פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• עגלה ראשונה - sportline
    תמר
    26/04/2022

שלום, קיבלתי כמה המלצות על העגלות של ספורטליין. אשמח להבין מה בדיוק ההבדלים בין הדגמים השונים - pro/xl/pl.

יש הבדל מאוד משמעותי בין המחירים.. אני מנסה להבין למה? והאם יש הבדל בגובה שלהן או בגודל האמבטיה? (חשוב לי שהעגלה תהיה יחסית גבוהה)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עגלה ראשונה - sportline

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבדלים בין דגמי סיילו

קובי סופר
    27/04/2022

שלום תמר,

הPL וה-XL זהות למעט הבדל עיצובי, בPL יש מסגרת מתכת מסביב לאמבטיה ובקשת גגון הטיולון. כלומר היא יותר מעוצבת ובעלת מראה יוקרתי יותר. החיסרון שהעיצוב הזה גם מייקר את העגלה, גם מוסיף משקל ולדעתי קצת בעייתי בשמש כי מתכת מתחממת הרבה יותר מהר. לכן ביניהן ההמלצה שלי תמיד על הXL, גם משלמים פחות, גם פחות משקל וטכנית המוצר זהה.

הפרו כבר מציעה שיפורים טכניים.
    ראשית גלגלים טיפה יותר גדולים, בנוסף אלו גלגלי PU. גלגל PU זה גלגל עם צמיג כמו של אופניים רק ללא פנימית לכן אין סכנה של פנצ'ר או צורך בניפוח אוויר. זה מוביל לנסיעה יותר שקטה, יותר חלקה והתמרון ימינה/שמאלה/סיבוב נעשים ביותר קלות ופחות מאמץ. בנוסף בלימת הזעזועים עדיפה והבלאי שלהם נמוך ביותר. בגלל שהגלגלים יותר גדולים העגלה יותר גבוהה. לגבי הגובה חשוב להבהיר, הרבה אנשים נופלים בזה ורוכשים עגלה לא מתאימה. עניין הגובה רלוונטי רק לשלב האמבטיה! ברגע שעוברים לטיולון רוב העגלות די נמוכות ויושבות באותו הגובה למעט הבדלים קלים של כמה ס"מ בודדים!
    בסוף האמבטיה משמשת במקרה הטוב לחצי שנה שגם חודש ראשון פחות יוצאים מהבית. הטיולון ישמש לשנה פלוס ולכן ההמלצה שלי תמיד להתמקד בטיולון!
    שיפור נוסף, יש מסגרת פלסטיק מסביב למושב, זה מספק תמיכת גב עדיפה. יש גם כמה הבדלים עיצוביים ועוד רשת אוורור לאמבטיה אבל אלו הבדלים זניחים לדעתי. כמוכן גם כאן העגלה עם מסגרות מתכת באמבטיה ובקשת הגגון.
    צריך לקחת בחשבון שכל הפלוסים האלו מגיעים עם מינוס אחד משמעותי, מדובר בעגלה מאוד מאוד כבדה! היא שוקלת כ-2 ק"ג יותר מהPL. אני ממליץ לקפל יחד עם הטיולון ולנסות להרים.
    המשקל יבוא לידי ביטוי רק בהרמה כלומר, לרכב, אם צריך לעלות קומות ללא מעלית וכו'. יש אנשים שזה לא רלוונטי להם (יש מעלית, ק.ק, רכב עם תא מטען גדול וכו').
    לכן העניין המרכזי לדעתי זה המשקל, אני מכיר לא מעט מקרים שהורים רכשו עגלה כבדה ובשלב מאוד מוקדם רכשו טיולון, כלומר עברו למוצר גרוע לתינוק בשלב לא מתאים.
    אם מגיעים למשקלים של הפרו לדעתי יש עגלות מוצלחות ממנה.

אם רוצים להישאר באזורים של הXL ואף פחות ממנה, אני ממליץ לבדוק את עגלת הבייבי בוס טייגר שלנו. היא שוקלת קילו פחות מהXL! מגיעה עם גלגלי PU, מושב טיולון יצוק כולו מפלסטיק ולא רק עם מסגרת כמו בפרו. מנגנון קיפול דומה לסיילו, היא יותר קומפקטית לאחר הקיפול ורוחב הגלגלים יותר צר, יתרון במעברים צרים או מקומות צפופים.
    מצד שני האמבטיה יושבת טיפה יותר נמוך. הטיולון די בגובה זהה לסיילו. חשוב להדגיש שבעגלות שלנו המשקל הקל נובע משימוש בחומרי גלם יקרים יותר כמו אלומיניום תעופתי שגם יותר קל וגם יותר חזק ולכן המשקל הקל של העגלה הוא לא על חשבון התינוקות. זה גם מוביל ליכולת ניוד יותר טובה וקלה, בעיקר בעליות. המחיר די דומה לסיילו פרו. בנוסף אנחנו מעניקנים 5 שנות אחריות.

חשוב לציין שגם בדגמי הסיילו וגם בטייגר יש ידית טלסקופית מתארכת שזה מעולה להורים גבוהים.
    בנוסף חשוב לציין שאם הולכים על דגמי הסיילו, אני ממליץ רק על דגמים משנתון 2022 ולא שנתון/נים קודמים. הם האריכו את מושב הטיולון שהיה נמוך, זה שיפור חשוב בטח שאם ההורים גבוהים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על כסא בטיחות לרכב
    הודיה
    26/04/2022

שלום קובי.
    מחפשת מידע והמלצות על כיסא בטיחות לרכב בהתאם לקריטריונים הבאים (לפי סדר עדיפותם):
    1. מגיל חצי שנה או פחות
    2. חיבור יחסית פשוט לרכב באופן בטיחותי (יש לי כסא בטיחות שהמתיחה של הרצועות לאחר החיבור (איזופיקס) קשה מאוד כך שבפועל הן לא מתוחות מספיק)
    3. צר יחסית כך שאוכל בהמשך להכניס כיסאות בטיחות נוספים במושבים הסמוכים.

באופן כללי, עד כמה שידוע לי חיבור איזופיקס בטיחותי יותר. אני צודקת?

אשמח לשמוע על 2 מוצרים לפי טווחי המחירים:
    1. עד 1000 בערך
    2. עד 2000
    וכמובן מה ההבדלים בניהם

תודה רבה,
    הודיה

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על כסא בטיחות לרכב

הוספת תגובה

• הסבר בין התקנת איזופיקס לחגורה

קובי סופר
    27/04/2022

שלום הודיה,

אין עניין של בטיחותי יותר או פחות בחיבור חגורה או איזופיקס. אם המושב מותקן נכון הבטיחות תהיה זהה. העניין הוא שהתקנה עם חגורה מובילה להמון טעויות אנוש בהתקנה, אז גם הכיסא הכי בטוח הופך להיות מוצר גרוע בגלל שאינו מותקן נכון.
    לכן בתחילת שנות ה-2000 נכנס הפטנט של האיזופיקס לשימוש. יצרני הרכב חוייבו בהשמת עוגנים ורוב היצרנים החלו למכור מוצרים עם איזופיקס. יש איזופיקס אירופאי שיותר קל להתקנה ואיזופיקס אמריקאי שצריך למתוח רצועה.
    החיסרון הגדול של איזופיקס הוא בכך שהיעילות שלו עד משקל של 30 ק"ג למושב וילד.
    זה אומר שילד במשקל 18 ק"ג (גיל 4 בממוצע) יהיה צריך לשבת במושב שמותקן עם חגורה, אז שוב חוזרים לחיסרון של טעויות אנוש בהתקנה.

לאור אלו ההמלצה שלי כיום על עד דגמי ברייטקס קליקטייט:
    מרתון, בולווארד או אדבוקט. הקליקטייט זה פטנט חדש של ברייטקס (אותה חברה שהמציאה את האיזופקיס ותרמה חינם את הפטנט לבטיחות הילדים). את הקליקטייט הם שומרים לעצמם. הקליקטייט זה פטנט שבו מתקינים את המושב עם חגורת הבטיחות של הרכב, ההתקנה פשוטה והמערכת מהדקת את הרצועות די באופן אוטומטי ולכן מצמצת עד מונעת לחלוטין טעויות אנוש בהתקנה. זה יתרון עצום מגיל 4 שנים ומול איזפוקיס אמריקאי. בכל אופן אני ממליץ על מושבים אמריקאים בגלל שהם מתאימים עד משקלים גבוהים יותר ויש תפס בית חזה שאין במושבים אירופאים. לכן הברייטקס הם ההמלצה שלי.
    לתקציב אפשר לרכוש 2 מרתון שהוא גם יחסית צר.
    הבולווארד טיפה יותר יקר, עולה פחות מה-2000 אבל המרתון יותר מה-1000 אז אפשר גם בולווארד ומרתון אבל תהיה חריגה מ-3000. אולי עם תווים, חבר, אשראי מסויים יש הנחות בשילב או רכישה באילת יביא למחיר הרצוי לשניים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על עגלה nuna
    אילנית שטיינברג
    26/04/2022

שלום,
    מתלבטת בין 2 עגלות. ספורטליין pl או ה nuna trive.
    אני עירונית, מחפשת עגלה קלה כי אני נמוכה וקשה לי להרים דברים כבדים.
    ההתלבטות כוללת גם עניין של מחיר כי ה nuna מחירה בסביבות 4000, פער משמעותי מהדגם השני
    ושאלה נוספת- האם הסלקל של ה nuna מומלץ גם?

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על עגלה nuna

הוספת תגובה

• הנונה יותר קלה והניוד איתה נוח ונעים

קובי סופר
    26/04/2022

שלום אילנית,

לנונה יש מספר יתרונות לדעתי:
    1. הנונה יותר קלה
    2. הניוד איתה נוח ונעים יותר כי הגלגלים יותר איכותיים.
    3. רוחב הגלגלים צר יותר לכן הקיפול יותר קטן וקל יותר להתנייד במעברים צרים.

מצד שני יש חסרונות שהראשון בהם הוא המחיר. לדעתי לא מוצדק וכל זה לדעתי בעיקר בגלל שהיא נמכרת בלעדית ברשת אחת ואין תחרות.
    שנית, המושב עשוי מרשת, אני פחות אוהב מושבים כאלו. לדעתי זה פחות תומך וגם יש סיכוי גבוה לבלאי שכן רשת יכולה להיקרע.
    מכאן זה כבר שיקול שלכם אם היתרונות שציינתי שווים את הפער במחיר לעומת הסיילו.

הייתי ממליץ גם לבדוק את הבייבי בוס בובקט שלנו. היא עוד יותר קלה מהנונה (בחצי ק"ג), יש לה גלגלים כמו של הנונה לכן הניוד יהיה נוח ושקט. הקיפול קל ביד אחת. המושב יצוק מפלסטיק, זה משהו שאין לא בסיילו ולא בנונה וזה לדעתי יתרון גדול מעבר למשקל. הרוחב של הגלגלים צר כמו בנונה. הפלוס הגדול שהמחיר הוא באזורים של הסיילו. כמוכן אנחנו החברה היחידה שמעניקה 5 שנות אחריות!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, רציתי לדעת האם הבייביסנס מתאים לעגלה
    אלמוג
    26/04/2022

היי רציתי לדעת האם אפשר לחבר את הבייביסנס לעגלת תינוק ולא למיטת התינוק, יעבוד באותה הצורה?

הוספת תגובה

• טכנית אמור לעבוד באותה יעילות

קובי סופר
    26/04/2022

שלום אלמוג,

טכנית אמור לעבוד באותה יעילות. יחד עם זאת זה לא מוצר שתוכנן לאמבטיה של עגלה!
    כמוכן, צריך לקחת בחשבון שלדעתי הפדים של הבייבי סנס יורגשו מתחת למזרן עגלה, מזרני מיטה וגם עריסה עבים יותר.
    בנוסף תלוי גם ברוחב האמבטיה, יש אמבטיות צרות מדי לדעתי.
    כמוכן אני ממליץ לברר מול יצרן הבייבי סנס שלכם אם יש לזה אישור שלהם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת עגלה עם אמבטיה
    אודליה
    25/04/2022

שלום
    אשמח לקבל המלצה לעגלה משולבת שתתאים לנו. העגלה מיועדת לתינוקת חמישית (כנראה אחרונה..) אז מעוניינת במחיר סביר ולא יקר.
    חשוב שלי שהעגלה תהיה יחסית קלה אבל גם מרווחת ושהאמבטיה תספיק לפחות לחצי שנה. סל תחתון גדול.
    אני גרה בעיירה (ירוחם) בלי תנאי שטח מסובכים מדי ולא מתכננת נסיעות באוטובוס אלא בעיקר הליכה ברגל ומקסימום עליה לאוטובוס עירוני בלי קיפול או ברכב פרטי. כך שנראה לי שנוחות הקיפול חשובה אבל לא קריטי שיהיה ביד אחת..
    אשמח לקבל המלצות ומאוד מעריכה את ההשקעה והמחשבה בנתינת המענה!!
    המשך שבוע נפלא!!

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת עגלה עם אמבטיה

הוספת תגובה

• נקודה שאפשר לקחת בחשבון

קובי סופר
    26/04/2022

שלום אודליה,

נקודה שאפשר לקחת בחשבון, אם זו עגלה שתשמש תינוק אחד, ניתן אחר כך למכור כיד 2 כך שאפשר לשקול גם עגלות יקרות יותר. זו דעתי לפחות.

לגבי אופציות. לדעתי התמורה הכי טובה לכסף כיום זו עגלת הבובקט שלנו. המחיר המומלץ שלה הוא 3000 ש"ח. זה לא בתמחור הזול ביותר אך גם רחוק מהעגלות היקרות.
    הפלוסים המרכזיים שלה הם משקל סופר קל לעגלה עם מושב דו כיווני. נוחות ניוד מעולה לעיר וגם מעבר אם תצטרכו. קיפול קל ונוח ביד אחת וגודל קטן. רוחב הגלגלים שלה צר. זה יתרון גדול אם תרצי לעלות איתה לאוטובוס! גם אם לא מתוכנן הרבה הדברים האלו ברגע שצריך מאוד חשובים וטוב שיש אותם.
    האמבטיה מאוד ארוכה וברוחב סביר כך שאין בעיה שתשרת עד חצי שנה. יתרון נוסף זה מושב הטיולון שעומד בתקן החדש עד 22 ק"ג. רוב העגלות בישראל עדיין לפי התקינה הישנה עד 15 ק"ג. בנוסף זו לדעתי העגלה היחידה בשוק שכל הבדים 100% נשלים לכביסה כולל גגונים, סל חפצים, מסגרת של האמבטיה וכו'. כמוכן יש 5 שנים אחריות כך שאם מוכרים כיד 2 עדיין מוכרים עם אחריות שזה פלוס במכירה.

אופציה זולה יותר היא איזי ווקר צארלי שעולה כ-2000 ש"ח בשילב, זה היה מבצע אז צריך לבדוק שזה רלוונטי. היא קלה כמו הבובקט אבל יותר פשוטה בטיולון ושלדה, הגלגלים יותר קטנים לכן הניוד יהיה פחות נעים בהשוואה לבובקט.
    היתרון הגדול זה המחיר ואיתו מקבלים תמורה מעולה לדעתי.

עוד אופציה טובה במחיר שהוא בין הצ'ארלי לבובקט זו הספורטליין סיילו XL. אני ממליץ על דגמי 2022 שבהם הגדילו את מושב הטיולון לפי התקינה החדשה. היא כבדה ב-2 וחצי ק"ג יותר מה-2 הקודמות. זה החיסרון המרכזי. מעבר לחיסרון, הקיפול נוח, הניוד נוח (לדעתי יותר מהצ'ארלי אך פחות מהבובקט), המרווחים הפנימיים באמבטיה והטיולון טובים.
    סה"כ מוצר ברמה גבוהה במחיר סביר לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על עגלת תאומים
    עטל
    25/04/2022

קובי שלום
    אשמח לדעת על איזה עגלת אחים אתה ממליץ,
    מה היתרונות/החסרונות של העגלה הממולצת.
    מהי העגלה האידיאלית ומה העגלה שמתחתיה (מבחינת המחיר)

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה על עגלת תאומים

הוספת תגובה

• בייבי מונסטר איזי טווין 4

קובי סופר
    26/04/2022

שלום עטל,

לדעתי בייבי מונסטר איזי טווין 4 היא העגלה הכי מומלצת מכמה סיבות.
    1. הרוחב שלה צר ולכן היא עוברת ברוב המעברים ומעליות + דלתות צרות ומקומות צפופים בקלות.
    2. זה כמעט ולא משפיע על הגודל הפנימי
    3. הבנייה והחומרים איכותיים.
    ניתן לרכוש אותה עם אמבטיות גם. החסרונות הם במחיר וגם בזמינות, די קשה להשיג אותה.

אופציה זולה זו עגלת ניו שגם באותו הרוחב. הניו אבל בנויה מחומרים הרבה יותר זולים אבל מציע את אותם יתרונות אחרים של הרוחב החיצוני והמרווח הפנימי. הניוד שלה פחות טוב ונעים. מצד שני היא הרבה יותר זולה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון לילד גדול
    מיכל
    24/04/2022

היי קובי,

אני מחפשת טיולון לקחת לחו"ל לילדה בת כמעט 3 ששוקלת 16 ק"ג. מיועד בעיקר לתת לה מנוחה מהליכה. מחפשת משהו עם מצב שכיבה לא כבד מידי ולא יקר.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון לילד גדול

הוספת תגובה

• ממליץ לבדוק פיזית בחנויות

קובי סופר
    24/04/2022

שלום מיכל,

ראשית אני ממליץ לבדוק פיזית בחנויות. רוב הטיולונים מוגדרים עד גיל 3 שנים ועד 15 ק"ג. רק בשנה האחרונה נכנסה תקינה חדשה שבודקת עד 22 ק"ג והרוב לא נבדקו בבדיקה זו. לכן חשוב לבדוק ולראות שנוח לה ולא צפוף לה.

שנית, האם זה קריטי שהטיולון לא יעלה איתכם לטיסה פיזית כלומר, ישלח יחד עם הכבודה? כי אם זה לא קריטי אז נפתחות עוד אופציות בעיקר זולות מכיוון שאלו דגמים פחות מבוקשים, מצד שני לדעתי הם עדיפים כי המושבים שלהם יותר ארוכים ולרוב גם מרווחים.
    אני מדבר על טיולון כמו צ'יקו לייטוואי שיכול להיות מעולה לדעתי כי גם יש לו שכיבה שטוחה. גגון טוב. הוא ארוך, טיפה צר אבל רוב הטיולונים המודרניים צרים ממנו. גם מלקארן יכול להיות אופציה אבל זו אופציה יקרה. יש את דגם האטום שלהם שהוא מיועד לעליה למטוס שאני ממליץ עליו מאוד, בעיקר שראיתי שהוא נמכר סביב 800 ש"ח במוצצים. זה טיולון שאמור לעלות כפול ובמחיר הנוכחי נותן תמורה מעולה לכסף.

שלישית, תלוי יעד הטיסה אבל אולי יתכן שיהיה זול יותר לרכוש בחו"ל?

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קריטי העלייה למטוס ונבדוק את האופציות

מיכל
    25/04/2022

לא קריטי העליה למטוס, נבדוק את שתי האפשרויות שציינת.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלות בייבי בוס
    עמית סרור
    24/04/2022

היי קובי,
    תוכל להסביר מה היתרונות של בייבי-בוס יגואר על טייגר 2, וכן להיפך?
    אודה כמובן להסבר כללי, אבל בעיקר מעניין אותי הבדלי משקל, גודל בקיפול, גלגלים ורוחב העגלה (לא מקופל)

תודה מראש !

לקביעת תור
    סגירה
    עגלות בייבי בוס

הוספת תגובה

• הבדלים בין דגמי יגואר לטייגר

קובי סופר
    24/04/2022

שלום עמית,

נתחיל מהדומה. האמבטיה זהה בשני הדגמים.
    מושב טיול די זהה, ביגואר יש לו גם 3 מצבי גובה כך שניתן להתאים לגובה הילד. בטייגר הוא קבוע. בנוסף ביגואר המושב מסתובב בלחיצת כפתור. בטייגר צריך לפרק ולהרכיב, פעולה שלוקחת 5-10 שניות. כך למעשה זה בכל העגלות. זה בעצם הייחודיות של היגואר.
    שלדה: הרוחב שהן פתוחות זהה. 57 ס"מ. מבחינת משקל הטייגר שוקלת 8.8 ק"ג לשלדה וטיולון. היגואר 10.4 ק"ג לשלדה וטיולון.
    בניוד הטייגר תהיה יותר נוחה כי הגלגלים שלה יותר גדולים. זה פחות יורגש בעיר רק בדרכים משובשות.
    הקיפול של היגואר זה הייחודיות הנוספות. בלחיצת כפתור היא מתקפלת בצורה אוטומטית מבלי להתכופף. יש לה פטנט קיפול בשנייה אחת ופתיחה בשנייה אחת! בנוסף, לאחר הקיפול היא קטנה ב-30% מהטייגר.
    עדיין לטייגר יש מנגנון קיפול מהיר ונוח ביד אחת. גם מתקפלת די מהר ונפתחת מהר. ביגואר זה פשוט יותר נוח והמהיר וגם העגלה נעמדת מיד לאחר הקיפול. בטייגר אפשר שתעמוד אבל צריך להעמיד אותה זה לא אוטמטי.
    כמוכן יש הבדלי מחיר. היגואר עולה 3990 והטייגר 3290.

לסיכום: מי שצריך קומקפטי ופרקטי היגואר לדעתי עדיפה כמובן אם יש את היכולת לשלם את ההפרש.
    למי שפחות קריטי הקיפול והגודל אז הטייגר תתאים. סך הכל עד היום לא הייתה היגואר וכולם מרוצים מהטייגר או הבובקט.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפוע באמבטיה של סירקל ראבנה
    רחל
    24/04/2022

יש לי עגלת סירקל ראבנה והאמבטיה שלה מתנדנדת על הבסיס כך שכשמשכיבים את התינוק יוצא מצב שהראש נמוך מהרגליים. יש דרך למנוע את זה חוץ מלהשכיב את התינוק בקצה של העגלה ואז המשקל גורם לאמבטיה לנטות בשיפוע לכיוון הרגליים? תודה

הוספת תגובה

• אפשר לסדר את האמבטיה של תטה לכיוון הראש

קובי סופר
    24/04/2022

מורגש ובחלק פחות. אלו דרישות התקינה! לגבי השיפוע, זה לא תקין שזה לכיוון הראש, זה צריך להיות לכיוון הרגליים.

צריך להגיע לחנות שממנה רכשתם. אפשר לסדר את האמבטיה שלא תטה לכיוון הראש. היא כנראה התעקמה באריזה או במהלך השימוש. מסדרים את זה במקום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזמנתי באינטרנט ממקס בייבי

רחל
    28/04/2022

אני לא גרה באיזור ולא אגיע לסניף בזמן הקרוב. נראה לי השיפוע נוצר כי האמבטיה מתנדנדת על הבסיס של העגלה.
    שאלה נוספת האם אפשר להשתמש בטיולון של הסירקל ראבנה לפני גיל 6 חודשים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין קשר בין הנדנוד לשיפוע

קובי סופר
    29/04/2022

שלום רחל,

אין קשר בין הנדנוד לשיפוע.
    השיפוע יכול להיווצר רק עם האמבטיה תקבל איזושהי מכה או שיהיה עליה לחץ כבד מאוד. זה יכול להיגרם גם באריזה לדוגמא אם נשלח ושמו על האריזה משקל רב. זה יכול לקרות תוך כדי שימוש. בכל מקרה זה יכול לקרות. פחות משנה איך. יותר משנה שאפשר לסדר.
    בגדול צריך לעקם כלפי מעלה את החלק של הראש, אפשר ידנית, כלומר ללחוץ על האמבטיה במרכז לאחר שמוציאם את המזרן ולמשוך/להרים בכוח כלפי מעלה את החלק של הראש.
    אפשר ליצור קשר טלפוני עם מקס בייבי הם יוכלו להסביר טלפונית איך לעשות את זה או לשלוח סרטון בוואצאפ.

כמוכן ניתן גם לעבור לטיולון לפני גיל חצי שנה, רק לקרוא את הוראות השימוש לדוגמא, לחגור את התינוק עם חמשת הרתמות. אחת הטעויות הנפוצות היא שהורים חושבים שזה כמו באמבטיה ולא חוגרים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון 180 מעלות
    אנג׳ל
    22/04/2022

היי אמורה ללדת בקרוב מחפשת המלצה לטיולון מגיל 0 עם שכיבה ל180 מעלות.

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון 180 מעלות

הוספת תגובה

• אין טיולון 180 יש קרוב

קובי סופר
    23/04/2022

שלום אנג'ל,

אין טיולון 180 יש קרוב. רק באמבטיות יש שכיבה שטוחה. גם אז זה אף פעם לא בזווית שטוחה לחלוטין וחייב להיות שיפוע קל. בטיולונים בכל מקרה יש מושב עם גב מתכוונן לכן אף פעם לא תהיה זווית שכיבה מלאה. עדיין יש לא מעט דגמים שמתאימים מלידה ומגיעים לזוויות של 175-178 מעלות.
    אני ממליץ רק על דגמים דו כיווניים ולצערי אין הרבה כאלו בשוק. רובם מגיעים עם אמבטיה. השאלה המרכזית שלי היא מה התקציב ואז אוכל לכוון בהתאם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת עגלה מגיל לידה וסל קל לתינוק ראשון
    עדי
    20/04/2022

היי קובי , אחרי בדיקה מקיפה , ההתלבטות שלנו בין 4 דגמים שלכל אחת יש יתרונות וחסרונות :
    1) אנגליזינה אלקטה
    2) ספורטליין סיילו פרו
    3) פריאם 4 למרות שהיא יקרה בהרבה .
    4) ג"ולז הוב
    עיקר הצרכים שלנו הן עגלה שתישמש ליותר מתינוק ותישאר ליותר שנים , ניוד קל וטיילון נוח לתינוק, ייחסית שנינו גבוהים (1.75+) .
    איזה עגלה יותר מומלצת ? מה יתרונות וחסרונות של כל אחת ? נוחות התינוק ?
    לגבי סל קל מה דעתך על מקסי קוזי פבל 360 ?

הוספת תגובה

• הפריאם שונה לחלוטין משאר הדגמים

קובי סופר
    21/04/2022

שלום עדי,

ראשית הפריאם שונה לחלוטין משאר הדגמים, זה בלי קשר למחיר!
    היא הרבה יותר כבדה, יותר מסורבלת לקיפול וגם יותר גדולה לאחר הקיפול! מצד שני היא יותר מרווחת לתינוק ועם גלגלים יותר גדולים לכן הניוד יהיה בה עדיף על פני השאר. לכן צריך להגדיר מראש מה הדרישות מהמוצר!

לגבי שאר הדגמים:
    1. האלקטה הכי קלה מבין ה-4. נוחה מאוד לקיפל ותפעול. לדעתי לא נוחה לגבוהים כי הידית שלה קבועה ולא מתכווננת.
    לכן אני חושב שהיא פחות תתאים לכם.
    אם מוכנים ללכת על משהו כבד יותר במשקלים של הפריאם. לדעתי דגם האפטיקה שלהם יותר מוצלח בכל הקשור לנוחות הניוד ונוחות התינוק אך הוא יותר גדול וכבד.
    2. סיילו פרו, לדעתי כבדה בלי הרבה ערך מוסף למשקל. עדיף ללכת על דגמי הXL או הPL שלדעתי עדיפים. קצת יותר בסיסיים בשלדה ובמושב הטיול אבל שוקלים כ-2 ק"ג פחות וזה משמעותי. אם מגיעים למשקל הכבד יש דגמים בשוק שעדיפים על הפרו לדעתי.
    אני חושב שמוצר כבד צריך להציע ערך מוסף, בעיקר בנוחות התינוק.
    3. על הפריאם רשמתי. אני אישית פחות מחבב את המוצר ולא חושב שהיא שווה את המחיר שלה. יש בשוק מוצרים הרבה יותר מוצלחים לדעתי אם רוצים ללכת על מוצר נוח לתינוק ומוכנים לספוג את המשקל, גודל הקיפול והפרקטיות.
    4. כאן מדובר בעגלה קומקפטית ויותר קלה מסיילו פרו או פריאם. מצד שני זה בא על חשבון נוחות התינוק כי המושב שלה די קטן וצר, בעיקר באזור הישבן. מצד שני הקיפול נוח, היא קומפקטית ודי נוחה לניוד כי הגלגלים שלה יחסית גדולים.

בסופו של דבר לדעתי צריך לעשות רשימה של מה חשוב לכם יותר ועל מה מתפשרים. כפי שציינתי יש ניגוד רצינית בין פריאם לאלקטה לדוגמא. בסוף צריך להתפשר על משהו.

לגבי מקסי קוזי, מדובר בסלקל מעולה אך יקר. אפשר לרכוש סייבקס אטון ב-400 ש"ח (ראיתי מבצע בKSP). להוסיף לו בסיס אם רוצים. מדובר בסלקל עם רמת בטיחות די זהה שעולה משמעותית יותר זול. בנוסף הוא מתחבר לרוב העגלות שהמקסי קוזי מתחבר אליהן. כמוכן, הסלקל משמש לתקופה מאוד קצרה ויותר שווה להשקיע בכיסא שאחרי הסלקל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה קובי , יש לי שאלה קטנה

עדי
    21/04/2022

המון תודות נתת מענה מפורט , אבל עדיין מבולבל קצת :
    1) מה השוני העיקרי בין ה XL וה PL ומה עדיף לנוחות התינוק ולניוד ?
    2) מבחינת צריכתנו איך שהבנתי אם אינגליזינה אז אפטיקה יותר עדיפה אבל מה יותר מומלץ ומה השוני בינה לבין הג"ולז מבחינת שלדה אורך חיים קפיצים נוחות התינוק וההטיילון ?
    3) הבחנתי שייש עגלה בשם Cameleon 3 של בוגבו מה דעתך לגבייה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עניין המשקל נהיה פחות רלוונטי

עדי
    21/04/2022

עוד שאלה , עניין המשקל נהייה פחות רלוונטי פשוט אני גר קומת קרקע . אז אם אני הולך על עגלה שהיא מהכבדות , על איזה עגלה תמליץ כך שלתינוק יהיה נוח , וניוד קל ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    21/04/2022

שלום עדי,

בין הסיילו, הXL והPL זהות כאשר ההבדל בינהן הוא עיצובי. לPL יש מסגרת מתכת מסביב לאמבטיה ובקשתות הגגונים. זה נטו עיצובי, בסוף זה מוסיף משקל ואפילו מתחמם בקיץ כך שלדעתי הXL הכי מוצלחת. בדגמי הפרו מקבלים גלגלים יותר איכותיים ותמיכת גב טיפה יותר טובה בגב הטיולון. הבעיה שזה תוספת של יותר מ-2 ק"ג עבור אלו כך שאני לא בטוח שזה שווה.

לדעתי האפטיקה עדיפה על הג'ולז כי מקבלים אמבטיה יותר מרווחת וגדולה, מושב טיולון יותר גדול ומרווח וגלגלים יותר גדולים. במשקל היא בערך קילו יותר מהג'ולז. החיסרון הגדול הוא הקיפול של האפטיקה שיותר גדול.

לגבי קמיליון, לדעתי מדובר בעגלה סופר מיושנת ולא חכמה נכון לתקופתנו. במקור יצאה ב-2007 ועברה 2 מקצי שיפורים קלים לאורך השנים. המינוס הגדול לדעתי זה המושב שלא נשכב למצב שטוח. מעבר לזה היא לא פרקטית לתפעול וקיפול. הפוקס יותר מוצלחת אבל סובלת מאותה זווית במושב טיול שלדעתי פחות מוצלחת.

מבחינת המלצות נוספות של עגלות מרווחות ונוחות יש גם את פג פרגו בוק.
    אפשר לבדוק גם את אייביסי סלסה שאנחנו משווקים הבעיה שהיא לא נפוצה ונמכרת במעט חנויות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות מסתובב 360
    זהבית שטרית
    20/04/2022

היי רציתי לשמוע חוות דעת על הכיסא של maxi cosi דגם mica , מסתובב 360
    רציתי לדעת מבחינת הבטיחות שלו אם הוא נחשב מהטובים
    ובכללי מה אתה חושב אם כדאי להשקיע ולקנות כיסא מסתובב ?

לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות מסתובב 360

הוספת תגובה

• לדעתי כסא מסתובב זה גימיק

קובי סופר
    21/04/2022

שלום זהבית,

לדעתי כיסא מסתובב זה גימיק. בטיחותית הם מדורגים לרוב פחות טוב מול דגמים רגילים. גם כאן המקסי קוזי עם דרוגים טובים אך יש כאלו עם דרוגים גבוהים יותר.
    בנוסף, צריך לקחת בחשבון שעד גיל שנה מתקינים נגד הכיוון (ההמלצה עד שנתיים), לאחר מכן מפרקים ומתקינים מחדש הפוך. המושב המסתובב בגימיק שלו חוסך לנו את זה.
    הגימיק הנוסף הוא שהכיסא ניתן לסיבוב לכיוון הדלת כך שיותר קל להכניס ולהוציא תינוק מהכיסא. החיסרון בזה לדעתי הוא הסיכוי (גם אם קלוש) שבסיבוב יתכן והמושב לא ינעל בציר שלו ואז לא יהיה בטיחותי. כמוכן מוצר על ציר לדעתי פחות נעול מאשר מוצר שלא.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עזרת מאוד!

זהבית שטרית
    21/04/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי קניית תלת אופן
    חן
    20/04/2022

היי קובי,
    הילדה בת שנה וחודשיים ואנחנו חושבים לקנות תלת אופן. הכיוון הוא סמארטרייק STR 5. היתרון מבחינתי הוא ההיגוי שהיה לי נוח יותר משאר החברות. בכל החברות שבדקנו ההיגוי הוא בהטיה של המוט (מעצבן מאוד בשורש כף היד ובניוד התלת אופן), ואילו בסמאטרייק ההיגוי הוא כמו עגלה רגילה (אהבתי יותר). החיסרון בו הוא הקיפול המסובך מאוד שכולל המון שלבים ופעולות. חיסרון נוסף הוא שלא ברור לי היתרון לעומת טיולון (יש לנו בייבי בוס טייגר, נהנים מאוד!) שאמור להיות נוח ויציב יותר וגם מכיל יותר מקום אחסון. מה דעתך בנושא? המוצר בכלל תורם במשהו? שווה רכישה?
    דבר נוסף – במוצרים שאנחנו קונים, אני אוהב להסתכל על מה פופולרי בחו"ל ואני רואה שחברת סמאטרייק ממש לא מוכרת, ובתלת אופן שלה שנמכר באמזון הביקורות לא משהו בכלל. יש חברות עם דגמי תלת אופן פופולריים בחו"ל עם ביקורות טובות אבל החברות לא מוכרות בארץ, למשל radio flyer. מה דעתך בנושא?
    ובבחירה הסופית – האם אתה ממליץ על סמאטרייק STR 5 או על אחד מדגמי דונה ליקי? המחיר לא ממש שיקול כי שלושת הדגמים נמצאים עכשיו בשילב במבצע של כ-20 אחוז הנחה, מה שמביא אותם לאזור המחיר של הסמארטרייק.
    תודה!

הוספת תגובה

• תלת אופן לא נועד להחליף טיולון

קובי סופר
    21/04/2022

שלום חן,

ראשית, תלת אופן לא נועד להחליף טיולון.
    שנית, אני בדרך כלל נוטה להמליץ על דגמי סמארטרייק לפני כל שאר הדגמים, לא רק בארץ אלא גם בעולם. האמת שציינת בדיוק למה, וזה פטנט ההיגוי ששייך להם ואין לאף דגם אחר/מותג בעולם.
    בסופו של יום אנחנו מתניידים עם המוצר יותר מאשר אנו מקפלים לכן אני תמיד ממליץ על נוחות ניוד לפני נוחות קיפול.

לגבי מוכר בעולם, דווקא סמארטרייק זו החברה הראשונה בעולם שיצרה תלת אופן עם היגוי! כל השאר העתיקו אותם. יש לא מעט מותגים שסמארטרייק מייצר להם את התלת אופן.
    אני לא חושב שאמזון זה מדד מכיוון שיש הרבה מותגים שלא רוצים למכור באמזון ואז זה נמכר דרך מוכרי צד ג'. אז המחיר והשירות שונים ולפעמים על זה יש ביקורת רעה ולא על המוצר. מעבר לזה שאני חושב שהאמריקאים הם לא העפרון הכי חד בקלמר בתור צרכנים.

לגבי הקיפול, בסוף זה עניין של תרגול, לרוב זה משמש רק בבית ויציאות קרובות מהבית. כמוכן כפי שציינתי, זה לא נועד להחליף טיולון כי זה פחות נוח לילדים מטיולון. לכן ביציאות ארוכות תמיד עדיף עם עגלה/טיולון. מניסיון שלי בסוף רוכשים טיולון גם אם יש לנו תלת אופן ועגלה.

לסיכום אני ממליץ על הסמארטרייק אבל אם עניין הקיפול בעייתי אז צריך לבדוק באיזה משאר הדגמים שנוחים יותר לקיפול, נוח לכם יותר לעבוד עם ההיגוי כי גם זה משתנה בין הדגמים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל שכיבה לבובקט/ כיסא בטיחות
    לין סעדיה
    19/04/2022

שלום רב
    רכשנו את עגלת הבובקט ומתרגשים לקראת הלידה הראשונה הקרבה. בתור זוג שחי הרבה על הכבישים (משפחות שגרות באזורים שונים בארץ וחובבי טיולים) הבנו שאנו זקוקים לסלקל שוכב או לכיסא בטיחות איכותי שיתאים לנסיעה ארוכה.
    שאלה ראשונה- מה עדיף לנסיעות ארוכות? כיסא בטיחות או סלקל? הורים רבים המליצו על סלקל מכיוון שזה נוח יותר להתנייד עם העגלה.
    שאלה שנייה- במקרה ואכן סלקל עדיף, איזה סלקל שמגיע למצב שכיבה מומלץ לעגלת הבובקט? והאם יש חובה לסלקל שכיבה לנסיעות ארוכות?
    תודה מראש!

הוספת תגובה

• סלקל אינו רלוונטי לדעתי מכיוון שבזמן נסיעה

קובי סופר
    19/04/2022

שלום לין,

סל קל שוכב אינו רלוונטי לדעתי מכיוון שבזמן נסיעה הסלקל חייב להיות בזווית היושבת שלו. לכן זה גימיק עם יתרון אחד. למי שמחבר על העגלה אז אפשר לעשות טיולון ארוכים. בכל מקרה לדעתי בטיולים ארוכים עדיף באמבטיה של העגלה ולא בסלקל.

בכל מקרה אני חושב שסלקל יותר נוח מכיסא בטיחות לחודשים הראשונים לכן כן הייתי ממליץ על סלקל יותר מכיסא.
    מאלו שמתחברים לעגלה לדעתי ג'ואי אייג'ם הוא הנוח ביותר וגם בטיחותית הוא מקבל דירוגים מעולים.
    אם מוותרים על חיבור לעגלה אז צ'יקו קייפיט 30 לדעתי הוא הטוב והנוח ביותר. החיסרון כמובן שהוא אינו מתחבר לעגלה.

אכן יש לקחת בחשבון ששהייה ארוכה בסלקל או כיסא אינה בריאה לתינוקות ויש לעשות עצירות אחת ל45 דק'. ככל שהם גדלים אזל משך השהייה יכול להיות ארוך יותר ואפשר יהיה לעצור במרווחים של שעה/שעה וחצי.

בברכה,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי עגלה לתינוק ראשון
    עדי
    18/04/2022

היי,
    נשמח לעזרתך בהמלצה לקניית עגלה עבור ילד ראשון.
    חשוב לנו שהעגלה תהיה קומפקטית ותיכנס לבגאז' בקלות, שתהיה יציבה, קלה לסגירה. יש לנו מעלית בבניין וההתניידות תהיה בעיקר בעיר. התקציב הוא כ-3,000 ש"ח. תודה רבה

הוספת תגובה

• החסרונות העיקריים לדעתי הם הניוד

קובי סופר
    18/04/2022

שלום עדי,

לתקציב לדעתי העגלות שיכולות להתאים הן:

איזי ווקר צ'ארלי שעכשיו נמכרת סביב 2000 ש"ח. היא קלה. מושב דו כיווני, נוחה לקיפול ודי קומפקטית. כמובן הרבה מתחת לתקציב.
    החסרונות העיקריים לדעתי הם הניוד כי הגלגלים די קטנים ומחומר די בסיסי. המושב טיפה קטן.
    מאמאס אנד פאפאס סטראדה שכעת מחירה צנח ולכן נכנסת לתקציב. הניוד עדיף על הצ'ארלי וגם המושב יותר מרווח ויצוק מפלסטיק. הקיפול טיפה יותר מסורבל אבל עדיין די נוח וניתן לביצוע ביד אחת. החיסרון המרכזי שלה הוא המשקל (2 וחצי ק"ג יותר מהצ'ארלי).
    אופציה נוספת זו הספורטליין סיילו XL (יש מגוון גרסאות, לדעתי הXL הכי פרקטית וגם הכי זולה אז חבל לשלם יותר לדעתי). שוקלת כמו המאמאס אנד פאפאס. נוחות הניוד די דומה (לסטרדה גלגלים יותר איכותיים אבל יותר קטנים). מעבר למשקל היא די רחבה בגלגלים האחוריים לכן טיפה גדולה בקיפול. כמוכן המושב לדעתי די בסיסי כמו בצ'ארלי. בסיילו הגב לא מגיע לזווית זקופה לכן זה עוד חיסרון לדעתי. הקיפול אבל סופר נוח והאמבטיה די מרווחת.

אחרונה חביבה היא הבייבי בוס בובקט שלנו. היא בול בקצה העליון של התקציב. היא קלה כמעט כמו הצ'ארלי אבל עם גלגלים הרבה יותר איכותיים וגם יותר גודלים לכן הניוד שלה לדעתי עדיף על כל השאר. הקיפול קל וקומפקטי ובנוסף רוחב הגלגלים שלה צר שזה גם יתרון בקיפול יות קטן וגם במעברים צרים ומעליות.
    המושב יצוק מפלסטיק כמו בסטרדה לכן לדעתי היא עדיפה על כולן אבל גם הכי יקרה.
    אם רוצים קיפול ממש קטן (כמעט חצי משאר הדגמים שציינתי) אז יצא לנו דגם חדש בשם יגואר, הבעיה שהוא חורג משמעותית מהתקציב. חשוב לציין שלמרות הקיפול הקטן האמבטיה והטיולון הם מהמרווחים ביותר בקטגוריה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה