מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות לגבי עגלהלירז ארביב15/03/2022
שלום, אני ואשתי מצפים לילד ראשון, אנחנו גרים בעיר גדולה, יש מעלית, לשנינו יש רכבים די קטנים. אנחנו מחפשים עגלה וחשוב לנו הכי שהיא תהיה קלה, גם במשקל וגם בתפעול. מבחינת מחיר, מעוניינים בעגלה בטווח 2-3 אלף, אבל בהחלט גמישים.
כרגע אנחנו מתלבטים בין סייביקס מיילו, סייביקס מיוס, ואינגליזה אלטרה.
איזו תהיה לנו הכי מתאימה? האם יש עוד עגלות שאפשר לשקול? נשמח לכל עזרה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/03/2022שלום לירז,
נתחיל מה-3 שרשמת.
המיילו הכי קלה. מצד שני לדעתי יש המון פשרות כדי להגיע למשקל הקל. גלגלים קטנים. שלדה דקה, אמבטיה וטיולון יחסית צרים וכו'. היא באזור התקציב. החיסרון שלה שאין ידית מתארכת. אסביר בהמשך למה אני חושב שזה חיסרון ענק כי זה רלוונטי גם באינגלזינה.
האינגליזנה יותר קלה מהמיוס וכבדה יותר מהמיילו. לדעתי עדיפה על המיילו כי הגלגלים יותר גדולים. שלדה יותר מעובה, מושב ואמבטיה הרבה יותר מרווחים והמחיר די זהה.
הקיפול שלה טיפה גדול וקצת מסורבל עם הטיולון שהוא פונה אליכם.
גם כאן אין ידית מתארכת, זה אומר שכל עליה וירידה ממדרכה גבוהה תלווה במאמץ רב שילך ויגבר ככל שהתינוק יגדל והמשקל יהיה יותר כבד.
בנוסף כאשר המושב פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיבו, הגב יחצה את קו ידית האחיזה בצורה גסה. זה אומר שיהיה פחות נוח ללכת כך כי יש סיכוי סביר שבהליכה תפגעו במושב עם הברכיים. בנוסף לא תוכלו לתלות תיק או כל דבר על הידית. זה רלוונטי גם למיילו.
המיוס חורגת מהתקציב. גם לה אין ידית מתארכת אך היא מתכווננת לכן אין לה את החיסרון של ה-2 הקודמות. בניוד היא בין לבין שני הדגמים הקודמים, לא שיא הנוחות ולדעתי לא תהיה נוחה בדרך משובשת.
לא ניתן לקפלה עם המושב פונה אליכם.
הגב שלה והמיילו מרשת, אני פחות מחבב מושבים כאלו, זה בעיקר נועד לקצץ משקל.
אם הייתי צריך להמליץ על אחת מה-3 לדעתי האינגלזינה עדיפה. אני בדרך כלל ממליץ אבל לא לקחת המלצות גם לא את שלי ולהתנסות פיזית עם העגלות בחנות.
זה אומר לשים משקל של 12 ק"ג בכל אחת מהם ולהתנייד בחנות ומחוצה לה, עם המושב שהוא פונה לכיוון הנסיעה ושוכב. לעלות ולרדת מדרגה. לנסות לתפעל לבד ולקפל לבד. כך תקבלו מדד לגבי ההבדלים בחיי היומיום.
מבחינת המלצות, אני ממליץ לבדוק את הבייבי בוס שלנו טייגר או בובקט, שתיהן מאוד קלות, נוחות לניוד ויש ידית מתארכת. המושב יצוק מפלסטיק כמו באינגלזינה והקיפול נוח עם המושב לשני הכיוונים. כמובן שממליץ לעשות את אותו המבדק שרשמתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
לירז16/03/2022היכן ניתן להתרשם מעגלת בייבי בוס טייגר או בובקט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
מהיכן אתם?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשקלון
לירז16/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
באשקלון יש את בייבי סטאר. בקרוב הם יתחילו להציג את העגלות שלנו, נעדכן בפייסבוק של בייבי בוס מתי. אני מעריך ששבוע הבא זה כבר יהיה זמין.
מחוץ לאשקלון יש בנתיבות ואופקים את סוויט בייבי.
בנתיבות וב"ש את כוכב נולד (מציגים רק את הטייגר).
באשדוד וקריית מלאכי את עדי לתינוק.
באשדוד יש גם את גולד בייבי או שלבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לירז18/03/2022הלכנו לחנות בבני ברק שהייתה לה את העגלה בתצוגה, בדקנו ונורא התרשמנו לטובה, החלטנו לרכוש אותה. תודה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/03/2022שלום לירז,
אני שמח לקרוא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת עגלה לגבוהיםמעין15/03/2022
שלום קובי!
אנחנו לקראת סוף הריון ראשון וקצת מסתבכים עם רכישת עגלה.
קצת עלינו: גרים בירושלים, יש מעלית ורכב (אבל מתניידים הרבה בתחבצ- לא בטוח שגם עם התינוק אבל נשמח אם זה יהיה אפשרי), וחשוב בעיקר להגיד ששנינו גבוהים (אני 1.80 ובעלי יותר גבוה).
הלכנו לכמה חנויות וקצת התבלבלנו מהמבחר, נראה שהספורטליין והפג פרגו מתאימות לנו בגובה, אבל אולי היו קצת מסיביות בשביל עגלה עירונית? מצד שני, עגלות הסייבקס שראינו היו נראות לנו קצת נמוכות...
נשמח לשמוע את דעתך ואולי המלצות על חברות אחרות שלא בדקנו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/03/2022שלום מעיין,
יש הרבה עגלות שיתאימו אבל רובן גדלות וכבדות. פחות יתאימו לתחבורה ציבורית.
הייתי ממליץ לבדוק את הבייבי בוס טייגר שלנו. היא לא הכי גבוהה אבל תתאים לגבוה בלי בעיה. היתרונות המרכזיים שלה מעבר לידית ארוכה הם: משקל קל (פחות מ-9 ק"ג) זה כמעט 2 קילו פחות מסיילו ופג. קיפול ביד אחת לגודל קטן מאוד.
יש לנו גם דגם יותר קל בשם בובקט אבל הוא יותר נמוך.
ניתן לראות את העגלות ברהיטי אור בירושליים.
שאר האופציות שאני יכול להציע הן כמו הסיילו והפג. השאלה אם זה בכלל רלוונטי. לדעתי לתחבורה ציבורית צריך לשאוף לקיפול נוח ומשקל קל ואפילו גודל קומפקטי. בזה העגלות של בייבי בוס מצטיינות.
סייבקס פחות יתאימו, רק הפריאם שהיא ממש כבדה וגם מסורבלת ככה שנראה לי פחות רלוונטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין שני דגמיםיעקב13/03/2022
שלום קובי, אנחנו קונים עגלה, לילד ראשון.
רוצים שתהיה טובה ותחזיק הרבה זמן, חשוב לנו שהעריסה תהיה גדולה ולא מאוד קטנה שתינוק יוכל להישאר בפנים לפחות עד גיל חצי שנה.
חשוב לנו שהעגלה לא תהיה כבדה מידי.
מתלבטים בין בוגבו בי 6 לבין אינגליזינה אלקטה. נשמח לשמוע את דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממליץ לראות את העגלות ולהתנסות פיזית
קובי סופר13/03/2022שלום יעקב,
ראשית אני ממליץ לראות את העגלות ולהתנסות פיזית בתפעול (פירוק, הרכבה, שינוי מצבים וכו'), בקיפול ובניוד עם משקל של לפחות 12 ק"ג בכל אחת מהעגלות, לטייל בחנות ומחוצה לה.
באניגלזינה ספציפית אני ממליץ להתנייד גם עם הטיולון שהוא פונה לכיוון הנסיעה ובמצב שוכב.
לגבי העגלות:
מבחינת אמבטיה אין בכלל ספק, זו של האינגלזינה עדיפה פי כמה. בעיקר מבחינת הגודל ואם המטרה למשוך כמה שיותר אז שוב, באינגלזינה אין ספק שלא תהיה בעיה. זו של הבי מאוד קטנה וצפופה לדעתי.
הבעיה שלא קונים עגלה רק לאמבטיה, לעגלה 3 חלקים:
אמבטיה, טיולון ושלדה. הטיולון והשלדה לדעתי הם אלו שישרתו רוב הזמן (השלדה כמובן כל הזמן) והם אלו החשובים.
מבחינת שלדה, לדעתי הבי מנצחת כאן בגדול, היא יותר נוחה לניוד לדעתי, יותר קשיחה (האינגליזנה מרגישה רופפת קצת, אין עם זה בעיה טכנית וזה לא מעיד על איכות, זה פשוט המבנה).
בנוסף לבי יש ידית טלסקופית מתארכת. זה יתרון עצום כאשר תרצו לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. בנוסף כאשר הטיולון פונה לכיוון הנסיעה ומשכיבים, באינגלזינה המושב יחצה את קו ידית האחיזה ובבי לא. זה אומר שהורה עם רגליים ארוכות לדעתי יתקל במושב מדי פעם. כמוכן לא יהיה ניתן לתלות תיק או כל דבר על הידית אלא אם מוותרים על ההשכבה של במושב באינגלזינה. לכן בניסוי הניוד אני ממליץ לעשות זאת עם המושב שוכב כפי שרשמתי בהתחלה. בנוסף עם המשקל תוכלו להתנסות בעליה וירידה ממדרגה ולהחליט אם זה קריטי לכם או לא. גם עניין המאמץ שצריך להפעיל באינגליזנה בעלית מדרגה וגם עניין חציית קו הידית שהמושב שוכב.
מבחינת מושב, בשני הדגמים מקבלים מושב יצוק שלדעתי זה המושב הכי תומך. באינגליזנה המושב יותר רחב. זה יכול להיות יתרון בימים קרים ולבוש עבה. מצד שני לדעתי אין תמיכה בצדדים וזה יכול להיות בעייתי עם תינוק עייף, תינוק שנשפך לצדדים כי עדיין לא מספיק חזק להחזיק עצמו יותר מדי זמן בישיבה. מבחינת קיפול הבי טיפה יותר קטנה לאחר הקיפול. כמו שרשמתי להתנסות לבד ולבדוק ברכב. מומלץ עם המושב ולהתנסות בקיפול יחד עם המושבים לכל כיוון גם עם הפנים אליכם וגם לכיוון הנסיעה.
האינגליזנה יחד עם טיולון יותר קלה בכ-2 ק"ג זה מאוד משמעותי אך יש אבל. המשקל לא מורגש בניוד (לדעתי אפילו הבי מרגישה יותר קלילה ומצריכה פחות מאמץ) לכן לדעתי זה לא רלוונטי אלא אם צריך לעלות כמה קומות ברגל עם העגלה.
לבי יש עוד יתרון קטן לדעתי וזה הזמן שהיא נמכרת. הבי 6 היא בעצם שיפור של כל דגמי הבי מהראשונה (שיצאה באזור 2007) ועד היום. הבסיס די היה זהה למעט שיפורים לטובה שנעשו בין הדורות. בשורה התחתונה אפשר לומר בוודאות שמקבלים מוצר חזק, אמין שישרוד כמה ילדים ללא בעיה. האלקטה מצד שני חדשה וקיימת חודש אולי חודשיים בשוק וקשה לדעת נכון להיום מה טיבה. החדשות הטובות שהיא מגיעה מבית אינגלזינה שזו אחת החברות הכי ותיקות בעולם בתחום עגלות תינוק ולרוב הדגמים שלהם חזקים, איכותיים ומחזיקים להמון שנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקנו את העגלות אבל העלית כאן עוד דברים
יעקב13/03/2022תודה על התשובה המפורטת! בדקנו את העגלות אבל העלית כאן עוד דברים שלא שמנו לב אליהם בהתחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
יעקב13/03/2022אשמח לעוד שאלה - ניסיתי לחפש עוד דגם שיהיה באמצע בין הבוגבו והאינגליזינה קיבלתי המלצות על ספורטליין cielo pro , נאמר לי שהוא אמנם קצת יותר כבד אבל מרווח כמו האינגליזינה ונח לא פחות מהבוגבו.
אני לא מכיר את העגלה, אשמח לחוות דעתך עליה ביחס לקודמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם כבר סיילו אז לדעתי הXL יותר מוצלחת
קובי סופר14/03/2022שלום יעקב,
ברור לי שבדקתם, הבעיה שאתם בודקים מול איש מכירות. לאנשי מכירות יש אינטרס למכור מה שטוב לכיס שלהם ולא מה שטוב לכם. כמוכן יצרני העגלות מאוד חכמים, הם מייצרים מוצר שיראה טוב לתצוגה, ינוע בקלילות בתצוגה אבל במבחן החיים האמיתיים כשיש משקל של תינוק + קניות והמדרכה בחוץ לא חלקה כמו בחנות, מדי פעם צריך לעלות ולרדת מדרכות ואולי מדרגות, הכל למעשה ירגיש אחרת לחלוטין. לכן אני גם נמנע מלהמליץ, צריך לעשות את הבדיקות שרשמתי, זה יתן לכם מדד כלשהו על המוצרים.
לגבי הסיילו, הפרו לדעתי מאוד כבדה. כמו שציינתי ביומיום בניוד לא מרגישים את המשקל, רק בהרמה אבל כאן המשקל משמעותית יותר כבד לכן גם בכל הרמה לרכב תצטרכו לעבוד קשה יותר. בדרך כלל אני חושב שזה לא קריטי אם בתמורה נקבל מוצר יותר מרופד או יותר מרווח. בסיילו זה לא המקרה, היא יותר צרה מהאינגלזינה גם באמבטיה וגם בטיולון, בעיקר יותר קצרה. כמוכן משענת הגב שלה היא לא פלסטיק מלא רק חלקי.
אם כבר סיילו אז לדעתי הXL יותר מוצלחת, יותר קלה ב-2 ק"ג. האמבטיה זהה, הטיולון ללא פלסטיק בכלל רק עם לוח פרספקט בתוך הגב והגלגלים יותר בסיסיים.
לדעתי אם רוצים להנות מכל היתרונות של הסיילו פרו (סוג הצמיגים), מושב יצוק מפלסטיק ומשקל קל. אפשר לבדוק את הבייבי בוס טייגר שלנו. המושב מרווח כמו באינגליזנה אך אצלנו יש את הכנפיים בצדדים לאזן את המרווח. גם מבחינת אורך המושב שלנו אחד הארוכים בשוק. השילוב של משקל קל, צמיגים איכותיים וידית מתארכת כמו בבי (גם בסיילו הידית מתארכת) יוצרים יכולת ניוד מעולה. היא פחות נפוצה מה-3 ויש מעט חנויות שמוכרות אבל לדעתי שווה בדיקה כי כל הניסיון והשאלות והדרישות שרצו כאן בפורום מעל לעשור מוטמעים בתוך העגלה הזו.
והמשקל הקל שלה הוא בזכות אלומיניום תעופתי שהוא יותר קל וחזק. בדרך כלל כדי לחסוך משקל עושים גלגלים יותר קטנים, יותר פשוטים, מושב ללא פלסטיק, קצר וצר יותר וכו'. אצלנו זה לא כך.
אם מגיעים למשקלים של 12 ק"ג + כמו בפרו, לדעתי עגלות כמו אייביסי דיזיין סלסלה, פג בוק, אינגליזנה אפטיקה יתנו ערך מוסף עבור המשקל במרווח פנימי גדול, מושבים מפלסטיק, יכולת ניוד מעולה בדרכים מאוד משובשות (ביחס לפרו).
בקיצור אין עגלה מושלמת. צריך לעשות את המבדקים כמו שרשמתי ואז להחליט על מה מתפשרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעקב14/03/2022תודה רבה!
ראיתי שכתבת בעבר על הבייבי בוס אבל האמת שלא ראינו אותה באף חנות שבדקנו בה..
כנראה שהלך נבדוק בעוד חנות, אני מקווה שיהיה שם גם את הבייבי בוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כמו שרשמתי היא פחות נפוצה
קובי סופר15/03/2022שלום יעקב,
כמו שרמשתי היא פחות נפוצה. אפשר לפנות אלינו דרך האתר בוואצאפ (צריך להיכנס לאתר מהנייד). אז נשלח רשימת חנויות. כאן אני לא יכול להדביק קישורים.
בנוסף אני יכול לגלות שבמהלך שבוע הבא היא תהיה זמינה גם ברשת בייבי סטאר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא שני לרכב שניהודיה10/03/2022
ברכב השני יש לנו אוונפלו טריומפ (בת 3 אבל מאוד קטנה)ועכשיו אני צריכה עוד כסא לתינוקת השאלה אם להעביר את הגדולה לכסא בטיחות משולב בוסטר או שעדין מוקדם (אוונפלו מאסטו אולי)?
ואם כן על מה אתה ממליץ עד 500 שח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר להעביר לבוסטר רצועות
קובי סופר11/03/2022שלום הודיה,
אפשר להעביר לבוסטר רצועות גם אם היא קטנה.
בגיל 3 אין בכלל בעיה. הייתי ממליץ על גרקו טרנזישיין שהוא חורג מהתקציב אבל ברמת בטיחות גבוהה. בנוסף הוא מתאים עד 30 ק"ג עם הרצועות. הדגמים הזולים מתאימים רק עד 18 ק"ג עם הרצועות.
אם להיצמד לתקציב אז אוונפלו מאסטרו באזור התקציב, ברמת בטיחות גבוהה אך כמו שציינתי, רק עד 18 ק"ג עם הרצועות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל דונה פלוס - בטיחותנועם08/03/2022
איך סלקל דונה פלוס מבחינת מבחני ריסוק?
ברור לי שאסור שהילד ישב בו זמן ממושך וכמובן שישמש רק להכנסה והוצאה של הילדים האחרים ממסגרות, ביתר הזמן אשתמש בעגלה.
רק חשוב לי לדעת לגבי הבטיחות שלו לעומת סלקלים אחרים…
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטיחותי ברמה טובה אך יש בטיחותיים ממנו בשוק
קובי סופר08/03/2022שלום נועם,
בטיחותי ברמה טובה אך יש בטיחותיים ממנו בשוק. הם גם זולים ממנו אבל לאף אחד אין את הפטנט שלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל סייבקס אטון 5,מאיה,08/03/2022
היי,
ברשותי אטון 5 שנרכש לפני כחמש שנים בערך.
שימש אותי פחות משנה ובתדירות מאוד נמוכה ומאז אוחסן.
לא נשאר כמעט אף פעם ברכב בשמש, תמיד בבית או במחסן עטוף.
האם יש בעיה בטיחותית להשתמש בו עכשיו לניו בורן?
חבל לי לרכוש חדש כי הוא במצב כמעט כמו חדש.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בסבירות גבוהה הוא פג תוקף
קובי סופר08/03/2022שלום מאיה,
לצערי בסבירות גבוהה שהוא פג תוקף.
ההוראות אומרות או לפי תאריך פג תוקף שמוטבע על המוצר. אם אין כזה אז 6 שנים מיום היצור אם מוטבע על המוצר תאריך יצור. אם אין כזה 5 שנים מיום השימוש הראשון.
מכאן זו החלטה שלכם אם להשתמש או לא. אם יעצור אתכם שוטר לדוגמא לא תקבלו דו"ח.
העניין הוא כמובן עניין בטיחותי. עייפות חומר, גם מוצר שעומד מקבל בלאי. אני אישית לא יכול להמליץ להתשמש.
אפשר להתייעץ עם היבואן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות עם מערכת לשכחת ילדיםהדר07/03/2022
בוקר טוב,
לאור ההחלטה להעביר את החוק המחייב התקנת מערכת לשכחת ילדים, האם יש כסא בטיחות מומלץ עם מערכת מובנית לשכחת ילדים? הילדה בת שנה. אין מגבלת תקציב. מטוד חשוב לנו רמת הבטיחות של הכסא, וכמובן נוחות לילד. בנוסף זה יתרון אם מדובר בכסא שיוכל להשתלב בעתיד עם שלושה כסאות בטיחות במושב האחורי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מושבי הבטיחות הטובים בעולם כיום הם צ'יקו נקסטפיט
קובי סופר07/03/2022שלום הדר,
ראשית החוק בוטל ואין חובה כזו! אין צפי שהחוק יוחזר.
שנית, אני תמיד רושם, לעולם אין לרכוש מושב בטיחות רק על בסיס זה שהוא מגיע עם מערכת או לא!
כשרוכשים מושב בטיחות המטרה המרכזית היא בטיחות!
לכן נוצר מצב ששמים את המערכת במושבים פחות בטיחותיים והורים קונים את הגימיק.
מושבי הבטיחות הטובים בעולם כיום לדעתי הם צ'יקו נקסטפיט או דמי ברייטקס קליקטייט. בשני המקרים הם לא מגיעים עם מערכת שיכחת ילדים.
בכל מקרה את המערכת ניתן לרכוש בנפרד. מכיוון שהחוק בוטל המחירים של המערכת צנחו פלאים כי היבואנים הזמינו כמויות אדירות ועכשיו הם תקועים עם המערכת.
לגבי התאמה עם עוד מושבים אם זה הכיסא הראשון לא אמורה להיות בעיה, לאחר מכן שהילדה תגדל היא תעבור לבוסטר צר ותוכלו לשחק עם זה.
כרגע ההמלצה שלי ובטח אם אין שיקול של מחיר ללכת על צ'יקו או ברייטקס קליקטייט. תושיבו בהם את הילדה כמה דקות ותראו מה נוח לה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון דומה לאיזי ווקר xsרינת06/03/2022
היי
לאחר חיפושים, הגעתי למסקנה שאיזי ווקר xs הוא הטיולון בשבילי, מגיל לידה, קל משקל - 6 ק"ג
קיפול ופתיחה מאוד נוחים
קל לניוד
מודעת לזה ששינוי המשענת הוא עם שרוך
אבל כבר אין אותם בחנויות.. האם יש טיולון מומלץ בעל תכונות דומות?
האם יש טיולון דומה לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסילבר קרוס נפוץ בהרבה חנויות
קובי סופר07/03/2022שלום רינת,
סילבר קרוס ווינג זהה לו ומיוצר באותו המפעל.
כמוכן קיים בשוק טיולון של ספורטליין ויינטו שגם מגיע מאותו מפעל אך הוא טיפה יותר בסיסי בעיצוב, לדוגמא אין ידיות ומעקה מעור.
מצד שני הוא זול יותר. הבעיה שגם אותו קשה להשיג. הסילבר קרוס נפוץ בהרבה חנויות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה טיולון עדיף אינפנטי מון או ספורט ליין וייפר?מושקי06/03/2022
שלום, מה מביניהם עדיף מבחינת איכות, בטיחות, מצבי שכיבה, סל וגגון גדול וישמר לאורך יותר זמן? אינפנטי מון או ספורט ליין וייפר? אודה לתשובה מהירה כי זה דחוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הוייפר לדעתי יותר יתאים
קובי סופר06/03/2022שלום מושקי,
הוייפר לדעתי יותר יתאים. יש לו גגון יותר גדול מהמון, סל יותר גדול. מבחינת איכות ובטיחות שניהם באותה הרמה לדעתי.
מבחינת ידית במון יהיה טיפה חופש בידית בגלל ששם מנגנון הקיפול והתנועה. בוייפר זה יהיה במרכז השלדה כי שם מנגנון הקיפול. מכיוון הידית שלה הוייפר קבועה לדעתי היא תתאים יותר לדרישה הזו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר מומלץ לילד בן ארבע,נועם05/03/2022
בן 4.1, ברכב ראשי יש סייבקס סירונה, מחפשת כיסא נוסף לרכב משני,
חשוב שיהיה קל וצר, נוח לעיגון, הוא ישמש לרכב השני בבית לנסיעות מידי פעם ולרכב של סבא סבתא.
חשוב כמובן בטיחות ושיהיה נוח לעיגון ולמעבר בין רכבים.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בגיל הזה ניתן לרכוש בוסטר גב ללא רצועות
קובי סופר06/03/2022שלום נועם,
לגיל הזה ניתן לרכוש בוסטר גב ללא רצועות. זה הכי נוח לעיגון, ניוד וקל משקל. כמוכן גם יותר זול. מצד שני לדעתי בוסטר עם רצועות יותר בטיחותי. אני חושב שגרקו טרנזישיין סנאגלוק יענה הכי טוב לדרישות. הוא ברמת בטיחות גבוהה, נוח להתקנה, יחסית צר ובמשקל סביר, בטח ביחס לסירונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדלים בין גרקו טרנזשיין סנגוליק לגרקו טרנזשיין
נועם,06/03/2022אשמח לדעת מה ההבדל בין הגרקו טרנזשיין סנגוליק לבין הגרקו טרנזשיין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסנאגלוק הרבה יותר קל להתקנה
קובי סופר06/03/2022שלום נועם,
הסנאגלוק הרבה יותר קל להתקנה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיולון עד 800 שחאביטל פרוקופף05/03/2022
בת 8 חודשים, עדיין בעגלת אמבטיה.
צריכים לעבור לטיולון והעגלה שלנו מסתבר עשתה את שלה ואין מה לשנות מצב לטיולון.
היות ומבחינתי סגרתי את הבסטה, מחפשת טיולון פשוט ולא יקר (בטווח של עד 800 ₪) שיעשה את העבודה.
חשוב שיהיה קל ובטיחותי, עם אופציה למצב שכיבה של לפחות 160.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שניהם נוחים לתפעול וקיפול עם שכיבה מעולה
קובי סופר06/03/2022שלום אביטל,
המומלצים לתקציב לדעתי הם:
ספורטליין וייפר או אינפנטי מון. שניהם נוחים לתפעול וקיפול, עם שכיבה מעולה. הוייפר יותר נוח לניוד ועם גגון יותר מצל. מצד שני המון יותר קטן לאחר הקיפול.
אם מוצאים סילבר קרוס ווינג או איזי ווקר XS, לדעתי הם גם מומלצים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות טיולון לילד שנירותם05/03/2022
מתלבטים מה מומלץ עם שני ילדים ניו בורן ובן שנה וחצי. האם טיולון או סמרט טרייק. אם טיוליון צריכים טיולון שיתקפל יחד עם עגלה באוטו (יש לנו את האפטיקה).
יש לנו עגלת אחים של בייבי ג'וגר שקיבלנו אבל זה רק טיולונים ולכן תתאים מגיל שנה.
נשמח להמלצה על כמה טיולונים מתאימים ברמת מחירים סבירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מומלץ יותר מקלראן אטום או איזי ווקר XS
רותם06/03/2022קראתי וראיתחי פה את ההמלצות שלך-מה מומלץ יותר מקלראן אטום או איזי ווקר XS? אנחנו צריכים בעיקר כעגלה נוספת ומדי פעם בתא המטען עם האינגליזיה שלנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת עגלהלנה פשינקו שאול05/03/2022
היי קובי, אודה לעזרתך
מחפשת עגלה חשוב שתיהיה נוחה לתינוק. פחות חשוב לי הנוחות להורים כי אנחנו גרים בעיר עם גישה מצויינת למעלית ויש לנו גם בגאז גדול. התינוק אמור להיוולד בחורף ויש לי גם טילון מצויין מהילד הראשון אז ככה שההתמקדות שלי יותר באמבטיה שיהיה לתינוק מאוד נוח ויתאים לחורף . הדבר היחידי שכן די חשוב בשבילנו זה הגובה של הידית כי אני יותר נמוכה מבעלי וחשוב לי שלשנינו יהיה נוח עם העגלה מבחינת הגבוהה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/03/2022שלום לנה,
אפשר לבדוק את אייביסי דיזיין סלסה שיש לה אמבטיה ענקית. ידית מתארכת ולכן היא עונה היטב לדרישות. גם בניוד היא אחת הנוחות בזכות מערכת קפיצים ייחודית. החסרונות שהם פחות רלוונטיים לכם הם המשקל וגודל הקיפול.
בנוסף אפשר לבדוק את פג פרגו בוק רק שלבוק אין ידית מתארכת או קפיצים ברמה של הסלסה. מצד שני היא יותר פרקטית בקיפול, יותר קטנה ומעט יותר קלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלה הריון ראשוןליזי05/03/2022
שלום, אשמח להמלצה לעגלה זה הריון ראשון וכבר הלכתי לאיבוד, חשוב לי שיהיה נוח לתינוק ותהיה מרווחת ויציבה, במחיר שפוי, וכמה שאפשר קלה לתפעול
מוכנה להתפשר על כבדות, הכי חשוב נוח לתינוק ויציבות ושגם תתאים לשכיבה מלאה כדי שיוכל לישון בה ושגם יהיה אפשרות לשכיבה לא מלאה אם יהיה ילד עם ריפלוקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/03/2022שלום ליזי,
לדעתי הבייבי בוס טייגר שלנו תהיה מעולה לדרישות.
היא קלה מאוד, נוחה לניוד ואין התפשרות על נוחות התינוק.
ביחס לעגלות מקבילות בסגמנט מקבלים את האמבטיה והטיולון הכי ארוכים ומרווחים והיא במחיר שפוי. כמובן שיש עגלות עם אמבטיה וטיולון עוד יותר מרווחים (כלומר עוד 2-3 ס"מ ברוחב אבל האורך זהה או פחות). אז באמת צריך להתפשר על המשקל וגודל הקיפול, כמובן שהן גם יהיו יותר מסורבלות. לצורך העניין הבייבי בוס שוקלת 8.8 ק"ג לעומת עגלות יותר מרווחות ששוקלות באזורים של 12-13 ק"ג. זה פער מאד גדול במשקל שמשפיע על הכל.
אם רלוונטי עגלות במשקלים אלו רשמי לי וארשום דגמים מומלצים.
לגבי ריפלוקס. לא הייתי לוקח זאת כשיקול מכיוון שיש כריות משולש שניתן לרכוש בכמה גרושים ושים באמבטיה.
כמוכן ניתן לרכוש סלקל שיתחבר לעגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיולון קלהדא03/03/2022
היי קובי,
אודה להמלצה לטיולון. אני נמצאת בהריון ויש לי ילדה בת שנה. אני מחפשת טיולון קל משקל ונוח לקיפול, שישמש רק לצורך התניידות מהבית לרכב ומהרכב לבית. לכן אין הרבה דרישות מהטיולון מלבד מה שציינתי, וגם חשוב מחיר נוח (עד 200 שח זה ריאלי?).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה לשאלה
הדר04/03/2022בינתיים נתקלתי בטיולון סוויפט וואי – ™Swift Way
אשמח לדעת מה דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תושבה
קובי סופר04/03/2022שלום הדר,
אין יותר מידי אופציות לתקציב. לדעתי הסוויפט סבבה אבל צריך לקחת בחשבון שאין לו זוויות והוא רק במצב ישיבה. כמוכן הוא מאוד בסיסי ולא הכי נוח לניוד ותמיד חייבים ב-2 ידיים.
שוב, מקבלים את מה שמשלמים עבורו. אין ספק שאם תעלו בתקציב אפשר למצוא דברים הרבה יותר טובים.
אם אפשר למתוח את התקציב לאזורים של 400 הייתי ממליץ לבדוק את צ'יקו לייטוואי שהרבה יותר נוח לניוד, יש לו 5 זוויות כולל שכיבה שטוח וגגון הרבה יותר גדול. כמובן שהוא גם יהיה יותר עמיד וחזק לאורך שנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
הדר04/03/2022תודה על התשובה.
אחרי מחשבה נוספת, על איזה טיולון היית ממליץ שישמש אותנו גם עכשיו וגם בהמשך לאחר הלידה, בלי מגבלת תקציב. חשוב שיהיה קל ונוח מאוד לקיפול, ומספיק נוח גם לילד לישון בו אם צריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הצ'יקו שרשמתי מאוד מומלץ כי הוא נוח לתינוקות
קובי סופר06/03/2022שלום הדר,
הצ'קו שרשמתי מאוד מומלץ כי הוא נוח לתינוקות. יש היום טיולונים יותר נוחים לניוד ויותר קומפקטיים. מצד שני הם פחות מרווחים לתינוק. לכן תלוי מה מחפשים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)