מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדות לירידה בתיפקוד איזורירעות23/11/2017
שלום
אני רציתי להבין מה המשמעות של המישפט באקו בעת הזלפת הדובוטאמין התפקוד הגלובלי מישתפר ,עדות לירידה בתיפקוד איזורי ???
מה זה אומר היכן הבעיה אם בכלל ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעות
פרופ` מיכאל אלדר23/11/2017ירידה בתפקוד אזורי מחשידה לקיום מחלה בעורק כלילי, ועל פי מיקום הירידה ניתן לשער באיזה עורק המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש לקבל פענוח לבדיקת הולטר לב 22 שעותמור23/11/2017
שלום,
בבדיקת הולטר 22 שעות נצפו הפרעות חדריות pvc's בכמות נדירה-21 בהקלטה, לא נצפו הפרעות קצב על חדריות, ונצפו הפרעות הולכי פאוזה קצרה בודדת, אין שינויים משמעותיים בקטע st,
dropped beats 1, מהירות מקסימלית 157, מהירות מינימלית 64, ממוצעת 86,
VPB's 21 avg 0/hr.
בנוסף, בדיקת אקו יצאה תקינה, בדיקת מאמץ הופסקה לאחר הגעה לדופק מקסימלי.
האם עליי לדאוג לגבי הממצאים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח
פרופ` מיכאל אלדר23/11/2017נראה שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק גבוה ונזק ללבלי22/11/2017
שלום ד"ר,
אני בת 28,לא מעשנת,ללא עודף משקל.אני סובלת זמן רב מדופק מהיר (סינוס טכיקרדיה).דופק מהיר זה מתבטא בעיקר כשאני הולכת קצת יותר מהר מהליכה איטית ,כשאני עולה במדרגות וגם במנוחה הדופק לפעמים מהר בסביבות 95. לכן אני באופן עקרוני הולכת לאט ואם עולה מדרגות אז אני עולה ממש לאט .
עשיתי בדיקות רבות-בדיקות דם רבות,אקו לב במאמץ,הולטר לב, אקו לב ומבחן מאמץ.כל הבדיקות תקינות. אתמול קרה לי מקרה בו נתקעתי במעלית,נלחצתי מאוד ולכן הדופק היה ממש ממש מהיר (אני חושבת שהוא הגיע ל-170) .כשיצאתי מהמעלית עליתי ברגל 5 קומות עם דופק ממש מהיר (הרגשתי מאוד לא טוב בזמן העליה במדרגות-סחרחורת וקושי לנשום אבל המשכתי) וכמובן שהדופק המשיך לעלות .מדדתי דופק כשעה אחרי העליה והוא היה 106.
היום בבוקר הדופק היה 87 אבל מהיום בבוקר אני מרגישה קושי לנשום וסחרחורת ושאלתי היא האם יכול להיות שזה מהלב? האם יכול להיות שנגרם נזק ללב בגלל שהגעתי לדופק מאוד מאוד מהיר מהלחץ ועליתי עם דופק גבוה כזה עוד 5 קומות כשאני אף פעם לא עולה במדרגות? האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
פרופ` מיכאל אלדר23/11/2017כיוון שכל הבדיקות תקינות סביר שאין לך בעית לב משמעותית. היתכן שהבעיה נעוצה בתפקוד לא תקין של קוצב הלב הטבעי או ךפשוט כושר גופני ירוד. מציע לפנות למומחה בתחום קצב הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקג לא תקין לפני פרוצדורה ניתוחית שבוטלה עקב תוצאה לא תקינהיאלי22/11/2017
שלום רב
בת 36 לפני כ 3 חודשים ביקרתי אצל רופא מרדים בעקבות השלמת ניתוח של בלוטת התריס בבדיקה שיגרתית נאמר שהאק״ג לא תקין גל T שלילי v1-v6 הניתוח בוטל עד לבירור קרדיולוגי הקרדיולוג אישר שהאק״ג לא תקין ושלח לבירור חלק עשיתי ככה ההולטר מדגים שינויים משמעותיים ב st t
Inverted T waves myocardial chronic ischemia
ביצעתי אקו דובוטאמין שהופסק בהתחלה עם ההזרקה מאחר וגרם תופעות לוואי שם ניכתב אורטה העולה מורחבת 4.2ס״מ כמו כן עדות לירידה בתיפקוד האזורי
חדר ימין מעט טרובלקציות באפקס ניכתב במגבלות ההדמיה על חדר ימין
אקו דובוטאמין לא אבחנתי לאיסכמיה הופסקה הבדיקה בהתחלה בשל תופעות לוואי
רקע בעבר היה חשד למחלת Arvd בבדיקת האקו לא יודעים חד משמעי לפי מה שכתבו כמו כן ברקע יש rvot lvot vt טכיקרדיה חדרית מטופלת תרופתית טמבוקור דרלין
השאלה מהי הירידה בתיפקוד ממה זה נובע ??האם צריך לחדש MRI לב שבוצע בשל חשד arvd לא היה ניתן לישלול מחלה זו באקג באקו קצב סינוס ivcd
בנוסף סובלת מקוצר נשימה גם במאמץ מינימלי מה עושים עכשיו תודה בת 36* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוצדורה
פרופ` מיכאל אלדר23/11/2017מציע להגיע למרפאת קרדיומיופתיות של פרופ' מיכאל ארד במרכז הלב בשיבא, תל השומר שאו פרופ' אנדרי קרן במרכז הלב באיכילוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור פרוזדורי ופעימות מוקדמותאמיר18/11/2017
שלום
אני בן 37 בריא בדרך כלל
לפני כשנה עברתי פרפור פרוזדורי וטופלתי במיון על ידי רתמקס ליצוב הפרפור.מאז עד היום אני סובל מפעימות מוקדמות שמרגיש אותם באופן חזק בחזה ובגרון .בצעתי בדיקת הולטר 48 ובדיקת מאמץ ואיקו והכל תקין אבל בתקופה האחרונה מרגיש הפעימות בצורה מאוד חזקה כאילו כל החזה פועם באופן חזק מחריד האם התופעה הזו מעידה על שינוי מסוכן והאם צריך לבציע איזה בדיקה על מנת לשלול זה
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור
פרופ` מיכאל אלדר22/11/2017אין קשר בין התחושה הסוביקטיבית של הפעימות המוקדמות ומידת הסיכון שלהן. יתכן שכדאי לשקות טיפול בשל הסבל, וזה דורש הערכה ע"י רופא מומחה בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהפרעת קצב על ידי צריבת המוקדמיכל15/11/2017
הלב שלי מחסיר פעימה בכל כמה פעימות. לפי האקג יש מוקד אחד בחדר. אני מקבלת טיפול תרופתי. הרופא הציע לי לשקול "צריבה" של המוקד. אומר שהסיכונים קטנים מאד -- שטף דם בלב או ברגל. האם יש סיכונים נוספים? כמה מסוכן הוא שטף דם כאמור אם יקרה? האם יש לשטף דם כזה אם יקרה טיפול יעיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה
פרופ` מיכאל אלדר22/11/2017צריבה חשמלית של הפרעות קצב היא פעולה צנתורית עם סיכון לא גבוה, אך ממשי. לסיבוך של חור בלב (אני משער שזו הכוונה) יש פתרון,אך זה סיבוך לא נעים ונושא סיכון. יש לציין שאירועת סיבוך זה נמוכה (פחות מאחוז). סיבוכים משמעותיים בכלי דם ברגל אינם שכיחים, ומטופלים ע"י התערבות כירוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק הנימוש ביד חלשאלון14/11/2017
אני בן 31 בריא בכללי לפני חודש היה לי התקף חרדה ומאז הדופק שלי ב 2 הידיים חלש האם זה מסוכן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלש
פרופ` מיכאל אלדר22/11/2017קרוב לוודאי שלא, אך עליך להבדק ע"י רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת Mir למושתל דפיברילטוראריה13/11/2017
אני מושתל דפיברילטור Medtronic atrial lead model
מ 2/5/2011.
מה ההנחיות לגבי בדיקת Mir לעמוד שדרה מותני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
אריה14/11/2017כמובר בדיקת MRI (ולא MIR)ׂ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הולטר לב בעקבות דפיקות לבחגית07/11/2017
מה אומרות התוצאות?
סיבת הבדיקה: הפרעות קצב
משך הבדיקה: 22 שעות
קצב בסיסי: סינוס
קצב לב מינימלי: 40 מקסימלי: 90 ממוצע: 60
הפרעות קצה חדריות PVC'S - מעטים בודדים
הפרעות קצב על חדריות PAC'S-
13 בודדים בפיזור הומוגני
2 צמדים
קטע קצר של טכיקרדיה עלייתית - עד 10 פעימות
הפרעות הולכה- לא
שינוי ST - לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
פרופ` מיכאל אלדר22/11/2017ההולטר בגדר התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור וריפרוף פרוזדורים והפחתת מינוניםמוטי06/11/2017
החודש זה שנה שלא סבלתי כלל מהפרעות הפרפור והרפרוף.
אני לוקח מידי יום פרופקס 150 אחד בוקר ואחד ערב. כמו כן פעם ביום קסרלטו 20.
בדיקת לב במאמץ תקינה כושר סביר. פעילות גופנית כל יום הליכה 5 ק"מ ושחיה.
האם ניתן להפחית המינונים או להפסיקם.
בברכה ובתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור
פרופ` מיכאל אלדר22/11/2017עליך להתייעץ עם רופא המשפחה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוק וקולנקס להרגעת חרדהASI01/11/2017
שלום רב,
עקב פעימות מוקדמות (פעם 1 נצפה טכיקרדיה חודרית) אני נכנס לסטרס וחרדה, עשיתי בדיקות מאמץ ויצא תקין, שאלה אם ניתן לשלב קונלקס להרגעה בשילוב קרדילוק 2.5 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
פרופ` מיכאל אלדר22/11/2017כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי א.ק.ג, רקע של wpwתומר31/10/2017
שלום רב. אני בן 37 בריא. אובחנתי במקרה וללא סימפטומים כ- wpw ולכן עברתי אבלציה לפני כעשר שנים. מאז מרגיש טוב וללא תסמינים.
בבדיקת א.ק.ג שגרתית שעברתי לאחרונה (מצ"ב) נרשמו בפענוח האוטומאטי האבחנות הבאות: Sinus rhythm, Leftward axis.
מה משמעות הממצא? האם נדרש בירור/טיפול נוסף?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר WPW
פרופ` מיכאל אלדר22/11/2017ממצאים לא מדאיגים ואינם דורשים ברור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטר בעקבות דופק נמוךחיים30/10/2017
גיל 62 עברתי בשנת 2001 אוטם בשריר הלב יחסית קטן. מתפקד טוב. במהלך השנה האחרונה ביצעתי מיפוי לב במאמץ ולא היה משהו חריג. בחודשים האחרונים הבחנתי בדופק נמוך הנע בין 45 דופק ל - 80 חשבתי אוליי הקצב הלא סדיר נובע מלקיחת אלטרוקסין עקב תת פעילות של בלוטת התריס. לכן, הפסקתי לבינתיים כדי לעקוב אחרי הדופק.
להלן תוצאות הבדיקה שנעשתה במהלך 48 שעות:
ביממה הראשונה -
מהירות מינימלית: 64
מהירות מקסימאילית: 114
מהירות ממוצעת: 78
הפרעות קצב חדריות VPC'S:
הפרעות קצב על חדריות APC?S:
הפרעות הולכה:
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st:
תלונות הנבדק:
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום: קצב סינוס . APBS: נספרו כ5% מכלל הפעימות ע"י המערכת אך כנראה מדובר בVPBS. VPBS: מרוביםמאד לפחות 12% מכלל הפעימות. נצפו 1040 קטעי ביגימיניה עד 8 שניות- 5מחזורים, 342 קטעי טריגימיניה עד 25 שניות- 11 מחזורים.נצפו 2 זוגות ו שלשה יחידה. הפרעות הולכה: לא נצפו ממלץ יעוץ קרדיאלי
ביממה השנייה -
הקצב הבסיסי: קצב סינוס
מהירות מינימלית: 55
מהירות מקסימאילית: 110
מהירות ממוצעת: 69
הפרעות קצב חדריות VPC'S:
הפרעות קצב על חדריות APC?S:
הפרעות הולכה:
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st:
תלונות הנבדק:
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום: קצב סינוס . APBS: נספרו 2.6% מכלל הפעימות ע"י המערכת אך כנראה מדובר בVPBS. VPBS: מרובים מאד לפחות 7.2% מכלל הפעימות. נצפו 250 קטעי ביגימיניה עד 33 שניות- 23מחזורים, 126 קטעי טריגימיניה עד 6 שניות- 3 מחזורים.נצפו 2 זוגות . הפרעות הולכה: לא נצפו ממלץ יעוץ קרדיאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
פרופ` מיכאל אלדר22/11/2017אכן כנראה VPCS - פעימות מוקדמות שמקורן בחדרי הלב. כדאי לעבור הערכה ע"י קרדיולוג המתמחה בהפרעות קצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דליפה בשסתום ולחץ דם ריאתיימטי23/10/2017
בילדותי הוכשרתי כחשד לנזק בשריר הלב ויש לי מאז גלי T הפוכים. לאחרונה יש לי לחץ דם ריאתי גבוה וגם דליפה בינונית בשסתום. אפשר לקבל הסבר על המצב ולדעת אם אני יכולה לעסוק בפעילות גופנית מתונה. ומה הסיכון לאירוע לבבי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליפה
פרופ` מיכאל אלדר22/11/2017עליך להבדק ע"י קרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרה של המצב הקרדיאלימאור21/10/2017
שלום רב,בן 18.5 עם רקע רפואי של אי ספקת כליות חריפה,יתר לחץ דם עקשני לאיזון (לאמרותץ טיפול תרופתי משולב),GOUT-מגיל 14!,גסטריטיס,תועדו אירועי SVT.
אשפוזים רבים בשל דפיקות לב מואצץ ומורגש כלא סדיר ואז מגיע תלונה של שחור בעינים ואז סינקופה-אמיתי.
באקו לב-LVH,LV היפרדנמי,ללא הפרעה מבנית,למעט משצויין הכל תקין.
הולטר לב: 24 שעות: סינוס טכיקרדיה עד 170 ללא הפרעות קצב,הולטר 48 שעות: סינוס טכיקרדיה עד 220 ללא הפרעות בהולכה,סינוס אריתמיה,פעימות מוקדמות על חדריות בודדות.
צנטור וירטואלי-הכל תקין למעט LVH,LV היפרדנמי.
תרשימי א.ק.ג: סינוס טכיקרדיה סידרה ללא סימני אסכמיה ללא עדות להפרעת קצב,**לאחרונה**: סינוס טכיקרדיה QTC-500 QT-390 צניחות ST דיפוזיות בעיקר בתחתונים.
בהתחלה טיפול תרופתי היה : בקרדיולוג 5 מ"ג עלה ל10 מ"ג לאור המשכות שטכיקרדיה,ללחץ דם: דאוון160*1 ואמלו 10*1 לGOUT-אלוריל 300 פעם ביום,לגסטריטיס-נקסיום 40*2.
SVT-במהלך אשפוז במחלקת קרדיולוגיה הייתי מחובר למוניטור 12 לידים ונתפס אירוע של SVT לאמרות טיפול תרופתי והוחלף כל הטפול ללחץ דם ודופק לנאובלוק 100מ"ג*3 ביום לאור אי ספיקת כליות חריפה
עדיין אירועים רבים של סינקופה בעיקר במאמץ וגם לא במאמץ כלל לאחרונה חלה החמרה בהרגשה שמתוארת: עייפות יתר,בהליכה קלה ובמאמץ או בעלייה מדרגות(חצי קומה) כאב בחזה,קוצר נשימה דפיקטת לב עייפות יתר שהתחילה פיתאום .לאמרות שיושן מעולה בלילה! יש לי תור למרפאת הפרעת קצב -מעקב ולשקול על ביצוע אבלציה.וכרגע חל החמרה ורופאה מטפלת שלי אמרה שרואים את החמרה בא.ק.ג ובתלונות אך לא ניתן לעשות דבר נוסף עד הגעתי לקרדיולוג מטפל. יש לציין שאבא שלי בגיל 32 עבר אוטם,וסובל מגיל צעיר בGOUT,סכרת יתר לחץ דם ומWPW. סליחה על הודעה ארוכה! אשמח למענה על שאלתי: כיצד עלי כרגע להתנהג עם החמרה הזאת שמקשה עלי בתפקוד יום יומי?
בתודה מאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאור
פרופ` מיכאל אלדר22/11/2017לגשת בהקדם לקרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)