פורום הפרעות קצב הלב, הפרעות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רפרוף עליות וטיסה לח"ל
    ציק
    13/05/2018

שלום רב
    האם מותר לטוס עם רפרוף עליות פעיל?
    בת63 עם עבר של הפרעות קצב.כרגע קצב סדיר דופק 110קבוע
    נאמר לי לנהוג כרגיל ואפילו לעשות פעילות ספורטיבית.
    מה הכי נכון לעשות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רפרוף עליות וטיסה לח"ל

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    15/05/2018

שלום רב,
    אינני מכיר את הרקע המלא ובאיזה סוג רפרוף מדובר. באופן כללי, רפרוף ״טיפוסי״, השכיח יותר, ניתן כיום לטיפול ע״י צריבה פשוטה בעלת יעילות של כ-97% להצלחה במניעתו בעתיד. אינני רואה שום סיבה הגיונית שתחיי עם רפרוף כזה כאשר ניתן לטפל בו, במיוחג בגילך הצעיר יחסית. היום גם מטופלים המתקרבים לגיל 80 עוברים בבטיחות והצלחה מירביים פעולות מסוג זה.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת הסינוס החולה - התקנת קוצב לב
    נטע לוי
    12/05/2018

שלום,
    בשנת 2008 עברתי צינתור+סטנט
    כעבור מספר חודשים פרפור פרוזדורים.
    מטופלת בקומדין ופרופר.
    בתקופה האחרונה חשה לעיתים קרובות בפעימות לב חזקות ללא עליית דופק.
    אבחנותו של הקרדיולוג הינה של "תסמונת הסינוס החולה".
    חושב שבעתיד אם יפריע למהלך תקין של החיים יותקן קוצב לב. לדבריו ,מצב זה אינו מסוכן.
    אשמח לשמוע חוות דעתך.
    לדעתי,עדיף להתקין קוצב לב ,כדי לא להגיע למצב של פעולה חשמלית לא תקינה.אני קצת...מוטרדת.

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    15/05/2018

נטע שלום,
    הפרטים שמסרת חלקיים מאוד אך בגדול האינדיקציות להשתלת קוצב במקרה של ״תסמונת הסינוס החולה״ הן תסמינים משמעותיים (כגון התעלפויות או קדם עלפון) או חוסר יכולת לטפל ניטב בהפרעות הקצב המהירות כגון פרפור בשל דפקים נמוכים. להערכתי צריך לבחון מחדש את הטיפול בך (למשל אולי לשקול הפסקת פרוקור) אך כמובן הדבר יכול להתבצע רק אחרי התייעצות מלאה ובחינה מעמיקה של הדברים. את מוזמנת לפנות אלי או לכל מומחה בתחום זה שאת מעדיפה כדי לבחון את הדברים ולקבל המלצות.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח של תוצאות הולטר
    גולי
    10/05/2018

היי אשמח את עזרתכם להבין מהם התוצאות של הבדיקה. צירפתי בתמונה.
    מדובר באבי, בן 60 לאחר ניתוח לב פתוח להחלפת אב עורקים בעקבות דיסקציה.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח של תוצאות הולטר

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    15/05/2018

גולי שלום,
    הקצבים המתוארים תקינים (מינימום, מקסימום, ממוצע). לא מצויינות כל הפרעות קצב לב, או שהדו״ח לא מולא עדיין או שבאמת לא נצפו הפרעות קצב לב.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה מומלצת להפרעות קצב
    אריאל
    10/05/2018

האם יש תזונה מומלצת כדי להפחית את הסיכוי להפרעות קצב תורשתיות? או משהו אחר שאפשר לעשות כדי לעכב את המצב אם לא למנוע אותו לחלוטין?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה מומלצת להפרעות קצב

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    15/05/2018

אריאל שלום,
    התזונה המומלצת היא תזונה מאוזנת כולל פירות וירקות שתמנע השמנת יתר. בהפרעות קצב לב מסוימות יש המלצה להמנעות מאלכוהול שיכול להיות טריגר לארועים. אינני יודע לאילו הפרעות תורשתיות אתה מתכוון אך ברוב המקרים אין משהו ספציפי שניתן לאכול או לא לאכול ש״יפתור את העניין״.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה medronic ling
    נינה
    09/05/2018

שלום מה זה medronic ling ומה ההתרונות והחסרונות שלו?

לקביעת תור
    סגירה
    מה זה medronic ling

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    15/05/2018

Medtronic LinQ הוא מכשיר ניטור קצב לב זעיר שמושתל מתחת לעור במטופלים שזקוקים לניטור קצב לב ממושך. היתרון העיקרי הוא גודלו הקטן והעובדה שנמצא שם למשך שנים כך שגם אם יש הפרעה בקצב לב אחת למספר חודשים, ניתן יהיה לתפוס ולהקליט אותה. החיסרון העיקרי הוא העלות הגבוהה (באינדיקציות מסויימות נמצא בסך הבריאות אך באחרות עדיין לא). השתלתו היא פעולה פשוטה של כ-15 דקות ובסה״כ ללא סיכון משמעותי. משאיר צלקת באורך של כ-8 מ״מ.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות אחרי אוכל
    ענבר
    08/05/2018

שלום
    שמי ענבר בת 37 אני סובלת כבר כמה שנים מפעימות מוקדמות אחרי אוכל . אך אם בעבר זה היה אירוע נדיר אז בחצי שנה האחרונה אני סובלת מזה כמעט אחרי כל ארוחה . אבל לא סתם ארוחה אלא ארוחה שאכלתי בה מהר או שהתמלאתי. בנוסף יש תחושות של עילפון וחולשה.עשיתי אקו לב , אקג והולטר 24. הבדיקות יצאו תקינות חוץ מאשר שבהולטר נצפו הפעימות המוקדמות (אותן שחזרתי בקלות כי אכלתי ארוחות כבדות) . מאחר והן לא מסוכנות ולא רבות הקרדיולוג אמר שהכל בסדר. אבל לפני כחודש היה לי התקף ממש חזק אחרי ארוחה גדולה שבו הרגשתי שאני ממש חווה התקף לב והלב משתולל. הגעתי למיון בו עשו לי אקג והכל היה תקין.מאז אני חוששת לאכול רזיתי כבר 6 קילו כאשר שאני לא אוכלת אני מרגישה טוב ואין לי בכלל פעימות מוקדמות. אני עוברת גם בדיקות גסטרו אבל החרדה והחשש זה הלב. כי עכשיו כל פעם שאני אוכלת יותר מקצת אני מרגישה את הלב ממש חזק , חולשה מיידית כאב בחזה. זה יכול לעבור רק אחרי שעה.השאלה שלי האם נמצא קשר בין אוכל לפעימות מוקדמות? האם יש משהו שניתן לעשות? אני מבינה שלא כדאי טיפול אבל גם אי אפשר לחיות ככה כי זה לא רק התחושה הרגעית של הפעימה המוקדמת ושהלב קופץ אלא גם שעה אחרי זה יש חולשה חזקה ודופק מהיר והרגש שאני הולכת למות.

לקביעת תור
    סגירה
    פעימות מוקדמות אחרי אוכל

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    15/05/2018

שלום ענבר,
    נשמע סיפור מתסכל. לפעימות המוקדמות לרוב אין משמעות מבחינה פרוגנוסטית (סיכויי מוות, התקפי לב וכו׳) אך לעיתים הם יכולים להיות מעמללים ביותר. הבירור הבסיסי שתיארת היה תקין. האינדיקציה העיקרית לטיפול בפעימות המוקדמות היא עד כמה הן תסמיניות. אצלך נשמע שאת סובלת מהן מאוד ועל כן הייתי ממליץ להתייעץ עם מומחה בהפרעות קצב לב לשקילת טיפול. את מוזמנת לפנות אלי או לכל מומחה אחר בתחום להתייעצות מלאה.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אקו לב במאמץ
    סיגל
    06/05/2018

שלום רב
    אני בת 67 עשיתי בדיקת אקו לב במאמץ. תוצאות הבדיקה : בבדיקת מאמץ הושג 95% מהדופק המערבי לגילה ללא תעוקת חזה וללא שינויים איסכמיים משמעותיים. בא.ק.ג עם תום המאמץ v.couplet ו- VPBS.
    באקו מיד בסיום המאמץ התפקוד הכללי של החדר השמאלי השתפר וללא ירידה בתיפקוד איזורי.
    בסיכום: מבחן אקו לב במאמץ ללא עדות לאיסכמיה.
    השאלה האם תוצאת הבדיקה תקינה ?
    האם ה v.couplet ו- VPBS בסיום המאמץ מחייבים המשך בירור או טיפול ? לציין שמטופלת בקונקור , קרטיה , טרטייס וליפיטור. אודה להתייחסות.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אקו לב במאמץ

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    15/05/2018

סיגל שלום,
    אז ראשית, מבחן המאמץ שלך היה ״שלילי לאיסכמיה״ אך כאמור נצפו הפעימות המוקדמות הנ״ל. באופן עקרוני כן לפעימות מוקדמות שמופיעות עם סיום המאמץ (דווקא אלה ופחות כאלה המופיעות המאמץ) יש משמעות פרוגנוסטית וכדאי לברר את העניין קצת יותר לעומק. טוב לדעת שתפקוד הלב שלך תקין ושאת מטופלת בקונקור. את מוזמנת לפנות אלי או לכל מומחה אחר בתחום שאת מעדיפה כדי לברר את הדברים.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Ablation וקצב מהיר מאוד
    פיני
    06/05/2018

שלום רב! עברתי אבלציה לפני יומיים. אני בן 40 בריא בדרך כלל עם פעימות מוקדמות עלייתיות בכמות גדולה מאוד. כרגע הפעימות לא נראות אך הדופק שלי הוא גבוה מאוד ביחס למה שהייתי רגיל. הדופק שלי היה בסביבות ה-65 ולאחר הצריבה הוא כל הזמן על בין 90 ל- 110. מה האפשרויות? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    Ablation וקצב מהיר מאוד

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    14/05/2018

פיני שלום,
    לעיתים רואים דפקים מהירים יחסית במטופלים אחרי אבלציות במדורי הלב העליונים (העליות) שיכולים להיות משניים לצריבה של איזורים שיש בהם פקעות סיבי עצב שמאטים את קצב הלב. לא יודע בדיוק איפה בוצעו הצריבות אצלך, כדאי לפנות למי שביצע את המריבה עם השאלות.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קצב במבחן מאמץ
    יוסף
    02/05/2018

אני בן 45 בריא למעט כולסטרולמיה והוחל קרסטור 5 מג.
    לאחרונה היו לי מיחושים בחזה בטן והקרדיולוג שבדק ציין בפני כי הכאב נשמע לא טיפוסי אך הפנה אותי למבחן מאמץ. עשיתי 3 מבחני מאמץ ב 10 השנים האחרונות (שניים אקו לב במאמץ שהיו תקינים, לאחד ארגומטריה שהיתה תקינה).
    כעת במהלך מבחן מאמץ הופיעה הפרעת קצב שהקרדיולוג אמר לי שהיא vt.
    חשתי דפיקות לב מהירות אבל לא היה כאב חזה או קוצר נשימה מיוחד מעבר לזה של ההליכה המהירה.
    הפרעת הקצב נמשכה כ 10-20 שניות וחלפה והקצב חזר להתקין.
    מייד הפסיקו את מבחן המאמץ והאקג נראה תקין וגם אקו לב רגיל תקין ללא בעיות מסתמים או בתפקוד החדרים. עלי לציין שהיו לי מידי פעם דפיקות לב כמו פעימה חסרה שהרגשתי מעט יותר לפני חודשיים. אין לי סיפור משפחתי של מקרי דם לב.
    התחילו לי קרדילוק 1.25 מ"ג והפנו אותי למרפאת הפרעות קצב. אני מאוד חושש. לא יודע מה המשמעות של ההפרעה הזאת על עתידי או יכולתי להתאמץ בכלל מהיום והלאה. אודה אם תוכלו לעזור ולייעץ לי. האם יש מקרים כאלה? האם נדיר

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קצב במבחן מאמץ

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    05/05/2018

שלום רב,
    לפני שמדברים על ההשלכות של הדבר, חשוב להשלים בירור מלא לעניין כולל התרשמות מתפקוד הלב שלך עכשיו וכן לוודא שאין בעיה של סתימות בכלי הדם של הלב. חשוב גם להבין האם היה משהו לא רגיל בחודשים האחרונים כגון מחלה ויראלית וכו׳. בשלב זה, עד להשלמת הבירור, אכן הייתי ממליץ על קרדילוק והמנעות ממאמצים גופניים משמעותיים. חשוב שתתיעץ עם מומחה בתחום. אתה מוזמן לפנות אלי או לכל מומחה אחר להפרעות קצב לב כדי לבדוק את הדברים לעומק.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת mri ובעיה עם גדלוניום
    ענת
    30/04/2018

לוקחת לפעימות מוקדמות רבות טמבוקור 75×2 וקרדילוק 1.25 האם יש בעיה עם גדלוניום שמזריקים בבדיקת mri?

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    05/05/2018

שלום רב,
    לא ידוע נכון להיום על כל אינטראקציה חריגה בין גדוליניום לתרופות כלשהן. אין מניעה מביצוע הבדיקה בתנאי שאין התוויות נגד אחרות (רגישות, תפקוד כלייתי וכו׳).
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה ותחושת דופק מהיר
    איריס
    30/04/2018

שלום,
    בת 47 עם יתר לחץ דם. מטופלת ברמיפריל 2.5 מ"ג בוקר וערב כבר 5 שנים. בחדשים האחרונים תחושת חולשה ממרכז הלב ובית החזה מידי פעם ותחושת דופק מואץ. הולטר לב הראה 5 APBs ו-5 VPBs - לציין שבצעתי ארגומטריה ואקו תקינים. התחושה לעיתים יותר קשה וביום ההולטר עוד הרגשתי טוב. היתה אפיזודה אחת שלא יכולתי לצעוד למשך כמה שעות. מה לעשות? הדופק בהולטר היה בין 52-109 ..ולציין שאמי עם קוצב לב כבר מספר שנים. מה תמליץ לי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חולשה ותחושת דופק מהיר

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    05/05/2018

שלום רב,
    ממצאי ההולטר שאת מתארת הן תקינים לחלוטין ואינם מסבירים את תלונותיך. משמח לדעת שאקו לב ומבחן מאמץ היו תקינים גם כן אבל מאידך זה לא עוזר לנו בהבנת הסיבה לתלונותייך. לא פעם קורה שדווקא ביום של ההולטר המטופלים מרגישים מצויין וגם ההולטר תקין, וזאת סתם כי במקרה באותו היום לא היו הפרעות קצב לב. במקרים כאלה כדאי לעשות ניטור ממושך יותר, יש כזה עד חודש ימים שבמהלכו כן מצליחים לעלות על הבעיה. יש אופציות ניטור שונות וכדאי להתייעץ עם מומחה לעניין כדאי לבחור באופציה שהכי מתאימה לך.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילה חדשה של SEROQUEL וQT מאורך
    ברכה
    29/04/2018

אבי בן 90 ,מקבל מזה יומיים סרוקוול בשל תופעות דליריום ובלבול חדשים , יתכן על רקע נטילת STILNOX עם הפונתרמיה וירידה בת. הכלייה היחידה שלו ,
    היום בוצע אקג ובפענוח המיכני מופי QTשל 506ms, אין מענה מרופא משפחה אליו נשלח הפקס ,
    נראה לי שאבי כבר נטל 12.5מג של סרוקוול
    כיצד לפעול ?

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    05/05/2018

שלום רב,
    לפי תרשים האק״ג, נראה שאביך מושתל קוצב. אני אנחש שמדובר לא בסתם קוצב אלה מכשיר CRTD, שהינו דפיברילטור עם יכולת קיצוב מיוחדת. ראשית, אנשים שהלב שלהם מופעל ע״י קיצוב תמיד מציגים QT ארוך יותר. צריך לראות את האק״ג לפני התחלת הטיפול כדי לראות האם בכלל ובכמה ה-QT התארך בעקבות התחלת הטיפול. אם הוא לא התארך ביותר מ-15% והערך כעת הוא אכן סביב ה-500, זה מרגיע. אם הוא אכן מושתל דפיברילטור זה גם מרגיע שכן הסכנה העיקרית של התארכות QT היא בנטיה להפרעת קצב לב מהירה שמכשיר הדפיברילטור יטפל בה ע״י מכת חשמל. לסיכום יש להתיעץ עם הרופא שלכם שישווה את האק״ג לתרשים קודם ויחליט על המשך טיפול.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• QT מאורך וקוצב

ברכה
    05/05/2018

תודה רבה על התייחסותך , זה לא מובן שאתה מקדיש זמנך לכך
    הרגיע אותי מאוד כי מצאתי אקג לפני הטיפול התרופתי עם QT מאורך אף יותר ,
    לדאבוני , נראה לי שהקוצב שברשותו הוא ללא דפיברילטור הוא מדור ישן , ומאילוצי מחלות רקע לא בוצעה החלפה . המשכנו את התכשיר ואנחנו מחזיקים אצבעות
    אלפי תודות :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    05/05/2018

שירגיש טוב, אין על מה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות בקצב הלב האם תורשתי?
    עופר
    29/04/2018

האם הפרעות בקצב הלב הוא תורשתי? אם כן יש דרך להפחית את הסיכויים לזה? בן 36, לא מעשן, אבא עם הפרעות חמורות

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    05/05/2018

שלום רב,
    השאלה היא מה טיב הפרעות קצב הלב אצל אביך. אם הן נובעות מצלקות שנוצרו בליבו אחרי התקף/י לב אזי תוכל להפחית את הסיכון אצלך ע״י שמירה על אורך חיים בריא (תזונה, פעילות גופנית וכו׳). במקרה של הפרעות קצב לב שהינן תורשתיות ע״ר פגמים בתעלות החשמליות בתאי שריר הלב או משניות לבעיה מבנית תורשתית בלב, זה סיפור אחר. במקרה של בעיה תורשתית מסוג זה הקרדיולוג שגילה זאת אצל אביך היה לבטח ממליץ לפחות על אק״ג ו/או בדיקת אקו לב לקרובים דרגה ראשונה. כדאי להתיעץ עם מומחה לעניין שישמע את הסיפור, יעבור על המכתבים הרפואיים של אביך ויתרשם מהממצאים שלך. אתה מוזמן לפנות אלי או לכל מומחה אחר בתחום שתבחר לצורך ייעוץ.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• VPB ופעימות חדריות מה המשמעות של המספרים
    אילנה
    27/04/2018

שלום לדר רוזן
    לאחר ארגומטריה כמבחן סקר שבו נמצאו ביגמניות עברתי בדיקת הולטר שבדוח שלו נרשם:
    Ventricular Total:13434 avg 616/hr 16% of total
    Vpb's:2352 avg/107 2.8% of total
    VT's : 0
    מה המשמעות של המספרים ועד כמה זה מדאיג? האם יכולה לנסוע בינתים לחו"ל לפני המשך הברורים בנידון?
    לוקחת גם אקספורג' 160/10 וגם פורדיל ל טיפול בבעיות ריאה
    שלא מגבילות אותי בכלום.
    מרגישה מצוין וללא תסמינים כלשהם.
    תודה מראש
    אילנה

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    28/04/2018

אילנה שלום,
    באופן כללי פעימות חדריות מוקדמות אינן מסוכנות ברוב המקרים והסיבה העיקרית לטפל בהן היא חומרת הסימפטומים שהם גורמים למטופל. עם זאת, ריבוי משמעותי של הפעימות (כמו במקרה שלך) יכול לעיתים לגרום לבעיות גם אם אינן מורגשות כלל. לא יודע מתי הטיסה שלך אבל כן הייתי ממליץ לפחות לבצע אקו לב בהקדם כדי לראות שתפקוד הלב תקין ולשקול התחלת טיפול בכדור אחת ליום שיכול להוריד משמעותית את תדירות הפעימות המוקדמות. כדאי מאוד להתייעץ עם מומחה בהפרעות קצב לב. מוזמנת לפנות אלי או לכל מומחה אחר בתחום שיבחן את טיב הפעימות והמקור שלהן וימליץ על ההטיפול האופטימלי בשבילך.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות בקשר ל svt
    דנה
    25/04/2018

שלום רב, יש לי מספר שאלות בקשר לsvt.
    1)איפה נמצא crista terminalis בעלייה השמאלית או הימנית?
    2) האם צריבה של AT ממקור של (CT (crista terminalis נחשבת לבעייתית, מסובכת?
    3) איזה אנטיביוטיקה נחשבת לבטוחה לשימוש לאנשים עם svt ופעימות מוקדמות(חדריות ועלייתיות)? יש אנטיביוטיקה מסוימת שעלולה להיות בעייתית?
    4)עברתי אבלציה לAVNRT לפני יותר משנתיים. מאז התחלתי להרגיש המון פעימות חדריות. לפני זה לא הרגשתי אותן והן לא הופיעו בהולטר.מה יכולה להיות הסיבה לכך שאחרי אבלציה מוצלחת כביכול יופיעו פעימות מוקדמות בעיקר מהחדרים?
    הרי SVT זו הפרעה מהעליות אז מבינה שיופיעו פעימות מוקדמות מהעליות אבל מהחדרים?
    5)איך עובד loop recorder שמשתילים לחזה. האם הוא מקליט כל הזמן או שצריך ללחוץ על משהו כשמרגישים דפיקות לב כמו בloop recorder חיצוני?

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות בקשר ל svt

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    28/04/2018

דנה שלום,
    הרבה שאלות וכמובן שאי אפשר לענות על הכל בצורה מפורטת כאן אבל אתן לך התייחסות קצרה לכל אחת:
    1) הקריסטה נמצאת בעליה ימין
    2) צריבה של AT ממקור זה צריכה להיעשות בזהירות בשל הקרבה לאיזור ה״קוצב הטבעי״ (SA Node). מתוארים גם מקרים של פגיעה בעצב הפרניק (מעצבב את הסרעפת), זאת נוסף לסיכונים ה״רגילים״ הנמוכים יחסית של אבלציה אחרת
    3) אין אנטיביוטיקות ספציפיות שבעייתיות באופן מיוחד למטופלים הסובלים מפעימות מוקדמות או ארועי SVT.
    4) ייתכן ומדובר בצירוף מקרים או אולי היית על טיפול בתרופה שדיכאה את הפעימות וכאשר הופסקה (אחרי האבלציה של AVNRT) הפעימות החדריות התעוררו. תיאורתית ישנה גם אפשרות שאולי חלק מהצריבה בוצעה בצד החדרי של הגבול בין העליות לחדרים ויצרה איזה מוקד פוטנציאלי. צריך לבדוק את הדברים לעומק ולראות את צורת הפעימות המוקדמות שיכולה לכוון למקור שלהן.
    5) ה-Loop מקליט כל הזמן אך לא ״שומר״ את הכל. הוא שומר ארועים שנחשבים בעייתיים (דופק נמוך או גבוה מדי) וגם שומר מספר דקות הקלטה כאשר את לוחצת על כפתר בשלט שמקבלים אחרי ההשתלה.
    זאת על קצה המזלג, נשמע שיש לך מס׳ בעיות בתחום של הפרעות קצב לב שמצריכות התייחסות.
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות בקשר לsvt- המשך

דנה
    29/04/2018

תודה רבה על תשובותיך.
    1)ברשותך ארצה לשאול בקשר ופעימות המוקדמות. כיצד אוכל לדעת מהי צורתן? בהולטר רגיל רק רשומה הכמות. וכשהיה לי loop recorder חיצוני הם רק מציינים אם זה חדרי או עלייתי. עד שסוף סוף הופניתי להולטר 12 חיבורים היה לי יום " טוב" והן לא הופיעו.
    אין איזו בדיקה שתתן אינדיקציה אחת ולתמיד? למשל mri או שרק לנסות שוב הולטר 12 חיבורים ( אם יתנו לי) או משהו בסגנון עד שאצליח לתפוס אותן?
    2)שאלה כללית כמה אחוז מהאוכלוסייה סובלים מsvt . הבנתי שלא כל מי שנולד עם מסלול נוסף מפתח התקפים אלא רק חלק. האם ידוע למה חלק כן וחלק לא?

שוב תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד״ר גיא רוזן
    05/05/2018

דנה שלום:
    לשאלותייך:
    1) כדאי לחזור על הולטר 12 לידים
    2) שכיחות ה-SVT באוכלוסיה כללית היא כ-0.3%. נשמע אולי מעט אבל זה די הרבה...
    בברכה,
    ד״ר גיא רוזן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה