מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעימות חדריות מוקדמות מרובות מאודשי21/09/2016
שלום .אני בן 52 ובבדיקת סקר שגרתית שעשיתי לפני שבוע נתגלה בבדיקת מאמץ "פעימות חדריות מוקדמות מרובות מאוד ,תגובה נורמטנסיבית ללא סימני איסכמיה,בדיקה שלילית לאסכמיה ". האם מדובר בממצא מסוכן ?דרוש טיפול? עלי לציין כי לפני 3 שנים היה לי ארוע חד פעמי של פירפור פרוזדורים שחלף ללא טיפול ואני לא מטופל בגין כך. תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות חדריות מוקדמות מרובות מאוד - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר22/09/2016מציע שתפנה לקריולוג מומחה בהפרעות קצב הלב לקבלת ייעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר, חולשה וסחרחורות בפעילותאדווה20/09/2016
היי, אני בת 34, סובלת ממחלה אוטואימונית אך הלב שלי בסדר( עד כמה שידוע ) בחודשים האחרונים אני מנסה לעשות פעילות גופנית אך כל פעילות מכל סוג שהיא גורמת לי לדופק מהיר מדי עד כדי סחרחורות, חולשה מטורפת ותחושת יובש ועילפון, האם זה מעיד על בעיה כלשהי? האם יש צורך לבדוק ואפ כן איזה בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר, חולשה וסחרחורות בפעילות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר24/09/2016אני מציע לפנות לבדיקה כללית אצל רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיר מאד, סחרחורת ותחושת עילפוןאדווה20/09/2016
היי, אני בת 34, סובלת ממחלה אוטואימונית אך הלב שלי בסדר( עד כמה שידוע ) בחודשים האחרונים אני מנסה לעשות פעילות גופנית אך כל פעילות מכל סוג שהיא גורמת לי לדופק מהיר מדי עד כדי סחרחורות, חולשה מטורפת ותחושת יובש ועילפון, האם זה מעיד על בעיה כלשהי? האם יש צורך לבדוק ואפ כן איזה בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר מאד, סחרחורת ותחושת עילפון - תגובה
פרופ` דוד רוט05/10/2016הסמפטומים שאת מתארת כללים ולא ניתן להגיע לאבחנה באמצעות פורם מעין זה. כדי לאבחן אם מדובר בבעיה ובמידת הצורך לטפל בה יש לפנות לרופא המשפחה לבדיקה והוא יפנה להמשך ברור לפי הערכתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הולטר לב מה הממצא ומה המשמעותדניאל19/09/2016
שלום
ביצעתי לפני זמן הולטר לב (בקופ"ח)
השורה המשמעותית בפענוח היתה:
בשעה 7:14 הודגם קטע של II-D.AV BLOCK MOBITZ TYPE II
אני לא יודע אם הייתי ער או שישנתי באותה שעה.
בזמנו הרופא אמר שזה לא נורא.
מאז עברתי סינקופה עם חבלת ראש, אושפזתי, ולא נמצא דבר בבדיקה.
כ"כ עברתי עוד 2 אירועים של התעלפות, בסיום פעילות, וההשערה היתה שמדובר על רקע ווזו ווגאלי.
לאחרונה עשיתי אקו לב והולטר לב (במסגרת קופת החולים) כחלק מבירור לסיטורציות נמוכות בחלק מהזמן, ותחושת חוסר באוויר לפעמים.
בהולטר היה גם אירוע SVT, אך נאמר לי שזה לא דורש התייחסות מיוחדת.
במסגרת הביקור הראיתי לרופא את ההולטר הישן עם הפענוח של הפרעת הולכה. והוא התבונן בתרשים עצמו, ואמר שהאבחנה שם שגויה, ולא מדובר במוביץ 2 אלא ב - vagally mediated av block
א. מה זה vagally mediated av block?
ב. האם זה מצוי שיש אבחנות שונות לתרשים הולטר?
ג. בהנחה וזה כן היה מוביץ 2, מה ההבדל אם זה היה בזמן ערות או בזמן שינה?
מצ"ב תרשים ההולטר עצמו, ומסומן (הסימונים נעשו ע"י הרופא) היכן שיש את הבעיה.
תודה ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח הולטר לב מה הממצא ומה המשמעות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר19/09/2016חסם ווגאלי משמעותו שאין מחלה במערכת ההולכה ולרוב לא נדרש קוצב. לגבי הפענוח - תלוי בידע.. במקרה שלך אכן האבחנה הווגאלית נכונה ותופעה זו אופיינית יותר בשינה. מוביץ 2 אינו תלוי שינה כי הוא מבטא מחלה של מערכת ההולכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח הולטר לב
דניאל20/09/2016שלום פרופ' אלדר
תודה על ההתייחסות והבשורה המרגיעה (אני מקווה)
רציתי ברשותך לוודא שהבנתי נכון.
כתבת : "במקרה שלך אכן האבחנה הווגאלית נכונה"
הכוונה שזה על סמך הצילום תרשים שצירפתי?
אני יכול להיות רגוע שאין לי (לפחות על פי ההולטר) מוביץ?
לגבי vagally mediated av block, זו לא הפרעת הולכה?
אני שואל גם בכדי לדעת למשל האם זו התוויה נגד לשימוש בחוסמי בטא (הבנתי שבהפרעות הולכה לא מומלץ להשתמש בחוסמי בטא)
ומה שהרופא כתב שהתופעה של חסם ווגאלי אופייני יותר בשינה, האם זה מסוכן? זה דורש התייחסות/טיפול כלשהו? (האלקטרופיזיולוג שהייתי אצלו לאחרונה כתב בסיכום ביקור שאני "טיפוס ווגאלי" )
רק אציין, שמלבד הסינקופה עם החבלת ראש באמצע הלילה (זה קרה בפרוזדור בבית) היו לי 2 התעלפויות בסיום פעילות במכון כושר, בזמן ישיבה (ואז הרגשתי את זה מגיע).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח הולטר לב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר24/09/2016אכן התרשים אופייני לתגובה ווגאלית. זו אינה הפרעת הולכה, אינה מסוכנת, אינה מהווה התווית נגד לחוסמי ביתא, ומומלץ לשתות הרבה. נדרש טיפול תרופתי אם יש התעלפויות רבות, אך היעילות של הטיפולים השונים אינה ברורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור פרוזדורים וכאבים בחזהeidiy16/09/2016
שלום ד"ר
אני בן 37 לאחר תלונה על כאבים בחזה והרגשה לא נוחה בפעימות הלב הופניתי לבדיקת מאמץ ואקולב וגם בדיקת TSH והתוצאות היו תקינות.
שמתי מכשיר מוניטור למשך חודש שלם הובחן בפענוח ההקלטה של המוניטור על פעימה מוקדימת.
לפני יומים הייתי מאושפז בבה"ח בעיקבות פרפור פרוזדורים טופלתי על ידי ריטמקס
שוחררתי והומלץ להשאיר כדורים של ריטמקס בכיס למידת הצורך .
יש לציין שמאז האירוע יש תמיד הרגשה לא נוחה בחזה .מצורף תמונה למכתב שקיבלתי מבית חולים.
אני צריך עזרתכם.
תודה לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור פרוזדורים וכאבים בחזה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר19/09/2016מציע שתפנה לקרדיולוג שמתמחה בהפרעות קצב כדי לקבל הסבר ותוכנית טיפולית מסודרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב לא סדירות,הפרעות בקצב הלבענבל13/09/2016
לפני חודש התחלתי לחוש בקצב פעימות לב לא סדיר,ולעתים קוצר נשימה.רופא המשפחה טען שמדובר בתופעות לוואי שקשורות לחרדה שלח אותי לבדיקת אקג ומצא שהיא תקינה.הוא רשם לי קלונקס 0.5 מ"ג ואני עדיין מרגישה רע,ושמשהו לא תקין עם הלב.
מה לעשות?אני חוששת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב לא סדירות,הפרעות בקצב הלב - תגובה
פרופ` דוד רוט14/09/2016בהחלט יתכן שהרופא צודק אך כדי לודא שלא מדובר בהפרעת קצב ניתן לתעד את קצב הלב בזמן תחושת הסמפטומים על ידי בדיקת הולטר קצב לב או לופ רקורדר. הפניה לבדיקות כאלה ניתן לקבל מרופא המשפחה או מקרדיולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה!קבעתי תור לרופא
ענבל15/09/2016אך אני ממש חוששת בעיקר בלילה.קשה לי להירדם,מרגישה שמשהו לא תקין, מפחדת שחלילה יהיה לי דום לב,האם אני מפחדת סתם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת חוסמי בטא ואסטמה תודה על התשובהנופר10/09/2016
שלום רב, אני בת 35 ולמעלה משנה הנני נוטלת קרדילוק 2.5 מג בגין הפרעות קצב. השבוע רופא אלרגיה בדק אותי וגילה שיש לי אסטמה. האם ניתן להמשיך ליטול קרדילוק? שכן קראתי שחוסמי בטא הינם טריגר להתקף אסטמה . כמו כן, האם יתכן שהקרדילוק גרם לאסטמה?
בתודה מראש
נופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת חוסמי בטא ואסטמה תודה על התשובה - תגובה
פרופ` דוד רוט12/09/2016קרדילוק לא גורם לאסטמה אך אצל אסטמטיים עלול לגרום או להחמיר התקף אסטמה. ככל שהמינון גבוה יותר הסיכון שיגרום להחמרת אסטמה גדול יותר. כדאי שתפני לרופא ריאות שיתרשם אם הקרדילוק מחמיר את האסטמה אצלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלפיטציות בלילות-בלתי אפשרי לישון...ממש מפחידשירה09/09/2016
שלום. לפני 8 חודשים עברתי כריתה של בלוטת התריס. מאז אני לוקחת יוטירוקס, ועל אף הורדת המינון יש לי פלפיטציות בעיקר לאחר ההירדמות. רופאת המשפחה נתנה לי פרולול ואתמול לפני השינה לקחתי 10מ"ג. זה לא עזר..אני נרדמת ומתעוררת מהפלפיטציות לאורך כל הלילה..כמה וכמה פעמים בלילה. האם להגדיל מינון? האם להחליף תרופה? או האם יש לך הצעה אחרת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלפיטציות בלילות-בלתי אפשרי לישון...ממש מפחיד - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר09/09/2016אני מציע לעשות הולטר עם יומן בו תצייני מתי את חשה פלפיטציות. בהתאם לתוצאות ניתן יהיה להתאים טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלפיטציות בלילה שמעוררות אותי
שירה09/09/2016תודה רבה פרופ' על תשובתך המהירה.. אבל מה עושים עד שאגיע לתשובות ההולטר?.הבעיה היא רק בלילות. מתעוררת מיד אחרי ההירדמות מדפיקות הלב לפחות 4-5 פעמים בלילה..מה אתה מציע במיידי?? כבר מעל חודש ישנה בתשלומים..ומאוד קשה לתפקד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות לופ ריקורד LOOP RECORDERאהוד08/09/2016
שלום
לאחרונה אני מרגיש שני דברים בלב:
1. בחזה הימני כמו גל שעולה לגרון הימני
2. תחושה לא נעימה ממש באמצע החזה מאחורי עצם החזה, איפה שהלב. לפעמים ככה ספונטני, ולפעמים בזמן התרוממות מהתכופפות, לפעמים במאמצים מסויימים,התרגשויות וכדומה
נשלחתי בעקבות כך ללופ ריקורד והמילים הבאות מופיעות הרבה פעמים:
Sinus Arrhythmia
Uniform Ve'(S)
Bigeminy
Tachycardia
Rare Pvc
Ve'(S), Triplet
Sinus Rhythm
Rare Pvc, Artifact
sinus Bradycardia
(אני יודע שטכיקרדיה זה דופק מהיר, וברדיקרדיה זה דופק איטי)
היו לי הרבה שידורים ששלחתי שבהרבה מהם הופיעו המושגים שכתבתי למעלה, אך היו כמה מעטים שהיה כתוב בהם דברים שונים ואלה הם:
ממצאים:Sinus Rhythm, Sinus Arrhythmia, Rare Pvc, Uniform Ve'(S), Trigeminy, Pairs.
ממצאים:Sinus Rhythm, Sinus Tachycardia, Ivcd, Uniform Ve'(S).
ממצאים:Sinus Rhythm, Uniform Ve'(S), Artifact.
ממצאים:Sinus Rhythm, P Waves Not Clearly Discernible, Rare Pvc, Uniform Ve'(S), Artifact.
ממצאים:Sinus Arrhythmia, Sinus Tachycardia, Sve'(S), Uniform Ve'(S), Artifact.
ממצאים:Sinus Arrhythmia, Accelerated Junctional Rhythm, Rate 80 Bpm.
ממצאים:Sinus Arrhythmia, Uniform Ve'(S), P Waves Not Clearly Discernible.
ממצאים:Accelerated Junctional Rhythm, Rate 84 Bpm, Uniform Ve'(S).
ממצאים:Sinus Rhythm, P Waves Not Clearly Discernible, Rare Pvc, Uniform Ve'(S), Artifact.
ממצאים:Sinus Bradycardia, Sinus Arrhythmia, Sinus Tachycardia, Uniform Ve'(S), Short Pr Interval.
ממצאים:Sinus Arrhythmia, Uniform Ve'(S), Short Pr Interval.
רציתי לדעת מה המשמעות של כל אלה?
האם יש משהו שצריך להדאיג אותי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות לופ ריקורד LOOP RECORDER - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר09/09/2016הממצאים אינם חמורים אך קשה להתייחס פרטנית בהעדר פרטים קליניים בסיסיים ולכן עליך לפנות לרופא שיבדוק את משמעותם לגביך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות loop recorder לאחר svtיחיאל07/09/2016
בצעתי בדיקה כזאת.
הופעות של sinus rhtyhm.rare pvc bigeminy מספר פעמים
sinus rhythm 1 av block. lvcd מופיע מספר פעמים
לאחר צריבה של svt לפני כשנה וחצי.
מאז תופעות מוזרות של חוסר יציבות בזמן עמידה.
ולאחרונה זה ממש התגבר עם כאבי ראש.
האם הפרעות קצב האלו מצריכות פעולה כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות loop recorder לאחר svt - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר07/09/2016כל ההפרעות אינן דורשות פעולה כלשהי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת "טאקו טסובו", מתי חושדים ואיך מאבחנים?נעם05/09/2016
שלום
מאחר והסימפטומים דומים להתקף לב על רקע איסכמי, מה הדרכים לאבחן את התסמונת?
רק באמצעות שלילה של אירוע איסכמי? או שיש סימנים מיוחדים או בדיקות שיכולות לאשש שמדובר בזה?
אנזימי הלב עולים כמו בהתקף לב?
מאחר ומדובר בתוצאה של מצב נפשי, משבר, חרדה, וכדו'. האם כל אדם שסובל ממשבר כלשהו או חרדה צריך לחשוש מזה?
מה גם שבחרדה יש לא פעם תחושות בדיוק כמו בהתקף לב, ואז מרגיעים אותך שזה בסך הכל חרדה, אך אולי זה לא רק חרדה אלא תסמונת הלב השבור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת "טאקו טסובו", מתי חושדים ואיך מאבחנים? - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר05/09/2016התסמונת שכיחה יותר בנשים וכמעט תמיד מופיעה בסמוך ולאחר לאירוע סטרסוגני בולט. אבחנה דורשת תבנית אקו אופיינית וכמעט תמיד צנתור השולל מחלת לב כלילית כסבה לתסמינים. לא כל סטרס ולא כל אדם גורמים/לוקים בתסמונת ונראה שיש (א)נשים עם נטיה לתגובה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת הולטר לב: האם מדובר בהפרעות קצב חמורות?!mina01/09/2016
שלום רב,
לאחר 24 שעות מעקב
קצב בסיסי-סינוס
קצב לב מינימלי 58, מקסימלי 130, ממוצע 84
הפרעות קצב חדריות - 9915 בפזור שווה עם 8 זוגות ושלשה אחת
הפרעות קצב על חדריות - 440 בפזור שווה עם 3 זוגות ו-2 רביעיות
הפרעות הולכה- לא
שינויי ST לא
אשמח לפירוש החידה הנ"ל
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקת הולטר לב: האם מדובר בהפרעות קצב חמורות?! - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר01/09/2016מדובר בהפרעות קצב מחדרי הלב שמשמעותן נקבעת על פי תפקוד הלב ומדדים נוספים. מציע להפגש עם מומחה בתחום הפרעות קצב הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה!
mina01/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוני משקולות והשפעה על קצב הלבמתאמן31/08/2016
שלום.
בן 25 בריא, bmi תקין, סובל מפעימות מוקדמות ללא מחלת לב. לפני שנה עברתי בירור מקיף שכלל: הולטר, loop recorder, אקו לב במאמץ, אקו רגיל ואק"ג. הכל יצא תקין חוץ מכמה pvc's במנוחה, במאמץ לא הופיעו פעימות מוקדמות כלל. האם אימוני משקולות יכולים לפגוע בלב או לגרום להפרעות קצב מסכנות חיים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה, תודה.
מתאמן03/09/2016תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימוני משקולות והשפעה על קצב הלב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר05/09/2016מאמץ סטטי כגון הרמת משקולות עלול לגרום לעיבוי-יתר של שריר הלב ולכן כדאי להיות במעקב באמצעות בדיקות אקו לב תקופתיות. איני יודע על קשר ישיר להפרעות קצב. מספר פעימות חדריות מוקדמות ב 24 שעות הוא ממצא רגיל ולא מדאיג כשלעצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חדש במדלל דם אליויקס במקום קומדיןבועז30/08/2016
שלום ב. אני בן 77 . בשל פרפור פרוזדורים בעבר . קיבלתי קומדין במשך 15 שנים. לאחרונה בשל דימום רציני ותוצאת inr 5/4 פניתי לרופא יועץ שהמליץ על מעבר לתרופה חדשה אליויקס. במינון 5 מ"ג פעמיים ביום. אני אדם עובד ללא מחלות רקע .
שאלותי:
1. האם יש צורך בהמשך בדיקת inr ? אם לא ,כיצד אדע שהתרופה פועלת?
2. במקרה של התערבות כירורגית כמו עקירת שיניים , קולונוסקופיה האם יש צורך להפסיק האליויקס? עם הקומדין הייתי צריך להפסיק ולקבל זריקות קלקסן כתחליף.
3.אילו בדיקות מעקב וכל כמה זמן עלי לבצע ? הקריטנין שלי עומד על 1.5 . ?
תפקודי כבד?
3. בתופעות הלוואי הרשומות לתרופה כתוב כי עלולים להיות שינויים בתוצאות בדיקות דם. על איזה שינויים מדובר ולמה עלי לשים לב?
תודה רבה.
בעז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול חדש במדלל דם אליויקס במקום קומדין - תגובה
פרופ` דוד רוט30/08/2016אלקוויס אינו מצריך בדיקות דם לניתור השפעתו כי בניגוד לקומדין ההשפעה קבועה ונקבעת לפי המינון ותפקוד הכליה. המנון המקובל הוא 5 מג פעמיים ביום כאשר תפקוד כליה תקין ו 2.5 מג פעמים ביום אם תפקוד הכליה לא תקין. יש לחשב GFR (מדד לתפקוד כליה) כדי לקבוע את המינון.
אם אדם שנוטל אלקוויס זקוק לניתוח מפסיקם את האלקוויס 24 שעות או 48 שעות לפני הניתוח ובדרך כלל לא צריך תוספת קלקסן כיון שהשפעת האלקוויס פגה בתוך שעות ולא בתוך ימים כמו קומדין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירופתיה והפרעות קצב.מירב29/08/2016
אני כחודשיים לאחר אבלציה שנעשתה עקב פעימות מוקדמות רבות. כיום עם שיפור אך עדיין עם פעימות מוקדמות רבות.
בימים אלו אני עוברת ברור על נוירופתיה. כאשר יש עדות לנוירופתיה סימפטטית עם חשד לנוירופתיה של סיבים דקים.
מהו הקשר בין הפרעות קצב לבין נוירופתיה, אם בכלל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופתיה והפרעות קצב. - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר29/08/2016איני מכיר קשר כזה לנאורופתיה. פגיעה במערכת העצבים האוטונומית ( כגון עצב הואגוס) עשויה לעודד הופעת הפרעות קצב ( כגון פרפור פרוזדורים) ואולי גם פעימות מוקדמות מהפרוזדור. תיאורטית, גרוי של מערכת העצבים הסימפטטית יכול אף הוא לתרום להפרעות קצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)