מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנפחויות ברגלים ותחושה מוזרהלימונית23/09/2009
ד"ר שלום,
בימים האחרונים מתנפחות לי מאוד הרגליים, גם כשאני בכלל כמעט ולא הולכת ולא דורכת עליהם הרבה.
אמנם שנים אני סובלת מכאבי רגליים, אבל בימים האחרונים זה לא בהכרח כואב, אלא מלווה בתחושה מאוד מוזרה ומציקה.
רוב ההתנפחות היא באזור הקרסוליים ובגב כף הרגל, באזור שקרוב לקרסוליים.
אציין שאני מאובחנת כהטרוזיגוטית לפרוטאין C ו-FV LEYDEN.
האם אני צריכה לדאוג, לגשת לבדיקות? אם כן לאיזה בדיקות?
כמו מה זה נשמע?
בתודה מראש,
ושנה טובה,
לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות ברגלים
ד``ר יאיר גלילי23/09/2009לנפיחות ברגלים - בצקת עלולות להיות סיבות שונות. אחת הנפוצות שבהן היא אי ספיקת ורידים. לכן ממליץ שתעברי דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקה. אם יש אכן אי ספיקה, תודיעי לי ואפרט מה ניתן לעשות. סיבות נוספות לבצקת כדאי לברר אצל רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי להסתיידות עורקים צוואראלי כהן19/09/2009
בבדיקת עיניים שגרתית אמר לי הרופא שהוא מזההסימני יתר לחץ דם
והפנה אותי לבצע דופלר כלי דם צוארי
מה הן התופעות לוואי להסתיידות עורקים צוואריים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי הסתיידות עורקי צוואר
ד``ר טל סולומון20/09/2009שלום אלי,
איני יודע מה גילך, מה מחלות הרקע שלך ומדוע הלכת להבדק בדיקת עיניים זו.
אני חושב כי רופא העיניים התכוון להצרות עורקי צוואר ולא הסתיידויות, וכנראה שהתכוון לעורקי התרדמה - עורקי הקרוטיס.
הצרות בעורקים אלו מקורה בשקיעת חומרי טרשת (שומן/כולסטרול, שברי תאים, טסיות דם ולעיתים סיד=הסתיידות). כל עוד אין הצרות קשה (דהיינו כמות המשקע קל עד בינוני), אין הדבר גורם בעיות.
כאשר ההצרות הופכת משמעותית, ומהירויות הזרימה דרך ההצרות גוברת, ישנה הסתברות גוברת שאותה טרשת תתחיל להיות לא יציבה, להתפורר ולשחרר מתוכה חלקיקים, אשר יובילו בקו ישיר אל המוח ואז יהיה ארוע מוחי חולף (TIA) או ארוע מלא (CVA).
אני חוזר לתחילת תשובתי בשאלה מדוע הוא הוא חשש להצרות זו - יש לכך משמעות באם הנך מוגדר "סימפטומטי" או לבדיקת סריקה ואז אתה "אסימפטומטי" - הטיפול הוא דומה בשתי המקרים, אבל הסיכון לארוע מוחי שונה לחלוטין.
אסכם - הצרות בעורקי התרדמה מעמידה אותך בסיכון ללקות בארוע מוחי, והצרות קשה הינה התוויה לטיפול. אני ממליץ להגיע עם תוצאות בדיקת האולטרסאונד דופלר שתבצע, לכירורג כלי דם להערכה.
(לשאלתך - אין להסתיידויות "תופעות לוואי" אלא ההצרות אם קיימת, מגבירה אצלך את הסיכון ללקות בארוע מוחי)
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתיידות עורקי צוואר
אלי כהן20/09/2009שנה טובה
בן 51 היתה בדיקה שנתית רגילה ואין לי מחלות רקע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת עורקי צוואר
ד``ר טל סולומון20/09/2009טוב שאתה בריא,
ממליץ לבצע את בדיקת הדופלר , ועימה לגשת לכירורג כלי דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דם ונימול/כאב בירכייםאוהבת ופגועה15/09/2009
אני בת 31. מזה כשלוש שנים לערך אני סובלת מכאבים/נימולים בירך חימצונית של רגל שמאל.לא ייחסתי לכך חשיבות רבה. כשעשיתי עיסוי מקומי הכאב עבר, משהו בגוף התרגל לתחושת הנימול ולא נפגעה יכולת התפקוד היומיומית שלי.
בחודש האחרון, שמתי לב כי אותה התחושה מתחילה להופיעה גם בירך ימין החיצונית, אם כי ברמה נמוכה יותר. אולי בגלל המודעות לכך, ששתי הרגליים סובלות מהבעיה, הבחנתי היום כי יש לי שטפי דם בשתי הירכיים החיצוניות בקו כמעט ישר ובדיוק באזור הכאב/נימול שאני חשה.
יצויין, כי היום עמדתי על רגליי במהלך כל היום וכן הלכתי הליכה איטית ועמדתי עמידה רציפה במהלך הרצאה בת שלוש שעות.(גם בשעות הבוקר הייתי בהרצאה במשך 3 שעות ועמדתי על רגליי).
בחשיבה היום על העבר, נדמה לי כי באמת לאחר עמידה ממשוכת או הליכה ממושכת יש לי כאב בירכיים החיצוניות, ונזכרתי כי כבר בעבר היו לי שטפי דם, אך ייחסתי אותם למכות שכביכול חשבתי שקיבלתי במהלך היום...
אני קצת מודאגת מהעניין והייתי רוצה להבין מה פשר הדבר.
מבחנה בריאותית אין לי בעיות רפואיות מסויימות. נטלתי עד לפני חודש וחצי גלולות למניעת הריון(הרמונט) במשך 10 שנים.בנוסף אני צמחונית מזה 17 שנה, אך בבדיקות הדם אין לי מחסור של ויטמינים או ברזל.
אשמח לדעת מה היא ההשערה האפשרית למצב שכזה, מכיוון ולא מצאתי עליו מידע. כמו כן מהן הבדיקות שעלי לעשות וכן מהו הטיפול הנהוג במצבים כאלו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטפי דם ונימול
ד``ר טל סולומון16/09/2009בוקר טוב,
נימול הנו תסמין (עצבי) נוירולגי אשר מקורו יכול להיות מקומי או מעמוד השדרה. סביר כי אם הוא דו צדדי סיבתו יותר מעמוד שדרה גבי. מצב נוסף היא בכל זאת חסר תזונתי - לא רק ויטמינים וברזל נבדקים. אולי יש לבדוק או להתעמק באותם "יסודות קורט" שייתכן שחסרים לך, בכל מקרה, הייתי פונה לנוירולוג לברור.
שטפי דם מתחת לעור יכולים להיות ממקור חבלתי או מבעיית קרישה שיש לברר.
לא ממש ניתן לקשור את שני אלו יחד מבלי שייבדקו כל פרטי תלונותייך ובדיקה גופנית יסודית.
איני מתרשם לפי תלונותיך, יחד עם הממצאים שאת מתארת, כי מדובר (לשמחתך!) בבעיית כלי דם.
למרות האמור לעיל, ייתכן כי את מפרשת "שטפי דם" בירך לאחר עמידה ממושכת כורידים מורחבים ותחושות מקומיות מקורן מהן. בעיית ורידים זו (אם קיימת!) צריכה להבדק וגם יכולה להיות מטופלת ע"י כירורג כלי דם.
אני ממליץ לך להבדק ע"י רופא המשפחה שלך בכוון ברור מתאים, ולפי הבדיקה תופני למומחה המתאים.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ביד/בוריד לאחר עירוימודאגת14/09/2009
שלום
ילדתי ילדה מקסימה לפני יותר משבועיים
אבל מספר ימים לאחר הלידה התחלתי להרגיש כאבים מתגברים באמת היד ממש באזור של העירוי. האזור מעט נפוח, אדמדם וכואב. הייתי אצל רופא שלא מתמחה בכלי דם והוא אמר שזה נראה סביר.
אך מאז עבר שבוע ויותר ועדיין הכאב לא חלף ואני מודאגת ומריצה הרבה סרטים לא טובים בראש.
למי עליי לפנות? לאיזה רופא? האם הדבר שכיח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר עירוי
ד``ר טל סולומון15/09/2009שלום,
ראשית מזל טוב על הולדת בתך.
כאב לאחר עירוי בוריד, מזה שבועיים הינה תופעה חריגה.
קשה לי להתרשם רק מכתיבתך לגבי התמונה הכוללת.
דאגתך מוצדקת ונכונה, אך לא בטוח שמידת הדאגה צריכה להיות גדולה.
לרוב כאב במיקום בו היה עירוי בוריד ביד, נובע מדלקת של הוריד או חמור מכך דרגה זו או אחרת של זיהום מקומי . להלן יש להבדיל בין תגובת הרקמה לזליגת החומרים (אשר עורו לטיפול) מתוך הוריד אל הרקמה מסביב = דלקת , לבין זיהום הרקמה ע"י חדירת מזהם (לרוב חיידקי) בנקודת החדירה של המחט. דבר נוסף אפשרי היא פציעה של עצב סמוך לאזור הדקירה.
התסמינים הקליניים של שלשת האפשרויות הנ"ל מאוד דומות, ורק עין בוחנת ומיומנת יכולה להבדיל ביניניהן. העניין הוא שלרוב גם הטיפול בין שלשת המצבים הוא די דומה - קומפרסים קרים מקומיים, הרמת היד, שמוש בנוגדי דלקת. תוספת אנטיביוטיקה הנה אפשרות קיימת במצבים אלו.
המצב החמור שיכול להווצר הנה דלקת המערבת זיהום של רקמת העור וטפולותיה או אף דלקת של הוריד עצמו עד להווצרות מורסה (אבצס, כיס של חיידקים אשר מונעת הגעת אנטיביוטיקה אליהן, והמשך שגשוג החיידקים בתוכה).
המצבים החמורים הנם לא שכיחים, לרוב כל המחלה חולפת מעצמה.
מכיוון שחלפו שבועיים מאז העירוי, ועדיין את מתארת מיחושים לא תקינים ביד, ומכיוון שאת מטפלת בפעוטה ולא רוצה חלילה להדביקה בזהום, הייתי פונה לחדר מיון סמוך למקום מגורייך, לשם בדיקת היד, והצוות ידע באם יש לערב באבחון גם כירורג כלי דם לזיהוי וטיפול בדלקת/מורסה אפשרית של הוריד. כמובן שמלבד שלשת המצבים הללו (שהם השכיחים יותר בדרגות חומרה שונות), ישנם מצבים נוספים נדירים יותר, אשר מומלץ להיוועץ בהם (בחדר המיון) ע"י צוות מנוסה בעירויים וסיבוכיהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופלר רגלייםרינה11/09/2009
שלום רב!
אי בת 37 ביצעתי דופלר רגליים.
ביצעתי בדיקה niva זרימת דם בורידי גפיים התחתונות.
אחת התוצאות שקיבלתי היא gsv אי ספיקה לכל אורכו.
אשמח לדעת מה תוצאה זו אומרת? מהן השלכותיה? ומהם הטיפולים האפשריים?
האם אפשר לשחרר אי ספיקה ע"י רכיבה על אופניים או הליכה ברגל.
תודה
רינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלר ורידי רגלים
ד``ר יאיר גלילי11/09/2009שלום לך
משמעות הבדיקה היא שבאחד הורידים הפנימיים יש תקלה בשסתומים המכוונים את זרימת הדם, לכן הדם בוריד זה זורם הפוך, כלומר למטה לכיוון כפות הרגלים במקום לכיוון הלב. ספורט מכל סוג שהוא לא יכול לתקן את הבעיה אלה לעיתים רק להקל על תלונות כגון כבדות או נפיחות, אבל גם זה רק באופן זמני.
כתוצאה מהזרימה ההפוכה עולה הלחץ בורידים ומתחילות תופעות כגון בלט ורידים. כאמור, מקור הבעיה הוא בתקלה בשסתומים בווריד פנימי יותר . תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת. טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים ברגליםרותם08/09/2009
שלום
רציתי לדעת איזה טיפולים קיימים להעלמת ורידים שניתנים דרך קופ"ח, ובכלל מהן העלויות?
האם אתה ממליץ על דרך מסויימת?
אני בת 29 ויש לי כמה ורידים בולטים שמפריעים לי, כולל גם נימי דם קטנים
אשח מאוד לעצתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים ברגלים
ד``ר יאיר גלילי08/09/2009שלום לך
ראשית כדאי לדעת מה הטיפולים הקיימים ומה יעילותם.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
ultrasound guided sclerotherapy] – UGS]. ניתן לטפל ביעילות רבה ובנוחות באמצעות סקלרוצזיה מונחית אולטרהסאונד וזאת אך ורק תנאי שהטיפול מבוצע בידיים של רופא מיומן ומנוסה, כיוון שלרמת הניסיון והמיומנות חשיבות עליונה בכל פעולה רפואית בכלל, ובUGS בפרט.
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.
לגבי השתתפות קופ''ח. שתי הקופות הגדולות משתתפות בעלות הטיפולים בסקלרוזציה תחת אולטרהסאונד.
למיטב ידיעתי אין השתתפות על טיפול בלייזר. הניתוחים מכוסים במלואם ע''י כל הקופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעה מייטבית ללקיחת מיקרופיריןדני01/09/2009
מהי השעה המייטבית,בשעות היממה,ללקיחת מיקרופירין
האם רצוי או אפשרי בריאותית\רפואית ליטול אותו בשעה 11 בלילה?
עקב אילוצי זמן
נוטל גם טריטייס רגיל +טריטייס קומפ 2.5 עקב י.ל.ד
סימבסטטין 10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת מיקרופירין
ד``ר טל סולומון01/09/2009אין המלצה ספציפית לשעת נטילת התרופה.
ההתוויה לנטילת התרופה הינה מסיבות מרובות.
ההמלצה הכי טובה היא להיוועץ ברופא אשר המליץ על נטילתה.
בנוסף, מומלץ ליטול לאחר ארוחה, ולהשתדל שלא בצום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידיםיעלי31/08/2009
שלום
יש לי ורידים ברגליים בצבע כחול סגול בירך מקדימה ומאחורה ובשוק לאחרונה שמתי לב לורידים בכף הרגל מעל העקב
כשיצאו לי ורידים בירך העליונה הרגשתי מן משהו שמתפוצץ באותו אזור שיצאו הורידים
מה ניתן לעשות והאם במסגרת קופ"ח
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים
ד``ר יאיר גלילי31/08/2009ייתכן שיש וריד פנימי לא תקין שאינך רואה בעיניים והוא מקור הבעיה. בשלב ראשון ממליץ שתעברי דופלקס ורידי רגלים בשאלה של אי ספיקת ורידים ותחזרי אלי עם התוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אני אמורה
יעלי06/09/2009לפנות לרופאת משפחה והאם והטיפול נעשה במסגרת הקופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורידים בולטים
ד``ר יאיר גלילי06/09/2009ממליץ שתפני לרופאת המשפחה והיא תשלח אותך לבדיקת הדופלקס. כיום אין הטיפול באי ספיקת ורידים, במידה ותימצא אצלך, מבוצע במסגרת קופות החולים אם כי חלקן תומכות בעלות הטיפול שנעשה במסגרת אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרב אלסטיעמי30/08/2009
שלום רב,
קבלתי מרשם לגרב אלסטי וגיליתי מגוון מחירים בין 389 ש"ח לבין 699 ש"ח.
האם מבחינה בריאותית כולם אותו דבר או שיש המלצות או דרישות ?
בתודה מראש
עמי
נ.ב.
במקום אחד אפילו הציעו לי שני סוגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרב אלסטי
ד``ר יאיר גלילי31/08/2009יש שוני בסוג החומרים מהם מורכבים הגרביים כגון חומר סינטטי לעומת טבעי. יש לכך משמעות בתחושה בזמן הגריבה. יש כאלה שאינם מסוגלים לגרוב גרבים אלסטיים מסוג מסויים כי חשים גרד . כמו כן העמידות לאורך זמן שונה בין המוצרים. הדומה בין הסוגים השונים הוא מידת הגרב וכן חוזק הלחץ אותו הוא מספק.
במידה וההתוויה לגרב אלסטי אצלך היא אי ספיקת ורידים, ממליץ שתעבור את אחד מסוגי הטיפולים החדשניים הקיימים היום לפתרון הבעיה בורידים כך שלא תאלץ להעזר בגרב אלסטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת קצףאסתי26/08/2009
האם מותר לעשות פעילות גופנית (ספורט, ריקוד וכו') לאחר זריקת קצף לוריד ברגל?
תודה מראש, אסתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנים לאחר זריקות קצף
ד``ר יאיר גלילי26/08/2009ההנחיה המקובלת היא להמנע מפעילות מאומצת כגון חדר כושר ב24 ש' הראשונות. לאחר מכן אין הגבלה אם כי עלולים להיות כאבים זמניים שיפריעו להגיע למירב המאמץ בפעילות הגופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אסתי26/08/2009תודה על מתן תשובתך.
שאלה נוספת- במקרה שבה נעשתה פעילות גופנית (ריקוד אינטנסיבי) לאחר הזריקה מבלי שעברו 24 שעות, האם עלולות להיות לכך השלכות? האם יש צורך ללכת לבדיקה רפואית?
תודה מראש,אסתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספורט וטיפולי ורידים
ד``ר יאיר גלילי26/08/2009לרוב לא אמור להיגרם שום נזק גם אם התעמלת באופן נמרץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים לא בולטיםמשי21/08/2009
אני בת 25 ובשנים האחרונות העור שלי נהיה די שקוף.
יש לי לא מעט ורידים ונימים אשר נראים לעין אבל לא
בולטים החוצה, באיזור הירכיים בעיקר וגם קצת מתחת
לברך ברגל האחורית.
רציתי לדעת האם בדיקת הדופלר היא מחייבת או שאפשר
לאבחן את המצב לפי הסתכלות.
במידה וחייבים אותה, איפה ניתן לעשות אותה?
יש לי מכבי מגן זהב.
בנוסף, רציתי לדעת האם הטיפול בזריקות יכול להחמיר
את מצבי או להביא למצב בלתי בפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים לא בולטים.
ד``ר יאיר גלילי21/08/2009ניתן לבצע דופלקס ורידי רגלים במסגרת קופ''ח שלך. רופא המשפחה יוכל לשלוח אותך לבדיקה.
טיפול בהזרקות עלול לגרום לשינויים של פיגמנטציה כלומר צבע כהה שחולפים בהדרגה לאחר זמן רב שיכול להימשך מס' חודשים עד יותר משנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני19/08/2009
שלום רב,
כשיש ורידים בולטים ברגליים, מומלץ לא לעמוד הרבה, או שאין קשר בין השניים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בולטים, הודעה של רוני
ד``ר יאיר גלילי19/08/2009שלום
עמידה ממושכת בהחלט עלולה להחמיר מצב של ורידים בולטים.
במצבים בהם ורידים בולטים יש בעיית שסתומים בווריד פנימי יותר שהוא מקור הבעיה. תופעה זו נקראת אי ספיקת ורידים. במצב זה הדם זורם הפוך. במקום ללב, לכיוון כפות הרגלים. אי ספיקת ורידים [venous insufficiency] הגורמת לורידים בולטים [דליות - varicose veins] שהן רק הענפים של הוריד הפנימי הלא תקין , בעיה זו עלולה בהמשך לגרום לנפיחות ברגלים פצעים ודימומים. במקרים אלה הטיפול המומלץ והיעיל ביותר בעל נוחות מרבית ומינימום תופעות לוואי הנו סקלרוזציה מונחית אולטרהסאונד
לגבי שאר הטיפולים הפחות יעילים, טיפול בגלי רדיו [שזה בעצם כבל חשמלי המוחדר לוריד ו'מרתיח את הדם' וגורם לכוויות פנימיות בוריד, ובלייזר שעובד בעקרון דומה אך על קרינת לייזר, מסוגל לרוב רק לפתור רק חלק מהבעיה ורק בחלק מהמטופלים אצלם הבעיה מצומצמת לווריד אחד בתנאי שאינו מפותל או חסום חלקית, דבר שאינו מאפשר טיפול בלייזר. בגמר הטיפול בלייזר לרוב נדרשות פעולות נוספות כגון ניתוחים מקומיים או הזרקות. ניתוח ורידים לרוב נכשל והבעיה חוזרת לרוב בחומרה גדולה יותר. והגרב האלסטית אינה נוחה ואינה פותרת את הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך בשוק הרגלסו אלן11/08/2009
שלום.
אמי נחתכה אמש בשוק הימנית שלה, חתך עמוק שהשאיר אותה מדממת במשך דקות ארוכות. מכיוון שהיא אישה מבוגרת, ישנם ורידים רבים ברגליה ואני תוהה כיצד ייתכם שחתך כזה, שוודאי פצע את הורידים ברגליה, לא גרם לנזק עמוק יותר? הרי ידוע כי אנשים שמחליטים להתאבד, לא עלינו, חותכים את הורידים בידיים. האם יש הבדל בין ורידי הרגליים לידיים בעניין זה?
נב. לשמחתי היא יצאה מכלל סכנה, נחבשה וכפי שקוראים לזה בעיתון "מתלוצצת עם רופאיה" :)
תודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך בשוק ברגל
ד``ר יאיר גלילי12/08/2009קיימת חשיבות רבה למיקום החתך ועומקו. לעיתים חתך שנראה עמוק אינו משאיר כל נזק כיון שאין פגיעה במבנים חיוניים כגון עצבים ועורקים. לעיתים יש נזק לעורק ווריד שאינו חמור ומפוצה על ידי כלי דם אחרים שנותרו לא פגועים.
ממליץ שאמך תעבור בדיקה ע''י רופא מטפל שיבדוק האם נגרם נזק עצבי תחושתי או מוטורי שלא הובחן על ידי אימך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ?למה מתייחסתבתיקה05/08/2009
THIROGLOBULUN בדיקה זו מתייחסת למה?מה בודקים?מה מחפשים ומה הערכים לגביי הבדיקה ,תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס
ד``ר טל סולומון06/08/2009בדיקה זו למעקב אחר תפקוד בלוטת התריס.
הסיבה לבדיקה היא מסיבות אחדות,
כדאי להיוועץ עם הרופא משפחה או אנדוקרינולוג בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים בפניםיאיר05/08/2009
שלום,
כמה שאלות:
1) יש לי וריד בצבע ירוק קצת מתחת לעניים האם ניתן לעלימו ?
בנוסף יש לי וריד במצח בצד שמאל קצת מעל העיין, שמתי לב שהוא מתרחב בצורה גדולה כשאני עושה כושר גופני או כשאני חושב הרבה, האם ניתן לעלימו גם ?
2) אני סובל מהרבה נקודות חן בגוף (שטוחות) האם יש אמצעי כלשהוא היום להעלימם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים בפנים
ד``ר יאיר גלילי05/08/2009שלום לך.
ניתן בחלק מהמקרים להעלים ורידים ונימים בפנים באמצעות טיפול בקרן אור ממוקדת IPL או לייזר. ממליץ שתפנה לרופא עור לייעוץ ובדיקה גם בנושא נקודות החן בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור ממוקדת
eden11/08/2009שלום ,
האם אפשר לקבל הסבר קצת בנוגע למה קרן אור ממוקדת IPL, או כל קרן לייזר אחרת שאמורה להעלים ורידם מהפנים, עושה לוריד?
האם היא מרחיקה אותו מהשכבות העליונות של העור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור ממוקדת או לייזר לורידים
ד``ר יאיר גלילי12/08/2009מנגנון הטיפול של הקרניים הנ''ל בורידים הוא באמצעות מיקוד קרניים המחממות את הוריד וגורמות לפגיעה דומה לכויה אבל מבוקרת וממוקמת כך שלא ייפגעו רקמות שכנות כגון עור , שומן או שרירים. הוריד מגיב לכוויה בנזק שגורם לו להתכווץ ולבסוף להיספג בגוף. לרוב ישנו במקביל לקרן מנגנון קירור מקומי שמונע פגיעה בעור תחתיו נמצא כלי הדם המטופל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)