מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כיסא בטיחות לגיל שנתייםלאה05/02/2022
קובי שלום,
אשמח לעזרתך בהמלצה על כסא בטיחות לילד שכעת יושב בכיסא גרקו פוראבר. בעוד חודשיים כשיהיה כמעט בן שנתיים (שוקל כ11.5 קילו) יצטרף אליו אח קטן ולכן חשבתי להעביר אותו לכיסא לגיל שנתיים ואת הנוכחי להעביר לתינוק (פחות אוהבת סלקל). הכי חשוב שיהיה כיסא בטיחותי ונוח ורצוי בתקציב של כ800 שח. לחילופין, מתלבטת אם להשאיר אותו בפוראבר ולקנות לניובורן כיסא חדש, בטיחותי, רצוי בתקציב של עד 1200 ושלא יהיה כיסא קחב מדי כדי שישאר מקום בין 2 הכיסאות.
אשמח להמלצות ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי האופציה הכי פרקטית וגם מבחינת מחיר היא בוסטר רצועות
קובי סופר06/02/2022שלום לאה,
לדעתי האופציה הכי פרקטית וגם מבחינת מחיר היא לרכוש בוסטר רצועות. הם בטיחותיים כמו הכיסאות אם קונים את הדגמים הטובים. החיסרון שאין להם זוויות שכיבה כמו לכיסא אבל מגיל שנתיים לדעתי זה לא קריטי בכלל.
הדגמים הכי מומלצים לדעתי הם גרקו נאוטילוס סנאגלוק, הוא הטוב ביותר בטיחותית אבל חורק מ-800. החיסרון שלרוב הוא לא זמין לרכישה בארץ. אם לא הוא אז גרקו טרנזישיין סנאגלוק שהוא כן זמין ברוב המקרים וגם באזור התקציב.
כמובן שהיתרון הגדול שלהם שהם תופסים פחות מקום ואמורים להשאיר עוד מקום במשוב האחורי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מבחינת בטיחות שניהם באותה הרמה או שיש הבדל
לאה06/02/2022תודה רבה על התשובה. האם מבחינת בטיחות שניהם באותה רמה או שיש הבדל? מחיפוש קצר אני רואה שבאמת אין את הראשון שציינת במלאי בהרבה אתרים אבל אם הוא בטיחותי יותר אולי שווה לי להתאמץ למצוא אותו גם אם חורג מהתקציב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בטיחותית הם ברמה של הטרושילד
קובי סופר06/02/2022שלום לאה,
בטיחותית הם ברמה של הטרושילד. הנאוטילוס דורג טוב יותר אם כי לא בהפרש גדול. עדיין תמיד אמליץ על הטוב ביותר. יחד עם זאת כמו שציינתי יהיה מאוד קשה להשיג אם בכלל. הבעיה שגרקו החליפו יבואנים וכרגע קשה לדעת מה יגיע ומתי.
אם לא תמצאו את הנאוטילוס אז חבל על המאמץ ועדיף ללכת על הטרנזישיין שכן המחירים כל הזמן עולים שזו גם בעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לדעת מה ההבדלים בין טרנזישן רגיל וסנאגלוק
לאה13/02/2022שלום קובי, תודה רבה על המענה והעזרה. ראיתי שיש שני דגמי טרנזישן - רגיל וסנאגלוק, אשמח להבין מה ההבדל ביניהם. בנוסף בינתיים בחנות המליצו לנו גם על צ׳יקו מייפיט גם כי הוא צר יותר אבל רציתי לדעת איך הוא נחשב בטיחותית ביחס לגרקו ומה הפלוס שלו חוץ מזה שהוא צר יותר (יש פער של כ400 שח בין השניים). שוב תודה גדולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לגבי ההבדלים אז המוצר עצמו זהה
קובי סופר14/02/2022שלום לאה,
לגבי ההבדלים. המוצר עצמו זהה. הסנאגלוק זו מערכת שמקלה על התקנה המושב עם חגורת בטיחות. בהתקנה ללא המערכת יש סיכוי של מעל ל-70% להתקין לא נכון את המושב. כאשר יש את המערכת הסיכוי לטעות הוא קלוש. לכן בטיחותית הם זהים אבל אם ההתקנה לא תהיה נכונה אז הבטיחות לא שווה כלום, לכן אני ממליץ על הסנאגלוק.
לגבי צ'יקו, הגרקו קיבלו דירוגים טיפה יותר טובים. עדיין הצ'יקו מאוד בטיחותי ולדעתי גם יותר נוח לתינוקות. מכאן זה שיקול שלכם מה עדיף מבחינת רוחב, תקציב וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרויות חיבור לרכב
אנדריי19/02/2022שלום קובי,
אמרת שמערכת הסנאגלוק מקלה על חגירה נכונה לרכב.
האם לכסא יש אופציית חיבור איזופיקס? כמו שלאה כתבה, אני לא מוצא באינטרנט כיסאות עם תוספת הסנאגלוק שהמלצת עליה, במידה ויש איזופיקס זה פותר את הבעיה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדרך כלל לכל דגמי גרקו יש אפשרות להתקין עם איזופקיס
קובי סופר20/02/2022שלום אנדריי,
בדרך כלל לכל דגמי גרקו יש גם אפשרות להתקין עם איזופקיס. רק לשים לב שבוחרים דגם אמריקאי. לגרקו יש דגמים אירופאים. מעטים מהם נמכרים בישראל ולהם אין איזופיקס.
לגבי האיזופיקס. כן זה פותר את הבעיה של ההתקנה כי עם איזופיקס זה יותר פשוט. החיסרון שאיזופיקס יכול להחיזק רק 30 ק"ג לכן צריך לחשב את משקל הכיסא/בוסטר + משקל הילד.
לרוב ממשקל 18 ק"ג של הילד כבר צריך לחגור עם החגורה את המושב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר או כסא בטיחות לילד בן 4?אמא לשניים04/02/2022
היי,
תינוקת בת שנה כרגע בסל קל, ילד בן 4 בכסא בטיחות ברייטקס מרתון קליקטייט.
האם כדאי לרכוש כסא בטיחות נוסף, או שלקנות בוסטר לגדול ולהעביר את התינוקת למרתון?
אם בוסטר, מה דעתך על britax grow with me clicktight?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש כמה אופציות כמו לרכוש כיסא, כיסא משולב כמו גרו וויט מי
קובי סופר06/02/2022שלום,
יש כמה אופציות כמו לרכוש כיסא, כיסא משולב כמו גרו וויט מי וכו'. יש גם אופציה לרכוש לגדול בוסטר ולהעביר את הקטן למרתון. זו לדעתי האופציה הכי יעילה, זולה ופרקטית.
אני ממליץ על דגמי גרקו נאוטילוס אם זמין לרכישה בארץ, אם לא אז טרנזישן. בשני הדגמים אני ממליץ לרכוש בגרסאת סנאגלוק שזה המקביל לקליקטייט של גרקו.
גם לברייטקס יש את הפרונטייר קליקטייט אבל הוא יקר מהגרקואים ובטיחותית הם דורגו טיפה מעליו.
לדעתי האופציה הזו של בוסטר עם רצועות עדיפה בגלל מחיר, פרקטיות זה תופס פחות מקום ברכב, לדוגמא אם יהיה תינוק נוסף לא תוכלו לשים כיסא נוסף אם תרכשו את הגרו וויט מי.
אם הרצועת של שלושת הדגמים שרשמתי ניתן להשתמש עד 30 ק"ג ולאחר מכן הם הופכים לבוסטר ללא רצועות עד גיל 12 שנים.
החיסרון שלהם ביחס לכיסאות הוא נוחות התינוק כי אין להם זוויות. מגיל שנתיים אין לזה משמעות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל לעגלת ספורט ליין plפנינה03/02/2022
שלום,
אם יש לי מתאמים שהגיעו עם העגלת ספורט ליין pl האם כל סלקל יכל להתחבר?
לדוגמא סלקל בשם billy* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא כל סלקל יכול להתחבר
קובי סופר04/02/2022שלום פנינה,
לא כל סלקל יכול להתחבר. צריך שיהיו לסלקל 2 תופסנים בתוך ידית האחיזה. לדעתי לבילי אין.
מתחברים סלקלים של: סייבקס, גו'אי, בי סייף, מקסי קוזי, אבינוט, אניפנטי/אונו/ביוקו/גרדיאן (אותו סלקל שמות שונים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון דו כיווני לבת 5 חודשיםהילי03/02/2022
שלום
מתלבטים בנוגע לטיולון לבת חמישה חודשים, לא מעוניינים להישאר עם הטיולון של העגלה שלנו (עגלה ישנה, יד שנייה, מסורבלת).
הבנתי שחשוב שהטיולון יהיה דו כיווני ולכן יש כמה אופציות-
סייבקס איזי טוויסט (לא זוכרת את שם הדגם בדיוק) , הרגישה לנו צרה ולא ממש עוטפת ויציבה. המעבר בין הכיוונים ממש נוח.
מאמס אנד פאפאס סטרדה- קנייה של הטיולון בנפרד. יקרה יותר כמובן.
בייבי ג'וגר סיטי טור לוקס - קנייה של הטיולון בנפרד.
אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות של האופציות הנ"ל.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי הסייבקס אני גם פחות ממליץ
קובי סופר04/02/2022שלום הילי,
לגבי הסייבקס אני גם פחות ממליץ. יש להם גרסאת איזי טוויסט 2 S שהיא לדעתי עדיפה. היא גם יקרה.
לגבי הסטראדה וכמעט כל טיולון שהוא חלק מעגלה, אכן, המינוס המרכזי הוא המחיר + קיים סיכוי סביר שתרכשו עוד טיולון בהמשך כי הם כבדים וגדולים בהשוואה לטיולונים.
הג'וגר לדעתי לא מוצלח בניוד ולא הכי ידידותי בפתיחה לאחר הקיפול. אני פחות ממליץ.
מעבר לסייבקס שהרמלצתי ולסטראדה. אני ממליץ לבדוק את דגם הלאופרד שלנו, הוא נמכר רק במקס בייבי אז זה מאוד מגביל אבל אם מזדמן לדעתי הוא מעולה כי המחיר סביר, הוא אחד הקלים בעולם ביחס לדגמים דו כיווניים. נוח לניוד, תפעול וקיפול.
אפשר לחפש בוגבו בי יד 2 ומדובר בטיולון מעולה עם החיסרון המרכזי במחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה לשאלה
הילי04/02/2022תודה על המענה
לא רואה איך נגיע לפתח תקווה בקרוב אבל אבדוק
לגבי הסטרדה יש לך עוד דגשים, יתרונות חסרונות חוץ מהמחיר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש סיכוי גבוה שתרכשו עוד טיולון בהמשך
קובי סופר06/02/2022שלום הילי,
אין דגשים רק כמו שרשמתי, לקחת בחשבון שמה שתקנו סטרדה או כל עגלה/טיולון דו כיווני זה לא טיולון על מלא כלומר, זה יותר כבד ויותר גדול לאחר הקיפול. כמו שרשמתי יש סיכוי גבוה שתרכשו עוד טיולון בהמשך. מצד שני הפלוסים שתקבלו מטיולון כמו סטרדה לדוגמא ביחס לטיולון חד כיווני בהיבט של נוחות ובריאות התינוק. אלו הדגשים שאני ממליץ לקחת בחשבון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא אוכל מומלץ לתינוק בן 8 חודשיםגל03/02/2022
שלום קובי,
אני מעוניינת לרכוש כסא אוכל לתינוק בן 8 חודשים, מתלבטת בין כמה כסאות, רציתי לשאול מה הכסא הכי מומלץ מבחינת נוחות ומה הכי בריא לילד, בנוסף איזה כסא ידוע לך שהכי נמכר ומרוצים ממנו,
הכסאות שאני מתלבטת בינהם הם:
1. טריפ טראפ
2. פג פרגו פרימה פפה
3. ג׳וי מולטיפליי
4. צ׳יקו פולי
וכמובן אם אתה ממליץ על כסא אוכל אחר שלא נמצא ברשימה שלי אשמח לדעת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הטריפטראפ קצת שונה מהשאר
קובי סופר04/02/2022שלום גל,
הטריפטראפ קצת שונה מהשאר. הפלוסים שלו הם העיצוב, החוזק (אני מכיר כיסאות בני יותר מ-30 שנים שעדיין בשימוש).
היכולת להפוך לכיסא רגיל כלומר משך/טווח שימוש ארוכים יותר.
מצד שני יש את הדגמים האחרים שלדעתי יותר נוחים לתינוקות גם בגלל זוויות שכיבה (אם מאכלים בבקבוק זה סופר נוח), גם בגלל שינוי מצבי גובה, בסטוקי ניתן גם לשנות אבל זה לא פרקטי ובלחיצת כפתור כמו בשאר. בנוסף המגשים שלהם יותר נוחים ולא מצריכים שולחן או תוספות נלוות.
לכן לפני הכל צריך להחליט מה מבין הסגנונות יתאים לכם.
בין ה-3 האחרונים אני אישית הכי מחבב את של פג. הצ'יקו גם נוח ומפנק וג'וי לדעתי פחות טוב מהשניים האחרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתאם לאמבטיה לעגלת סיילו xl של ספורטלייןדוד02/02/2022
שלום קובי. מה שלומך?
יש לנו עגלת סיילו xl של ספורטליין שקנינו לפני כשנה וחצי. לאחרונה השתמשנו בטיולון ורצינו לחזור ולהשתמש באמבטיה אבל אנחנו לא מוצאים את מתאמי האמבטיה. רצינו לשאול אם ניתן לרכוש את המתאמים והיכן?
תודה רבה על הסיוע והמידע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי אפשר לרכוש דרך היבואן ויש להם אתר
קובי סופר02/02/2022שלום דוד,
לדעתי אפשר לרכוש דרך היבואן. יש להם אתר. צריך לחפש את האתר של ספורטליין ושם יש פרטי התקשרות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא לאוטו של סבתאמיכל לויטה02/02/2022
שלום,
מחפשת כסא בטיחות מומלץ מגיל לידה לאוטו של הסבתא שלוקחת את הילדה אחת לשבוע. מחפשת משהו בתקציב של עד אזור ה-500₪. יש חיה כזו?
ראיתי שיש עכשיו מבצעים על כסאות של אוונפלו וטוויגי שעומדים בתקציב השאלה לגבי הבטיחות שלהם.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
על טוויגי אני פחות ממליץ
קובי סופר02/02/2022שלום מיכל,
לתקציב ההמלצה שלי על קוסקו סנרה אם ניתן למצוא. אם לא אז אוונפלו סונס שאולי טיפה חורג אבל שווה את ההפרש. על טוויגי אני פחות ממליץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מיכל03/02/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות בי סייףאורטל02/02/2022
היי,
אשמח לקבל חוות דעת על כסא בטיחות של בי סייף
izi Turn B i- Size שמתאים מגיל לידה (עם קונכיית ההגנה הקשיחה).
הבנתי שהוא די חדש. האם הוא באמת בטיחותי מגיל לידה ובכלל? הוא מומלץ?
האם תמליץ במקום על סלקל מגיל לידה (למרות התוסף)? אם כן איזה?
היתרון של סלקל על כיסא הוא יכולת הניוד של התינוק
קובי סופר02/02/2022שלום אורטל,
היתרון של סלקל על כיסא הוא יכולת הניוד של התינוק יחד עם הסלקל. דבר שבכיסא לא מתאפשר. ניתן לנייד ידנית או חלק מהסלקלים לחבר לחלק מהעגלות. זה יתרון גדול אם התינוק נרדם בנסיעה. בריאותית אבל זה לא בריא להם.
בנוסף זווית השכיבה של סלקל עדיפה על זווית של כיסאות.
בטיחותית זה כבר תלוי מה משווים יש דירוגים ולכן צריך להיות ספציפיים בהשווה. הבי סייף טוויסט קיבלו דירוג של גוד במבחני ADAC שזה דירוג שווה ערך ל-4 כוכבים מתוך 5. מאוד קשה לקבל 5 כוכבים במבחנים האירופאים.
אני חושב שמושבים אמריקאים עדיפים. גם מבחינת הנוחות, נוחות ההתקנה ובטיחותית הם עושים הרבה דברים שהם הרבה מעבר לדרישות התקינה ויש גם מספר דגמים עם 5 כוכבי בטיחות במבחנים האמריקאים.
אני את ילדי הושבתי במושבים אמריקאים (היו עם סלקלים בהתחלה). גם היום לו הייתי צריך לבחור זה היה או צ'יקו נקסטפיט זיפ מקס או ברייטקס קליקטייט בולווארד.
אם סלקל אז צ'יקו קייפיט (לא מתחבר לאף עגלה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך המלצה על סלקל שכן מתחבר לעגלות
אורטל03/02/2022תודה על המענה המהיר.
אז אם אני מבינה נכון, באופן כללי תמליץ להתחיל עם סלקל מאשר כסא בטיחות (גם בשל זווית השכיבה וגם בשל יכולת ניוד).
ועבור סלקסל בפרט, יש לך המלצה על סלקל שכן מתחבר לעגלות? (ספציפית אויסטר 3)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש לקחת בחשבון שאסור לשים שמיכה או חיתול כי זה מסכן אותם
קובי סופר04/02/2022שלום אורטל,
זו לא בדיוק המלצה. זה למעשה שיקול שלכם. אני רק מפרט את הפלוסים והמינוסים של כל דבר. אני אישית מצאתי את היכול ניוד עם הסלקל מאוד נוחה בעיקר בגלל שאצלי נרדמו הרבה במהלך הנסיעה. כשהייתי מוציא מהסלקל יש היו מתעוררים מקרני השמש. לכן הייתי שם חיתול בד/שמיכה לפני שהייתי מוציא מהרכב ואז מנייד למיטת תינוק לדוגמא מבלי להעיר.
כמובן שיש לקחת בחשבון שאסור לשים שמיכה/חיתול כי זה מסכן אותם לאורך זמן לכן צריך לדקה/שתיים ולא יותר.
כמובן שגם שהייה ארוכה בסלקל מסכנת אותם ואינה בריאה לתינוקות לכן גם את זה יש לקחת בחשבון.
לגבי סלקל לאויסטר לדעתי סייבקס אטון שנמכר כרגע במחיר מצחיק עם בסיס איזופיקס באתר KSP הכי שווה. הוא ברמת בטיחות גבוהה ומתחבר לעגלה.
לדעתי הסלקל הכי נוח, בטוח ונותן את התמורה הכי טובה לכסף הוא צ'יקו קייפיט אבל הוא לא מתחבר לאף עגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש הבדל מהותי בין האטון הרגיל לאטון 5
אורטל04/02/2022תודה!
מניחה שאתה מתכוון לסלקל אטון שבאמת כרגע במחיר מצחיק יחד עם בסיס.
השאלה אם יש הבדל מהותי בין האטון הרגיל לאטון 5? (שגם במבצע רק ללא בסיס)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבסיס זהה בשני הדגמים ויש הבדל בסלקל
קובי סופר06/02/2022שלום אורטל,
הבסיס זהה בשני הדגמים. יש הבדל כמובן בסלקל.
בטיחותית ה-5 דורג עם 5 כוכבי בטיחות לעומת 4 באטון הרגיל.
הבדים של ה-5 יותר נעימים ואלו בעיקר ההבדלים.
ה-5 יוצא הרבה יותר יקר, בדרך כלל כפול במחיר.
הסלקל משמש בממוצע 6-8 חודשים. אם יש אפשרות כלכלית ברור שאמליץ על ה-5 אבל לקחת בחשבון שהמושב הבא ישרת ל4-6 שנים לפחות ושם אני באמת ממליץ לא לחסוך, הטובים יקרים מאוד. זו גם הסיבה שהרבה הורים מעדיפים לדלג על שלב הסלקל ולרכוש את המושבים מראש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה אכן הבסיס שמתאים ל2 הדגמים
אורטל06/02/2022אז 2 שאלות לגבי הבסיס:
1. האם זה אכן הבסיס שמתאים ל2 הדגמים?
בסיס קבוע לרכב לסלקל Cybex Aton Base 2 עם חיבור Isofix
כי באתר כתוב שזה מתאים לדגמי סלקל XL
2. האם מדובר בבסיס האירופאי?
ושוב תודה רבה על המענה המהיר והמפורט בכל שאלה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שניהם מתחברים לאותם הבסיסים
קובי סופר06/02/2022שלום אורטל,
1. כן, שניהם מתחברים לאותם הבסיסים. אין לי מושג למה רשום רק XL. אופן החיבור של שני הדגמים לבסיסים זהה.
2. בארץ שווקו או עדיין משווקים 3 בסיסים:
1. בסיס חגורה אירופאי
2. בסיס איזופיקס אירופאי
3. בסיס איזופקיס אמריקאי, אפשר לזהות אותו כי הוא היחיד ללא רגלית מאחור, יש לו 2 רצועות איזופיקס ולא ברזלים כמו בסיס מספר 2. בנוסף הוא היחיד שיש לו רגלית בחלק שמתחת לרגלי התינוק כדי לתת זווית שכבתית לסלקל.
לדעתי הוא הבסיס הכי נוח אבל אין לי מושג איך שיווקו אותו בישראל, אני מקווה מאוד שכבר לא משווקים כי לא ראיתי אותו בזמן האחרון. אין הגיון למכור בסיס שנבדק עם מושב אמריקאי למוצר אירופאי שכן הם לא נבדקו יחד באף מבחן ריסוק.
אני ממליץ לא לרכוש אותו אם יציעו לכם כזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן נראה שהמבצע בKSP עם הבסיס זה הבסיס האמריקאי
אורטל06/02/2022אז אכן נראה שהמבצע בKSP עם הבסיס זה הבסיס האמריקאי לפי התיאור שלך, מה שהופך את המבצע שלהם ללא רלוונטי.
אז אם נתעלם מהמחיר, מה הסלקל הכי מומלץ מבחינה בטיחותית שמתחבר לעגלת אויסטר 3?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בKSP ראיתי שזה הבסיס האירופאי
קובי סופר07/02/2022שלום אורטל,
לא, בKSP ראיתי שזה הבסיס האירופאי.
הכי בטיחותי שמתחבר לאויסטר הוא האטון 5.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת למניעת שכחת ילדים ברכבר02/02/2022
האם היא באמת בעייתית מבחינת בטיחות?
המחיר כרגע של הטיפי פד הוא מאוד אטרקטיבי ואני מתלבטת אם כדאי לקנות אותה או שיש המלצה למערכת אחרת?
חשוב לציין שאין חובה לרכוש מערכת כזו
קובי סופר02/02/2022שלום,
ראשית חשוב לציין שאין חובה לרכוש מערכת כזו!
לגבי בעייתיות מבחינה בטיחותית אין לי תשובה חד משמעית. היצרנים אוסרים לצרף כל תוספת שאינה קשורה לכיסא. מצד שני אני לא חושב שההשפעה של זה על הבטיחות קיימת.
הטיפי נחשב לאחד הטובים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל לבייבי בוס טייגר 2רונית01/02/2022
אחרי הרבה תחקיר בעיקר בפורום החלטנו לקנות את הטייגר 2
הבנתי שלא כל סלקל מתחבר על העגלה. אשמח לדעת אילו כן והאם נדרש לרכוש מתאמים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתחברים עליה כל הסלקלים שמתחברים
קובי סופר02/02/2022שלום רונית,
אני שמח לקרוא. אין לי ספק שתהיו מרוצים מהבחירה.
לגבי הסלקלים:
מתחברים עליה כל הסלקלים שמתחברים לכל העגלות למעט סייבקס.
צריך לרכוש מתאמים מהיכן שרוכשים את העגלה.
על המתאמים מתחברים סלקלים של:
מקסי קוזי או ג'ואי שהם הכי מומלצים לדעתי.
מעבר אליהם גם: בי סייף, אבינוט, אינפנטי/ביוקו/אונו/גרדיאן (אותו סלקל רק יבואנים שונים ושמות שונים). יש עוד מספר דגמים סיניים שאני פחות ממליץ.
כל הסלקלים שציינתי + סייבקס מתחברים לכל העגלות ההבדל היחידי בטייגר שסייבקס לא מתחברים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה מגיל לידה bobo zeroשיר01/02/2022
הי קובי,
מה דעתך על העגלה bobo zero הכוללת סל שכיבה וטיולון? ראיתי שהיא יחסית קלה ומצאתי אותה במחיר מאוד אטרקטיבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי מקבלים מה שמשלמים עבורו וזה לא יותר מדי
קובי סופר01/02/2022שלום שיר,
לדעתי מקבלים מה שמשלמים עבורו וזה לא יותר מדי.
האמבטיה סבירה בלי יותר מדי תחכום עם גודל סביר. ההגון שלה בעייתי טיפה כי נשאר פתח גדול בידית שמשם יכולה להיכנס שמש.
הטיולון שלה גם בגודל סביר, הגגון ממוצע. הקיפול לא הכי פרקטי. צריך לקפל את המעקה טרם הקיפול. השילדה לדעתי גם היא בסדר אבל ביחס למחיר כלומר יכולת הניוד לא הכי טובה, יהיה קשה לעלות ולרדת מדרכות כי אין קפיצים טובים בגלגלים או ידית מתארכת.
סה"כ מקבלים מוצר שהוא בסדר ביחס לתקציב. לדעתי יש עדיפים ואפילו בהרבה אבל אז גם צריך לעלות את התקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עדיף בובו זירו או סירקל ראבנה
שיר01/02/2022תודה קובי מזל שיש אותך באמת!
מה עדיף בובו זירו או סירקל ראבנה? שתיהן די דומות מבחינת התקציב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי חייבים להתנסות עם שתיהן כי הן די שונות
קובי סופר01/02/2022שלום שיר,
לדעתי חייבים להתנסות עם שתיהן כי הן די שונות. הסירקל יותר גדולה בהכל ולכן לדעתי תהיה יותר נוחה לניוד ויותר נוחה לתינוק (גם מבחינת הגגונים יש לה יתרון משמעותי לדעתי). מצד שני היא יותר גודלה בקיפול וטיפה יותר כבדה. צריך להתנסות אם שתיהן כדי לראות איפה הוויתורים יהיו פחות בעתיים לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרקו או צ'יקו? איזה בוסטר עדיף?שולי30/01/2022
רוצה לקנות בוסטר גב עם איזופיקס לילדים. מדדנו כבר כמה בוסטרים על הילדים ונראה שצ'יקו קידפיט וגרקו אפיקס מתאימים מבחינת גודל. הילדים בגיל 7+. הגרקו מתגבהה יותר מאשר הצ'יקו. השאלה אם הוא כיסא טוב, כי באחד האתרים ראיתי שלא תמיד מתחבר טוב לאיזופיקס של הרכב. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר31/01/2022שלום שולי,
שניהם דגמים מעולים. אין בעיה לחבר את הגרקו לכל רכב. חיברתי מאות כאלו בתקופה שהייתי מתקין. אף פעם לא הייתה בעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בעגלה משולבתמיכל29/01/2022
היי,
מתלבטת לגבי עגלה שתהיה משולבת אמבטיה, טיולון ואפשרות חיבור לסלקל. קיבלתי המלצות שונות על סטוקי אקספלורי 6 (למרות שהטיולון שלה נראה לי איכשהו קטן משל שאר החברות), סייבקס מיוס 2 או אחד הדגמים החדשים של פג.
אשמח מאוד לדעתך. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאפסן את כל ההמלצות שקיבלתם
קובי סופר30/01/2022שלום מיכל,
ההמלצה הראשונה שלי היא לאפסן את כל ההמלצות שקיבלתם בצד ולהתחיל הכל מחדש. מה זה אומר?
להגדיר תקציב, דרישות מהמוצר מהחשוב ביותר לפחות חשוב.
חשוב לציין שאין עגלה מושלמת וצריך להבין דבר חשוב:
ככל שנרצה עגלה יותר נוחה לתינוק כך נתפשר על נוחות ההורים. ככל שנרצה עגלה יותר נוחה להורה (קלה, קטנה וכו') כך נתפשר על נוחות התינוק.
לאחר שתשבו ותחשבו בכובד ראש מה סדר העדיפויות אוכל לכוון.
כרגע רשמת שלושה דגמי עגלות שיש הבדל של שמיים וארץ בין כל אחת. כל אחת מצטיינת במשהו וכושלת במשהו אחר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מושב בטיחות לקיה פיקנטו לילד בן שנה וחציסתיו28/01/2022
שלום קובי,
אנחנו עומדים לקנות מושב בטיחות לילד שלנו שהוא בן שנה וחצי. הרכב הוא קיה פיקנטו ואני מחפשת מושב שיהיה לו נוח ואולי יאפשר לו להסתכל החוצה (נסיעות עד עכשיו היו די קשות איתו), ושגם יאפשר לו להמשיך לנסוע עוד תקופה נגד כיוון הנסיעה.
האם יש לך המלצה? אבדתי בשלל המושבים השונים. אין לנו מגבלת תקציב. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/01/2022שלום סתיו,
ראשית אני ממליץ על המושבים הבטיחותיים ביותר. לדעתי בסופו של דבר זו מטרת העל ברכישת מושב בטיחות.
המובילים הם: צ'יקו נקסטפיט כאשר יש גם גרסאת מקס המאפשרת נסיעה נגד הכיוון יותר בנוחות בשל מדרך רגליים יותר ארוך.
בנוסף לצ'יקו אני ממליץ על דגמי ברייטקס קליקטייט. הייתי ממליץ יותר על הבולווארד (הכיסא האמצעי מבחינת עלות מבין שלושת דגמי הקליטייט). לברייטקס אין את המדרך הארוך כמו בצ'יקו לכן יהיה פחות נוח נגד הכיוון בגיל כזה.
היתרון של ברייטקס על צ'יקו הוא בקלות ההתקנה עם חגורת בטיחות.
מבחינת גובה ולהסתכל החוצה, אני פחות מכיר את גבהי המושבים והרכבים לכן קשה לי לענות.
לדעתי הנסיעות קשות כי ילדים/תינוקות לא אוהבים להיות נגד הכיוון. יש כאלו שמצליחים להתרגל ולהסתגל ויש כאלו שלא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמושב בטיחות לקיה פיקנטו
סתיו30/01/2022תודה רבה על התשובה קובי.
מבחינת הצ'יקו והברייטקס, שניהם יתאימו למכונית קטנה כמו קיה פיקנטו? הכיוון שלי היה הבריטקס בולווארד, אבל קראתי איפשהו שהוא גדול מדי לפיקנטו ולכן חיפשתי אופציות אחרות.
שניהם גדולים מהממוצע ויש צריך מהם
קובי סופר31/01/2022שלום סתיו,
אין בעיה שהם יכנסו. שניהם גדולים מהממוצע ויש צריך מהם אבל אז צריך להתפשר על הבטיחות. כל עוד אין עוד מושב או שניים אז לדעתי עדיף בטיחות מאשר מקום. יכולה להיות בעיה עתידית אם יהיו עוד 2 תינוקות אבל לא הייתי ממליץ להכניס את זה כשיקול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון מומלץ מגיל 5 חודורד28/01/2022
שלום,
רציתי לדעת איזה טיולון מומלץ בתקציב של עד 1000 שח.
מה דעתך על טיולון לארה של מקסי קוזי?
ראיתי באחד האתרים טיולון oop בוריגטו של פג פרגו. מכיר אותה? הבעיה שלא ניתן לראות אותה, רק בחנות אחת בארץ.
איך הויאנטו של ספורט ליין?
אשמח שתכתוב לי חוץ מאלה מה מומלץ.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר28/01/2022שלום ורד,
ראשית חשוב לי לציין שאני ממליץ רק על טיולונים דו כיוונים עד גיל שנה לפחות! מחקרים בנושא וגם בנושאים אחרים (אבל איכשהו קשורים) הראו חד משמעתית שיש חשיבות עצומה לכך שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה +. יש לכך יתרונות קוגניטיביים, נפשיים ועוד.
לצערי אין בנמצא יותר מדי אופציות עם מושב דו כיווני וגם שיש זה או שזה לא מוצלח או שהמחיר יקר כי מדובר יותר בעגלות או חלקים של עגלות ללא האמבטיה. כך שגם המחיר יהיה יקר וגם יש סיכוי סביר שתרכשו עוד טיולון נוסף.
אם בכל זאת צריך המלצה אז 2 הדמים שציינת לדעתי פחות מומלצים.
הלארה די בסיסית ולדעתי לא נוחה לניוד בגלל הגלגלים הקדמיים. הפג סובלת מאותו חיסרון. אמנם זה דגם חדש ולא יצא לי לראות בחנויות אבל מהתמונות זה נראה כאילו הם חזרו 20 שנה בזמן כך שלא נראה לי ששווה להזמינו בעיקר בגלל מבנה הגלגלים.
הויאנטו לדעתי מאוד מומלץ. הוא זהה לסילבר קרוס ווינג שאני מאוד ממליץ. הווינג יותר יקר (עדיין במסגרת התקציב) בגלל הבדים והעיצוב. אם אלו לא חשובים אז עדיף את הויאנטו. אם כן אז הסילבר כמו שרשמתי ברמת גימור יותר גבוהה.
עוד דגמים מומלצים לדעתי עד 1000 שקלים הם:
ספורטליין וייפר ואינפנטי מון. בשני אלו שינוי המצבים עם לחצן. לדעתי מנגנון יותר אמין ונוח אבל הם גם יותר כבדים בשל כך!
אפשר גם לבדוק את סייבקס איזי S פלוס שיש לו גלגלים גדולים ולכן יכולת ניוד עדיפה על כולם. הוא טיפה חורג מהתקציב. כמוכן קיימת גירסאת טוויסט לדגם כלומר עם מושב מסתובב. כמובן שזה כבר חורג משמעותית מהתקציב והוא פחות פרקטי מהדגם החד כיווני אך כמו שציינתי בהתחלה. יש לדו כיווניות יתרונות עצומים בכל הקשור להתפתחות התינוק והקשר בינכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיולון
ורד28/01/2022תודה רבה על התגובה המפורטת. חשוב לי לציין שמשקל העגלה מאוד חשוב לי. הייתי מעוניינת בטיולון במשקל עד6.5 קג'. מתארת לעצמי שהטיולונים הדו כיווניים כבדים. אני גרה בחיפה ויש מלא מדרגות בכל מקום ...
לאור זה, על מה היית ממליץ במיוחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האופציות הן ללכת על טיולון חד כיווני גם גלגלים גדולים
קובי סופר30/01/2022שלום ורד,
אכן הדו כיווניים כבדים. אם נרד במשקלים אז גם גודל הגלגלים יקטן וזה דבר שיקשה יותר בעליה וירידה ממדרכות.
האופציות הן ללכת על טיולון חד כיווני עם גלגלים גדולים או דו כיווני עם גלגלים גדולים אבל אז המשקל יהיה באזורים של 8 ק"ג ומעלה (גם בחד כיווני המשקלים יהיו באזורים של 7-8 ק"ג).
בקיצור אין אופציה טובה שתענה להכל.
הפלוס בחלק מהדו כיווניים שיש להם ידית טלסקופית אז הידית משמשת כמנוף בעליה/ירידה במדרגות. כמו שציינתי אלו עגלות עם אמבטיה בדרך כלל. המחירים יקרים אז קשה לי להמליץ על איזשהו דגם. לדעתי הכי מושלם זה הבובקט שלנו אבל כטיולון הוא עולה 2000 שקלים ואין חנויות באזור חיפה שמציגות את הדגם הזה שלנו. שוקל 8.2 ק"ג. עם גלגלים גדולים, ידית מתארכת. דו כיווני. אנחנו מוכרים אלפי יחידות ממנו בשנה בבני ברק וירושלים במקומות של מדרגות רבות ודרכים משובשות. הסיבה לכמויות האלו היא שמפה לאוזן אנשים ממליצים עליה (נמכרת בעיקר עם אמבטיה ולא כטיולון).
מהחד כיווניים לדעתי צריך לחפש דגם עם גלגלים גדולים כמו סייבקס איזי S פלוס 2. הוא יקר מהדגמים שציינת אך לא חורג בהרבה מ-1000 שקלים. לדעתי מהטיולונים הוא היה הכי נוח לניוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך הבייבילו של בייביסייף
ורד01/02/2022היי קובי
שוב תודה על המענה המפורט.
רציתי לשאול לגבי 2 טיולונים נוספים.
איך הבייבילו של בייבסייף?
ואיך הפג פרגו שמוכרים בחנויות ב1590 שח? האם מצדיק את המחיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבייבילו די סביר ולדעתי טוב ביחס למחיר
קובי סופר01/02/2022שלום ורד,
הבייבילו די סביר. לדעתי טוב ביחס למחיר. יש עדיפים אבל יותר יקרים. החסרונות שצריך לקפל את המעקה לפני הקיפול. בנוסף הריפוד לא נשלף לכביסה עד כמה שזכור לי.
לגבי הפג סלפי. אני חושב שיש גם בפחות אבל כן, הוא מעל 1000 שקלים. לדעתי טיולון מעולה, נוח, הבדים הכי איכותיים שיש אז כן, המחיר מוצדק לדעתי. בכל זאת זה מוצר שמיוצר באיטליה ולא בסין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)