מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ערבוב תרופות איקוקור ואוגמנטיןהלל03/04/2018
שלום רב,אני בן 44 בריא בכללי מזה 6 חודשים לוקח איקוקור 40 מג פעמים ביום עקב הפרעות קצב חדריות ועל חדריות בודדות ואירוע בודד של טכריקדיה חדרית בודדת,עקב דלקת ממושכת בסינוסים קבלתי כדור אוגמנטין 857 מג פעימים ביום ,לאחר 24 שעות מלקיחת הכדור לחץ דם עלה ל 140/98, דופק 87,האם קיים איסור בין ערבוב התרופות ?
רופא משפחה בחופש עדאחרי החגים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן06/04/2018שלום הלל,
אין אינטרקציה ידועה בין שתי התרופות הנ״ל. הייתי ממליץ למדוד את לחץ הדם 3 פעמים ביום במשך שבוע ימים ולתעד את המדידות. תפנה עם התיעוד לרופא המשפחה שיוכל להתרשם האם אכן מדובר ביתר לחץ דם שמצריך התערבות.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר חזר אחרי היפוךשקד01/04/2018
דופק מהיר חזר אחרי היפוך חשמלי. צריך לחזור לבית החולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן01/04/2018שלום שקד,
האם מדובר בפרפור פרוזדורים? אין לי כל נתונים על גילך ומחלות הרקע אבל באופן כלל אני יכול להגיד שהסיכון העיקרי עם פרפור פרוזדורים הוא האפשרות של היווצרות קרישי דם בלב בזמן הפרפור שיכולים לגרום לארועים מוחיים. אם אתה מטופל בתרופות לדילול הדם (נוגדי קרישה כגון קומדין/קסרלטו/פרדקסה/אליקוויס), אזי אין סכנה שצריכה להריץ אותך לבית החולים. אז הסיבה העיקרית לפנות למיון היא אם אתה מרגיש ממש לא טוב בגלל הפרפור, כדי לטפל בו. הייתי ממליץ לך לפנות למומחה בתחום הפרעות קצב לב שמתמחה בפרפור פרוזדורים כדי להתאים לך את הטיפול הנכון ע״מ למנוע הישנות ארועים אלו.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצב בודדת בהולטראיילת28/03/2018
שלום רב, בחורה בת 36 ספורטאית, בריאה, ללא מחלות רקע מלבד יל"ד מאוזן ברמיפריל 5 מ"ג פעם ביום. בבדיקת הולטר אק"ג שביצעתי ל-24 שעות, הופיע אירוע בודד של טכיקרדיה עם קומפלקס רחב של 11 פעימות במהירות 158 פעימות בדקה. לדברי הקריולוג מדובר באירוע בודד של SVT. בבדיקת אקו לב יצא שהכל תקין ללא פתולוגיות אנטומיות למיניהן. מהי ההמלצה להמשך במקרים כאלו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן31/03/2018איילת שלום,
לטכיקרדיה עם קומפלס רחב יש ״אבחנה מבדלת״. זה בהחלט יכול להיות SVT או מה שנקרה טכיקרדיה חדרית (VT). זה לא מאוד שכיח שבבחורה צעירה כמוך בקצב של 158 ה-SVT יהיה עם קומפלקס רחב (הגם שאפשרי). חשוב לבחון את האק״ג הבסיסי שלך ולראות שאין עדות ל״מסלול נוסף״ המחבר חשמלית בין הפרוזדורים לחדרים. הייתי גם ממליץ על מבחן מאמץ מלא. כדאי לך להתיעץ עם מומחה להפרעות קצב לב כדי להיות בטוחים במה מדובר וגם להחליט מה הגישה הטובה ביותר לטיפול (במידת הצורך) בעניין.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שוב
איילת01/04/2018שלום ד"ר, ביצעתי אקו לב ואקו במאמץ. שתי הבדיקות היו תקינות. אילו עוד בדיקות עליי לבצע מלבד אק"ג? והאם אני יכולה להמשיך לעשות פעילות ספורטיבית בתקופת הבירורים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד״ר גיא רוזן19/04/2018איילת שלום,
משום מה חשבתי שרצית לפנות לייעוץ אישי ועל כן לא עניתי לך כאן. בכל אופן, לשאלתך, לא הייתי ממליץ לעסוק בפעילות גופנית עד להשלמת הבירור כי ״טכיקרדיה רחבת קומפלקס״ יכולה להיות מסוכנת ובהחלט יכולה ״להתעורר״ בעקבות פעילות גופנית מאומצץ. צריך לקבל יותר אינפורמציה עליך, האם היו ארועי סחרחורות, קדם עלפון או עלפון בעבר, סיפור משפחתי של התעלפויות או מוות פתאומי ועוד. כמוכן צריך לראות את כל הבדיקות שלך וגם לקבל יותר מידע על סוג הפעילות הגופנית שאת רוצה לבצע. אין דין פילאטיס כדין ריצות של קילומטרים רבים. כאמור זה לא עניין ל״סגירה״ בשאלה בפורום אלא לבחינה מעמיקה יותר והחלטות בהתאם לממצאים.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות איקוקור והרגשה כללית עם כדורASI28/03/2018
שלום,מזה חודש אני עם איקוקו 40מג פעמים ביום (בטעות רשמתי קרדיולוק) עקב הפרעות קצב חדריות ועל חודריות בודדות .מזה שבועיים אני חש עייפות ,חולשה ,כאבי שרירים (בדומה למיני שפעת). האם הנ"ל הינו תופעות שכיחות של הכדור או סיכוי קלוש לכך ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן31/03/2018אסי שלום,
לא מדובר בתופעות לוואי שכיחות של הכדור, במיוחד כאבי השרירים. התופעה השכיחה יחסית זה ירידה בדופק שאם הוא מגיע לערכים נמוכים באמת יכולה לגרום לחולשה. אבל אם הדופק בסדר זה פחות מסביר גם את החולשה. מאידך, באופן לא שכיח, כל הנ״ל יכולים להיות תופעות לוואי של הכדור.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מזהים פרפור פרוזדורים?אפרים27/03/2018
הבנתי שאנשים חיים עם פרפור פרוזדורים בלי לדעת את זה, איך אפשר לאבחן את המצב לפני שיהיה מאוחר מדי?
ד״ר גיא רוזן28/03/2018שאלה מצויינת אפרים, אכן כפי שציינת לא מעט מהחולים עם פרפור פרוזדורים אינם חשים תסמינים משמעותיים. החשיבות של זיהוי פרפור פרוזדורים אתסמיני היא גדולה במיוחד במטופלים עם גורמי סיכון לשבץ מוחי שאנחנו יודעים שקשור לפרפור פרוזדורים. במקרה זה זיהוי הפרפור יגרום להתחלת טיפול קבוע בנוגדי קרישה שיכול למנוע ארוע מוחי. אם אתה אדם בריא, ללא מחלות רקע, גם אם היינו מגלים פרפור פרוזדורים התקפי אתסמיני לחלוטין, זה לא היה גודם לנו לטפל בך באופו אגרסיבי.
לגבי שיטות הזיהוי, הבסיסית שבהם היא ביצוע אק״ג בזמן ביקורים שלך אצל הרופא המטפל (מכל סיבה שהיא). ישנם היום מכשירים למדידת ל״ד שיכולים לזהות אי סדיקות בדופק שנובעת מהפרפור ולהתריע עליה. כמובן יש את בדיקות ההולטר (הקלטת קצב הלב ל-24-48 שעות), ומערכות הקלטת קצב לב נוספות לתקופות ממשושכות יותר. יש אפליקציית אייפון שלאחרונה הייתי שותף לבחינתה (מאמר שפרסמתי בעיתון האמריקאי לקרדיולוגיה) שיודעת לזהות פרפור בדיוק של מעל 90 אחוז ע״י הצמדת האצבע שלך למצלמת האייפון. לאחרונה ה-FDA אישרו בארה״ב שימוש ברצועת Apple Watch מיוחדת שניתן בעזרתה לבצע בדיקת קצב לב ולזהות פרפור פרוזדורים. הבעיה העיקרית היא האופי ה״התקפי״ של הפרפור במקרים רבים שיכול לא להיות שם בזמן הבדיקה ולהופיע דקה מאוחר יותר.
יש לציין שאן יש לך גורמי סיכון כמו סוכרת ולחץ דם, אזי החשיבות של זיהוי הפרפור גבוהה ביותר. במקרים אלו מנטר תת עורי שמנטר כל הזמן את קצב הלב (עד 3 שנים) ומקליט לבד ארועים של פרפור, הוא הדרך הטובה ביותר לזהות פרפור פרוזדורים. ישנו מחקר שפורסם לאחרונה שבחן השתלת מנטר תת עורי במטופלים עם גורמי סיכון כנ״ל (בלי רקע של פרפור) שזיהה פרפור פרוזדורים ב-40% מהמקרים במעקב של 3 שנים. כיום הדבר לא נמצא בסל הבריאות אבל ניתן לבצע זאת באופן פרטי. אם יש לך ביטוח פרטי זה לא אמור לעלות לך כסף.
לסיכום, המון אופציות, עם יתרונות וחסרונות, הייתי ממליץ להתיעץ עם מומחה בתחום שיבחר את הגישה הנכונה ביותר עבורך.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצב מסוג אחר. אצל צעיר בן 19מאור ברקוביצי24/03/2018
שלום רב.
צעיר ברקע: GOUT,השמנת יתר,יל"ד שמסרב לתאזן למרות טיפול תרופתי משולב (נאובלוק,דיוובן,אמלו,אברדין) כמו כן גם אירוע אחד של SVT ולאחר מכן רק אירועי סינוס טכיקרדיה בזמן סינקופה אמיתי ולאחר סינקופה הושתל רוויל על מנת לשלול הפרעת קצב הולכה אשר עדיין אני עם רוויל ועד רגע זה אבחנה היא :INAPPROPIATE SINUS TACHYCARDIA
כמו כן לציין שבאקו לב אחרון היה החמרה קלה בLVH למעט זה ללא פטלוגיה חריגה. ברוויל ובהולטר לב שבוצע טכיקרדיה תחת טיפול שמגיעה עד 200 לדקה כמו כן בהולטר וברוויל נתפסו מספר רב של אירועי סינוס טכיקרדיה עד 176 לדקה תחת טיפול תרופתי של: אלוריל(גאוט) נאובלוק 300 ליום איבברדין 5כפול 2 ליום דיאובן 160 כפול 2 ואמלו 10 כפול 2 ליום. עדיין אירועים מרובים כפי שציינו הפורפסור להפרעת קצב אשר מטפל בי אמר שלא רוצה למהר אבל כניראה שיהיה צורך בביצוע אבלציה אך אינו בטוח שאבלציה תתמוך פה. אשמח אם תסביר לי מדוע אבלציה לא תתמוך במקרה זה? ואיזה אפשרויות נוספות קיימות לטיפול בהפרעת קצב זאת? אני לא מבקש יעוץ אלא הסבר כללי לשאלות שלי
נ.ב: אבא שלי וסבתא מצד אב סובלים מwpw .אבא שלי עבר אוטם תחתון בגיל 32. עודף משקל שלי קל (גובה:185 משקל:93) בבדיקות לאיתור סיבת הדופק מהיר ולחץ דם היו תקינים לחלוטין ובנוסף ערכת פסכיאטר שלל חרדות ושלל הפרעות נפשיות ואך סבר שמדובר במחלה גופנים.
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן28/03/2018מאור שלום,
ראשית נראה שיש לך לא מעט דברים על הראש בגילך הצעיר מאוד. בוא נעשה בהם סדר קטן. יל״ד בגיל כה צעיר מאוד לא שכיח. המשקל הגבולי שלך בכלל לא מסביר את זה (לקרוא לזה עודף משקל זה קצת מוגזם). כתבת שעברת בירור ל״סיבות לדופק מהיר ול״ד״ ושהבדיקות היו תקינות. אין לי את כל הנתונים אבל חשוב שתתיעץ עם מומחה לל״ד (יש מרפאות ל״ד ייעודיות בבתי חולים שונים, אני ממליץ בחום על שיבא) לבחון את הדברים לעומק. העיצה היחידה בהקשר זה הוא להקפיד על דיאטה דלת מלח. אם תוכל דברים מלוחים לא משנה כמה תרופות תקבל, יהיה קשה לשלוט בל״ד שלך.
לגבי הדופק, אם הבעיה שישנה היא אכן Inappropriate Sinus Tachycardia מדובר בהפרעה ״שפירה״, שאינה מסוכנת. אם זה ממש ״משגע״ אותך אז אין ברירה אלא לנסות ולטפל. אתה כבר מטופל במינון גבוה יחסית של חוסמי בטא (נאובלוק) + איווברדין. אפשר לנסות תרופה אחרת וגם אופציית אבלציה בהחלט צריכה להיות על הפרק למרות שמבחינת התוצאות, לא נדיר לראות שהבעיה חוזרת גם אחרי האבלציה. כדאי שתיגש להיבדק ע״י מומחה בהפרעות קצב לב שיבחן את הדברים ויחליט על הגישה המתאימה ביותר אצלך.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי והשפעת קרדיולוקאסי22/03/2018
שלום,מזה חודש אני עם קרדיולוק 40מג פעמים ביום עקב הפרעות קצב חדריות ועל חודריות בודדות .מזה שבועיים אני חש עייפות ,חולשה ,כאבי שרירים (בדומה למיני שפעת). האם הנ"ל הינו תופעות שכיחות של הכדור או סיכוי קלוש לכך ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן23/03/2018אסי שלום,
אם התרופה שאתה נוטל היא Cardiloc, המינון 40 מ״ג פעמיים ביום הוא גבוה מאוד ויכול להסביר את החולשה הניכרת. הייתי מפסיק את הטיפול ופונה לרופא המשפחה או הקרדיולוג שמטפל בך על מנת לבחון את הדברים. בכל מקרה, פעימות מוקדמות בודדות חדריות ועל חדריות אינן מסוכנות בד״כ והטיפול במקרה זה הוא בעיקר לשפר את הרגשתך והתסמינים שהן יכולות לגרום (הרגשת החסרת פעימה וכו׳).
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדה מגנטי והשפעה על דיפיברילטורארז18/03/2018
מה קורה במצבים שבהם יש שדה מגנטי חזק לאדם עם דיפיברילטור מושתל?
ד״ר גיא רוזן22/03/2018ארז שלום,
השדה המגנטי החזק יכול לייצר ״רעש״ חשמלי למכשיר הדפיברילטור שעלול להתפרש על ידו בטעות כזיהוי של הפרעת קצב לב. זה יכול לגרום לכך שהמכשיר ייתן שוק חשמלי למרות שאין באמת הפרעת קצב לב חמורה. עם זאת חשוב להדגיש כי השדה המגנטי לא ״הורס״ את המכשיר ומותר כיום אפילו לעשות בדיקות MRI (מייצר שדה מגנטי אדיר) למטופלים עם דפיברילטור, זאת בכפוף לשינוי התכנות לפני הבדיקה ואחריה בצורה שתנטרל את הבעייתיות שהעלתי קודם.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה ודופק שעולה למאהגלעד15/03/2018
כמה ימים סובל מכאבים בחזה והדופק עולה ל-100, האם זה סימן להפרעת קצב?
ד״ר גיא רוזן17/03/2018שלום רב,
נדיר שדופק של 100 יהיה על רקע הפרעת קצב לב. בכל מקרה, בשל הכאבים בחזה חשוב להיבדק בהקדם ע״י רופא שיקבל את הנתונים המלאים וגם יבצע בדיקת אק״ג לכל הפחות.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן חזרה לקצב רגילאביבית13/03/2018
בזמן האחרון אני שמה לב שלוקח קצב הלב שלי זמן רב לחזור לקצב רגיל אחרי פעילות מאומצת. סוג הפעילות והמשך שלה לא השתנה, רק זמן החזרה של פעימות הלב. האם זה מעיד על בעיה?
ד״ר גיא רוזן13/03/2018שלום רב,
השאלה הראשונה היא האם מדובר בקצב לב ״תקין״. יש לעיתים הפרעות קצב לב שיכולות ״להחזיק״ את הדופק גבוה יותר לאורך זמן. אם מדובר בקצב לב ״תקין״, בדרך כלל מה שאת מתארת מעיד על ירידה בכושר הגופני. כדאי לעשות כמה בדיקות בסיסיות בשביל לבחון את הדברים.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לחו"ל עם הפרעת קצבאסתי11/03/2018
בת 52 עם הפרעות בקצב הלב מזה שנה וחצי בערך. נוטלת פרדקסה וקרדיולוק. צריכה לנסוע לארצות הברית, האם מותר לי?
ד״ר גיא רוזן11/03/2018שלום רב,
לפי התרופות אני מבין שמדובר בפרפור פרוזדורים. הפרפור הינו הפרעת קצב הלב השכיחה במבוגרים שהיום יש יותר הבנה לגבי המקורות שלה ומומחיות בטיפול המיטבי בה. בשביל להחליט לגבי האם מדובר במשהו שיכול להוות בעיה בנסיעה לחו״ל יש צורך בפרטים רפואיים מלאים.
לגבי הנסיעה, הייתי ממליץ להתיעץ עם רופא המשפחה שמכיר אותך. בלי קשר לנסיעה, הייתי ממליץ בחום להיות במעקב של מומחה בהפרעות קצב לב שמתמחה בפרפור פרוזדורים כדי להתאים לך את הטיפול האופטימלי.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות חודריות ועל חודריות בודדותאסי08/03/2018
שלום רב,
הופנתי לבדיקת הולטר לב ונמצא כי נרשמו :
הפרעות קצב חדריות בודדות -144
על חדריות בודדות -3
תוצאות בדיקת אקו מאמץ תקינות
זמינות קרדיולוג לעוד שבועיים +, האם תוצאות אלו מהוות בעיה ?
האם מצריך טיפול תרופתי /חירורגי (צריבה)?
ד״ר גיא רוזן09/03/2018שלום רב,
פעימות מוקדמות בודדות ממקור חדרי ועל חדרי בכמויות קטנות אלו הינן תופעה שכיחה מאוד, חסרות משמעות מבחינה קלינית ולא מצריכה שום בירור או טיפול נוסף. אין שום בעיה להמתין שבועיים לביקור אצל הקרדיולוג שלך שיעבור על הדברים ויראה שאכן הכל בסדר.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של אוושה בלב?בר08/03/2018
מה המשמעות של אוושה בלב? איך זה משפיע על התפקוד הרגיל?
ד״ר גיא רוזן08/03/2018שלום,
האוושה או רשרוש בלב יכולים לנבוע ממס׳ סיבות, החל מזרימת דם מהירה ותקינה דרך מסתמי לב תקינים, דליפה מינימלית של מסתם כזה או אחר בלב (שכיחה מאוד באוכלוסיה וחסרת משמעות), ועד בעיות רציניות במבנה הלב או המסתמים. כדאי לברר במה מדובר ע״י בדיקת אקו לב וייעוץ קרדיולוג.
בברכה,
ד״ר רוזן גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצב לב וצריכת אלכוהולאייל06/03/2018
האם מותר לשתות אלכוהול למישהו עם קוצב לב?
ד״ר גיא רוזן07/03/2018אייל שלום,
אין מניעה עקרונית לשתיית אלכוהול בגלל נוכחות קוצב לב בהיעדר סיבה אחרת להימנע כליל משתיה. כפי שאתה בטח יודע,לצריכת אלכוהול מעבר לשתי כוסיות יין לגבר או כוסית יין אחת לאישה יש השלכות בריאותיות רבות בתחומים שונים כולל הפרעות בקצב הלב. על כן כדאי להגביל את השתיה לכמויות הנ״ל.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה של הדופק ודפיקה חזקהאלמוג04/03/2018
בת 22, מעשנת. בזמן האחרון אני מרגישה שינויים בדופק כאילו הוא מפסיק ואז יש דפיקה חזקה. זה קורה לי לפחות פעם ביום שאני מרגישה. מה זה יכול להיות? צריך לבדוק את זה?
ד״ר גיא רוזן07/03/2018אלמוג שלום,
מה שאת מתארת מתאים למה שנקרא ״פעימות מוקדמות״. פעימות מוקדמות הן דבר שכיח מאוד שבדרך כלל אינו מסוכן. צריך לעשות לך כמה בדיקות בסיסיות לוודא שאכן זה העניין.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)