מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדללים אחרי פרפור ראשוןדוד18/12/2018
האם יש צורך לקחת מדללי דם כבר אחרי אירוע פרפור פרוזדורים ראשון שהסתיים מעצמו ללא טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן29/12/2018דוד שלום,
ארוע אחד של פרפור שתועד, גם אם הסתיים לבד, הינו בהחלט סיבה לטיפול קבוע בנוגדי קרישה לכל החיים לפי רמת הסיכון של המטופל. הארוע האחד מעיד על כך שישנו הבסיס בלב לקיים הפרעת קצב מסוג זה והיא צפויה לחזור בתדירות כזאת או אחרת. הדבר מבוסס על מחקרים שמראים שמטופלים אלו נמצאים בסיכון מוגבר לארוע מוחי, אפילו אם היה לכאורה טריגר כלשהו לארוע...
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני ובן דוד שלי באותו גובהניר16/12/2018
שלום,
אני ובן דוד שלי באותו גובה, אותה מידה בחולצות ואותה מידה בג׳ינסים. בן דוד שלי שוקל 57 ואני שוקל 74, זה הגיוני? ההבדל היחידי בינינו שלי יש כרס קטנה .. הגיוני שאני שוקל 17 קילו יותר ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן16/12/2018לא ממש שאלה שקשורה לפורום ולא תחום המומחיות שלי אבל כעקרון, כן, זה אפשרי... הכל עניין של הרכב הגוף, כנראה שהיחס בין השרירים לשומן אצלכם שונה וגם יש אנשים עם עצם כבדה יותר... זאת אחת הסיבות שכיום יותר משמשתמשים במשקל בודקים איך היקף הבטן וזה המדד שמנבא בעיות...אצל גבר הנורמה היא עד 102 ס״מ אם אני זוכר נכון, אתה יכול לבדוק ברשת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס טרכיקרדיה וטיפולי פוריותהילה16/12/2018
בת 34, יש לי סינוס טרכיקרדיה , לוקחת נאובלוק פעמיים ביום. רוצה להתחיל טיפולי פוריות, יש משהו שאני צריכה להביא בחשבון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן16/12/2018הילה שלום,
באופן כללי, אנחנו משתדלים להימנע מטיפולים תרופתיים לא חיוניים סביב ההריון. סינוס טכיקרדיה אינה בעיה מסוכנת ולמרות שהיא בהחלט יכולה לגרום לתסמינים (בעיקר דפיקות לב מציקות). הייתי ממליץ לשקול להפסיק את הטיפול התרופתי במידת האפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מושג לא מוכר לי בתוצאות הולטר לבמרים ג. ששון14/12/2018
מה פשר :
2 זוגות עליותיות, 1 שלישיה עליותית ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן16/12/2018מדובר בפעימות הבאות ממקור שונה בלב מה״קוצב הלב הטבעי״ שמייצר את הפעימות החשמליות שמפעילות את הלב. ולעיתים הן באות ב״זוג״ (שתי פעימות עוקבות ממקור אחר) או אף שלישיה (שלוש פעימות עוקבות ממקור אחר מהרגיל)...
מדובר בממצא חסר משמעות שאורים לא פעם אצל מטופלים רבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון מריחואנה עם קוצב לבאבי13/12/2018
האם יש מניעה לעישון מריחואנה למי שיש קוצב לב?
ד״ר גיא רוזן16/12/2018אבי שלום,
עישון מריחואנה אינו מומלץ וגורם לבעיות שונות. מבחינת הקוצב, אין התוויה מיוחדת נגד העישון בשל נוכחות הקוצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטר 24 שעותאורית10/12/2018
שלום אני אמורה לעשות בדיקת הולטר 24 שעות יש לי שתי שאלות
1. האם מותר לעשן במהלך הבדיקה? או ליטול מסטיק ניקוטינל?
2. אני נוהגת לישון בעזרת כדור שינה slipaid האם מותר ליטול את כדור השינה במהלך הבדיקה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת...
אורית12/12/2018תוך כמה זמן בדרך כלל מקבלים תוצאות של בדיקת הולטר?
רב תודות:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה שבאים וחולפיםדינה08/12/2018
שלום ושבוע טוב!אני בת 56.מטופלת ע"י קרדילוק 1.25 מ"ג ואמלו 5 מ"ג ליתר לחץ דם.
לאחרונה מרגישה כאבים בחזה שבאים וחולפים(ממש נקודתיים).לחץ דם מאוזן,א.ק.ג. סינוס.
דופק בבוקר 52 ,עולה במהלך היום עד ל62-65.
רופא המשפחה המליץ להפסיק את הטיפול בקרדילוק.היום -10 ימים אחרי הפסקת הטיפול והדופק בכל זאת נע בין 55 לבין 62.
חשוב לציין שגם בשנים הקודמות הופיעו לי כאבים בחזה .
בדיקת הולטרה אחרונה נעשתה לפני שנה ושם הדופק נע בין 52 לבין 99.הדופק הממוצע 68.
באוגוסט 2018 עשיתי אקו שהיה תקין פרט ליתר לחץ ראיתי -38
בספטמבר 2018 עשיתי מיפוי לב והוא היה תקין.
הייתי מעוניינת לדעת:
1. האם במצב המתואר היה צורך להפסיק את הטיפול בקרדילוק?
2. האם יש צורך בבירור הדופק פרט למה שנעשה השנה?הולטר חוזר או בדיקה נוספת?
3.האם ירידה בדופק מעידה על בעיה כלשהי?
תודה רבה.
בברכה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן16/12/2018דינה שלום,
המינון הנמוך מאוד של הקרדילוק שנטלת אינה עושה הרבה ללחץ הדם ונוכחת לדעת שגם לא ממש עושה הרבה לדופק שלא השתנה משמעותית מאז הפסקתו. ההולטר שלך נשמע תקין, עם טווח דופק טוב. טוב לדעת שגם אקו לב ומיפוי היו תקינים. על כן הסבירות למחלה משמעותית בכלי הדם של הלב נמוכה. אם לא התעלפת בעבר אין צורך בבדיקות נוספות מעבר לכך לדופק. במידה ואת ממשיכה להרגיש כאבים בחזה, כן יהיה צורך להשלים בירור לכיוון זה והייתי ממליץ לשקול יחד עם הקרדיולוג שלך ״צנתור וירטואלי״.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מן כבדות תעוקה בצד בלב לא כואב אבל ממש לא נוח מה זה יכול ליהות ?משה05/12/2018
שלום דוקטור שמי משה אני בן 31 בזמן האחרון יש לי מן תחושת תעוקה משהו כבד בצד בחזה, לא כואב אבל משהו שלא היה לי, אציין שיש ימים שאין בכלל ויש ימים שיש זה הולך ובא.
עשיתי אק"ג שהיה תקין, אבל עדיין אני מרגיש את זה.
בעבר הרחוק עשיתי את כול הבדיקות ארגומטריה אקו הולטר והכול היה תקין לפני שנתיים.
אני מאוד פעיל בשנים האחרונות עושה המון ריצות ספורט.
עושה ספורט כמה חודשים ואז מפסיק ועוד פעם עושה עכשיו שאני עושה ריצות עשיתי השבוע כמה פעמים גם בזמן ריצה הרגשתי את הכבדות תעוקה מה שתיארתי לכם זה לא כואב אבל תחושה מציקה כזאת. לפעמים זה מלווה גם בדופק מהיר במנוחה
מה זה יכול ליהות הדברים האלו שאני חש ???
לפעמים זה מקרין לי לראש ויש לי מין תחושה של לחץ וסחרחורת
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן16/12/2018משה שלום,
מיחושים/תעוקה בחזה יכולים לנבוע מסיבות רבות. הבדיקות התקינות שאתה מתאר מעודדות ומפחיתות את הסיכון שמדובר במשהו מסוכן. תיגש לרופא המטפל שלך שמכיר אותך היטב שיתרשם מהתלונות, בדיקה גופנית ובדיקות נוספות במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת ברוגדה והשתלת reveal בחזהעירית04/12/2018
מהי מטרת השתלת reveal ?
האם לצורך מחקר ?
מהם הסיכונים ?
לכמה זמן נשאר המידע ?
האם יש דרך לנתח את כל המידע שמצטבר הוא רק את x הזמן האחרון ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן05/12/2018עירית שלום,
המטרה היא ניטור וזיהוי הפרעות קצב לב מסוכנות. כידוע אנשים עם תסמונת ברוגדה נמצאים בסיכון מוגבר להפרעות קצב לב אלו. בעוד שבמקרים של ארועי אובדן הכרה מטריד במטופלים עם ברוגדה יש אינדיקציה להשתלת קוצב דפיברילטור, בכאלה עם ארועי עלפון שלא נשמעים מטרידים אך עם תבנית אק״ג מטרידה של ברוגדה, יש הגיון בהשתלת המכשיר והדבר נבדק במחקרים קטנים בעבר. אין סיכונים של ממש בהשתלת המכשיר למעט הסיכוי לזיהום מקומי באיזור ההכנסה. לצערי, אין באפשרותי במגבלות של הפורום הזה לפרוס את כל האינפורמציה, כדאי שתתיעצי עם מומחה לעניין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפים של צרור פעימות מהירותאורי02/12/2018
בן 38, אין עבר של בעיות לב או משהו כזה. כבר כמה חודשים יש לי אחת לכמה ימים, בערך אחת לשבוע, מעין התקף של צרור פעימות מהירות. זה בא מעצמו וחולף מעצמו. לא הצלחתי למצוא לבד גורם מעורר, התנהגות או משהו שאני עושה לפני שזה קורה. זה לא משפיע על ההרגשה הכללית שלי. האם זה מסוכן?
ד״ר גיא רוזן05/12/2018היי אורי,
הכל תלוי מאיפה באות הפעימות הללו, המדורים העליונים או התחתונים של הלב. במידה ומדובר ב״צרורות״ מהמדורים התחתונים צריך לבדוק שאין איזו בעיית לב מבנית. במידה ומדובר בצרורות מהפרוזדורים, אין איתם כל סכנה. כדאי להתיעץ עם מומחה לעניין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ואימוני כחלימור30/11/2018
אני בת 44 נוטלת 25 מג נורמיטן פעמיים ביום עקב יתר לחץ דם כתוצאה מסטרס. במשך כשנה מתאמנת אימוני כח . ירדתי 12 קילו ושיניתי תזונה. לחץ הדם שלי אף פעם לא יציב פעם גבוה פעם תקין נוטלת בנוסף ציפרלקס 10 מג .המדידות מדי פעם 150/100 ומידי פעם 130/85 לפעמים אפילו פחות.
האם יש בעיה להתאמן אימוני כח (משקולות וכו) עם לחץ דם כזה?
חייבת לציין שבזמן הפעילות הדופק עולה ונעשית מאוד אדומה אך גם בהירה ומרגישה מצוין נפשית ופיזית לאחר האימון .
תודה מראש לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן05/12/2018פעילות גופנית בהחלט מסייעת ומומלצת במטופלים, כולל הרמת משקולות מתונים, במטופלים עם יל״ד. אציין שנורמיטן אינה תרופת הבחירה כטיפול בודד ביתר לחץ דם והייתי שוקל החלפתה למשהו יעיל יותר. נראה שלמרות הירידה במשקל והפעילות הגופנית הל״ד עדיין גבוה לעיתים. הרמת משקולות מתונה (לא משקלים מטורפים) אינה מוגדרת כאסורה לסובלים מיל״ד ברמות הללו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצב , אנמיה ומדלליםalona28/11/2018
שלום רב
אבי בן 80 בקירוב.
עבר בשנה שעברה החלפת מסתם tavi, סכרת מאוזנת ופרפור פרוזדורים שהתגלה לדעתי רק לאחר החלפת המסתם.
לפני כחודשיים אושפז בבי"הח בשל דימום רקטלי ואנמיה
הופסק השימוש במדללים (נטל פלויקס ופרדקסה יחד!) וקיבל עירוויי דם וברזל. ביצע קולונסקופיה שהציגה ממצא דיברטיקוליזוסיס וטחורים. גסטרו - תקין. באשפוז אי ספיקת כליות קלה. לא ברור לי האם על רקע המצב או האם כרוני ( לא ידוע לי על בעיה כזו)
כעת הומלץ לו לקבל במקום פרדקסה ופלויקס האפשרויות הבאות : 1. פרדקסה 2. אלוויקס 3. צנתור העלייה ( אוזנית..) על מנת למנוע קרישי דם והורדת הצורך בתרופות מדללי דם
האם אכן האלויקס יעיל יותר במקרה של בעיות בדרכי עיכול ?
האם "בטיחותי" /בעל וותק ?
האם מתאים בהנחה והפרעת הקצב "חדשה" והתעוררה לאחר החלפת המסתם ? אולי לכך קשר.
אשמח לכל הארה והבנה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן05/12/2018אלונה שלום,
מדובר במקרה מורכב. אתיחס בנקודות:
1) אין לי ספק שהפרפור לא קשור להשתלת המסתם TAVI
2) בהחלט ייתכן והדמם נבע משילוב של שתי תרופות לדילול הדם, פרדקסה+פלויקס.
3) למרות שאפשר תיאורתית להוריד את הפלויקס ולנסות פרדקסה בלבד, מבחינת דמם ממערכת העיכוב אליקוויס נראה בטוח יותר.
4) זה לא שהוא יותר ״יעיל״ או ״בעל ותק״ אך הוא ככה״נ יותר בטוח מבחינת הסיכון לדמם ממערכת העיכול.
5) כדאי שתהיו במעקב של מומחה הפרעות קצב לב שגם עוסק בפעולות ״סגירת האוזנית בצנתור״, למקרה של הישנות דמם והצורך בביצוע הצנתור שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין PSVT לפרפור פרוזדוריםדודו27/11/2018
מה הבדל בין PSVT לפרפור פרוזדורים? ההבדל הוא גם בתחושה שיש בזמן התקף?
ד״ר גיא רוזן05/12/2018דודו שלום,
מדובר בשתי הפרעות קצב שונות לחלוטין מבחינת החומרה שלהן וההתיחסות אליהן. PSVT (אם הכוונה שלך היא ל-SVT התקפי) היא הפרעת קצב ״קלה״ יותר שלא נושאת עימה סיכון משמעותי מעבר לתסמינים שהיא גורמת. פרפור פרוזדורים הינה הפרעת קצב שכיחה ששמה את הסובלים ממנה בסיכון לארועים מוחיים ועל כן מצריכה התיחסות ללא קשר לתסמינים שהיא גורמת. ממליץ לך להתיעץ עם מומחה בהפרעות קצב לב שיבדיל בין המצבים ויטפל לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה כשיש רפרוף עליותציפי25/11/2018
בת 62 אובחנתי לאחרונה עם רפרוף עליות, אמרו לי להמשיך להתנהל כרגיל. האם זה כולל גם טיסות?
ד״ר גיא רוזן25/11/2018ציפי שלום,
ראשית אין לי את כל הפרטים אז כמובן שתשובתי היא מוגבלת. כל מטופלת עם פרפור או רפרוף פרוזדורים וגורם סיכון (לחץ דם, סוכרת, ארוע מוחי בעבר, גיל מעל 65, מחלת לב וכלי דם או אי ספיקת לב) זקוק לטיפול במדללי דם על מנת למנוע ארועים מוחיים שיכולים להיגרם מהפרעת הקצב. הטיפול ברפרוף עצמו קשור לאופי הרפרוף, התסמינים והרקע שלך. אין מניעה עקרונית מטיסה עם הרפרוף אבל חשוב שתתיעצי עם מומחה להפרעות קצב לב. לא נשמע לי הגיוני שאמרו לך שלא צריך לעשות איתו כלום ופשוט להמשיך הכל כרגיל. חשוב להבין גם שאם לא מטפלים ברפרוף/פרפור, הוא יכול להפוך לעקשן יותר ואף קבוע ובהמשך לא יעזרו טיפולים שיכלו לעזור להיפתר ממנו עכשיו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר וכבודת במנוחהמשה22/11/2018
שלום דוקטור אני בן 31 מזה כחודש אני מרגיש מן כבדות בלב לא חודש רצוף אלא הולך ובא, היום הייתי אצל רופא משפחה שעשה לי בדיקות רגילות לחץ דם תקין דופק במנוחה היה גבוה 90,שזה נדיר הדופק הזה שנמדד לי אני לרוב על דופק 70... עשיתי אקג שהרופא משפחה בדק והוא היה תקין. לטענת הרופא משפחה זה יכול ליהות סטרס לחץ הוא הביא לי ויטמנים, שאלתי אליך דוקטור דופק 90 במנוחה לא יכול לעשות בעיות ? ומדוע זה קורה ? אציין שבשנים האחרונות אני עושה המון פעילות גופנית, עושה תקופה מפסיק וממשיך אחרי תקופה, תודה מראש על התשובה
ד״ר גיא רוזן24/11/2018משה שלום,
בגדול דופק של 90 במנוחה זה מעט גבוה לבחור שמתאר את עצמו כעושה פעילות גופנית מאומצת, אם היא אירובית. ישנן הרבה סיבות פוטנציאליות לכך, כולל הסטרס שהזכרת ודברים נוספים (בלוטת תריס, אנמיה, התיבשות ועוד ועוד). כדאי להיבדק ע״י מומחה לעניין שיתרשם מהדברים באופן מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק מהיר במנוחה... המשך
משה25/11/2018דוקטור תודה על התשובה אני עושה הרבה פעילות אירובית אבל נניח אני עושה אני עושה חודשיים שלושה ואז מפסיק חודשיים אז כנראה האפקט לא נשמר של הדופק שאמור ליהות טוב עקב הפעילות, ועד כמה אקג זה בדיקה שיכולה לגלות דברים ? והאם אקג יכול לתת תמונת מצב ? כי הרופא משפחה שעשה לי תבדיקה של האקג אמר שהיא תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)