מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת קצב "כרונית" לבן 55אילן11/02/2017
בן 55.
בעברי 3 אבלציות - אחת לרפרוף , שתיים לפרפור.
לצערי לא נפטרתי מהבעיה לחלוטין.
מטופל בכדור טמבוקור 100 ליום.
הבעיה הגדולה יותר - בחודשים אחרונים תדירות הפרעות הקצב עלתה . כמעט כל יום, רוב הזמן כל היום. הגדלת את מינון הטמבוקור לשניים ביממה. לא עוזר להפחית את תדירות הפרעות הקצב.
הקרדיולוג שניתח אותי בעבר אמר לי לפני שנתיים שהוא מוכן לעשות לי אבלציה נוספת באופן מיידי אבל "לא ייגע בי" אם ההפרעה תהפוך לכרונית.
נראה לי שהמצב הנוכחי שלי הוא כרוני.
הקרדיולוג הזה הוא פרופסור בעל שם ואני מניח שכוונתו שאם ההפרעה הפכה לכרונית, סיכויי ההצלחה קלושים.
מפריע לי ביום יום והכי מעצבן, איני יכול לעשות כושר וגורם לי לעליה במשקל בהיעדר פעילות שהייתי מורגל לה.
לאחר כל התיאור הנ"ל - מה עושים כאשר ההפרעה הפכה לכרונית?
המצב הנוכחי נמאס עליי (בלשון המעטה)...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פםםםהפרעה כרונית
פרופ` מיכאל אלדר11/02/2017ראשית - עשה בדיקת הולטר כדי לבדוק מהי ההפרעה ואם אכן היא קבועה. עם התוצאה פנה לייעוץ למומחה בתחום הפרעות הקצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה ברור
אילן11/02/2017אבל נניח שאני אחרי ההולטר - מה עושים עם הפרעה כרונית שאבלציה אינה הפתרון?
קוצב, ניתוח לב פתוח, מה?! מה צפוי לי?
הרי המומחה לא ימציא משהו חדש עבורי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהניסיון שלי
אילן11/02/2017וככלות הכל, אחרי 20 שנה של הפרעות קצב, אני כבר יודע לזהות אם היא קבועה או לא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעה כרונית
פרופ` מיכאל אלדר11/02/2017המשך הטיפול תלוי בסוג ההפרעה שתימצא- יש חלופות שונות ובהחלט אין מקום להרים ידיים בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות בקצב הלבצריך עזרה11/02/2017
בן 24 סובל כשנתיים מהפרעות בקצב הלב שהתבררו כפעימות מוקדמות מהחדרים ומהפרוזדורים. בין 3-5 פעימות ביום שמורגשות ממש כהפסקה רגעית בקצב הלב, לפעמים ברצף ולפעמים בהרגשה של דילוג או רפרוף. אקו לב תקין. לחץ דם קצת מוגבר בסביבות 140/80 (כרגע בסדרת בדיקות לבדוק האם אני סובל מיתר לחץ דם). רוב הפעימות מופיעות בלילה ולפעמים במשך היום. (לא מעשן, לא שותה קפה, תה, אלכוהול, משתדל לאכול בריא). וזה קורה לי בדר"כ כשאני רגוע ובמנוחה. אני יכול לשכב במיטה לפני השינה ופתאום משום מקום רצף של פעימות מוקדמות. אני בודק את הדופק מתחת לשורש כף היד כשזה קורה והדופק ממש מפסיק לכמה רגעים וחוזר לנורמה. כשזה קורה לי אני נכנס לסטרס ופשוט אובד עצות. השגרה שלי נפגעה ולא מצליח לנהל חיים נורמליים. מה האפשרויות העומדות בפניי? חוץ מנטילת קרדילוק שקרדיולוג רשם לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות
פרופ` מיכאל אלדר11/02/2017אין מה לעשות ואין צורך לעשות. לפעימות האלה אין כל משמעות. נסה להתעלם ולהמשיך בחייך כרגיל. אם לא תצליח- נסה קרדילוק. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות מוקדמות מדאיגות
צריך עזרה11/02/2017תודה רבה על התשובה המהירה פרופ'. שאלה נוספת, בהולטר היה כתוב "rare pvc" אני יודע ש- rare זה נדיר, אבל מה המשמעות בצירוף rare pvc?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעימות
פרופ` מיכאל אלדר11/02/2017פעימות חדריות מוקדמות בודדות - חסר משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות חדריות כמה שניםמטופלת07/02/2017
שלום רב,
יש לי פעימות מוקדמות חדריות מזה כמה שנים, אקו לב תקין. האחרון בוצע לפני שבוע. ביצעתי הולטר שממצאיו:
קצב סינוס - 72
pac -8
pvcs - 2030 חד מוקדיים היו קטעים של trigeminy וכן
14 זוגות
בעבר לא סבלתי מזוגות רק מפעימות בודדות שהיקפם לא עלה על 400 ליממה. יכול להיות שזה קשור להתחלת גיל המעבר?
מטופלת עד כה בנורמיטן שהוחלף לפני כשבועיים בקרדילוק 2.5 מ"ג ליום.
הרצף וגם הזוגות של הפעימות - מורגשים היטב. לפעמים פעימה שתיים רגילות ואז שוב פעימה מוקדמת וכך הלאה.
האם ההיקף שנמצא בהולטר מסוכן כשביצעתי אקו לב והוא יצא תקין?
הקרדיולוג המליץ להתחיל קרדילוק בשילוב עם טמבוקור. אמנם איכות החיים נוראית בשל הפעימות המוקדמות - אך תופעות הלוואי של הטמבוקור שקראתי מלחיצות. האם אין חסם בטא אחר יעיל יותר מנורמיטן או קרדילוק שכדאי לנסות לפני שמתחילים טמבוקור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות
פרופ` דוד רוט07/02/2017פעימות מוקדמות אינן מסוכנתו בנוכחות אקו המראה תפקוד לב תקין.
אין חוסם בטא יעיל יותר מקרדילוק. כדאי שתתיעצי עם אלקטרופיזיולוג- קרדיולוג מומחה להפרעות קצב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברוגדה- שלחתי תצלום נורמלי ולא הפוךלימור שרון06/02/2017
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין ממתינה😐 רציתי שיהיה לך נוח אז שלחתי תצלום לא הפוך
לימור שרון07/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוגדה
פרופ` דוד רוט07/02/2017לא נראה לי שיש סמני ברוגדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוגדה
לימור שרון08/02/2017לא נראה זה קצת נשמע מלחיץ ולא חד משמעי.. אני כבר לא יודעת מה לחשוב ולמה כתוב בכלל RSR Pattern כאילו יש לי rbbb
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוגדה
פרופ` דוד רוט08/02/2017כדאי שתחזרי לקרדיולוג שהפנה אותך לבדיקת האקג שיבחן את התרשים ויחליט אם יש מקום לברור נוסף
לימור שרון08/02/2017ברור אלך לקרדיולוג יש לי תור רק ב23.2 ובנתיים רק רציתי שתראה ותאמר לי לפי האק"ג אם יש סימנים של ברוגדה
אוף אני מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברוגדה
פרופ` מיכאל אלדר08/02/2017האקג שצרפת אינו מראה סימן כלשהו לברוגדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכם!
לימור שרון09/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סנדרום ברוגדה- המשךלימור שרון06/02/2017
תודה רבה על התשובה המהירה ד"ר אבל נראה לי שטעיתי בא.ק.ג כי עשו לי כמה לאחרונה. עמך הסליחה
רצ"ב הא.ק.ג המדובר שכתוב בimportant notes משהו על ברוגדה.
סליחה שוב על הטעות ואשמח שרק תאמר לי שוב האם מדובר בתסמונת ברוגדה
תודה רבה ורק בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטערת שהתמונה יצאה הפוך 😐
לימור שרון06/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקג
פרופ` דוד רוט06/02/2017גם באקג הזה אין סימני ברוגדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קצב מסוכנת בגיל צעירצריך עזרה06/02/2017
בתקופה האחרונה יצא לי לשמוע על אנשים שמקבלים דום לב בגיל מאוד צעיר וזה יוצר אצלי קצת חרדה. אני סובל כמה שנים מפעימות מוקדמות אך מבנה הלב תקין, אק"ג תקין וגם אלקטרוליטים. מה הסיכוי לבחור צעיר ובריא לפתח הפרעת קצב מסכנת חיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דום לב
פרופ` דוד רוט06/02/2017דום לב בגיל צעיר הוא תופעה נדירה. דווקא מסיבה זו כל ארוע כזה מושך את תשומת לב התקשורת ולכן מגיע לפרסום.
אם אתה בריא והלב תקין לפי אקו ותרשים האקג תקין ואינך מעשן הסיכוי שתזכה בפייס גדול מהסיכון שתפתח דום לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סנדרום ברוגדה- בדיקת א.ק.גלימור שרון06/02/2017
לרופאים הנכבדים שלום,
לאחרונה סובלת מקוצר נשימה המתבטא בצורך לנשום נשימות עמוקות שלא באות לידי מימוש רק לאחר כמה ניסיונות כמו כן לחצים בחזה. כבר שנים שסובלת מפעימות מוקדמות מרובות ועל כן לוקחת ריתמקס 150 מ"ג פעמיים ביום. בעבר בוצאו בדיקת אקו לב חוזרות ונשנות, כמו כן גם הולטרים ובדיקות מאמץ. לפני 5 אף בוצעה בדיקת אם אר איי לב שיצאה תקינה. לאחרונה הלכתי כמה פעמים לקו9ת חולים בעקבות התלונות של קוצר נשימה ואני קצת מוטרדת ממה שכתוב בא.ק.ג בנוגע לתסמונת ברוגדה. רצ"ב צילום של מה שכתוב. אם יש צורך אראה גם את האק"ג עצמו
מה זה אומר? אני נורא חוששת
אודה לתשובה בהקדם
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת ברוגדה
פרופ` דוד רוט06/02/2017תסמונת ברוגדה אינה קשורה לקוצר נשימה. במידה והאקג מחשיד לתסמונת זו עליך לפנות לקרדיולוג מומחה בהפרעות קצב (אלקטרופזיולוג) שיחליט אם יש צורך בברור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסנדרום ברוגדה- המשך
לימור שרון06/02/2017תודה על התשובה המהירה. אבל לא הבנתי מהתשובה האם מה שכתוב באנגלית אומר שיש חשד. בכל מקרה אשלח לך צילום של האק"ג עצמו. מעולם לא היה חשד לדבר כזה באף בדיקה שעשיתי ועשיתי המון בגלל הפעימות המוקדמות.
רצ"ב תרשים האק"ג
ב23.2 יש לי תור למרפעה להפרעות קצב ועד אז אני לא רגועה עם מה שכתוב.
פרופ` דוד רוט06/02/2017האקג שלך לא מראה סימנים של תסמונת ברוגדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פעילות גופנית על בסיס יומיומי עלולה להזיק?יאיר06/02/2017
שלום
בן 43, לא מעשן. עם עודף משקל
לח"ד גבולי, לא מטופל בתרופות.
אני עושה הליכות של שעה, 4-5 פעמים בשבוע.
רציתי לנסות להעלות את התדירות לכל ימות השבוע.
האם יש עם זה בעיה? האם זה עלול להזיק למערכת כלשהי בגוף (שלד, לב)?
זה יכול להזיק מבחינת לחץ הדם?
יש צורך בימי מנוחה או כל עוד מדובר בפעילות אירובית אין צורך?
אציין שבדיקת אקו במאמץ תקין (בוצע בגלל גלי T הפוכים, אך זה כנראה המצב הרגיל אצלי).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית
פרופ` דוד רוט06/02/2017הליכה יומית של מספר קמ כל פעם אינה מזיקה. מי שמבצע פעילות גופנית בעצימות גבוהה רצוי שיעשה זאת 5 ימים בשבוע עם הפסקה של יום ועוד יום לא ברצף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות מוקדמות ודופק 60הגנן05/02/2017
אני לאחר אבלציה בגלל SVT לפני שנים.מזה שנה ויותרהתקפי פורפור אשר טופלו בבטבלןקר ללא הצלחה טמביקור אף הוא ללא הצלחה ומזה מספר חודשיפ פרוקור וקרדילוק 2.5 מג בנוסף אורקסר פלוס בגלל מצא שיליתר לחץ דם עשתה מאוזן. בחודשים אחרונים יש לי התקפים חוזרים של פעימות מוקדמות וכמעט כל יום היות והדופק שלי בסביבות 60 לדקה לא יכולים להעלות לי את הבטה בלוקר.לא היו התקפי פרפור בחודשים ארונים אולם ההתקפים של פעימות מוקדמות עם דוקומנטציה מאד מפריעים.. האם יש מחשבה נוספת לגבי טיפול ממולץ ומה צריכה להיות הסיבה אם בכלל לפנות לטיפול דחוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות מוקדמות
פרופ` דוד רוט06/02/2017פעימות מוקדמות אינן מסוכנות. לכן אין חובה לטפל בהן, במידה והן מאד מטרידות ניתן לטפל בהן. עליך לפנות לקרדיולוג לשם כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ בענין בדיקת הולטרחנה שבו04/02/2017
שלום דר,
יש לי זימון לבדיקת הולטר ביום ב ה-6.2
כרגע אני בארהב ועומדת לטוס חזרה בשבת זו (4.2)
שאלתי - האם התצורות שחלות בגופי והגורמות ל get leg
עשויות להשפיע על תוצאות הבדיקה.
תודה מראש
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
פרופ` דוד רוט04/02/2017לא סביר שטיסה תגרום לשינוי משמעותי בתוצאות הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עמומים בחזה לבן 25מודאג02/02/2017
שלום,
הבן שלי בן 25, מתלונן על כאבים עמומים בחזה, בעיקר בצד שמאל, כאבים שבאים והולכים כמעין דקירות קטנות. במיון עשו צילום חזה שיצא תקין, אק"ג תקין, טרופונין וcpk תקינים, חום גוף נורמלי, לחץ דם קצת גבוה לגילו 150/83 ובנוסף אקו לב בקהילה שיצא תקין. מה הסיכוי שיש דלקת בקרום או שריר הלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה
פרופ` דוד רוט02/02/2017לאור כל הבדיקות שציינת כי היו תקינות לא סביר שמדובר בדלקת קרום הלב או שריר הלב אך חסרה בדיקה של מדדי דלקת כמו שקיעת דם או CRP במידה וגם בדיקה כזו בוצעה והיתה תקינה מאד לא סביר שמדובר בדלקת כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון של troponin t ו-ck
מודאג02/02/2017תודה על התשובה המהירה פרופ'. אני מצרף את תוצאות בדיקות הדם:
Troponin T = <0.013 ng/ml
Ck (cpk) = 85 u/l
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
פרופ` דוד רוט03/02/2017בדיקות אלה תקינות אבל כמו שכבר ציינתי צריך לבדוק מדדי דלקת כדי לשלול דלקת קרום הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון ערכים של ESR ו- CRP
מודאג08/02/2017ESR= 2 mm/h בטווח ערכים בין 0 ל-7.
וצירפתי תמונה של CRP.
האם תקין?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדדי דלקת
פרופ` דוד רוט08/02/2017מדדי הדלקת בטווח התקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדי דלקת שאינם סטרואידיםמור02/02/2017
שלום. קודם כל תודה רבה לכם על עבודת הקודש שאתם עושים כאן בפורום.
בן 25 עם לחץ דם קצת גבוה.. בסביבות ה- 140/85 לפעמים יותר לפעמים פחות. איזו תרופה נוגדת דלקת לא סטוראידית הכי בטוחה לשימוש? ולמה תרופות כאלה מעלות את הסיכון להתקפי לב?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NSAIDs
פרופ` דוד רוט02/02/2017תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידים NSAID חלקן מעלות את הסיכון להתקף לב אך רק אם נלקחות למשך זמן ארוך (חודשים) ברציפות. אם נלקחות למשך מספר ימים בלבד אין בעיה. תרופה אחת מקבוצה זו שלא מעלה סיכון להתקף לב היא נקסין אך לתרופה זו יש תופעות לואי אחרות - למשל כיב קיבה או דימום ממערכת העיכול. לכן יש להתייעץ עם רופא המשפחה לפני שמתחילים טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקב הפרעות קצב רבותפרופ` מיכאל אלדר26/01/2017
עקב הפרעות קצב רבות האם אפשר פיענוח של בדיקת הולטר אקו יצא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר
פרופ` דוד רוט27/01/2017ההולטר מראה קצב בסיסי תקין עם פעימות מוקדמות שהן תופעה לא מסוכנת ברוב המקרים. יש לחזור עם תוצאות ההולטר לרופא שהפנה אותך לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
מני27/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב מולטאק עם אליקויסרותי אלמוג21/01/2017
שלום רב .אני בת 74 עם פרפןר פרוזדורים. מקבלת מולטאק 400 פעמיים ביום וקומדין לדילול. רוצה לעבור לאליקויס לפי המלצת הקרדיולוג.רופא משפחה אומרשקרא שלהדור החדש כוללאליקויס לא הולך עם מולטאק. האם ידוע לך משהו על כך. בתודה רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד רוט21/01/2017מולטאק גורם להפרעה בפינוי אלקוויס (וגם קסקלטו ופרדקסה) מהגוף לכן גורם לעליה של הרמתם בדם. לפיכך השילוב לא מומלץ ,ואם יש אי ספיקת כליות הוא אסור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמולטאק עם אליקויס
רותי אלמוג22/01/2017פרופ. רוט תודה על תשובתך. אני לא ממש מבינה מה פירוש פינוי אליקויס מהגוף ולמה גורם. אתה מוכןלהסביר בצורה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` דוד רוט22/01/2017כל תרופה מתפנה מהגוף תוך זמן מסויים לכן צריך ליטול מנות חוזרות. המולטאק מעכב את פינוי האליקוויס לכן רמת האלקוויס עלולה להפוך לרעילה בנוכחות מולטק למרות שנוטלים אלקוויס במינון מקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בצד שמאלמ19/01/2017
בימים האחרונים התחלתי להרגיש מעין דקירה בחזה בצד שמאל.. הכאב עצמו הוא כאב חד מאוד לשנייה עד שתי שניות..בדרכ זה קורה בעמידה או בנשימה. לפני כמה ימים ביצעתי אקג שיצא תקין. לדעת הקרדיולוג שבדק אותי פיזית זה לא נובע ממקור לבבי ולא רוצה בשלב זה לשלוח לבדיקות מיותרות כמו סיטי או צינתור וירטואלי בגלל כמות הקרינה. הכאב יוצר אצלי המון חרדה, האם יש מקום לבצע בדיקות אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה
פרופ` דוד רוט20/01/2017על שאלה כזו לא ניתן לענות בפורום אנטרנטי. עליך לחזור לקרדיולוג ולשאול אותו שוב או לפנות לחוות דעת שניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)