מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטא בלוקר לשימוש בחרדהמתעניין23/04/2018
שלום בן 26 בריא בדרכ ללא מחלות רקע, סובל לעיתים רחוקות מפעימות מוקדמות. רציתי לדעת האם אפשר ליטול חוסמי בטא למקרים לחוצים כמו ראיון עבודה, דיבור מול קהל או כל אירוע מלחיץ אחר? ושאלה נוספת, בהולטרים שיצא לי לעשות בעבר ראיתי שיש לי דופק של 45 בזמן שינה. האם תהיה בעיה ליטול בטא בלוקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן23/04/2018מתעניין יקר,
אין מניעה עקרונית מנטילת חוסמי בטא למקרים מלחיצים כגון ראיון עבודה, דיבור מול קהל וכו׳. במקרים כאלה כדאי ליטול כדור שה״זמן מחצית החיים״ שלו (כמה זמן מחזיר בגוף) הוא קצר (כמו Deralin). רוב הדברים הללו קוראים בשעות הבוקר צהריים כך שרמת התרופה בערב לפני השינה תהיה כבר נמוכה מאוד ולא תשפיע משמעותית על הדופק בלילה. בכל מקרה אין כל בעיה עם דפקים נמוכים בזמן שינה, אפילו אם יורדים לרמות של 35 פעימות בדקה, כך ששוב, אין מה לפחד מכך. חשוב מאוד להדגיש כי לכדורים אלו יש גם תופעות לוואי. למשל חוסמי הבטא יכולים לגרום לתחושת עייפות, חוסר ריכוז ומיקוד וכו׳ שיכולים שווקא להפריע במבחן/ראיון עבודה/הרצאה מול קהל.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב ושימוש בריתמקסעמוס20/04/2018
לרופא המומחה שלום רב, 20.04.18
אני בן 84. עברתי 5 אירועים של פרפור מאז שנת 2000. המקרה האחרון היה באוגוסט 2014. אני מטופל בכמה תרופות: אמלו 5, לוסרדקס 75, ריתמקס 600 וקסרלטו 20.
מצבי יציב מאד מאז האירוע האחרון. בביקור האחרון אצל קארדיולוג, לפני כחודש, הוא היה מרוצה מאד ממצבי ואמר לי לחזור בעוד שנה.
פתאום, לפני 5 ימים הופיעו הפרעות קצב בלווית לחצי דם גבוהים יחסית(150/110), בבוקר. בערב הלחצים הם 130/84 ואפילו פחות. הדופק נע בין 57 ל-90. הפרעות הקצב, כפי שמראה מכשיר המדידה, נמשכות כבר 5 ימים. רופאת המשפחה משאירה לי את ההחלטה אם לפנות למיון, בהתאם להרגשתי. בהתייעצות טלפונית שלה עם הקארדיולוג קבעו שעלי להפסיק נטילת ריתמקס עד לבדיקת הולטר לב. אחר כך לבוא לקרדיולוג להתייעצות. במערכת הקיימת התור להולטר יהיה רק בעוד 3 שבועות. בינתים עלי לרדת ממינון של 600 מ"ג ריתמקס ליום ל-0. באתר של קופת חולים אני רואה שבמקרה של הפרעות קצב ממליצים דווקא לקחת ריתמקס.
שאלות: 1. כמה זמן אפשר להמשיך עם הפרעות קצב ללא התערבות רפואית?
2. האם ירידה פתאומית בשימוש בריתמקס מ-600 ל-0 נשמעת הגיונית מבחינה מקצועית?
בתודה ובברכה, עמוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן23/04/2018עמוס שלום,
ראשית, הפסקת הריטמקס בהחלט הגיונית במידה ואכן יש תיעוד של פרפור שחזר למרות הטיפול. הייתי ממליץ להתיעץ עם מומחה להפרעות קצב לב באשר להוספת כדור אחר במקומו, בין אם כזה שמאט את קצב הלב או כזה שבאופן פעל מנסה לשמור את הלב בקצב ״רגיל״. מבחינת הפניה לטיפול חשוב להדגיש כי הסכנה העיקרית של הפרפור הוא הסיכוי להיווצרות קרישי דם בלב ואתה מוגן מהם באופן מצויין יחסית עם הקסרלטו שאתה נוטל. על כן הסיבה העיקרית לפנות לטיפול רפואי היא הרגשתך הכללית עם הפרפור. יש אנשים שלא מרגישים פרפור כלל ומודעים אליו רק כי מכשיר לחץ הדם פתאום מודד דפקים גבוהים. יש אנשים שמרגישים תסמינים שונים ביניהם חולשה, דפיקות לב קשות, קוצר נשימה, סחרחורות וכאבים בחזה, וכמובן שבמצבים אלו בהחלט הייתי ממליץ על פניה לבדיקת רופא ושקילת אופציות טיפול אחרות לפרפור.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמבוקור וקרדילוק מונעים התקף לב?טלי19/04/2018
שלום, אני מקבלת טמבוקור 50 פעמיים ביום בעקבות פרפור ורפרוף פרוזדורי וטכיקרדיה. כ"כ קרדילוק 5 מ"ג פעם ביום. אני בת 60 ובגיל 58 התגלתה האבחנה. האם הכדורים הנ"ל מונעים התקף לב והאם הם גורמים לנזק לאיברים אחרים בגוף כמו ריאות, כבד, כליות. למיטב ידיעתי, בטווח של עד 10 שנים הם אכן עלולים לגרום לנזק בלתי הפיך. אני חיה בחרדות תמידיות ואודה לכם על תשובתכם. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן23/04/2018טלי היקרה,
ראשית, אין לך ממה לחשוש. שתי התרופות (טמבוקור וקרדילוק) לא משפיעות שום השפעה ״רעה״ על האיברים שציינת ולא גורמות שום ״נזקים״ לטווח ארוך. כמו כדורים אחרים יכולות להיות להן תופעות לוואי, בעיקר חולשה, דופק נמוך וכו׳, אך אלו יחלפו במהרה עם הפסקת הטיפול במידה ויוחלט שלא תמשיכי איתם. מה שכן, חשוב לדעת שאם ישנם ארועים תסמיניים של פרפור/רפרוף מדי פעם למרות הטיפול, אין שום טעם לנסות תרופות אחרות למנוע פרפור (יעילות דומה ויותר סיכון לתופעות לוואי מהכדורים הללו), וכדאי יהיה לשקול ביצוע צנתור לצריבה של מוקדי הפרעת הקצב (פעולת אבלציה). הייתי ממליץ שתהיה במעקב מומחה לעניין הפרפור, את מוזמנת להתייעץ איתי או עם כל אחד אחד שזאת מומחיותו.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאות הולטר - בן 34אלעד18/04/2018
שלום, אני בן 34 והופניתי לבדיקת הולטר בגלל מקרים בהם אני מרגיש פעימות לב מהירות גם במנוחה בשבועיים האחרונים.
קיבלתי את תוצאות ההולטר ואני לא מבין מה זה אומר שנצפו 2 קטעי NONSUSTAINED REENTRY ATRIAL TACHYCARDIA בני 10-11 פעימות, במהירות עד 142 פעימות לדקה?
להלן שאר הממצאים (האם זה תקין):
הקצב הבסיסי:
מהירות מינימלית: 45
מהירות מקסימאילית: 109
מהירות ממוצעת: 61
הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה"כ כ-10 VPC'S במשך הבדיקה. ראה טבלת פיזור ה – VPC'S בדו"ח. ממספר מוקדים שונים.
הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה"כ 3 APC'S במשך הבדיקה. נצפו 2 קטעי NONSUSTAINED REENTRY ATRIAL TACHYCARDIA בני 10-11 פעימות, במהירות עד 142 פעימות לדקה (עמ' 6).
הפרעות הולכה: לא נצפו.
פעילות קוצב:
שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא נצפו.
הממצאים בהתאם לתלונות:
הערות/סיכום: קצב סינוס. מהירות מינימלית - 45 פעימות לדקה, מהירות מקסימלית - 109 פעימות לדקה, מהירות ממוצעת - 61 פעימות לדקה. נצפו קטעי סינוס אריתמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן19/04/2018אלעד שלום,
ראשית, עצם זה שיש לך הרגשה של דפיקות לב מהירות ותיעוד של הפרעות קצב לב זה לא ״תקין״. עם זאת, חשוב להדגיש כי מדובר בהפרעות קצב קצרות, שכיחות יחסית באוכלוסיה וגם מהסוג הלא מסוכן, על כן אין סיבה לדאגה מבחינה בריאותית.
אם בהולטר תועדו הפרעות קצב קצרות, זה אומר שתיאורתית אתה יכול לסבול גם מארועים ארועים יותר ממס׳ שניות. לא מופרך להניח שאם אותה ההרגשה שהייתה עם הארועים הקצרים שתועדו, מופיעה לפרקי זמן ארוכים יותר, אז כנראה מדובר באותו סוג הפרעות קצב. מבחינת הגישה, הדבר העיקרית שמנחה במקרים אלו, לאור העובדה שלא מדובר בהפרעת קצב לב מסוכנת, הוא עד כמה ארועים אלו מפריעים לך. אם אתה לא סובל את הארועים, כדאי להתייעץ עם מומחה בהפרעות קצב לב שיוכל לבחון את הדברים לעומק ולתת המלצות באשר להמשך טיפול שיכול להיות בטווח של בין לא לעשות כלום, דרך תרופה ועד פעולת ״צריבה״ (אבלציה) של מקור הפרעת הקצב.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי לציין את שמות התרופותארמנד17/04/2018
דר ניכבד
לפני כמה ימים שאלתי אם מותר לשלב בין מדללי דם לבין ויטמינים כמו
ויטמין D3 וויטמין k2 שהוא אמור לאסוף שאריות קלסיום בדם ולעביר אותן לעצמות כדרוש . מדלל הדם שלי הוא ksarelto 20 והתרופה השניה היא sotalol . בפניה הקודמת לא ציינתי את שמות התרופות.
בכבוד רב .
א. פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן19/04/2018ארמנד שלום,
אין מניעה עקרונית משילוב התרופות הנ״ל.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמבוקור קרדילוק בשילוב מוסקול או רוקסטעינב16/04/2018
לוקחת טמבוקור 75 × 2 וקרדילוק 1.25 בגלל פעימות מוקדמות מרובות . האם ניתן לשלב עם מוסקול ורוקסט ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן19/04/2018עינב שלום,
אין מניעה עקרונית משילוב התרופות הנ״ל.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות בעיקר חדריותגילי16/04/2018
שלום רב,
סובלת מזה כ-5 שנים מפעימות מוקדמות בעיקר חדריות. בהולטר בעבר היו 250 פעימות חדריות ליממה בממוצע .
מבדק מאמץ לפני שלוש שנים יצא תקין. אקו לב לפני כחודש תקין . לפני שנתיים אירוע של vt עם 8 פעימות מוקדמות רצופות שתועד בלופ ריקורדר, בעקבותיו הקרדיולוג המליץ על טיפול בנורמלול שהוחלף לפני כשנה בקרדילוק במינון 5 מ"ג ליום. מאז אירוע ה-vt היו מדי פעם אירועי דופק מהיר ללא עדות ל-VT (דופק עד 117).
לאחרונה ביצעתי הולטר ותוצאותיו : 2056 פעימות חדריות גם בזוגות וגם ברצפים. אני מרגישה את הרצפים היטב. במיוחד בלילה בשילוב עם גלי חום. יש ימים בהם יש הפחתה בהיקף הפעימות וימים שיש בהם יותר.
האם ייתכן כי הטיפול בקרדילוק אינו יעיל ? הרופא המליץ על שילוב קרדילוק עם טמבוקור, אך לאחר שקראתי את תופעות הלוואי החלטתי לא ליטול טמבוקור בשלב זה.
האם כדאי לבצע בדיקות נוספות מלבד הולטר ואקו ?האם יכול להיות קשר בין עלייה בפעימות המוקדמות והתנודתיות שלהם לשינויים הורמונליים תלויי גיל? (בת 47).
תודה על הייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן19/04/2018גילי שלום,
תדירות הפעימות המוקדמות שלך היא לא גבוהה במיוחד גם בבדיקה האחרונה ועל כן מבחינת הסיכון לבעיות משמעותיות, עדיין במטופלת עם לב תקין מבחינה מבנית, לא מדובר במשהו מסוכן. עם זאת פעימות מוקדמות יכולות לעיתים להיות די ״מעצבנות״ ולגרום לחוסר נוחות. נראה כי למרות הטיפול הטוב שאת מקבלת (מינון לא נמוך של קרדילוק) תדירות הפעימות גברה. אין בספרות המקצועית עבודות הקושרות באופן חד משמעי את השינויים ההורמונליים של גיל המעבר עם עליה בתדירות הפעימות המוקדמות. חלק מהנשים מתלוננות על עליה בתדירות אך ישנן אחרות שדווקא מדווחות על ירידה בתדיקות הפעימות המוקדמות בגיל המעבר. אין לי את האינפורמציה המלאה עליך וכדאי להיבדק ע״י מישהו שיש לו את המידע המלא. הייתי ממליץ לפחות לבדוק את תפקוד בלוטת התריס ובמידת הצורך אולי לשקול גם בדיקה במעבדת שינה לשלילת דום נשימתי בשינה. אבל כאמור כדאי שהקרדיולוג שלך יבחן את הדברים ויחליט מה כדאי לעשות במקרה שלך.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בקצב הלב - הולטרעמוס מיאסניקוב15/04/2018
לאחרונה עברתי בדיקת הולטר לב,הקרדיולוג המטפל בי מסר לי עם ההפניה להולטר שתוצאות הבדיקה תגענה אליו ואם יהיה משהוא חריג יקרא לי אליו, לשמחי לא קרא לי, ובכל זאת אני מצרף את הממצאים .יש מצב לעדכן אותי/להרגיע אותי בכל הקשור ל4 הסעיפים האחרונים ומה משמעותם?, האם הגינם יש צורך בהתייחסות נוספת או להמשיך במעקב קבוע?
ד״ר גיא רוזן18/04/2018עמוס שלום,
הממצאים שאתה מתיחס אליהם נראים בסה״כ תקינים. ההפרעות ה״חדריות״ וה״על חדריות״ הן בעצם מה שנקרא פעימות מוקדמות בתדירות נדירה מאוד שהינן ממצא שכיח גם באנשים בריאים לחלוטין. היה איזה קטע של שלוש פעימות מהירות שבאו אחת אחרי השניה (השורה הלפני אחרונה) שפוענחו כבאות ממקור ״על חדרי״. אם אכן הינן ממקור זה, מדובר גם ממצא שכיח אך חשוב שמישהו שמתמחה בעניין יבדוק את זה כי מבחינת הצורה שלהם תיאורתית יכולות היו לבוא ממקור ״חדרי״, דבר המצריך בירור. ליתר בטחון הייתי ממליץ לבצע אקו לב ולהתייעץ עם מומחה הפרעות קצב לב שיראה את התרשימים עצמם ולא את התשובה הכתובה.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בקצב וניתוח בערמוניתתהילה15/04/2018
לאבא שלי יש כבר הרבה שנים בעיות בקצב הלב, הוא עכשיו צריך לעבור ניתוח להקטנת ערמונית. אני מניחה שבמשך הניתוח וההתאוששות בבית החולים הוא יהיה מחובר למוניטור ויקבל השגחה מהצוות הרפואי אבל כשהוא יחזור הביתה האם יש להתאוששות או לניתוח עצמו השפעות על מצב הלב? מה אני צריכה לדעת בתור מי שתהיה שם לסייע לו בשבועות אחרי הניתוח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן18/04/2018שלום רב,
אינני יודע במה בדיוק מדובר אך בהחלט הפרעות קצת יכולות להיות שכיחות יותר סביב ניתוחים קרדיאליים ולא קרדיאליים. בדרך כלל העליה בשכיחות שלהן קשורה למצב המטופל. אם לדוגמא המטופל מפתח זיהום סביב הניתוח, זה יכול לעורר הפרעות בקצב ליבו, וישנן דוגמאות נוספות. הופעת הפרעות קצב בניתוח כזה צריך להדליק נורה אדומה ולהגיד שאולי משהו לא בסדר. בכל אופן, במקרה של הפרעות קצב תסמיניות צריך לפנות לבדיקת הקרדיולוג המטפל שלו.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד כמה מותר לשלב בן ויטמינים לתרופות לב כמו מדללי דם?ארמנד13/04/2018
דר ניכבד
אני סובל מאריטמיה כמה חודשים ורציתי לדעת אם שילוב של ויטמין k2 וויטמין d3 הולכים עם מדללי דם או שצריך קודם להפסיק את השימוש במדללי דם כדי להישתמש בויטמין k2 ? כמובן שלא אפסיק את המדללי דם על דעת עצמי. אבל אני שואל את השאלה הזו בגלל האפקט המיוחד שויטמין k2 עושה בתחום סילוק אבני קלסיום בדם.
א . פרץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן13/04/2018מר פרץ שלום,
התשובה לשאלתך תלויה בסוג מדלל הדם שאתה לוקח. אם אתה לוקח תרופה שנקראת קומדין, יכולה להיות אינטראקציה עם הכדור של ויטמין K שתצריך מינון מוגבר של קומדין ע״מ להשיג טת האפקט הדרוש של התרופה. עם מדללים אחרים לא צריכה להיות כל בעיה. למעט הסר ספק, אין בעיה גם עם קומדין כל עוד לוקחים מינון גבוה יותר ועוקבים אחרי בדיקות דם שמראות כי מידת הדילול היא ברמה הרצויה.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב טמבוקור וברקסין brexinעינב11/04/2018
שלום , אני לוקחת טמבוקור 75 מג פעמים ביום סהכ 150 מג
קרדילוק 1.25
עקב כאבי גב קיבלתי ברקסין האם אפשרי לקחת בשילוב עם הכדורים שציינתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד״ר גיא רוזן11/04/2018עינב שלום,
לפי המשלב התרופתי אני מנחש שאת סובלת מפרפור פרוזדורים התקפי. אין כל בעיה עם השילוב של ברקסין ושתי התרופות שציינת. האם את לוקחת ״מדללי דם״ בשל הפרפור? אם כן, ברקסין יכול להגביר את הסיכון לדימום כתופעת לוואי. בכל מקרה הייתי ממליץ להיות במעקב של מומחה לפרפור פרוזדורים ולוודא שאת מוגנת מפני ארועים מוחיים שיכולים להיגרם על ידו.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברקסין וטמבוקור
עינב12/04/2018אני מקבלת טמבוקור וקרדילוק בגלל פעימות מוקדמות רבות כ 35 א ביום
האם בעייתי שילוב התרופות עם ברקסין . האם גם במקרה זה אני חשיפה לאירועים מוחיים? לא לוקחת מדללי דם . לוקחת הורמונים לגיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד״ר גיא רוזן12/04/2018עינב שלום,
כפי שכתבתי אין כל בעיה בשילוב התרופות. פעימות מוקדמות בלבד (ללא פרפור) לא מעלות סיכון לארועים מוחיים ועל כן לא מצריכות טיפול בנוגדי קרישה.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nebivolol Nebilet איזה כדור מקביל לכדור זה ?דניאלה10/04/2018
נוטל מספר שנים תרופה בשם nebivolol 5mg . (NEBILET)
אני גר בחו"ל והגעתי לחצי שנה לארץ. אין פה את התרופה הזו
איזה כדור הוא מקביל לכדור זה ?
תודה רבה על העזרה
ד״ר גיא רוזן10/04/2018שלום רב,
הטיפול האקוויוולנטי בארץ יהיה Bisoprolol 5mg ליום. שתי תרופות שונות מאותה המשפחה.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות + פרפור פרוזדוריםשי10/04/2018
בוקר טוב
בן 44 אובחנתי לפני מספר שנים סובל מהפרעת קצב לב פרפור פרטזדורים.
נוטל תרופות באופו קבוע.
קרדילוק 2.5
טמבוקור 150 פעמיים ביום.
עושה ספורט באופו קבוע רוכב אופניים דופק תקין מודד באמצעות שעון דופק.
בחודש האחרון סובל מפעימות מוקדמות באופו יומיומי במשך כל היום, בלילה במיוחד לפני השינה אני מרגיש פרפור בא והולך למשך 10 שניות פחות או יותר
חייב לציין כי אני נוטל את התרופות בזמן ובאופן קבוע.
השילוב של פעימות מוקדמות ופרפור פרוזדורים לא נעימה בלשון המעטה וחמור מכך משבשת את שגרת היום או הלילה.
האם צריבה תיתן מענה לפרפור ? האם הגוף התרגל למינון הכדורים ולכן אני מרגיש שוב את הפעימות מוקדמות ופרפור ?
ראוי לציין שהשבוע אני אבקש לבצע הולטר למשך 48 שעות על מנת לקבל תמונה מלאה.
אודה מראש להתייחסותך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
נראה שמדובר בפרפור פרוזדורים התקפי שהיה בשליטה תחת הטיפול בטמבוקור ומראה סימני התעוררות למרות הטיפול. חזרה של ארועי פרפור פרוזדורים תסמינים למרות הטיפול הינה בהחלט אינדיקציה לביצוע אבלציה שבסבירות גבוהה תפתור את העניין. גם הפעימות המוקדמות באות ככל הנראה מאותו האיזור ממנו מגיע הפרפור (ורידי הריאה) ובידודם ע״י צריבה בידיים מיומנות יתן את המענה גם לפעימות המוקדמות. אחת הבעיות הנפוצות שנתקלתי בהם בארץ לאחר חזרתי ממספר שנות עבודה בארה״ב היא הנטיה של רופאים לנסות תרופות אנטיאריטמיות אחרות כאשר אחת נכשלת. הסיכוי שתרופה אחרת (למעט פרוקור) תהיה יעילה יותר הוא קטן ביותר והדבר גורם לעיכוב של הטיפול היעיל יותר שהינו צריבה. אם דוחים את הצריבה וממשיכים עם ארועי פרפור שהופכים לממושכים יותר, הדבר גם מפחית את סיכויי ההצלחה של פעולת הצריבה בעתיד. בגילך הצעיר לא הייתי מנסה את הפרוקור לאור פרופיל תופעות לוואי גרוע מאוד בשימוש לטווח ארוך של שנים (ויש לך הרבה שנים לפניך). כמובן שצריך לראות את כל הנתונים שלך (אקו לב וכו׳) וחשוב שתקבל הסבר מפורט על הפעולה עצמה ושתי הטכנולוגיות השונות שקיימות לביצועה, לפני שמחליטים על צריבה.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריבה השלכות
שי סוחניצקי10/04/2018היי
תודה על תשובתך המפורטת
אני לא מעונין בטיפול תרופתי חדש
אני מעוניין לבצע צריבה
מה הסיכון בתהליך ? עד כמה הוא מוצלח ומהם סיכויי ההצלחה של צריבה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד״ר גיא רוזן10/04/2018שי שלום,
סיכויי ההצלחה של צריבה הם בממוצע סביב 70% פעולת צריבה אחת. מדובר בפעולה פולשנית ועל כן חשוב לעשות אותה במקום עם תוצאות מוכחות לא רק מבחינת יעילות אלא גם בטיחות הפעולה. כדאי לך להתייעץ עם מומחה בהפרעות קצב שמתמחה באבלציות מסוג זה. אתה מוזמן לפנות לייעוץ אלי או לכל רופא מומחה בתחום שתבחר כדי לקבל את הפרטים המלאים, הרלוונטיים אליך לאחר בחינת כל נתונים.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי לחץ דם עקב איקוקורהלל08/04/2018
שלום,
בן 45,מזה חודשיים אני לוקח איקוקור 40 מג פעמים ביום עקב הפרעות קצב חדריות ועל חדריות בודדות ואירוע בודד של טכריקדיה חדרית.לאחרונה קבלתי 2 "התקפי"כאב ראש מאוד חזקים כגון מיגרנה קשה,בבדיקת לחץ דם עלה ל- 140/98 ,דופק85 מה שבדרך כלל לחץ דם שלי 120/80 , כאב הראש עבר בהדרגה ובהתאם גם לחץ דם (תוך שעה)האם אי לקיחת כדור איקוקר בזמנים קבועים יכולים להשפיע כך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
האיקקור בהחלט יכול לגרום לכאבי ראש כתופעת לוואי לא נדירה (סביב 10%). עליית הלחץ דם הקלה הייתה ככה״נ משנית לכאב עצמו ולא לכדור. ממליץ להתייעץ עם קרדיולוג לגבי הצורך בהמשך טיפולואלטרנטיבות אחרות לטיפול במידה ונחוץ.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי לחץ דם עקב איקוקור
הלל11/04/2018תודה רבה על תשובתך !!
האם צריבה יכול להוות פתרון לבעיה שלי ?
בעבר לקחת איקוקור ותופעות לואי היו קשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד״ר גיא רוזן11/04/2018שלום,
צריבה בהחלט יכולה להיות אלטרנטיבה לטיפול תרופתי במיוחד במקרה של בפעימות מוקדמות מרובות וטכיקרדיות חדריות ממקורות ספציפיים. אני צריך לראות את כל הנתונים בשביל לחוות את דעתי לגבי המקרה הספציפי שלך. אתה מוזמן להתייעץ איתי או עם כל מומחה אחר בהפרעות קצב לב שמבצע את הפעולות הללו.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם SVT יכול לעבור מעצמו?אלכסנדר08/04/2018
קראתי שיש מקרים שבהם SVT יכול לחלוף מעצמו, הייתכן?
לשאלתך, זה תלוי למה אתה מתכוון ב״לחלוף״... אם הכוונה היא שארוע נתון של SVT עם הדופק המואץ יכול להסתיים לבד אז בהחלט כן. אם הכוונה היא האם למישהו שהיה לו SVT, יכול להיות שהבעיה תחלוף ולא יהיו לו ארועי SVT בעתיד, כאן התשובה היא שכנראה שלא. ברגע שהלב ״הוכיח יכולת״ להיכנס ל-SVT, הדבר מעיד על כך שיש מבחינה חשמלית את התבנית לארועים בעתיד. לעיתים תדירות הארועים היא קבועה יחסית, במקרים לא מעטים אחרים ישנה עליה עם הזמן בתדירות ומשך הארועים. מצד אחד מדובר בבעיה שאינה מסכנת חיים אך מאידך במקרים רבים זה יכול לפגוע באיכות החיים בצורה משמעותית. לשמחתך קיים טיפול מאוד יעיל לעניין (פעולת צריבה פשוטה) שיכול לעזור להיפטר מהבעיה אחת ולתמיד, ללא צורך בטיפול תרופתי לטווח ארוך. ממליץ לך להתייעץ עם מומחה בהפרעות קצב לב שיעבור על כל הנתונים ויראה מה הדבר הכי נכון בשבילך.
בברכה,
ד״ר גיא רוזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)