מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחנה בין פעימות מוקדמותיונתן28/06/2017
לאחר עיון רב בפורום אני מבין שהאבחנה הקלאסית בין פעימות מוקדמות מסוכנות ללא מסוכנות - האם זה קורה גם בזמן מאמץ אמת?
האם אפשר לדעת מה ההסבר לפעימות מוקדמות שמתרחשות רק במנוחה ורק בשכיבה על צד ימין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות
פרופ` מיכאל אלדר12/07/2017פעימות מוקדמות מסוכנות הן די נדירות. רוב הפעימות המוקדמות אכן קורות במנוחה, והתחושה עשויה להשתנות בשינוי תנוחה מסיבה לא ברורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור עם מפרצת באורטאה העולה?אוה מזרחי28/06/2017
ברצוני לברר מספר בעיות. אני בת 68 ידועה על מפרצת בגודל 4.6 באורטאה העולה. בגלל טראומה לפני מספר חודשים עלה לי הלחץ דם מאוד אבל לא סדיר. ואני מטופלת עם וקטור 160מג . לפני שנתיים גם התחילו לי פרפרים ולכל התחלתי לקחת אלקוויסט פעמיים ביום וגם טמבקור 100 פעמיים ביום. אולם בשבועות האחרונים יש ממש התקפי פרפור יום יומי. אני מחוברת לשון ויש לי ממש תיעוד על זה. השאלות מה קורה עם באורטאה??? והאם יש מצב שאני במצבי יכולה לעבור איבלציה??? אודה על השאלות. יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור
פרופ` מיכאל אלדר12/07/2017אין קשר בין פרפור להרחבת האורטה ובעיקרון אין בעיה עם אבלציה במצב זה. חשוב מאוד לאזן את לחץ הדם ולעקוב אחר קוטר האאורטה באמצעות אקו ו/או ct.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מתח ולחץ יכולים לגרום להפרעות קצבמאור אלטמרק19/06/2017
האם מתח ולחץ בעבודה יכולים לגרום להפרעות קצב יש לציין בריאות תקינה ללא בעיות.לבביות וללא הסטוריה משפחתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
פרופ` מיכאל אלדר09/07/2017לעיתים עשוי להיות קשר למתח נפשי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ
פרופ` מיכאל אלדר12/07/2017לעיתים עשוי להיות קשר בשל הפרשת אדרנלין בזמן לחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מואץ ופעימות מוקדמותדוד17/06/2017
שלום , אני בן 25 וביום יום יש לי פעימות מוקדמות .
הייתי אצל קרדיולוג,בדקו אותי ונתנו לי הולטר. התוצאות אכן הראו פעימה מוקדמת ללא סכנה. אני חווה את זה יום יום וזה מדאיג אותי למרות האבחנה..
מה שמדאיג אותי יותר זה שקרו כמה מקרים שעשיתי פעילות ספורטיבית ,אפילו למשך כמה דק' והדופק שלי היה בשמיים, ממש הרגשתי את דפיקות הלב בחזה מבלי לגעת בגוף אפילו אם זה היה לעלות במדרגות במהירות סבירה.
בדיקות דם שעשיתי לפני, בערך, כחצי שנה יצאו נורמליות לחלוטין.
אני לא עושה ספורט ביום יום קרוב לשנתיים , אפילו לא הולך/רץ וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
פרופ` מיכאל אלדר09/07/2017קרוב לוודאי שאין בעיה. מציע שתעשה מבחן מאמץ לבדיקת התנהגות הדופק במאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות והפרעות קצבסיגל16/06/2017
אני גם סובלת נורא מהתופעה. אני כרגע בחרדה .בזמן האחרון הרגשה של הפרעות בקצב במיוחד כשאני בחרדה. עשיתי הולטר 24 שעות מחכה לתוצאה בבקשה עזרו לי להרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיתי הולטר ועדיין לא קיבלתי תוצאות. זה לחיות בתוך סיוט
אני כמוך...21/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על קרדיולג לאחר ניתוח מעקפיםהמלצה על קרדיוג15/06/2017
שלום רב,
בעלי בן 47 לאחר ניתוח מעקפים. בריא, בכושר מצוין ואוכל בריא, לא מעשן
צריכים להתחיל מעקב אצל קרדיולג. אפשר להמליץ לי על קרדיולוג בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה
פרופ` מיכאל אלדר15/06/2017איני יכול לתת שם מסויים, אך ישנם קרדיולוגים טובים רבים במדינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטל והרגשה של פעימות מוקדמותהודיה09/06/2017
אני בת 32 וסובלת מידי פעם מפעימות מוקדמות. התחלתי, בהוראת רופאת נשים, ליטול אסטל, ומאז אני חשה יותר בפעימות המוקדמות. האם יש בכך בעיה? כדאי להפסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטל
פרופ` מיכאל אלדר15/06/2017קרוב לוודאי אין צורך להפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה אחרונה על הממצאואל07/06/2017
ברשותך ד"ר שאלה אחרונה,צירפתי סימן שאלה ליד הממצא...
הדבר הזה בצורת האות M חוזר לי בכל שידור ששידרתי לשחל.
אשמח לשמוע מה זה בבקשה,רק להבין האם יש קשר בין מה שאני מרגישה לאקג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה סימן ללחיצת ההקלטה
מור08/06/2017בתור אחד שגם השתמש במכשיר הזה, סימן ה- M כפי שציינת, זה הנקודה שבה לחצת על ההקלטה במכשיר. זה לא קשור לאקג שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוזר יש כאלה שידורים שאין בהם כזה סימן :-/
ואל08/06/2017אבל תודה על התשובה אני משערת שזה משהו טכני אולי שבחלק אין,אם עשית אתה יודע בוודאות :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטר לב שמדאיגות אותיאריק07/06/2017
שלום אני בן 22 יש לי פעימות מוקדמות שידוע עליהן כבר שנה בערך, ולאחרונה הרגשתי הרבה פעימות מוקדמות והרבה פעמים ביום, לכן נשלחתי להולטר לב 48 שעות והתוצאות הן:
ה24 שעות הראשונות:
NORMAL BEAT TOTAL...: 100282 ABERRANT TOTAL......: 13454
PREMATURE NORMALS...: PREMATURE ABERRANTS.: 10190
SVTS................: COUPLETS............: 1
TRIPLETS............:
SALVOS..............:
VTS.................:
BRADYCARDIA.........: MAXIMUM HEART RATE..: 133
MINIMUM HEART RATE..: 53
MEAN HEART RATE.....: 75
DROPED BEATS........: QRS TOTAL...........: 114088
PAUSES..............: PACED BEATS.........:
_....._הערות
.משך הבדיקה: 24 שעות ו-52 דקות
.(75 קצב בסיסי: סינוס שנע בין 53 ל-133 לדקה (ממוצע
13454 מרובים (סה"כ VPB'S:הפרעות קצב חדריות
;COUPLET 1 ;(שהם 11.8% מהפעימות; עד 750 לשעה
.611 ביגמניות; 222 טרגימניות
;מורפולוגיה 1 דומיננטית עם קומפלקס רחב מאוד
.SHORT COUPLING ללא
.ללא הפרעות קצב על-חדריות
.ללא פאוזותאו הפרעות הולכה
והתוצאות של היום השני הן:
NORMAL BEAT TOTAL...: 101224 ABERRANT TOTAL......: 14973
PREMATURE NORMALS...: PREMATURE ABERRANTS.: 10100
SVTS................: COUPLETS............:
TRIPLETS............:
SALVOS..............:
VTS.................:
BRADYCARDIA.........: MAXIMUM HEART RATE..: 124
MINIMUM HEART RATE..: 50
MEAN HEART RATE.....: 76
DROPED BEATS........: QRS TOTAL...........: 116527
PAUSES..............: PACED BEATS.........:
_....._הערות
.משך הבדיקה: 25 שעות ו-17 דקות
.(76 קצב בסיסי: סינוס שנע בין 50 ל-124 לדקה (ממוצע
מרובים (סה"כ 14973 שהם VPB'S:הפרעות קצב חדריות
12.8% מהפעימות; עד 778 לשעה) 911 ביגמניות
.עד 73 לשעה); 203 טריגמניות)
;רחב מאוד QRS מורפולוגיה 1 דומיננטית עם
.SHORT COUPLING ללא
.ללא הפרעות קצב על-חדריות
.ללא פאוזות או הפרעות הולכה
.המלצה: יעוץ קרדיולוג/אלקטרופיזיולוג
רציתי לשאול מה זה אומר QRS רחב מאוד ומה עליי לעשות? האם התוצאות מראות על משהו מסוכן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
פרופ` מיכאל אלדר07/06/2017אין משמעות מיוחדת לרוחב ה qrs . עם זאת עליך לפנות עם ההולטר(כולל רישומי האקג שלו) למומחה להפרעות קצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ממוצע של 100 הוא לא גבוה מידייוני06/06/2017
שלום, ותודה על תשובתכם, בצעתי בדיקת הולטר, והתוצאה: מהירות מינימלית 59, מקסימלית 159, ממוצעת 100, וכן הפרעות הולכה תבנית QRS מתאימה ל- BBB. רציתי לשאול האם ממוצע של 100 הוא לא גבוה מידי, האם זה קשור להשמנת יתר? וכן הפרעת צרור הולכה לא כתוב אם היא ימנית או שמאלית, האם יכול להיות ששניהם? והאם יש משמעות להפרעה זו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
פרופ` מיכאל אלדר06/06/2017אכן 100 זה מעט מהיר, ויכולות להיות סיבות שונות. מדובר בצרור הולכה ימני או שמאלי וניתן לוודא איזה מהם בבדיקת אקג רגילה. לא ניתן לקבוע את המשמעות, אם בכלל, באינטרנט..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב NSVT והשפעה של פרוקורשמעון04/06/2017
שלום רב, אני בן 39, מיזה שנה עם מיוקרדיטיס נוטל קרדילוק 2.5 מג וטריטייס 1.25 התאשפזתי שוב עקב הפרעות קצב ונתנו לי פרוקור באישפוז 600מ"ג למשך 4 ימים. מה טווח ההשפעה של התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקור
פרופ` מיכאל אלדר06/06/2017עד מספר שבועות לכל היותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לב של שלושה ימים.הבהרה בפיענוח.דינה04/06/2017
שלום רב!
אני בת 54,סובלת מיתר לחץ דם,מטופלת באמפלו 5 מ"ג וקרדילוק 1.25 מ"ג.בשבוע שעבר עברתי הולטר לב במשך שלושה ימים .אשמח להבהרת התוצאות.אני סובלת מהתקפי דפיקות לב,קוצר נשימה בזמן ההתקף.
ביום הראשון:קצב בסיסי:סינוס.הממוצע 65.מינימום-51.מקסימום 88.arb בודד,קטע nsat כשלוש פעמים במהירות כ120 לדקה.
ביום שני:סינוס 55-90,ממוצע 70 לדקה,apb בודד.
ביום שלישי:סינוס 52-84,ממוצע 66,vpb בודד וצמדvpbs ממוקד אחד,2 apbs.
אשמח לדעת את משמעות הפרעות הקצב הללו.האם דורשות טיפול תרופתי/התערבות ניתוחית.
תודה רבה.
בברכה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
פרופ` מיכאל אלדר06/06/2017התוצאות מראות תקינות וככל הנראה אינן דורשות טיפול, אך תשובה פרטנית קבלי מהרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת נבידו ופרפור פרוזדורים.שגב02/06/2017
סובל מהפרעות קצב(פ"פ) זה -4 שנים,נוטל -200 מ"ג טמבוקור ביום והפרעות הקצב בשליטה, 2 קרדיולוגים בכירים הסבירו לי שמצבי טוב מאוד עם הטמבוקור ,
בבדיקות דם נתגלה שחסר לי מאוד טסטוסטרון בדם(הרבה מתחת למינימום) והומלץ להזריק לי זריקות נבידו (טסטוסטרון),
האם זריקת הנבידו עלולה להשפיע ולעורר את הפרעות הקצב.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נבידו
פרופ` מיכאל אלדר06/06/2017לא ידוע לי על בעיה, מה גם שהמטרה היא לנרמל רמת הטסטוסטרון ולא מעבר לכך (כמו אצל גבר עם טסטוסטרון תקין הלוקח טמבוקרו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לגן הקשור עם דום לבצביקה02/06/2017
שלום
לאבי היה דום לב בגיל 39 ללא מחלה או ממצא בנתיחה. ממחקר שקראתי הבנתי שנמצא לאחרונה גן שעשוי לעלות את הסיכון לדון לב. האם ניתן לבצע את הבדיקה בישראל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גן
פרופ` מיכאל אלדר06/06/2017קיימים גנים לא מעטים שקשורים במוות פתאומי. חברת גליל הישראלית מבצעת בדיקות לגנים אלו, וכן מספר חברות בחו״ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת לגבי נערה בת 18רונית01/06/2017
תודה פרופסור על תשובתך.
הרופא שמטפל בה לא מוכן לנסות אפילו לעשות לה שוב אבלציה .מכיוון שמאוד קשה הלך לו איתה.ויש מצב שהמוקד נמצא במקום שאי אפשר לגשת אליו ויכול לסכן אותה.הוא העלה את הנושא של קוצב לב.אך הוא אמר שהיא עדיין צעירה מידי .
היכן אתה מקבל
בתודה האם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 18
פרופ` מיכאל אלדר01/06/2017הקליניקה שלי ברמת השרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)