פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעימות לב מואצות
    איילה
    24/02/2011

שלום
    לאחרונה מזה כמה ימים שאני מרגישה דופק מהיר כאשר אני עולה למיטה לישון, ואני מתעוררת במין בהלה, אני מרגישה מן תחושה של נפילה שאין אני יודעת להסביר. שאלתי למה אני צריכה היתייחסות ראשונה בעקבות פעימות הלב המואצות? ומה עליי לעשות? במהלך היום הכל בסדר , רק שאני לוקחת נשימות עמוקות מה שלא היה, אני בדרך כלל בחורה בריאה, לא לוקחת שום תרופות.
    אשמח לשמוע את דעתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעימות לב מואצות

הוספת תגובה

• פעימות לב מואצות - תגובה

ד''ר מחמוד סולימאן
    28/02/2011

הרגשת דופק מהיר בד"כ מלווה מצבי מתח שונים. באם זה יימשך מציע להבדק ע"ג קרדיולוג (בעיקר בצוע בדיקת הולטר)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדש בעסק...מה אומרות התוצאות הללו?
    רון
    24/02/2011

;25-שכיחים; ממוצע לשעה VPB'S:הפרעות קצב חדריות
    3 וקטעים-COUPLETS VPB'S מקסימלי-70 לשעה; כולל
    .BIGEMINY, TRIGEMINY קצרים של

אני מבין שיש לי לא מעט פעימות מוקדמות והן לא מסוכנות.
    אבל פעימות COUPLETS אני מבין שהן יותר מסוכנות?
    ומה המשמעות של ביגמיניה וטריגמיניה?

האם יש צורך בתרופות?

כאשר הבדיקה נערכה זה היה "יום שקט" יחסית, אני מניח שבד"כ
    יש לי הרבה יותר הפרעות מהסוג שמוזכר למעלה.
    האם אני "נחשב" לבעל הפרעות קצב או שזה עדיין מוגדר כמצב קל שלא מצריך טיפול?

תודה על התשובות...

הוספת תגובה

• חדש בעסק...מה אומרות התוצאות הללו? - תגובה

ד''ר מחמוד סולימאן
    28/02/2011

אם אתה מרגיש פעימות אלה אז יש מקום לטפול. אם לא, כנאה שאין צורך בטפול (צלוי באם יש פגיעה בתפקוד שריר הלב לפי בדיקת אקו)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קצב
    סהר
    21/02/2011

שלום וברכה,
    אני בחורה בת 28 בריאה בד"כ , לפני כשנתיים התחלתי לסבול מקב לב מהיר בזמן מנוחה
    (בין 110-130)
    חשוב לי לציין שאני בנאדם רגוע מאוד מטבעי ולא חרדתית בכלל.
    התחילו לי גם הפרעות בראיה, עמעום וערפול, המספר עלה לי כמה פעמים תוך שנה, כשהגעתי לרופא עיניים הוא אמר לי לבדוק את הלב.
    כמעט כל יום הרגשתי דפיקות לב מהירות שנמשכו חצי שעה-שעה ולפעמים אף יותר, בסוף היום הייתי מרגישה חולשה ועייפות חזקה עד הרדמות.
    נבדקתי אצל קרדיולוג שעשה לי אקו, מאמץ,הולטר ל24 שעות והכל יצא תקין.
    לאחר מכן הוא שם לי הולטר לחודש של שחל ושם נצפו הפרעות קצב סינוס טכיכרדיה וSVT
    הדופק הגיע ל180 במנוחה .
    הוא החליט לעשות לי אבלציה (לפני שנה)ולאחר 3 חודשים מהמקרה עשו לי אבלציה, ובמשך שעתיים וחצי לא מצאו את המקור ולכן לא צרבו. לאחר מכן לקחתי נורמלול 25 מ"ג שזה האיט את הקצב לסביבות 80 בממוצע .
    לפני כחודש הפסקתי בהוראת הרופא ובהדרגה את הכדורים והיה לי פעמיים שהגעתי לדופק 140 -סינוס טכיקרדיה. ארצה לשמוע את דעתך, איך יתכן שהצריבה לא עבדה,מה כדאי לעשות עכשיו.ביומיום הדופק יחסית מהיר (בסביבות 100 במנוחה, אני מרגישה עייפות שוב וחולשה.
    אני בחורה רזה, לא שותה ולא מעשנת במשפחה- יש לסבתא קצת בעיות בלב ולאבי גילו טרשת בעורקים וחסימה ,עבר צינטור.
    אודה להתייחסותך

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קצב

הוספת תגובה

• הפרעת קצב - תגובה

ד''ר מחמוד סולימאן
    21/02/2011

צריבה לא עבדה אין לא עשו צריבה. אפשר לנסות עוד פעם אם יש צורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו בדיוק השאלה שלי

סהר
    23/02/2011

האם לדעתך יש צורך לחזור על הצריבה, והאם זה משהו ידוע שלא מצלחים למצוא את המקור של ההפרעה? (למרות שהייתי אצל אחד המומחים בתחום)
    אני חוששת גם כי אני מאוד רוצה להכנס להריון בקרוב ולכן רציתי להפסיק את הכדורים,
    האם זה הריון בסיכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קומדין ופוסיד?
    תמי
    17/02/2011

שלום רב,
    אמא שלי מטופלת בקומדין מזה מספר שנים ורמת ה-INR תקינה. לאחרונה הגדילה מינון פוסיד ובמקביל התחילה ירידה ברמות INR למרות ששומרת על מינון הקומדין. האם יתכן שיש קשר בין הדברים? באופן מידי המליצו לה להגדיל רמות הקומדין.
    בברכה,
    תמי

לקביעת תור
    סגירה
    קומדין ופוסיד?

הוספת תגובה

• קומדין ופוסיד? - תגובה

ד''ר מחמוד סולימאן
    21/02/2011

למיטב ידיעתי, לא ידוע על אינטראקציה בין פוזיד וקומדין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס והפרעות קצב...
    kobi
    14/02/2011

שלום ..אני סובל מפעימות מוקדמות כמה שנים אני מקבל נורמיטן 50 . השאלה שלי עם יש לתרופה ציפרלקס לחרדה. השפעה על הפרעות קצב . תודה רבה .

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס והפרעות קצב...

הוספת תגובה

• המשך להודעה ...

kobi
    20/02/2011

יש בפורום תרופות הודעות שאומרים שהציפרלקס יכול להשפיע על הלב . אני ישמח לשמוע את דעתכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני pradaxa 75 במקום 150, אפשרי ?
    משה
    10/02/2011

שלום רב,
    בהעדר זמינות בארץ (אצל היבואן) של pradaxa 150 וצפי של מספר חודשים,
    האם ניתן לקחת שני כדורים של pradaxa 75 פעמיים ביום ?

ה- 110 זמין, מניח שבכלל לא רלוונטי.

תודה מראש,
    משה

לקביעת תור
    סגירה
    שני pradaxa 75 במקום 150, אפשרי ?

הוספת תגובה

• שני pradaxa 75 במקום 150, אפשרי ? - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    10/02/2011

ניתן לקחת שני כדורים של 75 מג.
    המינון של 110 בהחלט רלבנטי, ורצוי להתיעץ עם רופא לגבי המינון שמתאים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין אלכוהול והפרעות קצב
    דני
    10/02/2011

האם צריכת אלכוהול ממותנת מגבירה את תדירות הפרעות הקצב למי שסובל מהפרעות קצב פרוזדוריות בתדירות של פעם במספר חדשים ?

הוספת תגובה

• הקשר בין אלכוהול והפרעות קצב - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    10/02/2011

ממותנת - (עד כוס ליום) - אינה בעייתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלכוהולו הפרעות קצב

דני
    11/02/2011

תודה על התשובה.
    אפשר לפרט?האם הכוונה לכוס ביום, זה למשקה חריף(וודקה וויסקי)?
    או לבירה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפור ותרופה למניעת קרישי דם
    דנה
    08/02/2011

הי,
    אחי בן 21. נולד עם CHF. בגיל 18 החל לסבול מפרפור פרוזדורים. התדירות עולה עם הזמן. בהתחלה כל חצי שנה ועכשיו כבר אחת לחודשיים הוא עם פרפור. ההיפוכים החשמליים שקיבל עד כה עברו בהצלחה. לפני חודשיים השתילו לו CRTD והשבוע שוב קיבל פרפור. הפעם, הפרופ' שמטפל בו באיכילוב אמר שאין ברירה אלא להתחיל בשימוש בקומדין מחשש שבגלל הקוצב והתרופות שמאטות את הדופק- הוא כבר לא ירגיש חד משמעית שהוא בפרפור (עד כה כן הרגיש ומיד קיבל קלקסן לפני ושבוע אחרי ההיפוך גם).
    (נ.ב- התרופות שמקבל כיום: מולטק,לופרסור וציפרלקס)
    בגלל שהוא כה צעיר וכל חייו ייאלץ "לבלות" עם התרופה, שאלנו את הפרופ' לגבי השימוש בפרדקסה במקום קומדין. לאחר חיפוש מעמיק באינטרנט הבנו שהיא נמצאה כתחליף טוב. אך הפרופ' אמר שהוא בעד התרופה הישנה והמוכרת היות ועוד לא יודעים על השלכות לטווח הרחוק של הפרדקסה ובנוסף, אמר שההתוויות הן לא בפרפור והתרופה לא בסל הבריאות.
    חשוב לי לציין שאין לנו בעייה לממן באופן פרטי את התרופה. ובאתרים השונים הבנתי שאכן התרופה מיועדת גם לפרפור אך מותווית בסל רק למוחלפי מפרק ירך. מה דעתך בנושא? האם כן כדאי להתעקש על התרופה החדשה? ורבות שמעתי על הסכנה לדימומים פנימיים. האם הם הפיכים וכיצד עולים על זה? האם מכל כאב ראש או מכה קטנה צריך לרוץ איתו למיון?
    סורי על המגילות ותודה רבה.

הוספת תגובה

• פרפור ותרופה למניעת קרישי דם - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    10/02/2011

אכן התרופה חדשה ואני מסכים שאם אין לו בעיה באיזון ה INR עם הקומדין אין סבה לחפש תחליף. לאחרונה דווחו מספר מקרים של פגיעה כבדית קשה (שהצריכה השתלת כבד!) בחולים שלקחו את התרופה החדשה.מליונים בעולם מטופלים בקומדין וחיים עם זה טוב. הסיכון לדימום קיים, אך באיזון קפדני הוא אינו גדול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפור ותרופה למניעת קרישי דם - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    10/02/2011

לצערי הטעיתי אותך.
    התרופה לגביה נמצאה פגיעה בכבד (כולל הצורך בהשתלה) היא המולטק (שגם בה הוא מטופל) ושאף היא תרופה חדשה, שתופעת הלואי הזו המיוחסת לה נמצאה רק אחרי שהוחל השיווק המסחרי שלה (ולא בשלב הבדיקות המקיפות שנעשו לפני ששווקה מסחרית). כיום מייעצים על מעקב אחר תפקודי הכבד במטופלים במולטק מידי חודש ב 6 החודשים הראשונים, בחודש ה 9 וה 12 ולעתים מזומנות גם אח"כ. במידה ויש עליה משמעותית באנזימי הכבד יש לחזור על הבדיקה בתוך מס' ימים ואם אכן הפגיעה קיימת יש להפסיק את התרופה..
    על משקל זה הזדהיתי עם המלצת הפרופ' מאיכילוב לגבי הזהירות שכדאי לנקוט לגבי כל התרופות שעדיין אינן מוכרות דיין (כגון פרדקסה).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לגבי הפרפור...ף

דנה
    10/02/2011

מודה לך מאוד על התשובה המפורטת. את המולטק הוא לוקח לאחר שהפרוקור הרס לו את בלוטת התריס. הוא טופל בבעיה זאת והבלוטה התייצבה. הוא לוקח את המולטק כמעט 3 חודשים, בערך ממתי שעבר את השתלת הדיפברליטור. לא נאמר לנו אף פעם שיש צורך במעקב אחרי תפקודי כבד. כך בדיוק גם קרה עם הפרוקור- לקח 3 שנים שבמהלכן אף פעם לא אמרו לנו לעקוב אחרי בלוטת התריס. הצרה היא שלשתי התרופות האלה (מולטק ופרוקור) יש תופעות לוואי קשות. הוא ילד צעיר וכל החיים לפניו ככה שמצב די עגום. לגבי הקומדין- הבנתי ולכן באמת נתחיל איתו. תודה רבה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לחשוש מקומדין!!

צביקה
    17/02/2011

שלום דנה.

כצרכן של קומדין ב 5 שנים האחרונות,אין לחשוש מדימומים,כאשר מגיעים לערך הרצוי 2-3 ב INR ,ולומדים להתיצב,
    כמי שהשתתף במחקר הניסוי של המולטק באיכלוב.
    זה עזר לי לפרק זמן של שנתים--ללא פירפור,לאחריו ניסיתי פרוקור לשבועיים שמיד הפסקתי בגלל שינוי בבלוטת התריס, היפוך חשמלי נוסף שנוסה לא החזיק מעמד ליותר מ 6 שעות עם טיפול במולטק,כיום כבר כבר שנתים בפירפור מתמיד,חיי עם קרדילוק לשמירת דופק,, וקומדין למניעת קרישים..

ממתין להששתף ב"ה בניסוי חדשני,שיערך באיכלוב לצריבה המקורות הנוספים,בכירוגיה מזערית פולשנית ,שכולל גם הסרת האוזניה בפרוזדור השמאלי,שזה המקור ,לחשש מיצירת קרישי דם ,כאשר לא נמצאים בסינוס או הפרעה כל שהיא.לסיום רק לעודד לטוב ולא לחשוש.כמי שזכה לייעוץ ועידוד מפרופסור אלדר ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפור

ויקי
    11/04/2011

היי צביקה,
    מודה לך מאוד על תגובתך המפורטת והאדיבות :) ראיתי את זה רק עכשיו כי שוב היינו באשפוז אחרי שעבר היפוך חשמלי בפעם ה9. כלומר גם המולטק לא יעיל. אז התחילו לו ריטמיקל. עודדת אותי מאוד לגבי הקומדין. היות והוא בחור צעיר שאמור להיות עוד פעיל, חששנו מדימומים פנימיים שיגרום הקומדין. אתה כיום לא לוקח תרופה למניעת הפרפור מלבד הקרידלוק? איך אתה מתפקד עם פרפור כרוני? אתה זכאי לקצבה עקב כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה למומחה
    טלי לוי
    08/02/2011

שלום לפרו"פ אלדר,
    אתמול עברתי אירוע בו חוויתי קצב מהיר מאד של דופק.
    במיון קיבלתי טיפול תרופתי ע"מ לבצע "היפוך". יש תעוד לארוע הקצב הלא תקין.
    הופניתי לבדיקת קרדיולוד אלקטרופיזיולוג, להמשך טיפול (צריבה?)
    פניתי טלפונית לקביעת תור ואני ממתינה לתשובה.
    אני מרגישה "מוזר" באיזור החזה, עם חולשה מעטה,וחוששת מאירוע חוזר...
    האם יש מה לעשות בעניין תרופתית עד להמשך טיפול כמומלץ?
    אודה להתייחסותך,
    המודאגת...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה למומחה

הוספת תגובה

• שאלה למומחה - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    10/02/2011

מכיוון שאיני יודע מהי הפרעת הקצב איני יכול ליעץ ביחס לטיפול תרופתי.
    סביר להניח שאין סבה לדאגה מכיוון שאם שוחררת מהמיון מדובר בהפרעת קצב לא מסוכנת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לפיברואלסטומה
    דניאל
    08/02/2011

שלום רב,

אני בן 22. בבדיקת האקו-דופלר שערכתי נראה ממצא אקוגני 5*5, צמוד לעלה ה- non coronary. קשה לאפיין את הממצא בבדיקה זו....באבחנה המבדלת תיתכן פיברואלסטומה קטנה.

מה משמעות ממצא זה??? יש לציין בבדיקות אקו קודמות לא נראה ממצא חשוד זה על המסתם האורטלי! האם עליי לבצע בדיקות נוספות לבירור מדוייק יותר של הממצא??? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חשד לפיברואלסטומה

הוספת תגובה

• חשד לפיברואלסטומה - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    10/02/2011

לרוב הממצא חסר משמעות.
    יש לעקוב בבדיקות אקו חוזרות מידי שנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקו לב
    שירי יתים
    07/02/2011

שלום רב!!!
    אני בת 58 עשיתי אתמול אקו לב רגיל אחרי שרופאת ראות החליטה לעשות לי כי סיפרתי לה שאני הולכת קשה לי וגם יש לי התכווצות באזור צד שמאל, ואני נחה
    אחרי כמה זמן.
    התוצאה היא : חדר שמאל
    גודל תקין
    תפקוד סיסטולי גלובלי - התכווצות היפרדינמית.
    היפרטרופיה - ללא היפרטרופיה.
    תפקוד דיאסטולי - בתבנית זרימה מיטרלית גל A גבוה מגל E , מעיד על הפרעה
    ברלקסציה של חדר השמאלי (דרגה 1).
    עליה שמאלית - תקינה
    חדר ימין - גודל והתכווצות תקינים.
    עלית ימנית - תקינה.
    מסתם מיטרלי - תקין.
    מסתם אאורטלי - תקין.
    מסתם טריקוספידלי - לא הודגם TR לכן לא ניתן לחשב לחץ ראתי.
    אאורטה - האאורטה העולה אינה מורחבת.
    קרום הלב - לא נראה נוזל פריקרדיאלי.
    IVC לא מורחב.
    השאלה שלי רציתי לדעת מה זה הבעיה בתפקוד דיאסטולי.
    אם אפשר לקבל הסבר אני יודה לכם מאוד כי אני ממש מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    אקו לב

הוספת תגובה

• אקו לב - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    10/02/2011

הממצא חסר משמעות ואופיני להתנהגות הלב בשנות החמישים לחיים. האקו תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושה מוזרה באזור הלב
    יוסף
    06/02/2011

שלום,

אני בן 29 ולאחרונה אני חש כאילו משהו זוחל באזול הלב.. כאילו הורידים זזים מהמקום וגורמים לתחושה הזו. הייתה לי תקופה לחוצה בעבודה והרגשתי פשוט מותש, התחלתי להיתנשף עמוק לעיתים קרובות כאשר בהמשכו התחילו התופעות האלה.

האם התופעה ידועה והיא לא מסוכנת? והאם בעצם אני חייב לקחת חופש כדי שהתופעה תיעלם?

תודה,
    יוסף

לקביעת תור
    סגירה
    תחושה מוזרה באזור הלב

הוספת תגובה

• תחושה מוזרה באזור הלב - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    10/02/2011

נשמע כמו חרדה. לך להבדק אצל רופא המשפחה שכנראה ירגיע אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יוסף
    11/02/2011

הבנתי

תודה רבה

אני בהחלט לא רגוע בזמן האחרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאג
    ליאת
    06/02/2011

שלום רב,

אשתי בת 30, נולדה עם מום בלב transposition, לפני כשנתיים בעקבות החמרה במצב ודופק מוגבר (ופעם אחת נמוך באיזור ה - 40) הוחלט להשתיל לה קוצב - דפיברילטור ובמקביל לתת לה טיפול תרופתי של נאובלוק (חצי כדור פעמיים ביום).
    מאז היא מרגישה מידי פעם דפיקות לב מואצות ולאחר ביקור בקוצבים ואצל הרופא המטפל הוחלט להעלות לה את המינון לכדור בבוקר ובערב, המצב לא השתנה והיום הוחלט לתת לה כדור בשם ריתמקס.
    אני מאוד מאוד מודאג מהמצב ולפי מה שקראתי לכדור תופעות לוואי ובכלל נשמע לי שהמצב רק מחמיר.
    שאלתי היא, למה בדיוק נועד הכדור ריתמקס והאם על פי מה שכתבתי פה כדאי לה להגיע לייעוץ נוסף אצל רופא אחר ?
    האם כמו הנאבולוק גם הריתמקס ברגע שהוחלט לתת אותו כטיפול נוסף היא "תקועה" איתו עד יומה האחרון או שמה לא ?
    אשמח מאוד לקבל תגובות והערות.
    תודה,
    הבעל המודאג.

לקביעת תור
    סגירה
    מודאג

הוספת תגובה

• מודאג - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    10/02/2011

ריתמקס נועד בעיקר למנוע הפרעות קצב על חדריות וחלק מההפרעות החדריות לא נהוג להשתמש בכדור זה בחולים עם מחלת לב מבנית. אני מציע לכם להתיעץ עם מומחה בתחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים שהתרופה לא עוזרת
    יפה
    04/02/2011

בת 37 ,שלום. כבר שנה שיש לי פעימות מוקדמות בתדירות גבוהה אני מרגישה אותם וכל פעם אני מרגישה כאילו אני מקבלת אגרוף לחזה , יש לי סחרחורות וחולשה הקרדיולוג שלי נתן לי כדורים להאט את דופק הלב הכדורים עוזרים לי לתקופה קצרה ואז הם מפסיקים לעבוד הוא החליף לי כבר ארבעה סוגים כרגע אני לוקחת סוטלול 80 3 כדורים ליום הקרדיולוג העלה את המינון ל 160 פעמיים ביום אבל הכדורים הפסיקו להשפיע . מה ניתן לעשות ? אני מיואשת

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים שהתרופה לא עוזרת

הוספת תגובה

• מה עושים שהתרופה לא עוזרת - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    10/02/2011

כדאי לפנות למומחה בתחום הפרעות הקצב. יתכן שיש תרופות מתאימות שלא נוסו. יש גם אפשרות של צריבה, ביחוד בסוגים מסוימים של פעימות מוקדמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימה מוקדמת
    כהן
    03/02/2011

שלום
    בשלושה הימים האחרונים יש לי המון פעימות מוקדמות. אפילו פעימה כל דקה.
    לפני כשנה עשיתי הולטר בגלל כמה שבועות עם פעיות רבות ובהולטר לא יצא איזה ממצא חריג.
    אני נוטלת חצי נורמיטן- 12.5 מ"ג אבל בימים האחרונים זה לא עוזר.
    את הפעימות אני מרגישה באזור מפתח הלב כמו מכה בקיבה.
    אני לחוצה מאד וחרדה. עד שאגיע לרופא- אני יכולה להוסיף למינון של הנורמיטן?
    עוד אציין שבימים האחרונים חזרו לי גלי החום וההזעות שכבר שנה אין לי.
    בת 57 סכרתית. תת פעילות בבלוטת התריס.
    האם בעיה הורמונלית יכולה לגרום או להחמיר פעימות מוקדמות?
    תודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    פעימה מוקדמת

הוספת תגובה

• פעימה מוקדמת - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    10/02/2011

אין סבה לדאגה. אםל הדופק הבסיסי שלך אינו נמוך מאוד ניתן להוסיף עוד חצי נורמיטן.הקשר לבעיות הורמונליות אינו ברור ובכל מקרה אינו משפיע על הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה