פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אקג לא תקין
    ניסן
    02/06/2011

שלום רב למומחיo
    אתמול עשיתי בדיקת אקג והרופא אמר לי שהיא יצאה לא תקינה אבל לא אמר לי מה לא תקין בה וזה די עצבן אותי
    אודה לכם אם תוכלו להגיד לי מה לא תקין באקג שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אקג לא תקין

הוספת תגובה

• אקג לא תקין - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    06/06/2011

קשה להתרשם במדויק, אך ישנם שינויים שאינם נראים חמורים. אני מציע לך לפנות לרופא ע"מ לקבל מידע מדויק וכדי לראות אם לממצאים יש משמעות במקרה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבלציה
    מרי
    31/05/2011

אני סובלת מפרפור פרוזדורים והולכת לעשות אבלציה. רופא המליץ קודם כל לעשות אבלציה פשוטה יחסית לרפרוף ורק במידה וזה לא יצליח אז לעשות אבלציה לפרפור עצמו. האם הדבר אפשרי בפרוצדורה אחת? כלומר במידה ולא מצליחים באבלציה לרפרוף מייד לעבור לאבלציה יותר מורכבת, לפרפור עצמו?
    האם יש אפשרות לעשות eps תוך כדי אבלציה או שחייבים לעשות את הפרוצדורה הזאת לפני?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אבלציה

הוספת תגובה

• אבלציה - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    01/06/2011

במקרה כמו שלך לרוב לא נדרש EPS.
    אבלציה לרפרוף היא פעולה פשוטה יחסית וכמעט תמיד מוצלחת. יש מקום לבצע אותה אם אכן יש עדות לרפרוף ויש סכוי סביר שתהיה הטבה קלינית לאחריה. גם אם לא הצליחו בה, אין מקום לעבור אז לטיפול בפרפור - אלו פעולות נפרדות מבחינת המטרה הטיפולית.
    אבלציה לפרפור ניתן לעשות בו זמנית עם אבלציה לרפרוף, אך מחמת אורכה יש המעדיפים להפרידן.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• LONG QT
    אורית
    30/05/2011

שלום רב,
    שמי אורית ויש לי ילד בן 7 שנים.
    לפני כמס' חודשים אובחן אצלו הגן LONG QT באמצעות בדיקת א.ק.ג ולאחר שנבדק ואובחנה הבעייה ביצענו בדיקת DNA בכדי לזהות בוודאות את הממצא.
    הבדיקה חיובית ובני אכן בעל גן זה. (ומתברר שגם בעלי שעד עתה לא ידע מזה..)
    כיום הוא מטופל ע"י נורמיטן 12.5 מג ביום.
    לפני כשבועיים ערכנו בדיקות אקג והולטר והפרופסור שמטפל בנו אמר שהתוצאות בסדר. אך לדעתו ולדעת רופאים שתייעץ עמם צריך לשנות את התרופה
    לDeralin 1.5 mg/kg/day
    השאלה שלי היא מדוע צריכים לשנות את התרופה (לטענת הרופא הנורמיטן אינו מחזיק ל- 24 שעות) , את הכדור החדש נצטרך לנטול 3 פעמים ביום ואני חוששת שלא נוכל לעמוד בכך.
    בנוסף הוסיפו לבני אשלגן .
    אשמח לקבל את חוות דעתכם לגבי הנושא. ואם ישנה אפשרות להפנות אותי לספרות המקצועית . אין חומר רב על הנושא. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    LONG QT

הוספת תגובה

• LONG QT - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    30/05/2011

הנסיון עם דרלין הוא הנרחב ביותר בקרב חולים ב LQT. בנוסף, מספר מחקרים (אך לא כולם) מצאו יעילות פחותה של נורמיטן במניעת הפרעות קצב בהשוואה לדרלין. לכן, יש הגיון בהמלצת הרופא.אם יש קושי בנטילה של 3 פעמים ביום, ניתן לבדוק איתו נטילה של דרלין ארוך-טווח.
    תוספת אשלגן מומלצת בחולים עם תסמונת LQT מסוג 2.
    הדרך הטובה למצוא חומר היא בגוגל - לדוגמא - LQTS and atenolol או QTS and propranolol.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירפור כרוני
    רמי
    29/05/2011

אני סובל כ6 שנים מפרפור פרוזדורים שהיה התקפי בלבד, פעם או פעמיים בשבוע ואז הדופק חוזר לסינוס, מזה כחצי שנה הבחנתי שאני נמצא על פרפור כרוני , כלומר , הכדורים למניעת פרפור כמו הפרוקור או הריטמיקס, לא השפיעו על הדופק, מאז אני לוקח רק קרדילוק כ30 מ"ג ליום, כאשר הדופק הוא בסביבות 90-95 , שאלתי ברשותכם, איך אני ממשיך לחיות בביטחה עם פרפור כרוני, אני נוטל גם קומדין, והאם אני בסיכון גבוהה יותר לאירוע של סחיף במוח? בתודה מראש רמי

לקביעת תור
    סגירה
    פירפור כרוני

הוספת תגובה

• פירפור כרוני - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    30/05/2011

אם ה INR שלך סביב 2-3 הסיכון שלך לאירוע מוחי הוא בערך כמו זה של האוכלוסיה הכללית בגילך ולכן הטיפול במאיטי דופק (כגון קרדילוק) וקומדין מקובל לפחות כשווה ערך לטיפול באמצעות כדורים למניעת פרפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מבדילים בין פעימה מוקדמת לפרפור
    איציק
    29/05/2011

ילמדונו רבותינו - איך מבדילים בין פעימה מוקדמת לפרפור חדרים ?
    אני בן 38 והרגשתי היום מן בלגן בלב למשך כחמש או עשר שניות.
    זו תופעה שהתרחשה אצלי בעבר כבר לפני כחצי שנה באופן דיי דומה.
    כמובן שזה מעורר בהלה איומה אצלי, ואינני יודע למה בדיוק לשייכה, וכיצד להגיב אליה.
    [רקע שאולי חשוב - אני סובל בשנה האחרונה מחולשות גדולות מידי פעם וסחרחורות ואיבוד חמצן בדיבור ממושך. אני הולך הרבה ועולה מדרגות ללא מאמץ מיוחד. בבדיקות דם יש מחסור מסויים בברזל ורמת כולסטרול גבוהה מהממוצע. לא מטופל בשום תרופה]

הוספת תגובה

• איך מבדילים בין פעימה מוקדמת לפרפור - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    30/05/2011

הדרך הבדוקה להבחין בין השניים הוא ע"י רישום אק"ג בזמן סימפטומים. אם התופעה שכיחה ניתן לרשום אק"ג באמצעות loop recorder . בכל מקרה - אירועים של מספר שניות אינם מדאיגים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבלציה לא מוצלחת
    טל שוקי
    27/05/2011

פרופ" אלדר שלום רב ביום רביעי האחרון עברתי אבלציה בשיבא הפעולה עברה ללא כל סיבוכים ונאמר לי שהאבלציה הצליחה אבל בבוקר למחרת כשנבדקתי ובדקו את הקוצב מסתבר שאין בלוק שלם והקוצב והלב עובדים לסירוגין ליפעמים הלב עובד ולפעמים הקוצב ביחידת הקוצבים נאמר לי שאבוא להבדק בעוד חודש כדי לראות איך אני מתפקד ולפי זה יחלטו אם לעבור אבלציה נוספת ולפי הרופא הוחלט שעד אז העבור בדיקת מאמץ והולטר רציתי לשאול איך יכול להיות שלאחר האבלציה הכל היה בסדר וראיתי גם על המסכים שהלב עובד על קוצב וראיתי את המדידות ולמחרת הכל מתהפך דבר שני יש לי דופק מהיר של מעל 100 אבל כשהקוצב עובד הדופק יורד ל70 בבת אחת וזה גורם לי לסחרחורות וקוצר נשימה מה עלי לעשות ואם אני יכול להתעלף ודבר נוסף מה אמורות הבדיקות שנישלחתי לעשות להראות

לקביעת תור
    סגירה
    אבלציה לא מוצלחת

הוספת תגובה

• אבלציה לא מוצלחת - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    30/05/2011

לעתים רחוקות, לאחר אבלציה מוצלחת וגרימת בלוק של ההולכה,יש חזרה של ההולכה והבלוק נעלם או הופך חלקי בלבד.
    הבדיקות שבקשנו צריכות לתת מידע על הדופק שלך. אם הוא נמוך (אפילו אם יש הולכה) ניתן אולי להסתפק בתוצאה החלקית של הצריבה שעברת. עם זאת, מכיוון שהדופק שלך עולה ל100 וקיימים סימפטומים, ככל הנראה נחזור ונצרוב ואני מקווה שהפעם זה גם יחזיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים בבקשה
    ליאור 55
    27/05/2011

שלום רב

האם מחלת NTG בעין שמאל יכולה להיות קשורה בבעיות לב כדוגמאת VT ?

בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופאים בבקשה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים בבקשה - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    30/05/2011

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתוח בהרדמה וSVT
    תמי
    26/05/2011

אני מעונינת לעבור ניתוח פלסטי באף אך סובלת מSVT . לא הוצעה לי עדיין צריבה לפתרון הבעיה.
    האם מותר לי לעבור ניתוח פלסטי באף בהרדמה מלאה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נתוח בהרדמה וSVT

הוספת תגובה

• נתוח בהרדמה וSVT - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    30/05/2011

בהחלט ניתן אך לעתים המרדימים "חוששים". מדוע שלא תעשי צריבה ל SVT?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• WPW STV
    צבי
    26/05/2011

שלום
    אני בן 46, הובחנתי עם WPW לפני 11 שנה אחרי בירור מעמיק בעקבות לחץ בחזה ודפיקות לב.
    לפני כ 5 שנים עברתי בירור נוסף ( בערך אותם סימפטומים ) הפעם שקלתי ניתוח צריבה.
    בירור כלל בדיקה חדשה ( הזרקת חומר + ECG) כדי לעמת WPW. הפעם התוצאה לפי הבדיקה הייתה שאין לי WPW. ורופא לא המליץ על שום דבר ( חוץ מדיאטה וכושר)
    מאז תופעה חוזרת מדי פעם אך למדתי להתעלם.לחיות עם זה. לאחרונה התופעות של דופק מואץ חוזרת יותר וגם לחץ דם שלי קצת עלה לגבולי 145 על 85 השאל היא האם כדי לעשות בירור חדש עכשיו ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    WPW STV

הוספת תגובה

• WPW STV - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    30/05/2011

מציע לך להתייעץ אם מומחה להפרעות קצב .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות מסוג פעימה מקדימה
    איתי
    25/05/2011

שלום רב
    בן 39סובל מהפרעות מסוג פעימה מקדימה מזה 10 שנים.
    נוטל טמבוקור שעוזר חלקית.
    בהולטר הודגמו פעימות מוקדמות במנוחה(השיא באמצע הלילה) לדברי הרופאים אינם מסוכנות.
    הצרה היא שאני סובל מכאבים באיזור החזה וכתף שמאל המתלווים להפרעות.
    לציין שהכאבים מעירים אותי באמצע הלילה ואף גורמים לי לחולשה,הכאבים יכולים להמשך גם מספר שעות .
    בצעתי בדיקת אקו לב וגם היא תקינה,בדקתי חמצון בדם ולחץ דם תוך כדי התקפי כאב והנתונים בסדר גמור.
    אני מאוד רוצה לחזור לספורט כולל ריצות ארוכות ,האם אפשר ? האם אני נמצא בסיכון להפרעות שעלולות להתפתח לאירוע לבבי מסוכן במאמצים מואצים כגון ריצה ארוכה?
    תודה ,איתי.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות מסוג פעימה מקדימה

הוספת תגובה

• הפרעות מסוג פעימה מקדימה - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    26/05/2011

לא ציינת אם מדובר בפעימות חדריות או פרוזדוריות.
    בכל מקרה, סביר להניח שמדובר בתופעה חסרת משמעות. הכאבים אינם נגרמים בשל הפעימות המוקדמות.
    בהנחה שמבחן מאמץ תקין ואין התגברות של פעימות חדריות במאמץ, אין כל מניעה לעסוק בספורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדריות או על חדריות

איתי
    27/05/2011

שלום
    בבדיקת ההולטר צויין :
    חדרי : FEW-40.
    על חדרי :RARE-2
    בשעה 04:00 בשינה נרשמו 1719 bradybeats,מה המשמעות?
    כפי שציינתי,אצלי מייד עם ההפרעה מתחילים כאבים וחולשה ,אני מבין שזה לא אופיני אך זו המציאות .
    האם יש בדיקה נוספת שרצוי שאעשה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדריות או על חדריות - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    01/06/2011

אכן כפי שחשבתי הפעימות המוקדמות אינן משמעותיות. בלילה הדופק יורד (BRADY) ואף זה תקין. מקור הכאבים והחולשה אינו ברור לי אך אין בכך סיכון מוגבר ולעתים קרובות עצם הידיעה שהתופעה אינה מסוכנת מפחיתה משמעותית גם סימפטומים נילווים. איני ממליץ על בדיקות נוספות אלא על חזרה לפעילות לאחר הבדיקות שציינתי בתשובתי הקודמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SVT
    רוני
    23/05/2011

שלום, יש לי הפרעת קצב לב מסוג SVT מגיל ארבע. ב4 השנים האחרונות אני נוטלת סוטלול. עשיתי צינתור שלא הצליח. רציתי לשאול איך יודעים מתי אפשר להפסיק לקחת את התרופה. האם מתגייסים עם זה לצבא?

לקביעת תור
    סגירה
    SVT

הוספת תגובה

• SVT - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    23/05/2011

אני מציע שתתיעצי עם מומחה להפרעות קצב בדבר הצורך התרופה ואולי נסיון חוזר לאבלציה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קצב
    יצחק אריכא
    21/05/2011

אני בן 70 סובל מהפרעות בקצב הלב מיזה 20 שנה מסוג PTCA וכן אני נושא
    STENT TO RCA מאז נוב' 2000 .

לפני שנה עברתי צריבה (S/P ABLATUON OF ATRIAL FIBRILLATIONׂ )
    LEFT ATRIUM CIRCUMFERENTIAL ABLATION)

הצריבה לא היטיבה עימי והפרעות הקצב פוקדות אותי לעיתים קרובות גם תחת טיפול תרופתי כבד (TAMBOKOR 300X3 ביום)
    לאחרונה יעצו לי להתקין קוצב לב אני מבקש לדעת:-
    1. האם אני מתאים לקוצב
    2. האם יש מגבלות התנהגותיות כגון ריצה שחיה ופעילות מינית
    3. מגבלות תזונה ומשקה חריף

אני מבקש לציין שבזמן רגיל ללא הפרעות קצב, אני בכושר מלא בכל אותם הדברים שאני שואל בסעיף 2 ו 3
    הפרעות הקצב פוקדות אותי בעיקר במצבי לחץ והתרגשות וכן במקרים של שובע יתר וצפיה ממושכת בצג מחשב או טלוזיה בעיקר אחרי ארוחה עיקרית.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קצב

הוספת תגובה

• הפרעות קצב - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    23/05/2011

נראה שאתה מתאים להשתלת קוצב לב ואין כל הגבלות בנושאים שהעלית.
    אם אינך "מתלהב" מקוצב לב יתכן שכדאי לתת הזדמנות לצריבה נוספת של הפרפור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח הולטר
    מרינה
    20/05/2011

שלום! אני מבולבלת מקריאת פענוח הולטר של התינוק שלי בן ה - 9 חודשים.
    כשרק נולד, היה חשד ל - wpw עקב ממצא מקרי ב - א.ק.ג.
    בגיל חודש וחצי עשינו הולטר, היה תקין.
    עכשיו עשינו הולטר ביקורת.
    בשורה של הפרעות הולכה מופיע HIGH SUSPECTED OF WPW
    אבל בסיכום מופיע "בתרשים זה לא נצפתה תבנית המתאימה ל - wpw".
    נראה לי שאחד סותר את השני.
    אשמח להסברכם, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בפענוח הולטר

הוספת תגובה

• עזרה בפענוח הולטר - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    23/05/2011

אין לי הסבר ואני מציע שתראי את ההולטר למומחה בהפרעות קצב שיישב את הסתירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן טמבוקור לאיבחון תסמונת ברוגדה
    ח'
    19/05/2011

האם תוצאה שלילית מהווה שלילה וודאית של התסמונות, או שהיא יכולה להיות ממוסכת גם בבדיקה זו? (בעלי, בן 32 ביצע את הבדיקה בעקבות ממצאים באקג', רקע משפחתי של מוות פתאומי באדם אסימפטומטי (אבא) ורמה גבולית של טרופונין).
    תודה

הוספת תגובה

• מבחן טמבוקור לאיבחון תסמונת ברוגדה - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    23/05/2011

לבדיקה אמינות גבוהה והיא מקובלת כשלילה של התסמונת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה - דחוף
    א
    19/05/2011

שלום ,
    אני בשבוע 6 להריון, ביצעתי אולטרה סאונד ונצפה שק וחלמון ואמרו לי שהכל תקיו.
    אני סובלת מעייפות, חולשה, סחרחורות, חוסר שיווי משקל, דופק מהיר ותחושת עילפון. רב היום אני במנוחה אך התחושה היא כאילו רצתי מרתון.
    בנוסף, אני סובלת מכאבי בטן והתכווצויות בבטן התחתונה ובכל לילה אני מתעוררת עם כאבי בטן עזים.
    ברקע יש לי אנדומטרויוזיס עם אנדומטריומה בצד ימין ושמאל , MVP, סינוס סכיקרדיה ותסמונת הטכיקרדיה התנוחתית (POST).
    אני אמורה ליטול לופרסול 100 מ"ג ביום אך כבר כמה חודשים איני נוטלת את התרופה מאחר והייתי בטיפולי פוריות .
    כיום אני נוטלת אנדומטרין 3 פעמים ביום מאחר ואני אחרי הפריה.
    האם הנ"ל משפיע על ההריון? האם זה נחשב הריון בסיכון עקב בעיות הלב וההתעלפויות שלי?
    אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה - דחוף

הוספת תגובה

• עזרה - דחוף - תגובה

פרופ` מיכאל אלדר
    23/05/2011

ניתן לקחת לופרסור בהריון בטרימסטר הראשון והוא מחייב מעקב וזהירות בטרימסטר השני והשלישי.
    אין לך בעיית לב קשה או מסוכנת. עם זאת, הייתי מציע שתפני לגניקולוג שיפנה אותך או יתייעץ עם קרדיולוג ביחס לבעיות הלב שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה