מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- המלצה לעגלה לילד ראשוןהדר16/01/2019
קובי שלום,
עוקבים באדיקות אחרי הפורום. תודה!
אנחנו לקראת לידה וקנייה של עגלה ראשונה.
רוצים לשמוע את המלצותך.
מחפשים עגלה משולבת שתעמוד בדרישות:
1. טיולון לשני הכיוונים
2. לא כבדה
3. יציבה דיה
4. מתקפלת כמה שיותר קומפקטי.
לגבי תקציב, נשמח שתתן מענה לעגלות זולות ויקרות יותר ומה ההבדלים ביניהן
נשמח להתייחסות מצידך על היתרונות והחסרונות של הדגמים.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/01/2019שלום הדר,
ככל שנרד במשקלים כך לדעתי היציבות פוחתת.
מהעגלות הקלות הייתי ממליץ (אני מתחיל מהזול ליקר):
ספורט ליין סיילו: ממולצת בעיקר כי היא היחידה בסגנון במחיר של כ- 2000 ש"ח ואף פחות. היתרונות: אמבטיה יחסית מרווחת וגבוהה. טיולון דו צדדי, מתקפלת עם הטיולון כאשר הבד מכונס כלפי פנים לשני הכיוונים. חסרונות: יכולת ניוד בינונית לדעתי וככל שהדרך תהיה יותר משובשת כך יכול הניוד תרד. למושב אין גב יצוק מפלסטיק ולכן במצב יושב הזווית אינה 90 מעלות והמושב בשיפוע, ישנם תינוקות שלא אוהבים לשבת בזווית כזו.
ארמדילו פליפ XT2, נמכרת סביב ה- 2700 ש"ח.
יתרונות: קיפול נוח ביד אחת, מתקפלת עם הטיולון כאשר הבד מכונס כלפי פנים לשני הכיוונים. מושב עם גב יצוק מפלסטיק.
יחסית נוחה לניוד גם בדרך משובשת. זווית שכיבה כמעט מלאה וזווית ישיבה של כ- 90 מעלות. יש רשת איוורור בגגון האמבטיה והטיולון.
חסרונות: נמוכה, האמבטיה צרה, כבדה יחסית לעגלות קטנות (עדיין לדעתי משקלה בהחלט סביר).
בייבי בוס טייגר, נמכרת סביב ה- 3000 ש"ח.
יתרונות: קלה, מתקפלת עם הטיולון כאשר הבד מכונס כלפי פנים לשני הכיוונים. יחסית גבוהה, הכי נוחה לניוד מהקלות לדעתי בזכות גלגלים גדולים מחומר של צמיגים, אמבטיה וטיולון יחסית מרווחים, זווית שכיבה כמעט מלאה וזווית ישיבה של כ- 90 מעלות. יש רשת איוורור בגגון האמבטיה והטיולון + מזרן נושם באמבטיה. חסרונות: מגיעה עם מעקה אך בכדי לקפלה צריך לפתוח צד אחד שלו או לנתקו לחלוטין (זו פעולה יחסית קלה ומהירה).
בוגבו בי 5, מחיר מתחיל ב- 4790 ש"ח.
יתרונות: קלה, מתקפלת עם הטיולון כאשר הבד מכונס כלפי פנים לשני הכיוונים. נוחה מאוד לניוד מהקלות, זווית שכיבה כמעט מלאה וזווית ישיבה של כ- 90 מעלות. מזרן נושם באמבטיה. מבחר מטורף של צבעים ועיצובים גם רמות גימור.
חסרונות: יקרה, אמבטיה לא נוחה לדעתי לתפעול, צרה וחולקת גגון עם הטיולון. לטיולון אין מעקה.
אפשר להוסיף את סייבקס מיוס, אני אישית פחות אוהב אותה כי אין לה ידית טלסקופית והמושב עשוי מרשת שלדעתי זה משהו שיסבול מבלאי מהיר יותר מאשר מושב יצוק מפלסטיק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, המשך שאלה
הדר17/01/2019קובי, תודה על התשובה
מה דעתך על האויסטר 2? במחיר, די יקרה כמעט כמו הבוגבו,
אבל יותר גבוהה, והגלגלים יותר מסיביים.
יש לציין שאנחנו אמנם גרים בעיר, אבל המדרכות בה - לא משהו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/01/2019שלום הדר,
האוסיטר 2 אמנם יותר מרווחת לתינוק אבל יותר כבדה מהעגלות ציינתי וענקית בקיפול יחד עם טיולון. כמוכן לדעתי יכולת הניוד שלה לא יותר טובה משל הטייגר. לעומת הבי האויסטר תהיה יותר נוחה בדרך משובשת אך תלוי עד כמה כי הפערים לא גדולים ממש לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר
הדר17/01/2019לארמדיליו פילפ יש פגוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספורט ליין סיילו
אפרת17/01/2019איפה ניתן לראות ולקנות במרכז? אני רואה אותה רק בחנויות בצפון..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/01/2019שלום הדר,
לגבי הפליפ בדגמי הXT2 יש פגוש.
הסיילו די נפוצה, ראשית יש ברוב סניפי שילב וגם ברשת בייבי לאב.
אפשר לפנות ליבואן EGST ולברר היכן יש נק' קרובה לביתך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון שנשכב ל180 מעלות- יש דבר כזה?רעות16/01/2019
בתי בת שנה, וזה הזמן לעבור לטיולון פשוט (עד עכשיו היתה בטיולון המשולב עם הפנים למסיע... אבל כבר נהיה כבד גם כץעגלה כבדה וגם ילדה בת שנה..), אבל אני מחפשת טיולון כזה שנשכב כך שתוכל לישון בו על הבטן.
מבחינת מחיר אין הגבלה.
ממה שהבנתי, היויו נשכב רק ל140, הביבהm נשכב ל165 אם אני לא טועה, ו...לא מצאתי משהו שנשכב לגמרי.
יש טיולון כזה??
תודה רבה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/01/2019שלום רעות,
טיולון אינו כמו אמבטיה ולכן תמיד יהיה סוג של שיפוע.
היום בדקתי את סייבקס איזי S פלוס (יש לשים לב לא איזי S טוויסט). ולדעתי הטיולון שוכב בזווית שקרובה מאוד ל 180 מעלות. הייתי ממליץ לבדוק אותו. כמוכן בטיולונים הקלאסיים עם 2 ידיות כמו מקלארן טכנו זווית השכיבה כמעט ישרה 175 מעלות ואין בעיה להשכיב על הבטן (מניסיון). כן הייתי ממליץ להוסיף מזרן קומפי קוש לשפר את הנוחות. זה גם משפר את הזווית וסוגר את השקע שבין גב המושב לאזור הישבן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! באמת לאיזי s פלוס יש זווית של
רעות17/01/2019177 מעלות, לפי מה שכתוב באתר שלהם.
מצד שני, העגלה לא קלה במיוחד. לא קטנה, ולא מתקפלת באופן קומפקטי.
המקלרן- זה די בעייתי שהוא עם שתי ידיות- לא? זה מגביל בהיגוי... וגם יש לו מוט כזה של חיבור גלגלים אחורי, שהרגליים נתקעות בו....
האם יש לך רעיון לטיולון
עם ידית אחת,
עדיף שתהיה מתכווננת (בעלי גבוה),
קל (קומה שלישית בלי מעלית),
מתקפל קטן (רכב מיני),
ונשכב (כמעט) לגמרי..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכרגע אנחנו עם
רעות17/01/2019ABC Design סלסה 4, בעקבות המלצתך פה בפורום.
מהאמבטיה היינו מאד מרוצים, מהטיולון קצת פחות, באמת בגלל זווית השכיבה שלו- שלא קיימת...
המושב אמנם "נשכב" אחורה, אבל זווית הישיבה של 90 ומשהו מעלות- נשמרת גם בהזזה..
הבנתי שבדגמים החדשים הם שינו את זה..?
בכל מקרה, תודה על ההמלצה ההיא! שנה נהננו ממנה..
אם יש לך המלצה לטיולון המתאים לעכשיו- נשמח ממש.
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/01/2019שלום רעות,
אכן הסייבקס מעט כבדה אבל המלצתי בגלל יכולת הניוד המרשימה לדעתי והשכיבה.
יש הרבה טיולונים סביב ה 170-175 מעלות בשוק. ההמלצה שלי לגשת לחנויות ולראות (האמת היא ששכיבה ישרה זה דבר שאני פחות בודק בטיולונים, זאת מכיוון שפחות דורשים זאת).
בנוסף אין טיולון בסגנון בעל ידית מתכווננת לצערי ולכן גם את זה אתם צריכים לבדוק.
לגבי המלקארנים, הם יותר כבדים ודי במשקל של הסייבקס, אכן פחות נוח להתנייד עם יד אחת. דווקא עם הרגליים אין בעיה כי החלק שתיארת גבוהה, מה שכן הוא סוגר את כל הגישה לסל החפצים. בדגם הטכנו XT הידית מתארכת כך שהוא מעולה לגבוהים.
אפשר לבדוק טיולונים כמו: MOM טיק טק, איזי ווקר XS או סילבר קרוס ווינג שדומה מאוד. הזווית כפי שציינתי פחות מהסייבקס אך עדיין קרובה לשכיבה מלאה. כפי שציינתי לבדוק עם התינוק לפעמים הזווית הזו מספיקה.
לגבי הסלסה, כן כעת היצרן החליף את המושב לכזה עם שכיבה מלאה. לצערי הוא אסר את האופציה למכור אותו לבעלי דגמים קודמים, זאת בשל נושא בטיחות מכיוון שיש שוני בשלדים גם, חיבור של המושב לשלדה ישנה יפגע ביציבות העגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- S51 טלסקופית כן או לא?אופירה15/01/2019
היי קובי,
בהמשך לתשובות שענית כאן - האם אתה לא ממלית על הדגם החדש של הפג פרגוs51? אני שואלת מאחר ואני מתכננת לקנות מהם את דגפ הפופ אפ החדש, ואפשר לשדרג לגרסה של s51 הטלסקופית החדשה או s51 הישנה (עם הידית הרגילה). האמבטיה והטיוחו7 נשארים אותו הדבר (למעשה זה דגם הפופ אפ של 2016 שעליו אני מלבישה את הידית הזו). האם לא מומלץ השדרוג החדש?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/01/2019שלום אופירה,
ממה שראיתי בחנויות האמבטיה והטיולון שמתחברים על השלדה עם הידית הטלסקופית צרים מבעבר ולכן אני פחות ממליץ. אם אפשר לחבר את הטיולון והאמבטיה הישנים זה מעולה כי הם מרווחים יותר וידית טלסקופית עדיפה על הידית שהייתה קיימת עד היום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציקו נקסטפיט או כיסא בטיחות אחרדבורה15/01/2019
קובי צהריים טובים! אשמח לדעת האם כיסא בטיחות של ציקו יתאים לרכב שלנו (יונדאי גטס 2007) או שהיית ממליץ לנו על כיסא בטיחות אחר? אנחנו רוצים כיסא בטיחות מגיל לידה ולא סלקל, מעדיפים את בטיחות הילד במקסימום. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/01/2019שלום דבורה,
הכיסא יתאים, אין כל בעיה.
אני הייתי ממליץ יותר על ברייטקס מרתון לגטס מהסיבה שככל הזכור לי בגטס אין עוגני איזופיקס, אי לכך הברייטקס יהיה יותר קל להתקנה ועם פחות טעויות אנוש בהתקנה ולכן לדעתי עדיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דבורה16/01/2019האם ברייטקס מרתון מתאים גם כן מגיל לידה? והאם מומלץ באופן כללי לשים תינוק מגיל לידה בכיסא בטיחות במקום סלקל? מדובר על נסיעות מעטות מאוד ברכב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/01/2019שלום דבורה,
כן מתאים מלידה. לדעתי הזווית בצ'יקו נוחה יותר אך לא בפער משמעותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסאות בטיחות - שני ילדיםיונתן15/01/2019
הי,
מתכוננים לקראת לידה שניה עוד כשלושה חודשים. הגדול יהיה בן שנה ו8..
יש לנו סלקל סיטי גו של בייבי ג'וגר שמתחבר לעגלה, וכסא בטיחות קוסקו סנרה.
הסלקל נקנה ללא בסיס לרכב, שלפי מה שהבנו זה פרמטר משמעותי בבטיחות..
התקציב לא גבוה בכלל. עד 800 ש"ח גג, עם עדיפות לכמה שפחות..
מתכננים עוד ילדים בשנים הקרובות ככה שמעדיפים לחסוך גם רכישות עתידיות..
האופציות שחשבנו עליהן-
א. לקנות בסיס לסלקל (שעולה המון!)
ב. לקנות סלקל חדש+ בסיס - יש משהו בטיחותי וזול שמתחבר לעגלת בייבי ג'וגר?
ג. להשתמש בקוסקו סנרה לתינוק החדש ולגדול לקנות כיסא חדש - מה אתה ממליץ לגיל הזה?
ד. לקנות לתינוק החדש כיסא בטיחות מגיל לידה.
מציינת שיש לנו טויוטה קורולה 2003, ואנחנו רוצים לחבר את שני הכיסאות אחד ליד השני כך שיישאר מקום נוסף לשבת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/01/2019שלום יונתן,
א. אפשרי, אבל יש תוקף לסלקל ולכן אם כבר משקיעים אולי בהחלט שווה בכיסא בטיחות או סלקל אחר.
ב. אין משהו בתקציב שגם מתחבר לג'וגר וגם בטיחותי. כן יש את הקייפיט של צ'יקו + בסיס שנכנס לתקציב וברמת הבטיחות הכי גובהה שיש אך לא מתחבר לעגלה.
ג+ד. אפשר בתקציב לרכוש אוונפלו טריומף או גרקו סייז פור מי (שלדעתי עדיף אך רחב) אשר מתאימים מלידה. הם לא מושלמים כמו הסלקל מבחינת זווית והאפשרות להוציא מהרכב אך בטיחותיים. הסנרה לדעתי לא הכי נוח לניו בורן.
מבחינת הרכב יחד עם סנרה עם כל כיסא אני לא חושב שתהיה בעיית מקום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות ברכישת עגלת תאומיםלמעור15/01/2019
קובי שלום.
לאחר בדיקה מעמיקה בין היתר בפורום זה שהיה לי לעזר רב, וגם מבדיקה פיזית בחנויות אנו מתלבטים בין 3 אופציות.
1) קוקו ביבה. יתרונות - נוחות הניוד, מחיר נמוך יחסית ומשקל. חסרונות - איכות, מבחר צבעים, אין אמבטיות ולא דו כיוונית.
2) בייבי מונסטר איזי טווין. יתרונות - איכות, נוחות הניוד ואופציה לאמבטיות. חסרונות - משקל, מושבים צפופים ולא דו כיוונית.
3) בשלב הראשון סטרול אייר ולקוות שיגיע לארץ מונטיין באגי ננו דאו לשלב הטיולון, ואם לא רכישת 2 טיולוני יויו או דומיו. יתרונות - אופציה לאמבטיות, דו כיווני, מחיר (רק 1500 - אמור להגיע דגם חדש?). חסרונות - משקל, לא נוחה לניוד, קיפול ענק, מושבים צפופים.
אנו גרים בבית פרטי במושב, כך שרוחב, מעליות ומדרגות לא נכנסים לשיקולים. - עליות יש - לכן המשקל כן חשוב.
הלידה צפויה באפריל, כך שאמבטיות לא ממש קריטי.
נשמח לקבל את חוות דעתך בעניין. ככל שקיימות אופציות נוספות שאמורות להגיע לארץ עד אז, נשמח לשמוע גם על כך.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/01/2019שלום למעור,
לגבי מוצרים חדשים יש צפי אבל זה גבולי לכן לדעתי כרגע אין מה להרחיב.
אכן דו כיווניות בתאומים זה בעייתי בעגלות תאומים.
הסטרול אייר היא אכן אופציה טובה, יש לקחת בחשבון שהמושבים שלה מאוד מאוד צרים וכך גם האמבטיות. מלבד זה היא כבדה ורחבה ואלו חסרונות שפחות נוגעים לך ולכן לדעתי זו אופציה טובה בעיקר שאת מכוונת לרכוש טיולון כפול (גם כאן יש הרבה דברים בדרך מלבד המאונטיין באגי). העגלה די כושלת בישראל כי היא רחוקה מלענות לדרישות ההורים העירוניים בעיקר בשל הרוחב, המשקל וגודל הקיפול ולכן המחיר שלה צנח, אין צפי למשהו חדש מהיצרן הזה.
לדעתי כל שלושת האופציות טובות ציינת נכון מה היתרון והחיסרון של כל אחת מהן. ההחלטה צריכה להיות אילו חסרונות פחות מפריעים לכם.
אם לא איכפת לכם עגלת רכבת הייתי גם מכניס לשיקול את איי.בי.סי דיזיין זום. האמבטיה והטיולון שלה הם רחבים יותר גם מעגלת יחיד ממוצעת. המושבים פונים אלייך או לכיוון הנסיעה וגם יתרון משמעותי גם התינוקות יכולים להיות אחד כלפי השני.
הם גם לא יוכלו להציק אחד לשני כפי שקורה בעגלות סייד ביי סייד.
החיסרון הגדול שהיא לא נפוצה בהרבה חנויות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ועוד שאלה
לימור16/01/2019קובי שלום.
ראשית תודה על תשובתך המפורטת.
דווקא בדקנו את האי בי סי דיזיין זום, למרות שאנו מעדיפים עגלת סייד בי סייד ולא רכבת. פסלנו את האפשרות בעיקר בשל משקל העגלה שהינו בלתי סביר בעליל. במושב שלנו יש לא מעט עליות ולכן הפרמטר הזה כן חשוב.
לגבי הביבה (כרגע האופציה המועדפת), האם העגלה מגיעה מסין? אני מבינה שמדובר בסוג של חיקוי של valco snap duo האוסטרלית שלצערי לא ניתן להשיג בארץ.
אשמח בכל זאת לקבל פירוט לגבי סוגי טיולונים נוספים כדוגמת
Mountain Buggy nano duo שכתבת שבדרך להגיע לארץ.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/01/2019שלום לימור,
אכן ככל שהעגלה תהיה יותר נוחה לתינוק המשקל יעלה, בכל זאת יושבים עליה 2 טיולונים של יחיד.
ביבה היא לא חיקוי של ואלקו. הן מיוצרות באותו מפעל סיני. כשהיה יבואן סדיר של ואלקו בארץ ביבה לא יכלו לייבא מוצרים מקבילים של ואלקו (למעט מה שכבר ייבאו). הסנאפ החדשה של ולאקו יותר מתקדמת מהקוקו של ביבה אבל כרגע אין יבואן ואני לא באופק אחד כזה, בעיקר כי ואלקו כרגע לא מעוניינים להיכנס לארץ.
יש לבייבי מונסטרס טיולון כזה, כרגע החלו למכור את היחיד שלו בבייבי סטאר, לגבי התאומים אין צפי.
יש עוד כמה יצרנים שעשו טיולון כפול בסטייל של המאונטיין באגי + יצרנים סינים שאני מניח שיהיו יבואנים בארץ שייבאו עם הלוגו שלהם.
מה שכן אם ציינת מושב, יש לקחת בחשבון שהם יהיו פחות נוחים לניוד בדרכים משובשות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת עגלה משולבת: נוחה לתינוק, מתקפלת ביד אחת ובקלות, קלה יחסית, וקלה לכיבוס.הדסה14/01/2019
אין הגבלת מחיר..
אשמח מאוד להמלצה, תודה רבה!:)
מהבירור שעשיתי בייבי ג'וגר היה נראה כעונה לצרכים.
אשמח לשמוע אם יש משהו אחר, מומלץ יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/01/2019שלום הדסה,
אני פחות ממליץ על הג'וגר כי הטיולון שלה חד כיווני, לדעתי ולפי מחקרים רצוי שהתינוק יהיה מול ההורה גם בשלב הטיולון עד גיל שנה +, אי לכך אני פחות ממליץ עליה.
לדרישות שלך הייתי ממליץ לבדוק את בייבי בוס טייגר או ארמדילו פליפ של מאמאס אנד פאפאס, שתיהן בערך בעלות של הג'וגר עם טיולון דו כיווני, משקלים די זהים, נוחות קיפול די זהה אך אם מושבים טובים בהרבה, גם דו כיוונים, גם עם מדרך רגליים מתכוונן וגם עם תמיכה ארגונומית.
באותו סגנון אך בעלות גבוהה בהרבה יש גם את בוגבו בי 5.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות בטוח מיד שרהשרי13/01/2019
שלום
ביציאה מהבית חולים המליצו לי לקחת כסא בטיחות מיד שרה לחודשים הראשונים
קיבלתי כסא בטיחות מודולרי שכולל גם בוסטר.
האם הכסא שלהם מתאים ובטיחותי גם לגילאים גודלים (2-4)?
השאלה היא האם יש איזשהוא תקן מסוים שבודק שהכסא בטיחות אכן בטיחותי מספיק לשימוש
ואז אני יכולה לבקש לראות אותו ולדעת שאני לוקחת משהו טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/01/2019שלום שרי,
אני לא יודע מה מקבלים מיד שרה ולכן לא יכול לתת חוות דעת.
אם תבררי את שם היצרן של הכיסא והדגם אוכל לתת דעה.
לא נמכרים בישראל כיסאות ללא אישור בטיחותי כלשהו אך עדיין יש מושבים שלא הייתי ממליץ להושיב בהם תינוקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי עגלה ארמדילו פיליפיסמין13/01/2019
היי בוקר טוב ושבוע טוב,
היינו סגורים על סייבקס איריס, היא נראתה מאוד פרקטית ונוחה לשימוש, אחרי אכזבה גדולה עם העגלה לשני הגדולים, מאוד אהבתי שהטיולון דו כיווני ושניתן לחבר את הסלקל לעגלה בלי לטרטר את הילד בשביל חמש דקות של יציאה מהאוטו. קראתי תגובות וראיתי שאתה פחות ממליץ עליה..
התחלתי לחשוב על ארמדילו פיליפ, מה דעתך על העגלה? ואם אפשר לחבר סלקל, אם כן איזה?
כעיקרון אנחנו צריכים עגלה לתקופה לא ארוכה כי בהמשך נעבור לטיולון פשוט יותר. לא כבדה אך יציבה יחסית שלא תתפרק אחרי כמה חודשים. כמו שכבר כתבתי, חשוב שהסלקל יתחבר בקלות ושהטיולון יהיה דו כיווני.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/01/2019שלום יסמין,
דווקא לתקופת האמבטיה האייריס עדיפה. האמבטיה גדולה יותר עם מזרן מפנק יותר, אני פחות אוהב את הטיולון שלא נשכב לשכיבה מלאה.
לגבי סלקלים, אותם סלקלים שמתחברים לאייריס מתחברים לפליפ.
חשוב לציין שצריך לחבר קודם מתאמים ואז את הסלקל (לא סיפור מסובך).
הייתי גם ממליץ לבדוק את בייבי בוס טייגר שנוחה יותר לניוד משתיהן. יחסית מרווחת עם טיולון כמו בארמדילו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלות טיולון עם קיפול קטןעדי13/01/2019
האם יש הצדקה למחיר של היויו פלוס לעומת עגלות אחרות כמו
Looping Squizz
אני מחפשת עגלה טיולון נוחה להליכה. לישיבה לתינוק
אך קומפקטית
אשמח להמלצה מבחינת נוחות העגלה ונוחות לתינוק. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/01/2019שלום עדי,
לדעתי לא אבל עדיין בכל הקשור לנוחות ניוד וחוזק, מהסגנון הזה לדעתי היויו ברמה הכי גבוהה.
אופציה ברמה גבוהה לדעתי הוא סייבקס איזי S פלוס (יש לשים לב לא איזי S טוויסט). לדעתי מגיע עם גלגלים טובים משל היויו עם מדרך רגליים מתכוונן. הוא מאוד חדש ולכן כרגע איני יודע מחיר אך זה יהיה זול מהיויו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה . יש צפי מתי יגיע?
עדי15/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגם מידות בקיפול?
עדי15/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/01/2019שלום עדי,
כבר ראיתי שנמכר בחלק קטן מהחנויות פשוט לא ראיתי מחיר.
הקיפול יחסית קומפקטי אבל כן יש גלגלים גדולים ולכן הקיפול יהיה גדול יותר מיויו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה . ושאלה
עדי16/01/2019מצאתי באינטרנט מידות
L 29
W 45
H 59
לא מצליחה להבין מה הרוחב בקיפול כדי להחליט אם מתאים לבאגז ואם יש טעם לנסוע עד לחנויות שמוכרות ( מבירור מול סיבקס הבנתי שיש 3 בארץ כרגע - בבני ברק. בית שמש וראשון לציון
הרוחב הוא ה29?
הבנתי ממך שיויו הולכת להגיע בדגם חדש עם מדרך רגלים מתכונן .... איך יקראו לה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/01/2019שלום עדי,
W זה רוחב גלגלים ולכן הרוחב הוא 45.
L בדרך כלל זה האורך אבל לדעתי 29 מדבר על העובי של העגלה לאחר הקיפול
H אמור להיות גובה אבל לדעתי זה האורך כי 59 גובה זה לא הגיוני לי.
כרגע למיטב הבנתי לא עומד על הפרק.
גם מקלארן יצאו בטיולון חדש בסגנון שהבנתי שכבר בדרך לארץ ומחירו ינוע סביב ה- 2000 ש"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקלרן מול היויו?
עדי19/01/2019מה עדיף?
תשובה
קובי סופר20/01/2019שלום עדי,
מכיוון שעוד לא ראיתי את המקלארן החדש אלא רק בתמונות אני לא יכול להמליץ עליו. כמוכן יש יתרון ליויו אשר ותיקה מאוד בשוק בהשוואה למקלארן שגם כאשר מגיע מחברה סופר מובילה עדיין לא ניתן לדעתי כיצד יתפקד לאורך הזמן. בטח ובטח כשאר מקלארן נכנסים לנישה זרה עבורם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולון עצמאיסרינה13/01/2019
היי קובי
ראשית חשוב לי להבין האם יש הבדל בין עגלה משולבת עם טיולון לבין טיולון עצמאי?
לנו יש את העגלה אויסטר זירו, אבל בגלל שאני רוצה טיולון דו כיווני אני שוקלת לקנות בנפרד. עכשיו הבנתי שלא פשוט למצוא טיולונים דו כיווניים שנמכרים ללא אמבטיה. מה אתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/01/2019שלום סרינה,
בהחלט לא משימה פשוטה. הרוב נמכרים עם אמבטיה.
מאלו שאפשר למצוא אז הסולה של מאמאס אנד פאפאס מומלץ לדעתי. אפשר לרכוש גם בוגבו בי רק כטיולון אך מדובר בסיפור יקר מאוד (מכיוון שאפשר לרכוש עגלות עם אמבטיה במחיר מוזל יותר שלא נופלות מהבי).
אולי שווה לשקול מכירת העגלה שלכם ואז רכישת עגלה חדשה כי אז יהיו הרבה יותר אופציות ואת האמבטיה תוכלו לשמור לתינוק הבא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטרמפיסט לממבה פלוסאפרת11/01/2019
שלום,
יש לנו עגלת ממבה פלוס, איזה טרמפיסט מומלץ אם בכלל לחבר אליה כאשר האמבטיה מחוברת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/01/2019שלום אפרת,
אפשר לחבר את המקורי של ABC, לדעתי הכי מתאים וגם לא יקר.
יחד עם זאת חשוב לציין שאף טרמפיסט לא ממש נח עם אמבטיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרמפיסט ABC
אפרת14/01/2019תודה על המענה. איפה ניתן לראות/לרכוש באזור פ״ת ?
תשובה
קובי סופר15/01/2019שלום אפרת,
הכי קרוב זה בבני ברק או אור יהודה. כמוכן ניתן להגיע אלינו לגת רימון ולרכוש מאיתנו ישירות. אני לא יכול לפרסם כאן פרטי קשר ולכן ניתן לפנות דרך האתר של ABC DESIGN או דרך הפייסבוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלה (קריטריונים בפנים)אופירה10/01/2019
שלום קובי, ותודה רבה על השירות שאתה מעניק.
הייתי רוצה להתייעץ איתך על עגלה.
החשיבות הכי גבוהה היא הנוחות של התינוק מבחינתי - כלומר הייתי רוצה נוחות נסיעה, יציבות, שאפשר יהיה לעלות במספר מועט של מדרגות (יש לנו 3 מדרגות לבית) ונסיעה חלקה ונעימה. זאת מאחר ואני בונה על זה שהתינוק יאהב את הנסיעה בהמשך גם בטיולון.
עם זאת, מאחר ואני לא בחורה גדולה מאוד, לא אוכל להרשות לעצמי עגלה גדולה כמו ה ABC. אני כן מחפשת נוחות בקיפול אבל לא מחפשת שיהיה סופר קליל על חשבון התינוק - למשל שהעגלה תתקפל עם הטיולון.
כמובן יש צורך בטיולון דו"צ.
אין הגבלה כספית.
יש לנו מוצי שקיבלנו מחברים - ישנה מאוד. אהבתי בה את הגודל של האמבטיה והעליה במדרגות היתה מעולה.עם זאת, היא כל כך מאסיבית שהיינו צריכים לפרק את הגלגלים כדי להכניס אותה למאזדה 3 (מצד שני היא באמת כנראה דגם ישן). אני תוהה אם כדאי לקנות דגם חדש של המוצי?
האם לקנות פג פרגו עם שלדת S? זו היתה התכנית המקורית אבל ראיתי שאתה כותב שהיא לא מתניידת היטב.
אהבתי מאוד את הארמדילו מבחינת יציבות ונוחות - אבל האמבטיה נראית קטנטנה וגם אין לי מושג איך היא מבחינת ניוד.
בייבי בוס טייגר - נשמעת מושלמת. אך האם היא נוחה לתינוק?
תודה רבה על התשובה,
אופירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/01/2019שלום אופירה,
לגבי מוצי חדשה, לדעתי אופציה פחות עדיפה מכיוון שבמימדים היא דומה לABC והאמבטיה והטיולון צרים מהABC וגם מהדגם הישן שלהם. כמוכן היא כבדה יותר מהABC ולכן הייתי יותר ממליץ על ABC.
מכיוון שאת מחפשת קל וקומפקטי יותר דווקא הפג אופציה טובה, דווקא הניוד בה יחסית טוב. לא זוכר שכתבתי שהיא לא מתניידת טוב רק אם השוותי לעגלה אחרת כמו הABC וגם אז בדרכים עירוניות אין הבדל גדול רק ככל שהדרך תהיה יותר משובשת כי לפג אין קפיצים מספיק טובים לדעתי.
לדעתי הפג עדיפה בהרבה על הארמדילו. גם בגודל, גם בניוד אבל היא כבדה וגדולה יותר לכן תלוי מה רוצים.
נקודה נוספת לגבי פג, בדגמי 2019 נכנסה שילדה חדשה עם ידית טלסקופית, אני פחות ממליץ עליה. מצד אחד ידית טלסקופית עדיפה על הידית בשלדה שנמכרה עד היום (וממשיכה להימכר) אבל האמבטיה והטיולון צרים יותר ולכן אני פחות ממליץ.
הטייגר נבנתה כדי שיהיו מינימום פשרות בנוחות התינוק. היא מרווחת יותר מהארמדילו (אם כי לא בהרבה), נוחה לניוד כמו הבוק S, כלומר בעיר וקצת מעבר. לדעתי מהעגלות הקלות והקופמקטיות היא מקנה את הנוחות הכי טובה לתינוק בעיקר בכל הקשור לרוחב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג פרגו - S או 51?רוני10/01/2019
שלום רב,
החלטתי באמצע חופשת הלידה להחליף את העגלה. אחרי חיפוש ממושך ננעלתי על הפג פרגו (אני מחפשת את השילוב של עגלה שתהיה יציבה ונוחה לטיולים, לבין נוחות "התעסקות" עם העגלה בקיפול ובהכנסה לרכב). התלבטתי בין מוצי איבו, אינגליזינה טרילוגי והפרגו.
מאחר וברצוני לקנות יד שניה, לא מצאתי דגם שמוכרים שהוא גם S וגם 51. הייתי רוצה לשאול לדעתך, מה יותר חשוב ל"נוחות"? במי מהם לבחור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/01/2019שלום רוני,
לדרישות שלך הייתי ממליץ על הS כל היתרון הגדול שלה הוא יציבות ונוחות לטיולים! החיסרון: רוחב רחב יותר בגלגלים האחורים, לדעתי ב95% מהטיולים לא תרגישי בכך שום חיסרון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון Familidoo פמלידו מבית מאמס אנד פאפסרחל10/01/2019
שלום קובי,
אשמח לשמוע את חוות דעתך על טיולון זה.
אני מחפשת עגלת טיולון בתקציב של עד 500 ש"ח, תוכל לומר לי עוד המלצות?
תודה רבה,
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/01/2019שלום רחל,
חשוב לציין שאין קשר בין פמלידו למאמאס אנד פאפאס! מי שאמר לך זאת פשוט הטעה אותך! מדובר באותו יבואן אך לא באותו יצרן.
בסכום כזה מדובר באופציה טובה כי אין טיולונים טובים יותר בסכום הזה לדעתי.
כן הייתי ממליץ להתאמץ טיפה ולרכוש טיולון מאמ, מדובר בטיולון דומה אך עם מדרך רגליים מתכוונן וריפוד שנשלף לכביסה. ההפרש של כמאה חמישים ש"ח לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה קובי על המענה וההדגשות החשובות
רחל15/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)