מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצאים של בדיקת ארגומטריהיוסי22/07/2018
שלום,
בן 70, בריא בדר"כ.
ביצעתי לפני כמה ימים בדיקת ארגומטריה שבה נמצא:
"אק"ג לפני מאמץ: APB's, שינויים בלתי ספציפיים ב ST
אק"ג במאמץ: צניחות Upsloping ST של 1.0-1.5 מ"מ בחיבורים L2 L3 AVF V4-V6
הפרעות הולכה וקצב: vpc's
אק"ג בהתאוששות: שינויים בלתי ספציפיים ב ST, ביגמניה VPB's, ו- APB's
תגובה אלקטרוקרדיאוגרפית: לא החלטית.
"
מה משמעות תוצאות הבדיקה?
כיצד ניתן להמשיך בירור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן22/07/2018יוסי שלום,
אם יש ספק לגבי מהימנות בדיקת המאמץ הפשוטה יש להמשיך בירור ע״י סוג בדיקה אחר. זה יכול להיות מיפוי לב, אקו לב במאמץ או ״צנתור וירטואלי״. בלי פרטים נוספים קשה לדעת מה באמת יהיה הכי טוב בשבילך. בכל מקרה כאדאי להתייעץ עם רופא מהתחום.
בברכה,
גיא רוזן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה תרופה נגד כאבים ניתן להשתמש עם הפרעת קצב?Dafna Nordan20/07/2018
לבעלי יש כאבים בברך בהליכה . היתה לו בעבר הפרעת קצב שנרפאה בעקבות היפוךונטילת תרופה לסידור קצב לב לתקופה. עתה בשל הכאבים בברךוהעובדה שאנחנו בטיול בחול' שדורש הליכות ממושכות החל לוקח אדוויל במינון גבוה כבר כמה ימים וחש שההפרעה חוזרת.
איזה תרופה נגד כאבים (ורצוי גם נגד דלקת) ניתן לקחת במצבו ללא חשש ? האם הבעייה בקצב תחלוף משהפסיק לקחת אדוויל?
שאלה נוספת: הוא לקח גם איקוקסיה . האם אותה ניתן לקחת ללא חשש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן22/07/2018דפנה שלום,
אין מניעה מתרופות כגון, אדויל, אקמול או אופטלגין שמטופלים עם פרפור (שאני מניח שיש לו). אינני חושב שהפרעת הקצב קשורה לאדויל שנטל. ניתן גם לקחת ארקוקסיה.
אם אכן מדובר בפרפור התקפי חשוב גם להעריך את הסיכון לארועים מוחיים (תלוי בגורמי סיכון כאלה ואחרים) ולטפל בנוגדי קרישה במידת הצורך.
והכי חשוב, כאשר תחזרו, כדאי שיפנה למומחה בתחום כדי לטפל בעניין. אם ״מזניחים״ פרפור, הסיכוי לצאת ממנו בהמשך נמוכים יותר.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירפורים וחידלון אפיסת כוחות .ציפי חלימי18/07/2018
בת 70 עד לפני שנתיים פעילה .לפני שנתיים קיבלתי התקף פירפורים עשו לי היפוך .פחות או יותר היה בסדר לפני שלושה חודשים קיבלתי התקף פירפורים .והרופא אמר אחרי אקו שאני יכולה להמשיך את החיים עם הפירפורים .הבעיה שלי מאותו התקף הראשון אני לא מסוגלת לתפקד .לא מסוגלת ללכת 50 מטר ישר אני נושמת בצורה כבדה .וחייבת לשבת ולנוח .בבית אני במיטה .אני באפיסת כוח חידלון . השאלה שלי זה מהפירפורים . ...ואני במיטה 24 שעות בלי תיפקוד .עברתי בדיקה ריאות הכל בסדר .שאני במיטה מרגישה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן22/07/2018ציפי היקרה שלום,
פרפור פרוזדורים בהחלט יכול לגרום לתסמינים שאת מתארת אך כמובן שחשוב לקבל את התמונה המלאה לפני שמחליטים שתלונותייך אכן קשורות לפרפור. לאור גילך הצעיר יחסית והתלונות, כן הייתי מנסה לשמור אותך בקצב ״סינוס״, אלא אם יש סיבה להניח שלא משנה מה נעשה, זה לא יעזור. ממליץ לך בחום להיבדק ע״י מומחה בתחום שזה תחום התמחותו. את מוזמנת לפנות אלי או לכל רופא אחר שתבחרי. לא מדובר בגזירת גורל, להערכתי ניתן לעזור לך לחזור לרמת פעילות שהייתה קודם להופעת הפרפור. וכמובן הדבר הכי חשוב, יש לוודא שאת נוטלת תרופות לדילול הדם, למניעת ארועים מוחיים הקשורים בפרפור.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טכיקרדיה שלא מגיבה לנאובלוקמאור ברקוביצי18/07/2018
שלום רב.
בן 19, רקע של יתר לחץ דם מאוד עקשני לאיזון (שני חוסמי בתא ומשתנים-לציין שיל"ד ללא מקור ברור)
סינוס טכיקרדיה לא הולמת מול אטריאל טכיקרדיה-שלא מגיבה לנאובלוק 300מג ליום ולאברדין במינון גבוהה שלו.
GOUt.
עברתי EPS - שהדגים שזאת הפרעה מסינוס ולא צרבו למרות שזה מאוד מאוד מטריד אותי מאחר וגורם לי לסינקופה,הזעה מוגברת,חולשה מתחיל בפתאומיות דןפק על 210 ונעצר באופן פתאומי..
לציין שתמיד הpr שלי קצר באקג.
האם במוסד שבו אתה עובד מבצעים צריבה גם כשמדובר בהפרעה מסינוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן22/07/2018מאור שלום,
התשובה לשאלתך היא כן, אנחנו עושים גם צריבות מסוג זה. כמובן שהחשש בצריבה של מקור הפרעת קצב שנמצא באיזור הסינוס הוא שאתה עלול לגמור עם צורך בקוצב לב קבוע. אחוזי ההצלחה של הצריבות כאשר הבעיה היא Inappropriate Sinus Tahycardia הוא נמוך יחסית. איזור הסינוס הוא איזור לא קטן וכן ניתן לנסות ולצרוב את חלקו העליות ממנו בד״כ באות הפערעות הקצב מסוג זה. ממליץ לך לפנות למרפאתנו עם כל המסמכים כדי שנקבל את התמונה המלאה וניתן המלצות בהתאם.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפריבילטור ניתוח השתלת קוצבאיריס17/07/2018
שלום, אבא שלי עבר השתלת קוצב ודפבריבחלטור ביום ראשון. שוחרר אתמול הביתה. סובל מדקירות בצד שמאל מתחת לחזה. פנינו למיון אושפזו אותו שוב בטענה כי הבורג של אחת האלקטרודות דוקר את הדופן ויש לתקן. לא שמעתי על תופעה כזו.., הוא מקבל פרקוסט ואוקסיקודון נגד כאבים ועדיין סובל. מכירים תופעה כזו? מחר רוצים לנתח שוב. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן22/07/2018איריס שלום,
אחד הסיבוכים של השתלת האלקטרודות הנ״ל הוא שהבורג שמקבע את קצה האלקטרודה לשריר הלב יכול ״לעבור״ את הדופן כאשר קצאו יכול לבלוט מחוץ ללב ולגרום לגירוי די משמעותי של קרום הלב. הדבר יכול להוביל לכאבים משמעותיים מאוד. בחלק מהמקרים הללו אין מנוס ממיקום מחדש של האלקטרודה.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב דפברילטור ריתוך קשת חשמליתורד קוקס16/07/2018
האם ידועה שיטת ריתוך או רתכת מסויימת שניתן להשתמש בה בעבודת ריתוך ללא חשש להפרעה לקצוב הדפיברילטור המושתל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן22/07/2018ורד שלום,
אינני חושב שניתן להשתמש בכל שיטת ריתוך אך אני ארים את הכפפה ואפנה את השאלה לטכנאים של אחת החברות שמייצרת את המכשירים.
אעדכן בהמשך,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גל T שלילי בשילוב תרופות פסיכיאטריותאילן15/07/2018
שלום רב, לבתי יש גל T שלילי, אובחן לפני שנים רבות ואינו מפריע בתפקודה , לאחרונה החלה לקחת ציפרלקס 30 מ"ג ואריפלי 10מ"ג ושאלתי נוגעת ליכולת השילוב של שני אלו עם הT השלילי.
האם ניתן ללהמשיך ליטול שהרי ידוע שיש קשר להאצת קצב הלב עם כדורים אלו.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן22/07/2018אילן שלום,
גלי T שליליים יכולים להיות תקינים במקרים מסוימים או להעיד על הפרעה כלשהי ב״הרפיה החשמלית״ של הלב. עצם היותו שלילי אינו מהווה קונטראינדיקציה לתרופות שציינת. צריך לבחון את האק״ג ולהתרשם מהאינטרוולים השונים (בראשם מקטע ה-QT) לפני שמתחילים את הטיפול.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר במים חמיםאיתי15/07/2018
לאחרונה במקלחת הדופק מאיץ ממש, לפעמים עד כדי כך שאני צריך לנוח. צריך לבדוק את זה?+
ד״ר גיא רוזן15/07/2018איתי שלום,
לפעמים במקלחת כלי הדם מתרחבים והגוף כפיצוי מעלה דופק כדי למנוע נפילת לחץ דם. זה לא מצב מסוכן אך בכל מקרה כדאי לבדוק את העניין כדי לוודא שלא מפספסים משהו.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח אקו לב בעקבות דופק מהיר וחולשהמור11/07/2018
שלום רב,
אמא שלי בת 55, מעשנת כבדה, משקל תקין, ללא דום נשימה בשינה עברה אקו לב אחרי תלונות של דופק מהיר וחולשה. בדיקות דם תקינות חוץ מברזל גבוה (170).
אציין שהיא צריכה לעבור גם הולטר הקרוב.
התוצאות:
חדר שמאל תקין בגודלו ובתפקודו. Ef 55%-60%
תפקוד דיאסטולי של חדר שמאל: יחסי גלי A>E בעקומת זרימה טרנסמטרלית כביטוי להפרעה ברלקסציה של חדר שמאל.
פרוזדור שמאלי: תקין בגודלו.
פרוזדור ימין: תקין בגודלו.
חדר ימני: תקין בגודלו ובתפקודו.
המחיצה הבין פרוזדורית: שלמה.
שורש האאורטה: תקין ברוחבו.
האאורטה העולה: תקינה ברוחבה.
קשת האאורטה: תקינה ברוחבה.
מסתם המיטרלי: מבנה ופתיחה תקינים.
מסתם אורטלי: מסתם האאורטלי מסויד ואינו מוצר.
מסתם טריקוספידאלי: מבנה ופתיחה תקינים.
מסתם הפולמונלי: מבנה ופתיחה תקינים.
הפירקראד: אין עדות לנוזל פריקארדיאלי IVC תקין.
בדופלר צבע: אי ספיקה האאורטלית במידה קלה (+)
אי ספיקה טריקוספידאלית במידה מינימלית.
לחץ במחזור הריאתי תקין.
אשמח לדעת מה אומרות התוצאות והאם יש צורך בבדיקות נוספות, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן15/07/2018מור שלום,
האקו לב של אמא תקין בסה״כ למעט העדות לנוקשות מסויימת בהרפיית הלב. הייתי ממתין להולטר שבמקרים רבים יהיה תקין, גם אם מדי פעם יש בעיות (אלא אם הרגישה את התחושות בדיוק ביום שהייתה מחוברת להולטר). במקרה הצורך ניתן להשתלמש במכשירים מקליטים לטווח זמן ארוך יותר או כאלה שאפשר להקליט איתם את הקצב לב בזמן שמרגישים לא טוב. אם היא לא התעלפה או הרגישה קדם עלפון זה טוב. בכל מקרה כדאי לברר את הדברים לעומק.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת קרדילוק בזמן הריוןפולי10/07/2018
מאובחנת עם סינוס טרכיקרדיה ועם הפרעת קצב בחדרים. נוטלת קרדיולוק במינון של 2.5 מ"ג, מתכננת הריון, האם צריך לשנות תרופה או מינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן15/07/2018פולי שלום,
באופן כללי ההמלצה היא להשתדל ולהימנע מתרופות בהריון אלא אם חיוניות. קרדילוק הינה תרופה שבהחלט נמצאת בשימוש בנשים בהריון במידת הצורך. כל מקרה חייב להיבדק לגופו לצורך החלטה עד כמה הטיפול נחוץ וישנם גם תרופות שלפחות מבחינת ההגדרות נחשבות לבטוחות אפילו יותר. ממליץ להיבדק ע״י מומחה בהפרעות קצב לב לקבלת החלטות מושכלות במקרה הפרטי שלך.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות בשבוע 36 להירוןזהר08/07/2018
בעבר היו לי פעימות מוקדמות שחלפו מעצמן, עכשיו בשבוע 36 והן חזרו בתדירות גבוהה, האם יש קשר בין זה לבין ההריון?
יש מה לעשות עם זה או לחכות אחרי הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן15/07/2018זהר שלום,
דפיקות לב הינה התלונה השכיחה ביותר שקשורה ללב במהלך ההריון. בהחלט יש גם עליה בשכיחות של הפרעות קצב לב כאלה ואחרות בהריון. בהחלט ייתכן שהפעימות המוקדמות התעוררו בעקבות השינויים ההורמונליים וגם מאזן הנוזלים העודף במחזור הדם כחלק מהריון. ברובם המוחלט של המקרים, פעימות מוקדמות אינן בעיה מסוכנת שחייבים לעשות איתה משהו אלא עם המטופל מרגיש סימפטומטי מאוד. אם את בסה״כ מרגישה טוב, כנראה אין סיבה לרוץ להתחיל טיפול. יש סיכוי שכמו שהם הגיעו בהריון כך גם ייעלמו אחריו. בכל מקרה כדאי לראות קרדיולוג ולהשלים בירור ע״י אקו לב והולטר קצב לב 24 שעות. ולפי התוצאות להחליט מה עושים.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרור פעימות בשכיבה על הגביריב05/07/2018
בשכיבה על הגב אני מרגיש כמה פעימות ברצף, כמה צרור של פעימות. האם משהו שצריך לבדוק?
ד״ר גיא רוזן22/07/2018איכשהו ההודעה הזאת התפספסה כאן...
אין לי כל פרטים רפואיים אז קשה לענות. בן כמה? בריא? האם יש תחושות נלוות ל״צרורות״ הללו? האם התעלפת בעבר? סיפור משפחתי של מוות בגיל צעיר? בדרך כלל דפיקות לב קצרות אינן סיבה לדאגה כאשר כל השער בסדר. אך לדוגמא תלונות מסוג זה במטופלים לאחר התקף לב שיש להם צלקת של שריר הלב, זה משהו אחר.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק לא חזר לקדמותו אחרי היפוך חשמליתיקי03/07/2018
עברתי היפוך חשמלי לפני שבועיים, מאז הדופק לא חזר לקדמותו, סביב ה-110. מה עושים עכשיו?
ד״ר גיא רוזן06/07/2018תיקי שלום,
את לא ממש נתת פרטים שיאפשרו להתיחס בצורה ספציפית לבעיה. אם מדובר כפי שאני מנחש בפרפור פרוזדורים (שזה במקרה גם תחום המומחיות העיקרי שלי) צריך להבין ראשית האם בכלל ההיפוך היה מוצלח ולו לכמה שניות בהחזרת הקצב הרגיל (״סינוס״). פרפור עיקש שלא מגיב למכת חשמל אולי יגיב למכת החשמל לאחר התחלת טיפול תרופתי. בכל מקרה הייתי ממליץ מאוד להתיעץ עם מומחה בתחום שיראה את כל הנתונים וייתן המלצות מושכלות.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב לב מואץ אחרי פעילות גופניתאווה01/07/2018
בזמן האחרון אני מרגישה שלוקח לי זמן רב יותר לחזור לקצב לב רגיל אחרי פעילות גופנית. לא שיניתי דבר, לא תזונה, לא סוג פעילות. סיבה לדאגה?
ד״ר גיא רוזן06/07/2018אווה שלום,
אין לי ממש פרטים עליך והתיאור שלך מנוסח באופן כללי כך שקשה לי להתיחס באופן ספציפי. אם ב״זמן רב יותר״ את מתכוונת לכמה דקות זה דבר אחד. אם את בזמן האחרון מתעייפת מאוד ולוקח לך הרבה זמן להתאושש זה אולי קצת יותר מדאיג. בכל מקרה הייתי ממליץ להיבדק ע״י קרדיולוג שאני מניח ישלח אותך לאקו לב ומבחן מאמץ כדי לברר את הסוגיה.
בברכה,
ד״ גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זאת אבחנה זאת?מאור27/06/2018
בן 19,ברקע אטריאל טכיקרדיה מטופלת תרופתית נשלחה להולטר לב כמעקב באבחנה רשום:atrial fib peak rate177 מה זאת אבחנה זאת?
ד״ר גיא רוזן30/06/2018מאור שלום,
Atrial Fib הינו ״פרפור פרוזדורים״, הפרעת קצב לב השכיחה ביותר במבוגרים אך די נדירה באנשים בגילך. כדאי להתייעץ עם מומחה בהפרעות קצב לב שיבחן את הדברים וראשית כל יחליט במה בדיוק מדובר ואז גם יוכל להמליץ לגבי מה עושים עם לזה.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)