מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלת טיולון מומלצתאוריה06/06/2022
שלום קובי, אשמח להמלצתך לטיולון פרקטי ונוח. כרגע משתמשת בארמדילו של מאמאס אבל הוא מרגיש לי מגושם מדי.
חשוב שיהיה יציב, מרווח ונוח לתינוק עם רגליים מתכוונות לגובה.
בתקציב של עד 1000 שח
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מקלארן אטום בתקציב נוחה לניוד
קובי סופר07/06/2022שלום אוריה,
ההמלצות שלי הן:
מקלארן אטום, בתקציב, נוחה לניוד, קליל ביותר, נוח לקיפול ומאוד קטן לאחר הקיפול.
סילבר קרוס ווינ, טיפה חורג, כל מה שרשמתי על המקלארן רק הגגון שלו יותר מוצלח לדעתי. מצד שני הוא יותר כבד במעט ויותר גדול לאחר הקיפול ביחס למלקארן.
ספורטליין וייפר, יותר כבד מהשניים האחרים ויותר גדול בקיפול. מצד שני הגגון שלו הכי גדול ושינוי המצבים עם לחצן ולא שרוך.
מנגנון יותר נוח ואמין וזה גם מה שמעלה את המשקל. הוא מתחת לתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יודעים שטרמפולינה תקינה?ל06/06/2022
שלום,
רכשתי טרמפולינה חשמלית שעובדת גם על סוללות. כשהרכבנו אותה והעמדנו אותה שמנו לב שהיא לא ישרה ולכסא יש הטייה מסוימת. האם זה נורמלי ובטיחותי? בחנות נאמר לנו שככה זה בנוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חנות לא תיקח סיכון כי אם יקרה משהו
קובי סופר07/06/2022שלום,
קשה לי לענות.
צריך לדעתי חברה, דגם. תמונה אולי.
טכנית אם ניגשתם לחנות וראו ובדקו אז אני די בטוח שזה תקין.
חנות לא תיקח סיכון כי אם משהו יקרה האחריות גם שלהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הכי טו לתינוק?לירון06/06/2022
היי,
אני מתלבטת איזו עגלה לרכוש. הכי חשוב לי בריאות ונוחות התינוק. על מה אתה ממליץ?
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ככל שנרצה נוחות גבוהה יותר לתינוק כך הנוחות שלנו תרד
קובי סופר07/06/2022שלום לירון,
ככל שנרצה נוחות גבוהה יותר לתינוק כך הנוחות שלנו תרד.
אי לכך אתם צריכים לחשוב עד כמה אתם מוכנים להתפשר על הנוחות שלכם. זה אומר שהעגלה תהיה כבדה יותר, מסורבלת יותר, מסורבלת יותר לקיפול וגדולה יותר לאחר הקיפול.
מצד שני, אני תמיד אומר שאנחנו מגיעים לרכוש עגלת תינוק!
היום ההורים בישראל קונים את ההפך, עגלת הורה והעיקר הנוחות שלהם.
אני חושב שאייביסי דיזיין סלסה תוכל לתת נוחות מדהימה לתינוקות, גם בניוד שזה לא פחות חשוב, עגלה עם גלגלים לא איכותיים או גלגלים קטנים תגרום לכך שהתינוק ירגיש כל רעידה מהדרך. בסלסה זה לא יקרה.
היא גם במחיר סביר ומבחינת פרקטיות היא לא שיא הפרקטיות כמו שרשמתי, עדיין אבל נוחה מאוד ואפשר לחיות איתה בכיף.
באירופה זו אחת העגלות הכי נמכרות, בפרט בגרמניה זו העגלה הכי נמכרת בפער.
אופציה נוספת היא פג בוק, יותר פרקטית מהסלסה אבל משמעותית פחות נעימה בניוד ובבלימת הזעזועים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הכי טוב לתינוק?
לירון08/06/2022תודה קובי!
אכן מבחינתי הכי חשוב שהעגלה תהיה טובה לתינוק מבחינת נוחות ובריאות לגוף. על הנוחות שלי אני מוכנה להתפשר. איפה ניתן לרכוש את הסלסה עליה המלצת? האם היא מומלצת לשמש הישראלית ומגוננת מספיק מהשמש? גם הטיולון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היא מעולה למזג האוויר בארץ
קובי סופר08/06/2022שלום לירון,
היא מעולה למזג האוויר בארץ.
יש לה בדי אוקו טקס שהם הבדים הכי איכותיים לעגלות.
כל הבדים מסנני UV50 וגם לא חדירים לנוזלים.
בנוסף יש לה גגונים ענקיים ואם לא מספיק גם באמבטיה וגם בטיולון יש רוכסן להארכה נוספת כך שהם מכסים כמעט את כל גוף התינוק בלי צורך לתלות בדים (שאגב מסוכנים מאוד לתינוקות). כמוכן יש רשתות איוורור כך שיש סירקולציית אוויר.
לצערי כרגע הן נמכרות רק במקס בייבי (פתח תקווה או אור יהודה). אם להיות כנה, המכירות של הדגם בישראל לא מוצלחות. זאת בניגוד לגרמניה שם כל עגלה שנייה שנמכרת היא של מותג אייביסי דיזיין וכל עגלה שלישית היא סלסה! הם מוכרים כ400 אלף עגלות בשנה באירופה כאשר הרוב כמובן בגרמניה!
האחות החורגת של הסלסה אפפה בייבי ויסטה היא העגלה הנמכרת בארה"ב, מקום שני בארה"ב היא בוגבו פוקס והיחס מכירות הוא על כל 10 ויסטה נמכרת בוגבו כלומר, קצב מכירות מטורף ולא סתם, בשני המקרים זה אחד משלדי העגלות הכי חזקים ונוחים לניוד עם מערכת קפיצים כמו באופני הרים אשר ממוקמת מתחת לגוף התינוק.
בישראל ואני תמיד רושם, מעדיפים עגלות הורים ופחות עגלות תינוק.
לגבי הסלסה, כרגע יש רק 2 צבעים בארץ עם שלדי זהב.
מי שרוצה אנחנו עושים לו יבוא אישי מליין הצבעים בגרמניה אבל צריך להזמין חודשיים מראש.
בנוסף, אני חושב שיש עגלה יותר טובה מסלסה בכל הקשור לנוחות התינוק והיא נקראת הרטן (המתחרה של אייביסי בגרמניה), זה גם מותג אשר שיווקתי בעבר, לצערי גם כאן, מכירות חלשות וגם מחיר מאוד יקר גרמו לכך שלא כלכלי היה לי למכור בארץ את המותג. חשוב לציין שהרטן מייצרים בגרמניה ועד היום לקוחות מספרים לי כמה העגלה מושלמת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון דו כיווני מגיל לידה - יש דבר כזה?שירה06/06/2022
כמובן לא מסורבל ולא יקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוב הטיולונים הדו כיוונים הם חלק מעגלה עם אמבטיה
קובי סופר06/06/2022שלום שירה,
רוב הטיולונים הדו כיווניים הם חלק מעגלה שמגיעה עם אמבטיה.
גם אם נפריד את האמבטיה כשבחלק מהם זה מתאפשר, המחיר לטיולון יהיה טיפה יקר.
ההמלצות שלי הן:
סייבקס איזי אס פלוס טוויסט. זה ממש טיולון אבל המושב מסתובב כך שהוא דו כיווני. הקיפול נוח ויכולת הניוד סבירה.
לשים לב שיש גם דגם ללא ה-אס שמגיע עם גלגלים קטנים ואני לא ממליץ עליו כלל.
בוגבו בי 6 נמכרת גם רק כטיולון, מאוד יקר כטיולון.
לפעמים כיד2 נמכר במחירים סבירים.
בייבי בוס לומי שלנו, לדעתי האופציה הכי טובה אבל נמכרת רק בחנויות מקס בייבי כך שאם אתם לא גרים באזור זה בעייתי.
מאוד דומה לבי במראה רק עולה מחצית ממנה, שוקלת כמעט מחצית ממנה ומגיעה עם גגון יותר גדול.
כמוכן אנחנו גם מוכרים את כל הדגמים שלנו:
טייגר, בובקט או יגואר רק כטיולון ללקוחות שרוצים, צריך ליצור קשר דרך האתר שלנו. הרכישה רק דרכנו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה דגם של עגלת פג פרגו אתה ממליץ?שני מזור06/06/2022
שלום,
רציתי לדעת האם יש לך המלצה לדגם ספיציפי של פג פרגו על פני האחרים? האם דגם veloce או הבוק? וגם בתוך הבוק איזה היית ממליץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני נוטה להמליץ על הבוק יותר
קובי סופר06/06/2022שלום שני,
אני נוטה להמליץ על הבוק יותר.
מבחינת יכולת ניוד אני חושב שהולוצ'ה טיפה יותר טובה. אמבטיה וטיולון די זהים בשני הדגמים.
היתרון הגדול בבוק לדעתי הוא הקיפול, היא הרבה יותר קלה ונוחה לקיפול והבדלי הניוד הם ממש זניחים לדעתי.
לכן אני נוטה לבוק שגם יותר זולה.
בבוק לא כלכך משנה איזו גרסא רוכשים. המוצר טכנית זהה יש רק הבדלי גימור של עיצוב כך שאני בעד ללכת על הזול. כמוכן גם שנתון נמוך יותר יכול לקזז את המחיר, החיסרון במקרה ורוכשים סלקל אז מאבדים זמן שימוש שכן לסלקל יש תוקף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות צ'יקונועה05/06/2022
שלום, נשמח לדעת איזה כיסא בטיחות של צ'יקו הכי מומלץ מגיל לידה מבחינת בטיחות, איכות, נוחות לילד ולנו (ללא הגבלת תקציב). לא נעולים על צ'יקו אם יש חברה אחרת מומלצת.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי צ'יקו הכי נוחים לתינוקות מגיל לידה
קובי סופר06/06/2022שלום נועה,
לדעתי צ'יקו הכי נוחים לתינוקות מגיל לידה.
אי לכך אני פחות ממליץ על דגמים אחרים. יד דגמים ברמת בטיחות גבוהה אך לדעתי צ'קו יותר נוח.
הדגם המומלץ הוא נקסטפיט זיפ. יש שלל גרסאות של זיפ או לא זיפ, בטיחותית אין הבדל בין הגרסאות. אני ממליץ על דגמי הזיפ מכיוון שהרבה יותר קל לפרק מהם את הריפוד לכביסה. זיפ מקס זו הגרסא הכי יקרה. היתרון המרכזי של המקס הוא שמדרך הרגליים שלו ארוך יותר, זה יאפשר לתינוק לשבת בנוחות נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים. החוק בארץ דורש עד שנה אך הוכח מעבר לכל ספק שעד גיל 4 שנים הרבה יותר בטיחותי לתינוקות וילדים להיות נגד הכיוון. אי לכך ההמלצות בארה"ב וכך גם בארץ הן שעד גיל שנתיים התינוקות יהיו נגד כיוון הנסיעה ובמקס זה מתאפשר מבלי לפגוע בנוחות התינוקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחזוקה לעגלת בייביבוס טייגרעוז04/06/2022
היי
יש לנו את העגלה 3 חודשים ונהנים ממנה מאוד
האם נדרשות איזשהן פעולות תחזוקה כדי לשמור עליה?
אחת לכמה זמן מומלץ לנקות את הגלגלים ואיך הכי נוח לעשות את זה? (לפרק אותם מהעגלה ולשטוף?)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחזוקה מומלץ לעשות כל חצי שנה
קובי סופר06/06/2022שלום עוז,
תחזוקה מומלץ לעשות כל חצי שנה.
זה רלוונטי לכל העגלות. מומלץ לעשות זאת בחילופי עונות בין חורף לקיץ ולהפך.
הדבר המרכזי שצריך לעשות בכל עגלה זה לשלוף את כל הגלגלים, ברוב העגלות יש כפתורי ניתוק לכל גלגל.
לאחר מכן לנקות את הגלגלים עם מגבון לח או סמרטוט.
לאחר מכן למרוח גריז על הברזל שלהם, בטייגר הברזל של הגלגלים הקדמיים נמצא על השלדה (ברוב העגלות זה על הגלגלים). לאחר מכן להחזיר.
זו לדעתי התחזוקה הכי חשובה בעגלה כי במהלך השימוש נכנס המון חול לחלקים וזה שוחק את העגלות ויכולת הניוד יורדת בשל כך. כאשר מתחזקים כפי שרשמתי יכולת הניוד לא תרד. בנוסף בחילופי עונות הפלסטיקה מתייבשת והגריז מונע זאת.
אם אין גריז גם ואזלין עושה את העבודה.
מה שכן בשום פנים ואופן לא לשים שמנים כמו WD40 זה רק יגרום לנזק וחריקות.
בנוסף רצוי לשים ספריי סיליקון (שוב לא שמן) בצירים, חלקים נעים (כמו מנגנון קיפול, ידית בחלק שעולה יורד, בחיבורים של המושב ועוד). בכל חלק שיש תזוזה של 2 חלקים.
זה שומר על הפלסטיקה ומונע חריקות בהמשך הזמן.
זה לא חובה אבל כמו שרשמתי עוזר. מה שכן צריך לשים בכמויות נמוכות ולא להגזים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון ג'קי easywalker או וייפר של ספורט לייןאפרת02/06/2022
שלום הייתי שמחה לדעת מה יותר מומלץ בעיניך מבין שני הטיולונים שהזכרתי בראש ההודעה. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה תלוי בהעדפות שלכם
קובי סופר03/06/2022שלום אפרת,
זה תלוי בהעדפות שלכם.
הג'קי יותר קל, יותר נוח לקיפול ויותר קומפקטי.
מצד שני, מושב הוייפר יותר ארוך, יותר נוח לשנות מצבים עם לחצן, בג'קי זה עם שרוך. הגגון יותר גדול והניוד יותר נוח בוויפר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לתינוקשרה01/06/2022
היי
רציתי להתייעץ לגבי כסא בטיחות לרכב,
הילד שלי בן עשרה חודשים עד עכשיו היה בסלקל של ג׳וי
מסיים כל נסיעה כשהוא רטוב מזיעה...
אנחנו מחפשים עבורו כסא איכותי ולא מבד סינטטי
יש לנו פעם בחודש-חודשיים נסיעה ארוכה של מעל שעתיים כל צד.
השאר נסיעות קצרות.
תקציב סביב 1000 שח
אשמח לקבל המלצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדים סינטטיים בכל הכיסאות
קובי סופר01/06/2022שלום שרה,
הבדים סינטטיים בכל הכיסאות.
דרישות מכון התקנים היא לבדים לא דליקים. לצערנו כותנה או במבוק אלו בדים דליקים ולכן אסורים לשימוש בהמון מוצרי תינוקות.
יש מושבים עם בדים סינטטיים יותר נעימים אבל לומר שיש משהו יוצא מגדר הרגיל יהיה לא נכון. אנחנו מדינה חמה מאוד ולכן זו תופעה ידועה.
בעבר היו כיסויי כותנה שעוטפים את כל הכיסא, זה שיפר משמעותית אך לצערי המוצר הזה לא נמכר כיום.
אני ממליץ לרכוש כיסא קודם כל שיהיה בטיחותי ולתקציב ההמלצה שלי היא טיפה לחרוג ממנו ולרכוש צ'יקו נקסטפיט או ברייטקס מרתון.
בתקציב ולפעמים גם מתחתיו לדעתי גרקו סייז פור מי יהיה האופציה הכי טובה אבל הבדים שלו פחות נעימים לדעתי מהשניים האחרים שציינתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנינו את הצ'יקו נקסטפיט עם בד נושם
שרה06/06/2022קנינו את הציקו נקסטפיט עם בד נושם והוא לא מזיע בו!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרון פולירון לתינוק הנולדניקול30/05/2022
היי
רציתי להתייעץ לגבי מזרון לתינוק.
קיבלנו מיטה מהמשפחה משומשת ביחד עם מזרון במצב טוב של חברת פולירון.
התינוק בשלושה חודשיים הראשונים ישן בעריסה מתחברת, ואז מתוכנן עם הזמן המתאים להעביר למיטה שקיבלנו.
לא מצאתי יותר מידי מידע על המזרן והאם המזרון פולירון מתאים לתינוק הנולד או שהיא מזרום אינו נושם ולא בתקן? אשמח לחוות דעת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא מכיר מזרני פולירון למיטת תינוק
קובי סופר31/05/2022שלום ניקול,
אני לא מכיר מזרני פולירון למיטת תינוק. לגבי תקינה, הדרך היחידה לדעת זה לפנות למכון התקנים ולברר מולם אם למותג פולירון היה תקן למזרנים למיטת תינוק.
לגבי מזרן נושם. אם למזרן יש ספוג אז מדובר במזרן שאינו נושם.
בכל אופן, אני אישית מעולם לא נתקלתי במזרני פולירון למיטות תינוק רק למיטות נוער. יתכן והמזרנים נמכרו בחנויות פולירון ולא בחנויות למוצרי תינוקות כמו מזרני ד"ר גב לדוגמא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל מומלץ שמתחבר לעגלת בוגבו בי 6הילה30/05/2022
היי,
אודה לעזרה לגבי קניית סלקל לתינוק.
רכשנו עגלת בוגבו בי 6 ואנו מעוניינים לרכוש סלקל שמתחבר לעגלה.
(דונה לא רלבנטי כי הבנתי שהוא כבד ויש לנו קצת מדרגות בבניין ). בשילב הציעו לנו את סלקל סייבקס אטון b2 (יש מחסור כרגע לאטון xl) - האם מדובר בדגם ישן יותר? כמו כן, הציעו גם את המקסי קוזי קבריו. נודה לחוות דעת לגבי דגמים אלו או להמלצה לדגמים אחרים שמתחברים לעגלה.
כמו כן, מאחר ויש לנו 2 רכבים אנו שוקלים לקנות סלקל אחד עם בסיס ועוד כיסא בטיחות מגיל לידה( כרגע הולכים לכיוון ברייטקס בולווארד). מה דעתך? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דונה בכל מקרה לא מתחבר
קובי סופר31/05/2022שלום הילה,
דונה בכל מקרה לא מתחבר. כל הרעיון של הדונה שהוא עגלה בפני עצמו ולא מצריך שלדת עגלה.
האטון בי2 די זהה לXL יש רק הבדלים עיצוביים או בבדים אבל בטיחותית המוצר זהה.
הקבריו גם די זהה בטיחותית אז ההמלצה שלי ללכת על מה שיותר זול.
אם רוצים בטיחות אז אטון 5 הוא הסלקל עם הדירוג הכי גבוה שמתחבר לבי. החיסרון שהוא יקר מאוד.
לגבי הרכב השני, האופציות הן אכן לרכוש סלקל אבל אפשר לרכוש 2 בסיסים ואז להעביר בקלות מרכב לרכב.
אופציה נוספת היא כמובן רכישת כיסא מלידה. אז אני יותר אמליץ על צ'יקו נקסטפיט כי לדעתי הוא יותר נוח לתינוקות ומגיע מאוד קרוב לזווית של סלקל.
הברייטקס יותר יושבים.
לקנות עוד סלקל לדעתי זה מיותר, כמו רשמתי עדיף 2 בסיסים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההבדל במחירי הסלקלים הוא מינורי
הילה נגר31/05/2022תודה רבה על המענה!
ההבדל במחירי הסלקלים הוא מינורי ומשום מה היה נראה לי שהמקסי קוזי יותר קל לנשיאה מהסייבקס אך הסייבק היה נראה קצת יותר נוח לתינוק. מה דעתך? כמו כן, מחירי הבסיסים מגיעים למחיר הסלקל עצמו- האם בכל זאת מומלץ לקנות בסיס? והאם שנת הרכב משנה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי נוחות קשה לי לענות
קובי סופר31/05/2022שלום הילה,
לגבי נוחות קשה לי לענות. אני לא מכיר תלונות על אי נוחות על מי מהם. תמיד גם אפשר לרכוש ריפוד נוחות שישפר את הנוחות.
המקסיקוזי אכן יותר קל לנשיאה אבל את מתכוונת לחבר לעגלה כך שעניין המשקל לדעתי גם לא נתון קריטי.
לגבי בסיס, אכן העלות כמו עוד סלקל. היתרונות:
החיבור לרכב יקח שנייה שתיים וכך גם הניתוק.
בחגירה ללא בסיס יקח לכם חצי דקה עד דקה להתקין ואותו הדבר לפרק. עכשיו ביום חמסין או יום גשום, תינוק בוכה וכו', הבסיס יקל עליכם בצורה אדירה.
בנוסף, בהתקנה ללא בסיס, יש תמיד סיכוי להתקנה לא נכונה ויש עשרות דרכים שבהם אפשר להתקין את הסלקל לא נכון, מהידוק יתר, חוסר הידוק, השמת רצועות במיקום לא נכון, רצועה מסובבת ועוד. כשיש בסיס זה מונע את האופציה לטעות.
לכן אני בעד בסיס למרות המחיר.
ברכב הנוסף אפשר לחסוך את הבסיס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי צעד ראשון מומלצותחן29/05/2022
היי קובי,
אנחנו רוצים לקנות נעלי צעד ראשון לילדה. כנראה בתצורת סנדל סגור ולא נעל כי אנחנו נכנסים לקיץ. האם יש לך המלצה על חברה או דגם?
אני רואה למשל שבפפאיה מוכרים נעליים מקוריות שלהם וגם של פבלוסקי הספרדים. בנמרוד מוכרים נעליים מקוריות שלהם וגם של אלפנטן הגרמנים.
פחות התחום שלי אבל אני יכול לומר
קובי סופר29/05/2022שלום חן,
פחות התחום שלי אבל אני יכול לומר שלילדי רכשנו אלפנטן.
רצנו איתן כמה שנים טובות. היו מעולות ואיכותיות.
לכן אני יכול להמליץ רק עליהן מניסיון אישי. מעבר, פחות מבין.
כשחיפשנו ועשיתי בדיקה על כל הדגמים הגעתי למסקנה שהאלפנטן הכי יעילים.
כמובן שאפשר לנסות ולמדוד ולראות כמה דקות איך הילדה מגיבה לסנדל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת לוליטו חוות דעתאביטל29/05/2022
היי קובי,
אשמח לדעתך. מה דעתך על לוליטו כטיולון בעיקר?
אני מחפשת עגלה שמתקפלת קטן,גלגלים קטנים,
סל יחסית גדול, פונה ל2 כיוונים, גגון גדול ומחיר נוח.
עדיפות שתהיה לה גם אמבטיה(אין לדעת מה צופן העתיד). איך הלוליטו? ראיתי אותה ברחובות והיא גם יפה בנוסף לכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי פחות מוצלחת
קובי סופר29/05/2022שלום אביטל,
לדעתי פחות מוצלח. יחד עם זאת השאלה מה מחירה כטיולון?
אני לא מכיר כי היא פחות נמכרת בחנויות. גם אם כן בדרך כלל זה עם אמבטיה.
בכל אופן החסרונות המרכזיים של הדגם לדעתי הם: טיפה כבד, גלגלים קטנים ולדעתי לא מחומר איכותי, הידית לא מתארכת מספיק. הקפיצים מאוד קשיחים.
כל אלו יוצרים יכולת ניוד לא מוצלחת לדעתי. צריך לעבוד איתה קשה. כל עליה של מדרכה גבוהה תצריך הרבה מאמץ.
אפשר לבדוק בחנות מקס בייבי אם נשאר להם את טיולון הלומי שלנו, הוא דומה במראה ללוליטו אבל הרבה יותר קל, ידית יותר ארוכה ויש לנו גלגלת מיוחדת בתוך הגלגלים שיוצרת יכולת ניוד יותר קלילה וחלקה. המחיר של הלומי אם נשאר באזור 1700 לטיולון. בנוסף הלומי שוקל רק 6.2 ק"ג רוב הטיולונים החד כיוונים לא שוקלים כך אז דו כיווניים שוקלים 30-40% יותר!
כמוכן אפשר גם לרכוש את הבובקט שלנו שמגיע עם גלגלים הרבה יותר גדולים ומהלומי מחומר איכותי יותר. הוא עולה 2000 ש"ח. שוקל 8.2 ק"ג. הלוליטו שוקל סביב 8-8.6 ק"ג. לא מדדתי רק מעריך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי עגלה לזוג עם הפרשי גבהים ורכב קטןמור28/05/2022
היי אשמח להתייעצות בבחירת העגלה :)
אנחנו זוג עם הפרשי גבהים ממש גדולים (בעלי מעל מטר תשעים ואני פחות ממטר שישים), ובנוסף יש לנו רכב עם בגאז ממש קטן.
אנחנו גרים בדירת קרקע, בעיר עם מדרכות רחבות יחסית.
אני מחפשת עגלה שתוכל להיות נוחה גם לי וגם לבעלי הגבוה, ושתיכנס בקלות לבגאז.
יש רעיונות? :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מומלץ לבדוק עגלות עם ידית מתארכת
קובי סופר28/05/2022שלום מור,
מומלץ לבדוק עגלות עם ידית מתארכת.
ההפרש גבוה משמעותי ולכן מישהו מכם יצטרך להתפשר על הנוחות שלו לצערי.
מה הכוונה?
בגדול יש המון עגלות עם ידית מתארכת אבל כדי שהידית תהיה גבוהה יותר ותתאים להורים גבוהים גם צריך עגלה עם גלגלים גדולים. כך הגלגלים מגביהים עוד את העגלה והידית.
הבעיה שהעגלות כאלו יותר כבדות מהממוצע, יותר מסורבלות וגדולות לאחר קיפול ולכן, אני חושש שלך יהיה קשה לעבוד עם עגלות מהסוג הזה.
הפשרה השנייה היא ללכת על עגלות פרקטיות עם ידית מתארכת, אז צריך ללכת על עגלות עם גלגלים יותר קטנים וכמו שציינתי זה ישפיע על הגובה הכולל של העגלה.
לדעתי העגלה שהכי תתאים לדרישות היא הבייבי בוס טייגר שלנו. מכל העגלות הפרקטיות יש לה את הגלגלים הכי גדולים והידית מתארכת לגובה די גבוה. בנוסף סרן הגלגלים שלה מוגבה כדי שהורה עם רגליים ארוכות לא ייתקל בו.
היתרונות שלה הם כושר ניוד מדהים, לדעתי נוח בפער על כל המתחרות בסגמנט וברמה של עגלות עם גלגלים גדולים יותר.
מצד שני היא סופר קלה ושוקלת רק 8.8 ק"ג. נוחה מאוד לתפעול, נוחה לקיפול וגם מאוד קומפקטית לאחר הקיפול ולכן נכנסת בקלות לכל באגז' כולל של רכבי 7 מקומות שכל המושבים פתוחים!
עוד אופציה היא ספורטליין סיילו XL, היא שוקלת כ- 2 ק"ג יותר מהטייגר אך היא גם יחסית גבוהה לעגלות בסגמנט בזכות גלגלים גדולים.
האמבטיה שלה אפילו יושבת יותר גבוה מזו של הטייגר אך הטיולון (מה שישרת רוב הזמן), יותר נמוך טיפה.
לסיילו יש המון תתי דגמים, לדעתי הXL הוא המוצלח שבהם.
יש להם דגם פרו שמגיע עם גלגלים יותר גדולים ולכן הוא יותר גבוה אבל חשוב לשים לב שהוא משמעותית יותר כבד.
אני בכוונה המלצתי על 2 דגמים במשקלים קלים עד סבירים כי כשיש רכב קטן, משך הזמן שצריך להרים את העגלה כדי להנדס את ההכנסה הוא ארוך יותר וכל גרם משפיע.
אני ממליץ לבדוק את שתיהן, להתנסות בניוד שלהן בחנות ומחוצה לה כאשר יש משקל של 12 ק"ג בכל אחת. לעלות ולרדת מדרגה. להתנסות בתפעול וקיפול, כמובן לבדוק ברכב.
מומלץ לקפל יחד עם הטיולון כדי להרגיש את המשקל האמיתי. להתנסות לבד בהכל כולל ההרמה והסידור ברכב.
בסוף כל אלו נותנים מדד אמיתי של איך תהיה העבודה עם העגלה באופן יומיומי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל מומלץ לאויסטר זירו?סתו27/05/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

תלוי איך מגדירים מומלץ?
קובי סופר28/05/2022שלום סתו,
תלוי איך מגדירים מומלץ?
האם זה מוצר ברמה גבוהה ובמחיר סביר?
או לחלופין הכי בטיחותי שיש? מכיוון שמתעסקים כאן גם בבטיחות ולזה אין עניין של מחיר.
סייבקס אטון 5 הוא הסלקל הכי בטיחותי שמתחבר על האויסטר. אז אם רוצים מקסימום בטיחות ואין שיקול תקציבי לדעתי הוא הכי מומלץ.
אם יש שיקול כזה אז אטון XL הוא במחיר סביר וברמת בטיחות טובה. יש גם את ג'ואי אייג'ם שהוא ברמה גבוה יותר מהאטון XL אבל מבחינת מחיר טיפה מעליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם צריך לקנות מתאם נוסף
סתו29/05/2022תודה על התגובה.
האם צריך לקנות מתאם נוסף או שהסלקל מתיישב על מתאמי האמבטיה של הזירו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי צריך מתאם
קובי סופר29/05/2022שלום סתו,
לדעתי צריך מתאם. צריך לשאול בבייבי סטאר כי זה משהו שלא בדקתי שבחנתי את העגלה. ב-99% מהמקרים אבל יש צורך במתאם נפרד לסלקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)