מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושות של חוסר יציבות לעיתים סחרחורות לאחר svtיחיאל28/08/2016
לפני כשנה וחצי ביצעתי אבלציה לאחר הפרעות של svt .
לאחר מספר חודשים התחלתי לחוש כמעין חוסר יציבות רגעית שנמשך מספר שניות.
בזמן האחרון התחושה ממש תמידית בעיקר בעמידה.
לחץ דם תקין. הולטר תקין . הולטר ל.ד תקין.
סיטי ראש וmri ראש צוואר תקין.
בדיקת ראייה תקין .
אקו לב תקין .
כבר מיואש לחלוטין
מצרף אקג מלפני כחודש וחצי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מענה לתשובה
יחיאל30/08/2016טרם קבלתי תשובה. האם זה קשור להפרעות קצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לתשובה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר30/08/2016איני יודע. זו תלונה לא ספציפית. האקג אינו מסביר זאת. אם זה קורה בתדירות של פעם בשבעיים שלושה לפחות, בקש מרופא המשפחה loop recorder שיאפשר תיעוד קצב הלב בזמן סימפטומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם דיאסטולי לא יציב,קשיי נשימהלילית27/08/2016
מה המשמעות של לחץ דם דיאסטולי לא יציב לפעמים מגיע ל45 ולפעמים ל70.
לחץ דם סיסטולי גם הוא לא יציב, אבל לאחרונה מתחיל להתייצב. איך שולטים בדיסטולי?
לפעמים קשיי נשימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם דיאסטולי לא יציב,קשיי נשימה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר28/08/2016אין דרך לשלוט רק בל"ד דיאסטולי. ל:ד הוא "בלתי יציב" משתנה במצבים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון של נאובלוק במקום קרדילוקנופר26/08/2016
שלום רב
אני נוטלת מזה כשנה 2.5 מ׳ג קרדילוק בגלל סינוס טרכיקרדיה והפרעת קצב בחדרים. אני בת 35. ומתכננת הריון. הרופא נשים המליץ לי על נאובלוק במקום קרדילוק כי זה פחות סיכון לעובר לדבריו. רציתי לדעת מה המינון המקביל של 2.5 קרדילוק לנאובלוק? והאם באמת יש פחות סיכון לעובר עם נאובלוק מאשר קרדילוק.
תודה רבה
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון של נאובלוק במקום קרדילוק - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר28/08/2016מטופרולול הוא חוסם ביתא סלקטיבי ונחשב יותר בטוח בהריון. איני מכיר השוואה במינון בין התרופות. הייתי מנסה 50 מג ומאזן על פי הדופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרדילוק במקום נאובלוק אשמח למענה
נופר28/08/2016תודה על המענה האם אתה מתכוון 50 מג ביום? 25 כפול 2?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאובלוק במקום קרדילוק תודה על המענה
נופר28/08/2016האם מותר אקמול עם נאובלוק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאובלוק במקום קרדילוק תודה על המענה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר29/08/2016אפשר לקחת 50 במנה אחת. אין בעיה עם אקמול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנאובלוק ופריחה אודה על המענה
נופר01/09/2016שלום רב,
החלפתי לפני 6 ימים כדור מקרדילוק לנאובלוק (50 מג ביום, 25*2) ואמש החלה לי פריחה בחלקים בכל הגוף שבאה ונעלמת . האם זה מהכדור? ניתן להמשיך בטיפול?
תודה רבה מראש
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון בחדר כושר 9 חודשים לאחר אבלציהיולי25/08/2016
בוקר טוב,
בחודש נובמבר 2015 עברתי אבלציה.
מאז מטופלת בקרדילוק 2.5 מג ליום.
מעת לעת פעימות מוקדמות. מאז ועד היום פעם אחת svt.
בעבר הרחוק יותר התאמנתי בצורה רצינית בחדר כושר ועכשיו מבקשת לחזור לאימונים וכושר.
מדובר על אירובי 20 דק ולאחר מכן אימון משקולות לחיטוב. האם יש מגבלות רפואיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון בחדר כושר 9 חודשים לאחר אבלציה - תגובה
פרופ` דוד רוט25/08/2016חסרים פרטים: מהי הפרעת הקצב שעברה אבלציה?, האם בוצע אקו שהראה תפקוד לב תקין? מה מצב הבריאות הכללי? למעשה שאלה כזו מוטב להפנות לרופא בביקור מרפאה ולא דרך פורום מעין זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון בחדר כושר לאחר אבלציה
יולי25/08/2016ראשית תודה על התגובה המהירה.
לב תקין. בריאות מצויינת. מבחן מאמץ מראה כושר גופני טןב מאוד. אבלציה בעקבות
Svt שהגיע לפרפור חדרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון בחדר כושר לאחר אבלציה - תגובה
פרופ` דוד רוט25/08/2016פרפור חדרים? או פרפור פרוזדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון בחדר כושר לאחר אבלמיה
יולי25/08/2016צודק... פרפור פרוזדורים!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון בחדר כושר לאחר אבלמיה - תגובה
פרופ` דוד רוט25/08/2016אם כך לדעתי אין מניעה מפעילות בחדר כושר. אולם כיון שאת מתחילה פעילות לאחר הפסקה ארוכה יש לעשות זאת בהדרגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות על התיחסותך
יולי25/08/2016רב תודות על התיחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאוששות מאבלציה והערכת הצלחתהמירב19/08/2016
שלום,
אני בת 42 ועברתי לפני ששה שבעה שבועות אבחציה עקב פעימות מוקדמות מרובות. נמסר לי שהיו לי ארבעה מוקדים כאשר אחד לא נצרב עד הסוף.
כיום יש שיפור מה אך אני עדיין חשה בימים רבים פעימות מוקדמות רבות וכל בתוספת תחושת חולשה משמעותית, דפיקות לב ולעיתים נשימה כבדה.
כמון כן יש פעמים רבות בעיקר בלילה ובבוקר שהדופק שלי עולה מדמעותית, כך. שאני מתעוררת ממנו.
שאלתי- האם יתכן שאני עדיין בהסתגלות לאחר האבלציה? מהו משך הזמן להערכת הצלחת ההליך? ובמידה וזה לא הצליח מתי ניתן לחזור עליו.
ניסיתי שתי תרופות לפני האבלציה שהורידו לי משמעותית את הדופק, קרדילוק וטמבוקור.
מרגישה אבודה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאוששות מאבלציה והערכת הצלחתה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר19/08/2016קשה להעריך על סמך תחושה בלבד. מציע לעשות הולטר של 12 חיבורים, ולהתייעץ עם מומחה בתחום הפרעות הקצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לדופק נמוך מאוד במנוחהיניב16/08/2016
היי, אני צעיר בן 24. לאחרונה ביצעתי מספר בדיקות דופק במנוחה והתוצאות נעו בטווח 45-50 פעימות בדקה. האם הדבר מצריך מעקב ובדיקה?
אציין שאני מבצע פעילות גופנית 2-3 פעמים בשבוע ברמה קלה עד בינונית.
תודה לעונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לדופק נמוך מאוד במנוחה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר18/08/2016מציע לעשות אקג. קרוב לוודאי שזה תקין לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות ממצא SVT בבדיקת הולטר לבנתי15/08/2016
שלום
בן 42, לא מעשן, לא מטופל בתרופות (מלבד אספירין מניעתי בגלל גורם קרישה)
מזה כמה זמן שאני חש לפעמים תחושה לא נעימה, מחסור באוויר, אי נוחות בראש.
יצא לי לבדוק סטורציה מספר פעמים, ועל פי רוב הסטורציה שלי בין 92-94, ולפעמים גם מתחת ל 90.
ביצעתי בדיקת אקו רגיל (שככל הנראה תקינה), וכן בדיקת הולטר לב 24 שעות.
ואלו התוצאות:
משך הבדיקה 23 שעות ו-55 דקות.
קצב בסיסי: סינוס שנע בין 57 ל - 153 לדקה (ממוצע 80).
הפרעות קצב על חדריות: APB ' S בודדים-10.
הודגם קטע של SVT י (AT או AFׂ)-פעימות בתדירות 10 עד 163 לדקה (בשעה 17:01).
אציין שביום הבדיקה עצמו הרגשתי טוב יחסית, לא חשתי קוצר נשימה.
מה משמעות הממצא בשורה האחרונה? האם נדרש בירור נוסף? טיפול?
והאם זה קשור לתחושות שתיארתי ולסטורציה הנמוכה שיש לי לעיתים?
ואם זה ממצא בעייתי, מה הדחיפות בביקור אצל קרדיולוג? התורים הם לעוד חודש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות ממצא SVT בבדיקת הולטר לב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר15/08/2016קרוב לוודאי ממצא חסר חשיבות שאינו קשור לסימפטומים ואין דחיפות לראות את הקרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה וצום, מה הסכנה בזה?ניר15/08/2016
שלום
מה הסיכון בלצום (כולל הימנעות משתיה) באנשים שסובלים מלחץ דם גבוה? (השאלה מתייחסת למשל לתשעה באב ויום כיפור)
האם החשש והסכנה הוא מכך שלחץ הדם עלול לרדת בצורה חדה?
והאם זה דווקא באם הוא מטופל תרופתית להורדת הלחץ דם, או גם שסובל מלחץ דם גבוה ואינו מטופל קיים הסיכון?
ואם אפשר לתת מספרים בערך, מה נחשב ללחץ דם גבוה שיש בו סכנה לצום? מאיזה מספרים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה וצום, מה הסכנה בזה? - תגובה
פרופ` דוד רוט15/08/2016לחץ דם גבוה לא מטופל מהווה סכנה ללא קשר לצום.
בדרך כלל אין מניעה מצום לאנשים עם לחץ דם גבוה.
יש להתיעץ עם רופא המשפחה האם מותר להפסיק תרופות ביום הצום או שצריך לקחת תרופות למרות הצום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי דופק חזק ומורגש בחלקי הגוף...יניב14/08/2016
שלום אני צעיר בן 22 בריא באופן כללי . לאחרונה מרגיש את דפיקות הלב שלי בצורה מורגשת וחזקה במנוחה בלבד בעיקר אחרי אוכל בעיקר בישיבה שכיבה הדופק תקין נע בין 60-90 אצלי עולה אחרי אוכל. לאחרונה עשו לי אקו לב במאמץ שיצא תקין. בבדיקה בלוטת התריס יצא 0.75 שאמרו לי שזה תקין. ממה זה יכול להיות והאם זה בסדר? הרופא שלי אמר אין צורך הולטר . אוסיף גם שהדופק נראה בבירור מבחוץ בחזה וצוואר ומסביב ואפילו אני מרגיש שהראש זז מהדופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי דופק חזק ומורגש בחלקי הגוף... - תגובה
פרופ` דוד רוט15/08/2016דפיקות לב במנוחה בלבד כאשר הדופק לא עולה מעל 90 ואקו במאמץ תקין - לא סביר שמדובר בבעיה מסוכנת. כדי לברר אם הסיבה קשורה לקצב הלב אין מנוס מבדיקה שתתעד רישום אקג בזמן סמפטומים למשל הולטר קצב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק חזק ומורגש בחלקי הגוף
יניב15/08/2016תודה על התגובה. בזמן האקו במאמץ הרגשתי את הדופק החזק וזה אומר שעשו לי רישום אקג בזמן הסימפטומים. השאלה אם זה בסדר שזה מרגישים את הדופק חזק שנוגעים בחזה? יש לי גם עקמת, וגם בעורקים בצוואר והחזה למעלה רואים את האזור זז , לא כואב ולא מפריע, רק מטריד וחושש מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופק חזק ומורגש בחלקי הגוף - תגובה
פרופ` דוד רוט15/08/2016אם האקג לא הראה הפרעת קצב בזמן סמפטמים אין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להילה - לגבי שאלתך על קרדילוק בהריוןאניה10/08/2016
שלום הילה,
במהלך ההריון נטלתי דרלין 20 מג לפי בשל אותה בעית טכיקרדיות שהיו מגעים ל160 ו170 נורא קשה לתפקד ככה.לפי המלצות קרדיאולוג דרלין בהריון עדיף על פני כל תרופה אחרת מאותה קבוצה(בטא בלוקר).בשל פעולה קצרה שלו.אבל נטילת תרופות להורדת דופק עלולות להשפיע על משקל של עובר ולכן היתי במעקב צמוד מאוד עד הלידה שכלל אישפוזי יום ומוניטורים רבים.ואכן הילדה נולדה במקל טיפה נמוך יחסית לשבוע 39.אבל בכל זאת בגבול הנורמה ולכן אם אין לך ברירה ואת לא יכולה לסבול טכירדיות שאגב בהריון הם מחמירות כדאי לקחת תרופה שעוזרת ולפעול לפי הוראות הרופא.זו דעתי לפי ניסיו אישי
כל טוב
אניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאניה קרדילוק בהריון
ציפי11/08/2016היי אניה תודה רבה על התשובה. שמחתי לשמוע שההיריון עבר בשלום ושהילדה נולדה בריאה.
ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוק בהריון אשמח למענה תודהנופר10/08/2016
שלום רב,
אני בת 35 וסובלת מסינוס טרכיקרדיה במשך שנה. והייתה לי פעם אחת הפרעת קצב בחדרים שהדופק הגיע ל-170. מזה כשנה אני נוטלת 2.5 מ״ג קרדילוק. אני מתכננת להיכנס להריון והרופא נשים אמר לי שאני יכולה להיכנס להריון ולהמשיך ליטול קרדילוק. האם ניתן להמשיך ליטול קרדילוק בהריון או להחליף לתרופה אחרת ?
תודה רבה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק בהריון אשמח למענה תודה - תגובה
פרופ` דוד רוט11/08/2016ניתן ליטול קרדילוק בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרדילוק בהריון אשמח למענה תודה מראש
נופר17/08/2016האם עדיף דרלין או נאובלוק? האם מבחינת הסיכון אין הבדל בין הכדורים וניתן לקחת קרדילוק? פשוט הקרדיולוג המליצ לי על נאובלוק אולם הרופא נשים שהוא מומחה להריון בסיכון אמר שניתן להמשיך עם הקרדילוק.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרדילוק בהריון אשמח למענה תודה מראש - תגובה
פרופ` דוד רוט18/08/2016שתי התרופות מותרות בהריון למיטב ידעתי אין יתרון לאחת על האחרת מבחינה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על תשובתך המשך שאלה ציפרלקסאניה09/08/2016
אני נוטלת ציפרלקס 20 מג והיום עשיתי אקג לביקורת בשחל(יש לי מנוי) נאמר לי שqt ו pr תקין.השאלה
א. באיזה מינון ציפרלקס עלול לגרום להארכת qt
ב.כל כמה זמן כדאי לעשות אקג למעקב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על תשובתך המשך שאלה ציפרלקס - תגובה
פרופ` דוד רוט15/08/2016ציפרלקס במינון 20 עלול לגרום להארכת QT בחלק מהמטופלים. כדאי לחזור על אקג בעוד חצי שנה למעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ו הפרעות קצב qt ארוך מסוכןאניה09/08/2016
שלום רב,
אני נוטלת ציפרלקס כבר כ10 שנים עקב התקפי פאניקה,חרדה ודיכאון
בשנה אחרונה רופא יעלה לי את המינון ל20 מג יחד עם קרדילוק 5 מג עקב פעימות מוקדמות ודופק גבוהה.אקג,אקו.ארגומטריה,בדיקות דם כולל כימיה תקין
קראתי בפורום שציפרלקס עלול לאריך qt שזה דבר מאוד מסוכן?
אשמח אם תענו 1. האם זה תלוי במינון?
2.מה הסיכוי שזה יקרה אם כבר שנים רבות נוטלים את הציפרלס?
3. האם הפסקת ציפרלקס יגרום לqt לחזור להיות תקין או שזה פגם שנרכש ונשאר לתמיד?
4. כל כמה זמן צריך לעשות א.ק.ג כדי להיות בטוחים שהqt תקין.?
5.אם התרופה כ''כ מסוכנת למה נותנים אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס ו הפרעות קצב qt ארוך מסוכן - תגובה
פרופ` דוד רוט09/08/2016ציפרלקס עלול להאריך Qt וזה תלוי במינון
במקרה כזה אם מפסיקים ציפרלקס ה QT יחזור לאורכו המקורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכיפות התקפי SVT בעקבות תרגילי TRXדנה09/08/2016
הי
בת 40 סובלת מהתקפי SVT מאז הילדות אבל לעיתים יחסית נדירות (כמה פעמים בשנה)
בחודשיים האחרונים התחלתי להתאמן פעמיים בשבוע ב TRX ומאז היו לי כבר כמה התקפים. האם יש קשר בין הדברים? זה לא קרה לי בעבר כשעשיתי כושר מסוג אחר
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכיפות התקפי SVT בעקבות תרגילי TRX - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר09/08/2016קרוב לוודאי שאין קשר ונראה שהגיע הזמן לשקול טיפול (אבלציה) לריפוי הבעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון יתר בטעות של נורמיטן 0000לימור09/08/2016
אני בת 42 נוטלת נורמיטן 25 מג פעמיים ביום בטעות לקחתי בשעה 1 בלילה נורמיטן נוסף. מה עליי לעשות? האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון יתר בטעות של נורמיטן 0000 - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר09/08/2016אם עדיין הכל בסדר -נראה שזה מאחורייך. בעיקרון, אם חשים ברע או הדופק ו / או לחץ הדם יורדים משמעותית - יש לפנות למוקד רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)