מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- המלצה לטיולון עד 25 ק"ג, קל ויציבהדר17/02/2022
שלום רב,
יש לי פעוט בן שנה וחצי. משתמשת כרגע בעגלת ספורטליין וייפר. היא כבדה לי ומחפשת עגלה קלה משמעותית.
מחפשת טיולון שהקיפול יהיה פשוט, ושלא צריך להתכופף כדי לקפל ולפתוח אותה (אני עם בעיות גב רציניות).
שתתאים עד 25 ק"ג (הבן שלי שוקל כרגע 10 ק"ג) ושהמשענת ניתנת לכיונון (מצב שכיבה).
אם יש משענת עם מנגנון מכני ולא שרוך אז בכלל אהיה מאושרת.
ושהעגלה תהיה יציבה ולא תיפול אם יהיה תלוי עליה תיק קטן.
קיים דבר כזה בשוק ובמחיר לא גבוה?
אודה להצעות.
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין עגלות עד 25 ק"ג והמקסימום המאושר ע"י מכון התקנים
קובי סופר18/02/2022שלום הדר,
ראשית אין עגלות עד 25 ק"ג. המקסימום המאושר על ידי מכון התקנים הוא עד 22 ק"ג וזה בחודשים הקרובים יהיה רלוונטי לכל העגלות והטיולונים בשוק.
לגבי המלצה, אפשר לבדוק את אינפנטי מון, עונה טוב לדרישות. גב מכני, קיפול אוטומטי ביד אחת. העגלה נשארת עומדת לאחר הקיפול. היא טיפה כבדה כמו הוייפר, זה בעיקר בגלל הגב המכני. אם רוצים לצמצם משקל אפשר ללכת על טיולונים עם גב שרוך שמקזז משקל. החיסרון שזה מנגנון מסורבל שמצריך גם טיפה התכופפות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדלים בין עגלת סיילו ספורטליין לסיילו XLטלי17/02/2022
היי, מה ההבדלים בין עגלת סיילו ספורטליין לסיילו xl?
עד כמה ההבדלים מהותיים בפועל?
ועוד שאלה: במזרן מולטיפלואו, האם שימוש בסדין יבטל את אפקט המזרן הנושם? ומה עם סדיניות ששמים על הסדין, מותר או שמבטל את אפקט המזרן הנושם? תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סדיני מיטה מיוצרים מכותנה בעובי דק
קובי סופר18/02/2022שלום טלי,
בxl הגלגלים יותר גדולים, גגון האמבטיה יותר גדול, יש רשתות איוורור באמבטיה. מצד שני היא יותר כבדה ויקרה.
סדיני מיטה מיוצרים מכותנה בעובי דק ולכן עש מעבר אוויר והם לא פוגעים ביעילות המזרן הנושם. מי שבכל זאת רוצה להיות רגועה, ניתן גם לרכוש סדינים נושמים של נומו לדוגמא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Sportline Cielo bas בירור לגבי העגלהעגלות ספורטליין16/02/2022
היי קובי
רצינו לברר לגבי העגלה הזו איך היא מבחינת ניוד,בטיחות ונוחות השימוש בה
מה המלצתך לגביה לעומת הסייבקס טוויסט?
חשוב לנו שהעגלה לא תשקול הרבה..
לציין שיש לנו סלקל של סייבקס שנרצה שיתחבר לעגלה. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסייבקס מתחבר על שני הדגמים
קובי סופר17/02/2022שלום,
הסייבקס מתחבר על שני הדגמים.
הסיילו די נוחה להליכה. יש רבות ממנה בשוק ואפשר לשאול משתמשים אם הם מרוצים, אם כן ממה או ממה לא. מומלץ לשאול כמה ורצוי שלפחות חצי שנה או יותר כבר בשלב הטיולון.
לדעתי מבחינת הניוד היא עדיפה על פני הסייבקס באופן משמעותי ולכן אני פחות ממליץ על הסייבקס.
מבחינת משקל היא לא מהקלות אך גם לא מהכבדות. במקום טוב באמצע.
הסיילו שוקלות סביב 10.3-10.6 ק"ג בגרסאות הxl או pl. אני לא ממליץ על הפרותשהן כבר משמעותית יותר כבדות.
אם רוצים יותר קל ויותר נוח לניוד אפשר לבדוק את הבייבי בוס טייגר שלנו. החיסרון המרכזי שסייבקס לא מתחבר. מבחינת השאר לדעתי מבחינה פרקטית, טכנית וטכנולוגית היא יותר מתקדמת מהסיילו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות ומיטת תינוקבת חן16/02/2022
היי קובי, התינוק שלנו ב"ה בן שלושה חודשים, ישן כרגע בעריסה מתחברת מושכרת, ומשתמשים בנסיעות בסלקל צ'יקו קייפיט.
העריסה מתחילה להיות לו קטנה, מנסה למשוך כמה שיורת==תר איתה, אבל רוצה כבר להזמין מיטת תינוק. האם יש חשיבות לסוג המיטה, או שכולן פחות או יותר אותו דבר, מה צריך לבדוק שבאים לקנות מיטה חוץ ממידות? וחשוב יותר, לגבי המזרון- מזרום נושם, מזרון קשיח, דו צדדי? אשמח להכוונה :)
בנוסף, בנוגע לכסא בטיחות, כרגע הוא נמצא בסלקל, ובהתאם לצורך מעבירים אותו בין הרכבים. מעוניינים שיהיה כסא קבוע ברכב השני שמשמש לנסיעות ארוכות יותר. וגם כי מניחים שעוד כמה חודשים גם ככה הסלקל יהפוך להיות פחות רלוונטי. המלצתך לכסא בטיחות היא הברייטקסים והצ'יקו? התעניינתי בשילב בברייטקס בולווארד ושם המוכרת אמרה לי שזה כסא בטיחות יחד עם בוסטר ודי הופתעתי.. מקריאה פה לא התרשמתי שזה ככה וחשבתי שרק ה one4life הוא כזה. שאלתי אותה כמה פעמים והשיבה שכן. אז מה אני מפספסת?
אשמח למענה, תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך לבדוק שיש תו תקן או אישור מכון התקנים
קובי סופר17/02/2022שלום בת חן,
לגבי מיטות. צריך לבדוק שיש תו תקן או אישור מכון התקנים. כיום יש גדלים שונים. אני ממליץ ללכת על הגדלים הגדולים, תהיה לכך חשיבות עצומה בגילאי שנה פלוס כי אחרת יהיה מאוד צפוף. ברגע שבחרתם ללכת על גדול מסויים ויש תקינה, אין חשיבות ליקר או זול יותר. מכאן משלמים נטו על עיצוב המיטה. המלצתי ללכת על דגמים זולים ולהשקיע במזרן.
לגבי מזרן, אני ממליץ על נושם. בשוק קיימים נומו, אימג'ן או בייבי טק מולטיפלואו. כולם ברמת הבטיחות הגבוהה ביותר לדעתי. יש הבדלי קושי בינהם. תבחרו לפי מה שנראה לכם יעדיף התינוק.
לגבי הכיסא. הבולווארד לא הופך לבוסטר. הוא עד 30 ק"ג ככיסא. כדי שיהפוך לבוסטר צריך שיהיה ניתן לפרק את הרצועות הפנימיות ויהיה אפשר לחגור עם חגורת הרכב את הילדים. הבולווארד זה לא אפשרי.
בוואן כן. אני אבל לא ממליץ על משולב לכן הבולווארד עדיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין שתי עגלות:sportline cielo pro ו- mamas and papas stradaערן16/02/2022
היי,
כרגע מתלבטים בין שתי עגלות:sportline cielo pro ו- mamas and papas strada,
בכללי עגלה עירונית, יחסית צרה וקלה, שתתאים גם לספורט(הליכות).
בתודה מראש!
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבחינת משקלים הן די זהות
קובי סופר16/02/2022שלום ערן,
מבחינת משקלים הן די זהות. התפעול והקיפול נוח בשתיהן.
היתרון בסטרדה לדעתי הוא במושב הטיולון. הוא יצוק מפלסטיק ולכן לדעתי מספק תמיכת גב טובה יותר וזווית ישיבה זקופה יותר.
בניוד לסיילו יהיה יתרון בדרכים יותר משובשות בזכות גלגלים יותר גדולים. בעיר לדעתי הן ירגישו זהה. בהליכה מהירה הסיילו לדעתי תהיה טיפה יותר עדיפה. לא הייתי ממליץ לרוץ איתן.
אני ממליץ גם לבחון את עגלת הבייבי בוס טייגר שלנו. לדעתי עדיפה על שתיהן בניוד. קלה יותר משתיהן בקילו וחצי ויש לה מושב בסגנון של הסטרדה. נהנים מכל העולמות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!המש שאלה
ערן17/02/2022היי קובי - תודה רבה!
1)בייבי בוס טייגר \ טייגר2 : יש הבדל?יש לקנייה באילת?
2)מבין ה 3 - למי האמטיה יותר גבוהה מהרצפה?
3)סיילו - מה ההבדל בין ה PL ל PRO ?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסיילו הכי גבוהה אך בפער יחסית קטן מהבייבי בוס
קובי סופר18/02/2022שלום ערן,
1. כרגע אין לנו משווק באילת אבל לפעמים המשווקים שלנו יוצאים במבצעים ללא מע"מ.
2. הסיילו הכי גבוהה אך בפער יחסית קטן מהבייבי בוס. הסטראדה טיפה יותר נמוכה מהטייגר במעט.
3. בפרו עשו גלגלי pu. גלגלי pu מספקים יכולת ניוד הרבה יותר טובה, בלימת זעזועים עדיפה, אמינות פי 10 יותר טובה לגלגלים אבל גם שומרים על השלדה. בנוסף הנסיעה יותר שקטה וחלקה. החיסרון שהם מוסיפים המון משקל.
גם בטייגר יש גלגלי pu.
מושב הpro טיפה יותר מרווח ויש תמיכה קשיחה בחלק מהמושב. החיסרון שכל השדרוגים האלו מוסיפים 2 ק"ג לשלדה ולכן מדובר בעגלה מאוד כבדה. בטייגר שלנו גם יש מושב יצוק מפלסטיק והוא גם יותר מרווח וארוך מזה של הפרו. כלומר בטייגר שלנו מקבלים את צה שהפרו נותנת והטייגר שוקלת קילו וחצי פחות מהpl או 3 וחצי ק"ג פחות מהפרו. הסיבה שיצרנו את הטייגר מאלומיניום תעופתי שהוא גם יותר חזק והגורם לכך שהעגלה שלנו למרות כל הפלוסים לא כבדה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולון יציב, חזק ואיכותיאריאלה סולומון15/02/2022
שלום, מחפשת לרכוש טיולון יציב, חזק ואיכותי
מתלבטת בין שלוש האינגליזינה סקאצ' ,מקלארן אטום וג'ולס אייר חשוב לי שתהיה שכיבה מלאה ושהגלגלים לא יתפרקו תוך שניה. אשמח לדעת מה אתם חושבים על כל אחת מהן ואם יש המלצה על טיולון אחר אשמח לשמוע גם כן .
תודה מראש, אריאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש פערים משמעותיים בין הדגמים
קובי סופר16/02/2022שלום אריאלה,
ראשית יש פערי מחירים משמעותייים בין הדגמים.
בנוסף, כולם איכותיים ומגיעים ממותגים מעולים. מה-3 לדעתי המקלארן מעולה, קל, נוח לניוד, תפעול וקיפול ובמחיר הוא בין שני הדגמים האחרים.
סה"כ כל ה-3 טובים אבל לדעתי למקלארן יש ערך מוסף בניוד קליל יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקלארן חוות דעת
אריאלה סולומון17/02/2022שלום ותודה רבה על המענה.
כבר הייתי סגורה לגמרי על המקלארן עד ששמתי לב כי כל הבד מחורר. אשמח לדעת מה אתה חושב בנוגע לכך שהוא עשוי מ בד מחורר ,רשת כזו . מה עושים בחורף?
תודה מראש, אריאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש היום המון עגלות שכל המושב מרשת
קובי סופר17/02/2022שלום אריאלה,
רוב הזמן קיץ או נעים בישראל. יש היום המון עגלות שכל המושב מרשת.
תמיד ניתן לשים ניילון גשם שזה גם נגד רוח בימים עם רוחות.
בנוסף צריך לקחת בחשבון שבמצב יושב (זה גם המצב שהכי הרבה בשימוש), כל הטיולונים והעגלות חשופים. הרשת במקלארן קיימת/נפתחת רק במצבים השוכבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על טיולון יציב, חזק ואיכותי
אריאלה סולומון17/02/2022שלום ושוב תודה רבה על המענה.
הבנתי מה שכתבת בנוגע למקלארן אך בכל זאת אנחנו גרים בירושלים וכאן רוב השנה קריר ויש רוחות. אני לא ארצה לשים כל הזמן כיסוי נגד גשם. אשמח להמלצה על טיולון שבו ניתן לשבת זקוף וגם לשכב במידת הצורך כאשר הבד לא מחורר. יש לנו סייבקס מיוז 2 והיא עדינה ושבירה מאוד גם כן עם גב מרושת לכן אני מחפשת טיולון קומפקטי יציב וחזק. (רצוי שמתקפל קטן כי אנחנו רוצים להעלות אותו לטיסה ולא את היויו). תודה רבה.
תודה רבה, אריאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ממליץ לבדוק את סילבר קרוס ווינג
קובי סופר18/02/2022שלום אריאלה,
אני ממליץ לבדוק את סילבר קרוס ווינג (לא ווינג 2).
הוא קל, בעל שכיבה ישרה, נוח לניוד. מתקפל קטן ואמור להיות מאושר לטיסה בכל חברה. הוא נע סביב מחיר המקלארן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תו תקן חדש למיטת תינוקהילי15/02/2022
שלום רב,
האם יש הבדל משמעותי בין תו התקן הישן לתו התקן החדש למיטות תינוק? הבנתי שזה משהו שונה בהורדת המעקה, השאלה היא האם זה שווה את ההפרש של 150ש"ח או שזה זניח?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דווקא התקן הישן היה מאוד מחמיר
קובי סופר16/02/2022שלום הילי,
היות ואני לא מתעסק בריהוט ולכן לא עובד מול מכון התקנים קשה לי לומר מה השתנה.
אני כן יכול לומר שדווקא התקן הישן היה מאוד מחמיר. גם לפני כ-20 שנים או יותר המיטות היו ברמת הבטיחות הגבוהה ביותר שיש כך שלא הייתי חושש לרכוש מיטה בתקינה ישנה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלכתי לאיבוד עם מבחר העגלות שיש..שולי15/02/2022
אשמח להכוונה לגבי העגלות הבאות. רוצה לשמוע יתרונות אבל בעיקר גם את החסרונות של כל אחת מהן:
ספורטליין סיאלו
מאמז אנד פאפז - ארמדילו
פג פרגו בוק פלוס
חשוב לי:
קיפול נוח, שלא צריך לרכון יותר מדי בשבילו (עדיף כמה שיותר מעמידה מלאה)
משקל
בעיקר לשימוש בעיר אבל כן חשובה עבירות נוחה במדרכות משובשות וכו.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני ממליץ להתנסות עם כל אחד בתפעול
קובי סופר15/02/2022שלום שולי,
כל ה-3 מתקפלות בנוחות. כולן טיפה כבדות. הפג לדעתי נותנת תמורה למשקל עם אמבטיה ומושב יותר מרווחים.
אני ממליץ כמובן להתנסות עם כל אחד בתפעול, קיפול וניוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב שהעגלה תהיה קלה יחסיתלינויי15/02/2022
חשוב לי שהעגלה תהיה קלה יחסית. שתתקפל סבבה. שיהיה קליל איתה במדרגות.מתלבטת גם לגבי סיבי גוגר סטטי מיני וגם פג פרגו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמוע על עגלה שתתאים כולל טיולון
לינוי15/02/2022עוד משהו . על הבייביסיטר גןגר סיטי מיני למשל חשבתי למרות שהיא בעיניי קצת מכוערת אבל ראיתי אצל חברה שיש אופציה לקמבן שם עוד ילד שישב. למשל אם זה כמה דק נסיעה ברחוב והאח מתעייף אז אפשר להושיב אותו בסוף הרגליים של התינוק שבעגלה. אז הייתי מעדיפה אופציה כזו גם שיש מקום לעוד ילד.
בקיצר אני דיי פתוחה לשמוע על עגלה שתתאים לי כולל טיולון עדיפות משהו לא יקר זאת אומרת סביבות 500 גג ולכן פניתי ליד 2.
הבוגוגבו אחלה אבל לא שכיבה מלאה וקטנה מדי .. לא רוצה משהו בומבסטי אבל כן שירגיש יותר מתאים לתינוק ןלא צעצוע קצת.. אני גרה ביישוב בבית פרטי אבל יש המון מדרגות מהבית לרחוב. כן חשוב לי שאוכל לקפל אותה ולהרים לבד. זאת אומרת שלא תהיה כבדה מדי. בקיצור אשמח לעזרה ממך תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בעגלות יד 2 קשה לי לענות או להמליץ
קובי סופר15/02/2022שלום לינוי,
בעגלות יד 2 קשה לי לענות או להמליץ.
אני לא מביר את המחירים ויש את עניין מצב העגלה.
אפשר לקנות עגלה מעולה יד 2 במצב גרוע או עגלה בינונית במצב חדש לדוגמא.
אני ממליץ שתסגרו על 2/3 דגמים. תרשמי לי ואז ארשום מה היתרונות והחסרונות של כל דגם.
גם מה שארשום מתייחס כמובן למצב חדש. ביד 2 תצטרכו אתם לבדוק שהכל תקין וחלק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי עגלת תינוקלינויי15/02/2022
היי קובי! עברתי כמה עגלות כרגע אני עם הבגבו3 אני רוצה שוב להחליף .. את הבוגבו קניתי יד2 ואני שוב רוצה מיד2 ראיתי אופציה של חברת מוצי ב600 ש"ח טיולון ואמבטיה רציתי לדעת מה אתה חושב על העגלה של החברה הזו?
אנחנו עם 2 ילדים ובעזרת השם בהמשך נתחרב אז כם חשחב לי אופציה של אמבטיה וחשוב לי גם טיולון עם שכיבה מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך לדעת את שם הדגם כדי לענות
קובי סופר15/02/2022שלום לינוי,
אני צריך לדעת את שם הדגם כדי שאוכל לענות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגם של העגלה מוצי
לינוי לוי15/02/2022הדגם זה מוצי אייגו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגם של העגלה מוצי
לינוי לוי15/02/2022הדגם זה מוצי אייגו אבל לפי מה ששאלתי אותה על המשקל היא נשמעת לי דיי כבדה.
אז אשמח שתייעץ לי לגבי גוגר סיטי מיני ופג פרגו .. ואין ספק לגבי היד2 שצריך לבדוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בלי לציין שמות דגמים לא אוכל לתת מענה
קובי סופר16/02/2022שלום לינוי,
שוב, בלי לציין שמות דגמים לא אוכל לתת מענה.
לגבי מוצי, אכן כבדה מאוד. כמוכן לא מרווחת. אין בעיה שעגלה תהיה כבדה אם בתמורה לכך היא מרווחת.
לגבי סיטי מיני, אני פחות ממליץ. הטיולון שלה חד כיווני. אני לא ממליץ על עגלות ללא טיולון דו כיווני. יש מחקרים מנושא שהוכיחו שיש חשיבות עצומה לכך שתינוק צריך להיות מול ההורים עד גיל שנה פלוס.
לגבי פג, לציין שם דגם. אפילו רצוי מאיזו שנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג פרגו veloce או אינגליזינה אלקטהשחר15/02/2022
שלום רב ,
מתלבטת מאוד בין 2 העגלות האלו
אשמח מאוד לעזרה והמלצה איזו עגלה מומלצת יותר מבחינת בטיחות, ניוד , נוחות .
תודה מראש 🌷* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטיחותית אין הבדל שכן הן נבדקות באותם המבדקים
קובי סופר15/02/2022שלום שחר,
בטיחותית אין הבדל שכן הן נבדקות באותם מבדקים.
בנוחות ניוד הפג לדעתי עדיפה בזכות גלגלים יותר גדולים וקפיצים עדיפים.
אם שתיהן יהיה צורך בהפעלת מאמץ בכל עליה וירידה ממדרכה גבוהה אך באינגלזינה, המאמץ
שתצטרכו להפעיל יהיה רב יותר
מבחינת נוחות התינוק לדעתי שתיהן מרווחות אז גם כאן הבדלים גדולים אין.
בקיפול באינגלזינה לדעתי יותר נוחה וגם יותר קומפקטית לאחר הקיפול. כמוכן הפג כבדה משמעותית.
אני ממליץ שתבחנו את הפג לעומק ותראו אם מבחינת הקיפול, הגודל והמשקל. אם זה נוח לכם וזה לא מהווה לכם בעיה או חסרון, אז לדעתי עדיף ללכת על הפג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
שחר15/02/2022המון תודה על התשובה המהירה .
עזרת לי מאוד בהחלטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Easy walker Charlie או citymini baby joggerיפעת14/02/2022
אני מחפשת עגלה קלה נוחה עם אמבטיה וטיולון ועדיפות להתאמה לסל-קל של cybex (עם מתאמים במידת הצורך) האם אחד מהדגמים הנ"ל מתאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש חשיבות עצומה לכך שהתינוק צריך להיות מול ההורה
קובי סופר15/02/2022שלום יפעת,
לפי דעתי ועל פי מחקרים, יש חשיבות עצומה לכך שהתינוק צריך להיות מול ההורה עד גיל שנה+. היות ובג'וגר הטיולון חד כיווני אני מראש לא ממליץ עליה או עגלות עם טיולון חד כיווני. לכן האיזי ווקר עדיפה.
הסייבקס ניתן לחיבור על הווקר לא על הג'וגר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות קל משקלהדס14/02/2022
נשמח להמלצה לכסא בטיחות עבור ילד בן 3. חשוב שהכסא יהיה יחסית קל במשקל שכן מדובר בכסא שמכניסים ומוציאים כל יום מרכב הסעסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם הילד במשקל 15 ק"ג ניתן לרכוש בוסטר גב
קובי סופר15/02/2022שלום הדס,
אם הילד במשקל 15 ק"ג ניתן לרכוש בוסטר גב, אז מניחים את הבוסטר וחוגרים את הילד עם חגורת הרכב. היתרון המרכזי שלהם הוא המשקל והניידות הקלה. אני תמיד ממליץ על כאלו עם רצועות אבל אז מעבר למשקל טיפה יותר כבד צריך גם להרכיב ולפרק מחדש וזה כבר משמעותית פחות פרקטי.
ללא רצועות הכי מומלצים לדעתי הם גרקו אפיקס או צ'יקו קידפיט
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצים בוסטר האם יש כיסא שעונה על הדרישות
הדס אוסטרובסקי15/02/2022תודה רבה!
אנחנו לא רוצים בוסטר שכן הילד נמוך מאוד.
האם יש כסא שעונה על הדרישות שלנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין משהו ממש פרקטי והם לא קלים
קובי סופר15/02/2022שלום הדס,
אין משהו ממש פרקטי והם לא קלים אבל גם לא ממש כבדים. לדעתי הכי מומלץ זה גרקו טרנזישיין סנאגלוק שדי נוח להתקנה ותפעול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על כסא בטיחות ישן
הדס20/02/2022שאלה נוספת לי אליך. המון תודה שוב על המענה.
יש לנו כסא של ג'ואי שרכשנו לפני כ9 שנים. הוא די קל במשקל. האם הוא בטיחותי לשימוש לאחר השנים שעברו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא הייתי ממליץ להשתמש בכיסא בן 9 שנים
קובי סופר20/02/2022שלום הדס,
ההמלצות לגבי זמנים הן:
1. או לפי פג התוקף שרשום על הכיסא
2. אם לא רשום ורשום תאריך יצור אז 6 שנים מתאריך זה
3. אם לא רשום שום תאריך אז 5 שנים מיום השימוש הראשון.
כלומר לא הייתי ממליץ להשתמש בכיסא בן 9 שנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות סלקל מיטה ומזרןהילי13/02/2022
שלום רב,
שוב תודה על המענה המפורט והמקצועי!
עוד כמה שאלות בבקשה:
1. סלקל ג'ואי איי ג'ם 2 - האם עדיף עם בסיס איזיפקס או רגיל? מבחינת בטיחות, לא מחיר (בדקנו ואפשר לשים איזיפקס ברכב)
בנוסף- תאריך הייצור של הסלקל הוא 7/2020 - האם זה לא ישן מדי? כמה תוקף יש לו וממתי סופים?
2. מיטת תינוק דגם מעיין של רהיטי טל- מאוד אהבנו. אך במיטה מדגם גל של אותה החברה כתוב "עץ בוק צבוע בצבע מיוחד ללא עופרת הבטוח לתינוק" ואילו בדגם מעיין זה לא כתוב. האם להבין מכך שדגם מעיין צבוע עם צבע עופרת
ולא בטוח לתינוק? או שכל מיטת תינוק צבועה בצבע ללא עופרת?
3. מזרן לתינוק ללא מעכבי בעירה- בחנות המליצו על בייבי עמינח - יש כלמיני סוגים. אני שמעתי רבות על מזרן נובו. מה בעצם המזרן הכי טוב ובטיחותי (באזור של עד כאלף ש"ח)?
שבוע טוב ותודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין הבדל בטיחותי בין 2 הבסיסים
קובי סופר14/02/2022שלום הילי,
1. אין הבדל בטיחותי בין 2 הבסיסים. יותר נוח ויהיו פחות טעויות בהתקנה עם איזופיקס. אם מתוכנן שהבסיס יצא ויכנס לרכב מדי פעם האיזופיקס עדיף. אם הוא יהיה קבוע אז אפשר לחסוך את ההפרש ולרכוש עם חגורה.
לגבי התאריך. אם מצוין תאריך יצור אז התוקף הוא 6 שנים מאותו תאריך כלומר, הסלקל טוב לשימוש עד 7/2026.
זה תאריך טיפה ישן אבל לרוב מה שנמכר בישראל זה סדרות, יתכן ובכל החנויות זה יהיה התאריך אבל זה משהו שצריך לבדוק מול כמה חנויות.
2. אם למיטה יש תו תקן הרי שמכון התקנים בדק את הצביעה ואסור שתהיה עופרת. לכן זה כמו במיטת גל כל עוד יש אישור מכון התקנים.
3. לדעתי המזרנים הכי בטיחותיים הם מזרנים נושמים. מזרן נושם הוא מזרן ללא ספוג! בשוק יש 3 דגמים כאלו שהם:
אימג'ן של עמינח ונמכר רק בשילב וחורג מהתקציב. בייבי טק מולטיפלואו ונומו שהם באזור התקציב לדעתי אפילו מתחת.
למזרנים כאלו יש הרבה יתרונות ביחס למזרנים דו צדדיים. הם יותר יקרים אבל אם יש תקציב זה משהו שאני ממליץ לא לחסוך עליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר מומלץ לגיל 3.5יוליה13/02/2022
מחפשת בוסטר לבתי בת ה-3.5
האם יש הגבלת גיל, גובה או משקל ממנה ניתן להעביר לבוסטר?
ואיזה בוסטר הכי מומלץ מבחינה בטיחותית ומבחינת הנוחות לילד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן עדיין להשתמש בכיסא בטיחות
קובי סופר14/02/2022שלום יוליה,
מבחינת החוק. מגיל 3 שנים ומשקל 15 ק"ג ניתן להתחיל להתשמש בבוסטר ללא רצועות עם גב. אז פשוט מניחים את הבוסטר ברכב, הילדה יושבת ונחגרת עם חגורת הרכב.
ניתן עדיין להתשמש בכיסא בטיחות בהתאם למשקל המקסימלי המצוין על כל כיסא. כמוכן ניתן לרכוש בוסטר עם רצועות, גם כאן יש להקפיד לרכוש כאלו עם משקל גבוה לחגירה עם חגורה. אני ממליץ על גרקו נאוטילוס סנאגלוק, קשה למצוא בישראל ולכן אם אינו זמין אני ממליץ על גרקו טרנזישיין סנאגלוק.
בשני המקרים ניתן לחגור עם רצועות הבוסטר עד 30 ק"ג.
זה יותר בטיחותי מאשר הילדים חגורים עם חגורת הרכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)