פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• טיולון שמתאים לאמבטיה ניקי מושן, כיסאות בטיחות+בוסטר צרים
    שירה
    02/03/2022

1. נהרס לנו טיולון ניקי מושן בילד 2...
    כעת לקראת ילד 3 צריכים טיולון שיתאים לאמבטיה של ניקי מושן.
    לגבי הטיולון עצמו, היינו מאוד מרוצים מהניוד, יציבות, קיפול, קל לניקוי, ואף מהעיצוב. לא רואים חסרונות מלבד חד כיווניות, סגירה של הפנים כלפי חוץ מהעובדה שהשלדה נהרסה. נוסף ליתרונות שהזכרתי מחפשים טיולון עם שירות לקוחות טוב, בתקציב דומה, שיתאים לדרכים משובשות, עם גגון גדול, שיחזיק ל5 שנים+

2. כיסאות בטיחות+בוסטר (יש 2 רכבים: משפחתי שעושים איתו גם נסיעות ארוכות, ורכב קטן נצרך בעיקר לכניסה ליציאה מהמסגרות) ל3 ילדים (תינוק, בת 2.3, בן 4.11) יש לנו 2 כיסא בטיחות: צ'יקו נקסטפיט וכיסא נוסף של גרקו. נעביר את הגדול לבוסטר צר כלשהו, לקטנים נצטרך כיסאות בטיחות צרים, שיתאימו לרכב הקטן ולישיבה במושב האחורי כמובן, יחד עם בטיחות מספקת ונוחות. המלצות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    02/03/2022

שלום שירה,

1. לא תמצאו לדעתי טיולון שתוכלו לחבר עליו את האמבטיה. גם אם בטעות יש כזה, לא הייתי ממליץ לחבר כי זה לא נבדק ואושר על ידי אף מכון תקנים בעולם, אי לכך זה לקחת סיכון גדול.
    תצטרכו להחליט אם לרכוש עגלה קומפלט עם אמבטיה או רק טיולון ולא לחבר עליו את האמבטיה.

2. לגדול אכן אפשר לרכוש בוסטר צר. אני ממליץ אבל על דגמים עם משענת גב ולא רק הגבהה.
    לתינוק הייתי ממליץ להעביר את הצ'יקו כי הוא טוב, בטיחותי ונוח.
    לבת ה2.3 אפשר או להשאיר בגרקו אם תצליחו להתקין את כל ה-3 יחד. אם לא אז לרכוש בוסטר גב עם רצועות כמו גרקו טרנזישיין סנאגלוק ואז לדעתי תוכלו להתקין את כל ה-3 מאחור.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקום כיסא בטיחות
    שירן
    02/03/2022

שלום,
    ראשית רצינו לומר תודה רבה על המידע הרב והעצות בפורום.
    רכשנו כיסא בטיחות ברייטקס מרתון ואנחנו מתלבטים לגבי המיקום המועדף להתקנתו ברכב:
    - קראנו דעות שהמושב האמצעי הוא הבטוח ביותר לאור הפחתת הסיכון לפגיעת תאונות צד.
    - מנגד- בחנות המליצו לנו להתקין במושב האחורי הימני.
    - בספר הרכב (פג'ו 208) ראיתי שרטוט בו סומן לא להתקין כיסא בטיחות במושב האמצעי. לא ברור אם הם מתכוונים רק להתקנה באיזופיקס (מה שלא רלוונטי לנו עם הכסא של ברייטקס מרתון), או שבאופן כללי הם ממליצים לא להתקין באמצע.

נשמח לשמוע את חוות דעתך לגבי מיקום ההתקנה המועדף (בהתחשב בכך שמדובר על כיסא ברייטקס מרתון קליקטייט ובהתחשב בכך שהרכב הוא פג'ו 208).

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    מיקום כיסא בטיחות

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    02/03/2022

שלום שירן,

את האמת אין מקום אידאלי. לכל מקום מאחור יש יתרונות וחסרונות.
    בצד ימין מאחורי הנוסע:
    יתרונות: תמיד בצד המדרכה כאשר חונים ולא צריך לעמוד בכביש להוציא את התינוק. כלומר ההוצאה וההכנסה יהיו הכי נוחים אם הוא ממוקם שם. בנוסף השדה ראיה הכי טוב מהמראה ברכב הוא לאמצע או לצד ימין.
    חסרונות: סטטיסטית לפי בדיקת חברות ביטוח שנעשתה בעבר, המקום הכי מסוכן ברכב לאור סטטיסטית התאונות, כלומר הכי הרבה נפצעו או נהרגו היה מושב הנוסע. לאחר מכן המושב מאחוריו!

מיקום באמצע:
    יתרונות: מרחיק את המושב מפגיעות צד.
    חסרונות: לא נגיש מאף דלת לחגירת התינוק. בנוסף כמו שרשום בפז'ו זה בעייתי עם איזופיקס. גם אם נלך על חגורה החגורות בצדדים תפוסות יותר טוב ברכב. כמוכן אני לא מכיר איך זה בפג'ו אבל בהמון רכבים יש באמצע מעין גבעה במושב ואז בסיס המושב הבטיחות לא יושב באופן מלא על מושב הרכב, כלומר יש חלקים קלים שהם באוויר וזה מוריד מרמת הבטיחות.

מושב שמאלי מאחורי הנהג:
    היתרון היחידי שלפי הסטטיסטיקה שרשמתי קודם, זה המקום הכי בטוח ברכב אחרי מושב הנהג.
    החסרונות הם בדיוק היתרונות של חגירה בצד הימני.

מכאן זה החלטה שלכם מה אתם מעדיפים. בנוסף אם יכנס עוד ילד למשפחה אז כבר זה יהיה כל אחד בצד שלו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המפורטת והמהירה

שירן
    05/03/2022

תודה רבה על התשובה המפורטת,
    מאוד מעריכים את הייעוץ והסיוע בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת פג פרגו ברכב טיוטה
    שרון
    02/03/2022

היי קובי
    אשמח לדעת אם עגלת פג פרגו (אמבטיה + שלדה) נכנסת בבגאז של הרכב טיויטה ספייס ורסו?
    תודה
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת פג פרגו ברכב טיוטה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    02/03/2022

שלום שרון,

יש לפג מספר דגמים. בנוסף אני עדיין לא אדע לומר כי אני לא מכיר את תא המטען של הטויוטה. ההמלצה שלי לגשת לחנות לבדוק.
    זה לא רק עניין של נכנס או לא. אם זה נכנס השאלה האם זה נוח להכניס? האם לוקח הרבה זמן שצירך להחזיק את העגלה באוויר כדי להנדס את ההכנסה כי מדובר בעגלות כבדות מהממוצע.
    כמו שרשמתי הכי טוב זה להתנסות לבד ולנסות להכניס יחד עם מושב הטיולון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה עגלה הכי מןמלצת ?
    דוד
    01/03/2022

רוצה לקנןת עגלה בלי להתפשר ?
    איזה הכי כדאי סאייבקס פריאם או לאקלר בוגבו …?

לקביעת תור
    סגירה
    איזה עגלה הכי מןמלצת ?

הוספת תגובה

• אין כזה דבר לקנות עגלה מבלי להתפשר

קובי סופר
    02/03/2022

שלום דוד,

אין כזה דבר לקנות עגלה מבלי להתפשר.
    אין עגלות מושלמות. בכל עגלה יש פשרות. השאלה מה רוצים.
    בגדול ככל שהעגלה תהיה יותר נוחה לתינוק ככה היא תהיה פחות נוחה להורה ולהפך. יש עגלות מאוזנות שמציעות שילוב של הכל אבל עדיין יהיו עגלות יותר נוחות מהן להורה או יותר נוחות לתינוק.
    בקיצור צריך להתפשר! על מה? אתם ההורים מחליטים.
    בישראל הרוב בוחר להתפשר על נוחות התינוק ולבחור בנוחות ההורה. כמו שציינתי יש כאלו שהולכים על האמצע.
    באירופה זה הפוך. קונים עגלות ענקיות וכבדות עם מקסימום נוחות לתינוק ונוחות ניוד אבל הן מאוד כבדות, מסורבלות וגדולות לאחר הקיפול.

בנוסף רשמת 3 עגלות יקרות. אם לדעתי המחיר הוא מדד למוצר טוב? לדעתי בכלל לא. לדוגמא לאקלר זה טיולון די פשוט לדעתי עם טיולון חד כיווני שניתן לחבר עליו אמבטיה.
    הפריאם כבדה ומסורבלת אך כמו שציינתי מקבלים בתמורה נוחות לתינוק. בוגבו תלוי בדגמים.

לסיכום: תכינו רשימת דרישות. מה חשוב לכם יותר לקבל מהעגלה ועל מה אתם מוכנים להתפשר. לאחר מכן אוכל לרשום מספר דגמים שתוכלו לבדוק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוגבו בי 6 סייבקס מיוס 2/3 נונה

דוד
    05/03/2022

בוגבו בי 6 סייבקס מיוס 2/3 נונה ומה מיוחד בעגלה של נונה שראיתי הרבה קונים ולא מצאתי עליה ביקורות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי אפשר לרכוש עגלה רק על פי המחיר

קובי סופר
    06/03/2022

שלום דוד,

אני לא יודע מה מיוחד בה ולמה הרבה קונים, אני גם בטוח שלא הרבה קונים ביחס למיוס או לבי 6. היא בעיקר זולה מהן.

כמו שרשמתי, אי אפשר לרכוש עגלה רק על פי המחיר שלדעתך מעיד על אם המוצר טוב או לא.
    אז כמו שרשמתי לגבי המחיר, אני רושם לגבי זה שראית שהרבה קונים. אי אפשר לרכוש עגלה רק כי הרבה קונים.
    לכל הורה יש יכולות כלכליות, פיזיות שונות, צרכים שונים, אזור מגורים שונה, רכב שונה/תחבורה ציבורית וכו'.

כמו שרשמתי, אתם צריכים לציין רשימת צרכים/דרישות מהעגלה ואז אוכל להמליץ.
    אתם צריכים להתאים את העגלה לצרכים ואופי החיים שלכם ולא ללכת על מה שכולם רוכשים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סייבקס מיוס 3 או בוגבו בי 6 ?

דוד
    19/03/2022

..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך לבצע בדיקה

קובי סופר
    20/03/2022

שלום דוד,

צריך לבצע בדיקה:
    לשים משקל בכל אחת מהעגלות, לטייל איתן בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה. לתפעל לבד: לחבר ולפרק אמבטיה וטיולון, לשנות מצבים. לקפל לבד. כך תוכלו להגיע להחלטה מושכלת.

מבחינת דגשים:
    האמבטיה של המיוס לדעתי עדיפה, גם יותר קשיחה בדפנות, גם יותר נוחה לאחיזה/נשיאה בגלל הידית.
    מבחינת שלדה, לדעתי בבי הגלגלים עדיפים ויש ידית מתארכת שזה יתרון בכל עליה וירידה ממדרגה.
    מבחינת טיולון, לדעתי של הבי עדיף כי הוא יצוק מפלסטיק ולא מרשת. הפלסטיק לדעתי נותן תמיכה יותר טובה. בנוסף רשת יכולה לקבל מבלאי משפשוף או קרעים, זה בלאי שלא מכוסה מבחינת אחריות.

בנוסף אני ממליץ לבדוק לגבי תקינה, ממרץ מכון התקנים עובד לפי תקינה חדשה. עד כמה שיודע לי הרבה עגלות בשוק עדיין לא נבדקו בתקינה החדשה. ממליץ לברר מול מכון התקנים טרם הרכישה שלדגם שתרצו לרכוש יש תקינה חדשה!
    צריך לברר דגם מדויק! זה אומר מיוס 3 בדגש על 3 מכיוון שלמיוס אולי יש אישור ישן. בי 6 וכו'.
    במיוס 3 לדעתי זה מאוד קריטי מכיוון שנעשו שינויים בטיחותיים בדגם לדוגמא: ברצועות מושב הטיול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוסטר מומלץ לרכב משני
    איה
    28/02/2022

קובי שלום ,
    אני מחפשת לבת שלי בת 4.5 בוסטר ,
    לאוטו של סבא וסבתא לנסיעות קצרות מאוד בעיקר איסוף מהגן שנמצא קרוב לבית.
    אשמח להמלצה לבוסטר זול ולא מאסיבי

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בוסטר מומלץ לרכב משני

הוספת תגובה

• ניתן לגיל הזה לרכוש בוסטר ללא רצועות

קובי סופר
    01/03/2022

שלום איה,

ניתן לגיל הזה לרכוש בוסטר ללא רצועות. המחירים שלהם סבירים. המומלצים לדעתי הם:
    סייבקס סולשיין X. עד לא מזמן היה במבצעים כעת הוא יחסית יקר.
    גרקו אפיקס.
    צ'יקו קיד פיט.

כל ה-3 ברמת בטיחות גבוהה. נוחים לתפעול ולרוב במחירים יחסית סבירים. יש זולים מהם ואפילו משמעותית אבל הם לא ברמת הבטיחות שלהם או הנוחות. מה-3 אני ממליץ ללכת על הזול ביותר כי ביניהם ההבדלים די זניחים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בייבי בוס טייגר 2 ומידע לגבי בלאי של העור
    ברכה
    27/02/2022

אני מבררת לגבי רכישת הביבי בוס טייגר 2
    וממש קרץ לי הגגון מעור שחור
    רציתי לדעת על האיכות של עור
    והאם יש איחריות במקרה של קילוף בעור
    אני מבינה זה דמוי עור..
    ולכן אני חוששת לבלאי מהיר יותר
    ובנוסף האופציה לכבס לא רלוונטית ככ
    מקסימום להעביר מגבון
    אשמח לדעת יותר עליו

הוספת תגובה

• אנחנו כבר שנתיים מוכרים עור ועד היום לא נתקלתי בתלונות

קובי סופר
    28/02/2022

שלום ברכה,

ראשית לגבי הצבע השחור. כרגע הורדנו אותו מהליין של העור.
    באתר שלנו ניתן לרכוש רק גגונים מעור שחור ב-150 שקלים, מחיר חיסול במקום 400.
    יש רק קאמל או לבן. גם שניהם נכון להיום אזלו (אולי נשאר לחלק מהמשווקים). הקאמל יחזור למלאי בעוד שבועיים והלבן בעוד כחודשיים.

לגבי בלאי, אנחנו כבר שנתיים מוכרים עור ועד היום לא נתקלתי בתלונות. בנוסף אני עבדתי עם עוד מותגים כבר למעלה מעשור ואני לא מכיר תלונות בנושא.
    יחד עם זאת, כן מדובר בבד עדין יותר שיכול לקבל בלאי אם לא יטופל נכון. הוא רגיש לחום אז לא רצוי להשאיר את העגלה בתא המטען בקיץ או בכלל בשמש קופחת יותר מדי זמן. הוא רגיש לאלכוהול אז לא מומלץ לנקות עם מגבונים רק עם מטלית לחה וסבון שלא מכיל אלכוהול.
    אין אחריות על בלאי של בדים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המפורט, שנית

ברכה
    28/02/2022

ראשית תודה על התשובה המפורטת
    דבר שני אני יתוודה ואומר שכבר הזמנתי את העגלה עם הגגון עור שחור ממקס בייבי באור יהודה ליפני חודש + ואני עתידה ללדת בשבועות הקרובית בעזרת ה אז עדיין לא אספתי אותה
    ולכן שאלתי
    כביכול רכשתי את העגלה בלי לראות בעיינים את הבד והאיכות שלו ולכן חוששני
    בכול אופן טוב לדעת
    ואגב איזה מגן גשם מתאים לעגלה
    הבנתי ממקס בייבי שלא מקבלים מגן גשם
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל ניילון אוניברסלי לאמבטיה יתאים

קובי סופר
    01/03/2022

שלום ברכה,

לגבי הניילון, כל ניילון אוניברסלי לאמבטיה יתאים. ולטיולון צריך לרכוש ניילון רחב. לא מקבלים עם העגלה מכיוון שהניילון שלנו יקר וגם לא הכי נוח לתפעול. החלטנו לא לשים בעגלות גם לא לייקר וגם שהרוכשים ירכשו בזול יותר משהו פרקטי יותר.

לגבי הגגון, שוב, עד היום אני לא מכיר אף מקרה של בלאי וכבר שנתיים אנחנו עם הבדים האלו. בכל מקרה היתרון הגדול שלנו שיש אפשרות תמיד לרכוש בדים בנפרד ובמחיר הוגן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמארט או אורבן טרייק
    זהר
    27/02/2022

היי קובי, מה שלומך? אשמח לדעת על איזו תלת אופן אתה ממליץ יותר, האורבן או הסמארט טרייק ולמה?
    תודה רבה מראש,
    זהר.

לקביעת תור
    סגירה
    סמארט או אורבן טרייק

הוספת תגובה

• לדעתי סמארטרייק הרבה יותר מתקדם

קובי סופר
    27/02/2022

שלום זהר,

לדעתי סמארטרייק. הרבה יותר מתקדם, גלגלים יותר איכותיים ויש להם פטנט על ההיגוי שבנגיעה הגלגל מסתובב ולא צריך בכל סיבוב לסובב את הידית כמו הגה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה לשאלה שלי

זהר
    27/02/2022

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון דו כיווני של לוליטו
    ליה
    27/02/2022

שלום קובי,
    אשמח לשמוע חוות דעת על טיולון לוליטו שהוא דו כיווני וכן אם יש המלצה על טיולון דו כיווני אחר. תודה

הוספת תגובה

• לדעתי המושב טוב, נוח ומרווח עם גב יצוק מפלסטיק

קובי סופר
    27/02/2022

שלום ליה,

מבחינת המושב, לדעתי המושב טוב, נוח ומרווח עם גב יצוק מפלסטיק. השלדה לדעתי לא מוצלחת הוא מאוד כבד ועם גלגלים קטנים ולכן הניוד מאוד קשה. אני ממליץ לבדוק את הבייבי בוס לומי שלנו, אמנם לא נפוצה בהרבה חנויות אבל שוקלת כמעט 4 ק"ג פחות מהלוליטו ועם מערכת גלגלים יותר טובה לכן הניוד הרבה יותר נוח. במחיר הלומי הרבה יותר יקר.
    אם הוא מעל התקציב אז אני ממליץ להתנסות עם הלוליטו בניוד עם התינוק עליו כדי לראות אם הוא נוח לכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לכסא לרכב לילד שני
    שיר
    26/02/2022

הי,
    יש לנו ילד בן 1.5 עם כיסא צ'יקו נקסטפיט.
    נולד לנו בן נוסף וצריכים כסא לרכב.
    מתלבטים איזה כסא יהיה מתאים לקנות והאם שווה לשקול להחליף את הכסא בסלקל ?
    מבחינת מחיר לא מעוניינים לשלם מחיר גבוה כמו ששילמנו על הצ'יקו וכן יש לנו רכב די קטן אז גם לא כסא רחב ומסיבי. כמו כן יש לנו מדי פעם נסיעות ארוכות אז רוצים משהו שהתינוק\הגדול יוכלו לישון בו בנוחות

תודה !

הוספת תגובה

• ממליץ לרכוש לגדול יותר בוסטר עם רצועות

קובי סופר
    27/02/2022

שלום שיר,

בדרך כלל אני ממליץ לרכוש לגדול יותר בוסטר עם רצועות. הבעיה שלדעתי גיל 1.5 מוקדם מדי (למרות שהם מתאימים מגיל שנה). לדעתי הם לא נוחים, בעיקר אם הילדים עייפים. אין להם מצב שוכב כמו לכיסאות ולכן אני חושב שהמינימום זה גיל שנה ושמונה חודשים. אז אני ממליץ על גרקו טרנזישיין סנאגלוג שהוא גם במחיר סביר, גם יחסית צר וגם יתאים עד גיל 12 שנים. בטיחותית הוא אחד הטובים ביותר שיש.
    אפשר גם לבדוק את צ'יקו מייפיט שיש לו טיפה זוויות, הוא יותר נוח מהגרקו ויצור מעבר חלק מהנקסטפיט אליו. החסרונות ביחס לגרקו הם מחיר יותר גבוה, הוא טיפה יותר רחב ובטיחותית הגרקו קיבל דירוג עדיף עליו אך עדיין הצ'יקו נחשב מאוד בטיחותי וחלק מהורדת הדירוג הוא המחיר היקר. לדעתי יכול להתאים לגיל 1.5 בגלל הזוויות. צריך לבדוק עם הילד ברכב.

אם צריך כיסא אז עדיף כיסא בטיחותי ונוח ולצערי הם לא זולים וגם לא ממש צרים. אפשר לבדוק את גרקו טריו שהוא גם משולב בוסטר. הוא יחסית יקר וטיפה בומבסטי אבל יהיה הכי נוח לילד וגם ברמת בטיחות גבוהה.
    אם מתפשרים על רמת הבטיחות במעט ורוצים ללכת על משהו צר אז יש לגרקו את הסלים פיט.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל יכול לשמש ככיסא בטיחות מספק

שיר
    27/02/2022

תודה רבה קובי, אינפורמציה מאד עוזרת !
    בשביל רכב נוסף- מה דעתך על סלקל ? יכול לשמש ככסא בטיחות מספק מבחינת בטחון נוחות ועוד?

תודה מראש !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטיחותית אין הבדל בין סלקל טוב לכיסא טוב

קובי סופר
    28/02/2022

שלום שיר,

אכן סלקל יכול לשמש כתחליף זה עוד יהיה אפילו יותר נוח מכל כיסא. בטיחותית אין הבדל בין סלקל טוב לכיסא טוב. כמוכן לסלקל יש יתרון של זה ניידות אם התינוק נרדם בנסיעה אפשר לנייד אותו עם הסלקל מבלי להעיר.
    החיסרון המרכזי הוא כלכלי, תצטרכו לרכוש סלקל ואז עוד כיסא/בוסטר לגדול בהמשך. אם אתם מקבלים סלקל בהשאלה אז זה בכלל הפתרון הכי טוב לדעתי. אז בעוד כמה חודשים תוכלו לרכוש בוסטר רצועות לגדול ולהעביר את התינוק לכיסא.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. האם יש סלקלים מומלצים? או דגשים לסלקל?

שיר
    28/02/2022

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסלקל הכי מומלץ לדעתי הוא צ'יקו קייפיט

קובי סופר
    01/03/2022

שלום שיר,

הכל שאלה של תקציב. הכוונה לתקציב זה גם לקחת בחשבון שתצטרכו לרכוש עוד כיסא בהמשך.
    בנוסף יש המון סלקלים שמתחברים לעגלות שונות, האם זה משהו רלוונטי? אם כן צריך לדעת איזו עגלה.

אם אין שיקול תקציבי ואין שיקול של חיבור לעגלה, הסלקל הכי מומלץ לדעתי הוא צ'יקו קייפיט. בטיחותית הוא אחד הטובים בעולם. מבחינת עלות תועלת הוא לא הכי זול אבל המחיר שלו כולל בסיס. רוב הסלקלים המובילים עולים טיפה פחות ממנו אך הם ללא בסיס ותוספת בסיס תגרום לכך שהם יהיו הרבה יותר יקרים ממנו. לכן אני לא חושב שיש אף סלקל שעדיף עליו. החיסרון המרכזי שהוא לא מתחבר לאף עגלה. בנוסף הוא עם בסיס ולכן טיפה יתפוס יותר מקום ברכב, לדעתי אבל לא הייתי מוותר על הבסיס. זה מקל על החיים ומונע טעויות אנוש בהתקנת הסלקל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדלים עגלת אינגליזה אלקטה (שילב) לבין ספורט ליין סיאלו Pl
    הדר
    26/02/2022

שלום, אנחנו קצת מבולבלים ומתקשים לבחור בין 2 העגלות האלו. אלקטה החדשה של שילב שממש המוכר המליץ לנו עליה לבין ספורט ליין סיאלו pl שקיבלתי המלצה מחברה.
    אשמח לקבל הסבר/המלצה בבקשה

הוספת תגובה

• אין להקשיב למוכרנים, יש להם אינטרס

קובי סופר
    27/02/2022

שלום הדר,

אני כל הזמן חוזר ואומר. אין להקשיב למוכרנים! יש להם אינטרס והם מעדיפים את טובת העסק על פני טובת הלקוחות!
    אינגלזינה זה מותג ששילב היבואן שלו ולכן יש להם אינטרס למכור מוצר יותר ריווחי וללא תחרות.
    אני לא אומר שהמוצר גרוע. להפך, סך הכל לדעתי עגלה טובה אבל אתם צריכים לבדוק אם היא תואמת את הצרכים שלכם.

בהשוואה לסיילו לדעתי מקבלים אמבטיה יותר טובה באינגליזנה ויותר מרווחת. גם הטיולון יותר מרווח. אני חושב שהוא יותר מדי מרווח ואין לו כנפיים בצדדים, לדעתי תינוקות שירדמו בישיבה או יהיה עייפים ישפכו לאחד הצדדים. עוד יתרונות למושב האינגלזינה הם: גב קשיחה, לדעתי זה מספק תמיכה יותר טובה וזווית ישיבה יותר זקופה. בנוסף כל הבדים נתנים להסרה בקלות למכונה, בסיילו זה קצת בעייתי. גם לא כל הבדים נשלפים וגם צריך לכבס עם הלוח בתוך הבד. בנוסף למושב האינגליזנה יש 4 מצבים לעומת 3 בסיילו. לדעתי זה הבדל זניח אבל נחמד שיש עוד מצב.
    לדעתי היתרון הגדול של הסיילו זו השלדה.
    לסיילו גלגלים יותר גדולים, קפיצים עדפים מאחור וידית טלסקופית. השילוב של כל ה-3 יוצר יכול ניוד עדיפה שתלך ותגבר ככל שהדרך תהיה יותר משובשת. בנוסף בגלל הידית המתארכת כל עליה וירידה ממדרכה גבוה תעשה עם פחות מאמץ. אני ממליץ תמיד לשים משקל של 12 ק"ג בתוך העגלות ולעשות את הפעולה של העלייה כדי להבין. ללא משקל בעגלות לא תוכלו להבין את ההבדל.
    בנוסף בגלל שאין ידית מתארכת באינגליזנה, כאשר משכיבים את גב הטיולון למצב שוכב, כשהוא פונה לכיוון הנסיעה, מה שיקרה זה שהגב יחצה את קו ידית האחיזה בצורה טיפה גסה. זה אומר שבהליכה יתכן והרגליים שלכם יפגעו בגב, בעיקר אם אחד ההורים גבוה. בנוסף לא יהיה ניתן לתלות תיק או כל דבר על ידית האחיזה.

בקיצור, ההמלצה שלי להתנסות עם כל מוצר בניוד עם משקל בתוך העגלות כפי שרשמתי. לנסות לתפעל, לחבר חלקים שונים ולפרק, לשנות מצבים וכו'. לקפל עם המושב כשהוא פונה אליכם וגם לכיוון הנסיעה. באינגלזינה לטייל כשהמושב פונה לכיוון הנסיעה ובמצב שוכב כדי להבין אם זה נוח לכם.
    לעשות הכל לבד ללא איש מכירות לצידכם, כמובן לאחר שתקבלו הדרכה איך לעשות הכל.
    כך תוכלו לקבל החלטה מושכלת מה נכון לכם ולא מה נכון לאותו איש מכירות!

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לטיולון לחופשה בתאילנד
    דניאל
    26/02/2022

היי קובי(;
    מתוכננת לנו חופשה בתאילנד עם ילדה בת חצי שנה, כרגע אנחנו עם הטיולון של סייבקס אבל מעוניינים לקנות טיולון שיהיה רק לחופשה ואולי גם ישמש אותנו בחופשות נוספות.
    תוכל להמליץ לי על טיולון נוח כזה שסוחב בדרכים(מניחה שנסתובב הרבה) עם מצב שכיבה, מתקפל בנוחות, לא מחייב לעלות למטוס,ובתקציב שפוי (עד 1000 שח) כי הוא מיועד רק לחופשה.
    המון תודות.

הוספת תגובה

• הייתי ממליץ על סייבקס איזי S פלוס 2

קובי סופר
    27/02/2022

שלום דניאל,

הייתי ממליץ על סייבקס איזי S פלוס 2.
    הסיבה העיקרית היא הגלגלים והקפיצים. הוא יתאים לניוד גם בדרכים יותר קשות מהרגיל ככה שתוכלו להתנייד ברוב הדרכים. המושב גם יחסית מרווח. המשקל סביר והקיפול קטן, אני לא סגור שירשו לעלות לטיסה אבל כמו שרשמת זה באמת לא כזה קריטי.
    הוא טיפה מעל התקציב אבל הייתי ממליץ ללכת עליו. לדעתי גם יש נציגות לסייבקס בתאילנד שזה עוד יתרון קטן, למקרה ויהיה צורך בשירות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת על כסא בטיחות Graco triogrow
    רונית
    25/02/2022

היי
    אשמח לקבל חוות דעת על הכסא. ראיתי שהוא מדורג ראשון במבחני ריסוק
    אשמח להבין אילו עוד פרמטרים חשובים

הוספת תגובה

• הוא מדורג ראשון בקטגוריית כיסאות משולבי בוסטר

קובי סופר
    27/02/2022

שלום רונית,

הוא מדורג ראשון בקטגוריית כיסאות משולבי בוסטר. צריך לקחת בחשבון שהדירוג הוא על פי קטגוריות ולא דירוג כללי של כל הכיסאות. כמוכן יש כמה גופים שמדרגים והדירוג שלו הוא באחד מהגופים.
    אם רוצים כיסא משולב בוסטר לדעתי הטריו זו באמת האופציה הכי טובה בטיחותית. אני אישית ממליץ על כאלו שלא משובלים. הם גם יותר בטיחותיים לדעתי בגלל התאמה לגוף התינוק ולגילאים שבהם צריך כיסא בטיחות. אני פחות מאמין בכיסאות משולבים מכיוון שהם מוגדרים מ-0 עד גיל 12 שנים. לדעתי אי אפשר לייצר מוצר שיהיה טוב ויעיל לכל טווח הגילאים הזה.
    לכן אני תמיד ממליץ ללכת על דגמים בהתאם לשלבים.
    סלקל, כיסא ובוסטר כלומר לרכוש את כל ה-3 ולא אחד שעושה את כל ה-3.

לדעתי דגמי ברייטקס קליקטייט וצ'יקו נקסטפיט הם הטובים ביותר שאפשר לרכוש כיום.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פג פרגו ולוצ'ה או בוק 2021?
    נטע
    25/02/2022

היי קובי,
    אני ובעלי מתלבטים איזו עגלה לקנות מבין 2 הדגמים של פג פרגו. יש גרסה לבוק הותיקה של שנת 2021 שהיא יותר קלה מהבוק הישנה, ויש את הדגם החדש של הולוצ'ה שאין מספיק מידע עליו מבחינת השילדה. מה לדעתך מבין העגלות יותר עמידה, יציבה, ותחזיק לטווח הארוך מבינהן?איזה דגם יותר מוצלח? תודה, נטע

לקביעת תור
    סגירה
    פג פרגו ולוצ'ה או בוק 2021?

הוספת תגובה

• ממליץ להתנסות בניוד של כל אחת כאשר יש משקל של 12 ק"ג

קובי סופר
    27/02/2022

שלום נטע,

מבחינת אמבטיה וטיולון, שני הדגמים פחות או יותר זהים עם הבדלים די זניחים. ההבדלים הגדולים הם בשלדים.
    לדעתי הולוצה טיפה יותר נוחה לניוד ולעליית מדרכות גבוהות עם פחות מאמץ. בזכות קפיצים עדיפים.
    מצד שני לדעתי הבוק הרבה יותר נוחה לקיפול, היא גם טיפה יותר קומפקטית לאחר הקיפול.

אני ממליץ להתנסות בניוד של כל אחת כאשר יש משקל של 12 ק"ג לפחות בכל עגלה. בחנות ומחוץ לחנות. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. לאחר מכן לנסות לקפל יחד עם מושב הטיולון מספר פעמים כאשר המושב פונה לכיוונכם וגם לכיוון הנסיעה.
    ככה תוכלו לראות איזה חיסרון פחות קריטי בעינכם.
    סה"כ לדעתי 2 הדגמים מעולים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתאמים לסייבקס מליו
    דן
    24/02/2022

היי
    רציתי לשאול האם לעגלת מליו של סייבקס יש מתאמים מיוחדים או שאפשרי כל מתאם של סייבקס?
    תודה !

לקביעת תור
    סגירה
    מתאמים לסייבקס מליו

הוספת תגובה

• לדעתי מגיעים יחד איתה מתאמים

קובי סופר
    25/02/2022

שלום דן,

לדעתי מגיעים יחד איתה מתאמים. אם לא אז צריך לרכוש את המקורי שלה, לא ניתן לחבר מתאמים אחרים.
    על המתאמים ניתן לחבר את כל דגמי סייבקס, ג'ואי ומקסי קוזי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון סייבקס מיוס 2
    קורל
    23/02/2022

שלום,
    הבת שלי בת 6 וחצי חודשים.
    1. באיזה גיל מומלץ להעביר לטיולון?
    2. באיזה מצבים ניתן לשים אותה בעגלה? (שכיבה מלאה או ניתן גם ישיבה?)
    3. עד איזה גיל מומלץ שהיא תהיה עם הפנים אלינו (נגד כיוון הנסיעה)?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון סייבקס מיוס 2

הוספת תגובה

• הטיולון מתאים מגיל 6 חודשים

קובי סופר
    24/02/2022

שלום קורל,

1. הטיולון מתאים מגיל 6 חודשים אז בכל רגע שתרגישו שזה הזמן.
    2. לפי ההרגשה שלכם. רצוי בשכיבה ומצב ביניים. איך שנוח לה, ככל שתגדל כמובן אפשר יהיה להושיבה עוד, ברגע שתדע לשבת בכוחות עצמה.
    3. כמה שתוכלו למשוך עדיף מולכם. לדעתי המינימום זה גיל שנה אבל מחקרים הוכיחו שעדיף עד שנה וחצי/שנתיים. חשוב גם לדבר המון עם התינוקות.
    מגיל שנה מדי פעם רצוי לסובב לכיוון הנסיעה, בעיקר בגני שעשועים כדי שהתינוקות יראו ילדים/תינוקות אחרים משחקים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה