מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארגומטריה במאמץ או אקו לב במאמץאביעד05/02/2019
שלום דוקטור מה עדיף לבדיקת מאמץ
בשביל ספורט ריצות שאני עושה שאני ידע להיבדק לפני ולקבל
תשובה יותר מדוייקת מה יתן תמונת מצב טובה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן06/02/2019בבדיקת אקו במאמץ רואים גם את האק״ג וגם אקו לב בזמן מאמץ כך שלעולם תיתן יותר מידע. עם זאת בדיקת מאמץ פשוטה מספקת לטובת ״בדיקת ספורט״ באנשים בריאים שאינם עוסקים בספורט ברמה תחרותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הבדיקה הכי טובה לדעת את מצב הלבבן05/02/2019
דוקטור מה הבדיקה הכי טובה לראות את מצב הלב?
אני יודע שיש הרבה בדיקות וכול בדיקה עושה משהו אחר אבל מה הבדיקה הכי טובה אם הכי הרבה יתרונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן06/02/2019אין בדיקה ״הכי טובה״, יש בדיקות שונות שמתאימות כל אחת לדברים שונים שרוצים לבדוק... לצורך העניין בדיקת MRI לב לא תעזור להבין מה קורה למערכת החשמל בלב בזמן מאמץ פשוט ובדיקת מאמץ לא יעזור לאבחן בעיה מבנית בשריר הלב שאקו לב יכול לזהות בקלות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של מבחן שעשיתישלומי05/02/2019
דוקטור שלום
אשמח לחוות דעת לגביי התרשים הנ"ל
מה האק"ג אומר
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן06/02/2019אין לי שום הקשר וכמובן כדאי שמי שיפענח את הבדיקה הוא הרפוא/ה ששלחו אותך אליה. הדבר הבולט בתרשים הוא קצב לב מואץ ושינויי ST לא ספציפיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור רופא אמר שזה קצב סינוס והוא תקין
שלומי09/02/2019קרדיולוג אמר שהקצב סינוס ותקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויי st שאמרת דוקטור
שלומי13/02/2019זה מה שאמר לי קרדיולוג על מה שאמרת על התרשים אם עניין הst שרואים--שינויי ST לא ספציפיים באקג ברוב המקרים אינם משמעותיים. הם עלולים להיות בעלי משמעות אם האקג בוצע בזמן סמפטומים כגון כאבם בחזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה טוב לאכול שיהיה לב בריאיניב05/02/2019
דוקטור שלום
מה טוה לאכול שיהיה לב בריא ?
ללב בפרט ולגוף בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן06/02/2019בקצרה... דיאטה מאוזנת, עשירה בירקות, אגוזים וכוסית יין ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תרשים בדיקה שעשיתידור04/02/2019
שלום רב
אשמח לפענוח התוצאות מה הם אומרות דוקטור
אק"ג שעשיתע עקב הרגשה של דופק מהיר במנוחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן06/02/2019קצב הלב מעט מואץ וישנם שינויים מסויימים מבחינה חשמלית (שינויי ST). מומלץ לפנות לבדיקת רופא שיקבל את הרקע המלא ויחליט על המשלך בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי st זה מה זה ?
דור09/02/2019קרדיולוג ראה תתרשימים של האקג ששלחתי גם לך כאן ואמר שהכול תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר בגיל המעברתמר02/02/2019
שלום
אני בת 50 לוקחת אביאנה שנה.
בהליכה בהליכון דופק 100 פעימות. קפץ ל240. ואחרי כמה שניות ירד שוב ל100. אחרי 10 דקות קפץ ל185 ושוב ירד ל100.
האם תופעה הזאת יכולה להופיע בגלל חוסר איזון הורמונלי. (אולי צריך לשנות את הורמונים)
ואם לא . אם אני צריכה להפסיק לקחת אביאנה.
בדיקות בלוטת תריס תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן06/02/2019הדבר יכול להיות בשל מדידה לא מדויקת או הפרעות בקצב לב. מומלץ לפנות לקרדיולוג ולשקול להשלים בדיקת מאמץ לכל הפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזול גבוה במנוחה ופעילות גופניתקובי31/01/2019
שלום
אני בן 31 עושה שנים ספורט ריצות ותמיד היה בסדר.
בחודש ומשהו האחרונים במנוחה היה לי סינוס טכיקרדיה כמה פעמים של מעל 100 פעימות לדקה שהגיעו גם ל130, לחץ דם גבוה סחרחורות ועוד.
עשיתי את כול הבדיקות שהיו בסדר אקג בדיקת דם הורמונים ועוד, רק שהקורטיזול בשתן היה גבוה 1044.7 שהנורמה הגבוהה בבדיקה הייתה 530 מיכל הבדיקה הכילה 1000 הנפח, מותר לעשות פעילות גופנית זה לא מסוכן בכללי לגוף ובפרט ללב ?עקב הנתונים הנ"ל? כי ידוע שפעילות גופנית מעלה קורטיזול שבמנוחה נמצא לי 1044.7 בשתן........
כי בניגוד לעבר שהכול היה בסדר עכשיו אחרי ריצות יש הרגשה מוזרה בגוף כזה.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן06/02/2019נראה שכדאי להתיעץ עם אנדוקרינולוג בקשר לבדיקות ולמגבלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבנית high take offאסי30/01/2019
שלום
עשיתי במוקד 2 אקג באותו יום בהפרש של שעות.
יש לי תבנית high take off ידועה. בן 34 זכר.
באקג השני ממש לפני הגל t יש מעין צניחה קטנה מאוד, אבל אני לא זוכר שראיתי דבר כזה בעבר באקג שלי. תמיד הגל st נראה מחובר בעליה לגל t
הרופא במוקד אמר שזה בסדר
ד״ר גיא רוזן06/02/2019איכות התמונה אינה טובה אבל בגדול מדובר בתרשים אק״ג לא תקין, גם אם אתה מרגיש מצוין והתבנית הזאת ידועה מהעבר. ממליץ להתיעץ קרדיולוג בקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך בהשתלת דיפיברילטוראוהד30/01/2019
אחרי כמה אירועי לב עם אי ספיקה דרגה 3, האם יש צורך בהשתלה של דיפיברילטור?
ד״ר גיא רוזן06/02/2019אם תפקוד הלב ירוד עם ״מקטע פליטה״ מתחת ל-35% (EF), ויש תסמיני אי ספיקת לב למרות טיפול תרופתי טוב אזי יש אינדיקציה להשתלת דפיברילטור. כדאי להתיעץ עם מומחה להפרעות קצב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לסובלים מהפרעות קצבאילן28/01/2019
מבקש לשאול את אלו הסובלים מהפרעות קצב תדירות וחוזרות - מה אתם עושים בנושא העבודה שלכם? הרי פעמים רבות האירועים הלו קורים במהלך יום עבודה.
ד״ר גיא רוזן05/02/2019אילן שלום,
המטופלים האחרים לא יכולים לענות לך. מה שעושים תלוי במה הפרעות הקצב שאתה סובל מהן ומה הקרדיולוג שלך המליץ. יש המלצות התנהגותיות וגם תרופות שניתן לקחת בזמן ההתקף. תפנה למומחה להפרעות קצת לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מורגש בזמן שינהיואב27/01/2019
כבר כמה חודשים יש לי דופק חזק שממש מורגש בשינה. רופא המשפחה לא חושב שזה משהו רציני אבל אותי זה מטריד. למי לפנות?
ד״ר גיא רוזן05/02/2019יואב שלום,
לרוב לא מדובר במשהו מסוכן אך כדי להגיד זאת צריך לעשות בירור בסיסי. תפנה לקרדיולוג בקופה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוך או צריבה אחרי פרפור פרוזדוריםאלישי24/01/2019
שלושה שבועות אחרי אשפוז עקב פרפור פרוזדורים. אמרו שצריך היפוך או צריבה, מה מהם עדיף לטווח הרחוק? האם זה תלוי בי או בהחלטת הרופא?
ד״ר גיא רוזן26/01/2019אין לי שום פרטים רפואיים אז אני אתיחס בכללי. ״היפוך״ נועד להחזיר את קצב הלב חזרה מפרפור לקצב תקין. כמובן שכמו שהלב נכנס לפרפור מן כתחילה, הוא יכול לחזור ולפרפר גם בעתיד (וצפוי שזה יקרה), אלא אם נעשה משהו להפחית את הסיכוי לכך. הטיפול למניעת פרפור פרוזדורים יכול להיות תרופתי (רוב התרופות יעילות סביב 30%) או בפעולת צריבה שהינה סוג של צנתור שבו צורבים ומבודדים את המקור של הפרעת הקצב. הצריבה הינה הכלי היעיל ביותר כיום ״להיפטר״ מהפרפור אך בדרך כלל מנסים תרופה אחת לפני שעוברים לפעולה פולשנית (הגם שבידיים מיומנות הינה בסיכון נמוך). כדאי שתתיעץ עם מומחה לפרפור פרוזדורים לגבי הטיפול התרופתי, כולל הצורך ב״דילול דם״ במידה והסיכון שלך לארועים מוחיים גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות חדריות בהולטרלירז22/01/2019
בת 30, בבדיקת הולטר הממצא היה 1167 פעימות מוקדמות חדריות. מה המשמעות של זה?
ד״ר גיא רוזן26/01/2019לירז שלום,
התשובה הקצרה היא שאם הן לא מציקות לך, אין להן שום משמעות. ככל שמדובר בפעימות בודדות כל פעם ולא ״צרורות״ של פעימות כאלה אין לבן משמעות. הגם שמעל 1000 פעימות כאלה זה נשמע לך בטח הרבה מדובר ככה״נ בפחות מ-1% מפעימות ליבך ועל כן הן חזרות כל משמעות בתנאי שלא מציקות לך יותר מדי.
אם לא כך הדבר כדאי להיוועץ במומחה להפרעות קצב לב ולשקול טיפול בכדור שמדכא את הפעימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עולה מישיבה לעמידהמאיר20/01/2019
בן 40 אחרי צריבה בשל בסיב ההולכה הנוסף. בזמן האחרון כשאני עובר ממצב ישיבה לעמידה הדופק שלי עולה ל-120 ויורד ל-80 כשאני חוזר לישיבה. מה גורם לזה? האם מסוכן?
ד״ר גיא רוזן26/01/2019מאיר שלום,
הדבר לא קשור ככל שאני יכול לשער לצריבה שעברת (מבלי שיש בידי את כל הפרטים). עליית דופק במעבר לעמידה היא שכיחה אבל אתה מתאר תגובה ״מוגזמת״. צריך לראות מה קורה ללחץ הדם שלך במעברים. כדאי לעשות בירור בסיסי כדי להבין מה הסיבה לעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה לאחר קבלת סוטלולאלי19/01/2019
שלום רב,
בתי אובחנה עם הפרעה בקצב הלב ביולי 2018.
בקיץ, עברה אבלציה לראשונה שלא צלחה. לאחר מכן נטלה טומבוקור וקרדיולוק במשך חמישה חודשים ובחודש דצמבר האחרון עברה שוב אבלציה. האבלציה גם כן לא צלחה, והחליטו על אבצליה חוזרת באותו שבוע במרחק שלושה ימים מהקודמת.
במשך 10 ימים היה נראה שהאבלציה השלישית עזרה וההפרעות קצב חלפו, ולכן הפסיקה לנטול את התרופות. כעבור עשרה ימים, הדופק המהיר שב וחזרה לנטול את התרופות המיועדות לפי הוראת הקרדיולוג. לאחר כמה ימים, שהתרופות אינן עזרו הקרדיולוג החליט להחליף לה את התרופה קרדיולוק לתרופה בשם סוטלול שיכולה לגרום בכמה ימים הראשונים להפרעת קצב חמורה ולכן נאצלה להישאר בבית חולים על מנת לקבל השגחה. בתי השתחררה שלשום מבית החולים ומאז החלו לה כאבים בחזה. היא מתארת אותם ככבדים, לחץ בחזה אבל רק בצד שמאל והם באים והולכים בעוצמות שונות. קראנו באתר של כללית שחלק מהתופעות לוואי השכיחות של סוטלול הן כאבים בחזה, אבל שאלתנו היא האם הם חולפים? איך ניתן לטפל בהם? האם לפנות לקרדיולוג? מה צריך לעשות?
תודה וערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן19/01/2019למרות שאני מטפל בסוטלול מזה שנים ולא זכור לי מטופל שהתלונן על מיחושים בחזה, אלו בהחלט רשומים כתופעת לוואי שכיחה של סוטלול. בכל מקרה של כאבים בחזה מומלץ לפנות לבדיקת רופא והערכה בסיסית כולל אק״ג ועוד. אינני יודע באיזו הפרעת קצב מדובר ואיפה עברה את האבלציות. כדאי להתיעץ עם מומחה בעל נסיון בתחום (אולי אתם כבר במעקב של אחד כזה), באשר להמשך טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)