מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלבטות ודילמה כייצד לנהוג עם הבעיה שליאריה02/11/2016
שלום ד'ר
אני בן 57 עם י.ל.ד יתר שומני דם , היצרות 25% בקרוטיס, MVP ומטופל בטריטייס 5 שתיים ליום,ליפיטור, מיקרופירין 75, קרדילוק חצי מ 1.25 פעם ביום.
מזה כמה שנים ידוע לי שאני סובל מפעימות מוקדמות, עלייתיות, וגם חדריות,
היות ויש לי בראדיקדיה, לא טופלתי אז באף תרופה,
לאחר שחזרתי לקרדיולוג שאבחן את זה עם תלונות שהפעימות המוקדמות מציקות לי, יעץ לי לקחת מינון נמוך של קרדילוג,חצי מ1.25
הייתי לוקח את זה בימים שממש הציקה לי התופעה,
ועכשיו לסיבה בגללה פניתי לכאן,
לפני כשנתיים היה לי מצב של PAF שעבר מעצמו כשהיגעתי למיון
מיד פניתי לאותו קרדיולוג שהוא מומחה להפרעות קצב לב, והוא נתן לי טמבוקור 50 שתיים ליום וגם כדור קרדילוג 1.25
לאחר שהדופק היה בבקרים כ48 המליץ הרופא לקחת רק חצי כדור קרדילוג ,כלומר 0.6 מג
עברו כבר כמעט שנתיים מאז ,לפני שבוע עשיתי א ק ג , לאחר שסיפרתי לרופא, שאחרי שאני לוקח את הטמבוקור והקרדילוג, אני מרגיש לא הכי טוב למשך מספר שעות, תחושה של כמו אי שקט, או "התרגשות", הוא שלח אותי לעשות אקג אצל האחות, ושם היה הדופק 43, הדופק עולה בזמן עמידה ישיבה או פעילות ל50+ ו60+
רופא המישפחה שראה את זה אמר לי להפסיק מיד את הקרדילוג או שזה יגיע לקוצב לב,
אמר לי שאם אמשיך לקחת הכדור ארגיש חלש ומסוחרר,
פניתי לקרדיולוג המומחה, עם האקג , וסיפרתי לו
הוא מצידו אומר לי שאם הדופק נמוך מ40 אז זו בעיה, והוא לא היה משנה לי כלום בתרופות כרגע,והמליץ לבצע הולטר ואקו,
אני גם הבנתי שיש לקחת קרדילוג אם לוקחים טמבוקור, כי אם יופיע שוב ריפרוף הוא יהיה מהיר מאוד או קטלני,
הוא נתן לי המלצה לאקו לב והולטר שיהיה בעוד שבוע וחצי
היום בבוקר מדדתי את הדופק עוד במיטה לפני שקמתי לפעילות כלשהיא , והוא היה 44,
אני בדילמה קשה ומיתלבט, לא יודע למי לישמוע ומי צודק, האם להפסיק את הקרדילוג,כמו שאמר לי רופא המישפחה
או להמשיך התרופות כרגיל כמו שאמר לי הקרדיולוג,
אני פוחד שאם אפסיק הקרדילוג ויופיע הרפרוף שוב אכן יהיה קצב לב מהיר ומסוכן,
מצד שני אני לא שש להגיע למצב של קוצב לב
ואני בדילמה נוראית
מאוד אשמח על דעה בעיניין שאולי תקל עליי את ההיתלבטות
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק
פרופ` דוד רוט03/11/2016אם אתה לוקח קרדילוק והדופק תמיד מעל 40 ואתה מרגיש טוב (אין סחרחורת או חולשה) הרי שהדופק עצמו אינו סיבה להפסיק קרדילוק. רק אם יש סמפטומים הקשורים לדופק איטי כדאי להפסיק את הקרדילוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת אנטיביוטיקה על פעימה מוקדמתטל28/10/2016
האם אנטיביוטיקה מסוג אופלודקס יכולה לגרום לריבוי של פעימות מקסימות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה ופעימות מוקדמות
פרופ` מיכאל אלדר28/10/2016למיטב ידיעתי אין קשר בין התרופה לפעימות מוקדמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק נמוך בשינה ועמידהיחיאל25/10/2016
לאחר svt עקב דופק מהיר.
לאחרונה דופק שלי מאוד נמוך
במנוחה 50 ואפילו 45. בעיקר בלילה.
ובעמידה מגיע ל 60 70.
מרגיש תחושת חוסר יציבות.
באקג. rbbb עקב מום מלידה tof מילדות.
98 חמצן רווי. לחץ 120/ 78.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק נמוך בשינה
פרופ` דוד רוט27/10/2016דופק 45-50 בשינה הוא נורמלי. הגוף לא זקוק לדופק מהיר בזמן מנוחה מוחלטת.
עקב המום המולד עליך להיות במעקב אצל קרדיולוג מומחה במומים מולדים בבוגר- יש מרפאות כאלה בשיבא בבלינסון בהדסה ויתכן שבעוד בתי חולים בארץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפור פרוזדורים כמה שאלות חשובות לישי23/10/2016
שלום
אני בן 43 בריא לפני שש שנים פרפור פרודורים ראשון של 170 דופק שהיסתיים באיקאקור במיון ושוחררתי הביתה
עכשיו שוב פעם פרפור גם כמו הקודם בבוקר עם התעוררות האים יש קשר ששנהם בבוקר עוד בטרם קמתי מהמיטה?
במהלך השש שנים ביצעתי אקו לב רגיל שניים במאמץ האחרון לפני 10 חודשים וצינטור וירטואלי פרטי כדי לשלול בעיה והכל תקין
שאלות
האם פרפור נחשב כבעיה לבבית כאשר ממלאים טפסים של ביטוחנסיעות או כל הצהרת בריאות אחרת ?
האם.ב עת פרפור חייבים להגיע למיון או אפשר להיסתפק באזה תרופה ומהי?
קראתי באחת התשובתך שיש משהו שלוקחים בעת פרפור ששמים בכיס שאלתי את רופא המשפחה והוא לוא יודע אנא ציין מהי התרופה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפור פרוזדורים
פרופ` מיכאל אלדר23/10/2016לגבי המועד-קשה לדעת מ 2 אירועים שקרו בהפרש של 6 שנים. צריך לדווח על פרפור כמו על כל בעיה רפואית. אכן יש אפשרות טיפול של תרופה בכיס (לרוב פרופפנון או פלקאיניד), אך יש להתיעץ עם רופא ולקבל הנחיות פרטניות לגבי כמה מתי איך ואיפה מטפלים בפעם הראשונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אחת
שי24/10/2016האם יש הגבלה מסוימת בהרדמה אצל רופא שיניים והאם כדאי לקחת לפני טיפול כדור פרולול?
תודה רבה על תשובותך המהירות והמקצועיות
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב הפרעות הולכה מסוג AV BLOCK 2אבי22/10/2016
אני בן 52 באופן כללי בריא אך ידוע לי שיש לי הפרעת קצב או יותר נכון הפרעה בהולכה מסוג AV BLOCK דרגה שניה בהולטר שעשיתי לפני 15 שנה זה נצפה וגם בהולטר שעשיתי לאחרונה זה נצפה בשני המקרים בלילה תוך כדי שינה בקטעים של ממוצע דופק 39 עם מרווחי RR של 2.3 שניות אין לי שום סימפטומים לא סובל מסחרחורות וגם בדיקת מאמץ מראה כושר גבוה ( 5 שלבים )
למרות שאני לא עוסק בספורט , בעבר עסקתי
שאלתי האם אפשר לחיות עם זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות הולכה
פרופ` מיכאל אלדר23/10/2016אם מדובר בהפרעת הולכה מדרגה שניה מסוג מוביץ 1 או וונקבך (ואני מעריך שזה המקרה) , אין מקום לדאגה וניתן בהחלט לחיות עם זה ללא טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות קצב הפרעות הולכה מסוג AV BLOCK 2
אבי24/10/2016האם יש הבדל בין מוביץ ל וונקבך סוג 1 וסוג 2 זה ממש לא ברור לי או שמוביץ זה דבר אחד וונקבך דבר אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאלון,מוניקה,חיים ושוקי-קודם כדאי להירגע.שגב17/10/2016
גם אני סובל מפרפור פרוזדורים כמעט 3 שנים,
עברתי אישפוזים ,חששות ופחדים רבים בתקופה זו,
במיוחד בעת התקף פרפורים כששומעים באוזניים חזק את הלמות הלב והמכשיר ללחץ דם(סובל גם מ-י.ל.ד.) מראה ערכים גבוהים ונמוכים של לחץ דם בהבדלי דקות ,
מד הדופק מראה דופק- 110 שנופל ל-50,עולה ל-120 וחוזר חלילה .
עם הזמן למדתי לשלוט במחלה ולא לתת למחלה ולפחדים להשתלט עלי .
נטלתי 100 מ"ג טמבוקור ו- 1.25מ"ג קרדילוק שלא עמדו בפרץ והוכפלו ,כן נוסף לי מדלל דם והייתי מוטרד יום- יום,
למדתי לצאת מהבית עם התרופות בכיס למקרה של "הפתעת פתע" של הפרפורים מחוץ לבית(לא נעים לחטוף פרפור באמצע חתונה /טיול וזה קרה)ובעזרת התרופות להפסיק את ההתקפה מבלי לרוץ לבית חולים.
ביקשתי לעבור אבלציה ולהפתעתי,בביקור אצל 2 מנהלי הפורום,הרופאים המליצו לי לא לעשות את זה ,
למרות מה שתאתרי לעיל הרופאים הסבירו לי שבמצבי אפשר לחיות עם המחלה בעזרת התרופות .
בשנה האחרונה הצלחתי לרדת בצורה מדורגת מהקרדילוק,לוקח בזמנים קבועים את הטמבוקור ומדלל הדם ,מבצע פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע וכמעט שכחתי מהפרפורים,
מידי פעם מופיעות פעימות מוקדמות שנעלמות,
יש פתאום גם פרפורים נדירים(משום מקום) שאני עוקב אחריהם "ומושך" אותם עד לזמן נטילת ההקרדילוק (כשאני ערוך לקחת מנה כפולה אם ההתקפה תתגבר), בינתיים לשמחתי זה לא קרה,התרופה כבר מחסלת אותם.
לשוקי-לתת עצות על מגנזיום במקום תרופות ל-פ"פ זה מסוכן,ניסיתי לקחת מגנזיום במקום קרדילוג, הפרפורים באו מהר מאוד ולמזלי אני ערוך לטפל בפרפורים,
זה תומך בקרדילוק,אבל אף פעם לא יכול לבוא במקום התרופה,בטח לא לתת עיצה על כמויות של מגנזיום.
המסוכנת מכל-ההמלצה על אשלגן, האשלגן כשהוא נמוך מידי או גבוה מידי,הוא גורם לפרפורים.
אדם שכמות האשלגן בדמו מאוזנת,אם יטול אשלגן,המינרל יחמיר לו את הפרפורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות,במקם ניסיתי לקחת מגנזיום במקום קרדילוק,צ"ל -
שגב19/10/2016ניסיתי לקחת מגנזיום במקום טמבוקור.
בכל מקרה המגנזיום לא יכול לבוא במקום אף אחת מ-2 התרופות הנ"ל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוך קצב חשמלי לבת 87riva16/10/2016
שלום ד"ר
אמא שלי בת 87 יש לה הפרעות קצב , קצב מהיר, נאמר לה שהיא צריכה לעבור היפוך חשמלי בלב. אמא שלי סובלת מאוסטאופורוזיס קשה, ולפני מס' שנים נפלה שברה את הירך עברה ניתוח ויש לה מסמר לכל אורך הירך והאגן השאלה שלי: האם מותר לה לעבור היפוך חשמלי והאם לא יגרמו לה נזקים לעצמות ולמסמר המתכתי שיש בירך
אודה לך מאוד על תשובה
+ הוסף תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
פרופ` מיכאל אלדר16/10/2016מותר לה לעבור היפוך חשמלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה, חג שמח
riva16/10/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת הולטר לב עקב דופק 150פרופ` מיכאל אלדר11/10/2016
עקב דופק 150 עברתי אקו לב ואחר כך היפוך נוטלד פרדקסה 150 רציתי לדעת תוצאות ההולטר קצב בסיסי סינוס מהירות מינימלית 39 לדקה מקסימלית 82 לדקה ממוצעת 50 הפרעות חדריות פי וי סי אס בכמות נדירה 25 בהקלטה צמד הפרעות קצב על חדריות בכמות לא משמעותית 218 בהקלטה 4 צרורות של טכיקרדיה אטריאלית עד 10 פעימות של 150 לדקה הפרעות הולכה אין שינויים משמעותיים ב אס טי אין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת הולטר לב
פילוסוף סוליטה24/10/2016שלחתי בקשה לפיענוח הולטר לב ב 11.10 ועדיין לא עניתם לי ועניתם לאנשים שפנו הרבה אחרי מה קורה משהו אצלי בהולטר לא בסדר אני מודאגת אנא תשובתכם סוליטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההולטר
פרופ` דוד רוט28/10/2016לפי תאורך את סובלת מפרפור פרוזדורים התקפי ולכן עברת היפוך חשמלי את מקבלת פרדקסה.
בהולטר יש קצב תקין רוב הזמן עם מעט הפרעות קצב קלות ולא משמעותיות. כלומר בהולטר אין ארועי פרפור, אך זה טבעו של פרפור התקפי - הוא מופיע רק מדי פעם ולכן לא מפתיע שלא מתעדים ארועים שלו בהולטר של 24 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קצב מורגשות בחזהיונתן10/10/2016
שלום, אני בן 22
בחודשים האחרונים נמצא בבירור קרדיולוגי בשל הרגשה של הפרעות קצב שמתבטאות על ידי:
א. הרגשה כמו גל עולה מהחזה הימני דרך הפיטמה הימנית לגרון
ב. הרגשה לא נעימה כזאת באמצע החזה מאחורי עצם החזה
שתיהן התבררו כפעימה מוקדמת בגלל שהייתי מחובר בערך חודש ללופ ריקורדר שבו נמצאו הרבה פעימות מוקדמות.
בשבוע האחרון היה לי ועדיין יש לי כאבים בחזה אז הופניתי לבית חולים שעשו לי אק"ג שהיה תקין ובדיקת דם טרופונין שהייתה תקינה. אני רוצה לציין שבשבוע האחרון הדופק כל הזמן גבוה גם במנוחה מתקרב ל100.
היום הייתה לי הרגשה כאילו ממש מאחורי הפיטמה השמאלית כמו רעד פנימי לכמה שניות שחזרה על עצמה כמה פעמים- האם זה יכול להיות הפרעת קצב? אם כן, זה יכול להיות פעימה מוקדמת גם כן או משהו שצריך להטריד אותי?
אני מודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב
פרופ` דוד רוט11/10/2016אם לופ רקורדר תעד בזמן הסמפטומים רק פעימות מוקדמות סביר מאד שהן הגורם לסמפטומים. פעימות מוקדמות הינן תופעה שכיחה ובמידה ותפקוד הלב תקין (לפי אקו) אין בהן סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד הכרה משילוב של אלכוהול ומריחואנהאבישי משה05/10/2016
היי .
לפני יומיים שתיתי בירה אחת על בטן ריקה ועישנתי מריחואנה רפואית -
לאחר כמה דקות הרגשתי רע וכאשר קמתי לשירותים איבדתי את ההכרה לכמה שניות ונפלתי על הפנים .
זה קרה באותו שילוב בדיוק לפני שלושה חודשיים - ביצעתי את כל הבדיקות- MRI,CT
בגיקות דם הכל יצא תקין - ברור לי שאני לא אשלב בין הדברים יותר לעולם .
אבל רציתי לדעת עם זאת תופעה שכיחה ולמה זה קורה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד הכרה משילוב של אלכוהול ומריחואנה - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר05/10/2016יתכן שזה נובע מירידת לחץ הדם כתוצאה מאחד החומרים או שילובם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשילוב של אלכוהול ומריחואנה
אבישי05/10/2016תודה רבה ל התגובה המהירה
איזה בדיקה ניתן לעשות או כמובן להפסיק לשלב בינהם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות לב חזקות, לא סדירות, בדיקת הולטר לבשוש28/09/2016
תוצאות בדיקה הולטר לב
כ 21 שעות הקלטה
קצב בסיסי - סינוס
מהירות - מינימלית 58 לדקה / מקסימלית 106 לדקה
ממוצעת 75 לדקה
הפרעות חדריות PVC'S בכמות של 4 להקלטה
הפרעות קצב על חדריות PVC'S בכמות של 1 להקלטה
הפרעות הולכה - אין
שינויים בקטע ST - אין
הבדיקה נעשתה לפני כחודשיים, הבנתי שזה תקין.
לאחרונה המקרים נשנים בתכיפות גדולה יותר.
כיצד עלי להתייחס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות לב חזקות, לא סדירות, בדיקת הולטר לב - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר29/09/2016ההולטר היה תקין. אם המצב השתנה מציע לגשת לרופא להערכה ויתכן שיהיה צורך לחזור על ההולטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ופעימות חדריות מוקדמותשי27/09/2016
שלום אני בן 52 בבדיקת אקג תקופתית נמצא במאמץ פעימות חדריות מוקדמות מרובות מאוד .ללא עדות למחלת לב אסכמית.האם מותר לקחת ציפרלקס שבעלון התרופה רשום :"אין להשתמש בתרופה אם אתה סובל מהפרעות בקצב הלב כפי שנבדק באמצעות אקג ,בדיקה של תפקוד הלב"אציין שלפני שנתיים היה לי ארוע פרוזדורים חולף שלא הצריך טיפול .תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס ופעימות חדריות מוקדמות - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר29/09/2016למיטב ידעתי אין התווית נגד לנטילת ציפרלקס בשל אירוע בודד של פרפור פרוזדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתנה מינימלית בין אבלציה לרפרוף ואבלציה לפרפור?יוסי26/09/2016
מה זמן המינימלי שיש להמתין בין אבלציה לרפרוף לאבלציה לפרפרור? אחרי אבלציה לרםרוף בשבוע שעבר סובל מפרפור פעם ביומיים למרות טיפול בריתמקס ומעוניין לעבור אבלציה לפרפור בהקדם.
אני מניח שיש להמתין להחלמה מנקודת הכניסה במפשעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המתנה מינימלית בין אבלציה לרפרוף ואבלציה לפרפור? - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר27/09/2016בהחלט הייתי מחכה מעט עד לאבלציה הבאה. ניתן כמובן לצנתר מהמפשעה השניה אך הייתי מחכה עד שיהיה ברור עד כמה הפרפור "עקשני״ ודורש אבלציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.פרפור עקשני מאוד
יוסי27/09/2016הפרפור עקשני מאוד, כל יומיים, למרות נטילה של ריתמקס*3 וקרדילוק מגיע ל120-150 פעימות לא סדירות.
מה זמן ההמתנה המינימלי לאבלציה לפרפור?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.פרפור עקשני מאוד - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר27/09/2016אין זמן כזה- זה תלוי בהיצע ובביקוש במרכזים השונים בהם הפעולה מבוצעת, וקרוב לודאי שזמן ההמתנה קצר יחסית בבית חולים פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
יוסי27/09/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוסי-בדוק החלפת ריתמיקס לטמבוקור.
שגב04/10/2016לא רופא-לא מומחה,כותב מניסיון,
גם אצלי הפרפורים חזרו זמן קצר לאחר נטילת הריתמיקס,
הקרדיולוג החליף לי את הריטמיקס בטמבוקור במינון של 50 מ"ג פעמיים ביום,אחרי שנה הפרפורים חזרו ,העלה ל-100 מ"ג פעמיים ביום וזה עובד,
הקרדיולוג הסביר לי שהטמבוקור חזק יותר.
בנוסף יש כדור בשם מאטלוק ל-פ"פ.(לא נטלתי אותו )
מציע שתבדוק עם הקרדיולוג החלפת התרופה לפני הגעה לצריבה,גם ככה הסיכויים להצלחת הצריבה הראשונה עומדים על-% 50,
אלא אם שיטת הצריבה בהקפאה שיפרה את % ההצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושב שאתה טועה ומטעה
יוסי04/10/2016לגבי סיכויי ההצלחה. בכל מקרה תודה על העיצה - אני כרגע מיוצב עם 300*3 פרופקס עד לאבלציה, שעד כמה שידוע לי עובדת ב-80%-90% מהמקרים.
כשמצטטים סטטיסטיקה צריך להבין באיזזו אבלציה מדובר, לאיזו בעיה ובאיזו טכניקה + מתי נעשה המחקר ועל איזו אוכלוסיה. בלי הנתונים האלו אין לסטטיסטיקה משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית-המון בריאות והצלחה.שנית,,,,
שגב04/10/2016שאל את הרופאים הנפלאים של הפורום על סיכויי ההצלחה בצריבה שאתה הולך לבצע,
לא יודע מי מסר לך נתון של % 80-% 90 הצלחה בצריבה גם אם מדובר בפעם שניה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מחכה שימסרו לי
יוסי04/10/2016אני קורא לבד, יש כל כך הרבה משתנים, זה לא רציני לדבר על זה בצורה כל כך כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרק תהיה בריא.
שגב05/10/2016כאחד שסובל ממחלה טורדנית זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו לב במאמץ עקב פעימות מוקדמות במאמץמתאמן24/09/2016
שלום רב,
בן 25 בריא, הופניתי לבדיקת אקו לב במאמץ אחרי שהופיעו לי פעימות מוקדמות באמצע משחק כדורסל (ידוע על פעימות מוקדמות שפירות במנוחה).
להלן התוצאות:
echocradiographic results:
LVEDd -44
ED posterior wall thickness -10
ED interventricular septum thickness- 10
LA end diastolic diameter- 31
AO root diameter- 31
Ascending aorta diameter- 26
Estimated LVEF- 60
כמובן שהתוצאות כתובת ב - mm
Wall Motion:
MIDANT SEPT-1
BASALANT SEPT-1
MID POST-1
BASAL POST-1
APICAL SEPT-1
MID SEPT-1
BASAL SEPT-1
APICAL LAT-1
MID LAT-1
BASAL LAT-1
APICAL INF-1
MID INF-1
BASAL INF-1
APICAL ANT-1
MID ANT-1
BASAL ANT-1
Summary:
No evidence of left ventricular hypertrophy (L.V.H) . Normal LV chamber size. Normal LV systolic function, Normal diastolic function. Normal mitral valve appearance. Nomitral regurgition. Normal aortic root diameter. Normal aortic valve appearance. No evidence of aortic regurgitation. Normal right ventricular size. Normal appearance of tricuspid valve. No tricuspid regurgitation. the IVC is normal. Can not asses pulmonary artery pressure No evidence of pericardial effusion. Balke protocol, 16.9 mets, BP 180/100 mmHg, peak HR 183/min (94% age pred.), No chest pain, non-specific ST changes, echo: no wall motion abnormalities, Normal LV augmentation at stress.
Diagnosis:
Normal LV chamber size.
Normal LV systolic function, no wall motion abnoramlities, normal LV augmentation at stress.
בדיקה קשה טכנית.
אשמח לתשובה, תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אקו לב במאמץ עקב פעימות מוקדמות במאמץ - תגובה
פרופ` דוד רוט24/09/2016בדיקת האקו במאמץ מראה תפקוד לב תקין במנוחה ובמאמץ, ללא בעיה מסתמית. כלומר בדיקה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפרוף פרוזדוריםבתיה22/09/2016
שלום רב
בגלל דלקת בדרכי הנשימה נרשמה לי אנטיביוטיקה בשם: זטו 250
(Azithromycin 250 mg)
בעלון התרופה נרשם שאין ליטול תרופה זו "באם הנך סובל או סבלת בעבר מבעית בקצב הלב."
לפני כארבע שנים עברתי אבלציה (מוצלחת) של רפרוף פרוזדורים. כיום לא נוטלת תרופות למעט סינטרואיד לתת פעילות של בלוטת התריס.
האם מותר לי ליטול אנטיביוטיקה מסוג זה?
תודה וברכה
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפרוף פרוזדורים - תגובה
פרופ` מיכאל אלדר22/09/2016מותר לך לקחת - אין קשר בין הרפרוף להפרעות הקצב העלולות להגרם מאזיטרומיצין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)