מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לדר' סולימן בהמון תודהרותי06/04/2011
עברתי ב-20.3 אבלציה -מוצלחת .
שוחררתי מבית החולים עם הנחיה לקומדין לחודש,
קרדילוק 2.5 אחת ליום .
מהשחרור הרגשתי מצויין ולחץ הדם היה תקין לגמרי וכך גם הדופק.
היום מהבוקר יש לי דופק של 92-95 במנוחה האם זה אומר משהו לגבי האבלציה?
התור במפאת החוץ של בית החולים נקבע ל-26.4.
מה עלי לעשות בנתיים?
המון תודה עבור הכל!
מלכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדר' סולימן בהמון תודה - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן07/04/2011מלכה שלום- תבואי לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- breath holding spellחן06/04/2011
שלום רב
בתי בת כשנה וחצי, והופנתה לקרדיולוג עקב שני אירועי עצירת נשימה בשילוב עם היסטוריה רפואית משפחתית.
בעקבות כך ביצעה בדיקת אק"ג, ולהלן סיכום האבחנות:
1. sinus tachycardya
2. negatie T wave in right precordial leads- JUVENLINE pattern
אינני יודעת אם הדבר ראוי לציון, אך במהלך כל הבדיקה בתי בכתה (מאמץ?)
אשמח מאוד לקבל הסבר לשתי האבחנות. האם ישנה סיבה לדאגה...?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר breath holding spell - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן07/04/2011בדיקה תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד דיאסטולייקי04/04/2011
שלום רב
פסחו על שאלתי מיום 2\2.בענין תפקוד דיאסטולי.
אודה לכם אם תואילו נא להשיבני .
תודה עבור תשומת הלב.בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד דיאסטולי - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן07/04/2011נא ראי את תשובתינו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצבלימור04/04/2011
ד"ר שלום
הנני בת 28, סובלת כבר שנים מפעימות מוקדמות חדריות מרובות (הולטר אחרון לפני 4 שנים הראה 500 VPB's ביממה).
אני נוטלת ריתמקס 150 מ"ג ליום ע"פ המלצת האלקטרופיזיולוגית.
ניסיתי בעבר להפסיק את התרופה וזה היה בלתי נסבל. הרגשתי פעימות מוקדמות כ-6-10 ברצף כל כמה דקות.
עשיתי כמה פעמים אקו לב ויצא תקין. אקו לב אחרון לפני שנה יצא תקין למעט נוזל מיזערי מחלק קטן של הלב. עשיתי שוב אקו לב לבירור נוסף ויצאה אותה תוצאה. הייתי אצל כמה קרדיולוגים שאמרו שזה שום דבר.
עשיתי גם בדיקות מאמץ בעבר ולפני שנה בדיקת מאמץ יצאה תקינה עם דופק של 170 פעימות לדקה. בדר"כ אני לא מצליחה להגיע לדופק מטרה עקב עייפות.
האם נטילת ריתמקס לאורך זמן יש לה השלכות? כמו כן, אני סובלת מחרדות ונוטלת סרוקסט 20 מ"ג ביום. קראתי וגם אמרה לי רוקחת מורשה שהשילוב עם ריתמקס וסרוקסט עלול לגרום להארכת של מקטע QT בא.ק.ג. הקרדיולוגית, רופא המשפחה והפסיכיאטרים טוענים שאין סיבה לדאגה. מה דעתך בעניין?
אני לא יודעת כבר מה לעשות. איך זה שיש לי כ"כ הרבה פעימות מוקדמות חדריות והאקו לב תקין? האם אני בסיכון לפתח הפרעות קצב מסוכנות?
סליחה על המלל הארוך.
אודה לך מודה אם אקבל תשובה ממך
תודה וחג פסח שמח
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קצב - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן07/04/2011פעימות מקודמות זה ממצא די שכיח באוכלוסיה ואינו מהווה סכנה. אם התרופות אינן נסבלות ממולץ לעבור אבלציה (צריב) של פעימות אלה.
אין מניעה מנטילת סרוקסט וריתמקס ביחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריתמקס והיריוןלימור03/04/2011
לרופאים שלום,
אני בת 28 אוטוטו ואני מתכננת היריון בעתיד הקרוב.
אני סובלת מהפרעות קצב מרובות מסוג פעימות מוקדמות VPB's ובעקבות זאת אני נוטלת כדור אנטי אריתמי בשם ריתמקס 150 מ"ג ליום (כדור אחד).
אני מודעת לכך שעדיף בזמן ההיריון לא ליטול כדורים. ניסיתי בעבר להפסיק עם הריתמקס ולא הלך, יש לי הרבה הפרעות קצב שמפריעות לי מאוד.
אם כך, מה אני עושה? איך אוכל להיות אי פעם בהיריון כשאני נוטלת את התרופה הזאת? האם ישנן תרופות מהסוג הנ"ל שכן מותר ליטול בהיריון?
סביר להניח שבהיריון הפעימות המוקדמות עלולות להתגבר בגלל כל השינויים ההורמונליים.
ברור לי שדעתכם חשובה לי, אך אינה מחליפה בהתייעצות עם רופא. אני רק רוצה לקבל פחות או יותר תשובות בתור התחלה.
תודה מראש
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריתמקס והיריון - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן07/04/2011האם הציעו לך לעבור אבלציה (צריבה) של הפעימות המוקדמות? נראה לי שזה פתרון מקובל מאוד כדי שתוכלי להפסיק את הריתמקס. אין הרבה נסיון עם תרופה זו בהריון. מומלץ שלא לייטול את התרופה בשבועות הראשוניםלהריון ולחדשה בטרימסטר השני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקה דיאסטוליתיקי02/04/2011
שלום רב
אני חולה קרדיומיופטיה היפרטרופית, ואי ספיקה דיאסטולית. ולחץ מוגבר בעלייה השמאלית .
כתוצאה מבך - קוצר נשימה משמעותי , גם במנוחה.
הייתי מבקש להבין מה קורה במצב זה בלב - האם החדר השמאלי אינו קולט את כמות הדם הדרושה?
ומאין נובע קוצר הנשימה ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקה דיאסטולית - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן07/04/2011על מנת שפעולת הלב תהיה תקינה הוא צריך להתכווץ ולעבור הרפיה. תהליך ההרפיה מאפשר ללב לקלוט את הדם מהראות. במצב של הפרטרופיה תהליך זה נפגע ולכן יש עלית לחץ בחלק מחללי הלב וכתוצאה גם בראות. זו הסיבה לכך שהחולים מתלוננים על קוצר נשימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלית דופק מהירהמיקי31/03/2011
שלום, אני בן 49. עד לפני כשמונה חודשים ביצעתי פעילות ספורט מתונה ובדיקת ארגומטריה שנתית אשר הייתה תקינה ואפילו טובה, התאמצתי מאוד להגיע לדופק המטרה.
לפני כחודש חזרתי לפעילות והנתונים היו תקינים (אני הולך עם שעון דופק).
לאחרונה, הדופק מתחיל גבוה (מעל 100 במנוחה לעומת 80 מקודם) ועולה במהירות מכל מאמץ קטן ל 140 ועם עוד קצת מאמץ ל 155.
עברתי בדיקת א.ק.ג. שיצאה תקינה ונקבע לי תור לקרדיולוג עוד שבועיים.
מספר שאלות:
1. האם מדובר במשהו מסוכן כגון הצרות או חסימה של עורקים ?
2. האם כדאי להמשיך בפעילות ספורטיבית מתונה ?
3. האם מתח עלול לגרום לתופעות הללו ?
ממתין לתשובתכם.
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלית דופק מהירה - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן07/04/2011מתנצלים על האיחור בתגובה
- לא נראה שיש משהו מסוכן. רצוי גם במקביל לעשות בדיקות דם כמו תפקוד בלוטת התריס ורמת ההמוגלובין.
בהחלט חרדה יכולה להעלות את הדופק במנוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנאוריזמה של המחיצה הבין-עלייתיתאביטל30/03/2011
לרופאים שלום וברכה,
אני בת 30 בד"כ בריאה. עברתי בדיקת אקו לב במאמץ. הרופא כתב בסיכום הבדיקה: "MR טריויאלית. אנאוריזמה של המחיצה הבין-עלייתית. חשד ל PFO". מה זה אומר?
האם יש מה לדאוג?
תודה.
אביטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנאוריזמה של המחיצה הבין-עלייתית - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן31/03/2011אין לזה חשיבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמיטןכהן29/03/2011
שלום.
אני בת 55 עם הפרעות קצב של פעימות מוקדמות (מהפרוזדורים אמרה הרופאה)- יש ימים עם המון הפרעות ויש ימים ללא.
אני לחוצה כי אני מרגישה את זה כאילו בעיטה קלה באזור מפתח הלב.
הרופאה המליצה שאבלע נורמיטן 25 מ"ג ביום.
אבל מאז כשאני עושה מאמץ- כמו עליה במדרגות או בגבעה קטנה, אני מרגישה כאילו משהו עוצר את הלב מלהגביר קצב כדי לעמוד במאמץ.
אני נחה מעט וממשיכה וכן הלאה.
האם זו תופעה רגילה כתוצאה משימוש בנורמיטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמיטן - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן31/03/2011בהחלט תופעה זו יכולה להיות בגלל טפול בנורמטין. אומנם המנון הוא נמוך אבל ניתן לשקול הורדת מנון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני29/03/2011
שלום אני סובל בזמן האחרון במין רעידות\קפיצות שרירים באזור העין, השפה ,הכתף ועוד אזורי.ם
מה שמלחיץ שמידי פעם אני מרגיש את הקפיצות באזור הלב ונלחץ מאוד
עשיתי הולטר ואקו יצאו תקינים .
אני בריא בן 21 ולחוץ מאוד ממהרגשה הזאת
מה זה הרעידות האלה בלב.? הקפיצות האלו?
יכול להיות פרפור פרוזדורים?
מה מרגישים בפרפור פרוזדורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן31/03/2011זה לא שנמע כמו פרפור פרוזדורים. יתכן ואלה התכווציות שרירים באיזור בית החזה בדומה לאלה שמופיעות במקומות אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענוח בדיקת הולטר לבביג'רי28/03/2011
תוצאות הבדיקה ל 24 שעות
קצב בסיסי סינוס שנע בין 53 ל98 לדקה ממוצע 66
הפרעות קצב חדריות:VPB'S שכיחים : ממוצע לשעה 454 חלקם בצורתBIGEMINY,TRIGEMINY
COUPLETS- 17
הפרעות קצב על חדריות :APB'S מעטים 21 סה"כ: כולל COUPLET,TRIPLET APB'S
מה המשמעות של הממצאים הנ"ל
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענוח בדיקת הולטר לבבי - תגובה
ד''ר מחמוד סולימאן29/03/2011משמעות התוצאות תלויה במספר גורמים- גיל הנבדק ותלנותיו ובאם יש פגיעה בתפקוד הלב. לכן חשוב להיועץ ברופא ממוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צד שמאל של הגוףSOL27/03/2011
שלום רב,
בת 30
סובלת מזה שנים מתופעה מוזרה.
מדיי כמה חודשים אני מרגישה שאני עומדת להתעלף ואז הצד השמאלי של הגוף נחלש ויש תחושה של כוויה, עייפות, גמגום קל, חום וקור בידיים.
לפעמים לפני תחושת ההתעלפות אני מרגישה שצובטים לי את הלב, מן דקירה חזקה ואז אחריה ישר אני עומדת להתעלף או מתעלפת.
אם זה שייך, יש לי בלוטות לימפה מוגדלות קבוע ואני במשקל נמוך מהנורמה.
האם מנסיונך עולה בדעתך על איזה בעיה הסימנים הנ"ל מרמזים
.אודה לקבלת תשובה.
סול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צד שמאל של הגוף - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר28/03/2011איני מכיר בעיית לב המתבטאת בסימנים שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 34, מרגיש מעין פרפור בלבאלכס27/03/2011
שלום לכם,
כאמור, אני בן 34, בעל עודף משקל (104 לגובה 174 ס''מ) סובל משומנים בדם ומטופל בסימבסטטין, ליפנור ואספירין, עפ''י החלטת הרופא שלי כבר כמה שנים.
לאחרונה אני חש את פעימות הלב שלי מדי פעם. זה לא נורמלי, בעבר לא הייתי מרגיש כך. לפעמים, אני מרגיש מעין פרפור, או כאילו חסרה פעימה. זה קורה גם במיטה, ממש לפני השינה או מיד בתחילתה, ואז אני מתעורר בבהלה.
בנוסף, אני סובל מחולשה כללית וסחרחורות שטרם נמצא מקורן (ע''י הרופא. הוא בדק בין היתר ויטמין B12 ותפקוד בלוטת התריס). לפני כמה שנים, לפני שהחליט על האספירין, הוא הפנה אותי לבדיקות לב שונות בהן בדיקת מאמץ ומיפוי לב (עם חומר רדיואקטיבי כלשהו שאיני זוכר את שמו) שיצאו תקינות.
אני יודע שיש הפרעות קצב שאינן מסוכנות וישנן כאלה שכן. מה לדעתכם עלי לעשות? אני מודאג מאוד.
תודה רבה ויום נעים.
אלכס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 34, מרגיש מעין פרפור בלב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר28/03/2011ע"ס התיאור זה נשמע לא מדאיג בכלל. ניתן לעשות הולטר עם יומן בו תציין את הזמנים בהם חשת בפעימה החסרה ע"מ לדעת בודאות במה מדובר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- apbהררי חדוה24/03/2011
אני אשה בת 54.
בבדיקת ההולטר שבצעתי נכתב :APB בודד לאורך 48 שעות.
מה הכוונה וההשלכות?
אבקש תשובה למייל שלי.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר apb - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר24/03/2011חסר משמעות לחלוטין- ההולטר תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות הולטר - נימצאת בהריוןחנית23/03/2011
שלום ד"ר
אני נימצאת בשבוע 22 עשיתי הולטר לאחר שהייתי מאושפזת בבית חולים במשך שבוע וחצי היה לי פרוקרדיטיס וצניחות בתוצאות של ה - אקו לב
כרגע קיבלתי תשובות של ההולטר ואני לא יודעת אם לחזור לעבודה עד עכשיו הייתי בשמירת הריון
מהירות מינימלית 55 לדקה
מהירות מקסימלית 144 לדקה
ממוצע 77 לדקה
הפרעות קצב חדריות vpc's -
ניצפו בתדירות ממוצעת 126- 15 לשעה
ניצפו 1 זוגות
הפרעות קצב על חדריות apc's-
ניצפו בתדירות ממוצעת 33 -1 לשעה
בפיזור הומוגני ביממה בלטו בשעות הערנות
שינויים משמעותיים בקטע st-
ניצפו שינויים בגלי T ערוץ 1,2
אשמח לתשובה דחופה אני צריכה ללכת לרופא נשים על מנת לדעת אם להמשיך את בשמירת ההריון או לחזור לעבוד
מה אומרים התשובות ההאלו ...
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה
חנית23/03/2011שכחתי לציין שמידי פעם יש לי כאבים בחזה בצד שמאל האם זה קשור לתשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר23/03/2011זה אינו קשור ישירות לממצאים בהולטר אך גם בגללם כדאי לפנות להערכה רפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות הולטר - נימצאת בהריון - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר23/03/2011אין מספיק פרטים לקבוע מה משמעות הממצאים בהולטר.מציע שתפני לרופא שטפל בבעיה עד כה (היכן שאושפזת או רופא המשפחה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)