
האם לרופאים קשה להגיע להחלטה על תרופה מתאימה לאיזון? ואם התרופה מאזנת, האם לאחר תקופה מסוימת השפעתה פוחתת ויש צורך בהחלפה נוספת?
מה הסכנות בפרפור עליות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור עליות לאחר ניתוח תיקון מסתם - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר27/01/2011כדאי לפנות לרופא המומחה להפרעות קצב שלא יתקשה להתאים תרופה (או תרופות) בהתאם לצורך.אכן יעילות התרופות עשויה לפחות ולעתים יש צורך להחליפן. הסכנות בפרפור נובעות מקצב מהיר ומסכון להיווצרות קרישי דם, ויש לדון על כך עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולול ואוכלאהובה25/01/2011
האם נטילת פרולול חייבת להעשות כ20 דקות לפני אוכל או שאין קשר בין נטילת תרופה זו למזון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולול ואוכל - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר27/01/2011למיטב ידיעתי אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבלציה לאחר התקף לבדני24/01/2011
לפני כארבע שנים עברתי התקף לב חזק עם נזק רציני ללב.
מאז ההתקף היו לי מספר ארועים של פרפור פרוסדורים דהיינו הפרעות קצב עם קצב לב מעל 130 פעימות לדקה.
השאלה שלי היא האם במקרה כמו שלי ניתן להעלים את הפרעות הקצב באבלציה ,או שהצלקת שנגרמה מההתקף היא הגורם להפרעות וגם אבלציה לא תעזור כאן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבלציה לאחר התקף לב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר27/01/2011אין קשר ישיר בין הצלקת בחדר השמאלי של הלב לבין הפרפור המתרחש בפרוזדורים, כך שבעקרון אתה יכול להיות מועמד לאבלציה של הפרפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצב על חדריתאלי מלול24/01/2011
בעקבות עיסוק בספורט תחרותי נישלחתי לבדיקת הולטר.
סיכום הבדיקה: קצב סינוס ממוצע, פעימות על חדריות מוקדמות בדדות.
קצב בסיסי, סינוס
מינימלי: 45
מקסימלי: 104
ממוצע: 61
המלצה: המשך מעקב קליני.
ברצוני לדעת מה זה אומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קצב על חדרית - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר27/01/2011בדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)