מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- המלצה לעגלה לזוג גבוהים וילד ראשון , גרים בכפרדיאב25/03/2022
joolz hub או cybex priam 4
TRIV ELLIS
strada של mamas and papas
ועגלות יונמה
ובאבי בוס
bugaboo bee 6
מה היתרון של כל אחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש הבדלים עצומים בין חלק מהדגמים
קובי סופר27/03/2022שלום דיאב,
ראשית יש הבדלים עצומים בין חלק מהדגמים. ההמלצה שלי לגשת לראות ולהתנסות.
יהיה קשה לי לרשום את ההבדלים בין 7 עגלות.
לכפר ההמלצה שיהיו גלגלים גדולים וקפיצים טובים.
מכל הדגמים לפריאם יש את הגלגלים הכי גדולים אבל הקפיצים שלה בינוניים לדעתי. היא גם הכי גבוהה.
גם יונמה כמו סייבקס גבוהה, יש לה גלגלים גדולים וקפיצים עדיפים על סייבקס אבל היא לדעתי מאוד מיושנת ומסורבלת מבחינת משקל, תפעול וגודל קיפול. הורה מודרני יחליף אותה די מהר לטיולון פשוט לכן אני פחות ממליץ עליה.
אפשר גם לבדוק את אייביסי דיזיין סלסה שלדעתי מושלמת לדרישות. היא תוכננה לגבוהים. יש לה גלגלים גדולים ומערכת קפיצים ייחודית. התפעול שלה נוח. הקיפול גדול מהממוצע וכך גם המשקל. כמו בפריאם רק שלדעתי הסלסה יותר פרקטית וגם יש לה יתרון במחיר.
לגבי שאר הדגמים כאן תלוי בכם כי העגלות בגובה ממוצע או נמוכות. הגלגלים יחסית יותר קטנים וכך גם הקפיצים (אם נשווה לסלסה). מצד שני הקיפולים יותר נוחים וקטנים והבייבי בוס לדוגמא שוקלת כמעט 5 ק"ג פחות מהפריאם או הסלסה.
בקיצור תצטרכו להחליט לאיזה כיוון הולכים קל ופרקטי או גדול, גבוה, נוח לניוד וכבד? לאחר מכן להתמקד ב-3 דגמים ואז אוכל לרשום את ההבדלים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההתלבטות נשארה בין priam 4 ו joolz hub ו fox 3
דיאב27/03/2022מה עדיף מבחינת נוחות לתינוק ? האם זה שייש פתח איוורור בעגלת ה priam יעזור ? מבחינת גודל ? קיפול ? משקל וגלגלים וכאמור שלד חזק שיחזיק שנים רבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי בנוחות התינוק אני פחות מחבב את מושב הפוקס
קובי סופר27/03/2022שלום דיאב,
לדעתי בנוחות התינוק אני פחות מחבב את מושב הפוקס שלא נשכב למצב ישר.
בין פריאם לג'ולז. לדעתי הפריאם נוחה יותר לניוד בגלל גלגלים יותר גדולים. היא יותר גבוהה וטיפה יותר מרווחת. מצד שני הג'ולז יותר קלה ויותר קומפקטית לאחר הקיפול לכן זה שיקול שלכם בין הנוחות שלכם לתינוק. זה לא שהג'ולז לא נוחה פשוט בפריאם לדעתי יהיה יותר נוח בגלל מרווח פנימי עדיף.
לשני הדגמים יש פתחי איוורור בגגון ומתחת לגגון. אני לא מוצא חיסרון שאין פתחי איוורור בתחתית האמבטיה כי לדעתי זה גם עלול לסכון תינוקות מכיוון שכל פליטות הרכבים באזור הגובה הזה. לכן אני בכלל לא ממליץ לפתוח (רק באזור סגור או מרוחק מרכבים אבל אז צריך לזכור לסגור). פתח בגגון לדעתי מאוד חשוב להתפתחות התינוקות כי אז הם יכולים להרים את הראש בעזרת הידיים ולחזק חגורת כתפיים וצוואר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלה ראשונהסתו24/03/2022
גרים בתל אביב, בלי מעלית, דירה קטנה.
בלי רכב (לעיתים רחוקות שוכרים ואז מדובר ברכב קטן).
אין תקציב מוגבל, אבל מעדיפים לא לזרוק סתם כסף על מותג.
רואים הרבה מידע וחברות אז בעיקר מחפשים הכוונה לאיך להחליט על עגלה נכונה - מה הפטרמטרים החשובים? חברות מומלצות? כמה חשיבות יש לאיפה קונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הבובקט שלנו היא העגלה המושלמת לדרישות
קובי סופר25/03/2022שלום סתו,
לדעתי הבובקט שלנו (בייבי בוס בובקט 2), היא העגלה המושלמת לדרישות. ראשית היא קלה רק 8.3 ק"ג. שנית רוחב הגלגלים שלה צר לכן היא עוברת בקלות במקומות צרים! שלישית הקיפול שלה נעשה ביד אחת גם עם תינוק על היד וכך אפשר לשאת אותה במדרגות יחד עם תינוק. בנוסף הקיפול נורא קטן ונכנס בקלות גם ברכים קטנים כמו של אוטותל.
למרות המשקל וגודל השלדה אין התפשרות על נוחות התינוק ועדיין יש לה את אחד המושבים הכי מרווחים שיש.
בגלל שזה לא מותג אז המחיר שלה הוגן ונע סביב 2990 ש"ח.
ניתן להשיג במקס בייבי פתח תקווה/אור יהודה, תינוקות זה אנחנו או גולד בייב בני ברק.
יש אופציות נוספות אבל במשקלים כבדים יותר ב-2 ק"ג השאלה אם זה רלוונטי? אופציות נוספות ששוקלות קילו יותר זה כבר עגלות מותגים יקרות בכ-1500-2000 שקלים (לדעתי בלי שום הצדקה רק בשם המותג). אם משהו מאלו רלוונטי תרשמו וארשום את האופציות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרויות נוספות
סתו26/03/2022תודה על התגובה.
נשמח לשמוע על אופציות נוספות כדי שנוכל להשוות.
בוגבו בי 5 למשל נשמעת בטווח משקל ומחיר קרובים לבובקט. יויו ניובורן קצת יותר יקרה ושוקלת פחות. יש דגמים אחרים שהיית ממליץ לבחון? תוכל לפרט על יתרונות וחסרונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיילו xl?
סתו26/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
על היויו אני פחות ממליץ והמושב שלה חד כיווני
קובי סופר27/03/2022שלום סתיו,
ראשית על היויו אני פחות ממליץ. המושב שלה חד כיווני!
מחקרים בנושא ובנושאים אחרים (שמתקשרים לקשר של התינוק עם ההורה) מראים באופן ברור, יש יתרונות עצומים לכך שהתינוק מול ההורה עד גיל שנה+.
לכן אני מראש לא ממליץ על עגלות עם מושב חד כיווני!
לגבי בי 5, אני חושב שעדיף ללכת על ה-6 כי עשו בה את רוב הדברים שהיו חסרים ב-5 כמו מעקה. אמבטיה עם פתחי איוורור שגם יותר גבוהה.
אם נשווה את ה-5 לבייבי בוס אז האמבטיה של הבייבי בוס עדיפה בהרבה גם בגודל, גם בקשיחות וגם בפתחי איוורור.
המושבים די דומים אבל בבייבי בוס יש מעקה שאין ב-5 ומדרך רגליים מתכוונן שאין ב-5 או ב-6 (בבי זה מתארך ולדעתי זה פחות פרקטי).
הסל חפצים בבייבי בוס גדול ונגיש יותר והגלגלים יותר גדולים גם בהשוואה ל-6 לכן הניוד בבייבי בוס עדיף על שני הבי. גם הקיפול של הבייבי בוס יותר נוח ובעיקר הפתיחה לאחר הקיפול.
לסיום במשקל הבובקט שוקלת כמעט 2 ק"ג פחות.
הסיילו מציעה אמבטיה יותר נדיבה מהבי במרווח הפנימי. פתח איוורור נוסף בהשוואה לבובקט. גלגלים גדולים לכן הניוד שלה לדעתי יהיה עדיף על הבי בדרך משובשת.
מבחינת אמבטיה גם בסיילו וגם בבי האמבטיות מתקפלות לאחסון בגמר השימוש, בבייבי בוס לא!
מבחינת טיולון, אם הולכים על סיילו אז אני ממליץ רק על 2022 כי הם האריכו את גב המושב וזה נתון חשוב, לדעתי בשנתונים הקודמים הגב היה נמוך וזה חיסרון לתינוקת באחוזון גבוהה או בגיל שנה וחצי/שנתיים שהראש נוגע בגגון.
לדעתי בהשווה לבוגבו ולבייבי בוס החיסרון המרכזי בסיילו הוא הטיולון בכל השנתונים. בבי ובבייבי בוס המושבים יצוקים מפלסטיק. זה לדעתי מספק תמיכה יותר טובה לגב. בנוסף זווית הישיבה זקופה לעומת הסיילו שהגב נוטה לאחור ויש תינוקות שלא אוהבים לשבת בזווית כזו.
בנוסף מבחינת כביסה בבי או בבייבי בוס כל הבדים יוצרים. בסיילו הגגון לא. המושב יוצא עם הלוח שיש בתוך הגב וזה פחות פרקטי לכבס כך בעיקר אם יש מכונה עם פתח צר.
חיסרון משמעותי שלה לדעתי הוא רוחב השלדה. כמעט 60 ס"מ, זה חיסרון במקומות צרים וצפופים. הבובקט 52.5 ס"מ והבי כ-50 ס"מ.
גם כאן, מדובר בעגלה ששוקלת כ- 2 וחצי ק"ג יותר מהבובקט!
חשוב לזכור שאסור לעלות ולרדת מדרגות עם עגלה פתוחה וצריך לשאת. אז אם יש כוונה לעלות לדירה עם העגלה נושא המשקל לדעתי חשוב. לחלופין אפשר לשקול להשאיר את העגלה מתחת לבניין (לא מומלץ להשאיר ברכב בקיץ כי אז החום יפגום בעגלות לאורך הזמן). אז המשקל פחות יהיה רלוונטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לרכב נוסףמיכל24/03/2022
היי קובי,
מחפשת כסא בטיחות לרכב משני (נסיעות קצרות בתוך העיר), לבת שנה וחצי (קטנה יחסית, כ-9 קילו). אשמח להמלצה- קודם כל מבחינת בטיחות, אבל בתקציב מוגבל (אם אפשר עד 800 ש"ח לערך).
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
באזור ה500 ש"ח ניתן לרכוש את קוסקו סנרה
קובי סופר25/03/2022שלום מיכל,
באזור 500 ש"ח ניתן לרכוש את קוסקו סנרה שהוא בטיחותי אבל די בסיסי מבחינת נוחות התינוקות.
באזור 800 שקל יש את גרקו סייז פור מי שלדעתי מעולה גם בטיחותית וגם מבחינת הנוחות. הבעיה שכיום הוא חורג מהתקציב רק במבצעים יורד לאזורים של 800-900 ש"ח. אולי שווה לחכות ולראות עוד כמה שבועות במבצעי פסח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !!
מיכח26/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג פרגו ולוצ'ה או ספורטליין סיאלו פרו 2022עמית סרור24/03/2022
היי קובי,
ראיתי שאתה ממליץ על עגלות
רציתי לדעת, איזה עגלה עדיפה מבחינת יציבות (שלא תיפול אם אני שם תיק בצד אחד) ומבחינת גודל כשהיא מקופלת. ובאופן כללי מה עדיף, בלי להתחשב בהפרש המחירים.
ההתלבטות היא בין פג פרגו ולוצ'ה לבין ספורטליין סיאלו פרו 2022
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
על אף עגלה אסור לתלות תיק
קובי סופר25/03/2022שלום עמית,
ראשית על אף עגלה אסור לתלות תיק! זה רשום באזהרות של כל עגלה ואסור על ידי מכון התקנים. כמובן שכולם שמים בכל זאת אז לצערנו כל עגלה יכולה להתהפך עם תיק עליה. הכל תלוי ביחסי המשקל של משקל התיק ומשקל העגלה. ככל שהעגלה קלה יותר והתיק כבד אז תהיה בעיית יציבות. גם אם העגלה כבדה והתיק כבד ממנה אנחנו עדיין בבעיה. בנוסף זה גם תלוי במיקום התיק, ככל שהוא ממוקם ותלוי יותר גבוה על הידית כך הוא ימשוך יותר את העגלה מטה. כככל שהוא ימוקם במיקום נמוך על הידית או אם יש ידית מתארכת והיא תהיה בפנים ולא במצב מאורך, כך התיק פחות ימשוך את העגלה למטה עד בכלל לא ימשוך.
בקיצור, זה לא קשור לאיזו עגלה או איזה תיק יש כאן סיכון תמידי.
לגבי העגלות:
אמבטיה:
של פג עדיפה לדעתי כי היא יותר רחבה וארוכה. בנוסף יצוקה מפלסטיק כך יותר חזקה מפגיעת מכות, יותר אטומה לרוחות וזיהום אוויר של רחבים. מצד שני בגמר השימוש של הסיילו ניתנת לקיפול.
מושב טיולון: בפג מקבלים מושב יצוק מפלסטיק, לדעתי זה מספק תמיכה יותר טובה לתינוקות וזווית הישיבה בפג יותר זקופה ולדעתי זה יתרון משמעותי. בנוסף לפג יש 4 מצבים לעומת 3 בסיילו.
שלדה: לסיילו יש ידית טלסקופית מתארכת, זה מקל מאוד בעליה וירידה ממדרכות. כמובן שיש יתרון בהפרשי גובה בין ההורים.
הקיפול לדעתי הרבה יותר נוח בעיקר בשלב עם הטיולון.
עוד יתרון קל לפג, היא מיוצרת באיטליה ולדעתי הבדים יותר איכותים. זה פחות קריטי לדעתי כי תמיד שמים סדין באמבטיה ומזרן בטיולון אז סוג או איכות הבד לא רלוונטית.
בכל מקרה צריך לקחת בחשבון בשני המקרים מדובר בעגלות כבדות מאוד יחד עם הטיולון! ממליץ להתנסות בקיפול של שתיהן ולהרים יחד עם הטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
עמית סרור25/03/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיולון קל משקלהדר24/03/2022
היי קובי,
אשמח להמלצה לטיולון שהוא מצד אחד קליל ונוח לקיפול להורה, ומצד שני גם מספיק נוח לתינוק - כלומר מבחינת שכיבה עדיף 175-180 מעלות, מהצד השני שמתיישר כמה שיותר (זה נכון שכשיש שרוך לשינוי המצבים הגב לא מתיישר עד הסוף?), ושהתינוק ממש נכנס בתוך המושב.
היום אנחנו משתמשים בבייבי סייף קומפקט. מבחינת הנוחות להורה - וואו. קל לקיפול וקל משקל (5.6 קג אם אני לא טועה). אבל הבת שלי יוצאת מהכסא והרגליים שלה עוברת את מדרך הרגליים. היא רק בת שנה וחודשיים ויחסית קטנה.
אני יודעת שנוחות להורים באה על חשבון נוחות לתינוק. אבל כשהטיולון כבד (מעל 7 קג זה כבד בשבילי) ומסורבל לקיפול זה פשוט מונע ממני לצאת איתו. אולי זאת בעיה שנשים יותר יזדהו איתה מגברים.
האם קיים טיולון כזה שמצד אחד קל משקל ומתקפל נוח ומצד שני התינוק אשכרה נכנס בתוכו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוב הטיולונים קטנים כדי שיוכלו להתקפל
קובי סופר25/03/2022שלום הדר,
רוב הטיולונים קטנים כדי שיוכלו להתקפל קטן ולשקול פחות.
לדעתי האופציה היא ללכת על טיולון "מיושן" עם 2 ידיות כמו מקלארן טכנו או קווסט או צ'יקו לייטוואי. המשקלים סביב 7 ק"ג אבל המושבים יותר ארוכים ולכן לדעתי טיולונים כאלו יותר נוחים לתינוקות. החסרונות שלהם הם בקיפול יותר גדול וגם הניוד מצריך 2 ידיים כי הן בעלות 2 ידיות (מקלארן הוציאו גרסאות של ידית אחת אבל הן לא נמכרות בישראל).
אפשר גם לבדוק את ספורטליין וייפר שמציע מושב טיפה יותר גדול מהבייבי סייף אבל הוא יותר כבד ממנו.
כמוכן אפשר לבדוק בחנויות עוד דגמי טיולונים דומים לבייבי סייף ולראות אולי הם יהיו יותר נוחים.
לגבי משקל, לצערי זה בעיקר נשים בישראל. באירופה עגלה ממוצעת שוקלת 12-14 ק"ג וטיולון ממוצע 10 ק"ג. גם בארה"ב אלו המשקלים של הדגמים הנמכרים ביותר שם.
בסופו של יום לא נושאים את העגלה על הגב והמשקל מורגש רק בהרמה קצרה לרכב. זה כמובן משתנה למי שגר בבניין קומות ללא מעלית, אז כמובן יש חשיבות גדולה למשקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלת תינוק ראשוןנועה22/03/2022
מחפשים עגלת תינוק, הריון ראשון ככה שמקווים שתשמש לשאר הילדים.
גרים בירושלים, יש כשישה מדרגות בכניסה לבניין ומדרכות רחוב רעועות, אבנים ירושלמיות ועליות וירידות.
מחפשת עגלה שתיהיה קלה לניוד בתנאים אלו.
עגלה שתיהיה מספיק יציבה ותוכל להכיל משקל של קניות בנוסף לתינוק. (בסל או בצידיה)
יש לנו רכב עם תא מטען מספיק גדול, ממעטים להשתמש ברכב.
טווח המחירים הוא עד 4,000 שקלים, כמובן שמוכנים להשקיע יותר במידה והעגלה תענה על כל הציפיות.
היינו בחנות והרגשנו שדוחפים את העגלות המוכרות ולא קשובים לצרכים שלנו, בעיקר המליצו על בי 6 שלעניות דעתי בעיקר אופנתית.
חשוב לנו שתיהיה איכותית ויפה אך לא בהכרח אופנתית או מחברה מוכרת.
אשמח לשמוע המלצה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/03/2022שלום נועה,
נתחיל מהסוף. אני שמח לקרוא שהדרישה שלך פרקטית בראש ובראשונה. לצערי הורים רבים מעדיפים את המותג או העיצוב לפני הנוחות שלהם או של התינוק.
לגבי משקל על העגלה, צריך לקחת בחשבון 2 דברים:
1. על אף עגלה אסור לתלות משקל. מצוין בספרי ההוראות וזו דרישה של מכוני התקנים בעולם. המקום היחידי שמותר לשים בו משקל זה סל החפצים וגם רק עד 5 ק"ג.
ידוע לי שבסופו של יום כולם שמים וישימו משקל לכן סעיף 2
2. ככל שהעגלה תהיה יותר כבדה כך יהיה יותר איזון בין המשקל שתשימו לעגלה. בנוסף צריך להקפיד לשים את המשקל במיקום נמוך על ידית האחיזה כך המשקל לא ימשוך מטה את העגלה.
לגבי המלצות. לדעתי העגלה שלנו בייבי בוס טייגר או בובקט עונות מעולה לדרישות. ראשית הן קלות, קלות לקיפול, קומפקטיות, סופר נוחות לניוד בזכות המשקל והגלגלים הגדולים + מערכת קפיצים לכל גלגל בנפרד. בנוסף אלו גלגלים פאנומטיים (כמו גלגלי אוויר רק ללא פנימית כך שאין פנצ'רים).
בגלל שהן לא מותג המחירים זולים בהרבה מבי 6 לדוגמא. לדעתי הרמה גם יותר גבוהה ומקבלים המון דברים שאין בבי 6.
עיקר המכירות שלנו הן בירושלים ובני ברק בגלל הדרכים והמדרגות המרובות בערים האלו.
אופציות נוספות עד 4000 ש"ח הן סיילו (יש מלא גרסאות לדעתי הXL היא המוצלחת), נמכרת באזורים של מחירי הבייבי בוס.
בנוסף מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ או סטרדה.
כל הדגמים האלו כבדים מהבייבי בוס בכ-2 ק"ג.
ממליץ ראשית לראות ולהתרשם. אחר כך להתמקד ב-2 דגמים ואז אם תרצו אוכל לרשום על ההבדלים באופן נקודתי בכל חלק של העגלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נועה בן ישי23/03/2022תודה על התשובה המפורטת, אשמח לקבל את כתובות סניפי החנות שלכם
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/03/2022שלום נועה,
לנו אין חנות פיזית אבל בירושלים ניתן לראות את העגלות שלנו ברהיטי אור. בנוסף נמכרות שם גם הסיילו והמאמאס אנד פאפאס כך שתוכלו לראות את כולן במקום אחד ולהשוות ביניהן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לבן שנתייםדקלה21/03/2022
היי קובי,
בקרוב אני צריכה ללדת והבן שלי יהיה בן שנתיים. הוא אוהב עדיין לשבת בעגלה לכן חשבתי לקנות לו טיולון זול לתקופה הקרובה. ראיתי שיש לבייבי סייף 2 עגלות שנראות לי נחמדות אך לא הבנתי מה באמת ההבדל ביניהן. אחת היא קומפקט פלוס והשניה katy. מה אתה ממליץ אם בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/03/2022שלום דקלה,
כל הטיולונים המודרניים נראים דומים אך יש הבדלים.
הקטי לדעתי עדיף כי יש לו מעקה ולא סוג של ידית. הקיפול יותר נוח והוא יותר מתקדם.
כמובן שהכי טוב תמיד זה להתנסות איתם בחנויות. להושיב את הילד, לטייל בחנות ומחוצה לה כמה דקות. לנסות לתפעל שינוי מצבים, לקפל וכו'. כך תראו מה נכון לכם ולתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיולון
דקלה22/03/2022תודה על המענה המהיר.. ומה אתה אומר על הטיולון של טוויגי ווינד גפ לעומת בייבי סייף קאטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר23/03/2022שלום דקלה,
בסופו של יום הוא דומה לקאטי. צריך להתנסות איתם. חשוב לציין שהם יחסית זולים ולכן הם לא מושלמים או טובים כמו כאלו שעולים כפליים מהם. לגיל שנתיים הם יעשו את העבודה אבל כמו שרשמתי, בלי להתנסות פיזית יחד עם הילד לא הייתי ממליץ.
כמוכן שווה לשקול לבדוק טיולון כמו צ'יקו לייטוואי, הוא מאוד מיושן מצד אחד אך לדעתי יותר נוח לילידם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלארן אטום או יויולי-אור21/03/2022
היי,
לקראת לידת הילד השני, מחפשת להעביר את הגדול לטיולון קליל. חשוב לי שיהיה נוח לניוד, קל משקל, מתקפל בנוחות וקטן, וכמובן שהילד ישב נוח.
צמצמתי את האפשרויות ליויו והאטום, ממה שאני רואה מבחינת מאפיינים הן מאוד דומות ועד כמה שידוע לי שתי החברות נחשבות טובות ועמידות. אשמח לדעתך - מלבד ההבדל המשמעותי במחיר, מי מביניהן עדיפה לדעתך ולמה?
האם יש הצדקה להבדל המחירים ביניהן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/03/2022שלום לי-אור,
נתחיל מהסוף. לדעתי אין הצדקה לפער המחיר. יש לאטום אפילו יתרון במושב ששוכב יותר שטוח.
החסרונות היחידים באטום לדעתי הם המבחר הדל בצבעים, בעיקר שחור. בנוסף יש רשת פתוחה בצדדים בזמן שהמושב שוכב, הרשת לא ניתנת לסגירה, חיסרון קל בחורף ורק במצב שוכב.
יתרון נוסף של היויו (אני לא רואה את זה ככזה), ניתן לרכוש לה אמבטיה ולהפוך אותה לעגלה מלידה. כמו שרשמתי, לדעתי זה חיסרון כי בתור עגלה אני לא ממליץ עליה. כטיולון מדובר בטיולון מוצלח עם חיסרון מרכזי במחיר וצורך בתוספות בתשלום נוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי סלקלטליה21/03/2022
שלום,
אנחנו לקראת קניית עגלת בייביבוס בובקאט ומתלבטים לגבי סלקל. אנחנו רוצים לקנות סלקל שמתאים למתאמים של העגלה ולפי אתר החברה מתאימים סלקלים של ג'ואי, מקסי קוזי, אבינוט, אונו ומודגש כי המתאמים אינם מתאימים לסלקלים של סייבקס או בי סייף.
נשמח לדעת איזה סלקל מהמתאימים מומלץ לרכוש.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/03/2022שלום טליה,
בטיחותית ג'ואי אייג'ם 2 הכי בטיחותי. החסרונות שהוא יחסית יקר אם תרצו לרכוש עם בסיס. בנוסף הוא טיפה כבד אבל יש למשקל ערך מוסף מעבר לבטיחות, הוא מאוד מרווח ועם גגון מעולה. לכן אני חושב שהוא הכי מומלץ.
גם מקסי קוזי פבל מעולה אבל יעלה כמו ג'ואי לכן הג'ואי לדעתי עדיף.
אם רוצים מחיר זול ורמת בטיחות טובה אז מקסי קוזי סיטי ברמת בטיחות גבוהה, קל משקל ונוח לתינוקות. הוא ללא בסיס. טכנית ללא בסיס הג'ואי עדיף בהרבה ברמה הבטיחותית אבל עולה כמעט כפול. אז הסיטי מומלץ נטו למי שרוצה מחיר זול וסלקל סופר קל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי להתקרב לבסיס הרגיל או ללכת
טליה27/03/2022תודה רבה!
ראינו שלג'ואי יש בסיס עם איזופיקס וללא עם הבדל משמעותי במחיר. כדאי להתקרב לבסיס הרגיל או ללכת רק על האיזופיקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין הבדל בטיחותי וההבדל בקלות ההתקנה
קובי סופר27/03/2022שלום טליה,
אין הבדל בטיחותי. ההבדל בקלות ההתקנה של האיזופיקס אך לדעתי גם הרגיל מאוד קל ונוח להתקנה ברגע שלומדים. אפשר כמובן שמתקין מורשה יתקין וידריך בהתקנה של הבסיס הרגיל ואז לדעתי אם הפער במחיר משמעותי אז חבל לשלם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטת תינוק מגיל לידהשירן21/03/2022
שלום,
אנחנו מתלבטים לגבי מיטת תינוק מגיל לידה.
ראינו שההמלצה כאן בפורום הייתה לבחור את המיטה הזולה ביותר עם תו תקן (בניגוד לבחירת מזרן).
היות שראינו הבדלים פונקציונליים בין הדגמים- נשמח בכל זאת לקבל חוות דעת:
3 האופציות שאנחנו שוקלים:
1. מיטת תינוק 120/60 של איקאה:
גובה 80 ס"מ. 2 מצבי גובה. עץ בוק. ללא גלגלים, ללא מעקה יורד ועולה.
מחיר ~300 ש"ח.
2. מיטת תינוק 120/60 twigy סטארלייט:
גובה 89.5 ס"מ. 3 מצבי גובה. עץ אורן ניו-זילנדי. כולל גלגלים. ללא מעקה עולה ויורד.
מחיר ~550 ש"ח.
3. מיטת תינוק 127/66 דגם עמית של חברת טל:
גובה 115 ס"מ. עץ מלא, כולל גלגלים וכולל מעקה שניתן להוריד ולהעלות.
מחיר ~800 ש"ח. (ייתכן שנצליח לרכוש אותו בהנחה של 200 ש"ח).
אציין שהמזרון שאנחנו רוצים (של בייביטק) מגיע בכל אחד מהגדלים האלו, ולכן לא מהווה שיקול בבחירת המיטה.
האם היתרונות של הדגמים היקרים (גלגלים, גובה מעט יותר גבוה, מעקה עולה ויורד) מצדיקים את ההפרש המשמעותי במחיר?
מבין 3 הדגמים- מה הדגם המומלץ ביותר בשקלול עם המחיר?
(אין לנו הרבה דרישות מהמיטה, בעיקר שתהיה בטיחותית. אך אולי יש שיקולים שאנחנו לא מודעים אליהם).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/03/2022שלום שירן,
נכון, זו המלצה ישנה. בחודשים האחרונים התקן השתנה ופחות מגביל מבעבר, אי לכך יש יותר מבחר וכיום אני לא יכול להמליץ על מיטה זולה.
1. אני פחות ממליץ על מיטות 60/120. הן קטנות. אם מתוכננים עוד ילדים אולי אפשר לשקול. רק לקחת בחשבון שבשלב מאוד מוקדם תעברו למיטת מעבר, לא תמיד זה יהיה בשלב שמתאים או נוח לתינוק.
2. אותו כנ"ל לסעיף 1. לדעתי לגלגלים אין שיקול כאן. עץ בוק עדיף על אורן לכן המיטה של איקאה לדעתי עדיפה.
3. מיטה עמית זו בדיוק המיטה שהייתי ממליץ עליה לפני כמה חודשים שרשמתי לקנות הכי זול. היא מעץ בוק, בגודל מלא, גבהים, גלגלים, מעקה עולה יורד ומעץ בוק. עמדה בתקינה הישנה שכמו שרשמתי, לדעתי הייתה יותר מחמירה.
אם אני הייתי צריך לרכוש זו הייתה הבחירה שלי (בתכלס זו באמת הייתה הבחירה שלי עבור הבת שלי).
לדעתי המעקה היורד כלכלך נוח, בטח שהם גדלים ומורידים את גובה המזרן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום! נשמח לעזרהרחל21/03/2022
נשמח לקבל המלצה לכיסא בטיחות צר במיוחד או לחילופין בוסטר רצועות שיכול לשבת בהטיה (אם יש דבר כזה..) גם צר.
צריכים שיכנס עם כיסא קוסקו סנרה וסלקל סייבקס. תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/03/2022שלום רחל,
לאיזה גיל? יש לצ'יקו בוסטר רצועות בשם מייפיט והוא עם הטייה. הבעיה שהוא טיפה רחב. אפשר גם לרכוש כיסא בטיחות של גרקו סלים פיט שגם הופך לבוסטר. הוא יחסית צר.
בכל מקרה יש לכם יתרון עם הקוסקו שהוא צר לכן אני חושב שהרוב יכנסו. אם הצ'יקו יכנס לדעתי זו האופציה שעונה הכי טוב לדרישות שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עגלה בתקציב של כ4000הודיה20/03/2022
נשמח לשמוע לגבי עגלה מחפשים שהיא תהיה יפה איכותית ונוחה (פתחי איוורור) מתנקה בקלות גודל נורמלי נסיעה בשטח התקציב כ4000 נשמח לשמוע תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/03/2022שלום הודיה,
צריך לקחת בחשבון מספר דברים:
1. ככל שנרצה עגלה יותר לשטח כך נעלה במשקלים וגודל העגלה.
2. לגבי פתחי איוורור, צריך אזהרה קטנה, כיום בהרבה עגלות יש פתח איוורור בגגון ופתח נוסף בגובה ראש התינוק. צריך להיזהר מהפתח הזה מכיוון שכל פליטות הרכבים נכנסים דרך הפתח הזה. כמוכן לדעתי זה מעודד לעצלנות. המטרה המרכזית של פתח האיוורור בגגון היא לעודד את התינוק להרים את הראש ולהסתכל החוצה, כך הם חזקים את חגורת הכתפיים והצוואר.
3. לגבי יופי, אני יודע שזה פרט חשוב לנשים, לדעתי זה צריך להיות השיקול האחרון בבחירת העגלה. תשאלי את עצמך אם היית צריכה לבחור זוג נעליים שאיתן תלכי 3 שנים והאופציות היו נעלי עקב או נעלי ספורט במה היית בוחרת?
לגבי המלצות, יהיה לי יותר קל לכוון אם תצייני לי משקל רצוי, סוג רכב, האם יש מעלית וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתאם לסלקל ספור לייןשירה קדוש18/03/2022
היי האם ישנו מתאם לסלקל של ikoos דגם Jane עבור עגלת ספורט ליין xl2021
אין מתאם לJANE
קובי סופר20/03/2022שלום שירה,
אין מתאם לJANE. אם הסיילו מגיע מתאם בתוך העגלה והוא מתאים לסלקלים של: סייבקס, מקסי קוזי, ג'ואי, בי סייף, אינפנטי, גרדיאן, ביוקו ועוד אבל לא לJANE.
גם לא ניתן לרכוש מתאם אחר בנפרד. הסלקלים של JANE מתחברים רק לעגלות המותג שכרגע ככל שידוע לי לא משווקות בארץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לסלקל או כיסא בטיחותטל17/03/2022
היי,
אני בהריון ראשון ומתלבטים איזה כיסא בטיחות לקנות לקטנה שבדרך.
מתלבטים אם לקנות סלקל שאח"כ נחליף בכיסא בטיחות או ישר לקנות כיסא בטיחות.
ההתלבטות היא בעיקר מבחינת נוחות וביטחון של הקטנה ומקום ברכב: האם סלקל יותר נוח לתינוקות קטנים? ומה מבחינת בטיחות? עד איזה גיל בערך תינוקות יכולים לשבת בסלקל?
בהנחה שאנחנו מתכננים עוד ילדים בהמשך ואחד הרכבים שלנו קטן (קיה פיקנטו) שווה להשקיע בסלקל?
יש המלצות לסלקל בטיחותי? (אם בכלל כדאי)
והמלצות לכיסא בטיחות? (שווה להשקיע באחד שמסתובב?)
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/03/2022שלום טל,
ראשית לגבי סלקל כן או לא זה שיקול שלכם.
היתרון המרכזי של הסלקל הוא הניוד. אם התינוקת תירדם במהלך הנסיעה, אז יהיה אפשר לנייד אותה עם הסלקל מבלי להעיר. על העגלה כי יש המון שמתחברים לעגלות או ידנית.
מצד שני חשוב לציין ששהייה ארוכה בסלקל לא בריאה לתינוקות.
בנוסף זווית הסלקל יותר שוכבת מכל כיסא בטיחות.
עוד יתרון קטן, לדעתי אבל לא יתרון. מי שישתמש בסלקל יוכל לאחר מכן לרכוש מגוון הרבה יותר גדול של כיסאות בטיחות. לגיל לידה יש מגוון מצומצם.
בקניית כיסא יש לנו יתרון מרכזי אחד, זה חיסכון של כסף באי רכישת הסלקל.
סלקל יכול לשמש עד 13 ק"ג שזה מעל גיל שנה. מניסיוני בגיל ממוצע של 8 חודשים כבר צפוף להם ועוברים לכיסא.
המלצות לסלקל: תלוי אם יש כוונה לחבר לעגלה.
המלצות לכיסא: כאן ההמלצה שלי היא גם למי שרוכש מלידה וגם מגיל שנה. אני ממליץ נטו על רמת הבטיחות הכי גבוהה כי לשם כך רוכשים כיסא בטיחות. כל דבר אחר לדעתי הוא בעיקר גימיק כמו כיסא מסתובב או מכשיר נגד שכחה ברכב שמגיע עם הכיסא.
ההמלצות שלי הן: צ'יקו נקסטפיט זיפ, מעבר לבטיחות הגבוהה זווית השכיבה שלו היא הכי קרובה לשל סלקל ולכן יש לו ערך מוסף בנוחות התינוק בחודשים הראשונים.
ברייטקס קליקטייט, יש 3 דגמים. אני ממליץ על דגם הביניים בולווארד ואם לא אז על הזול מרתון מכיוון שהיקר, אדבוקט פשוט ענק ואם מתוכננים עוד ילדים הוא יוצר בעיות מקום.
היתרון של ברייטקס הוא קלות ההתקנה, הרבה יותר קל להתקין אותם לבד ברכב. זה יתרון עצום מכיוון שכיסא שיהיה מורכב לא נכון אינו שווה כלל גם אם הוא הכי בטיחותי בעולם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינגלזינה אפטיקה או ספורטלייןמוראל16/03/2022
שלום,
אנחנו מתלבטים בין האינגלזינה והספורטליין ותוהים מה כדאי. אנחנו מגבעתיים והמדרכות צרות. מצד שני חשוב לי עגלה יציבה. יש לנו מעלית ותא מטען גדול אז מהבחינה הזו פחות חשוב לנו המשקל. חשוב שיהיה קל לקפל, שתהיה נוחה לתינוק, ושתהיה גבוהה. עגלות עם אמבטיה נמוכה נראו לנו מאוד לא נוחות. מבין השתיים מה כדאי? האם יש עגלה אחרת שכדאי שנשקול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עניין של גובה האמבטיה לא חייב להיות שיקול
קובי סופר17/03/2022שלום מוראל,
לגבי גובה. חשוב לזכור שהאמבטיה משרתת לתקופה מאוד קצרה. לרוב הטיולונים יושבים נמוך כך שלדעתי עניין של גובה האמבטיה לא חייב להיות שיקול. בכל מקרה, בשני הדגמים שציינת האמבטיות גבוהות.
לגבי העגלות: אני חושב שהאינגליזנה עדיפה בכל הקשור לנוחות התינוק והניוד. היא יותר מרווחת גם באמבטיה וגם בטיולון. המושב יצוק מפלסטיק ומגיע לזווית ישיבה יותר זקופה.
מצד שני היא יותר כבדה באופן משמעותי. טיפה יותר גדולה לאחר הקיפול וגם הקיפול טיפה יותר מסורבל, בעיקר שמקפלים עם הטיולון כלפיכם.
אני ממליץ להתנסות עם העגלות בניוד עם משקל בתוכן בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגות, לתפעל לבד, לקפל ואם אפשר להרים במצב מקופל. כך תוכלו לקבל ממד איך יראה השימוש בהן ביומום. כך תוכלו לקבל החלטה מושכלת מה נכון לכם יותר.
לגבי המלצות אחרות, אפשר לבדוק את פג בוק אשר דומה לאפטיקה אך טיפה יותר קלה.
כמוכן גם את אייביסי דיזיין סלסה אשר לדעתי יותר נוחה בניוד בכל העלות וגם סופר מרווחת. מצד שני מסורבלת בקיפול וגדולה גם במצב פתוח וגם במצב מקופל שזה תמיד פלוס וגם מינוס. לכן אני מציע לעשות את הבדיקות שרשמתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)