מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בירור לגבי נערה בת 18רונית01/06/2017
לבתי בת 18 חולת סוכרת סוג 1.גילו לפני 7 חודשים הפרעות קצב
טכיקרדיה עלייתי.המלווה בהתעלפויות.סחרחורות עד כדי החזקת רהיטים שהיא הולכת ודופק מהיר.קיבלה 5 סוגי כדורים אך שוך דבר לא עזר.ניסו לבצע אבלציה.אך לא הצליחו מכיוון שלא גילו מהיכן המוקד יוצא כדי לצרוב.עשתה שוב הולטר לא מזמן והייתה טכיקרדיה עד 200 לדקה.שוב מנסים לקחת קרדילוק של 1.25 מג
למרות שבגלל כדור זה אושפזה עם ברדיקרדיה של 36.
בתודה האם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 18
פרופ` מיכאל אלדר01/06/2017יש מקום לפנות למומחה לנושא ולשקול אפשרות של טיפול תרופתי מול אבלציה חוזרת. אשמח לראותה אם מעונינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח ארגומטריה אקו לב והולטרייעקב01/06/2017
לא קיבלתי תשובה מה דעתך לגבי התוצאות ששלחתי אתמול ועם יש דברים מדאיגים ואם צריך לעשות גם מיפוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ` מיכאל אלדר01/06/2017עניתי. לא נראה מדאיג אך יש לפנות לרופא שלך לגבי המשך הברור/טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטר בדיקת אקו לב בדיקת ארגומטריהיעקב31/05/2017
קצב בסיסי מהירות מינימלית41 מהירות מאקסימלית 104 מהירות ממוצעת71 הפרעות קצב vpcs חדריות נצפו אחד נצפן vpcs בודדים בתדירות 360 0 לדקה בלטו בשעת ההערנות נצפו גם בקטעי ביגימיה הפרעות קצב על חדריותapcs נצפו 13 בודדים במשך הבדיקה נצפו אחד זוג לדוגמא שעה 23.29 הפרעות הולכה לא נצפו שינויים משמעותים בקטע st נצפו גלי t הפוכים ערוץ 1.2 ב בדיקת אקו לב הדמיה באיכות טובה חדר שמאל גודל תקין בגודלו דופנותיו תקינים בעובי חדר שמאל תפקוד תפקוד תקין בכל הסיגמנטים שהודגמו 60 אחוז ef תפקוד דיאסטולי של חדר שמאל תקין פרוזדור שמאלי תקין בגודלו פרוזדור ימני תקין בגודלו חדר ימני תקין בגודלו ובתפקודו המחיצה הבין פרוזדורית שלמה האאורטה שורש תקין ברוחבו האאורטה העולה תקין ברוחבה קשת האאורטה תקינה ברוחבה מסתם המיטראלי מבנה ופתיחה תקינים מסתם האאאורטלי מבנה ופתיחה תקינים הפיקארד אין עדות לנוזל פריקרדיאלי ivc תקין בדופלר כל המסתמים נסרקו תפקודם תקין ל בדיקת ארגומטריה המבחן נמשך 9.29 דק
הנבדק הגיע למאמץ של10.4 mets הגיע ל86 אחוז מן הדופק הצפוי לגילו
המבחן הופסק דופק מטרה
הפרעות קצב הולכה ביגימניה lahb
תלונות אין
סיכום- כושר טוב
תגובת לחץ דם תקינה
ללא תלונות לבביות
עקב הפרעות קצב חדריות מרובות חשד לקיום אסכמיה
לאור הבדיקות שעברתי המונחות לפניך והתוצאות
האם מצב הלב תקין?
ואם אני צריך להיות מודאג?
האם עלי לבצע מי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ` מיכאל אלדר31/05/2017עליך לראות קרדיולוג שיבחן את התוצאות לאור הקליניקה ויוכל ליעץ אם ומה צריך לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק גבוה ללא טיפולרונית31/05/2017
אושפזתי בבית חולים בגלל דופק גבוה כ140 פעימות לדקה.
תרופות שנתנו לי דרלין פרוקור לא הועילו.
הוחלט על היפוך חשמלי שעזר ונשלחתי הביתה.
יום למחרת הדופק המהיר חזר.
נאמר לי שאפשר לחיות כך ללא כל טיפול ולהמשיך בתרופות כרגיל.
מה דעתך?
האם ללכת שוב לבית החולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גופק
פרופ` מיכאל אלדר31/05/2017איני יכול ליעץ פרטנית על סמך הנתונים שספקת. עלי לשמוע את ההסטוריה הרפואית, לראות הבדיקות שנעשו, כולל האקג בזמן הדופק המהיר, לבדוק אותך ואז ליעץ.בכל מקרה, לא רצוי לחיות עם דופק של 140 ויש לטפל בבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת הולטר - האם תקינותפרופ` מיכאל אלדר29/05/2017
היי ותודה בתשובתך
אני אישה בת 50 ולהלן תוצאות ההולטר
משך הבדיקה 16 שעות
קצב בסיסי-סינוס
קצב לב מינימלי -35 מקסימלי 98 ממוצע 50
הפרעות קצב חדריות 9
הפרעות קצב על חדריות 720
זוגות עליתיות 45
4 אירועי טכיקרדיה על חדרית 3-4 פעימות בקצב עד 135 פעימות בדקה
הפרעות הולכה -לא
שינוי ST-לא
האם תקין?
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
פרופ` מיכאל אלדר29/05/2017איני רואה בעייה מיוחדת אך הראי לרופאך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EPS- האם כדאי?מור26/05/2017
שלום פרופ' אלדר, אני בן 26 עם יתר לחץ דם סיסטולי קל מאוד ועודף דם קל מאוד שמאוזן עם תרומות דם ולאחרונה הבנתי שיש לי גם שינויים שפירים באק"ג עם היפוך גלי טי. ב-6 האחרונות אני סובל מפעימות מוקדמות (PVC, PACS) בתדירות נמוכה מאוד אך נורא מטרידות. עברתי המון בדיקות- Cardiac CT, אקו במנוחה ובמאמץ, הולטר 24/48 שעות, לופ רקורדר ובחינת תרשימי אק"ג משפחתיים לשלול בעיה תורשתית של הפרעות חשמליות. המליצו לי לא ליטול חוסמי בטא עקב סיכון מיותר ולנסות להתעלם כמה שאפשר. - האם הפעימות המוקדמות יכולות להיעלם עם השנים?
- האם כדאי לי לעבור בדיקת EPS מבחינת נזק-תועלת?
- האם יש תועלת בנטילת מגנזיום (ציטראט,טאורט) מבחינת השפעה חיובית על פעילות הלב (חשמלית או מכנית) ולבריאות הכללית?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Eps
פרופ` מיכאל אלדר26/05/2017אין כל תועלת בבדיקת eps אצלך. איני מכיר מידע אמין המצדיק נטילת מגנזיום לבעיותיך, אך יש הממליצים על נטילתו בהקשרים בריאותיים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמור-מניסיון אישי
שגב31/05/2017כותב מניסיון,בקש מרופא המשפחה בדיקת אשלגן בדם,עודף או חוסר אשלגן בדם יכול לגרום לפרפורים או פ.מוקדמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לחול עם פרפור פרוזדוריםציקי24/05/2017
שלום
האם ניתן לטוס לחו"ל כשאת לוקה בפרפור פרוזדורים התקפי?
האם יש מניעה לעשות פעילות גופנית נמרצת?
מה לגבי עליה לגבהים שבהם החמצן דליל.
האם יש כדור שאפשר לקחת במקרה חירום כדי למנוע אשפוז?
(נ-וטלת טמבוקור וקרדילוג)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור
פרופ` מיכאל אלדר26/05/2017בעיקרון אין מניעה לחיות חיים מלאים אם יש שליטה מלאה בקצב הלב במנוחה (לגבי טיסה) ובמאמץ (בפעילות גופנית) בעת הפרפור. קשה לבדוק כיצד תגיבי לפרפור בגבהים ניכרים (ובמיוחד אם נדרש מאמץ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס טכיקרדיה בעקבות דקסמטזוןטום דודון22/05/2017
שלום רב,
שמי טום, בן 40.
אני מטופל בדקסמטזון להורדת דלקות ובצקות לאחר ניתוח עמוד שדרה. הטיפול הוא לעשרה ימים במינון של 20 מ"ג ויורד כל יומיים ב 4 מ"ג.
אני לא בטוח מה היה מצבי הקרדיולודי לפני שהתחלתי את התרופה (לפני הניתוח היה מצויין, אני ספורטאי כל חיי) אבל בשבוע האחרון הגעתי פעמיים למיון בעקבות הכאבים ובשני המקרים שיחררו אותי ובין שאר הבדיקות הפנו אותי גם ל אקו לב במאמץ עקב חשד לאוושה 3/6 ומדדי קבלה של דופק 150 ולחץ דם 150/90.
באקו לב איבחנו אותי עם סינוס טכיקרדיה אך מעבר לכך לא היה כל ממצא מיוחד.
את בדיקת המאמץ התחלתי בדופק 130 ולחץ דם 130/80 וסיימתי לאחר 3.31 דק' בדופק מקסימלי 90% 162 ולחץ דם 130/70 בעומס 4.6.
שאלתי היא האם הגיוני שהמצב יהיה כולו כתוצאה מהתרופה.
תודה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון
פרופ` מיכאל אלדר22/05/2017אכן כן אך כמובן יכולות להיות סיבות אחרות (יתר תריסיות, אנמיה, חום ועוד). ולכן פנה לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטר הפרעות קצב חדריותיעקב20/05/2017
הפרעות קצב חדריותvpcs נצפו vpcs ממוקד נצפוcpcs בודדים בתדירות של 360 0 לשעה בלטו בשעת הערנות נצפו גם בקטעי ביגמניה הפרעות קצב על חדריות apcs נצפו סהכ 13 apcs בודדים במשך הבדיקה נצפו 1 זוג apcs לדוגמא שעה 29;23 הפרעה הולכה לא נצפו סינוס מהירות מינימלית 41 לדקה מהירות מאקסימלית 104 לדקה מהירות ממוצעת 71 לדקה שינויים משמעותיים בקטע st נצפו גלי t הפוכים ערוץ 1.2 אבקש פיענוח אם יש לי מה לדאוג ראה למטה תוצאות של שני ארגומטריה שעשיתי בחודש האחרון ועם עליי לעשות מיפוי לב מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
פרופ` מיכאל אלדר20/05/2017ההולטר אינו מדאיג אך עליך לפנות לרופא השולח. הארגומטריה לא נשלחה, ובכל מקרה החלטה על הצורך במיפוי אינה מבוססת רק על הארגומטריה ונתונה לשיקול דעתו של הרפא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר למכשיר הדיפריבלטור שלי הוא החל לצפצף האם זה קריטיזיצר ברוך19/05/2017
פשוט רציתי לברר לבעלי מושתל דיפריבילטור וכבר כמה ימים
שהוא מצפצף האם זה קריטי הוא מרגיש טוב לחץ דם בסדר 128/77 האם אנחנו צריכים לדאוג???.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפצוף
פרופ` מיכאל אלדר19/05/2017Icd עשיי לצפצף מסיבות שונות ולהתריע על בעיה בסוללה ( במיוחד אם המכשיר הושתל לפני שנים), בעיה באלקטרודה או אולי שניתן טיפול להפרעת קצב. עליכם להתקשר בהקדם למרפאה ולקבל הדרכה מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת טמבוקור לעומת פרוקוררונית18/05/2017
שלום רב
לאחר EPS נוסה ניסיון מיפוי של העליה הימנית ניסיון שלא צלח
לאור אי יציבות בפטרן של האקטיבציה.
מה פרוש הדבר?
כמו כן הוחלט להעביר אותי לטומבקור במקום הפרוקור שנטלתי עד עכשיו.
מה ההבדל ביניהם? האם תופעות הלוואי שונות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמבוקור
פרופ` מיכאל אלדר18/05/2017נראה שהפרעת הקצב לא ניתנת לאיתור בשל שינויים בתבנית שלה תוך כדי האבלציה. לטמבוקור פחות רעילות מפרוקור לטווח הארוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת טמבוקור ופעימות מוקדמותעינב11/05/2017
שלום,
אני לוקחת כבר 3 חודשים טמבוקור. בתחילה לקחתי 50 פעמיים ביום בבוקר ובערב . בהתחלה הכדור עזר מאוד אך אחרי חודש החלו הפרעות משעות אחר הצהרים וכל הלילה. הגדלתי מינון בהוראת הרופא ל 75 פעמיים ביום ובמשך חודש וחצי היה מושלם ללא הפרעות קצב ! לפני 4 ימים חזרו פתאום ההפרעות שוב בעיקר אחה"צ ובלילה ובבוקר (לפני שאני לוקחת את הכדור של הבוקר )
1.האם יתכן מצב בו הגוף מתרגל לכדור אחרי חודש, חודש וחצי ונדרשת בעקבות כך העלאת המניון ?
2. אני שוקלת 48 קילו האם במשקלי אפשר בכלל עוד לעלות מינון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינב
פרופ` מיכאל אלדר11/05/2017טיפול תרופתי אכן יכול להפסיק להיות יעיל כעבור זמן נסיבות שאינן ברורות. המינון שאת לוקחת נמוך, וניתן להעלותו בתיאום עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק ולחץ דם נמוכיםשלומי10/05/2017
בן 32 אושפזתי לפני כ3 שבועות עקב הפרעות קצב שם קיבלתי פרוקור מס' ימים, וכרגע מקבל קרדילוק 2.5 וטריטייס 1.25.
מס' ימים לאחר השחרור מהבי"ח הבחנתי שהדופק במנוחה נע לרוב סביב 50-55 אך קורה מידי פעם שיורד ל-48 ולחץ הדם יורד מידי פעם ל- 60\104. האם זה תקין? (יש לציין שמלבד קצת חולשה לא מרגיש משו מהותי והתחלתי לקחת יוביקיווינול בשילוב עם אומגה 3)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
פרופ` מיכאל אלדר10/05/2017אין בעייה עם המדדים שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת הולטר לב. אודה על תגובתךיפעת10/05/2017
קיבלתי תוצאה של הולטר לב. אודה לך לחוות דעתך עליו:
הולטר לב סינוס בין 54 ל- 100. PACS VPBS בודדים. צרור קצר של PACS. ברצונו לציין שאני מתקרבת ל-63 מטופלת באלטרוקצין 100 ובליפיטור 10 ומאוזנת. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
פרופ` מיכאל אלדר10/05/2017אין ממצאים מדאיגים, אולם התייחסות פרטנית יש לקבל מהרופא שהפנה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- A-V junctional rhythm - משמעותM09/05/2017
בן 25 ללא מחלה לבבית, הולטר תקין. באק"ג שגרתי נכתב AV junctional rhythm. מה זה אומר? והאם זה נורמלי? מצרף תרשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר av
פרופ` מיכאל אלדר09/05/2017האקג תקין לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)