מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלת עליה למטוס וכיסא בטיחותשרון11/07/2022
הי קובי, אשמח להתייעץ.
1. מתכננים טיסה לחול עם תינוק שיהיה בן 7 חודשים. לאור המצב כרגע עם המזוודות מעוניינים לקנות/לשכור טיולון שניתן לעלות איתו למטוס. האם יש טיולון דו כיווני שניתן לעלות איתו למטוס?
2. כיסא בטיחות-יש לנו צ’יקו נקסטפיט שלהבנתינו היה אמור להיות יותר נעים לתינוק אבל בפועל הוא מזיע וסובל מהחום. איזו אפשרות יש ברמת הבטיחות הזו שאולי יותר נושם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט הייתי ממליץ לטוס רק עם עגלה שאפשר לעלות לטיסה
קובי סופר11/07/2022שלום שרון,
בהחלט הייתי ממליץ לטוס רק עם עגלה שאפשר לעלות לטיסה.
בזמנים רגילים אני תמיד מציין שזה גימיק מיותר שכן ניתן להגיע עם עגלה רגילה עד פתח העלייה למטוס, למסור לפני העלייה ולקבל ישר בירידה מהטיסה. כמו שאני רואה ברשתות ובטלוויזיה, לא הייתי ממליץ לטוס כיום עם עגלה שלא יכולה לעלות יחד איתכם לטיסה.
לגבי המלצה, הטיולון הדו כיווני היחיד שיכול להתאים זה סייבקס איזי טוויסט שלדעתי אינו מוצלח. יש את איזי טווסיט S שכבר מוצלח ממנו בהרבה אבל הוא עם גלגלים גדולים לכן אני לא חושב שיאושר לעלייה. תיקחו מידות שלו במצב מקופל מהרשת ותבדקו מידות טרולי מאושרות בחברת תעופה, אולי זה יתאים. לדעתי ניתן לפרק לו גלגלים אז גם יתכן ויתאים.
שאר האופציות לדעתי לא יאושרו לעלייה או עם מושב חד כיווני.
2. הקיץ הישראלי בעייתי. יש מושבים עם בדים מצמצמי הזעה אפילו לצ'יקו יש מספר וריאציות של הנקסטפיט. מניסיון שלי כלום לא ממש יעזור אולי רק בטיפה.
אני אישית ציפתי את החלונות בחומר כהה מסנן UV, שמתי צילון וגם זה לא עזר. חוץ מלקרר את הרכב 10-20 דק' לפני נסיעה לדעתי שום דבר לא באמת יעזור.
לברייטקס יש דגמים עם בדים מצמצמי הזעה אבל הם יקרים מאוד ואני לא יודע לומר אם הם באמת יעילים. אני די בטוח שלא ואם כן אז רק במעט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסייבקס איזי טוויסט
שרון11/07/2022אשמח לדעת למה הוא לא מוצלח והאם אלו דברים שאפשר להבליג עליהם אם מדובר בטיול של שבוע.
בארץ אנחנו עם נונה טריב ומתכננים להישאר עם הטיולון של הנונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הניוד לא נוח לדעתי
קובי סופר12/07/2022שלום שרון,
לדעתי החיסרון הגדול הוא יכולת הניוד.
הניוד לא נוח לדעתי.
הגלגלים שלו קטנים, המבנה קצת בעייתי כי צריך מבנה שהמושב יוכל להסתובב.
אני לא יודע לאן טסים אבל יש ערים עתיקות ששם הוא יהיה עוד יותר בעייתי.
התפעול והקיפול מסורבלים אבל אלו דברים שעם תרגול אפשר להתרגל ולהתמודד איתם. יכולת ניוד לא ניתן לשפר ולכן אני ממליץ על הS שמגיע עם גלגלים יותר גדולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי נסט קל לתינוקאתי10/07/2022
שלום,
אני מקווה שזה רלוונטי לכאן.
אני מעוניינת לקנות קן לתינוק.... המחירים לדעתי מופקעים...
האם יש מקום שידוע שהוא מוכר עם תו תקן ואיכות הבדים והמוצר באמת שווים את ההשקעה ?
תודה רבה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת בבקשה
אתי נחום10/07/2022האם כיסא הבטיחות של ציקו מקס אייר החדש מתאים לרכב מאזדה 3 שנת 2005. אין באפשרותי להחליף רכב כרגע וכיסא הבטיחות חושב לי, כבר הבנתי שהדגם הזה והאחרונים של ציקו מקס הם הכי נוחים איכותיים בטיחותיים גם מגיל 0 וגדלים עם התינוקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי נסט פחות מתמצא
קובי סופר11/07/2022שלום אתי,
לגבי הנסט אני פחות מתמצא. אני יודע שזה מוצר יקר.
לא מכיר דרך למצוא בזול גם בארה"ב הוא יקר ובגלל שהוא גדול מחירי השילוח יהיו יקרים.
לדעתי האישית מוצר מיותר.
עריסה עם נחשוש יתנו את אותו אפקט. שינה באממבטיה של העגלה תיתן את אותו אפקט.
לגבי הנקסטפיט אין בעיה, יתאים לרכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי טיולון מאוורריפית10/07/2022
שלום רב, לאחרונה מדובר רבות על שילדת טיולונים, שאם השילדה בנויה/עשויה עם רשת, העגלה מאווררת יותר לתינוק ומונעת הזעה, עד כמה לדעתך רשת הכרחית מול פלסטיק יצוק?
האם עתיד להגיע בקרוב לבייבי בוס דגם עם רשת?
כמו כן, בתגובה בפורום כתבת שברכישה מקבלים מעמד לכוס וכיסוי לאחיזה בצבע קאמל, האם מקבלים זאת כשרוכשים דרך הזכיינות או כשרוכשים דרך האתר?
תודה רבה על כל המידע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא מאמין במושב מרשת
קובי סופר10/07/2022שלום יפית,
אני לא מאמין במושב מרשת לכן בעגלות בייבי בוס לעולם לא יהיה מושב רשת.
א. אני חושב שגב פלסטיק מספק תמיכה עדיפה לגב, זווית ישיבה זקופה יותר והגוף פחות שוקע.
ב. רשת זה נחמד בקיץ אבל יש לנו גם חורף.
ג. בלאי, רשת עלולה להיפרם, להיקרע עם הזמן, זה חלק שלא מכוסה באחריות אז צריך לרכוש מושב חדש או רק בד (תלוי בדגם).
לדעתי היצרנים שמייצרים מרשת עושים זאת משיקול כלכלי, מושב מרשת זול לייצור ממושב פלסטיק.
בנוסף רשת מקזזת משקל והמושב יותר קל ממושב פלסטיק.
לכן משקל השלדה והמושב יהיו קלים יותר מאשר היו עושים מפלסטיק.
בסוף היתרון היחידי של רשת זה איוורור אבל אני לא חושב שזה באמת עוזר, יש מעל הרשת תמיד בד וללא הבד המושב לא נוח.
אז אולי זה עוזר במעט אבל לדעתי היתרונות של מושב פלסטיק שרשמתי עולים בהרבה על החיסרון.
לגבי האביזרים בעגלות בייבי בוס. גם הכוס וגם הכיסויים מגיעים בתוך האריזה כך שלא משנה היכן רוכשים זה נמצא באריזה ומקבלים אותם.
לשים לב שבדגם יגואר מתקן הבקבוקים לא מגיע מכיוון שהוא לא מתחבר טוב.
לגבי משקל, אצלנו בבייבי בוס כדי לקזז משקל לא חסכנו על התינוקות במושב צר יותר, גלגלים קטנים יותר, מושב מרשת וכו'.
להפך, השקענו יותר בחומר גלם יקר יותר בשלדה. השלדים שלנו בנויים מאלומיניום תעופתי שהוא קל יותר וגם חזק ועמיד יותר לאורך שנים. כך מקבלים עגלה עם מושב פלסטיק, גלגלים גדולים מחומר הגלם הכי איכותי שיש ועדיין יותר קלה מכל העגלות שבהם היצרנים מקזזים משקל על חשבון התינוק (לדעתי).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!! תענוג לקרוא את הידע הרב שלך והמלצותיך.
יפית12/07/2022עשית לי סדר בהבנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות אוונפלו טריביוטטל10/07/2022
שלום,
ראיתי שכסא זה מתאים מגיל לידה ועד לילד גדול, ולכן מתעניינת בו. בנוסף הוא מתאים לי מבחינת המחיר.
יש לי תינוק בן 8 חודשים וילד בן 3.
רציתי להתייעץ האם כדאי לקנות שניים כאלו עבור שניהם?
אני רוצה לקנות כסא שיוכל לשמש בעתיד גם לתינוק מגיל 0. האם כסא כזה מתאים?
מתי אפשר להעביר תינוק לשבת עם כיוון הנסיעה?
(ראיתי שהמלצת פה על קוסקו סנרה אך לא מוצאת אוו במלאי בשום אתר)
תודה רבה.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הוא בעייתי לשימוש עם ילדים בהפרשי גיל
קובי סופר10/07/2022שלום טל,
הוא בעייתי לשימוש עם ילדים בהפרשי גיל.
גם מכיוון שצריך לעגלות גובה רצועות לכל ילד ובדגם זה התפעול מסורבל וצריך ממש לפרק את כל הכיסא וכל הרצועות לעלות/להוריד גובה. גם כי הוא מסורבל להתקנה ועד גיל שנה צריך נגד הכיוון.
אלא אם הבנתי לא נכון והמטרה לרכוש כיסא לכל ילד, אז אין בעיה, הכיסא סה"כ זול, צר ובטיחותי.
לדעתי אבל לא יהיה הכי נוח בגיל 3 שנים לשבת בו.
לגיל 3 הייתי ממליץ לרכוש בוסטר רצועות כמו גרקו טרנזישיין סנאגלוק.
ל-8 חודשים הוא יעשה את העבודה טוב, יש בשוק עדיפים עליו גם בטיחותית וגם מבחינת נוחות אבל אז צריך לשלם יותר.
הקוסקו אכן, פחות זמין צריך לבדוק בבייבי סטאר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
טל10/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת המלצה לבוסטר לחברותבילי10/07/2022
שלום קובי,
נעזרנו בשירותיך כמעט בכל הקניות שלנו בעבר, אז רוב תודות, ועכשיו עוד שאלה:
הבת הגדולה בת שבע וחצי, משתמשת בכסא בטיחות של גרקו, נדמה לי נאוטילוס שקנינו בהמלצתך.
הייתי שמחה לקנות בוסטר זול, קטן וקל להתקנה, שנוכל לקחת באוטו מדי פעם חברה שרוצה לבקר.
יש באוטו גם כסא בטיחות צ'יקו נקסט פיט של הבת הקטנה, כך שהבוסטר צריך להכנס ביניהם. אני מצליחה להכנס שם בעיתות הדחק אז אני מקווה שקיים בוסטר שיכול להכנס גם כן. האוטו יחסית רחב, לקסוס גבוהה, 4x4.
ואם כבר, תוכל להזכיר לי מה הכללים לכסא בטיחות?
הבת הגדולה גבוהה מאד, 1.33 בערך, ושוקלת 26 בערך. עד מתי עדיף שתהיה בכסא בטיחות, ומתי כבר לכל הדעות אפשר בוסטר?
רוב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוב הבוסטרים יחסית צרים
קובי סופר10/07/2022שלום בילי,
רוב הבוסטרים יחסית צרים. אפשר לבדוק את גרקו אפיקס או צ'יקו קידיפיט. שניהם בוסטר עם גב ברוחב סביר.
גם סייבקס סולשיין אם נמכר יכול להתאים.
כמובן שממליץ לבדוק טרם הרכישה.
לגבי משקלים בכיסא. עד 30 ק"ג עם הרצועות גם בנאוטילוס וגם בצ'יקו. לגבי גובה, צריך לבדוק בהוראות היצרן של כל אחד מהם. בגדול ברגע שהראש יוצא מהכיסא ב-2 ס"מ זה אומר שהכסא כבר לא יעיל.
מבחינת זמנים ככל שניתן למשוך עם הרצועות של הכיסא/בוסטר הרי זה מעולה. יחד עם זאת לשים לב שהכיסא/בוסטר מותקנים עם חגורת הבטיחות של הרכב ולא עם איזופקיס. האיזופקיס יעיל עד משקל 30 ק"ג מושב + ילד!
לאחר מכן בוסטר גב, ככל שניתן למשוך עם הגב (מומלץ עד גיל 12 שנים) ואחר כך אפשר כבר ללא כלום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לכיסא בטיחות צרנטע10/07/2022
היי קובי
מחפשים כיסא בטיחות שיכנס במאזדה 3 ישנה
כרגע נכנסים מאחורה בוסטר רצועות לבן שש, אוונפלו סונוס לבת ארבע וסלקל דונה ללא בסיס.
מחפשים כיסא בטיחות כמה שיותר צר, שיוכל להחליף את הדונה בקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הייתי ממליץ על גרקו סלים פיט
קובי סופר10/07/2022שלום נטע,
הייתי ממליץ על גרקו סלים פיט. הוא אחד הצרים בעולם ומאפשר להכניס 3 מושבים מאחור. הגרקו בימים אלו במבצעים בחנויות השונות כך שזה זמן טוב לרכוש אותם.
בקרוב צריכים להגיע לישראל גם דגמי דיונו שהם גם צרים אבל יותר יקרים מהגרקו. אפשר להתרשם מהם באתרים אמריקאים ולהחליט אם שווה לחכות להם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסתכלתי על המחיר של הגרקו
נטע טלמון11/07/2022והוא יקר משמעותית משציפיתי
יש משהו דומה במחיר זול יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין משהו דומה
קובי סופר11/07/2022שלום נטע,
אין משהו דומה.
אפשר לרכוש עוד סונטס או טריביוט גם של אוונפלו. גם מדובר בכיסאות צרים. הם לא מפנקים כמו הגרקו אבל בטיחותית מעולים ולדעתי לא תהיה בעיה להכניס אחד מהם יחד עם מה שכבר קיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת ספורט לייןשרונה08/07/2022
הריון ראשון, אם יחידנית. משתמשת בתחבורה ציבורית וגרה בקומה שנייה אז זה אומר מדרגות.
חשבתי לקנות את העגלה של ספורט ליין סיילו xl 2022,
אבל יצאה להם סדרה חדשה בשם fold.
רציתי לדעת מה ההבדל בין הסיילו לבין הפולד.
בתודה מראש, שרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפולד יותר תתאים לתחבורה ציבורית
קובי סופר09/07/2022שלום שרונה,
הפולד יותר תתאים לתחבורה ציבורית.
גם למדרגות.
1. היא יותר קלה בקילו +
2. רוחב הגלגלים שלה 50 ס"מ לעומת 58 בXL
זה יתרון גדול בתחבורה ציבורית.
מצד שני היא חדשה ואין לדעתי כיצד תתפקד בהמשך ומה תהיה אמינותה.
אני לא אהבתי את מנגנון הקיפול שלה, די מסורבל ומצריך תרגול. כאשר מקפלים בשלב האמבטיה בכל פעם צריך להרים את מתאם האמבטיה כדי לחבר את האמבטיה, לא הכי פרקטי או נוח. הקיפול ופתיחה תמיד מצריכים 2 ידיים, הקיפול כאשר המושב פונה אליכם מסורבל וכך גם הפתיחה.
בגלל הרוחב היא נוטה לצדדים בכל דחיפה נענוע לצדדים, זה גם מוריד מיציבות המוצר וגם מוריד מיכולת הניוד.
בשורה התחתונה הXL שלהם לא הצליחה באזורים בהם יש צורך בתחבורה ציבורית בגלל עניין המשקל והורחב.
הפולד באה לתת תשובה אבל לדעתי התשובה פחות מוצלחת מהXL בהיבט הפרקטי אבל עדיין יש בה 2 יתרונות גדולים (משקל ורוחב). בנוסף המושב שלה יצוק מפלסטיק ולכן מספק תמיכת גב וזוויות ישיבה/שכיבה עדיפים. מצד שני הוא יותר צר מהXL.
לסיכום: לכל אחת יתרונות וחסרונות, הייתי מציע לנסות לקפל כל אחת עם המושב לשני הכיוונים, לפתוח, לפרק ולחבר אמבטיה/טיולון, לנייד אותן בחנות עם משקל של 12 ק"ג וכך לקבל החלטה מה נכון לכם. אם תתגברו על החסרונות שציינתי בפולד אז כמו שרשמתי מראש, לצרכים שלכם היא עדיפה.
לבדיקה שרשמתי הייתי מוסיף את הבייבי בוס בובקט שלנו. היא קלה יותר בקילו וקצת מהפולד! המושב יצוק מפלסטיק ומרווח כמו בXL, הקיפול/פתיחה קלים כמו בXL, הרוחב 52 ולכן היא יותר יציבה וגם יותר נוחה בניוד לדעתי. יש 5 שנים אחריות והעדות הכי טובה להצלחה של המוצר היא כמות הרוכשים בקהילות חרדיות שמתנהלות בתחבורה ציבורית וקומות ללא מעלית לכן אני חושב שהיא מושלמת לדרישות מבלי להתפשר על כלום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי עגלהיובל08/07/2022
היי קובי,
מתלבטים בין 4 עגלות והייתי רוצה להבין ממך הבדלים/יתרונות של כל עגלה.
חשוב לנו יכולת ניוד טובה ונוחות לתינוק - אני מבין שבדרכ זה גם על חשבון פרקטיות ונוחות להורה.
בנוסף אני יחסית גבוה ואשתי ממוצעת אם זה רלוונטי מבחינת התאמות לגובה וכו׳.
מבחינת מחיר זה פחות פקטור, מוכנים להשקיע יותר בתנאי שהעגלה תישמר לטווח רחוק ללא תקלות ועם בלאי סביר ותוכל לשמש אותנו מעבר לילד אחד.
הדגמים ביניהם אנו מתלבטים:
1. אויסטר 3
2. בוגבו פוקס
3. סייבקס פריאם
4. ABC סלסה
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבדלים בין עגלות: סלסה, פריאם, פוקס, אויסטר
קובי סופר08/07/2022שלום יובל,
ראשית יכולת ניוד טובה אפשר לקבל גם בעגלות קלות וקומפקטיות.
נוחות לתינוק לדעתי כן תוביל ליותר משקל מכיוון שככל שהעגלה יותר רחב, יותר ארוכה, יותר גבוהה (יש לזה יתרונות גם בנוחות התינוק), מרופדת אז המשקל יעלה.
הבדלים בין עגלות: סלסה, פריאם, פוקס, אויסטר:
אויסטר:
המושב והאמבטיה יחסית צרים לעגלות במשקלים האלו אבל עדיין מקבלים מרווח פנימיים מעולה לתינוק, ריפוד טוב, יכולת ניוד טובה, קיפול נוח. לדעתי אופציה טובה שעונה לדרישות.
היא יקרה וגם כבדה. המחיר היקר נגזר מזה שהיא נמכרת בלעדית ברשת מסוימת וכשאין תחרות המחיר תמיד יהיה יקר.
פוקס: לדעתי הפחות מומלצת מה-4. גם בהיבט הפרקטי היא הכי פחות נוחה לתפעול וקיפול. היא היחידה שהמושב שלה לא מגיע למצב שכיבה ישר. יש לה מצב שכיבה בתנוחה עוברית (יש שקע בין הגב לישבן) שלדעתי זה חיסרון.
פריאם: הדור הרביעי לדעתי מציע מושב פחות תומך שעשוי מרשת, זאת בניגוד לדגמי העבר. זה נועד כדי לקזז משקל וכמו שרשמתי, קיזוז משקל = קיזוז נוחות ברוב המקרים.
הקיפול שלה מסורבל לדעתי בעיקר שמקפלים יחד עם הטיולון.
הניוד פחות נוח מה-4.
סלסה: גילוי נאות, אני משווק את המותג בארץ.
היא הזולה מה-4.
מציעה יכולת ניוד מעולה ואת מערכת הקפיצים הכי טובה מה-4 ובכלל לדעתי.
היא כבדה, הרחבה ביותר ברוחב הגלגלים כך שבמקומות צפופים לא הכי נוח להתנייד.
הקיפול נוח אך לא ניתן לקפלה עם המושב כשהוא פונה אליכם רק כשהוא פונה לכיוון הנסיעה.
לדעתי מציעה את האמבטיה הכי טובה מה-4.
גם מושב הטיולון שלה לדעתי הנוח ביותר מה-4 גם בשל הריפוד, הרוחב, הגגון והתמיכה.
חיסרון נוסף, אין הרבה צבעים זמינים לרכישה.
כל הדגמים די ותיקים בשוק למעט פריאם בדור 4.
כולם הוכיחו אמינות טובה אבל כך צריך להיות, ככל שהגלגלים יותר גדולים והקפיצים יותר טובים כך יש אמינות טובה יותר.
לסיכום: אני ממליץ להתנסות בניוד עם משקל של כל אחת מהן.
לנסות לתפעל, לקפל יחד עם הטיולון ולבדוק ברכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לכיסא בטיחות לרכביעלי07/07/2022
היי קובי,
מחפשת כסא בטיחות לרכב של סבא וסבתא אבל חשוב שיהיה נוח גם לנסיעות יותר ארוכות (לכן מעדיפה לא את הקוסקו). כמו כן חשובה מאוד קלות ההרכבה (יש איזופיקס באוטו). כמובן השאיפה לכיסא לא יקר אבל לא על חשבון בטיחות (סיני). מה דעתך? איך אוונפלו? משהו אחר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 4 חודשים לא קטן
יעלי07/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוונפלו יכולים להתאים
קובי סופר07/07/2022שלום יעלי,
אוונפלו יכולים להתאים. סימפוני או טריומף כיסאות טובים אך מאוד מאוד מיושנים.
אם עולים קצת בתקציב יש לגרקו כיסאות מעולים שלדעתי עדיפים על אוונפלו. המיי סייז או אקסטנד טו פיט באזורים של 900-1000 ש"ח כיסאות נהדרים בטיחותית, מבחינת נוחות לתינוקות ונוחים להתקנה עם איזופיקס.
יש גם את הפוראבר שיקרים יותר אבל יודעים גם להפוך לבוסטר כך שבאיזשהו מקום יחסכו כסף בעתיד.
הגרקו כרגע במבצעים בחנויות כך שזו הזדמנות טובה לרכוש כיסא טוב במחיר ביניים.
לסיכום: הכל שאלה של תקציב, ככל שנעלה אותו כך נעלה את רמת הבטיחות, נוחות/קלות ההתקנה ונוחות התינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות
יעלי07/07/2022במה זה מתבטא בעצם שהכיסאות של אוונפלו מיושנים?
השאיפה היא כיסא בכיוון ה-600₪ אבל אם אין ברירה אפשר גם לעלות בתקציב.
תודה רבה על הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התקדמות טכנולוגית
קובי סופר07/07/2022שלום יעלי,
אוונפלו טריומף נמכר החל מה-2003 וסימפוני אם אני זוכר נכון 2007. מאז הם עברו כמה מתיחות פנים ועדכונים אבל לא משהו רציני.
מצד שני העולם התקדם, בעיקר תחום הרכב. זה מתבטא בבדים, בחיזוקי פלדה, הגנות צד, חומרים יותר מתקדמים, פלסטיקה ועוד.
בסופו של דבר זה גם מתבטא בנתוני מבחני הריסוק. אם הדגמים האלו היו הטופ לפני עשור, כיום הם לא נמצאים בטופ.
כמוכן אני חושב שהדמים שרשמתי גם יותר נוחים לתינוקות מאשר דגמי האוונפלו.
צריך לנסות למצוא את הדגמים שרשמתי במבצעים, להתמקח על מחיר וכו'. כמוכן יש רשתות שמקבלות כל מיני כרטיסי מועדוני צרכנות כמו כרטיס חבר, אז אפשר לקזז עוד מהמחירים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
יעלי07/07/2022תודה קובי, אם כך אחפש באמת גרקו.
תמיד אפשר לסמוך עליך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי בוס טייגר מול ספורט לייןיהונתן05/07/2022
קובי שלום וברכה. אנחנו מתלבטים בין עגלת הטייגר 2 לבין הספורטליין xl. השיקול היחיד לטובת הספורט ליין הוא הגודל של האמבטיה. האמבטיה של הטייגר קטנה משמעותית. השאלה עד איזה משקל היית אומר שהטייגר מתאימה? (לא בדוחק)... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טייגר מול סיילו
קובי סופר06/07/2022שלום יהונתן,
גילוי נאות, אני המשווק של הטייגר.
חשוב לי להדגיש שההמלצה שלי תמיד לעשות את הבדיקות בעצמכם:
לשים משקל של תינוק (12 ק"ג) בכל אחת מהעגלות. לנייד אותן בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה, זה ימחיש מי נוחה יותר לניוד יומיומי.
לנסות לתפעל, לשנות גובה ידית, לפרק ולחבר אמבטיה, לשנות מצבים בטיולון וכו'.
לקפל שלדה וטיולון, לנסות להרים יחד וכמובן לבדוק ברכב.
לגבי ההבדלים:
אמבטיה: ההבדלים בגודל הפנימי אינם גדולים. אני ממליץ להוציא מזרנים, לשים אחד על השני כדי לראות מה ההבדלים האמיתיים.
בנוסף, אנחנו מעל 4 שנים בשוק עם הטייגר והאמבטיה, מהלקוחות שאני דיברתי ואני מדבר עם המון, האמבטיה התאימה בקלות עד גיל חצי שני, לא בדוחק. בדוחק היא מתאימה עד 9 ק"ג שברוב המקרים זה מעבר לגיל שנה.
בטייגר מקבלים אמבטיה יצוקה מפלסטיק, היתרון בזה הוא הגנה יותר טובה לתינוק מפני רוח, אבק, מכות שהאמבטיה יכולה לקבל במהלך טיול והכי חשוב, אטומה לכל זיהום האוויר ופיח הרכבים. יתרון נוסף, אין ברזלים מתחת למזרן ומצדדיו.
מצד שני, האמבטיה של הטייגר נשארת כפי שהיא לעומת הסיילו שיכולה להתקפל ולכן תופסת הרבה פחות מקום באחסון בגמר השימוש.
בשתי האמבטיות יש מזרן נושם, בסיילו המזרן מחורר, בטייגר יש מעל למזרן עוד שכבת מזרן נושם. בטייגר הספוג מצופה בבד לא חדיר לנוזלים, בסיילו לא.
בטייגר כל הבדים יורדים לכביסה כולל המעטפת החיצונית, בסיילו רק חלקים מסוימים, בעיקר הפנימיים.
בסיילו יש רשת איוורור נוספת בתחתית מתחת לגגון, בטייגר רק בגגון.
שלדה וטיולון:
לדעתי זה החלק שצריך לשים יותר לב אליו מכיוון שאמבטיה משרתת עד חצי שנה, שלדה וטיולון מחצי שנה עד גיל 3 שנים או פחות (תלוי עם רוכשים טיולון).
שני הטיולונים בתקינה החדשה עד 22 ק"ג.
בטייגר המושב יצוק מפלסטיק, בסיילו זה בד שבתוכו יש לוח פלסטי/פרספקט. היתרונות במושב יצוק הם תמיכה יותר טובה לתינוקות, זווית שכיבה טובה ובעיקר זווית ישיבה יותר זקופה הקרובה ל-90 מעלות, כמה שיותר קרוב ל-90 מעלות יותר נוח לתינוקות לדעתי, בעיקר כשהם רוצים לאחוז במעקה הקדמי.
יתרון נוסף למושב יצוק הוא השליפה לכביסה, יותר קל לשלוף את הבד ובטייגר כל הבד יוצא כבד, בסיילו הבד יוצר עם הלוח ובמכונות כביסה קטנות זה חיסרון. בטייגר גם בד הגגון יוצא, בסיילו הגגון נשאר בתוך המסגרת לכן לא ניתן לכיבוס.
גגון הטיולון של הטייגר גדול יותר, זה יתרון בעיקר במצב שכיבה, יש רשת אוורור גדולה יותר.
סל החפצים גדול יותר בטייגר.
בטייגר מקבלים גלגלי PU בסיילו EVA. גלגלי PU הם מגומי כמו צמיגי רכב, זה יוצר יכולת ניוד עדיפה, תמרון/פניות נעשים בקלות רבה יותר, הנסיעה שקטה יותר, יש בלימת זעזועים טובה יותר והכי חשוב אורך החיים, אורך חיים של גלגל PU ארוך יותר בכ-פי 10 מגלגל EVA, לכן אין כמעט בלאי כאשר הגלגלים הם החלק עם הבלאי הטבעי הכי גבוה בעגלות. לטייגר יש בולמי זעזועים גם לגלגלים הקדמיים.
הקיפול די נוח בשני הדגמים, הטייגר טיפה יותר קטנה, בעיקר בגלל רוחב גלגלים צר יותר, בנוסף ניתן להעמיד אותה לאחר הקיפול, את הסיילו לא.
מבחינת אחריות: אנחנו נותנים 5 שנות אחריות. בסיילו עד כמה שאני יודע שנה.
מבחינת שירות, יש לנו כיום את היכולת לתאם עם הלקוחות בחנויות ולתקן להם במקום מבלי להישאר יום אחד ללא העגלה. בכל החברות האחרות צריך למסור ולהישאר ללא עגלה בין שבוע לעשרה ימים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמבטיה לתינוק ונדנדהניקול04/07/2022
היי
ראיתי שיש מספר אמבטיות לתינוק, חלקן מתקפלות שזה נישמע מאוד נוח וחוסך מקום וחלקן לא מתקפלות, כמובן חשוב שיהיה עם מעמד ובטיחותית.
בנוסף לכך ראיתי מספר נדנדות חשמליות כמו ספורטליין, מאמו 4 ולא חשמליות.
רציתי לדעת עד כמה הן בטיחותיות ומומלץ לקנות אותן לתינוק הנולד או שלחכות עם זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבטיחות זהה בכל המוצרים
קובי סופר04/07/2022שלום ניקול,
הבטיחות זהה בכל המוצרים הדומים כמו אמבטיות:
יש דרישות תקינה, בארץ אגב אין אבל באירופה כן ולכן יש סטנדרט מינמלי של בטיחות שכל יצרן עומד בו. לכן בטיחותית הכל ברמה גבוהה.
לגבי מתקפל או לא, זה בעיקר שיקול שלכם, אכן הממתקפלות יותר פרקטיות.
לגבי נדנדות, בעניין הבטיחות שוב, אין הבדלים.
בדרך כלל אני ממליץ לחכות כי מקבלים המון מתנות אחרי הלידה.
יש סיכוי לקבל וגם אם לא מכל המתנות אפשר לקבל זיכוי ובו לרכוש נדנדה. בכל מקרה זה לא מוצר שצריך מהיום הראשון.
כמוכן לקחת בחשבון ששהייה ארוכה על הגב יכולה להיות בעייתית להתפתחות הראש, אחת הטעויות הנפוצות של ההורים היא שלאחר שינה על הגב שמים את התינוקות באוניברסיטה על הגב, בנדנדה על הגב, בסלקל על הגב וכו'. כך החלק האחורי של הראש לא מתפתח. צריך לדאוג להשכיב על הבטן כשיש השגחה בעגלה לדוגמא, ללכת עם מנשא וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לטיולון או עגלהלילך03/07/2022
הי קובי, תודה על ניהול הפורום והמענה המסור
אני מחפשת לבתי עגלה או טיולון, וחשובים לי המאפיינים הבאים לגבי הטיולון (אוטוטו מסיימת את שלב האמבטיה, אז לא קריטי לי לדלג ישר לטיולון).
דו כיוונית
גגון רחב
מצב שכיבה מלאה
נוחה ורחבה
בטיחות ובולמי זעזועים
רצוי נוחה לתפעול ולא כבדה
אשמח לשמוע על איזו עגלה תמליץ?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין יותר מדי אופציות עם מושב דו כיווני
קובי סופר04/07/2022שלום לילך,
אין יותר מדי אופציות עם מושב דו כיווני.
בדרך כלל מדובר בטיולונים שהם חלק מעגלה ולכן רובם נמכרים עם אמבטיה, אלו שימכרו בנפרד יהיו יקרים.
כמוכן, פרקטיים הם לא יהיו, הם יותר כבדים מטיולון ממוצע ובעלי קיפול גדול כמו של עגלה.
ההמלצות שלי הן:
טיולון בייבי בוס לומי שלנו, נמכר רק במקס בייבי ואני לא יודע אם עוד נשאר להם. היתרונות: קל מאוד רק 6.2 ק"ג, דו כיווני עם מושב ענק וגגון ענק, הקיפול נוח. יחסית קומפקטי (טיפה יותר גדול מטיולונים ממוצעים). המחיר יחסית סביר.
טיולון בייבי בוס יגואר שלנו, הוא כבד יחסית כמו עגלה (10.3 ק"ג). יקר כי נמכר רק עם אמבטיה אבל יש לנו כמה יח' שאנו מוכרים רק כטיולון (עולה 2000 ש"ח).
נוחות הניוד שלו מעולה כי יש גלגלים גדולים מהממוצע ומהחומר הכי איכותי שיש. הקיפול הכי נוח בעולם, ביד אחת אוטומטי, נשאר לעמוד לאחר הקיפול. המושב מסתובב, גגון גדול, נוח לתפעול. מאוד קומפקטי לאחר הקיפול, כמו טיולון.
סייבקס איזי S פלוס טוויסט, לדעתי נמכר רק בשילב. נוחות ניוד טובה, קיפול קטן כמו של טיולון, משקל כבד מטיולון ממוצע אבל עדיין סביר. המושב מסתובב. הקיפול טיפה מסורבל אבל זה משהו שלומדים ומתרגלים ואז זה די סביר ונוח. שינוי המצבים עם שרוך שזה מנגנון פחות נוח לתפעול אבל בזכותו המשקל סביר.
בוגבו בי 5 או 6. 6 מן הסתם עדיף אבל בשני המקרים מדובר בטיולון יקר מאוד, אפשר לשקול רכישת יד 2 יש הרבה שמוכרים במצב חדש כמעט ללא שימוש במחיר זול מאוד. הכבד מה-4 שרשמתי, הניוד נוח, התפעול נוח, הקיפול נוח רק הפתיחה לאחר הקיפול די מסורבלת.
לא יודע אם זה חשוב אבל לכל הדגמים שציינתי ניתן לרכוש אמבטיה בעתיד ולהפוך אותם לעגלות מלידה (טכנית גם ללא אמבטיה חלקם מתאימים מלידה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל שמתלבש על סייבקס איזי אס?משה03/07/2022
קנינו את הסייבקס איזי אס טוויסט +2 בהמלצתך, העגלה האחת לפני האחרונה שנשארה ברשת שילב! בינתיים היא מושלמת, ואנחנו מרוצים. עכשיו אנחנו רוצים לקנות סלקל שגם יתחבר לעגלה עם מתאמים, וגם ישמש כסא בטיחות לרכב. על מה אתה ממליץ? ראיתי בפורום שהמלצת על צ'יקו קייפיט. זה מתאים לעגלה הזו? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צ'יקו לא מתאים לאף עגלה פרט לעגלות צ'יקו
קובי סופר03/07/2022שלום משה,
צ'יקו לא מתאים לאף עגלה פרט לעגלות צ'יקו.
אני ממליץ עליו כי הוא הטוב ביותר וגם במחיר הכי טוב כי הוא עולה כמעט כמו סלקל ממוצע וכולל בסיס במחירו. אני מציין תמיד שהחיסרון הכי גדול שלו הוא שלא ניתן לחברו לאף עגלה.
לסייבקס ניתן לחבר סלקלים של סייבקס. הם ברמת בטיחות גבוהה האטון 5 ברמה הכי גבוהה אבל מאוד יקר גם ללא בסיס ובטח שאם נרצה להוסיף אחד. האטון XL ברמת אחת פחות אבל עדיין נחשב לבטוח מאוד, הוא כבר יותר זול, הבסיסים זהים בעלות כך שההפרש הוא רק בסלקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון בנוסף לעגלהקורל02/07/2022
שלום,
יש לי עגלת סייבקס מיוס 2,
אני מחפשת בנוסף אליה עוד טיולון פשוט יחסית, נוח, זול וקליל במשקל ובקיפול.
אשמח לקבל המלצות
ובנוסף, איך הטיולון של איזי בייבי אפולו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יהיה לי יותר קל לכוון אם אדע תקציב
קובי סופר03/07/2022שלום קורל,
בטיולונים יש קשר בין המחיר לאיכות/תמורה לכן יהיה לי קל לכוון למוצר טוב אם אדע תקציב.
האפולו דגם מאוד מיושן, לא הכי פרקטי להורה אבל די נוח לתינוק כי הוא מרווח ביחס לטיולונים אחרים.
מניסיוני, בסופו של היום חוסר פרקטיות יוביל לרכישה של עוד טיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיולון בנוסף לעגלה
קורל03/07/2022למה לא פרקטי? מאיזו בחינה?
אני מחפשת משהו זול, כמה שיותר...
יש לי את הסייבקס מיוס שאני מאוד מרוצה ממנה והטיולון ישמש אותי יותר לטיולים/ עגלה אצל הסבתא וכד'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הוא סוג של עגלה
קובי סופר03/07/2022שלום קורל,
הוא סוג של עגלה, הוא בתחילת שנות ה-2000 שווק כעגלת תינוק מלידה, כן כן העולם התקדם מאז אבל זו הייתה ההגדרה שלו.
כטיולון הוא כבד מהממוצע וגדול לאחר הקיפול. כל המטרה בטיולון לחסוך מקום, שהקיפול יהיה קטן והמשקל קל.
אז יש יותר פרקטיים ממנו בשוק. זה לא אומר שהוא רע, רק לקחת בחשבון שיש אופציות יותר פרקטיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיולון בנוסף לעגלה
קורל04/07/2022הוא נוח לתינוק?
הוא רק לכיוון הנסיעה או גם לכיוון ההורה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הוא רק לכיוון הנסיעה
קובי סופר04/07/2022שלום קורל,
הוא רק לכיוון הנסיעה.
האם הוא נוח לתינוק, לא במיוחד אבל זה כל הטיולונים, לדעתי הוא יותר נוח מרוב הטיולונים בשוק כי הוא יחסית מרווח.
אז בכל הקשור לנוחות התינוק ביחס למחיר לדעתי יש כאן תמורה מעולה.
קורל04/07/2022תודה רבה עזרת
שאלה אחרונה. מה המשקל שלו?
נחשב לקל מבחינת משקל וקיפול? או יחסית מסורבל?
בנוסף, אשמח להמלצה על טיולונים זולים ומומלצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשקל שלו באזור 8 ק"ג
קובי סופר05/07/2022שלום קורל,
המשקל שלו באזור 8 ק"ג. אולי קצת פחות. לצערי אין נתונים ברשת אבל זה מה שאני זוכר מלפני המון שנים שמכרתי.
כמו שרשמתי, זה בין עגלה לטיולון לכן אין פרקטיות של טיולון.
הוא כבד מרוב הטיולונים בשוק, הקיפול טיפה מסורבל וטיפה יותר גדול מטיולון ממוצע. מצד שני הוא טיפה יותר מרווח לתינוק והניוד טיפה יותר טוב בגלל גלגלים גדולים יותר.
צריך לקחת בחשבון שיש לו ברקס בולט מאחור, כל עליה של מדרגה הברקס ינעל. הכוונה, אם רוצים למשוך את הטיולון אחורה כאשר עולים מדרגה.
באזור המחיר של האפולו אין הרבה טיולונים טובים לדעתי.
אלא אם מוכנים ללכת על טיולוני מטריה עם 2 ידיות. אז יש את צ'יקו לייטוואי שלדעתי הוא מדהים ונוח יותר לתינוקות גם מול טיולונים שעולים פי 3 ממנו. כמו צ'יקו יש גם את ג'ואי בריסק.
הם מיושנים ועם קיפול גדול יחסית אבל בכל הקשור לנוחות התינוק הם מעולים ובגלל חוסר ביקוש המחירים שלהם מאוד זולים.
אם עולים בתצקיב אז ספורטליין ויינטו מעולה, נמכר סביב 700 ש"ח.
מכאן כבר צריך לעלות משמעותית בתקציב כדי לקבל טיולונים טובים. לעלות לאזורים של 800-1000 ש"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה כיסא בטיחות טיולוןשוב אני 😀 אתי01/07/2022
היי,
תודה רבה לך על המענה המפורט. קוראת כאן תגובות. שונות שלך. מאוד מעניין.
אם אני לא מתייחסת לתקציב בעינין העגלה וכיסא הבטיחות מה הכי מומלץ מבחינת הנוחות לתינוקת.
חשוב לי : עגלה קטנה, מתקפלת בקלות ונכנסת בקלות לתא מטען, גלגלים חזקים בולמי זעזועים מעולים - מעוניינת בעגלה שגם באמבטיה מעולה וגם הטיולון.
כיסא בטיחות : מבחני ריסוק ורמת בטיחות המקסימלית ביותר בנוסף לנוחות הגבוהה ביותר עבור התינוקת החל מהיום הראשון.ונעים לשהייה הבנתי שיש כאלה שמזיעים בהם יותר מידי.
אני חושבת שאפשר להתפשר על הכל אבל אלה הכי חשובים לי.
ודבר נוסף, מיטה לתינוקת אפשר להתפשר המון עיצוב וכד' יכולה להיות פשוטה ובטיחותית אבל מאוד חשוב לי מזרון נוח בטיחותי אמין לאורך השנים.
תודה רבה רבה מראש 🙏🏼* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעגלות כמו שרשמתי בייבי בוס הכי עונות לדרישות
קובי סופר03/07/2022שלום אתי,
בעגלות כמו שרשמתי בייבי בוס הכי עונות לדרישות.
מבין הדגמים שלנו, הטייגר הכי נוחה לניוד ועדיין קלה וקומפקטית.
היגואר הכי קומפקטית, באופן כללי זו העגלה עם מושב דו כיווני בעלת הקיפול הכי קומפקטי בעולם. מצד שני היא טיפה יותר כבדה מהטייגר והטייגר יותר נוחה בניוד בזכות גלגלים יותר גדולים.
עגלות לא של בייבי בוס:
בוגבו בי 6 לדעתי מעולה, פחות נוחה לקיפול ובעיקר פחות נוחה בפתיחה ממצב קיפול לפתוח. היא די קומפקטית. בניוד עירוני היא מעולה, היא חזקה. מאוד יקרה ואני מאוד לא אוהב את האמבטיה שלהם. בהתחשב בעובדה שהטיולון הוא החלק שמשמש רוב הזמן אני חושב שזה חיסרון אבל לא משמעותי.
מאמאס אנד פאפאס סטרדה, המחיר שלה צנח ולכן היום במחיר נגיש יותר. מאוד דומה לבייבי בוס טייגר אבל יותר כבדה ופחות נוחה לניוד. היא הזולה ביותר מבין הדגמים שציינתי.
אלו המומלצות שלי לדרישות, כל הדגמים מגיעים עם מושב טיול יצוק מפלסטיק, לדעתי זה מספק את התמיכה הכי טובה לתינוקות וגם זוויות ישיבה או שכיבה יותר טובות.
גם כל הבדים שלהן יוצאים בקלות לכביסה בשלב הטיולון.
כמו שרשמתי ואני רושם לכולם, אני ממליץ להתנסות עם המוצרים בניוד, תפעול, קיפול/פתיחה יחד עם מושב הטיול, הרמה של העגלה יחד עם הטיולון, בדיקה ברכב. רק אז ללכת על מה שהרגשתם שהכי טוב לצרכים שלכם.
לגבי בטיחות:
הדגמים הכי מומלצים הם: צ'יקו נקסטפיט, הוא לדעתי הכי נוח לתינוקות מלידה מכיוון שהוא מגיע לזוויות שכיבה יותר טובות משאר הדגמים בשוק, הוא הכי קרוב לסלקל בנוחות ולכן זו ההמלצה הראשונה. בטיחותית הוא נחשב לאחד הטובים בעולם.
ברייטקס בולווארד, מגיל 4-6 חודשים עניין הנוחות יהיה פחות משמעותי. היתרון הגדול שלו זה נוחות ההתקנה, גם הכיסא הבטוח בעולם כאשר מותקן לא נכון, הוא לא שווה כלום מבחינה בטיחותית. לכן לברייטקס יש יתרון עצום בנושא.
יש להם גם דגמים עם בדים מיוחדים נגד הזעה.
החיסרון של ברייטקס זה שיפוע השכיבה, ניתן לשפר את זה ברכישת ספוג מגביה שעולה כמה גרושים, זה עדיין לא יהיה צ'יקו אבל יותר טוב.
בטיחותית הם ברמה הגבוהה ביותר יחד עם הצ'יקו.
לכן אלו 2 הדגמים שאני הכי ממליץ עליהם.
לגבי מיטות, רק לבדוק שיש תו תקן או אישור מכון התקנים בתוקף לדגם שרוצים ואז לרכוש את הזול ביותר.
אין הבדל בטיחותי בין מיטה יקרה לזולה, ההבדל הוא נטו בעיצוב.
לדעתי מיטה דגם סתיו של סגל היא מהזולות בשוק ובעלת אישור מכון התקנים.
לגבי מזרן, שם כן יש הבדלים בטיחותיים. ההמלצה שלי ללכת על מזרן נושם כאשר המומלצים הם:
נומו, אימג'ן של שילב, בייבי טק מולטיפלואו.
לשים לב שמזרן נושם הוא מזרן ללא ספוג! בחנויות מקטלגים כל מזרן עם בד רשת כמזרן נושם והדבר אינו נכון.
ממש ממש תודה!03/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לדעת איזה מהם הכי נוח ובטיחותי.
אתי03/07/2022בהנחה שאני אקנה צ'קו או בולווארד.
יש כמה סוגי של צ'קו נקסטיט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמונות נוספות
אתי03/07/2022
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם המחירים בכל הארץ זהים לעגלות של בבייבי בוס ?
אתי03/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי צ'יקו הבטיחות זהה
קובי סופר03/07/2022שלום אתי,
לגבי צ'יקו הבטיחות זהה. ההבדלים הם:
1. בסוג הבדים. הקלירטקס או האייר מציעים בדים יותר נעימים ונושמים לצמצום הזעה.
2. הMAX הם דגמים עם מדף רגליים ארוך יותר ב-20%.
החוק גם בישראל וגם בארה"ב דורש שתינוקות עד גיל שנה ישבו נגד כיוון הנסיעה ובגיל שנה אפשר להפוך לכיוון הנסיעה.
ההמלצות הן עד גיל שנתיים נגד הכיוון, הוכח שזה הרבה יותר בטיחותי. בשבדיה החוק הוא עד 4 שנים! ושם גם אחוזי הפציעות ומקרי המוות הם הנמוכים בעולם. לכן יותר בטיחותי נגד הכיוון. החיסרון, זה לא נוח לתינוקות, מגיל שנה פלוס הרגליים נתקלות בגב מושב הרכב. חלקם סובלים בשקט, חלק בוכים וכו'. לכן בצ'יקו יצרו את סדרת הMAX ששם מדרך הרגליים הארוך יותר יאפשר לתינוקות לשבת בנוחות עד גיל שנתיים לפחות נגד הכיוון. לכן זה שיקול שלכם אם הכוונה שהתינוקות יהיו נגד הכיוון עד גיל שנתיים, לכו עד דגמי הMAX. אם לא אז אפשר ללכת על הדגמים הרגלים, כמו שרשמתי, בטיחותית אין הבדל.
לגבי בייבי בוס, יש מחיר מומלץ לצרכן, רוב החנויות נצמדות אליו אבל כל חנות עושה מבצעים, סיילים, יום כאסח וכו'. בנוסף יש חנויות שמוכרות את העגלה כחלק מחבילה עם חדר וכו' ואז שם היא מתומחרת בהנחה. כמובן שגם תמיד אפשר להתמקח.
אגב כל מה שרשמתי על הבייבי בוס נכון לגב כל העגלות ובעצם כל המוצרים הגדולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינסוף תודות לך!!! עזרת לי המון!!!
אתי04/07/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)