מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק נמוך בזמן שינהמור01/03/2018
שלום, בן 26, משקל תקין, ללא מחלות רקע, סובל בעיקרון מפעימות מוקדמות חדריות ועל חדריות בתדירות נמוכה מאוד. שמתי לב שבבדיקות הולטר שעשיתי בטווח של כמה שנים שכתוב שבשעות הבוקר המוקדמות נצפה דופק נמוך 45 לדקה. בזמן ערות דופק נורמלי לחלוטין ובנוסף אקו לב ואקו במאמץ תקין. האם יש צורך בבדיקות נוספות? והאם דופק נמוך בשינה יכול לעזור לשמור על הלב בזמן ערות עקב "עבודה קלה" בלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן01/03/2018היי מור,
דופק נמוך בשינה בטווחים שאתה מתאר הוא תקין לחלוטין. אין צורך בכל בדיקות נוספות לעניין זה.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימו שטחיות שנה אחרי צנתוראריה27/02/2018
שנה אחרי צנתור, לא קשיי נשימה אבל לא מצליח לקחת נשימות עמוקות. האם יש קשר בין הדברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן27/02/2018אריה שלום,
הייתי ממליץ לעשות אקו לב ולהיבדק כדי לברר את העניין.
בברכה,
ד״ר רוזן גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית כשיש פרפור פרוזדורים התקפיצביקה25/02/2018
האם יש מגבלה בפעילות גופנית בכלל או בפרט למי שיש לו בפרפור פרוזדורים התקפי?
ד״ר גיא רוזן25/02/2018צביקה שלום,
המטרה המוצהרת של הגישה הרפואית לפרפור פזורדורים התקפי כיום היא שלא תהיה מוגבל בכל פעילות יומיומית וספורטיבית סבירה שאתה רוצה לבצע. ממליץ לך להתייעץ עם מומחה בהפרעות קצב לב שמתמחה בפרפור פרוזדורים כדי לבחון את המקרה הספציפי שלך ולתת המלצות אישיות.
בברכה,
ד״ר רוזן גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת הולטר +אקו לב במאמץצביקה22/02/2018
שלום לפרופסור אלדר,
בחודש האחרון ביצעתי 2 בדיקות לב (הולטר ו אקו לב במאמץ)
אלה ממצאי אקו במאמץ:
קצב לב במנוחה 55.
משך מאמץ 7.27 דקות.
קצב לב מקסימאלי 148.
עומס 10.10.
סיבת הפסקת מאמץ: דופק מטרה.
לחץ דם מנוחה 120/80.
לחץ דם מיריבי 170/90.
התפקוד הכולל של חדר שמאל: תקין בגודלו, דפנותיו תקינים בעוביים, התכווצות תקינה של כל הסיגמנטים. 60 ef. תפקוד מסתמי תקין.
חדר ימין : תקין בגודלו ותיפקודו.
במאמץ : היפרקנזיה של כל הסיגמנטים שהודגמו, באקו מיד בסיום המאמץ.
מסקנות : מבחן אקו במאמץ ללא עדות לאיסכמיה.
הולטר לב,
מהירות מינימלית 43.
מהירות מקסימלית 103.
מהירות ממוצעת 57.
הפרעות קצב חדריות VPCS : נצפו סה"כ 2 VPBS בודדים במשך הבדיקה.
הפרעות קצב על חדריות APCS נצפו סה"כ 14 בודדים במשך הבדיקה.
הפרעות הולכה : לא נצפו.
שינויים משמעותיים בקטע ST : נצפו גלי T הפוכים ערוץ 1/2.
תלונות הנבדק: אין תלונות.
עלי לציין : אני אחרי ניתוח מעקפים (07/2011). בדיקת המאמץ נעשתה לא תחת השפעת כדור קרדילוק (הפסקתי יומיים לפני הבדיקה)
שאלתי : מה אני צריך להבין על מצב בריאותי מתוצאות בדיקות אלה ?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד״ר גיא רוזן23/02/2018צביקה שלום,
בדיקת האקו לב במאמץ שלך הייתה תקינה לחלוטין ואני שמח שתפקוד הלב שלך תקין למרות הרקע של מחלת עורקי הלב שטופלה בניתוח מעקפים. לגבי ההולטר, צריך לראות את התרשימים. בהנחה שהדפקים הנמוכים היו בלילה (וכנראה גם תוך טיפול בקרדילוק) אזי מדובר במספרים תקינים. הפרעות הקצב המוזכרות הינן פעימות מוקדמות בכמות קטנה, ממצא שכיח מאוד שקיים אצל רוב הנבדקים וחסר משמעות. הדבר היחיד הלא תקין בבדיקה הוא ״היפוכי גלי T״. הייתי ממליץ להיבדק ע״י קרדיולוג ולהגיע אליו עם תרשים אק״ג עדכני ובדיקת אק״ג ישנה להשוואה.
כמובן שחשוב מאוד, במיוחד לאור הרקע של מחלת לב איסכמית, לאזן בצורה מיטבית את גורמי הסיכון להתקדמות המחלה כגון ערכי ל״ד, סוכרת (אם יש), פרופיל השומנים ועוד.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי לפעימות מוקדמותAVIS13/02/2018
פרופ' שלום,
באוגוסט 2018 עברתי צנתור יזום ושמו לי סטנס בעורק הראשי. כיום מטופל בתרופות מתאימות לאחר צנתור. חצי שנה לפני כן ועד היום אני סובל מפעימות מוקדמות מעל 25 אלף פעמים ביום. האם על פניו מתאים לי טיפול בצריבה? מה עושים ומה הסכנות בטיפול זה? בתודה אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות
פרופ` מיכאל אלדר13/02/2018רצוי שתתיעץ עם מומחה בתחום הפרעות הקצב לגבי החלופות המתאימות לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות מוקדמות
אבי14/02/2018תודה פרופ'
החלטתי לפני בצוע צריבה לקחת מגנזיום ולראות כיצד ישפיע עלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SSRI והשפעתם על קצב הלבעינת07/02/2018
שלום ד"ר,
בת 38, נוטלת פאקסט 30 מ"ג (לטיפול ב OCD). שמעתי לאחרונה שתרופות מסוג SSRI גורמות להפרעות בקצב הלב דבר שיכול להביא למוות פתאומי. נלחצתי. כבר 7 שנים אני לוקחת את התרופה. עשיתי א.ק.ג ויצא תקין. האם יש ממה לחשוש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן25/02/2018עינת שלום,
אכן באופן נדיר התרופות ממשפחה זו יכולות לגרום לשינוי חשמלי בלב (הארכת מקטע QT) שיכול להגדיל סיכון להפרעת קצב לב מסוכנת. את השינוי הזה ניתן לראות באק״ג ובסה״כ אם הוא תקין אין צורך לחשוש. אם את לא רגועה, אני ממליץ שקרדיולוג יתרשם מהאק״ג ויגיד שאכן הכל בסדר.
בברכה,
ד״ר רוזן גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תוצאות של בדיקת הולטרדפנה31/01/2018
שלום רב בת 42 עשיתי הולטר 24 ש' על רקע חשד להפרעת קצב. התוצאות: הפרעות קצב חדריות vpc's נמצא vpc בודד.
הפרעות קצב על חדריות APC'S נצפו סך הכל 2 APC's במשך הבדיקה.
מהירות מינמלית :50
מהירות מקסימלית 121
מהירות ממוצעת 73 .
שאלתי האם מדובר בתוצאות בדיקה תקינות או לא.
תודה רבה דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן25/02/2018דפנה שלום,
תוצאת ההולטר תקינה לחלוטין. הבעיה עם ההולטר שהוא ״טופס״ רק 24 שעות, ואם הרגשת טוב ביום הזה זה לא בהכרח אומר שאין הפרעות קצב. ממליץ להיבדק ע״י מומחה בהפרעות קצב לב שיעבור על כל הנתונים וייתן המלצות להמשך בירור במידת הצורך.
בברכה,
ד״ר רוזן גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעל השמנה רצינית ביצעתי הולטר לביוני22/01/2018
בן 37בעל השמנה רצינית ביצעתי הולטר לב ובתוצאה
1 נצפו קטעים עם מררווחי R-R עד 3.6 שניות כנראה סינוס ארסט
2 נצפו גלי T שליליים בערוץ 3
מה המשמעות של שני הממצעים הללו תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן25/02/2018יוני שלום,
3.6 שניות זאת הפסקה משמעותית. צריך לראות את התשובה המלאה והתרשימים מההולטר. ממליץ להיבדק ע״י מומחה בהפרעות קצב לב שיעבור על ההולטר + אק״ג עדכני וייתן המלצות.
בברכה,
ד״ר רוזן גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- mvp בינוני פעימות מוקדמותאיתי20/01/2018
שלום. אני לוקה בmvp בינוני. לאחרונה מרגיש פעימות מוקדמות.
אני לוקח כדור קרדילוק 1.25 בחודשיים האחרונים בהנחיית הקרדיולוג. שתי שאלות יש לי ברשותך.
1. האם חרדה משפיעה על פעימות מוקדמות? גורמת להיווצרותן או להחמרתן? ( סובל מחרדה מס חודשים בשל טינטון פועם באוזן שלא נפתר)
2. טרם בדיקת הולטר 48, האם עליי להפסיק בנטילת הכדורים ?( בצעתי בדיקת הולטר 24 ונמצאו 40 פעימות מוקדמות חדריות כשאת הבדיקה בצעתי כשאני נוטל קרדילוק).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן25/02/2018ראה תשובתי לשאלתך הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ונטילת קרדילוק 2.5הילה16/01/2018
שלום רב,
אני כבר בשבוע 29 של ההריון, נאמר לי על ידי המרכז הטריטולוגי שאני יכולה לקחת קרדילוק 2.5 במהלך ההריון אך עליי לבצע מעקב גדילה יותר צפוף לעובר ולא מומלצת התרופה ההנקה.
האם יש חלופה בטוחה יותר לתרופה?
אודה לעזרתך,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן25/02/2018הילה שלום,
בסה״כ מדובר בתרופה בטוחה יחסית הגם שבאופן כללי משתדלים להימנע בהריון מטיפולים תרופתיים כאלה ואחרים במידה ולא חיוניים. אני לא יודע את פרטים המלאים, מי רשם לך את הטיפול ובמה הוא נועד לטפל. באופן כללי כדאי שתבדקי ע״י קרדיולוג שיעבור על הדברים ויבחן האם אכן יש צורך בהמשך הטיפול.
בברכה,
ד״ר רוזן גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה בעצם המנגנון שגורם ל- VT?רועי15/01/2018
ידוע לי שב-HCM הפרעות הקצב השכיחות הן VT ו-AFIB.
רציתי לשאול, מה בעצם המנגנון שגורם לVT? האם עצם המחלה שבשריר, העיבוי, הוא הגורם ליצירת המוקדים "המשוגעים" שיוצאים מהחדרים או שבעצם יש איזשהיא בעיה גבוהה יותר, למשל בעיות בSA-נוד, שגורם לאקטוב לא טוב ופיצוי של החדרים על חוסר האקטוב הזה שמתגלגל למצב של REENTRY ולופים מהירים ומסוכנים? (למשל ברדיקרדיות ארוכות, חסמים וכדו'...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן25/02/2018רועי שלום,
מאמרים רבים וספרים שלמים נכתבו על המנגנונים של היווצרות הפרעות קצב לב בכלל ובמטופלים עם HCM בפרט. קצרה היריעה כאן מלענות בצורה רצינית על שאלתך.
בברכה,
ד״ר רוזן גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות וקצב משתנהאיתי13/01/2018
לאחרונה אני חש במהלך היום פעימות מוקדמות וקצב לא משתנה. זה מתבטא בתחושה גרונית וכן בעת שאני בודק דופק בעורק הצוואר.
אני לוקה בmvp בינוני. לאחר בדיקת הולטר 24 רופא קרדיולוג המליץ לי על קרדילוק 1.25.
לאחר מס ימים של שימוש בתרופה בצעתי בידקת הולטר 24 תוך שאני צורך 4ת הקרדילוק כרגיל.
להפתעתי, היה זה יום טוב בו חשתי מעט מאוד פעימות מוקדמות וכך התוצאה הראה 40 פעימות מוקדמות חדריות.
פניתי לקרדיולוג נוסף אחר, במחלקת לב בביילינסון וזה המליץ לי על הפסקת הקרדילוק.
עשיתי כדבריו אך הפעימות המוקדמות חזרו ובאופן מוקצן יותר.
חזרתי ליטול את הקרדילוק שזה עוזר לי למחצה.
קבעתי בדיקה להולטר 48.
טרם הבדיקה האם עדיף לעשותה ללא שימוש בקרדילוק ואם כן כמה זמן לפני הבדיקה להפסיקה בנטילה?
מה לדעתך הפעימות המוקדמות שנמצאו אומרת בהתייחס לmvp בינוני בו אני לוקה?
מה עליי לעשות? האם אני עושה את הדבר הנכון בבדיקה שקבעתי?
האם יכול להיות שחרדה בה אני חש לאחרונה, לדעתי, משפיעה? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן25/02/2018איתי שלום,
פעימות חדריות מוקדמות שכיחות באוכלוסיה גם ללא קשר ל-MVP. באופן כללי השכיחות של הפרעות קצב במטופלים עם MVP עולה עם חומרת הדלף. אתה צריך להיבדק ע״י מומחה בהפרעות קצב לב שיוכל להתרשם מצורת הפעימות המוקדמות, ממצאי האקו ולהחליט האם ומה הם הבדיקות הנוספות שיש לעשות ומה הטיפול הנכון לעניין.
בברכה,
ד״ר רוזן גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב מואצות פעמיים בשנה,כבר 20 שנה (בת65) .מקבלת זריקה שמחזירה לנורמל.בזמן ההתקף הרגשת סחרחורת, הזעות,שלשול בחילה ולפעמים הקאות.ריקי01/01/2018
לוקחת פרולול 40מג רק חודש ימים.ההתקף מגיע ללא התראה מוקדמת ובלי סיבה שאפשר להסביר (כמו אוכל מסויים, מאמץ).הוצע לי השתלת (הזרקת) מכשיר קטן למדידת דפיקות לב למשך 3 שנים עם התראה יומית.האם מוכר והאם כדאי .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב
פרופ` מיכאל אלדר12/01/2018סביר שלפני ואחרי הזריקה להפסקת ההתקפים נרשם אקג בזמן ההתקף. אם הוא ברשותך - אין צורך בשום רישום. כמו כן, אם אין ברשותך, דאגי לרשום אקג בהתקף הבא. רק אם אינך יכולה לרשום אקג - יש לשקול השתלת המכשיר המושתל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אג'מלין לבירור הפרעות קצבזיו20/12/2017
שלום
בשל הפרעות קצב שאני חשה מזה שלוש שנים והפרעת קצב חמורה שהייתה פעם אחת לאחר מבחן מאמץ החליטו בבית חולים תל השומר לבצע לי בדיקה שנקראת אג'מלין
אמרו לי שיזריקו לי חומר ויבדקו את הלב במשך כ- 20 דקות
מרפרוף באינטרנט לגבי הבדיקה מצאתי רק כתבה אחת ובה כתוב שהבדיקה מסוכנת שעלול להתרחש בעיה בלב תוך כדי הבדיקה ושהיא גורמת לבחילות והקאות ועכשיו אני חוששת נורא מהבדיקה.
האם תוכל לשפוך מעט אור על הבדיקה ולומר לי האם היא באמת מסוכנת? האם אני צפויה לא להרגיש טוב במהלכה? כי הרופאה ששלחה אותי לבדיקה שידרה שבסה"כ מדובר בבדיקת אק"ג עם חומר בלי פירוט תופעות לוואי
אודה לתשובתך
זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אג׳מלין
פרופ` מיכאל אלדר12/01/2018הטסט נושא סיכון נמוך ביותר,הן משום שהתופעה נדירה והן משום שיש צוות רפואי במקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב, טמבקור וקונצרטהאורנית23/11/2017
שלום, יש לי הפרעות קצב של יותר מ30.000 ביום. אני אחרי שתי נסיונות של אבלציה. ללא הצלחה. נוטלת טמבקור 50 מ"ג. עם טמבקור יש לי ממש מעט הפרעות. האם יש בעיה ליטול קונצרטה או כל טיפול להפרעות קשב וריכוז? או שיש פתרונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורנית
פרופ` מיכאל אלדר23/11/2017אין בעיה לקחת קונצרטה. היכן נעשו האבלציות? אולי כדאי לנסות במקום אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאבלציות נעשו בברזילאי והשנייה בתל השומר. השנייה הייתה מורכבת ותופעות קשות. מפחדת לנסות שוב
אורנית26/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)