מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבלציה לא מוצלחת,תרופות לא עוזרות.מחמוד08/08/2016
שלום רב,
אני בן 33,עד לפני שנה הייתי בריא כמו שור,אני ספורטאי ומתאמן בקביעות.
לפני כשנה הופיע אצלי פרפור פרוזדורים,שמתאפיין בקצב לב לא סדיר ובדופק גבוה ברוב הפעמים אך גם בדופק נמוך,הגעתי למצב שהייתי לוקח פעמיים ביום טמבוקור 100 מ"ג וזה לא עזר.
לפני 4 חודשים ביצעתי אבליציה,לאחרונה חזר שוב פעם הקצב הלא סדיר אך עם דופק נמוך בלבד,לקחתי בהמלצת מומחה קצב לב טמבוקור 100 מ"ג אך זה לא עוזר בכלל,אני כבר יומיים שלמים עם קצב לב לא סדיר,
השאלה שלי היא,האם זה מסוכן להיות ימים שלמים עם קצב לב לא סדיר?
האם כדאי לי לעשות אבילציה נוספת או שזה מסוכן מדי ללב?
האם ישנן תרופות אחרות שכדאי לי לנסות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבלציה לא מוצלחת,תרופות לא עוזרות. - תגובה
פרופ` דוד רוט08/08/2016אם קצב הלב לא מהיר לא נגרם נזק ללב בשל פרופ פרוזדורים
ניתן לנסות תרופה אחרת וניתן גם לבצע אבלציה חוזרת
כדאי שתפנה לאלקטרופזיולוג להעריך את מצבך וימליץ על הטיפול המועדף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עורקי הצוואר.אריקּ06/08/2016
שלום
לאחרונה אחרי מאמץ למשל אני מרגיש עם האצבע בעורקי הצוואר- בעורק הימני זרימת דם חזקה ולעומת זאת, בעורק השמאלי זרימת דם חזקה הרבה פחות.
האם זה מעיד שיש חסימה בעורק שבו אני מרגיש זרימת דם חלשה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עורקי הצוואר. - תגובה
פרופ` דוד רוט06/08/2016כדי לענות על שאלתך עליך לפנות לרופא המשפחה שיחליט אם יש לבצע אולטראסאונד של עורקי הצוואר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אריק06/08/2016תודה על המענה, זה שאני מרגיש זרימת דם חלשה יותר בעורק השמאלי בצוואר לעומת העורק הימני, זה אומר שיש בעיה כמו חסימה או לא בהכרח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד רוט06/08/2016לא בהכרח אך כדי לודא זאת יש לפנות לרופא כפי שהמלצתי לעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד רוט06/08/2016לא בהכרח אך כדי לודא זאת יש לפנות לרופא כפי שהמלצתי לעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה לא נעימה באמצע החזהאהוד05/08/2016
שלום, ( אני בן 22) נמצא כרגע בבירור להפרעות קצב מהסיבה שלאחרונה אני מרגיש בצד ימין של החזה כמו גל שעולה לגרון הימני, עד עכשיו עשו לי הולטר לב וגם אני נמצא כרגע עם מכשיר לופ ריקורדר למשך חודש, ועד עכשיו נאמר לי שאלו הן פעימות מוקדמות.
בשבוע האחרון אני מרגיש תחושה נוספת באזור אמצע החזה איפה שעצם החזה, שהייתי מגדיר אותה כהרגשה לא נעימה בלב לאיזה 2 שניות וגם כן כאילו שהוא קופץ אבל יחד עם זאת הרגשה לא טובה ולא נעימה.
זה מופיע לי בהתרוממות מהתכופפות, בזמן צחוק, בזמן התאמצות, ולפעמים בלי סיבה בזמן מנוחה.
אני מתוכנן לעבור אקו לב במאמץ, האם התחושה שאני מתאר מכוונת לאיזשהי בעיה ספציפית? לפני יומיים בזמן ההירדמות זה היה לי והפריע לי להירדם, האם זה צריך להטריד אותי?
אני מודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשה לא נעימה באמצע החזה - תגובה
פרופ` דוד רוט05/08/2016התחושה שתארת לא מכוונת לבעיה ספציפית. תשלים את הברור המתוכנן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרדילוק
אניה05/08/2016שלום דוקטור
רציתי לדעת האם זה נכון שתרופות להורדת דופק כמו קרדילוק למשל,מעלים את הסיכוי למוות פתאומי מדום לב. זה היה רשום באינטרנט. דבר לא נשמע לי הגיוני כי תרופה אמורה לעזור ולא להפך אחרת למה נותנים אותה?
אשמח אם תתייחס לנושא חוסמי ביטא ובפרט קרדילוק 5מג
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרדילוק - תגובה
פרופ` דוד רוט05/08/2016קרדילוק לא מעלה את הסיכן מוות פתאומי. כאשר קרדילוק ניתן לחולה לאחר התקף לב הוא מפחית סיכון למוות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הקלטה של בדיקת הולטר שביצעתי.מורן04/08/2016
שלום,
אני בן 27, סובל מתחושות של בועות, קפיצות ודקירות באיזור הלב.
ביצעתי בדיקת הולטר.
בבדיקה שביצעתי, נרשם שזמן ההקלטה הוא 5 שעות, למרות שנתנו לי בדיקה ל24 שעות.
האם זה תקין?
כמו כן,
הערה היחידה שהייתה היא: דינמיקה בגלי T.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן הקלטה של בדיקת הולטר שביצעתי. - תגובה
פרופ` דוד רוט04/08/2016יתכן שהיתה בעיה טכנית ולכן הוקלטו רק 5 שעות מתוך ה 24 שעות. אם לא צויין אחרת - הרי שלא היו הפרעות קצב במהלך ההקלטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חלוקת כדור נאובלוק תודה רבה על מענהנופר03/08/2016
שלום רב,
אני בת 34 ונוטלת 2.5 מג קרדילוק בגלל סינוס טרכיקרדיה והםרעת קצב בחדרים שהייתה פעם אחת. המליצו לי להחליף את הכדור לנאובחוק 25 מג׳ פעמיים ביום. האם זה המינון המקביל לקרדילוק? כמו כן האם ניתן לחלק את הכדור ל-4? יש קו חציה לחצי בלבד והכדור מתחיל ממינון של 100 מג.
תודה רבה
ציפורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי חלוקת כדור נאובלוק תודה רבה על מענה - תגובה
פרופ` דוד רוט04/08/2016קרדילוק 2.5 פעם ביום שווה לנאובלוק 50 פעמיים ביום.
ניתן לחלק נאובלוק 100 ל 4 רבעים.
למיטב ידיעתי אין יתרון לנאובלוק על קרדילוק מדובר בשתי תרופות דומות מאותה משפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון של נאובלוק במקום קרדילוק
נופר04/08/2016האם הכוונה לקחת 100 מ׳ג ביום (50 בבוקר וחמישים בערב?) הסיבה היא כי אני מתכננת להריון והמליצו לי על הנאובלוק.
תודה רבה לך.
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון של נאובלוק במקום קרדילוק - תגובה
פרופ` דוד רוט05/08/2016תתחילי לפי הוראות הרופא שלך 25*2 ביום ובהמשך לפי המעקב ביעוץ שלו יוחלט אם צריך להעלות מינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת קוצב לב כתוצאה מפרפור חדריםבתיה30/07/2016
שלום רב,
אני בת 72 ובעוד מספר ימים אני אמורה לעבור השתלה של קוצב לב.
קראתי שתפקידו של הקוצב למנוע ירידה מתחת למינימום מסוים שאותו קובע הרופא.
הבנתי כי כל עוד קצב הלב גבוה יותר מאותו קצב מתוכנת לא יכנס הקוצב לפעולה.
שאלותי:
1. האם הקוצב עוזר גם במקרים של עליית דופק בקצב סינוס?
2. האם הקוצב עוזר גם במקרים של עליית דופק המלווה ריפרוף/פרפור?
תודה רבה,
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת קוצב לב כתוצאה מפרפור חדרים - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר31/07/2016אני מניח שהכוונה לפרפור פרוזדורים. הקוצב אינו עוזר במקרים של עלית דופק הסינוס או רפרוף/פרפור. הוא מונע ירידת הדופק מעבר לקצב מתוכנת בקוצב, שיכול לרדת כתוצאה מתרופות או צריבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוצב לב
אריה03/08/2016תודה על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון דרלין בהריון מה המינון הרצוירונה30/07/2016
שלום רב
הנני נוטלת 2.5 מג קרדילוק ביום בגלל שאני סובלת מסינוס טרכיקרדיה והפרעת קצב בחדרים. אני בת 35. המליצו לי לעבור לדרלין לצורך הריון 20 מג פעמיים ביום. האם זהו המינון המקביל לקרדילוק 2.5 מג ביום?
תודה רבה מראש
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון דרלין בהריון מה המינון הרצוי - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר31/07/2016אכן זה מינון מתאים ויתכן שיהיה צורך לשנותו בהמשך לפי תגובת הדופק שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרלין בהריון שינוי כדור
נופר02/08/2016תודה רבה על התשובה.
האם דרלין כמו הקרדילוק גם מונע פעימות מוקדמות?
תודה רבה
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאובלוק בהריון שינוי כדור
נופר02/08/2016שלום רב פרופ׳
במקביל לדרלין המליצו לי לקחת נאובלוק 25 מג פעמיים ביום. הבעיה היא שהכדור מתחיל ממינון של 100 מג׳. יש קו חציה לחצי על הכדור. האם ניתן לחלקו ל-4 ואז לקחת? פשוט הרופא נשים שלי אמר לי היום שהוא לא ממליץ על דרלין אלא על נאובלוק. על מה היית ממליץ?
תודה רבה.
רונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- QTC 444- LQTC? הארכת מקטע QT???שי27/07/2016
שלום.
האם בבדיקת אקג רגילה ערך ה-QTC שיצא 444 ms וה- HR 81, נחשב כתסמונת הארכת מקטע QT? יש לציין שאין לי מחלת לב, רק פעימות מוקדמות שפירות ובודדות.
תודה מראש!
(תמונה מצורפת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצרף אק"ג חדש של היום- QT ארוך?
שי28/07/2016צירפתי אק"ג חדש של היום.. אשמח לתשובה. תודה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהQTC 444- LQTC? הארכת מקטע QT??? - תגובה
פרופ` דוד רוט04/08/2016QTC של 440 מילישניות הוא גבולי כלומר לא חד משמעי שמדובר ב QT ארוך.
בנוסף המדידה שהצגת מסתמכת על מכשיר האקג ולא מדידה ידנית. לעיתים המדידה האוטומטית של מכשיר האקג אינה מדוייקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בקצב הלב - דחוףזיו25/07/2016
שלום :)
יש לי הפרעות קצב בלב, במצבי מנוחה. אני מרגישה שפתאום משהו קורה לדופק והוא מפסיק ונהיית לי סחרחורת קלה ואני נושמת עמוק וזה מסתדר וממשיך כרגיל
זה יכול להיות ברצף במשך שעות כל כמה דקות או פתאום במהלך היום.
הייתי בבית חולים לפני מספר חודשים בשל לחץ בבית החזה ונמצא שהאק"ג שעשיתי (עשיתי כמה כאלה) כולם יצאו לא תקינים - גלי t הפוכים. הופנתי לבדיקת מאמץ שעברה בסדר ודווקא בתום הבדיקה הייתה הפרעה בלב והדופק עלה מאוד, השכיבו אותי והכל הסתדר.
עשיתי גם אקו לב לפני מספר חודשים שיצא תקין ואקו לב במאמץ שיצא תקין
שלשום הופנתי שוב למיון בשל הפרעות קצב רבות שחשתי בהן. במיון שוב אק"ג לא תקין אבל בדיקות הדם תקינות ולכן הפנו אותי להמשך בירור בקופה.
אני לא יודעת מה לעשות. אני מרגישה שבוודאות משהו לא תקין בדופק שלי. ההפסקות/שיבוש הזה בדופק קורה לי די הרבה ומפריע להתנהלות התקינה. אני מרגישה שיש לי סחרחורת ופוחדת שפתאום זה יקרה לי ואתעלף או חלילה יותר מכך.
בנוסף יש לי קרישיות יתר (הטרוזיגוט פקטור 2) ויש לי תחושה שבגלל שאני צעירה יחסית (בת 37) הרופאים לא לוקחים את העניין הזה מספיק ברצינות. אני חוששת עוד יותר בגלל הקרישיות יתר ויש לי ילדים קטנים ואני ממש מפחדת שבגלל שמפספסים משהו חס וחלילה יקרה לי.
חברים לעבודה מייעצים ואומרים שאולי צריך מדלל דם בגלל הקרישיות וכל אחד נותן עצות אבל אני מעוניינת בחוות דעת מקצועית רצינית וטיפול בבעיה.
אשמח מאוד להמלצתכם. אני ממש חוששת כי אני כבר יומיים ככה עם בעיות בדופק וזה עושה אותי מאוד לחוצה.
תודה רבה
זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בקצב הלב - דחוף - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר25/07/2016שלום זיו, לא ניתן לייעץ ע״ס המידע לעייל -צריך לראות את הבדיקות שעשית, כולל האקג, וככל הנראה לעשות בדיקות נוספות. עלייך לראות מומחה להפרעות קצב. כל טוב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת תרופות לפני צריבה של svtגליה21/07/2016
שלום, אני סובלת שנים מהפרעת קצב svt לאחרונה הוחלט שאני יעבור צריבה
אני נוטלת איקאקור 80 מילגרם שלוש פעמים ביום. נאמר לי שמיום קודם בבוקר יש להפסיק לקחת את התרופה. האם זה הגיוני? אני מפחדת שאני אקבל התקף נוסף .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת תרופות לפני צריבה של svt - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר21/07/2016אני מציע לנהוג על פי הוראות הרופאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מכשיר loop recorder לאחר אבליציה svtיחיאל20/07/2016
לפני כשנה וחצי בצעתי אבלציה עקב svt. בשנה האחרונה בוצע תיקון מום כתוצאה מדלף בעורק הריאה הימני .
קבלתי מכשיר למשך כחודש לאחר שהתלוננתי על תופעות של חוסר יציבות בעיקר בעמידה . וכן הרגשת דופק חזק.
נרשמו לי sinus rhyhem, lvcd rarr pvc.
כמו כן artifact
sinus rhythum, uniform
sinus rhythum , 1av block lvcd.
האם מצריך טיפול מידי. במיוחד מה שקשור לav block.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מכשיר loop recorder לאחר אבליציה svt - תגובה
פרופ` דוד רוט21/07/2016בניתור נצפו PVCS שהן פעימות מוקדמות - תופעה שכיחה ולא משמעותית. כמו כן נראה AV BLOCK ככל הנראה מדרגה ראשונה. ברר עם המפענח אם מדובר בחסם הולכה מדרגה ראשונה ואם אכן כך מודבר בממצא שאינו מצריך טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין סטורציה נמוכה לבעיה לבביתנתן20/07/2016
שלום
אני מתנצל מראש על האורך, וכמובן שהשאלות (והתשובות) לא יבואו במקום ייעוף פורמלי אצל רופא.
בן 42, לא מעשן.
מזה כמה זמן שאני מרגיש עייפות וחולשה, לפעמים מרגיש מחסור באוויר, זה מחמיר יותר בזמן שאני במיטה. אציין שזה לא מלווה בשיעול, וללא כאבים בחזה.
לאחרונה בדקתי סיטורציה בעזרת מד אצבע, ומצאתי שרמות הסטורציה שלי קצת נמוכות, הכי גבוה אצלי זה 94, ועל פי רוב זה בין 90 ל 94. ובזמן שכיבה ו/או בישיבה לאחר שינה ושכיבה זה הגיע גם לרמות של 85. (בזמן שבדקתי סטורציה בבית, הדיפק היה בתחום הנורמה, לא עלה על 100).
פניתי לרופא ריאות, ואצלו הסיטרוציה היתה 93, עם טכיקרדיה, והמכשיר התריע על דופק לא סדיר. הרופא בדק ידנית ביד השניה ואמר שיש לי פעימות חסרות.
ציינתי בפניו שאני נוטל טיפול הורמונלי שמעלה לי את ההמוגלובין וההמטוקריט, ולאור זה הוא החליט להפנות אותי למיון לבדיקת סיטי חזה לבדוק האם יש תסחיף ריאתי, וכן המלצה לא.ק.ג. - אקו לב - הולטר, וייעוץ קרדיולוגי.
במיון בוצעו בדיקות דם, די דימר היה תקין, טרופונין תקין, המוגלובין מעל הנורמה.
א.ק.ג - סינוס טכיקרדיה, היפוך גלי T ב - LL - LL3 - AVF (ידוע אצלי על גלי טי הפוכים).
סיטי חזה היה תקין, לא נמצאה עדות לתסחיף (נמצאו קשריות קטנות, אבל זה כבר נושא לרופא ריאות).
שוחררתי מהמיון עם המלצה להמשך בירור בקופ"ח, מעקב רופא ריאות.
רציתי לשאול:
א. האם הסטורציות הנמוכות קשורות לבעיה לבבית? בעיה מבנית? הפרעת קצב? פעימות מוקדמות יכולות להוריד סטורציה?
ב. האם סטורציות נמוכות זה דבר מסוכן בטווח המיידי או פשוט לא בריא?
ג. איזה בירור נדרש ויכול לתת הסבר לסטורציות שתוארו לעיל?
ד. מה הסיבה שבשכיבה (ולאחר שינה גם בישיבה) הסטורציות יורדות?
ה. ירידה בסטורציה, היא זו שגורמת לתחושה של מחסור באוויר? אני גם מרגיש בראש תחושה כמו שבזמן שעוצרים את הנשימה. וזאת מעבר לעייפות הכללית שאני חש.
תודה רבה
נ.ב. אקו לב אחרון שעשיתי, היה בנובמבר 2015, וזה הסיכום:
NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION
NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION
MILD LEFT VENTRICULAR HYPERTROPHY
HYPERCONTRACTILE LV-LEFT VENTRICLE INTRACAVITY PG=5mmHg* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין סטורציה נמוכה לבעיה לבבית - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר20/07/2016קשה לענות על השאלות הפרטניות האלו על סמך הממצאים ששלחת. הסבירות לבעיית לב כבסיס לתלונות - נמוכה. הסטורציה נמוכה במידה קלה בלבד ואיני בטוח שהיא ההסבר, אך גם קשה לשלול זאת. אני חושב שפנייה לרופא ריאות להערכה היא הגיונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על רפרוף פרוזדורים ותוחלת חייםאורן19/07/2016
שלום ד"ר,
האם רפרוף פרוזדורים שאובחן בגיל 60 מוריד את תוחלת החיים? או שמא עם טיפול ניתן לחיות איתו גם "עד 120"?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על רפרוף פרוזדורים ותוחלת חיים - תגובה
פרופ` דוד רוט19/07/2016אין הוכחה שרפרוף פרוזדורים מקצר חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס והארכת מקטע QT. יש קשר?דני17/07/2016
שלום. אני בן 25 בריא.. לא ידועה לי דיאגנוזה של הארכת מקטע qt אצלי. לוקח ציפרלקס 10 מ"ג עקב חרדה במשך שנה. אני סובל מפעימות מוקדמות שפירות (אחרי אבחון מקיף: הולטר, loop recorder, אקו במאמץ ובמנוחה ואק"ג.) קראתי שתרופות נוגדות דיכאון מהדור הישן יכולות להעלות את הסיכון להארכת מקטע qt. האם ציפרלקס יכולה לגרום לתופעה הזאת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס והארכת מקטע QT. יש קשר? - תגובה
פרופ` דוד רוט18/07/2016ציפרלקס עלול לגרום להארכת QT אבל בשכיחות פחותה מתרופות נוגדות דיכאון ישנות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגנזיום והפרעות קצב- פעימות מוקדמותשי10/07/2016
שלום רב.
בן 25 בריא, ללא מחלת לב, סובל מפעימות מוקדמות, האם נטילת תוסף מגנזיום יכולה להוריד את תדירות הפעימות? או בכללי יכולה לשפר תסמינים מסויימים של הפרעות קצב? ואם כן, איזה סוג מגנזיום (אוקסיד, ציטראט, טאורט, גליצינט)?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגנזיום והפרעות קצב- פעימות מוקדמות - תגובה
פרופ` דוד רוט11/07/2016מגנזיום לא מוכח כמונע פעימת מוקדמות. במידה ובדיקת דם מראה חסר מגנזיום יתכן שתיקון רמת המגנזיום תעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)