מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשד לאוושה בלב לילדה בת 8רינת13/03/2017
לבת שלי בת ה-8 יש חשד לאוושה בלב.
קבעו לנו תור לאולטראסאונד בשביל לקבל אבחנה מדויקת, אבל עד אז האם עליה להימנע מפעילות כלשהי או ממאכלים מסוימים? מה ההשלכות לטווח ארוך אם אכן יש לה אוושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוושה
פרופ` דוד רוט13/03/2017לא ניתן לדעת אם יש השלכות לטווח ארוך מבלי לדעת האם האוושה פתולוגית או לא לכן יש להמתין לבדיקת האקו
יש להמשיך בפעילות יום יומית רגילה ותזונה כרגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי הרגעה יחד עם נאובלוקהילה10/03/2017
שלום רב,
רציתי לדעת האם יש מניעה ליטול כדור הרגעה מסוג קלונקס יחד עם נאובלוק (25 מג פעמיים ביום)? אני סובלת מסינוס טרכיקרדיה והייתה לי פעם אחת הפרעת קצב בחדרים. אני נוטלת כדורים במשך שנה וחצי. אני בת 35.5.
בנוסף , רציתי לברר האם יש מניעה בעקבות הבעיה שיש לי בלב לעשות קעקוע באזור החזה העליון.
תודה רבה על המענה.
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד רוט10/03/2017אין מניעה לקחת קלונקס אם נוטלים האובלוק.
לגבי קעקועים באופן כללי לא מומלץ מבחינה רפואית, אך אינני מומחה בנושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורי הרגעה וקלונקס
הילה10/03/2017תודה רבה על המענה.
קעקוע לא מומלץ מבחינה רפואית בגלל הלב או מסיבות אחרות? יש סיכוי שזה יכול להשפיע על המצב של הלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקעקוע
פרופ` מיכאל אלדר10/03/2017לא ידוע לי על קשר בין קעקוע ומחלות לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במבחן מאמץ apbs מרוביםאבי08/03/2017
עשיתי מבחן מאמץ לחץ דם במנוחה 80-120 דופק :65
לב : ב.מ.פ ריאות :ב.מ.פ
שאר הבדיקה תקינה
בשיא המאמץ הספק 100 וואט
דופק 145
לחץ דם 160-80
א.ק.ג במאמץ apbs מרובים !!
מה זה אומר ?האם יכול להמשיך לעשות ספורט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Apbs במאמץ
פרופ` מיכאל אלדר08/03/2017מדובר בפעימות פרוזדוריות מוקדמות, שאינן אמורות להוות בעיה או למנוע מאמץ גופני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמבוקור וואבן ומשככי כאביםענת01/03/2017
לוקחת טמבוקור 50 כבר 3 שבעות בגלל הפרעות קצב מרובות מעל 20%
יש לי שתי שאלות:
1.האם מותר לקחת עם טמבוקור משככי כאבים כגון אדקס , אקמול, אופטלגין בנוסף האם מותר לקחת וואבן לשינה?
2. בגדול הכדור עוזר ביום אך בערבים ובלילה עדין יש הפרעות קצב מה זה אומר לגבי הכדור ? האם יכול להיות תגובה שונה ביום או בלילה ? יתכן שבגלל שבלילה יש יותר הפרעות אז הטמבוקור לא מתגבר עליהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמבוקור
פרופ` מיכאל אלדר08/03/2017אין בעיה לקחת את הטמבוקור עם התרופות שציינת.
לגבי דפיקות הלב בלילה, תתיעצי עם הרופא שרשם את הטיפול. יתכן שצריך להגדיל את המינון או להחליף תרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת הולטר - כיצד ניתן לטפלפרופ` מיכאל אלדר28/02/2017
23.51 שעות של בדיקה
קצב בסיסי: סינוס
מהירות מינימלית: 54
מהירות מקסימלית: 121
מהירות ממוצעת: 73
הפרעות קצב חדריות VPC'S: נצפו סה"כ VPC'S 4 במשך הבדיקה ממספר מוקדים שונים.
הפרעות קצב חדריות APC'S: נצפו סה"כ 9,493 APC'S במשך הבדיקה.
הפרעות הולכה: לא נצפו.
שינויים משמעותיים בקטע ST: לא נצפו.
תלונות הנבדק: לא צוינו.
מה הן הפרעות הקצב האלו? כיצד ניתן לטפל בהן? אציין כי במהלך הבדיקה חשתי לחוצה מאוד. האם זה מסוכן
תשובה:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד רוט28/02/2017בהולטר נראו פעימות מוקדמות עליתיות ברובן. מדובר בתופעה לא מסוכנת ניתן לטפל בהן תרופתית במידה וגורמות סמפטומים. עליך לחזור לרופא שהפנה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות חדריות מוקדמות שאלותגילי26/02/2017
שלום רב,
סובלת מפעימות מוקדמות - הולטר אחרון של 48 שעות הראה: קצב סינוס - 73
pac -10
pvcs - 2300 חד מוקדיים היו קטעים של trigeminy וכן
14 זוגות .
בעבר לא סבלתי מזוגות רק מפעימות בודדות שהיקפם לא עלה על 480 ליממה. טופלתי בנורמיטן שהוחלף לקרדילוק 2.5 מ"ג ליום. ויש שיפור מסוים.. אקו לב בוצע לפני שבועיים תקין.
שאלותיי:
1. עד כה לחץ הדם היה נמוך מאד-(95/60 בממוצע) בזמן האחרון כשהפעימות מתגברות הוא עולה ל- 128/75 . האם יש קשר בין פעימות מוקדמות ללחץ הדם בעלייה? האם הדבר מעיד על בעיה? מסוכן או מצריך בדיקה נוספת (בנוכחות אקו תקין)?
2. הרופא המליץ על טמבוקור - אך לא נטלתי אותה כי הקרדילוק שיפר מעט את ההיקף ולא רציתי להתחיל בתרופה זו לאחר שקראתי את תופעות הלוואי שלה. האם טמבוקור מומלץ עם פעימות מהסוג שאותר בהולטר ועם ההיקפים שנמצאו?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד רוט28/02/2017פיעמות מוקדמות חדריות באדם בריא עם תפקוד לב תקין אינן מסוכנות לכן לא חייבים לטפל בהן כלל. במידה וכן רוצים לטפל קרדילוק מספיק. לדעתי לא כדאי לטפל בטמבוקור כי כאמור לא מדובר בתופעה מסוכנת. לחץ דם כפי שתארת לא גורם לפעימות מוקדמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת ו- IVCD האם לפנות למיון?מודאג מאוד24/02/2017
שלום,
אני מחובר ללופ ריקורדר. אחרי הרגשה של סחרחורת ודופק לא סדיר הקלטתי ובממצאים נכתב IVCD האם יש סיבה לפנות למיון? אני בחור צעיר ללא מחלת לב וזה פשוט מכניס אותי קצת לחרדה כי זאת פעם ראשונה שאני מקבל הפרעה מהסוג הזה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד רוט28/02/2017IVCD זו הפרעת הולכה שאינה גורמת לסמפטומים. אם לא נראתה כל בעיה נוספת בניתור זו לא סיבה לפנות למיון. כדי לתעד IVCD לא צריך לופ רקורדר - רואים זאת באקג שגרתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות בבדיקת הולטרבן24/02/2017
שלום. בן 28 אובחנתי עם ירידה בתפקוד חדר שמאל 45-50 EFאחוז ולא כתוצאה מהתקף לב. מטופל באוקסאר 100MG ובטא בלוקר קרדילוק 5 MG.
עשיי בדיקת הולטר 24 שעות ויצא לי 5 פעימות מוקדמות שמקורן בחדרים למשך כל הבדיקה. לפעמים אני חש בפעימות מוקדמות. האם אני בסיכון להפרעות קצב מסוכנות? תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד רוט28/02/2017פעימות מוקדמות הן תופעה שכיחה מאד ולרוב אין בהן סכנה. עילך כמובן לחזור לקרדיולוג שהפנה אותך לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הולטר שונות בפער של חצי שנהענבל23/02/2017
שלום רב,
אבי,בן 74, עם פרפור פרוזדורים ודום נשימה מרכזי,שלא מטופל (עקב הצעה לטפל ב uramox וחשש שלנו ושל קרדיולוג ששינוי המלחים בגוף ישפיע על הלב ).
ביצע הולטר באוגוסט 2016:
הפרעות חדריות pvc's : פעימות חדריות מוקדמות בודדות בכמות עד כ 75 בשעה ללא צרורות או צורות מוקדמות.בפיזור הומוגני ביממה.
הפרעות הולכה: פאוזות בלילה עד 3 שניות.
תוצאות מביצוע הולטר לפני שבוע:
פעימות חדריות מוקדמות בודדות בכמות עד כ 220 בשעה. כ 30 צמדים , 2 צרורות של NSVT בקצב עד 180. הארוך בן 7 פעימות.
פאוזות ליליות בלבד עד 2.8 שניות.
אודה לכם מאד אם תוכלו לציין מה המשמעות ,האם מדובר בהידרדרות? האם יש צורך בטיפול ? ומה רצוי לעשות.
המון תודה מראש,
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת מידע לשאלתי
ענבל23/02/2017התרופות אותן נוטל:
אליקוויס 5 מג
אטקנד 16
קסטרל
ליפיטור 20* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` דוד רוט23/02/2017ההולטר מראה הפרעות קצב חדריות והפסקות דופק עד 3 שניות
לא ניתן להעריך ממצאים אלה על בסיס דוח ההולטר בלבד.
אלה ממצאים שמצריכים ביקור אצל קרדיולוג להעריך את חומרתם והצורך בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב בלופ ריקורדרמור20/02/2017
שלום, אני מחובר למכשיר לופ ריקורדר בעקבות תלונות של הפרעות קצב, עקב תחושת סחרחורת קלה הקלטתי שידור וזה מה שכתוב בפענוח:
באירוע אחד תחושה של דופק לא סדיר: sinus arrhythmia, sinus rhythm
באירוע שני תחושת כאב קל בחזה נכתב: sinus rhythm,sinus bradycardia,accelerated junctional rhythm, rate ~ BPM,sinus arrhythmia
יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד רוט22/02/2017סינוס אריתמיה הוא קצב תקין. junctional rhythm זו הפרעת קצב קלה לרוב לא מסוכנת. עליך לחזור לרופא שהפנה לבדיקה להערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה מקרה דחוף?
מור22/02/2017כי תור לקרדיולוג ייקח קצת זמן.. אין לי מחלת לב ואקו לב תקין. Junctional rhythm מצריך תור דחוף אצל הרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` דוד רוט22/02/2017לא דחוף אבל לקבוע תור תוך מספר שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות וטיפולים קוסמטיםעמית19/02/2017
שלום ,
אני סובלת מפעימות מוקדמות כבר 3 שנים לאחרונה מצבי הוחמר למעלה מ20% ליממה והתחלתי לקחת בנוסף לקרדילוק גם טמבקור 50*2 ששיפר מאוד את מצבי.
האם אפשר במצב של הפרעות קצב + טמבוקור לעשות זריקות של בוטוקס ? וחומצה היאלורונית?
האם אפשרי לעשות טיפול ליזר להסרת שער?
האם יש הגבלה בגלל מצבי או הטמבוקור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד רוט22/02/2017טיפול מקומי בבוטוקס או הסרת שיער לא גורם להפרעות קצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטמבוקור וטיפולים קוסמטים
עמית מור22/02/2017אחדד את שאלתי האם טמבוקור בשילוב טיפולים של בוטוקס ולייזר אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` דוד רוט22/02/2017אין אנטראקציה משמעותית בין בוטוקס לטמבוקור לכן התשובה היא כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באנטיביוטיקה לחולה מיוקרדיטיס כרוניניסן18/02/2017
לפני כ-3 שנים גילו לי דלקת בשריר הלב עם NSVT, הדלקת כרונית ב- MRI שבוצע לפני חצי שנה לא נראה שינוי ביחס למה שהיה. הנני סובל לעיתים מהפרעות קצב ומטופל עם CARDILOC ו - TRITACE. לפני כשנה גילו לי חיידק בדרכי השתן טופלתי בדוקסילין אך זה לא עזר. האורולוג נתן לי מרשם ל- אזיתרומיצין פעמיים ביום למשך 3 ימים. האם ישנו סיכון בנטילת תרופה זו למי שסובל מהפרעות קצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Mאזיטרומיצין
פרופ` מיכאל אלדר19/02/2017התרופה עלולה לגרום להפרעות קצב מסוכנות בחולים עם qt גבולי או ארוך. מציע לא לקחת לפני יעוץ של קרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות למציאת מום מולדחרדתי15/02/2017
שלום, מזה מספר שנים שאני מתלונן על הפרעות קצב שהתבררו כפעימות מוקדמות וביצעתי שלל בדיקות: אק"ג, ארגומטריה, אקו לב במנוחה ובמאמץ, loop recorder, הולטר לב. אם היו לי בעיות מולדת היו עולים על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מום מולד
פרופ` דוד רוט15/02/2017בדיקת אקו לב אמורה לגלות מומי לב מולדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לפרפור פרוזדורים באישה מבוגרת בת 69ענבל13/02/2017
אימא שלי סובלת מפרפור פרוזדורים,ומטופלת בקומדין,יתר לחץ דם ושומנים בדם.האם טיפול בשוק חשמלי להעלמת הפרפור לא יסכן אותה בעקבות מצבה הרפואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוך חשמלי
פרופ` דוד רוט13/02/2017יש שתי אסטרטגיות טיפול בפרפור פרוזדורים: אחת להשאיר את האדם בפרפור קבוע עם תרופות שימנעו קצב לב מהיר (בקרת קצב) והשניה להחזירו לקצב תקין (סינוס) על ידי הפוך חשמלי וטיפול תרופתי שמטרתו למנוע חזרה של פרפור. שתי השיטות לגיטימיות ואין יתרון מובהק שלא אחת על השניה.
במידה והקרדיולוג של אמך ממליץ על היפוך חשמלי אני מאמין כי העריך את מצבה והחליט שאסטרטגיה זו עדיפה עבורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענבל13/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמבוקור והורמונים לגיל המעברשי12/02/2017
האם אפשר לקחת טמבוקור עם הורמונים לגיל המעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטמבוקור
פרופ` מיכאל אלדר13/02/2017כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)