מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מניעת ורידיםדנה03/07/2009
אני בהריון (5) וסובלת מורידים ונימים ברגלים. המצב אומנם לא חמור אבל גם לא יפה. ברצוני לשאול שתי שאלות:
1. האם גרבים אלסטיים משפרים את המצב ומונעים החמרה בהופעת נימים וורידים?
2. האם קיים הבדל בתוצאות בין גריבת גרביונים שלמים (כולל החלק של כף הרגל) וגרביונים ללא כף רגל או שגרביונים ללא כף רגל אינם מונעים הופעת ורידים ונימים בכף הרגל עצמה ואף עשויים להחמירה?
בברכה
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת ורידים.
ד``ר יאיר גלילי03/07/2009שלום
הדרך היעילה ביותר למניעת ורידים היא לטפל בהם . יש כיום טיפול מאד יעיל ונוח לכך.
באשר לגרב האלסטי, תמיד ממולץ לגרוב כולל כף הרגל כי אחרת היא עלוללה להתנפח בשל לחץ הגרב על הקרסול. גבה הגרב מוכתב מנרחבות בעית הורידים. אם מערבת רק את השוק, ניתן עד הברך, אם כוללת את הירך, כדאי לגרוב גרב אלסטי גבוהה מעל הברך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורדים ברגלייםמון03/07/2009
שלום
יש לי ורדים ברגליים הצבע שלהם כחולוהם דקים וזה מפריע לי מאוד האם יש פתרון כי ניסיתי כל מיני משחות שהמליצו לי שהופיעו הורדים האלה עבדתי הרבה שעות בעמידה והיום כמעט ולא
אני אחרי שתי לידות עזרתכם בבקשה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים ברגלים.
ד``ר יאיר גלילי03/07/2009שלום
ממליץ שתעברי דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים פנימיים. אם אכן יש בעיה כזו, תחזרי אלי כיון שניתן לפתור אותה באופן יעיל ונוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בהריוןסיגל28/06/2009
אני בת 33 שהריון רביעי בשבוע 21 . אני סובלת מורידים - בהריון זה ובקודם- החל משבוע 6 להריון . אני סובלת מכאב חזק מאוד בקימה מהמיטה בבוקר ויכולה ללכת רק עם גרביונים אלסטים שלמים - מכף הרגל עד למרומי הבטן. יש לי ורידים תפוחים מכל הגדלים החל מקפילרות קטנות וכלה באנוריזמות גדולות בירך. התופעה כוללת אצלי גם את רצפת האגן ולביה מג'ור . לציין - כל הנ"ל רק בצד ימין . רגל שמאל נראית נהדר. עבודתי ב7 שנים אחרונות היתה כרוכה בעמידה ממושכת , אך משבוע 20 אני משתדלת לשבת או לשכב כשזה מתאפשר (יש גם 3 ילדים בבית...) . האם יש משהו שאני יכולה לעשות במהלך ההריון לשפר את המצב? ואחרי הלידה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בהריון
ד``ר יאיר גלילי28/06/2009שלום לך
במהלך ההריון ניתן להקל באמצעות הגבהת הרגלים בשכיבה מעל גבה דופן החזה, במהלך שנת הלילה ולפחות כל שעתיים ל20 דקות בשעות העירות במידה ועבודתך מאפשרת. בנוסף ואגידה אלסטית כפי שאת עושה.
כל הריון מחמיר בעיית ורידים קיימת בשני מנגנונים. האחד, ההורמונים שמופרשים מהשיליה גורמים להרחבת ורידים והשני, הלחץ המכני של הרחם על ורידי האגן. הורידים שבולטים בנרתיק מקורם מהלחץ שבאגן ולרוב יש שיפור לאחר הלידה. הורידים הבולטים ברגלים הם לרוב ענפים של וריד פנימי חולה ובו כדאי לטפל לאחר הלידה למען למנוע החמרה בעתיד.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין K המשךמירב תהילה21/06/2009
בסך הכל לקחתי השבוע שתי כדורים של "מולטי ויטמין והוא הכיל 25 מק"ג ויטמין K .
אציין שאני שותה הרבה נוזלים והרבה מים יום יום.
האם המים עלולים לדלל לי את הדם ? ואת הויטמנים בדם ולגרום לי למצב מסכן ?
וכמובן שאני לא יחזור יותר לקחת ויטמנים.עם איני רואה צורך.
צודק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים וויטמין K
ד``ר טל סולומון21/06/2009שלום מירב,
ויטמין הוא חלבון אשר זקוק לפעילות רגילה של הגוף, אך הגוף אינו מסוגל לייצר חלבון זה, לכן הוא ויטה (מהחי) מין (של לועזי לחלבון או חומצה אמינית).
חלבון מהדיאטה מפורק לחומצות אמיניות, ואח"כ נבנה מחדש ע"י הגוף, אך כאמור, הויטמינים הם אותם חלבונים אשר הגוף צריך מבחוץ כי אינו מסוגל ליצרם (לסנטזם).
צריכה יומית שלהם בדיאטה רגילה ומאוזנת (ירקות, פירות, בשר וכו') אינה מצריכה תוספים. אנשים אשר חסרים בויטמינים או שהדיאטה שלהם דלה בהם, מומלץ שייקחו תוספים המכילים אותם.
בכמויות "רגילות", ויטמינים הניטלים אינם יוצרים בעיה, אך צריך לקחת אותם בתבונה, אולי להיוועץ עם תזונאי.
אם אין את צמחונית/טבעונית או מחסירה סוג מזון זה או אחר מתזונתך, את לא צריכה תוספים אלו, אך שוב, אין נזק של מולטיויטמין הנלקח במינון מומלץ!
שתיית מים היא טובה, אך לא להגזים, כן, יש דבר הנקרא הרעלת מים, כאלו ששותים 10-15 ליטר ליום. במדינה חמה כמו שלנו יש לשתות כ 2-3 ליטר מים ביום, אך נא לא להגזים. לבעלי תפקוד כלייתי תקין, אין בעיה בשתיית מים גם מעבר לזה, אבל אין צורך, וכאמור כמות מוגזמת לא מומלצת. לגבי שאלתך, אין שתיית מים גורמת לדילול דם מבחינת קרישיות דם.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Kמירב תהילה21/06/2009
שלום רב שמי מירית בת 20 לא לקחתי בחיים גלולות!
צרכתי שתי כדורים במהלך השבוע של "צנטרום" ויטמנים השבוע כאשר הרגשתי עייפה וחוסר תיאבון ונפתח לי התיאבון.
והצנטרום מכיל ויטמין K נאמר לי שויטמין זה עלול להזיק לקרישת דם ?ועלול ליצור בעיות.?
אציין שאין לי בעיות בקרישת דם והבדיקות הPT PTT תקינות
אבל אני פוחדת .
האם עלול להיווצר לי בעיות.?
כי גם ככה לעיתים אני סובלת מדימומים באף והפה תחושת גוף זר בגרון,
ואשר הרופא אומר שאין קשר לאמוטולוגיה.
ואציין שהתחלתי לשתות הרבה מים ואני דואגת לשתייה מרובה האם זה עלול לגרום לי בשילוב עם הויטמנים "לדלול הדם"???ולמצב מסכן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין K
ד``ר טל סולומון21/06/2009שלום מירית,
ויטמין K הוא חומר אשר נחוץ לייצור טבעי של פקטורי (חלבונים) קרישה הנעשה בכבד.
ישנם תרופות שתפקידן "לדלל" את הדם ולהפחית את קרישיות הדם. תרופות אלו מעקבות את ספיגת הויטמין ובכך מפריעות לייצור תקין של פקטורי הקרישה....
מכיוון שאת לא נוטלת תרופות לדילול דם, נטילת ויטמין K כחלק מנטילת ויטמינים זה בסדר.
מניעת ספיגת ויטמין K גורמת לדילול הדם ולתת קרישיות, ההפך לא נכון בהחלט, דהיינו , נטילת ויטמין K לא מדבירה קרישיות, אלא משאירה את מערכת קרישת הדם בעיינה. כמובן שנטילה מבוקרת ורבה של הויטמין, עלולה להיות מזיקה...כמו כל ויטמין הנלקח ביתר.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים "לא יפות "אור16/06/2009
שלום ד"ר,
אני בת 18 וכבר בגיל הזה יש לי כלי דם שנראים לעין על הרגליים. יש לי בירכיים כלי דם סגוליים ( אני לא בטוחה מהו שמם), ואני חוששת שמא הם יתשפטו ויתרבו כי כבר התחלתי לשים לב לכך שיש לי אפילו מאחורי הברך סימנים שנראים שגם מהם משהו יצא אוטוטו. אני רקדנית, כך שזה מאוד מאוד מפריע לי. אני לא יודעת מה לעשות או לא לעשות - האם אימוני ספורט עוזרים ? האם הריקוד משפיע? מקלחות חומת או קרות וכו'. בנוסף, ביקרתי אצל כירורג כלי דם שהסתכל לי על הרגליים ואמר לי שאין בעיה רפואית אלא רק אסטית. אם כן, מה אני יכולה לעשות?
מחכה בקוצר רוח לתשובה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגלים 'לא יפות'
ד``ר יאיר גלילי16/06/2009ניתן לטפל בבעיות נימים באמצעות הזרקות או טיפולי ליזר. מדובר בטפולים מתמשכים ותוצאותיהם תלויות בנסיון המטפל ואיכות הציוד שלו. לא ניתן לפתור בעיה זו לחלוטין ויש לחזור מידי תקופה על הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים ברגליםרויטל15/06/2009
שלום רב,
אני בת 29, ו"סובלת" מורידים ברגליים, שחלקם אף בולטים.
פניתי לרופא המשפחה, והוא אמר לי שאין מה לעשות. אין שום טיפול שיכול לטשטש/למנוע.
לפי מה שקראתי בפורום הזה, אני מבינה שדווקא כן יש מה לעשות.
יש לציין שהוורידים החלו "להתפשט" ברגליי עוד בגיל צעיר, בסביבות גיל 20. אני אחרי לידה אחת, ואני ממש לא עומדת הרבה במשך היום. (בתור לסופר זה בטח לא נחשב...)
אמא שלי גם "סובלת" מוורידים ברגלים ואצלה זה הרבה יותר גרוע. יכול להיות שזה גנטי, אבל אני לא רוצה להגיע לגיל 35 כשכל הרגלים שלי "פסים כחולים".
מה אפשר לעשות? למי עליי לפנות???
תודה מראש, רויטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים ברגלים.
ד``ר יאיר גלילי15/06/2009אכן הצדק איתך. ניתן לפתור את בעית הורידים באופן מאד יעיל ונוח בתנאי שהרופא המטפל מיומן ומנוסה.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברגל שמאל מעל הברךמירי14/06/2009
דר' שלום,
מזה כמה זמן אני מרגישה כאבים באים והולכים מעל ברך שמאל בחלק האחורי , יותר לכיוון medial של הרגל, זהו אזור שיש בו וריד נפוח, אני בסוף מחזור וזו הפעם הראשונה שזה מציק לי בשכיבה בלילה, . האם צריך לטפל? באיזה דחיפות?
תודה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ברגל שמאל מעל הברך
ד``ר יאיר גלילי14/06/2009שלום לך. קרוב לודאי שהכאב נגרם מבעיה בורידים. אופייני מאד שיש החמרה בזמן מחזור.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים וכתמיםאורית09/06/2009
שלום
אני בת 42 ולפני 6 שנים עברתי טיפול סקלירותרפיה בהזרקות. הטיפול עזר באופן כללי אך זריקה שקיבלתי בכף הרגל גרמה בסופו של דבר להופעת כתם ברגל ,והוריד שהוזרק, היום הוא בולט יותר וצבעו כחול כהה ומכוער. כיום שתי כפות הרגליים נפוחות מאוד ואפילו התחלתי לנעול נעל יותר גדולה במידה. האם ניתן לטפל בוריד ובכתם? האם הנפיחות תרד ורגלי תחזור כמו שהייתה?
יש לציין שאני עובדת בעבודה שיש בה עמידה לזמן ממושך
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות
אורי28/12/2011שלום אורית,
חיפשתי בפורום אנשים שעברו טיפולים כלשהם לורידים ומצאתי את ההודעה שלך.
אני מתלבט בעצמי איזה טיפול לעבור והייתי רוצה להתייעץ איתך.
אם תסכימי אשמח אם תודיעי לי, למייל [email protected]
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורידים וכתמים - תגובה
ד``ר יאיר גלילי29/12/2011שלום לך
ממליץ שתעברי בדיקת דופלקס לנוכחות ורידים לא תקינים חבויים מהעין שעלולים לגרום לתופעות שהזכרת, ושטיפול בהם עשוי לשפר את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורידים וכתמים
ד``ר יאיר גלילי09/06/2009שלום לך
הנפיחות ברגלים מרמזת שייתכן ונותר וריד פנימי לא תקין, כלומר באי ספיקה. לא ברור לי משאלתך האם הטיפול שעברת היה בהנחיית אולטרהסאונד, ואז מאתרים ומטפלים בוריד פנימי שאינו נראה לעין והוא מקור הבעיה, או בהזרקות רגילות בהן מטפלים רק בענפים. יש לכך חשיבות עליונה, כיון שרק אם הוריד הפנימי טופל כראוי, הבעיה נפתרת הן מבחינה רפואית והן מבחינה אסטטית.
ממליץ שתעברי דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים. במידה ויש אי ספיקה, תחזרי אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר בדיקת DUPLEX מערכת הורידיםשוש06/06/2009
אני סובלת מזה מספר שנים מוריד הבולט מאוד ברגל שמאל בצד הרגל מהברך ומטה כ- 20 ס"מ
לאחרונה אני רואה ורידים נוספים קטנים מאחרי הברך (אותה רגל) ומדי פעם מרגישה עייפות חזקה ברגל זו.
בבדיקה שנערכה לאחרונה במערכת הורידים העמוקה נכתב שאין עדות ל-D.V.T
במערכת הורידים השטחית ברגל שמאל נכתב - אי ספיקה ספנו פמורלית. אי ספיקת שסתומים בירך ובשוק. רפלוקס מעל לדליות המורחבות.אין אי ספיקה בספנה הקטנה.
ברגל ימין התוצאה היא רפלוקס בשליש העליון של השוק.
מומלץ גרב אלסטי עד הברך. אינני מעוניינת כרגע בהתערבות ניתוחית.
שאלתי היא- האם ניתן לטפל בבעיה בדרך אחרת (לייזר ,קצף ) ולהעלים את הורידים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר בדיקת DUPLEX מערכת הורידים
ד``ר יאיר גלילי06/06/2009שלום לך.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Restless legsציפי03/06/2009
האם RESTLESS LEGS קשור לורידים ברגליים כי גם אימי ואני סובלות מורידים וכן גם מתופעת ה- SYNDROM LEGS.
מה ניתן לעשות כדי להקל.
תודה ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Restless legs
ד``ר יאיר גלילי03/06/2009לעיתים בהחלט קיים קשר לבעית ורידים ולכן ממליץ בשלב ראשון לעבור דופלקס ורידי רגלים. אם לא תקין, תודיעי לי. אם תקין, ממליץ לפנות לאורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים ברגליים - סרום אלזהאיפי31/05/2009
ראיתי פרסום על סרום בשם "אלזה" שאמור לטשטש ואף להעלים ורידים ברגליים.
נשמע לי קצת חשוד, מה גם שבאתר שלהם כתוב "באישור מסרד הבריאות" וזה עוד יותר מחשיד.
מישהו שמע או ניסה את הסרום ויודע משהו על המפיצים שלו - סילבר פארם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרום אלזה
ד``ר טל סולומון01/06/2009בוקר טוב,
החומר שאת שואלת לגביו הוא מקטגוריית חומרים קוסמטיים, אשר הפיקוח לשיווק שלו אמורה להיות ע"י משרד הבריאות. אין זו תרופה, לכן איני מכיר את יעילותה ותופעות הלוואי שלה (אם כלל קיימות). כמו כל תכשיר חדש, קוסמטי מפרסום - המידע לגביו מוגבל, ונדרש לבדוק את יעילותו אינדיבידואלית. באם תהיי מעוניינת בדרכים הקונבנציונליים של הרפואה המערבית, תוכלי לפנות למרפאות כלי דם/ורידים סמוך למקום מגורייך, להערכה, אבחון והמלצה לטיפול בהתאם.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרום אלזה
אורה06/08/2009הישתמשתי בסרום אלזה במשך חודשיים ולא היה שום שיפור זה ניראה לי חרטה ברטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן אפשר להשיג את המוצר?
רונית נעני06/12/2010השתמשתי במוצר במשך שנה ואין לי אפשרות כרגע להשיגו שוב
האם למישהו יש מושג מאיפה אפשר להשיג? טלפון? אתר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן אפשר להשיג את המוצר? - תגובה
ד``ר טל סולומון06/12/2010אין זו תרופה...אין לי מושג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגליים סגולותעינב29/05/2009
שלום רב.
אני בת 31 בריאה.ישנה בעיה כאשר אני עומדת או יושבת עם רגליים מסוקלות כלהרגל מהירך ועד כף הרגל .מקבלת גוון אדום כהה עם כתמים סגולים.כאשר הרגליים מורמות אין שום בעיה והצבע תקין.עליי לציין שגם אחותי סובלת מאותה בעיה. מהו הדבר? והאם ניתן לטפל.( מבחינה קוסמטית זה ממש מפרריע) תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים סגולות
ד``ר טל סולומון30/05/2009שלום עינב,
קשה קצת דרך האתר לאבחן את המצב שאת מתארת, אבל בכל מקרה...נשמע כמו אי ספיקה ורידית.
אני מניח (כי לא אמרת), באם זה מלווה בתחושת חום/קור, כאב?
האם יש ציור ורידי מוגבר? יש צד אשר זה מופיע יותר.....
את צריכה להגיע למרפאת כלי דם ולבצע בדיקת אולטראסאונד של ורידי הרגליים, ומשם ניתן להתקדם הלאה באבחון ופתרונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות קשה ביך ובקרסולאלי22/05/2009
אבי אושפז לאחרונה עקב נפילה וחבלה בברך ונפיחות גדולה בקרסול ובירך ימין, בן 73 ללא בעיות סוכר( לחץ דם גבוה ) משקל 145 ק"ג בריא בדרך כלל.
כעבור 3 ימים שוחרר לביתו עם אבחון של צלוליטיס טאומטי ומתן אוגמנטין ( 850 פעמיים ביום )
מזה 3 ימים אין שיפור והרגל ללא שינוי יצויין כי אין כאבים והוא הולך כרגיל
מה עושים ?
תודה אלי
0* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות קשה בירך ובקרסול
ד``ר טל סולומון22/05/2009שלום אלי,
נפיחות בקרסול ובירך לאחר טראומה לברך יכולה לנבוע מדברים רבים. הטיפול האנטיביוטי הוא לדלקת העור וטפולותיו, אך ייתכן כי יש גם פצע מזוהם (?). לפי התאור שלך ישנה נפיחות קריבנית ורחיקנית מהפגיעה, ייתכן כי יש פגיעות או חבלות נוספות, שאינך יודע עליהן. מה שחריג הוא שזה ללא כאבים. מצב של נפיחות רחבה כזו מצריכה שלילה של פקקת ורידים עמוקים (DVT). לשם כך יש צורך בביצוע אולטראסאונד של ורידי הגפה, ויפה שעה אחת קודם. פקקת זו, אשר מקורה בטראומה, ולפי התאור שלך נרחבת, מצריכה טיפול (נוגדי קרישה). לחולפין, ייתכן כי ישנה הרחבה של הדלקת שציינת (צלוליטיס), ולמרות הטיפול האנטיביוטי הפומי, אין שיפור רק החמרה. גם מצב זה מצריך פניה חוזרת למיון. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל ימנית כחולהרוחמה18/05/2009
שלום רב,
ביתי בת 12.5 , לפני 4 חודשים היה שבר מאמץ ברגל ימין (אובחן במיפוי עצמות). כרגע מרגישה טוב.(אינה עושה מאמץ יתר עם הרגל).
מזה מספר ימים רגל ימין נעשית כחולה בהדרגה(קודם לבן עם נקודות בהירות, אחר כך אדמדמה ולבסוף כתמים כחולים). זה קורה מספר פעמים ביום. אינה מרגישה נימול ברגל.
אבקש לדעת האם זה קשור לפציעה שהייתה, הסבר מה קורה לרגל, ולקבל הכוונה למי עלי לפנות .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל מכחילה
ד``ר טל סולומון18/05/2009הממצאים הנ"ל אכן חריגים. השינויים בצבע הרגל יכולים לנבוע משינויי טמפרטורה, תגובת יתר של התכווצות כלי דם, או אי ספיקה ורידית. אני מניח שלא היו תופעות נוספות שלא צויינו כאן כגון כאב, נפיחות, רגישות או כ'. כדאי להראות את הממצאים ב"זמן אמת" לרופא המטפל, אשר יוכל להפנותה לברור נוסף אצל ריאומטולוג, אורטופד או אף רופא כלי דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר סולומון תודה רבה.
רוחמה18/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)