מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היד שלי מאדימהיניב גרינברג17/05/2009
כאשר אני הולך או פשוט מוריד את הידיים למטה הידיים שלי מאוד מאדימות, וכאשר אני מרים אותן למעלה, הן חוזרות להיות לבנות.
אני רק רציתי לוודא שזה נורמלי, אתם יכולים לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד מאדימה
ד``ר טל סולומון17/05/2009שלום,
לפי התיאור שלך, לא נראה כי ישנה בעית כלי דם. אני מניח שאם לא ציינת, אין מדובר בכאב או מיחושים אחרים.
כאשר היד מופנית כלפי מטה, יותר דם זורם אליה (כח כבידה), והדבר תקין. באם יש תלונות נוספות, כדאי להיוועץ ברופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תם כחול גדול באזור הסנטרד``ר טל סולומון09/05/2009
אתמול קרה משהו מוזר...
בני בן ה-10 עשה מעשה קונדס: חסם את פיו באמצעות כוס זכוכית ושאף אוויר - מצב שיוצר ווקום וכתוצאה מכך נוצר לו כתם כחול גדול באזור הסנטר - שטף דם ענקי.
האם ניתן לעשות משהו? תוך כמה זמן זה יחלוף? האם זה יעלם לחלוטין?
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם בסנטר
ד``ר טל סולומון09/05/2009בוקר טוב דנה,
שטף הדם שאת מתארת מקורו ככל הנראה בקרע של כלי דם קטנטנים מתחת לעור.
מכיוון שהארוע היה אמש ואין את רואה פרט לשטף הדם דבר אחר, איני חושב שיש מקום לדאגה.
למרות האמור לעיל, הייתי מרגיש (וגם את!) הרבה יותר שקט לקחת אותו לחדר מיון שכירורג יתרשם משטף הדם הזה ומה מקורו ובאם הוא בגדילה או במצב יציב.
בהנחה כי יש רק שטף דם תת עורי, העור ישנה את צבעו מאדום, לכחול, לירוק-צהוב ולבסוף הכל יעלם. תהליך כזה יכול לקחת עד סיומו מספר שבועות, תלוי בגודל שטף הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידיםאנה03/05/2009
אני נוטלת רואקוטאן ואתמול התחלתי את החודש השלישי.הבחנתי במינים שיצאו ברגליים ובבית החזה האם יש קשר לרואקוטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים
ד``ר יאיר גלילי03/05/2009מבין שהתכוונת שיצאו נימים לאחר הטיפול בתרופה. ממליץ שתפני שאלה זו לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלמת ורידיםשלומית15/04/2009
שלום,
יש לי כלי דם דקים בצבע כחול מאחורי הברך (שאינם בולטים מעל העור) שאני מעוניינת להעלים.
אודה אם תענו לי על מס' שאלות בנושא:
1.האם ניתן להעלים אותם ע"י לייזר ולא הזרקות?
2. האם יש שיטות העלמה נוספות מלבד הנ"ל (אולטרסאונד?!) ומהן תופעות הלוואי שלהם?
3. מה השיטה היעילה ביותר?
4. מה השיטה המהירה ביותר?
5. מה השיטה עם מס' תופעות הלוואי הקטן ביותר?
6. האם לטיפול בלייזר יש תופעות לוואי של פיגמנטציה כמו בהזרקה?
7.כמה טיפולים בממוצע עליי לעבור? ובאילו מרווחים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בנימים
ד``ר יאיר גלילי15/04/2009שלום
עקרונית ניתן להעלים כלי דם כפי שתארת בליזר, אם כי הלייזר יעיל יותר בנימים האדומים הדקים והזרקות יותר יעילות בכחולים. מדובר על הזרקות בלא צורך בסיוע אולטרהסאונד כיון שמדובר בנימים שטחיים הנראים לעין בלי מקור עמוק יותר . אין הבדל במהירות התגובה. בלייזר ישנו שיעור דומה של פיגמנטציה להזרקות. מס' הטיפולים נגזר מנרחבות הבעיה , מיומנות המטפל ומידת התגובה לטיפול שהיא אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופלר ורידים,צליל15/04/2009
ברצוני לברר, אימי עברה אולטרסאונד דופלר ורידים: הממצאים, ורידים שיטחיים, מימין תקין משמאל:יש עדות לאי ספיקה מאזור דיסטלי בירך ועד האזור הפרוקסימלי בשוק, דליות שטחיות שיוצאות מהספנה עם אי ספיקה קלה, בספנה מימין אין עדות, אך באספקט האחורי של השוק עם אי ספיקה בתוכו, בספנה קטנה משמאל אין עדות, מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי ספיקת ורידים. דופלר ורידים
ד``ר יאיר גלילי15/04/2009המשמעות היא שיש בעיה בורידי רגל שמאל. מצב שנקרא אי ספיקת ורידים.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימיםיעל12/04/2009
היי,
אני בטיפול ה-4 בהזרקות להעלמת נימים בצידי הירך. הנימים מפוזרים מאוד ודקיקים במיוחד, כך שלא ניתן בעזרת המחט לדקור את כולם מאחר והמחט יותר עבה. הרבה מהנימים נעלמו באמת אך עדיין יש נימים מפוזרים בצידי הירך. הם ממש דקים וקטנים ולא ארוכים. צבעם כחול ואדום בעיקר.
האם טיפול השלמה בלייזר יעזור לאותם ימים קטנטנים?מה באמת ההבדל בין הטיפול בלייזר לבין הזריקות? מה יותר יעיל? כמו כן, נשארו לי כתמים על העור באזור ההזרקות . צבעם ורדרד בהיר. האם הם יעלמו? האם חשיפה לשמש מזיקה בשלב זה? ואם כן הקיץ בפתח אז עד מתי אסור להיחשף לשמש?
תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימים
ד``ר יאיר גלילי15/04/2009ליזר מתאים יותר לנימים האדומים הדקים והזרקות מתאימות יותר לנימים הכחולים הרחבים יותר.
הכתמים לרוב דוהים בהדרגה תוך מס' שבועות עד חודשים.
אין החמרה בעקבות חשיפה לשמש כי לא מדובר בפיגמנט הקשור לשמש אלה לברזל שבכדוריות הדם שהתפרקו בעקבות הטיפול. הפיגמנט נספג בהדרגה ע''י תאי הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בולטים בגב כפות הידייםדנה10/04/2009
שלום רב,
אני בת 60 בריאה ולא נוטלת שום תרופות.
מגיל צעיר יש לי ורידים קטנים ברגליים בצורת רשת עכביש. הורידים אינם בולטים מעל פני העור , אולם צבעים סגול חזק וזה איננו אסתטי. לא טיפלתי בזה עד כה כי הכמות היא גדולה מאד ועלות הטיפולים תהייה גדולה ביותר. אני מסתירה זאת בעזרת מכנסיים או גרביים.
בשנים האחרונות ראיתי כי הורידים בכפות הידיים נעשו בולטים, בייחוד הוריד בכף יד שמאל.
לצערי לא ניתן להסתיר את כפות הידיים. זה מפריע לי מאד כי הופעתי הכללית מטופחת והידיים נראות זקנות.
האם ניתן לטפל בהזרקות בורידי כפות הידיים כפי שעושים בורידי הרגליים ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בכפות הידיים
ד``ר יאיר גלילי10/04/2009בהחלט לא מומלץ להעלים ורידים בולטים בכפות הידיים למרות שניתן לעשות זאת. הסיבה לכך היא שורידי הידיים הם המקום ממנו נלקחים לעיתים דגימות דם לעיתים רחוקות יותר[ונקווה שלא יהיה בכך צורך] הם המקום בו מחברים קוים למתן תרופות ונוזלים לתוך המערכת הורידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורידים בכפות הידיים - שאלת המשך
דנה11/04/2009תודה על התשובה.
בכל זאת הייתי רוצה לדעת אם ניתן להעלים לפחות את הוריד הבולט ביותר מבין שלושת הורידים הבולטים , לפחות בכף יד שמאל שבה הורידים בולטים יותר. (כוונתי לוריד השמאלי ביותר הקרובה לקמיצה) .
האם ניתן להסתפק בורידים של יד אחת בלבד למקרים עתידיים כפי שתואר על ידך ?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורידים בכפות הידיים
ד``ר יאיר גלילי12/04/2009באופן טכני ניתן להעלים את הוריד אבל גם ורידים בשכנותו עלולים להיפגע ולא הייתי ממליץ על כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופלר ורידים
צליל16/04/2009מה בושה וחרפה? שמי אור, רק לך קראו אור שנולדת? לא הבנתי יש לאימי בעיה וברצוני לשתף שהרופא יעזור, מה העיניין? להתחזות בשם אחר ששמי אור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורידים בכפות הידיים.
ד``ר יאיר גלילי12/04/2009טכנית, ניתן להעלים ורידים בכפות הידיים, אבל בהחלט לא מומלץ לעשות זאת. הסיבה לכך היא שורידי הידיים הם המקום ממנו נלקחים לעיתים דגימות דם לעיתים רחוקות יותר[ונקווה שלא יהיה בכך צורך] הם המקום בו מחברים קוים למתן תרופות ונוזלים לתוך המערכת הורידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופלר ורידים,
צליל15/04/2009שלום. ברצוני לברר לגבי אימי,עברה אולטרסאונד, דופלר ורידים, הממצאים:ורידים עמוקים, תקין,ורדים שיטחיים:משמאל יש עדות לאי ספיקה קלה, בספנה, מהאזור הדיסטלי בירך עד פרוקסימלי בשוק, עם אי ספיקה בתוכו, מימין:אין עדות לאי ספיקה, אך הודגמו דליות שטחיות באספקט האחרוי של השוק עם אי ספיקה בתוכו, אודה אם תסביר לי המשך תהליך,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצרות כלי דםדקלה31/03/2009
שלום,
האם במקרה של היצרות של כלי דם במוח ניתן להרגיש בכך? אני מרגישה פעמים רבות שבמעבר מישיבה לעמידה ממש מרגישה שקשה לדם להגיע לראש (לחץ דם תקין) . האם זה יכול להיות סימן? אם לא, אז מה הם הסימנים שניתן לחוש במקרה של הצרות כלי דם במוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצרות כלי דם למוח
ד``ר טל סולומון31/03/2009שלום לירי,
בלתי ניתן "לחוש" הצרות כלי דם במוח, אם כי הצרות של כלי דם המובילים דם לרקמת המוח יכולה להתבטא במספר דרכים, תלוי במיקום כלי הדם המוצר, והסיבה להצרות זו.
ככלל, הצרות כלי דם למוח יכולה להתבטא ב: 1) חוסר אספקת דם למוח (= איסכמיה) או ב 2)תסחיפים (=אמבוליות) ממקור ההצרות - קרישי דם או משקעי שומן בדופנות כלי הדם.
ביטוי לחוסר אספקת דם למוח תתבטא בסימנים כללים כמו טשטוש, חולשה, סחרחורות, כאבי ראש וכד'.
תסחיפים יבואו לידי ביטוי ב"סימני צד" דהיינו, אוטמים קבועים או חולפים חד צדדיים, עם הופעת חולשת פלג גוף חד צדדית, שינויי דיבור, צניחת פה וכד'.
חשוב לציין כי גם תופעות תסחיפיות או חוסר אספקת דם למוח אינה חייבת להיות קשורה לכלי דם, אלא יכולה לערב מערכת עצבים, אוזן פנימית, הפרעות קצב לבביות, שינויים בעמוד שדרה וכו'.
אני ממליץ לך לפנות לרופא משפחה שלך, אשר יוכל לראיין אותך הייטב, לבדוק אותך, ולהתוות קו ברור וטיפול בהתאם. לגבי כלי הדם מחוץ לגולגולת, בדיקת אולטרסאונד (דופלר) היא בדיקת סריקה מצויינת ויכולה לתת מידע ראשוני מעולה לגבי מצב כלי הדם בדרכם למוח, ולפי ממצאי הבדיקה ניתן למקד יותר בדיקות בכיוון כלי הדם, או לחפש מקור אחר לתסמינים אותם את (אתה) מתאר (מתארת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דופלקס וורידי גפיים עליוניםאילנה29/03/2009
שלום רב,
בתשובה לבדיקת דופקלס שנערכה לבתי בת 26 , המממצאים כדלקמן: ללא עדות לפקקת וורידית. נרשמה זרימה וורידית תקינה. ממצאי לואי בכף יד שמאל- נגע היפואקוגני ללא זרימת דם בגודל 0.2 0.7 דרמואיד?
אודה לך עד הסבר הממצא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דופלקס ורידי גפיים
ד``ר יאיר גלילי29/03/2009המשמעות היא שיש נגע בקוטר מירבי של 7 מ''מ בכף היד אשר רמת הצפיפות שלו כפי שמודגמת בבדיקת האולטרהסאונד נמוכה, כלומר סביר שמדובר בנוזל הממלא כיס, כלומר ציסטה . האבחנה שסומנה בסימן שאלה היא דרמואיד , כלומר דרמואיד ציסט. מדובר ברוב רובם של המקרים בבעיה לא מדאיגה ושפירה. ממליץ שתפנו לאורטופד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידיםמוטלה27/03/2009
אני כבן 58.5 בשנת 73 עברתי ניתוח ורידים ברגל שמאל בבי"ח איכלוב , 3-4 שנים לאחר מכן חזר לי הורידים וניתחתי פעם שניה את הרגל אצל ד"ר צוייג עמיקם דרך מכבי . לפני כ 5 שנים יצאו לי ורידים ברגל ימין כאשר יש לי 2 מקומות שהוריד נפוח לפעמים עם כאב קטן . לפני כשבוע אני מגלה כי ברגל שמאל המקום בוצע קשירה של הוריד בניתוח חלה פתאום נפיחות כמו כדור פינג פונג . אנ י התענינתי בכתבה של ד"ר טורם מבי"ח רמב"מ על שיטה של סיבים שמכניסים לוריד ומחסלים אותו .
ברצוני לדעת מאחר ואני עובד עיצות מה עלי לעשות ואם אני בגילי צריך חלעבור ניתוח וכל זה שאני חבר קופ"ח מכבי שאני לא יודע האם הם משתתפים בניתוחים מחוץ לקופה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים נפוחים
ד``ר יאיר גלילי27/03/2009שלום מוטלה
השיטה של הכנסת סיבים לוריד מתאימה רק בחלק מהמקרים ולרוב לא מספיקה לפתור את כל הבעיה. הסיבה לכך היא שעל מנת להעביר את הסיב , נחוץ וריד רצוף , ישר שאינו מפותל, אחרת לא ניתן לבצע פעולה זו. לפי התיאור שלך, בעקבות הניתוחים שעברת, הסיכוי שימצא אצלך וריד ישר ורציף מאד נמוכה. לרוב במקרים כמו שלך הוריד מפותל במידה ניכרת וישנם רק קטעים שלו ולא וריד רציף . במקרים כמו שלך, כפי שברוב המקרים האחרים, אני ממליץ על שיטת טיפול בסקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד. במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל לרוב כפי שנוכחת על בשרך, והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.
במידה ותזדקק להנחיות מפורטות, תוכל ליצור איתי קשר למייל [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריד נפוחצחי27/03/2009
לפני שבוע חשתי בוריד נפוח על הפין. ניגשתי לאורולוג שאמר שמדובר ככל הנראה בדלקת בוריד כתוצאה ממאמץ... ונתן לי ונורוטון 300 מ"ג למשך שבוע. כעבור מספר ימים הנפיחות נעלמה וניגשתי לביקורת. הרופא החליט על הפסקת הכדורים שכן הנפיחות נעלמה.
אתמול שוב חזרה הנפיחות, וניגשתי מייד לרופא המשפחה שאמר להמשיך עוד שבוע עם הכדורים.
אני בחור צעיר ובריא, וממש חרד מהנושא (זה אף פעם לא קרה לי).
אודה לעזרתכם!
צביקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריד נפוח
ד``ר יאיר גלילי27/03/2009שלום לך
ממליץ שתפנה שוב לבדיקת אורולוג שכן זהו תחום התמחותו.
אין מניעה שתמשיך בינתיים עם הוונורוטון במקביל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב רגליים+ורידים כחוליםיבגניה26/03/2009
ד"ר שלום,
לפני כשבוע וחצי אמי קמה ממיטתה לאחר השינה ולא יכלה להזיז אותה מרוב כאב.היא לא נפצעה,לא הייתה מכה,והיא נעמדה נכון על הרגל(ימין).ניתן היה לראות כי הרגל נפוחה ונראים ורידים כחולים וסגולים על כף הרגל.היות וחשבנו שזו בעיה אורטופדית פנינו לאורטופד שאמר כי לא יודע להסביר את התופעה.כעת לאחר שבוע וחצי הרגל עדיין לא עברה,להפך מכף הרגל הכאב החל להתפשט במעלה הרגל עד לברך ובנוסף החלה לכאוב הרגל השנייה ואך קצת הידיים.הורידים הכולים והסגולים הופיעו על לבטן התחתונה.
היינו באיכילוב לפני כשבוע ושללו טרומבופיליה והם אמרו שזה אורטופדי למרות שהאורטופד אמר שלא.
עד היום לא היה חום אבל היום היא חשה בחום שעלה וירד.
אנא תאמר לי מה זה יכול להיות ולמי עלי לפנות.
לתשובתך אודה,
יבגניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב רגלים וידיים וורידים כחולים
ד``ר יאיר גלילי27/03/2009אחד הדברים שצריך לחשוב עליהם לפי התאור שלך הוא שיש חסימה בוריד הגדול בבטן שנקרא הוריד הנבוב התחתון - inferior vena cava . כמובן שלא ניתן לבצע איבחון רק לפי השאלה, אבל צריך לשלול זאת.
לדבריך כבר הייתם בבית חולים שם שללו נטיה לקרישת יתר - טרומבופיליה וגם אצל אורטופד שלא מצאו דבר, ממליץ שתפנו לבדיקת מומחה לכלי דם בדחיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמפורל ארטרטיסאור21/03/2009
אבקש אינפורמציה לגבי האבחנה "טמפורל ארטריטיס": 1.לאיזה תחום ברפואה היא משוייכת? 2.באמצעות איזו בדיקה היא מאובחנת? 3.מהם הסימפטומים? 4.מהו הטיפול ? 5.מהם סיכויי ההחלמה? 6.האם המצב הפיך? 7.מה הגורם להופעתה? ואם איזה מומחה אפשר להתייעץ על המחלה ??? בברכה ובתודה, אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Temporal Artiritis
ד``ר טל סולומון21/03/2009שלום אור,
המחלה שאת (ה) מציין, הנה מחלה דלקתית של עורקים גדולים (Giant Cell Artritis). היא נקראת כך כי היא פוגעת בעיקר בעורק הצדע (Temporal artery) אשר בצד הראש, ועיקר הסימפטומים הם כאבי ראש מקומיים, וחד צדדיים. ה"בעיה" שהפגיעה היא פגיעה מערכתית, והדלקת יכולה לפגוע למעשה בכל עורק גדול בגוף. מקור המחלה עלום ולא ידוע. בגלל שמדובר במחלה דלקתית, הטיפול בה הוא בנוגדי דלקת מסוגים שונים, ובעוצמה שונה (חשוב להבהיר כח מדובר בדלקת, ולא זיהום, דהיינו הטיפול לא מצריך אנטיביוטיקה).
אנסה לענות לפי סדר שאלותיך:
1. קשור לתחום הראומטולוגי
2. אבחון נעשה ע"י תאור מקרה החולה, בדיקות דם (כמו שקיעת דם), ויש צורך בביופסיה של עורק
3. סימפטום עיקרי הוא כאב ראש חד וקשה, יכול להגיע להפרעות ראיה ולארועים מוחיים חולפים
4. הטיפול בד"כ בסטירואידים, מדכאי מערכת חיסון ומעכבי חלוקת תאים (כמו מטוטרקסט)
5. אין ממש החלמה, אך ניתן להפוך את המחלה לכרונית ויציבה
6. המצב לרוב בלתי הפיך
7. יש תאוריות שונות להופעת המחלה, אף אחת לא ממש הוכחה
ממליץ שאם את/ה סובל ממחלה זו, יש להפנותך לראומטולוג. ככל הנראה כי תופנה לכירורג לצורך ביופסיה (פשוטה) לאימות המחלה, אך המעקב והטיפול הם בשיטות "שמרניות" ולא פולשניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לך אם תסביר את סעיף 4 שכתבת
אור22/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר סולומון היקר,
אור06/04/2009
אני מודה להנהלת הפורום הנכבדים, שמחקו את ההודעה של המתחזה הזדונית, אך שמתי לב שבטעות מחקו גם את תגובתך לשאלתי, בנוגע לסעיף 4.
אודה לך, אם בזמנך הפנוי, תמצא את הרגע להשיב לי שוב .
בברכה ובתודה,
אור
(ל. ששוחחה עמך בטל, לפני כשבועים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדופלר ורידים,
צליל16/04/2009מה הסיבה שמדברים אלי ככה? מה בושה וחרפה? שמי אור, אורית, ואמא שלי עברה אולטרסאונד דופלר ורידים, במירב בבתים,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבושה וחרפה שנולדתי בשם אור?
צליל16/04/2009אני רציתי עזרה הרופא עזר, לאימי יש בעיה, אני לא מתחזה שמי אור, לא המצאתי שום דבר, יש עוד נשים בשם אור,לא רק את,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבושה וחרפה להתחזות, של גולשים
אור29/03/2009
משועממים, חסרי שכל ורגש אנושי בסיסי של אדם, למצוקותיהם של אנשים אחרים. כנראה, שאין במוגבלותם השכלית והרגשית את היכולת, להבין מספיק את מצוקתו של האחר, עד שמקרה זה או אחר, יגיע גם אליהם ויכה גם בם או בקרובים להם, ואז אולי הם יבינו, שמדברים כאלה, לעולם לא מתבדחים, ובוודאי ובוודאי, שלא על חשבון מצוקתו וגבו של האחר.
ד"ר סולומון,
אני מודה לך, מקרב לב, על כל ההסברים המפורטים, וצר לי שקיימים בקרבנו אנשים כל כך שפלים וחסרי רגישות, שהופכים נושא כל כך רציני וכאוב, כמו גם את הפורום כולו, לבדיחה.
יתר על כן, אני לא מבינה, איך גולש, יכול לפלוש לפורום באותו השם, של כותב ההודעה המקורית, כדי להתחזות ולכתוב הודעות זדוניות ושקריות בשמו.
על כל אלה, פניתי להנהלת הפורומים ולרופא.
בתודה ובברכה,
אור "האמיתית"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ונורוטוןאורנה19/03/2009
שלום 1.האם הונורוטון ג'ל מרחיב את כלי הדם או מכווץ אותם. 2.מה ההבדל מבחינת האפקטיביות בין ונורוטון ג'ל לבין כמוסות ונורוטון 300 /500 מ"ג? 3.במידה ויש הקלה בכאבים האם ניתן להשתמש בונורוטן ג'ל באופן קבוע? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בונורוטון לטיפול בורידים
ד``ר יאיר גלילי19/03/2009השפעת הוונורוטון היא על הקטנת חדירות דפנות הורידים לנוזלים, ולפי כך מתמעטת דליפת הנוזלים דרך דפנות הורידים ובכך יש שיפור בבצקת ובכאב. מריחת ג'ל מקומית על האזור הכואב עשויה להוות טיפול משלים לכמוסות.
עם זאת, כדאי לדעת שאי ספיקת ורידים הנה בעיה שניתן במרבית המקרים לטפל בה באופן יעיל ונוח ע''י רופא מיומן.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהונוטרון
ונוטרון26/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דופלר צווארירותי16/03/2009
שלום לך אבי בן 72 סובל מסוכרת לא מאוזנת כבר 20 שנים בערך. לפני כשנה הוא עבר ניתוח סרטן המעי הגס, כתוצאה מגילוי הסרטן. סיפרתי מעט על מנת שתדע מעט היסטוריה לגביו. בפנייה לנוירולוג בשל כאבים באזור כף הרגל, וירידה בזיכרון, הופנה אבי לבדיקת דופלר קרוטיס צווארי, אי.אי.ג'י. ובדיקת שמיעה. אודה לך אם תוכל מעט להבהיר לי על תוצאות הדופלר CCA- ימין: 63, שמאל: 77 ECA- ימין: 102, שמאל: 159 ICA PROXIMALI- ימין- 80, שמאל: 80 ICA DISTAL- שמאל: 132 צד ימין - ביפורקציה בגובה רגיל, לא הודגם ממצא תסימתי, הודגמה זרימה תקינה בעורקים. צד שמאל- ביפורקציה בגובה רגיל. רבדים טרשתיים במוצא ICA גורמים להיצרות עד 50% ללא הפרעה המו-דינאמית. עורק החוליות - כיוון זרימה תקין. לסיכום: ימין תקין. שמאל - היצרות עד 50% של ICA. תודה עבור תשומת הלב רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דופלר צווארי
ד``ר טל סולומון16/03/2009שלום רותי,
עורק התרדמה הוא עורק אשר מוצאו מקשת האאורטה (אבי העורקים) בבית החזה, ומוביל (דרך הצוואר) דם אל המוח. עורק התרדמה המשותף - CCA מתפצל לעורק הפנימי (ICA) המוביל דם למוח, ואילו החיצוני (ECA) המוביל דם לפנים. עיקר הענין במחלה הטרשתית של העורק הפנימי. מחלה טרשתית של עורקי התרדמה גורמים להווצרות טרשת (שקיעת שומנים בדופן העורק) אשר אי יציבותה יכולה להביא להפרדות חלקים ממנו, ויצירת מקור לתסחיפים למוח = ארוע מוחי. מניעת הארועים נעשים כיום בניתוח או בצנטור, אך ההתוויה לטיפול הנה מידת ההצרות (ככל שההצרות גדולה יותר, יש יותר טרשת שיכולה יותר להתפורר ולגרום יותר לארועים מוחיים). עצם הטיפול בעורקים אלו מהווים סכנה לארועים מוחיים, כך שהטיפול בעורק חולה צריכה להיות כאשר ההצרות הנה במידה כזו שהטיפול הניתוחי (או צנטור) הוא בסכון נמוך יותר מאשר השגחה בלבד. לפי מה שתארת, לאביך אין ארועים נוירולוגיים (סחרחורת אינה ארוע מוחי!), ומידת ההצרות בעורקי התרדמה הם במידה כזו שאינם מצריכים טיפול. מה שצריך עתה זה מעקב רופא כלי דם ולחזור על דופלר עורקי צוואר מדי מספר חודשים. לגבי המשך המעקב והטיפול, אני ממליץ להיות במעקב מסודר במרפאת כלי דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ויש לי שאלה נוספת ברשותך
רותי16/03/2009שלום שוב דוקטור שכחתי להוסיף שהוא נוטל אספירין כבר די הרבה זמן, ככל הנראה בשל הסכרת, האם יכול להיות שבשל כך המצב לא חמור ולא יחמיר? או שאין קשר בין שני הדברים? הנוירולוג שלח את אבי לבדיקה של דופלר צווארי, האם הוא יפנה אותו למרפאת כלי דם? או שעלינו לפנות כבר כעת? התור שלו באמצע חודש אפריל? אני מצטערת אם השאלות קצת נודניקיות, אבל מאוד חשוב לי להפנות את אבי לאן שצריך, על מנת שהמצב לא יחמיר חלילה... אין צורך לרוץ לרופא, אך גם להיות בת יענה זו לא התשובה נכון?? תודה רבה מראש על תשומת הלב רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב מרפאת כלי דם
ד``ר טל סולומון16/03/2009שלום רותי,
הדאגה לאביך מוצדקת, ואין צורך בהתנצלויות.
אספירין - תרופה המעכבת איגור טסיות, הנה תרופה מניעתית המומלצת בעיקר לחולים עם טרשת עורקים, המערבת את מערכת כלי הדם הכליליים (כלי דם המספקים את שריר הלב). סוכרת מהווה גורם סיכון להחמרת טרשת עורקים, אך האספירין לא ניתן עקב הסוכרת בפני עצמה. לאספירין טווח רחב של פעולה, והיא ניתנת לחולים עם טרשת עורקים, לכל החיים (כאמור, בעיקר טרשת עורקים כליליים). בנוכחות מחלה טרשתית של עורקי התרדמה (כפי שציינת), לאספירין תפקיד דומה במניעה של החמרה. האספירין אינו עוצר את המחלה הטרשתית, וגם לא מונע סיבוכים לחלוטין, אך יש לו תפקיד בהאטת תהליכים של חסימת העורק.
לגבי הגעה למרפאת כלי דם - לפי כל הנתונים שציינת לעיל, אין צורך להחפז בהגעה למרפאה כי הנתונים מצביאים כי המחלה בעורקי התרדמה אינם קשים ולא מצריכים התערבות טיפולית בשלב זה. לפי מה שתארת, הוא גם מטופל תרופתית הייטב. למרות זאת, אין ייעוץ זה פוטר מהגעה למרפאה מסודרת, בה ייבחנו כל ההיבטים של מחלתו. ההפניה למרפאת כלי דם היא בד"כ ע"י הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב,תודה רבה עבור תשומת הלב ש
רותי17/03/2009שהקדשת לי, היה לי מאוד חשוב לדעת מה לעשות ולאן לפנות, וסייעת בידי. על כן אני מודה לך מאוד על האופטימיות שנתת לנו, משום שהיינו די בבהלה, וכמובן מכאן נמשיך הלאה. שיהיה לך המשך יום נעים ושוב תודה על הכל רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה!!
אני18/03/2009רציתי להוסיף שאתה ממש תותח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)