מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול צריבה לטיפול ב-SVTשולה20/09/2018
מאובחנת עם SVT המליצו על צריבה. האם הכרחי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן24/09/2018שולה שלום,
האם הכרחי? התשובה היא בהחלט לא!
עם זאת, פעולת הצריבה ל-SVT היא בטוחה מאוד, יעילה סביב 97% ומאפשרת חזרה לחיים תקינים, ללא הפרעות קצב וללא כל צורך בתרופות. הפעולה לא ״מצילת חיים״ כי ה-SVT אינו מסכן חיים (לרוב), אך היא בהחלט משפרת באופן דרמטי את איכות החיים של הסובלים מ-SVT. את מוזמנת להתייעץ איתי או כל מומחה אחר בתחום שיסביר לך את הדברים לעומק שתוכלי לקבל החלטה מוסכלת לגבי אם את רוצה או לא לבצע את הפעולה.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל מהפרעת קצב אמבלציהאבי ביטון16/09/2018
אני סובל יותר מ 20 שנה מאבלציה או איך שקוראים לזה עשיתי פעם אחת צריבה שנמשכה כשעה וחצי ללא הצלחה. הרופא אמר לי שזה נמצא במקום אחורי מסובך לכן לא הצליחו והמליץ לי על כדורים ושאני ימשיך לחיות עם זה. לי זה כבר נמאס פעם עד שלוש פעמים בשבוע לערך אני מקבל את זה וזה יכול להימשך עד חצי דעה לפעמים יותר. חשוב לציין שללא התעלפויות. האם אני זכאי לקצבה מביטוח לאומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן24/09/2018אבי שלום,
אני לא יודע מה בדיוק הפרעת הקצב שאתה סובל ממנה ושלא הצליחו לרפא בפעולת האבלציה. ממה שנשמע, מדובר ב-SVT והיום אחוזי ההצלחה לפעולות אבלציה מסוג זה עם הציוד והמערכות החדשות שיש ברשותנו קרובים ל-97%! הייתי ממליץ לך להתיעץ עם מומחה לתחום ולשקול אבלציה חוזרת שתפתור את הבעיה אחת ולתמיד. אתה מוזמן לפנות אלי או לכל מומחה אחר בתחום שאתה מכיר להתייעצות.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק חלש ותחושת חולשהאשר16/09/2018
בן 33, בריא בסך הכל. אין עבר של לחץ דם חריג. כבר כמה ימים אני מרגיש תחושת חולשה כללית ודופק חלש בשתי הידיים. האם מסוכן?
ד״ר גיא רוזן24/09/2018אשר שלום,
דופק חלש בד״כ מעיד על ל״ד נמוך יחסית. אם לא התעלפת, לא נשמע כמו משהו מסוכן ברמה מיידית אך בהחלט יש צורך בבדיקת הדברים. כדאי לגשת לרופא מטפל לבדיקות בסיסיות.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה עד כמה אמיןשי12/09/2018
שלום רב
בן 44.5 סובל מפרפור פרוזדורים כמספר שנים, נמצא במעקב אחת לשנה.
נוטל טיפול תרופתי קרדילוק 2.5 פעם ביום, טמבוקור 150 פעמים ביום.
לאחר תקופה אורכה של שקט למעט פעימות מוקדמות לארונה חזר לי הפרפור באופן יומי לכמה שניות.
אני מניח שהטיפול התרופתי כבר לא משפיע על הגוף
אני שוקל לבצע צריבה עד כמה התהליך אמין מבחינת אחוז הצלחה ? האם לאחר ביצוע צריבה עדיין נדרש טיפול תרופתי ?
האם הצריבה נותנת מענה רפואי לפרפור ? ולפעימה מוקדמת ?
האם נדרש אשפוז ? אלו בדיקות נדרש לבצע תרם תהליך צריבה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן24/09/2018שי שלום,
מגיב באיחור מה בשל חופשה. לשאלתך, אתה צודק בכך שאם הפרפור חזר למרות מינון מכובד של טמבוקור (150 מ״ג פעמיים זה אפילו מינון מעל לממוצע). אבלציה היא בהחלט השלב הבא במקרה זה. מדובר בפעולה אמינה מאוד שהיעילות שלה והיתרון שלה על הטיפולים התרופתיים במניעת פרפור פרוזדורים הוכחו בעבודות מחקר רבות. חשוב לבצע את הפעולה בידיים מיומנות ואז סיכויי ההצלחה לפעולה ראשונה נעים בין 70%-80% במטופלים כמוך. ממליץ לך לפנות לבדיקה של רופא שמתמחה באבלציות של פרפור פרוזדורים שיבחן את הדברים הספציפיים וייתן המלצות.
לגבי התרופות, לאחר אבלציה מוצלחת ניתן להפסיק את הטמבוקור והקרדילוק (בדרך כלל לאחר כ-3 חודשים). יום אשפוז אחד להשגחה סביב הפעולה. נדרשות בדיקות דם בסיסיות לפני וצילום חזה במקרים. אם אין אקו לב בשנים האחרונות, רצוי גם אקו לב.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב לב בדיקת EMG TNSיעקב12/09/2018
ש לי מדצמבר 2013 קוצב לב מסוג SJM .VERITY SR XL .5156
לפי דרישת הנוירולוג אמור לעבור בדיקת EMG כמותי
ובדיקת RNS האם אפשר לעשות את הבדיקות עם הקוצב
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן24/09/2018שלום יעקב,
בגדול אין מניעה מביצוע בדיקת EMG, אך רק לאחר התייעצות עם קרדיולוג שיבדוק את הנתונים הספציפיים שלך וגם ייתן המלצות למי שעושה את הבדיקה על אופן ביצועה בצורה שתהיה בטוחה בשבילך.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה והשפעתה על הפרעות קצבדנה06/09/2018
שלום רב, אני סובלת מsvt ופעימות מוקדמות חדריות בעיקר. האם יש איזו הגבלה מבחינת סוג אנטיביוטיקה שניתן לקחת. קראתי שיש אנטיביוטיקות שעלולות לעורר או להחמיר הפרעות קצב. למשל שילוב עם חומצה קלוולנית.
חוששת שאני צריכה לטיפולי שיניים והרופא שיניים שלי כנראה לא ממש מבין בsvt.
איזו אנטיביוטיקה הכי בטוחה מבחינת הלב ומאיזה כדאי להימנע?
תודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן08/09/2018דנה שלום,
בגדול אין אנטיביוטיקה שאסור לקבל לאנשים שסובלים מארועי SVT או מפעימות מוקדמות. ישנם מצבים לבביים אחרים בהם בהחלט אנטיביוטיקות מסויימות יכולות להיות בעייתיות אך במקרה זה אין בעיה ליטול כולל אוגמנטין המכיל חומצה קלווילונית.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של בירור נוזל פריקרדילאידב04/09/2018
בבדיקת אקג נכתב בסיכום בירור נוזל פריקרדילאי, מה המשמעות של זה?
ד״ר גיא רוזן08/09/2018דב שלום,
ככה״נ מי שראה את האק״ג מצא בו משהו שמחשיד לקיום נוזל פריקרדיאלי (נוזל בין הקרומים העוטפים את הלב). כדאי לפנות לקרדיולוג ולבדוק את העניין.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מואץ במקלחת חמהדניאל02/09/2018
בת 31, רגילה להתקלח במים חמים על סף הרותחים. בימים האחרונים המים, גם אם הם פושרים, מרגישים לי חמים מדי, קצב הלב שלי נהייה מואץ ואפילו עד רמה קלה של חנק. משהו שצריך לבדוק?
ד״ר גיא רוזן08/09/2018דניאל שלום,
הייתי מתחיל מבדיקה אצל רופא משפחה ובדיקת אק״ג.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחצה בבריכת גפרית כשיש בעיות קצביעל רוזנטל29/08/2018
בן זוגי סובל מהפרעות קצב יש לו 2 סטנדים ואי ספיקה קלה
האם מותר לו להתרחץ בבריכת מים עם גפרית ובאיזה מידת חום?
בתודה מראש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן29/08/2018יעל שלום,
אין מניעה מרחצה בבריכה עם גפרית. אם נוטל תרופות להורדת לחץ דם, לא הייתי ממליץ על רחצה בבריכה חמה במיוחד.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של הולטר לבאלי29/08/2018
שלום,
שמתי את השאלה גם בפורום קרדיולוגיה בטעות.
גבר בן 69. ביצעתי בדיקת הולטר לב לאחר שכבר זמן רב מרגיש בעיקר בערב חולשה, דופק נמוך, עירפול ולפעמים כמעט עילפון. אק"ג בקופ"ח הראה הפעימות חדריות מוקדמות. לפני שנים רבות אובחנו לי אי ספקיקה קלה עד בינונית במסתם. קבעתי תור לקרדיולוג אבל לא מיידי. רוצה לדעת אם יש דחיפות להמשך טיפול כי התוצאות נראות לי לא טובות. מה המשמעות שלהן?
תוצאות ההולטר:
קצב: סינוס
מהירות מינימלית - 56
מהירות מקסימלית- 92
ממוצעת- 68
הפרעות חדריות PVC'S: בכמות מרובה מאוד, 40260 בהקלטה. 5 צמדים
הפרעות קצב על חדריות APC'S : בכמות נדירה, 11 בהקלטה
2 צרורות של טכיקרדיה אטריאלית, עד מהירות של 146 לדקה
שינויים משמעותיים בקטע ST : אין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן29/08/2018אלי שלום,
בהחלט כמות נכבדת שכזו של פעימות מוקדמות עלולה לגרום לבעיות משמעותיות ויש צורך לטפל בהן. ממליץ מאוד להתייעץ עם מומחה בתחום שיתרשם מהדברים בצורה מעמיקה בהקדם וימליץ על הטיפול. כמות כזאת של פעימות מוקדמות עלולה לפגוע בתפקוד הלב על כן הייתי ממליץ גם לעשות בדיקת אקו לב בהקדם כדי להתרשם מתפקודו. גם הייתי ממליץ שתיגש למומחה להפרעות קצב לב ולא לקרדיולוג כללי, שכן פעמים רבות, פעימות אלו, בכמות כזאת, לא מגיבות באופן משמעותי לטיפול תרופתי, ויש צורך לשקול ביצוע צריבת המקור שלהן בפעולה צנתורים שיעילה מאוד לעניינים מסוג זה.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף לטפל מיידית
אלי30/08/2018מאחר שמרגיש חולשה ולפעמים כמעט התעלפות - ניתן לדעתך לחכות על לתור למומחה הפרעות קצב או שעדיף להתאשפז מיידית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד״ר גיא רוזן08/09/2018אלי שלום,
ממליץ לגשת לרופא המטפל שיחליט מה דחיפות העניין לאחר בחינת אק״ג, בדיקה גופנית וכו׳.
בברכה,
ד״ר גיא רוזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות והסרת שיער בלייזררחל28/08/2018
האם יש מניעה לעשות הסרת שיער בלייזר למי שסובלת מפעימות מוקדמות?
ד״ר גיא רוזן29/08/2018רחל שלום,
באופן כללי, בד״כ פעימות מוקדמות אינן בעלות משמעות קלינית ולא צריכה להיות בעיה עם ניתוחים כאלה ואחרים. עם זאת צריך לבחון את המקרה שלך באופן פרטני, להתרשם מתרשים אק״ג בסיסי, ממקור הפעימות, תדירותן וגם לעשות אקו לב להעריך את תפקודו לפני שנותנים לך אישור רסמי.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב לב מואץ בעישון מריחואנהאדר26/08/2018
לפעמים כשאני מעשן מריחואנה אני מרגישה שקצב הלב שלי מואץ. זו תופעה ידועה או שיש לבדוק את זה?
ד״ר גיא רוזן29/08/2018אדר שלום,
עישון מריחואנה בהחלט יכול לגרום להפרעות קצב לב כתופעת לוואי, כולל דיווחים על הפרעות קצב לב קטלניות בגורמות לדם לב.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בחזה -הפרעות קצבמיכל23/08/2018
שלום קוראים לי מיכל אני סובלת מאנורקסיה בשנים האחרונות מה שהוביל להפרעה בקב הלב וירידה של הדופק ל39 במנוחה בתקופה האחרטנה מרגישה הרבה התקפים של דקירות בחזה וסחרחורות ממעבר של ישיבה ושכיבה לעמידה , עקב זה עשו לי הולטר והתוצאות הראו שוב על ירידה של הדופק בשינה למינימום 39 והרוב בין 40-45 עד 50 הרופאה אמרה שאפשר לחיות עם זה ואין כל כך מה לעשות אבל הדקירות וחוסר שיווי משקל עדיין ממשיכים כבר חשבתי שיש לי התקף לב (התקף של דקירות חזקות שעברו אחרי כמה דקות) האם יש לזה פיתרון או טיפול??
ד״ר גיא רוזן29/08/2018מיכל שלום,
הדקירות בחזה לא אמורות להיות קשורות לדופק הנמוך. צריך לברר את הסיבה למיחושים. לגבי הסחרחורות, בדרך כלל בדפקים הללו לא אמורים להיות תסמינים משמעותיים, רוב הסיכויים שהסחרחורת נובעת מתת תזונה. כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל שיבדוק את הדברים ויראה איך אפשר לעזור.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לטיפול בפרפור פרוזדוריםיעל23/08/2018
שלום, קיבלתי מרשם לקרדילוק וטמבוקור 100 מ״ל. האם ניתן לקחת קרדילוק וטמבוקןר ביחד בבוקר ובערב עוד כדור של טמבוקור. זה בסדר לקחת את שני הכדורים ביחד?
אני סובלת מפרפור פרוזדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן29/08/2018יעל שלום,
אין מניעה מנטילת הכדורים ביחד. חשוב להיות במעקב של מומחה להפרעות קצב לב ופרפור פרוזדורים כדי שתקבלי את ההתיחסות המקיפה למכלול הדברים הקשורים בפרפור והטיפול בו.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה שמאל - התקף לב?עפרה22/08/2018
שלום רב אמי בת 94 עם קוצב לב. לאחרונה מתלוננת על מיחושים בצד שמאל חוץ מזה מרגישה בסדר.האם זה סימן להתקף לב? למעשה הלב מתפקד לפי הקוצב
ד״ר גיא רוזן29/08/2018עפרה שלום,
מיחושים בחזה יכולים לנסוע מסיבות רבות. יש צורך בבדיקת רופא שיתרשם מאופי התלונות, ישלים בדיקה גופנית, בדיקת אק״ג וימליץ על בירור נוסף במידת הצורך. כמובן שארוע לבבי הוא אחד הדברים שצריך יהיה לשלול.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)