פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• טילון דו כיווני שמתקפל בנוחות
    הדס גורן
    09/05/2022

היי מחפשת טיולון דו כיווני שמתקפל בנוחות ועד 2000-1500יש חיה כזו? חשוב לי שלא יהיה מסורבל לתפעול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפשר לבדוק את בייבי בוס לומי

קובי סופר
    09/05/2022

שלום הדס,

אפשר לבדוק את בייבי בוס לומי. החיסרון שהיא נמכרת רק במקס בייבי אור יהודה או פתח תקווה.
    מדובר בטיולון גדול ששייך לעגלה (עם אמבטיה) לכן יש מרווח פנימי עדיף בהשוואה לטיולונים. בנוסף היתרון הגדול שזה טיולון דו כיווני עם שכיבה מלאה ומתאים מלידה.
    היתרון הכי גדול של הלומי ביחס לעגלות הוא המשקל, רק 6.2 ק"ג לשלדה וטיולון. זו אחת העגלות הכי קלות בעולם עם מושב דו כיווני.

אופציות נוספות הן סייבקס איזי S טוויסט שלדעתי לא מוצלח. דגם האיזי S טוויסט פלוס עדיף בהרבה אבל הוא חורג מהתקציב לדעתי. בכל מקרה שני הדגמים טיפה מסורבלים לתפעול וקיפול. גם בניוד הם לא הכי ידידותיים, הפלוס עוד מציע יכולת סבירה.

אפשר גם ללכת על אופצית יד 2 ולרכוש בוגבו בי.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת ICON PUMA בייבי מישל
    עדי ת
    09/05/2022

צהריים טובים קובי,

לפני חודשיים קנינו עגלה של חברת Sport Line
    דגם CIelo PL 21. לאחר שאשתי ראתה את עגלת הבייבי בוס התחרטה שקנינו את הספורט ליין כיון שהבייבי בוס יותר קלה ממנה וכו'. החנות שבה קנינו את עגלת הספורט ליין מסרבת לקבלה בחזרה כך שנותרנו עם עגלה חדשה בארגז ללא שימוש אך הם מסרו לנו כי הם מוכנים להזמין עבורנו עגלה שדומה לבייבי בוס ושמה ICON PUMA של חברת בייבי מישל.
    האם כדאי והיא באמת דומה?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת ICON PUMA בייבי מישל

הוספת תגובה

• היא דומה אבל לבובקט 1

קובי סופר
    09/05/2022

שלום עדי,

היא דומה אבל לבובקט 1.
    היא יוצרה באותו המפעל שלנו.
    נעשתה טעות ובטעות נמכרה למשווק נוסף בארץ. לאחר שיחה עם המפעל זה הסתכם בזה שזה היה חד פעמי. לכן כבר כשנתיים אינה מיובאת.

בכל מקרה היא מקבילה לבובקט 1. זה אומר שאין את כל השינויים שיש בבובקט 2 כמו: גגון יותר גדול באמבטיה, בד פנימי לבן באמבטיה (פחות מתחממת בקיץ). בטיולון צריך לפרק את המעקה טרם הקיפול, בבובקט 2 מתקפל יחד עם המעקה. גם כאן הגגון יותר גדול. כמובן שבבובקט 2 יש מבחר צבעים גדול יותר, מקבלים מתקן לכוסות ורפידות קאמל לידיות מתנה. גם מבחינת עיצוב כל הברגים, הקפיצים והניטים אצלנו מושחרים וזה יוצר מראה הרבה יותר נקי ויפה לדעתי. סל החפצים בגוון בדי העגלה, גם יוצר מראה יותר נקי אם הולכים על צבע אפור.
    עוד יתרון שלדעתי הכי משמעותי הוא השירות. אצלנו האחריות ל-5 שנים. היות והפומה לא משווקת לדעתי יהיה בעייתי לקבל שירות בעוד כמה שנים.

אכן היתרונות של הבובקט הם משקל משמעותית יותר קל מהסיילו (כמעט 3 ק"ג פחות!). רוחב שלדה צר יותר שזה יותר במעברים צרים. קיפול קטן יותר בשל כך. גלגלים יותר איכותיים, מושב יצוק מפלסטיק אשר גם יותר ארוך וגם מגיע לזווית זקופה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משולבת- או אמבטיה ובבוא העת טיולון?
    רוני
    08/05/2022

היי קובי,
    תודה על המענה כאן.

שאלה מהריונית פעורה שלא מבינה כלום-
    אני מבינה שיש 3 מוצרים שאצטרך בשנה הראשונה: סלקל, עגלת אמבטיה וטיולון (שאותו צריך גם מעבר לשנה הראשונה).

מה הסיכויים למצוא באמת עגלה משולבת שתיתן מענה מוצלח לכל המוצרים האלה? בייחוד כאשר אני לא מנוסה וקשה לי לצפות קדימה מה הדרישות שלי מטיולון למשל.

ראיתי שמוצרים משולבים עולים אלפי שקלים, אם הם באמת נותנים מענה להכל אז ההוצאה הגיונית.
    אבל אני חוששת לקנות משהו שיתברר כלא מתאים לשלבים מאוחרים יותר, ובסוף אקנה גם וגם וגם.

מה דעתך?

הוספת תגובה

• בתחום התינוקות לומדים רק מניסיון

קובי סופר
    09/05/2022

שלום רוני,

לצערי בתחום התינוקות לומדים רק מניסיון.
    הרבה מהמוצרים שתרכשו יהיו ניסוי וטעייה.
    כן לקחת בחשבון שגם אם בסוף תרכשו מוצר לא נכון, יש תמיד שוק יד 2 ואפשר להחזיר את רוב הכסף.

לגבי העגלה, רוב העגלות נמכרות כעגלות משולבות שכוללות אמבטיה וטיולון כלומר, אין צורך לרכוש עוד טיולון בהמשך. יחד עם זאת עדיין הרוב המוחלט ירכוש עוד טיולון בהמשך.
    מדוע?
    א. כי טיולונים הם מוצר זול
    ב. עדיף לשמר עגלה יקרה ולחרוש על טיולון זול
    ג. בסופו של יום טיולונים הרבה יותר קלים וקומפקטיים ולכן הרבה יותר נוחים להורה. מצד שני הם משמעותית פחות נוחים מהטיולונים של רוב העגלות לכן אני תמיד אומר, המטרה בעגלה למשוך עד כמה שניתן ולעבור לטיולון בשלב מאוחר ככל שאפשר בשביל נוחות ובריאות התינוקות.
    ד. יש עוד תינוק

לגבי הסלקל, אין חובה לרכוש סלקל, אפשר להתחיל מיד עם כיסא בטיחות. היתרון המרכזי של סלקל הוא האפשרות לחברו לעגלה או לנייד ידנית יחד עם התינוק. מדוע זה יתרון גדול? מכיוון שתינוקות מרבים להירדם בנסיעות, כאשר הם בסלקל, פשוט מוציאים, מניידים ידנית או על עגלה וכך לא מעירים את התינוק. האם זה טוב? בכלל לא! זה לא בריא לתינוקות לא מבחינה אורטופדית ולא מבחינה נשימתית. לכן אם רוכשים סלקל חשוב להקפיד ששהייה בו תהייה במינון נמוך של עד 45 דקות ביום.

לאחר ההסבר, המטרה שלי כאן בהחלט להכווין למוצר נכון לכם. אומר מראש שאין מוצר מושלם. בכל עגלה נמצא חיסרון בולט לכן חשוב להתאים את המוצר לדרישות, לצרכים, לתנאים ולתקציב שלכם.
    ככל שנרצה עגלה יותר נוחה, מרווחת, מרופדת ונוחה לניוד כך נקבל מוצר פחות נוח להורה: כבד, גדול, מסורבל עם קיפול גדול.
    ככל שנרצה את הנוחות שלנו כך נתפשר על נוחות התינוק.
    לכן אני חושב שהפתרון הוא או באמצע או כמו שרשמתי, תלוי בתנאים שלכם. אם יש רכב גדול, גרים בבניין עם מעלית או ק.ק אז ענייני משקל וגודל פחות חשובים.

ההמלצה הראשונה שלי היא לעשות רשימה מסודרת מה חשוב לכם יותר:
    משקל העגלה, גודל הקיפול, נוחות הניוד, מראה, מותג, נוחות התינוק וכו'. לאחר מכן אוכל להמליץ על 2-3 דגמים רלוונטיים.
    לאחר מכן תצטרכו לעשות בדיקה:
    ללכת לחנויות, לשים משקל בתוך העגלות של 12 ק"ג. לנייד את העגלות בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה. לאחר מכן לתפעל את העגלות: להרכיב ולפרק חלקים שונים, לשנות מצבים בטיולון וכו'. לאחר מכן לקפל יחד עם הטיולון ולבדוק ברכב. כך תקבלו החלטה מושכלת של המוצר שנוח ומתאים לכם (כמו למדוד נעליים בחנות).

ההמלצה היחידה שלי שאני ממליץ לא לוותר עליה ברכישת עגלה היא רכישת עגלה עם טיולון דו כיווני. כאן מחקרים הוכיחו מעבר לכל ספק שיש יתרונות רבים בכך שהתינוקות מול ההורים עד גיל שנה+

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתך על הסייבקס מיוס, בוגבו קמיליון ואינגלזינה אלקטה

רוני
    10/05/2022

תודה רבה קובי על התשובה המפורטת והמחכימה, השכלתי ולמדתי.
    לשאלתך, מבחינת מה חשוב לנו-
    יש לנו רכב סטיישן ואנחנו גרים בבית פרטי, כך שגודל ומשקל הם פחות שיקול.
    אנחנו גרים במושבה עם דרכים משובשות, נטולת מדרכות ברובה, הרוב דרכי עפר וחצץ. מסביבנו שדות ואני מאמינה שנרבה לטייל בהם.
    כך שפרמטר מאד חשוב מבחינתנו הוא יכולת ניוד ממש ממש טובה, גם בפניות וגם ביד אחת (מקווה שלא הגזמתי ושזה אפשרי).

עוד פרמטר שיוסיף הוא קיפול מהיר וקל, משערת שיצא לנו לא מעט לנסוע עם העגלה ולא בא לי עגלה שזה אופרציה שלמה לקפל ולפתוח אותה.
    דבר אחרון, אמנם הערכות משקל לעיתים רחוקות מדייקות, אבל כנראה שצפוי לנו תינוק גדול :) אמבטיה גדולה יכולה להיות בונוס נחמד.

בינתיים קיבלתי המלצות חמות על סייבקס מיוס, בוגבו קמיליון ואינגלזינה אלקטה. טרם ניסיתי או בדקתי אף אחת מהן.
    מה דעתך עליהן ובכלל?

תודה רבה רבה,
    רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגמים מומלצים בהתאם לדרישות

קובי סופר
    10/05/2022

שלום רוני,

דגמים מומלצים בהתאם לדרישות:
    1. אייביסי דיזיין סלסה. יוצרה בדיוק לדרישות של הורים באירופה:
    תינוקות גדולים, טיולי יערות וניוד בשלג.
    מציעה אמבטיה וטיולון סופר מרווחים. גלגלים גדולים עם מערכת קפיצים ייחודית. אלו מקנים יכולת ניוד מעולה גם בדרכים משובשות מאוד.
    החסרונות הם: משקל כבד מהממוצע וגודל גדול מהממוצע גם שהיא פתוחה וגם מקופלת.
    כמוכן בתור היבואן שלה, היבוא שלה לא סדיר לארץ לכן יש חוסרים בצבעים. לצערי הביקוש בישראל לעגלות מהסגנון נמוך וחבל מכיוון שזה בדיוק ההפך ממיוס (אחת העגלות הנמכרות בישראל ונגיע אליה בהמשך), עגלה שחושבת קודם על התינוק ואחר כך על ההורה.

פג פרגו בוק: בהשוואה לסלסה פחות נוחה לניוד. מרווחת כמו הסלסלה. היתרונות ביחס לסלסה הם קיפול וגודל קטנים יותר. נוחה מאוד לקיפול ביד אחת.

אינגלזינה אפטיקה: מאוד דומה לפג בוק וצריך לעשות בין כל שלושת העגולת את המבחן שרשמתי. בתשובה הראשונה כדי להחליט מה נכון לכם יותר.
    האלקטה היא גרסא עירונית של האפטיקה ולכן קלה ממנה משמעותית אבל לדעתי לא נוחה לניוד אפילו בעיר.

בוגבו קמיליון זה דגם מאוד מיושן של בוגבו ולדעתי לא ברמה של דגמים מודרניים. הפוקס הוא דגם חדש יותר שלהם ומתקדם יותר. גם יותר קל במשקל וגם יותר נוח לניוד ולכן עדיף על הקמיליון. החיסרון בשני הדגמים של בוגבו לדעתי הוא הטיולון, אין לו שכיבה שטוחה כמו בשאר העגלות שציינתי. בנוסף צריך לפרקו טרם הקיפול, מאוד מסורבל ולא נוח לדעתי, בטח שיש לחץ של זמן.
    לכן אני פחות ממליץ על בוגבו אבל אם כן הפוקס עונה טוב יותר לדרישות.

מיוס: כמו שרשמתי למעלה, זו עגלה שחושבת על ההורה ופחות על התינוק. מציעה מוצר קל ופרקטי, נוח לקיפול בגודל קטן וקומקפטי. דברים כאלו באים על חשבון נוחות התינוק כי האמבטיה וטיולון צרים וקצרים. הגלגלים קטנים ולכן יכול הניוד די מוגבלת ותצריך בהרבה מקרים גם בעיר מאמץ רב יותר.
    הפריאם שלהם דומה לסלסה שהמלצתי מבחינת תכונות ובמראה די ייחודית כמו המיוס. לכן הפריאם תתאים לדרישות יותר. היא פחות נחה לניוד מהסלסה וקיפול שלה לדעתי די מסורבל.

לסיכום: אני ממליץ לקחת המלצות מחברים/משפחה באופן מוגבל כי לכל אחד כמו שרשמתי אורח חיים שונה, דרישות ויכולות שונות וכו'.
    כמוכן המלצתי על עגלות די כבדות וגדולות. צריך לקחת זאת בחשבון, למרות שהתנאים שלכם מאפשרים עדיין, יש רבים שקנו והתחרטו/התבאסו!

אם תרצו אוכל להמליץ על מוצרים יותר קלים ופרקטיים אבל כמו שרשמתי, ירדו דברים כמו גלגלים קטנים יותר, אמבטיה וטיולון צרים יותר וכו'.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא תינוק - גיל 6 והאם יש סיבה להחליף
    אורטל
    08/05/2022

היי
    בן ה6 שלי עדיין יושב בברייטקס מרתון,
    ממה שקראתי בחוברת של הכיסא
    הוא עומד בתנאים הנדרשים מבחינת משקל (19 ק) וגובה (115 סמ).
    הכיסא עדיין בתוקף ולילד עדיין נוח
    האם יש סיבה להחליף כיסא בכל זאת? אשמח לדעתך.

הוספת תגובה

• אין סיבה להחליף והכיסא ברמת הבטיחות הגבוהה ביותר

קובי סופר
    08/05/2022

שלום אורטל,

אין סיבה להחליף.
    הכיסא ברמת הבטיחות הגבוהה ביותר ואם נוח אז מעולה.
    מחליפים או כשצפוף ולא נוח או שמעבירים את הכיסא לילד אחר. כמובן שמחליפים גם שהמשקל או הגובה עוברים את המקסימום הנדרש.
    כל מוצר אחר יהיה פחות בטיחותי או במקרה הטוב באותה רמת הבטיחות של הברייטקס. לכן אני ממליץ למשוך ככל שאפשר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה למזרן לתינוק
    גני
    07/05/2022

שלום.
    תינוק ראשון בדרך,רציתי המלצה על מזרן טוב למיטת תינוק אבל במחיר סביר (עד 800) והמלצה על מזרן לעריסה.
    יש מלא מזרונים במחירים וסוגים שונים והכל כלכך מבלבל. רק יודעת שמומלץ צד קשיח לשנה הראשונה.
    אשמח להמלצה .תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה למזרן לתינוק

הוספת תגובה

• ההמלצה שלי מזרן נושם

קובי סופר
    08/05/2022

שלום גני,

ההמלצה שלי מזרן נושם. אין הרבה כאלו בשוק והם גם מאוד יקרים ורובם מעל לתקציב. שלושת המומלצים לדעתי הם:
    נומו, בייביטק מולטיפלואו, אימג'ן של שילב/עמינח.

הם עדיפים על מזרן דו צדדי מכיוון שהם גם יותר יעילים מבחינת מניעת סכנת חנק מכיוון שיש בתוכם זרימה חופשית של אוויר. כמוכן הם יותר רכים ולכן לדעתי יותר נוחים לתינוקות.
    מצד שני הם מאוד יקרים אבל ההמלצה שלי תמיד לחסוך במיטה כי שם משלמים רק על עיצוב ולהשקיע במזרן כי כאן משלמים על בטיחות.

לעריסה גם יש מזרנים נושמים אבל הם מאוד יקרים ולדעתי לא מצדיקים תשלום של סכום גבוה לשימוש של 3 חודשים.
    כמוכן תינוקות עד גיל 3 חודשים לא מתהפכים לכן אם משכיבים על הגב, אז אין סכנה שיתהפכו על הבטן.
    לכן אני ממליץ לרכוש מזרן שיש לו תו תקן עם ציפוי בד רשתי ולא ניילון. בגלל שהם דקים אין צורך בצד קשיח כי אין לאן לשקוע.
    לכן הם כמו מזרן דו צדדי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה היתרונות והחסרונות של כל עגלה
    עדי
    07/05/2022

מה היתרונות והחסרונות של כל אחת עגלה תינוק בוק פלוס של פג פרגו או אינגליזינה אליקטה או בוגבו בי 6 ?

הוספת תגובה

• הבוק טיפה שונה מהבי או האינכלזינה

קובי סופר
    08/05/2022

שלום עדי,

הבוק טיפה שונה מהבי או האינכלזינה.

הבוק מציעה שלדה יותר מאסיבית, גלגלים יותר גדולים ולכן היא משמעותית יותר כבדה מהאינגלזינה וטיפה יותר כבדה מהבי.
    זה החיסרון הגדול של הבוק. כמוכן היא גדולה לאחר הקיפול.
    מצד שני הניוד שלה הוא הטוב מהשלוש.
    גם בבוק וגם באינגלזינה מקבלים אמבטיה וטיולון מאוד מרווחים בהשוואה לבי.

מבחינת יתרונות של האינגלזינה, היתרון היחיד הוא במשקל הקל.
    מצד שני היא הכי פחות נוחה לניוד מה-3.
    כמוכן הידית שלה קבועה ולא מתכווננת. זה בעייתי להורים עם הפרשי גובה. כמוכן מאוד קשה לעלות ולרדת מדרגה.
    החיסרון הכי גדול לדעתי הוא במושב כאשר הוא פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיבו, גב המושב חוצה את קו ידית האחיזה באופן גס, זה גם מקשה על מי שהולך עם העגלה ללכת כי אפשר לפגוע בגב עם הברכיים. כמוכן זה לא מאפשר לתלות תיק או שקיות על הידית. ביחס לבי היא יותר גדולה לאחר הקיפול. ביחס לפג טיפה יותר קטנה.

הבי הכי קטנה לאחר הקיפול. היא היחידה שמציעה ידית טלסקופית שזה יתרון להפרשי גובה, יתרון בכל עליה וירידה ממדרגה. האמבטיה שלה משמעותית יותר קטנה מהשתיים האחרות. גם המושב שלה צר ביחס לשתיים האחרות.

לסיכום: בכל אחת ניתן למצוא חיסרון. השאלה מה הצרכים והעדפות, מה יהיה אופי הטיולים שלכם? עירוני? מושב? וכו'.
    איזה רכב יש? יש מעלית או צריך לעלות במדרגות?
    צריך להחליט אלו פרמטרים חשובים לכם יותר ואלו אפשר להסתדר עם החסרונות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה קובי , יש לי עוד בירור קטן

עדי
    08/05/2022

אישתי שמעה המלצות לגבי הג"ולז והאינגלזינה אלקטה , אז איזה עגלה עדיפה בין שתיהם מבחינת ניוד ונוחות התינוק ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על האלקטה הגבתי בתשובה הראשונה

קובי סופר
    09/05/2022

שלום עדי,

על האלקטה הגבתי בתשובה הראשונה.
    שאלת על האלקטה בשאלה הראשונה ולכן הגבתי. באופן כללי אני פחות ממליץ בעיקר בגלל הידית הקבועה.

לגבי ג'ולז, צריך לקחת בחשבון שהיא עגלה כבדה מהממוצע כמו פג בוק. מעגלות כאלו אני מצפה לקבל תמורה ביחס למשקל בדמות אמבטיה וטיולון מרווחים וגלגלים גדולים. בג'ולז מקבלים את זה באופן חלקי כלומר, הגלגלים גדולים מעגלות דומות בסגמנט והאמבטיה מרווחת ביחס לעגלות דומות בסגמנט אבל חשוב להבין שאותן עגלות מציעות משקלים הרבה יותר קלים.
    בנוסף בג'ולז מקבלים טיולון די קטן לכן אני חושב שאם מגיעים למשקלים של הג'ולז, הפג נותנת מוצר יותר מרווח לתינוק עם גלגלים יותר גדולים מהג'ולז. גם הקיפול של הפג נוח יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Oyster 3 מה היתרונות והחסרונות

עדי
    10/05/2022

אתמול גליתי עגלה חדשה שכנראה מעניינת מה יתרונותיה וחסרונותיה של האויסטר 3 ? לעומת אינגליזינה ופג פרגו ופריאם מי עדיף לתינוק ראשון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא גם יכולה לענות לדרישות

קובי סופר
    10/05/2022

שלום עדי,

היא גם יכולה לענות לדרישות. היא טיפה כבדה משאר העגלות שציינת. כמוכן היא נמכרת רק ברשת אחת (כמו אינגלזינה ברשת אחרת), זה אומר שאין תחרות על מחיר.
    הקיפול של הפג ואינגלזינה הכי קל ונוח לביצוע.
    בגדול כל אחת מציעה יתרון קל או שיש חיסרון קל מול אחרת אבל הסגנון והרעיון מאחורי כולן זהים.
    לכן חוזרים שוב למה שאני רושם תמיד, לעשות את הבדיקות של הניוד, תפעול, קיפול ובדיקה ברכב וללכת על מי מהן שנראה לכם שהכי תתאים לכם. ממליץ לעשות לבד לאחר שתקבלו הדרכה של איך לעשות, ללא איש מכירות לצידכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת בוגבו בי 6
    ניקול
    07/05/2022

ילד ראשון ורציתי לשמוע את דעתך על עגלת בוגבו בי 6 .
    ההתלבטות היא בין סייבקס מיוס 2 לבוגבו בי 6 אבל נוטה לבוגבו כי שמעתי שהרבה בוחרות בה ודי מרוצות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת בוגבו בי 6

הוספת תגובה

• לדעתי הבי עדיפה על המיוס

קובי סופר
    08/05/2022

שלום ניקול,

לדעתי הבי עדיפה על המיוס. זה לא אומר שהבי חפה מחסרונות.

החיסרון הכי בולט של הבי זו האמבטיה. במיוס מקבלים אמבטיה ולעומת זאת בבי מקבלים סוג של אמבטיה. כלומר האמבטיה של הבי יותר קטנה, הדפנות/מסגרת מבד שבתוכו יש מעין פוליגל ולכן הדפנות רפויות. מהרבה משתמשים ששאלתי האמבטיה לא הספיקה עד גיל חצי שנה והייתה צפופה.
    הבי גם יחסית כבדה בהשוואה למיוס. כמעט קילו יותר.
    מצד שני מול המיוס אני חושב שהבי נותנת שילדה עדיפה, גם גלגלים יותר טובים וגדולים, קפיצים עדיפים, ידית טלסקופית מתארכת, אפשרות לקפל עם המושב לשני הכיוונים. כמוכן המושב בבי יצוק מפלסטיק ולא מרשת כמו במיוס. היות והטיולון והשלדה הם החלקים אשר משרתים להרבה יותר זמן, זו הסיבה שאני נוטה להמליץ על הבי יותר מהמיוס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון לבן שנתיים
    שמחה
    06/05/2022

היי, אשמח להמלצה לטיולון לפעוט בן שנתיים.
    אנחנו כבר לא משתמשים המן בעגלה אבל עכשיו לפני לידה וצריכים את העגלה ( כרגע משתמשים עדיין בטיולון של סיילו)
    הרבה המליצו על יויו אבל היא די יקרה לכמות השימוש..
    אם אתה חושב שהיא אכן משמעותית טובה יותר אשמח לשמוע כי נעביר גם לילדים הבאים..
    בקיצור סהכ מחפשת המלצה לטיולון מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון לבן שנתיים

הוספת תגובה

• לדעתי יש טיולונים מעולים בהרבה פחות מעלות היויו

קובי סופר
    06/05/2022

שלום שמחה,

לדעתי יש טיולונים מעולים בהרבה פחות מעלות היויו.
    כמוכן, אני חושב שהיויו מתומחר גבוהה מדי בעיקר בגלל השם והמותג. מצד שני הוא באמת מיוצר מחומרי גלם איכותיים, נוח לניוד, הורים רבים מרוצים. עדיין אני חושב שהוא מתומחר הרבה מעבר למה שצריך להיות.

אפשר לבדוק את מקלארן אטום שלדעתי לא פחות טוב מהיויו ועולה 799 ש"ח ברשת מוצצים. גם סילבר קרוס ווינג טיולון מעולה ובמחיר סביר.
    אם לא מפריע משקל כבד יותר אפשר גם לבדוק את ספורטליין וייפר שהוא טיולון טוב.
    עדיין במחירו כיום המקלארן לדעתי נותן את התמורה הכי טובה לכסף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אתה מכיר ושמעת על הנושאים האלו

שמחה
    15/05/2022

קודם כל תודה רבה על המענה.
    ממה שבדקתי המחיר של המקלארן עלה וכרגע הוא 1000 שח במוצצים.
    האם גם במקרה כזה לדעתך התמורה עדיין טובה יותר?
    ראיתי בביקורות מחו"ל שהמקלארן פחות נוחה לילדים גדולים יותר ( למרות שהיא מתאימה עד משקל של 25 ק"ג) ושכנראה תהיה שחיקה מהירה יותר לגלגלים ( האיזון יפגע בגלל המכניקה שלהם מהר יותר)
    האם אתה מכיר ושמעת על הנושאים האלו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן המחיר עלה אך נותן תמורה מעולה לכסף

קובי סופר
    15/05/2022

שלום שמחה,

אכן המחיר עלה.
    נכון לכתיבת תשובתי הראשונה המחיר היה 799 אבל עלה יום או יומיים למחרת.
    עדיין אני חושב שהטיולון נותן תמורה מעולה לכסף, אני לא חושב שהוא נופל מהיויו ואפילו יש לו שכיבה ישרה ומדרך רגליים מתכוונן שביויו צריך לרכוש בנוסף.
    החסרונות הם בעיקר הצבע היחיד שהוא מיוצר, רשת איוורור שתמיד פתוחה בצדדים וגלגלים קטנים. עניין הגלגלים רלוונטי לכל הטיולונים כך שזה לא בדיוק חיסרון. אני לא מכיר מקרים של בעיות או שחיקה בגלגלים (כשהוא כבר שנתיים בארץ) אבל גם אם קורה/יקרה זה טבעי. בעגלות/טיולונים עם גלגלים קטנים השחיקה תהיה יותר מהירה מן הסתם.
    המטרה של טיולונים זה שירות לילד אחד גג שניים. מכיוון שהם זולים אפשר לרכוש לכל ילד טיולון. המקלארן לא אמור להיות זול בכלל והיה נמכר במחיר כפול כשהתחילו לשווקו. כמו שרשמתי אני לא חושב שהיויו מצדיק את המחיר וכך גם המקלארן שהיה נמכר במחיר כפול. כיום ב-999 זה באמת מחיר הוגן ומקבלים עבורו תמורה מעולה. בטח שזה היה 799.
    לגבי הגודל, אין מה לעשות, טיולונים הם קטנים וצפופים לכן אני משתדל לרשום לכולם שבטיולון עדיף לבדוק עם הילד, בניגוד לעגלה כאן באמת יש את האופציה. אם רוצים ללכת צעד קדימה אז לבדוק עם מעיל כדי שייתן מדד לחורף או לילד יותר גדול.
    סה"כ כל הטיולונים קטנים וצפופים כי המטרה שהיו קלים וקטנים ולכן זה תמיד בא על חשבון הילדים.

באזור של 1000 ש"ח אפשר גם לבדוק את סילבר קרוס ווינג 1 שלדעתי הוא גם ברמה גבוהה ונותן תמורה טובה למחיר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות לרכב שני
    הדר
    04/05/2022

היי קובי!
    אשמח להמלצה על כסא בטיחות לרכב שני שישמש אותנו לנסיעות ארוכות בסופי שבוע וטיולים בארץ.
    ברכב הראשון יש לנו ציקו נקסטפיט זיפ מקס וברכב השני סלקל סייבקס שהוא ממש לא נוח. התינוקת בת שבוע ושוקלת קצת יותר מ3 קילו ואשמח למשהו יותר יציב ובטיחותי עבורה.
    האם צריך לקנות כסא ברמה של ציקו? אלא אם כן יש כסא שמספק את אותה הרמה במחיר נמוך יותר..תודה!
    הדר

לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות לרכב שני

הוספת תגובה

• אולי כדאי לרכוש ריפוד פנימי לסייבקס

קובי סופר
    04/05/2022

שלום הדר,

אולי כדאי לרכוש ריפוד פנימי לסייבקס. יש תומך גוף של בנבת שמשפר את הנוחות.
    הכיסאות הזולים לדעתי פחות נוחים לתינוקות בחודשים הראשונים. רק צ'יקו לדעתי מספק נוחות קרובה לשל סלקל. יש כאלו עם נוחות די דומה או קרובה אבל המחירים די דומים לצ'יקו.
    הכיסא הזול הכי מומלץ מבחינת בטיחות הוא קוסקו סנרה אך כמו שרשמתי, לדעתי פחות נוח או מומלץ לתינוקת בת שבוע מבחינת הנוחות.

טיפה מעל במחיר אבל עם נוחות עדיפה יש את גרקו סייז פור מי, לדעתי פחות נוח מצ'יקו, גם בטיחותית צ'יקו עדיף אבל הוא זול משמעותית וגם ברמת בטיחות גבוהה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלות של בייבי בוס
    נעמה
    03/05/2022

היכן יש חנות שמחזיקה עגלות של בייבי בוס באיזור הדרום כדי שאוכל לראות ולנסות אותן?
    אני מתעניינת בדגם baby boss tiger 2
    אני מאיזור באר שבע, נתיבות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עגלות של בייבי בוס

הוספת תגובה

• חנויות שמחזיקות בייבי בוס בדרום

קובי סופר
    03/05/2022

שלום נעמה,

חנויות שמחזיקות בייבי בוס בדרום:
    כוכב נולד ב"ש ונתיבות מחזיקים את הטייגר.
    סוויט בייבי נתיבות מחזיק את כל שלושת הדגמים שלנו:
    טייגר, בובקט ויגואר.
    כדי שלא תיסעו לחינם, אני ממליץ טרם ההגעה ליצור קשר מול החנויות לוודא שיש להן בתצוגה מכיוון שלנו יש כרגע חוסר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Sportline CIELO PL ROSE GOLD 2022
    דני
    01/05/2022

הי
    מה אתה חושב על העגלה מבחינת איכות החומר , קיפול , מחפש עגלה שתחזיק כמה שנים טובות
    מבחינת משקל בסדר בערך 10 קילו עם טילון
    ובכללי מה אתה חושב על החברה כי הרבה ממליצים אליה

לקביעת תור
    סגירה
    Sportline CIELO PL ROSE GOLD 2022

הוספת תגובה

• עגלה שנותנת תמורה טובה לכסף

קובי סופר
    01/05/2022

שלום דני,

לדעתי מדובר בעגלה שנותנת תמורה טובה לכסף.
    המחיר סביר, התפעול והקיפול נוחים כך שזה מוצר טוב.
    גם מבחינת משקל זה די עונה לדרישה, היא באזור 10 וחצי 11 ק"ג תלוי בשנתון.
    לגבי איכות חומר נראה שיש איכות טובה, העגלות בשוק כ-4 שנים ועד עכשיו עושות רושום טוב.
    קשה לומר בטווח של יותר.
    מה שכן פחות הייתי ממליץ על זהב/רוז גולד לטווח ארוך. מניסיון כי גם החברה שלי מייצרת עגלות, צבע הזהב נוטה לבלאי הרבה יותר מהיר מכל צביעה אחרת על מתכת. לכן יראה פחות יפה בעתיד.

הייתי גם ממליץ לבדוק את העגלות שלנו בייבי בוס טייגר או בובוקט.
    לדעתי חומרי הגלם שלנו יותר איכותיים והמחיר די זהה לסיילו.
    היתרונות שלנו הם במשקל קל יותר בכ- 2 ק"ג. המשקל הקל מגיע בזכות שלדים שמיוצרים מאלומיניום תעופתי, חומר אשר גם יותר קל וגם יותר חזק מאלומיניום רגיל.
    לדעתי העגלות שלנו מציעות יכולת ניוד עדיפה בגלל משקל קל וצמיגים יותר איכותיים.
    גם האמבטיה וגם הטיולון שלנו יצוקים מפלסטיק וכל הבדים אצלנו ניתנים להסרה מלאה לכביסה (בספורטליין רק חלק מהבדים). גם מבחינת אחריות, אנחנו החברה היחידה שנותנת 5 שנות אחריות.

בשני המקרים לדעתי מקבלים עגלות שעולות כמחצית מעגלות מותג אשר נותנות איכות שלא נופלת מעגלות מותג ואפילו לא מעט יתרונות על העגלות היקרות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בוסטר משולב והאם זה בטיחותי
    ניצן
    01/05/2022

היי, אנחנו עומדים ללדת ילד נוסף ומעוניינים להעביר את הבת שלנו לכיסא משולב בוסטר. הכיסא שיש לנו הוא הברייטקס בולבארד. אנחנו מרוצים ממנו וגם ההתקנה הקלה היא שיקול עבורנו.
    הבת שלי בת שנתיים וחצי, קטנה יחסית - 11.5 קילו, פחות מ90 סמ
    חשבנו לקנות את הbritax grow w you.
    מבחינה בטיחותית, תהיתי אם הכיסא מומלץ בשני המודים - ראיתי שכבוסטר עושים שימוש ברצועה של הרכב ותהיתי אם זה בטיחותי.
    תודה

הוספת תגובה

• ההמלצה שלי היא גרקו נאוטילוס סנאגלוק

קובי סופר
    01/05/2022

שלום ניצן,

אין בעיה לרכוש בוסטר עם רצועות לגיל הזה. זה פתרון מאוד טוב שכן הם תופסים פחות מקום ברכב.
    ההמלצה שלי היא גרקו נאוטילוס סנאגלוק, בטיחותית הוא עם הדרוגים הכי גבוהים. הוא ניתן להתקנה עם חגורה עם פטנט שדומה לקליקטייט של ברייטקס. הילדים יכולים להחגר עם הרצועות עד 30 ק"ג ולאחר מכן כמו שרשמת, חוגרים את הילדים עם חגורת הרכב וכן זה בטיחותי. מה שכן ההמלצה שלי להגיע לשלב הזה מאוחר ככל שניתן.
    החוק מאפשר מגיל 3 שנים ו-15 ק"ג לחגור עם החגורה, במקרה הזה אני חושב שזה משמעותית פחות בטיחותי מאשר הילדים חגורים עם 5 רצועות הבוסטר/כיסא.

גם הבוסטר של ברייטקס טוב אך לדעתי הגרקו עדיף. הברייטקס יותר כיסא מאשר בוסטר ולכן מאוד גדול ובומבסטי. כמובן גם יקר.
    הפרונטייר שלהם עדיף ופרקטי יותר לצורך שלכם אך עדיין הגרקו לדעתי עדיף עליו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות לרכב שני
    בת חן
    29/04/2022

היי קובי! לפי ההמלצות פה רכשנו סל קל צ'יקו כשהילדון נולד, אנחנו עם שני רכבים, ובגיל ארבעה חודשים קנינו כסא בטיחות ברייטקס בולווארד לרכב השני המשפחתי.
    כעת חושבים על רכישה של כסא בטיחות שיחליף את הסל קל באוטו הקטן.
    האוטו יחסית צר יותר (יאריס) ואנחנו תוהים אם יש כסא בטיחות שעומד בקריטריונים בגבוהים של מבחני ריסוק ושהוא בטיחותי נטו, אך גם יעלה זול יותר מהבולווארד ומהצ'יקו נקסט פיק? ואולי גם יהיה צר יותר, כך שבהמשך בע"ה ייכנסו באוטו הזה גם שני כסאות?

אשמי לשמוע את חוות דעתך המלומדת :)

לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות לרכב שני

הוספת תגובה

• יש דגמים צרים טובים אבל בטיחותית הם לא ברמה של ברייטקס

קובי סופר
    29/04/2022

שלום בת חן,

יש דגמים צרים טובים אבל בטיחותית הם לא ברמה של ברייטקס.
    לכן זה שיקול שלכם.
    בכל מקרה אם חושבים קדימה, מה שבדרך כלל קורה זה שהכיסא הקיים עובר לתינוק חדש ולגדול רוכשים בוסטר שהם בדרך כלל צרים, לכן בכיסא ראשון פחות הייתי חושב על עניין הרוחב.
    ההמלצה שלי היא ברייטקס מרתון, הוא זהה לבולווארד רק עם פחות הגנות ראש. במבחני ריסוק ההבדלים הבטיחותיים ביניהם קטנים. מבחינת מחיר הוא זול יותר. מבחינת רוחב הברייטקס בסופו של דבר זה בסדר ולא ענקיים.

מבחינת אופציה צרה וזולה מאוד, יש את קוסקו סנרה שהוא צר וברמת בטיחות גבוהה אבל הוא מאוד מאוד בסיסי בריפוד ובהגנות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגבהה לסל שכיבה
    שרון
    28/04/2022

הי,
    רכשנו עגלת נונה טריב שהיא אחלה והכל, יש רק עניין אחד שקצת מפריע ותהינו אם יש פתרון שאנחנו לא מכירים.
    הסל שכיבה מאוד עמוק, בזמן בטן בעגלה התינוק שלנו לא יכול לראות מעבר לסל שכיבה. ניסינו לשים נחשוש עגלה כדי שקצת יגביה את
    התינוק אבל זה לא מספיק.
    האם יש איזשהו משהו שמאפשר הגבהה של המזרון עצמו?

לקביעת תור
    סגירה
    הגבהה לסל שכיבה

הוספת תגובה

• אני יכול לחשוב על 2 פתרונות אך יש אבל

קובי סופר
    28/04/2022

שלום שרון,

אני יכול לחשוב על 2 פתרונות אך יש אבל:

1. אני מכיר שיש אוניברסיטאות שמגיעות עם חלק שמעודד שכיבה על הבטן והרמת הראש, מעין כרית הגבהה ששמים מתחת לחזה התינוק. אני מניחה שאם הנחשוש לא עזר אז גם הכרית בספק למרות שהיא יותר עבה. אם אני לא טועה זה קיים באוניברסיטה של בייבי איינשטיין.

2. אופציה נוספת, יש כריות משולש לריפלוקס שאפשר לשים.
    על המזרן או מתחת.

מה שכן אני חייב להזהיר. מכון התקנים אוסר על הוספת מזרן או כל תוספת שתגביה את התינוק מעל למזרן המסופק עם האמבטיה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיסא בטיחות גרקו
    שירה
    27/04/2022

אשמח להתייעצות לגבי כיסא מגיל לידה , לפי מה שראיתי גרקו מובילים מבחינת מבחני הריסוק 22 , אשמח לשמוע איזה דגם שלהם הכי מומלץ ?
    הדרישות בראש ובראשונה זה בטיחות, אח"כ שלא יהיה רחב באופן מוגזם, וכמובן נוחות לתינוק ולנו
    תודה רבה על המידע שיש פה בפורום ועל המענה המהיר:)

לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות גרקו

הוספת תגובה

• מה שראית מטעה

קובי סופר
    27/04/2022

שלום שירה,

עולם כיסאות הבטיחות הוא עולם מאוד מורכב, בעיקר בישראל!
    בישראל נמכרים מושבים עם תקינה אירופאית ואמריקאית ובכל תקינה דרישות ומבחנים שונים. בנוסף מבחני הבטיחות בודקים סלקלים, מושבי בטיחות דו כיווניים, מושבי בטיחות שהופכים לבוסטר ועוד. לכן מה שראית מטעה מכיוון שגרקו אכן מקבלים דירוגים גבוהים אבל בקטגוריית מושבים שהופכים לבוסטר.
    במושבים דו כיווניים המובילים הם ברייטקס מרתון ובלווארד וגם צ'יקו נקסטפיט. כבר כמה שנים ברציפות.
    מושב דו כיווני עדיף על מושב משולב בוסטר לדעתי מכיוון שהם בנויים נכון יותר לתינוקות. כמוכן מושבים משולבים יכולים לקבל דירוג מעולה כבוסטר ודירוג פחות טוב ככיסא ואז יכול להיווצר בילבול שהמוצר מעולה.

ההמלצה שלי לניו בורן היא צ'יקו נקסטפיט. מעבר לבטיחות, לדעתי זה המושב הכי נוח לתינוקות והכי קרוב בזווית לסלקל.
    על ברייטקס אני ממליץ יותר מצ'יקו כי הם נוחים יותר להתקנה אבל לדעתי פחות נוחים לתינוקות מלידה. לכן אני נוטה להמליץ על צ'יקו.

בברכה,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עוד כמה שאלות לגבי מה שאמרת

שירה
    27/04/2022

דו כיווני זה אומר שיכול להיות עם ונגד התנועה? כי ראיתי שכמעט כל הדגמים של גרקו גם כן יכולים
    ומשולב בוסטר הכוונה היא לבוסטר טוסיק בלבד? או על בוסטר גב?
    זאת אומרת לפי מה להסתכל אם זה משולב בוסטר או לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דו כיווני זה אכן נגד ועם כיוון התנועה

קובי סופר
    28/04/2022

שלום שירה,

דו כיווני זה אכן נגד ועם כיוון התנועה.

כל הדגמים האמריקאים של גרקו הם דו כיווניים למעט בוסטרים או בוסטרים עם רצועות.

משולב בוסטר הכוונה, כיסא דו כיווני עד 30 ק"ג שלאחר מכן ניתן לפרק לו את הרצועות והוא מתאים עד 45-50 ק"ג.
    לשים לב: יש כיסא משולב בוסטר כלומר כיסא שהופך לבוסטר ויש בוסטר עם רצועות כלומר בוסטר שהוסיפו לו רצועות, אלו לא יכולים להיות נגד הכיוון ומתאימים מגיל שנה, בפועל לדעתי מגיל שנה וחצי שנתיים לא לפני. בבוסטר עם רצועות בחלק מהדגמים גם ניתן בעתיד להוריד את הגב ולהפוך לבוסטר טוסיק. בכיסא משולב בוסטר זה לא ניתן.

ההמלצה שלי אם צריך מלידה או לגיל שנה אפילו לוותר על כל הדגמים המשולבים. כלומר לרכוש כיסא נטו מלידה עד משקל 30 ק"ג. בוסטר רוכשים בעתיד, גם אלו שרוכשים משולב לרוב ירכשו בוסטר. בטיחותית הדגמים הלא משולבים מקבלים ציונים עדיפים. כמוכן כפי שרשמתי, הם בנויים יותר נכון לתינוקות.
    קשה מאוד לתכנן מוצר שאמור להתאים לתינוק בן יומו וגם לילד בגיל 12 שנים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונה כיסא עד 30 קילו עד איזה גיל זה מתאים

תודה על המענה
    30/04/2022

סליחה שאני חופרת על הנושא מבטיחה ששאלות אחרונות!:)
    אם אני קונה כיסא עד 30 קילו, עד איזה גיל זה מתאים?
    בשלב שבו מעבירים לבוסטר הכיסא כבר לא יהיה רלוונטי ? אני מתכוונת לבוסטר גב ולא טוסיק ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי החוק ממשקל 15 ק"ג וגיל 3 שנים ניתן לעבור לבוסטר

קובי סופר
    01/05/2022

שלום שירה,

לפי החוק ממשקל 15 ק"ג וגיל 3 שנים ניתן לעבור לבוסטר.
    יחד עם זאת ההמלצה למשוך עם הכיסא עד כמה שניתן. 30 ק"ג זה גיל 8-10 שנים בממוצע, כמובן שגם יכול להיות 5-6 שנים אצל ילדים באחוזון גבוה.
    בכל מקרה אף אחד לא ימשוך עד 30 ק"ג אבל המטרה בהמלצה שלי על כיסאות עד 30 ק"ג היא שההורים כן ימשכו ככל שניתן, זה הרבה יותר בטיחותי מאשר בוסטר גב ובטח שמול בוסטר טוסיק.
    אצלי הילדים ישבו עד גיל 7-8 שנים בכיסא ורק לאחר מכן עברו לבוסטר עם גב. בוסטר טוסיק לדעתי לא בטיחותי ויש מדינות שאסרו על מכירה של כזה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה