מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- המלצה לסלקל בטיחותי לאוטויעל21/01/2019
היי,
אני מעוניינת לקנות סלקל שישמש את הסבים כשהם רוצים ליסוע עם התינוקת באוטו. אני כן רוצה שיהיה בטיחותי אבל לא מאוד יקר. על מה אתה ממליץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/01/2019שלום יעל,
הייתי ממליץ לשקול אופציה של רכישת כיסא כבר עתה שגם ככה הם יצטרכו בעתיד הקרוב. אפשר לרכוש קוסקו סנרה במחיר סביר שישרת עד גיל 4 בממוצע, עם משקיעים מעט יותר (בעיקר את הכסף שחסכתם בסלקל) אפשר לרכוש גרקו סייז פור מי או אוונפלו טריומף אשר, גם יותר נוחים מהסנרה וגם ישרתו ליותר זמן עד גיל 5-6 שנים.
הסלקל הכי זול וברמת בטיחות טובה הוא סייבקס אטון אבל זה ללא בסיס. חשוב להבין שקיים סיכוי גבוהה שהם יתקינו אותו לא נכון ברכב אז הוא לא שווה הרבה. לכן אני חושב שהאופציה של הכיסא נכונה יותר כי זו התקנה חד פעמית וניתן להעזר במתקין מורשה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל21/01/2019תודה רבה,
הבעיה עם כיסא שזה תופס מקום קבוע באוטו וכרגע זה בעייתי.
הסל קל אטון עולה כ1000 שקלים וזאת הוצאה מעט גדולה, אין כיסא סביר שהוא יותר זול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר21/01/2019שלום יעל,
בסלקלים כפי שציינתי זה בעייתי מכיוון שלדעתי צריך בסיס. הסלקל הכי טוב עם בסיס לדעתי הוא צ'יקו קייטפיט שגם מגרד את ה900 ש"ח אבל כולל בסיס במחירו. אם אין לחץ בעוד כעשרה ימים בפברואר זהו חודש בטיחות אז יהיו הנחות משמעותיות.
אם מוותרים על בסיס אז הסלקלים של ג'ואי ברמה יחסית גבוהה ובמחירים יחסית סבירים (כל עוד זה ללא הבסיס).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל26/01/2019תודה רבה,
האם התכוונת לצ'יקו קייפיט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/01/2019שלום יעל,
אכן כן! ערכתי את התשובה ותיקנתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי בוס טייגר - חסרונותלאה21/01/2019
שלום קובי
מה לדעתך החסרונות הקיימים בעגלה המשולבת של בייבי בוס טייגר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/01/2019שלום לאה,
ראשית החסרונות מתבטאים בדרך כלל בהשוואה למשהו אחר או בהשוואה לדרישות שלך מהמוצר, אז אוכל לתת חוות דעת היכן הוא מתאים והיכן לא.
באופן יבש לדעתי החיסרון המרכזי הוא בקיפול יחד עם הטיולון, הקיפול סופר קל, נח ומהיר ללא המעקה אבל כשרוצים לקפל יחד עם המעקה יש 2 אופציות: א. או להוציאו ולקפל בלעדיו ב. לפתוח צד אחד שלו ולסובב אותו כלפי פנים, פעולה שלוקחת 4-5 שניות וקצת מציקה.
לדעתי לא חיסרון קריטי אבל לא ניתן לחבר עליה סלקלים של סייבקס. מצד שני ג'ואי I-SIZE ומקסי קוזי שכן מתחברים לא נופלים מהסייבקס כך שזה לא חיסרון משמעותי לדעתי.
לגבי חסרונות נוספים זה יכול להיות גובה למרות שהיא ממוצעת בגובהה אך יש גבוהות ממנה, ביכולת הניוד בדרך קשה מאוד, ברוחב הטיולון והאמבטיה שהם ממוצעים אבל יש כאלו עגלות שהן XXL. מצד שני בגלל כל אלו היא קלה מעגלות שיש להן את היתרונות שבטייגר הן חסרונות והרבה יותר קופמקטית בקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לאה21/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארמדילו XT2 או אוקרומעיין20/01/2019
שלו קובי
אני מתלבטת בין שתי העגלות, חשוב לי שתהיה עגלה קלה שמתקפלת בקלות ונכנסת לתא מטען קטן . ועוד חשוב שתהיה גבוהה - האוקרו עונה על לי על קריטריון זה האם גם הארמדילו ?
כמו כן אבקש לדעת איזה סלקל מצוין ומצטיין בטיחותית אתה ממליץ שניתן לשלב עם דגמים אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/01/2019שלום מעיין,
שתיהן יחסית נמוכות. האוקרו רק במעט יותר גבוהה מהארמדילו אבל היא הרבה יותר כבדה ממנה ומעט יותר גדולה בקיפול ולכן, אני חושב שהארמדילו מתיאמה לדרישות שלך יותר. אני גם לא מוצא שום יתרון משמעותי באוקרו שמצדיק את פער המשקל הגבוהה וכנ"ל פער המחיר. האמבטיה והטיולון די זהים כאשר ההבדל העיקרי הוא בשלדה. האוקרו מאסיבית יותר עם גלגלים יותר גדולים אך הם לא נותנים שום ערך משמעותי לדעתי.
לגבי סלקלים: כל דגמי מקסי קוזי I-SIZE, ג'ואי I-SIZE או סייבקס אטון 5 מומלצים. הם גם בתקן החדש והמחמיר יותר וגם קיבלו דירוג בטיחותי גבוהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת טיולון מאסיבי ויפהמירב19/01/2019
ואם חייה אז עגלה משולבת...חשוב לי הנוחות של הילד בן 8 חודש שגבוהה שתהיה יפה יציבה וסל אחסון גדול...מתלבטת בין האוקרו של מאמס אנד פאפאס או דגמים נוספים שלהם....לבין בייבי גוגר ששמעתי שנח לתינוק ופחות התחברתי למראה....ועוד אפשרויות פג פרגו וכו...רציתי המלצתך בבחירה נכונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/01/2019שלום מירב,
האוקרו זו עגלה, לא הייתי ממליץ עליה כטיולון (טכנית גם איני ממליץ עליה כעגלה מגיל לידה). מדובר בעגלה כבדה מאוד.
דווקא לדעתי בייבי ג'וגר רחוקה מלהיות נוחה לתינוק אבל סופר נוחה להורה.
השאלה הגדולה מה מחפשים? טיולון דו כיווני (לדעתי רצוי עד גיל שנה שהתינוק יהיה מול ההורה) או טיולון חד כיווני כי אז יש הרבה אופציות שעונות לדרישות שלך.
טיולון שהוא חלק מעגלה? כך שבעתיד תוכלו להשתמש מלידה מקסימום ברכישת אמבטיה בנוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאונטיין באגי נאנו דואטאני19/01/2019
אמורה להגיע לישראל? מחפשת טיולון קליל לתאומים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/01/2019שלום,
איני יודע לומר זהו דגם ששווק יחסית מזמן בחו"ל ועדיין לא בארץ ולכן זה אומר שיש ככל הנראה סימני שאלה.
אפשר לפנות ליבואן דוורון ולברר מולם.
כרגע אין טיולון כפול דומה באופק אף על פי שמלא יצרנים עשו כאלו טיולונים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת בייבי בוס טייגר בירושליםשירה19/01/2019
היי,
אשמח לדעת איפה אפשר לראות את עגלת בייבי בוס טייגר בירושלים, ובאיזה צבעים יש אותה.
כמה שאלות לגביה -
1. מה גודל האמבטיה שלה ביחס לעגלות אחרות בשוק? (על הרבה עגלות שמעתי שבפועל אם התינוק קצת גדול, אחרי שלושה חודשים הוא כבר גדול מדי לאמבטיה...)
2. האם הקיפול שלה קומפקטי בכל אחד מהמצבים האפשריים של הטיולון
3. השוואה כללית בינה לבין סילבר קרוס וויפייר..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/01/2019שלום שירה,
בירושלים היא נמכרת ברהיטי אור. הם מוכרים רק את הגוון האפור. היא קיימת באפור, חול או כחול. מאמצע/סוף פברואר יכנסו צבעים חדשים כמו שחור מלא או שחור כוכבים לדוגמא.
1. האמבטיה יחסית מרווחת: 32 ס"מ יחסית לעגלות קומפקטיות מקבילות כמו בי 5 או ארמדילו פליפ יש לה את האמבטיה הכי מרווחת. לדעתי אין בעיה שתתאים עד גיל 6 חודשים. יחד עם זאת יש עגלות עם אמבטיות ברוחב 35-36 ס"מ אבל אז מדובר בעגלות גדולות מאוד. טכנית הטיולון מתאים מלידה כך שבכל שלב ניתן לעבור אליו וזה גם יתרון (ויתרון גדול בהשוואה לסילבר קרוס).
2. הקיפול סופר קומפקטי, לא משנה להיכן פונה הטיולון.
בדקנו גם במאזדה 5 עם כל המושבים פתוחים (אז זהו תא המטען הכי קטן שיש) והעגלה נכנסה כאשר בי 5 לדוגמא לא נכנסה.
3. האמבטיות יחסית זהות בגודל. הטיולון של הטייגר לדעתי עדיף כי יש לו שכיבה מלאה לעומת תנוחת עירסול בסילבר קרוס, זה אומר שיהיה ניתן לעבור לטיולון גם לפני גיל חצי שנה בעוד בסילבר קרוס רק מגיל חצי שנה ניתן לעבור.
הטייגר מתקפלת יותר קטן ולדעתי טיפה יותר נוחה בקיפול. לאחר הקיפול הבד מכונס כלפי פנים מה ששומר עליו נקי וסטרילי יותר בעוד שבסילבר הכל חשוף. נוחות הניוד של הטייגר עדיפה לדעתי. אם בוחרים בסילבר לדעתי הפיוניר עדיפה על הוויפייר בעיקר בגלל נוחות הניוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלות
שירה21/01/2019תודה רבה!
האם העגלה יציבה גם אם שמים עליה משקל? היא הרי יחסית קלה...
ומה כוללת האחריות על העגלה? מה קורה אם צריך חלקי חילוף וכדומה? איפה מוסרים לתיקון והאם מקבלים עגלה חלופית בינתיים..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/01/2019שלום שירה,
ברור שיש קשר לבין משקל קל ליציבות אבל עדיין מדובר בעגלה יציבה מאוד, מכוני התקנים בארץ ובעולם בודקים כל עגלה במבחן יציבות זהה יחד עם משקל של תינוק כאשר העגלה בזווית מסויימת. לכן אין ממה לחשוש אך כפי שאני מזהיר תמיד בכל עגלה, לא לתלות משקל כבד על הידית, בלי קשר לזה שזה פוגע ביציבות העגלה זה גם גורם לבלאי בעגלה. זה רלוונטי לכל העגלות ולא ספציפית לטייגר.
אחריות בכל חברה כוללת את כל החלקים הנעים בעגלה כלומר:
גלגלים, מנגננים, לחצנים וכו'. היא לא כוללת בדים, סל רשת וציפוי ידית או מעקה.
בגדול בכל נושא של שירות בדרך כלל המסירה היא או בחנות שממנה נרכשה העגלה ואז זה תלוי בחנות אם הם נותנים מוצר חלופי, כן אפשרי בתיאום לקבל חלופית מאצלנו בחנות שבה תמסרו את העגלה אך זה יאריך את זמן השירות והתיקון. אופציה נוספת לגשת ליבואן שבמקרה הזה הכתובת היא באזור פ"ת ובדרך כלל השירות במקום ואם לא אז מקבלים חלופית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילדה כסופה או שחורההדר18/01/2019
שלום קובי
מניסיונך, איזו שילדה כדאית? מבחינת שריטות קילופים וכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילדה כסופה או שחורה
הדר19/01/2019נשמח ממש לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/01/2019שלום הדר,
שריטות תמיד יהיו על השלדה היתרון בכסופה שפחות רואים זאת ולכן בנושא זה יש יתרון לכסופה. עוד נק' לא קריטית זה חום, שלדה שחורה מתחממת יותר משלדה כסופה אך ההבדלים ממש לא קיצוניים.
לטעמי שלדה שחורה יותר יפה ומי שיודע לשמור על מוצר לא אמור לראות שריטות לכן אני ממליץ ללכת לפי הטעם. אצלי יש עגלה ששירתה 3 שנים עם שלדה שחורה ללא שריטות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על עגלת סילבר קרוסלינה18/01/2019
היי,
אשמח לחוות דעת על עגלות סילבר קרוס,
בדגש על דגם פיוניר אקספדיישן לעומת דגם וייפר
( המחיר אינו מהווה שיקול...)
תשובה
קובי סופר18/01/2019שלום לינה,
הפיוניר לדעתי יותר מוצלחת מכיוון שהן חולקים אמבטיה וטיולון זהים. השלדה של הפיוניר נוחה יותר לניוד ולכן אני ממליץ עליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת סילבר קרוס
לינה18/01/2019בוקר טוב ותודה על המענה המהיר!
באופן כללי אני מבינה שאתה כן ממליץ על העגלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
מבין השתיים שציינת הפיוניר טובה יותר ולדעתי מדובר בעגלה טובה. יחד עם זאת לדעתי יש אלטרנטיבות טובות יותר באותו טווח המחיר. אני פחות אוהב את זה שבעגלות סילבר קרוס המושב לא מגיע לשכיבה מלאה ויש לו תנוחת עירסול והאמבטיות לא הכי מרווחות שיש. אני ממליץ יותר על עגלות עם שכיבה מלאה או לפחות במקרה ויש תנוחת עירסול אז שהאמבטיה תהיה ענקית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת סילבר קרוס
לינה18/01/2019היי קובי ושוב תודה על המענה הסופר מהיר...
האם תוכל לציין בבקשה אלטרנטיבות מומלצות? על מנת שנבדוק גם אותם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
דומות לפיוניר יש לדעתי את הסלסה של איי.בי.סי דיזיין שדי מזכירה בסגנון אך מציעה שכיבה מלאה בטיולון וגם גגונים גדולים יותר.
יש גם את פג בוק ואינגלזינה אפטיקה שטיפה בסגנון אחר אך יש בהן טיולון עם שכיבה מלאה. כולן מאוד מרווחות, מציעות יכולת ניוד מעולה (בעיקר הסלסה), קיפול סביר שנכנס בכל רכב ומשקל מעל הממוצע אך עדיין סביר ולא כבד במיוחד.
לינה18/01/2019
מה היא תנוחת ערסול? לא ממש מבינה את הכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/01/2019שלום לינה,
בעגלות תינוק משולבות אמבטיה וטיולון יש שני סוגי טיולונים:
1. טיולון שניתן להשכיב את המושב למצב שטוח או כמעט שטוח, בדרך כלל הזווית היא בין 165 ל 180 מעלות. בטיולונים אלו רק משענת הגב זזה לאחור כאשר משכיבים
2. טיולונים שכל המושב זז לאחור כשרוצים להשכיב, אז נוצרת תנוחת עירסול כאשר יש שקע בין הישבן לגב והרגליים כלפי מעלה. זה נראה משהו כמו זה פחות או יותר: -/____
לשכיבה ישרה יש יתרונות משלה כמו: אפשרות להשכיב על הבטן, מעבר מוקדם יותר לטיולון, אפשרות לישון בעגלה זמן ממושך יותר וכו'.
לתנוחת עירסול יש יתרון שזו תנוחה שמדמה זחילה על 4 ולכן מעודדת אותה, פחות מחלקים כלפי מטה כאשר יורדים מדרכה עם הגלגלים הקדמיים קודם והיא יוצרת זרימת דם טובה יותר.
אני יכול לומר שבעוד שעל תנוחה ישרה מעולם לא שמעתי תלונות על זווית העירסול אני מקבל אחוז קטן של תלונות שההורים היו מעדיפים אילו המושב היה נשכב למצב ישר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא לתינוק בן 9 חודשיםאורי17/01/2019
שלום וברכה.
הקטנה שלנו בסלקל סייבקס אטון 1..היא נכנסת בו עדיין בסדר גמור, אך רצינו לדעת עד איזה משקל, גובה הוא מיועד.
נשמח לדעת לגבי כיסא המשך מה מומלץ?
רוצים כיסא מגיל שנה בערך שישמש אותנו ככיסא המשך לסלקל וכשיגדל להעביר לבוסטר.
חשובה לנו מאוד הבטיחות אך נרצה שתהא אפשרות בהמשך להכניס במושב האחורי סלקל כיסא תינוק ובוסטר..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה.
אורי17/01/2019בנוסף עד איזה גיל ההמלצה לשים את התינוק עם פנים נגד כיוון הנסיעה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/01/2019שלום אורי,
לגבי הסלקל השמקל המקסימלי הוא 13 ק"ג אך בהחלט הגובה הוא זה שקובע ולא המשקל. למעשה ברגע שראש התינוק בולט מעבר לסלקל המוצר אינו בטיחותי. גיל שנה זה בהחלט הגיל להעביר לכיסא (לדעתי גם מוקדם יותר באזור ה- 10 חודשים).
ההמלצות שלי לכיסא הן צ'יקו נקסטפיט או ברייטקס מרתון.
שניהם ברמת בטיחות מעולה וניתנים להתקנה כנגד הכיוון.
ההמלצות נגד הכיוון הן עד גיל שנתיים, בשבדיה החוק לדוגמא הוא עד גיל 4 שנים וזו המדינה עם אחוז הפציעות או מקרי מוות הכי נמוכים בעולם בכל הנוגע לבטיחות ילדים ברכב!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה.
אורי20/01/2019תודה רבה על התגובה.
מבין ששני הכיסאות מתאימים מגיל לידה,בנוסף יש לכיסאות אפשרות לבוסטר ולכן גם עלותם גבוהה, ישנו כיסא שמאפשר חגירה נגד כיוון הנסיעה בטיחותי ומגיל שנה שעלותו זולה יותר?
שיגיע הזמן מעונינים לקנות בוסטר בנפרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/01/2019שלום אורי,
דווקא המושבים שציינתי לא הופכים לבוסטר, הם עד 30 ק"ג עם החגורות. כיסאות שהופכים לבוסטר מתאימים עד 45 ק"ג כאשר מוציאים את הרצועות במשקל 30 ק"ג או לפני.
אפשר גם לרכוש את אוונפלו טריומף או גרקו סייז פור מי אשר יותר זולים וברמת הבטיחות בעלת דירוג מקסימלי. שניהם מתאימים עד 30 ק"ג. עדיין בציון הכללי הנקסטפיט דורג הכי גבוהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למנשא לתינוקת בת חודשאורלי17/01/2019
היי קובי,
אשמח לקבל המלצה למנשא שיהיה אורטופדי ונוח לתינוקת בת חודש (שוקלת 3.8) שיוכל לשמש אותנו לאורך זמן. אין הגבלת תקציב.
בנוסף, אשמח לקבל המלצה על מחמם בקבוקים לחלב אם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/01/2019שלום אורלי,
לגבי מנשאים ההמלצות שלי הן לבייבי ביורן וואן או ארגו 360.
כמובן שאני ממליץ למדוד יחד עם תינוק, להתנסות כמה דק' ולראות מה נוח לכם ולתינוק.
לגבי מחמם בקבוקים של אבנט פליפס מצויינים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לשמוע יתרונות וחסרונות על עגלת Joolzנועה17/01/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

תשובה
קובי סופר18/01/2019שלום נועה,
ראשית לא ציינת דגם, יש ליצרן 3 דגמים.
שנית, העגלות לא משווקות בישראל, אין למותג יבואן בארץ. אם רוכשים בחו"ל תהיינה השלכות לגבי שירות אחריות ותיקונים מכיוון שאין מי שיתקן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת סלסה 4 abc designאדל17/01/2019
בס"ד בר"ה
היי קניתי בעקבות ההמלצה שלך את עגלת סלסה 4
רציתי לשאול איך מכבסים את הסל למטה כי יש שם קרטון באמצע ואני לא מוצאת פתח להוציא אותו וגם באופן כללי אם אפשר כללי כביסה של העגלה :-)
תשובה
קובי סופר18/01/2019שלום אדל,
לא נראה לי שבאף עגלה החלק הקשיח יוצא. לדעתי ניתן לכבס יחד איתו. ההמלצה שלי תמיד לנסות לשטוף ידנית כי מכונות כביסה די הורסות את בדי העגלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלה לתינוקת שלישיתרנת17/01/2019
היי קובי :) תודה מראש על עזרתך :)
תינוקת שלישית, כבר בת 3 חודשים, ואני ממש רוצה להחליף את הברטייקס שלנו שכבר בת 5 ומאוד דהויה.. ממש בא לי משהו עם הנוחות בקיפול ונסיעה יציבה של הברייטקס, אבל עם טיולון דו צדדי.. אני לא מצליחה למצוא בחנויות משהו שלא נמכר עם אמבטיה וכולל אמבטיה המחירים קופצים ל4000 ומעלה.. יש לך אולי המלצה על עגלה איכותית שתענה על הצורך? תודה רבה!! (אין לי בעיה לקחת עגלה עם אמבטיה ולהינות ממנה עוד חודשיים וזהו, אבל במחיר סביר..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/01/2019שלום רנת,
אפשר לבדוק את בייבי בוס טייגר שלדעתי נותנת קיפול קרוב מאוד לזה של ברייטקס, טיולון דו כיווני ואפילו ידית מתארכת. בנוחות הניוד היא אפילו עדיפה על הברייטקס לדעתי.
המחיר באזור ה- 3000 ש"ח וכולל אמבטיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר!!
רנת18/01/2019תודה על תשובתך! באיזה רשתות ניתן לראות ולרכוש אותה? אני גרה באשקלון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/01/2019שלום רנת,
דווקא באשקלון אין. יש באשדוד בחנות בשם שלבים ויש בנתיבות בחנות בשם צ'וצ'ונים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי עגלה משולבתאלונה17/01/2019
שלום קובי
אני מאוד מבולבלת מכל המבחר של העגלות
אשמח להכוונה לעגלה ראשונה משולבת
בגדול יש כמה דגמים שראיתי שיותר נראים לי אבל ממש לא יודעת מה לבחור מהם
1. ג'ואי כרום
2. אינגליזינה אפטיקה
3. פג פרגו בוק- למרות שלא כל כך הבנתי איזה דגם ראיתי בדיוק
4. סילבר קרוס וייפר
אשמח להמלצה על מי מהן
בגדול מה שחשוב זה הנוחות של הילד
הגודל קיפול והמשקל גם חשוב אבל גמישה בנושא
ועוד התלבטות שקיימת זה האם לקנות סל קל או שעדיף לרכוש
כבר כיסא בטיחות טוב מגיל 0
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/01/2019שלום אלונה,
מה- 4 לדעתי הפג והאניגלזינה נותנות את הנוחות הכי גבוהה לתינוק. גודל הקיפול די זהה בכל ה- 4. האינגלזינה היא הכבדה ביותר, אחריה הסילבר קרוס ואחריה הפג. הכרום הכי קלה מה- 4 אבל גם הכי בסיסית ולכן משקלה קל יותר לדעתי.
הייתי ממליץ להתמקד בפג או באינגלזינה מה- 4.
בפג הייתי ממליץ על הגרסאות הזולות ביותר גם משנתון קודם, ללכת על דגמים עם שלדת S או S51 עם הידית הרגילה ולא הטלסקופית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיסא בטיחות
אלונה19/01/2019תודה רבה על התשובה... רציתי להתעניין גם בקשר לכיסא בטיחות לרכב
האם כדאי לרכוש סל קל עם איזופיקס או שכבר לקנות כיסא בטיחות טוב מגיל 0
שוב תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/01/2019שלום אלונה,
זהו נטו שיקול שלכם.
היתרון בכיסא זהו חיסכון משמעותי ברכישת הסלקל.
היתרונות בסלקל, הזווית שלהם טיפה יותר נוחה לתינוק והאפשרות לנייד אותו מהרכב לעגלה או לבית יחד עם התינוק, תינוקות נוטים להירדם בנסיעות ולכן נח להגיע את מיטת התינוק עם הסלקל ואז להעביר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת מקלארן קווסט 2018טל16/01/2019
נשמח לשמוע חוות דעת על עגלת מקלארן קווסט 2018. האם היא מומלצת. ומה הייתרונות/החיסרונות שלה. תודה רבה
תשובה
קובי סופר18/01/2019שלום טל,
לדעתי המושב והגגון מוצלחים יותר מכל העגלות בסגנון של היויו.
מצד שני הטיולון פחות נוח לניוד ומצריך 2 ידיים לניוד (עם יד אחת יהיה מאוד קשה להתנייד). כמוכן הקיפול ארוך יותר מהטיולונים בסגנון של היויו.
אני יותר ממליץ על דגם הטכנו שלהם שלדעתי יותר נח לניוד וגם יותר מרווח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)