פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף
    קארין
    01/05/2011

שלשום התעוררתי משינה היה לי דופק מהיר נמדד 100 הייתי במנוחה פתאום הרגשתי את הדופק מתגבר מאוד למצב שהחליש אותי וגרם לי לבחילות.יד שמאל בערה לי מהרגשת חום כמו אש וגם כאבים ביד שמאל התחלתי להזיע במיוחד ביד שמאל הזמתי אמבולנס כי ההרגשה היתה נוראה ומפחידה בדקו אותי הדופק היה 140 אקג תקין אמרו שאין שום הפרעת קצב רק דופק מואץ פינו אותי לבית חולים כל הבדיקות שם תקינות היו כולל נורולוגית שבדקה והכל תקין יש לציין שאני בת 36 בריאה לוקחת רמוטיב קבוע לחרדה.הרופא אמר לי שזה כנראה סוג של התקף חרדה.יש לציין שלפני שנה קצת םחות עברתי בירור לבבי כולל אגומטריה תקינה ואקו לב תקין הולטר הראה רק פעימה מוקדמת.לי זה היה נשמע לא הגיוני שמה שקרה לי יכול להיות התקף חרדה היד שמאל פשוט בערה לי זה בחיים לא קרה לי יש ?אני מודאגת...חזרתי שוב היום על הולטר נוסף ל48 שעות התשובה רק בעוד שבוע...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוף

הוספת תגובה

• דחוף - תגובה

ד''ר מחמוד סולימאן
    03/05/2011

לא נראה שיש מהשהו מסוכן. רצוי להתייעץ עם קרדיולוגי לאחר תשובת ההולטר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפיקות לב מהירות
    ננסי
    29/04/2011

שלום ד"ר
    אני בת 24 בריאה בדרך כלל, אני חודשיים אחרי לידה נכנסתי לדיכאון ומאז הלידה אני מרגישה דפיקות לב מהירות והזעה וזה כשעולה מדרגות או הליכה קצרה אפילו ולפעמים במנוחה..ביצעתי אקג ויצא דפיקות לב מהירות.
    רציתי לדעת אם הבעיה נובעת מהדיכאון או ממחלות לב
    תודההה

לקביעת תור
    סגירה
    דפיקות לב מהירות

הוספת תגובה

• דפיקות לב מהירות - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    01/05/2011

כדי לענות יש לבצע עוד בדיקות (מבחן מאמץ, אקו). מציע שתפני לרופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפיקות לב מהירות - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    01/05/2011

כדי לענות יש לבצע עוד בדיקות (מבחן מאמץ, אקו). מציע שתפני לרופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת הולטר
    שלומית
    29/04/2011

שלום
    אני סובלת 5 שנים מהפרעות קצב
    זו התשובה האחורנה של הולטר
    מה זה אומר בבקשה?

קצב בסיסי: סינוס שנע בין 57 ל -106 לדקה (ממוצע 70).
    הפרעות קצב חדריות: VPB'S שכיחים; ממוצע לשעה 111; חלקם בצורת TRIGEMINY, ו- BIGEMINY רובם בשעות הלילה והבוקר.
    COUPLETS VPB'S - 13
    הפרעות קצב על חדריות: APB'S מעטים - 18 כולל COUPLET APB'S
    הודגם SHORT PR

לקביעת תור
    סגירה
    תשובת הולטר

הוספת תגובה

• תשובת הולטר - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    01/05/2011

אם אינך חשה בפעימות ואם האקו תקין - אין לממצאים האלו חשיבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הולטר-תוצאות פרופסור אלדר
    kany
    29/04/2011

שלום לך פרופסור. אשמח לשמוע מה דעתך
    ומה עלי לעשות כצעד-הבא
    אציין כי עשיתי בדיקת אקו לב והבדיקה יצאה תקינה לחלוטין
    אני בן 48 כמעט -ומעשן- אין מקרה דומה במשפחה . אמא עשתה ניתוח 5 מעקפים
    בדיקת ההולטר משך 24 שעות.
    האם הבדיקה הזאת מצריכה השתלת קוצב....?

או שמדובר בטיפול תרופתי על פי רוב?
    בתודה מראש
    kany

להלן התוצאות.
    aberrant total 3263

premature1841

maximum heart rate 116
    minimum heart rate 70
    mean heart rate 88
    ors total128002
    normal beat total 124658
    premature normal 7
    svts 1
    הפרעות קצב חדריות vpbs שכיחים ממוצע לשעה -136
    כולל קטעים bigeminy .trigeminy
    הפרעות קצב על חדריות apb's בודדים-7
    הודגם קטע של tachycardia atrial פעימות בתדירות 6 עד 174 לדקה בשעה (13:16)

הוספת תגובה

• הולטר-תוצאות פרופסור אלדר - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    01/05/2011

ךפי בדיקה זו אין כל התוויה לקוצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה
    ס
    28/04/2011

שלום,
    אימי בת 59 , נשלחה לבדיקת דופלר בעקבות דופק נמוך (38) , והטכנאי אמר לה שייש לה בעיה בשסתומים, שאינם סוגרים היטב את הפתחים, למה הטכנאי התכוון, והאם ישנו טיפול? (היא גם נשלחה לבדיקת אקו ומחכה לתוצאות)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה

הוספת תגובה

• בדיקה - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    01/05/2011

מציע לחכות לבדיקת האקו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חש את הדופק בכל הגוף - בעיקר בראש
    יעקב
    27/04/2011

האם הגורמים הבאים יכולים להוות סיבה להפרעת קצב :
    1. שינה מועטה ולא סדירה ?
    2. דום נשימה בשינה ?
    3. מתח ולחץ נפשי ? ( כשהמתח הוא מספר שעות לפני הפרעת הקצב)
    4. האם הגורם להפרעת קצב הוא "חשמלי" בלבד ?
    5. האם פעילות גופנית סדירה יכולה להפחית כמות ועוצמת הפרעת הקצב?
    6. לפעמים אני מרגיש את דופק הלב בכל הגוף, אבל הכי חזק בצידי הראש (ברכות) , וגם בכל הראש, לפי קצב פעימות הלב, שהן מהירות במצבים הבאים:
    בזמן של מאמץ ביום חם , או במקלחת מים חמים , או מאמץ לחיצה של יציאה בשרותים. ( כלומר החום תמיד מגביר את תחושת הפעימות).
    מה זה ? האם זה קשור להפרעות קצב אחרות שאני חש? האם יש סכנה ? האם קשור לכושר גופני ? כיצד ניתן למנוע ?
    תודה

הוספת תגובה

• חש את הדופק בכל הגוף - בעיקר בראש - תגובה

ד''ר מחמוד סולימאן
    28/04/2011

ראה תשובתי בגוף השאלה

האם הגורמים הבאים יכולים להוות סיבה להפרעת קצב :
    1. שינה מועטה ולא סדירה ? כן
    2. דום נשימה בשינה ? כן
    3. מתח ולחץ נפשי ? ( כשהמתח הוא מספר שעות לפני הפרעת הקצב) כן
    4. האם הגורם להפרעת קצב הוא "חשמלי" בלבד ? כן
    5. האם פעילות גופנית סדירה יכולה להפחית כמות ועוצמת הפרעת הקצב? כן
    6. לפעמים אני מרגיש את דופק הלב בכל הגוף, אבל הכי חזק בצידי הראש (ברכות) , וגם בכל הראש, לפי קצב פעימות הלב, שהן מהירות במצבים הבאים:
    בזמן של מאמץ ביום חם , או במקלחת מים חמים , או מאמץ לחיצה של יציאה בשרותים. ( כלומר החום תמיד מגביר את תחושת הפעימות).
    מה זה ? האם זה קשור להפרעות קצב אחרות שאני חש? האם יש סכנה ? האם קשור לכושר גופני ? כיצד ניתן למנוע ?

סביבה חמה לעיתים גורמת לירידה בלחץ דם וכתוצאה עליה בדופק או הרגשת דופק חזק. זהו מצב פזיולוגי ותקין. אינו מסוכן

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PALPITATIONS
    נאווה
    23/04/2011

ד"ר שלום
    מזה 5 ימים סובלת מהרגשת פעימות לב מהירות לאורך כל היום ואף בלילה יחד עם הרגשת חנק. באק"ג NSR 82 לדקה. VPB'S. לפני 4 חודשים בעקבות מגרנה מאד קשה עם תחושה של הירדמות בצד ימין של הפנים הופניתי להולטר לבבי. דופק ממוצע 85. VPB'S APB'S מעטים. TSH תקין". נשלחתי לאקו לב בחודש הבא.
    מה משמעות הממצאים ומהו מצב של PALPITATIONS והאם זה יכול לגרום לדום לב? התחושה ממש מפחידה מלווה בחולשה וכאב ראש והרגשה שהלב מתאמץ מידי. אני מרגישה את הדופק מהיר בגרון וממש קשה לי לתפקד. האם אני חולה במחלת לב? אני בת 39 בריאה בד"כ מלבד מיגרנה שהתפתחה בעקבות מותו של אבי לפני 4 חודשים. אודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    PALPITATIONS

הוספת תגובה

• PALPITATIONS - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    26/04/2011

הבדיקות שעשית עד כה - תקינות.
    PALPITATIONS הן דפיקות לב בלע"ז ואינן קשורות בדום לב.
    אם האקו תקין אף הוא - אינך צריכה לדאוג ואם תרגעי יתכן מאוד שיהיהי שיפור משמעותי במצבך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסיסטולה יותר מ-30 שניות בטילט
    אבא של
    20/04/2011

בני, מלש"ב, בחור עם כושר גופני גבוה, ספורטאי, אך עם הסטוריית התעלפויות מטריגרים שונים (10 דקות לאחר בדיקות דם - הסרת צמר גפן באוטו , כאב, התעטשות, קריאת חומר על מחלה שחשב שיש לו, זרם במרפק וכו'), ערך בירור רפואי (אקו, א.ק.ג., הולטר, אי.אי. ג'י)
    ממצאים שנרשמו בבירור לפני מבחן הטילט: incomplete Rbbb (רצ"ב בתמונה).

טילט שנערך השבוע - חיובי. התעלפות הופיעה לאחר 2 דקות מאז השינוי משכיבה ל- 70 מעלות.
    הופיעה אסיסטולה שתועדה - למעלה מ-30 שניות.
    נדרש עיסוי לב, הופיע דופק איטי, שחזר אח"כ לתיקנו.

בעבר - ההתאוששות מעילפון שהתרחשה בסביבת הבית, ובבי"ס לא דרשה התערבות מיוחדת כעיסוי לב, אבל אף אחד לא חיפש דופק. רק הרימו רגליים בשכיבה.

האם הופעת האסיסטולה מצביעה על התעלפות חריגה בסדרת ההתעלפויות?
    האם יש קשר ל- incomplete Rbbb ?
    האם נדרשות בדיקות נוספות לאבחון ?
    עומד להתגייס עוד 3 חודשים לחייל קרבי.
    רוצה מאד בשירות בצה"ל.
    האם יכול לקבל פרופיל שיאפשר לו לשרת שירות לא קרבי? (היו ששיערו שצה"ל לא יגייס - וזה מאד לא מוצא חן בעיניו עד כדי מחשבה להסתיר את הממצא).

מה מומלץ?

הוספת תגובה

• אסיסטולה יותר מ-30 שניות בטילט - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    26/04/2011

לבנך התעלפויות וגאליות - תופעה שכיחה, ידועה ולא מסוכנת (גם עם תוצאת הטילט שלו). אין קשר ל RBBB ואין צורך בבדיקות נוספות.
    אני מעריך שיגויס עם פרופיל לא קרבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קצב וניתוח
    שני
    16/04/2011

האם אפשר לבצע ניתוח בהרדמה מלאה עם הכדור טמבוקור? והאם גם בהרדמה מקומית עם טשטוש עמוק? אשמח לתשובה מקיפה אני צריכה לדעת אם ישנה התנגדות עם הכדור או התנגשות של איזה חומר. תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קצב וניתוח

הוספת תגובה

• הפרעות קצב וניתוח - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    26/04/2011

עם טמבוקור ניתן לעשות ניתוחים בכל סוגי ההרדמה ואין התנגשות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לב או פאניקה
    כהן
    15/04/2011

שלום.
    בת 55. מזה כמה שנים יש לי התקפי חולשה, הליכה כאילו כל אוניה, הרגשת בהלה מההרגשה הלא נעימה, לפעמים כאבים או חולשה ביד שמאל. לפעמים הרגשת עירפול. זה סיפור של כמה שנים- לפעמים שבועות הכל בסדר ולפעמים כל יום סיפור כזה.
    הענין שזה קורה בדר"כ מחוץ לבית. איך שאני מגיעה הביתה הכל מסתדר ואני חוזרת לנורמל.
    רציתי להוסיף סובלת מפעימה מוקדמת ובהולטר ראו שזה לא רציני. מקבלת חצי נורמיטן 25 ביום.
    אני משדרת למוקד א.ק.ג והכל בסדר. הם חושבים אולי פאניקה או סטרס.
    שאלה שאני שואלת היא: נניח שזו בעיה לבבית- האם הגיוני שהיא באה והולכת לסירוגין ללא תרופות?
    או שאלה התקפי פאניקה ?

לקביעת תור
    סגירה
    לב או פאניקה

הוספת תגובה

• לב או פאניקה - תגובה

ד''ר מחמוד סולימאן
    26/04/2011

אם אכן יש בעיה לבבית (הפרעת קצב) זה היה אמור להיות מוקלט ומשודר. יתכן שזה אכן סטרס וחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קצב בהריון
    לימור
    12/04/2011

שלום, אני כרגע בהריון בשבוע 13, אבחנו אצלי הפרעת קצב מסוג SVT, בזמן שיש לי דופק חזק ומהיר אני חשה גם חולשה, סחרחורות, חוסר יציבות, ולפעמים אף מרגישה כאילו אני עומדת להתעלף. הרופא אמר שכיוון שאני בהריון כרגע אין טיפול שהוא יכול לתת לי, האם הדבר נכון? עד כמה זה מסוכן בהריון? הבנתי שככל שההריון מתקדם כך ההפרעות נהיות תכופות יותר, זה נכון? מה אפשר לעשות על מנת להקל בתחושות כשזה קורה?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קצב בהריון

הוספת תגובה

• הפרעות קצב בהריון - תגובה

ד''ר מחמוד סולימאן
    26/04/2011

אם יש ארוע SVT תכופים ניתן לתת טפול בתרופה ממשפחת חוסמי הביטא שנחשבת לתרופה יחסית בטוחה בהריון. עדיף ךהתחיל בזה לאחר השליש הראשון (שאת כבר לאחר השליש הראשון).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפיקות לב חזקות
    י
    12/04/2011

בן 44 גובה 184 משקל 68 - בריא כל הששנים מלבד אלגריה לאבק וחתולים-ולפני שנתים מאובחן כאסמתי עם שימוש כשנה במשאף סימבורקט 180 .
    הפסקתי עם המשאף (בדיקות ראיה היו 82%) אולם בשנה האחרונה (כן ! יש לחץ וסטרס עבודה ילדים וכו'- גם חרדות/מתח שאני מודע להם-ורופאת משפחה אמרה כך ציפרלקס לחודחודשים או טיפול קוגנטיבי)כאמור לאחר בדיקה חד פעמית אצל פסיכאטר שאמר לי אני אדם רגיל בו 44 עם חרדות ומתחים נפשיים רגילים משהו בסגנון הממוצע (המליץ רק על טיפול קוגנטבי )
    בכל אופן הבעיה שלי היא כבר כ-4 -6 חודשים אני מרגיש את הדופק בחוזקה ,רק כשאני ישן הכל טוב. קם בבוקר ואחרי 10 דקות דפיקות חזקות לאורך כל היום יש גם תחושות של זרם לכיון מרפק יד ימין דוקא.(יצוין שעשיתי בדיקות לב אקו במאמץ לפני שנה והיה תקין)
    האם ביטוי של דפיקות לב חזקות ( סהכ 58-60 בדקה באופן קבוע אבל חזקות) יכול להיות רק ענין של סטרס או חרדות . או להתחיל בבדיוקת ובלגן (יש לציין שבדיקות דם אחרונות לפני שנה תקינות) כמובן כל פעם שאני מרגיש את זה מתחילות מחשבות וכו כמו גלגל שלג

לקביעת תור
    סגירה
    דפיקות לב חזקות

הוספת תגובה

• דפיקות לב חזקות - תגובה

ד''ר מחמוד סולימאן
    26/04/2011

לדעתי זה אחד מסממני המתח. לא נראה שצריך בדיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבלציה בשל חוסר איזון לאחר השתלת דיפיברילטור
    פרופ` מיכאל אלדר
    10/04/2011

אני סובל מקרדיומיופתיה חסימתית ופיפור פרוזדורים אני מושתל דפיברילטור היום קיבלתי זימון לאבלציה כי לא הצליחו לאזן אותי עי תרופות וקיבלתי 3 פעמים שוק חשמלי מהדפיברילטור בגלל פירפור מהיר אני יודע שהרופאים בשיבא הם מהטובים ביותר בארץ ושאני בידיים טובות אבל רציתי לדעת מה הסיכון ואחוזי ההצלחה ואם צריכים להחליף את הדפיברילטור למכשיר עם 3 אלקטרודות והאם האבלציה תוריד לי את אחוזי הנכות מביטוח לאומי

הוספת תגובה

• נכות בטוח לאומי

חולה לב
    11/04/2011

אם קביעת הנכות של בטוח לאומי היא לצמיתות , אין בדיקה ואין שינוי
    אם הקביעה היא זמנית אזי בתום תקופת האישור לנכות יש להתחיל את כל הפרצדורה מחדש
    חולה לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי

ויקי
    11/04/2011

היי שוקי,
    גם אחי בן ה21 סובל מקרדיומיופתיה היפרטרופית מלידה ומפרפור פרוזדורים ב4 שנים האחרונות. כבר השתילו לו דפיבלרטור... סבל כבר מ10 אירועי פרפור פרוזדורים וקיבל 10 מכות חשמל להיפוך. עוד לא פנינו לביטוח לאומי אבל הבנו שיכול להיות שמגיע לו קצבה כלשהי... אשמח לשמוע ממך מה הזכויות שקיבלת מביטוח לאומי ואם אפשר לשאול בן כמה אתה ? תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי

טל שוקי
    26/04/2011

ויקי שלום ביטוח לאומי קבע לי 40% נכות ו60% אי כושר ואני מגיש ערעור עכשיו לדעתי 10 מכות חשמל זה מוגזם אני ממליץ לך להפנות את אח שלך למכון הלב בתל השומר שיבא זו המחלקה הטובה בארץ והרופאים הכי טובים חוץ מזה אחיך צעיר ולאחר קביעת אחוזי הנכות יוכל לילמוד במימון ביטוח לאומי במסגרת השיקום מקצוע שהוא ירצה אני למשל למדתי הנהלת חשבונות וחשבי שכר ליפני 10 שנים וקיבלתי מימון מלא כולל נסיעות וציוד וגם קיצבת נכות בגובה 100% כדי לנצל . וישנם גם הטבות רבות במשרדי ממשלה יש רשימה מלאה באתר ביטוח לאומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח לאומי

ויקי
    26/04/2011

היי שוקי אני מודה לך על תשובתך המפורטת... אתה סובל מהמחלה מלידה או שזה מום שהתפתח אצלך במשך הזמן? לאחי יש קרדיומיופתיה היפרטרופית. הוא באמת זקוק לאיזשהי עזרה מביטוח לאומי ושימחת אותי עם הידיעה שהם יכולים לעזור לו למצוא מקצוע. הוא התנדב לשצבא וגם משם שחררו אותו כי הוא כל שני וחמישי מאושפז ולכן גם לא הצליח לרכוש השכלה כראוי בבית הספר. אין ספק שכל קצבה ביטוח לאומי תעזור לנו מאוד. הוא אינו יכול לעבוד בכל עבודה וההוצאות על התרופות ועל מחייתו בכלל לא פשוטות. עזרת לי לדעת לאן כדאי לכוון מול ביטוח לאומי. גם אם נקבל קצבה של 1000 שח זה יעזור מאוד. לגבי הטיפול אנחנו מטופלים אצל פרופסור מעולה ובגלל שהמצב של אחי די נדיר הבנתי שהם גם מתייעצים עם עוד בתי חולים מדי פעם. ושוב המון המון תודה על הנכונות לשתף זה מחמם את הלב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבלציה

ויקי
    11/04/2011

לגבי שאלתך. ממליצה לך להתייעץ עם הרב פירר (אם לא שמעת עליו כדי לך לעשות גוגל...). לנו הוא מאוד עזר במספר החלטות קריטיות שהיינו צריכות לקבל. לגבי אבלציה- מה שלנו אמרו בביה"ח זה שלאחר פרוצדורה שכזאת הלב יהיה תלוי לגמרי רק בקוצב וזה קצת מסוכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבלציה - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    26/04/2011

אני משער שמדובר באבלציה של ה AVN ובמקרה זה סיכויי ההצלחה גבוהים מאוד והסיכון נמוך ביותר. בהנחה שתפקוד בלה תקין אין צורך בהוספת אלקטרודה שלישית, ואיני חושב שזה יוריד את אחוז הנכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני חייב ב "דפיבלטור"
    חולה לב
    10/04/2011

אני בן 70 . לאחר אירוע מוחי ו 2 התקפי לב תפוקת הלב LVEF=30%
    בעקבות בדיקת הולטר שהעידה על החמרה בהפרעות קצב לעומת בדיקות קודמות. .
    נשלחתי לבדיקת EPS שבסיכומה נרשם .

"בדיקת מערכת הולכה תקינה למעט I'ST DEGREE AV BLOCK .
    בגרוי חדרי מתוכנת מ RVOT עם שני גרויים מוקדמים 500/240/200 נגרם רפרוף חדרים שגרם לאובדן הכרה בשכיבה ופסק עצמונית כעבור 14 שניות"

מה פרוש הסיכום בלשון בני אדם ?
    האם תוצאות אלו (למרות שהמערכת תקינה) מחיבות חד משמעית השתלת דפברילטור
    האם ישנם סוגים שונים של דפיברילטור ?
    .

אריה

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני חייב ב "דפיבלטור"

הוספת תגובה

• האם אני חייב ב "דפיבלטור" - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    26/04/2011

אם כי התוצאה הזו אינה חד משמעית לפי הכללים, כאשר אני שוקל את כל הנתונים נראה שאכן עלינו להמליץ על דפיברילטור במקרה שלך. הסוג המומלץ הוא מכשיר חד לשכתי (VVI ).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת הולטר ואקו לב
    אמיר
    07/04/2011

אני בן 50 בריא עוסק בספורט באופן קבוע מזה שנים .סובל מ LBBB שאובחן לפני כ 10 שנים וכן גם רמת כולסטרול גבולית שבעקבותיה אני לוקח ליפיטור 10 מ"ג כל יומיים .לפני כחודש בעקבות תחושות של דופק מוקדם (פלפיטציות) ביצעתי בדיקת הולטר ואקו להלן תוצאותיהן:

אקו:

נצפו 130 pvcs במשך 24 שעות

הולטר:

mild decrease in global lv systolic function due to septal motion of lbbb estimated lvef=50-55%

שאר הערכים בגדר הנורמה. רציתי לדעת מה המשמעות ,הסיכונים והאם אני יכול להמשיך בפעילות גופנית סדירה? האם דרושות בדיקות נוספות לבירור מעמיק יותר ומה הן?והאם יש קשר בין ה LBBB לבין הירידה המסוימת בתפקוד LV . רופא המשפחה המליץ על בירורים נוספים כמו mri של הלב בשאלת קרדיומיופטיה וכן CT ANGIO בשאלת מחלת עורקים כליליים.וכן קרדיוביפר loop למשך חודש.

אשמח אם תאיר את עייני בנושא היות ואני מודאג

בתודה מראש

אמיר

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת הולטר ואקו לב

הוספת תגובה

• בדיקת הולטר ואקו לב - תגובה

ד''ר מחמוד סולימאן
    07/04/2011

מעניין להשוות את בדיקת האקו לבדיקת אקו קודמת (אני מניח שנעשתה בדיקה כזו בעבר). בדיקת אקו לב בנוכחות LBBB נותנת רושם לירידה בתפקוד הלב. בכל מקרה רצוי להמשיך ברור על מנת לשלול קרדיומיופתיה. במקרה זה עדיפה בדיקת MRI.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה