מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלה ראשונה עם כמה פרמטרים ספציפייםחן ל27/11/2018
ערב טוב,
אשמח לסדר בדברים היות ויש מבחר בלתי נגמר בעגלות.
הצרכים שלנו הם:
אמבטיה רחבה
עגלה גבוהה - שנינו גבוהים (גם הידית וגם המבנה עצמו)
שתהייה טובה לדרכי קיבוץ (גלגלים גדולים)
שהטיולון ישכב שכיבה מלאה ולא שכיבה עם 90 מעלות זוית
ושתהייה אפוציה לשים את הטיולון לשני הכיוונים.
חשוב לנו נוחות התינוק בעיקר ולא בהכרח הנוחות שלנו, גם מתכוונים להשתמש בכיסא בטיחות מגיל אפס ויש לנו סלקל למקרה ש... אז לא צריך עגלה משולבת עם סלקל אלא רק טיולון ואמבטיה.
תודה רבה על העזרה, גם מבחינה תקציבית עד סביב ה4000 שקל פלוס מינוס, זה נראה לי סביר.
למשל גם הסירקל וגם הסלסה הן אופציה,
שוב תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/11/2018שלום חן,
לדעתי הסלסה עונה בדיוק רב לכל הדרישות. הסירקל גם עונה אך בכל הקשור לניוד בדרך משובשת לסלסה יתרון גדול, כמוכן הידית בסלסה טלסקופית שזה לדעתי עדיף לגבוהים. עוד יתרון לסלסה על פני הרבה עגלות אחרות, אין לה סרן אחורי בין הגלגלים שהסרן זה דבר ממש לא נח לגבוהים.
אופציה נוספת לדעתי זה רק עגלות הרטן, כרגע הן לא מוצגות בהרבה חנויות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינגלזינה זיפי או גואי מיטרקס?רעות27/11/2018
אשמח לקבל את דעתך איזה משני הטיולים עדיף ומה דעתך על עגלת טאי טאי?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/11/2018שלום רעות,
הזיפי מאוד מיושנת לדעתי ולא נוחה בניוד, היתרון היחיד שלה הוא קיפול נוח וקומפקטי. המיטרקס נוחה יותר בניוד, בעלת סל חפצים גדול יותר, מושב מעט מרווח יותר ולכן לדעתי עדיפה.
לדעתי הטאיטאי מוצלח יותר מהג'ואי ומהאינגליזנה, בזכות משקל קל יותר ונוחות ניוד עדיפה. כמוכן בגמר הקיפול הבד שלו מכונס כלפי פנים מה ששומר עליו נקי וסטרילי יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא טוויגי סייף גארדמיטל27/11/2018
שלום וברכה
קיבלנו במתנה כיסא בטיחות טוויגי סייף גארד.
הילדה בת שנה, האם הכיסא הזה נחשב לבטיחותי למרות שהוא זול?
התייעצתי איתך בנוגע ךכיסא בטיחות והמלצת על צ׳יקו נקסטפיט. האם כדאי בכל זאת
לקנות אותו ואולי את טוויגי לשים באוטו של ההורים שאוספים אותה לפעמים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/11/2018שלום מיטל,
מדובר במושב סיני, אין ביקורות או מבחנים פומביים לגביהם ולכן אני מסיק מכך שהרמה לא מהגבוהות שיש. גם ככיסא שני איני ממליץ עליו. הייתי ממליץ להחליפו לקוסקו סנרה אשר גם אינו יקר והתוספת לא תהיה משמעותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות צ'יקו vs ברייטקסאור26/11/2018
היי,
אני מתלבט בין שני דגמים אחד צ'יקו נקסטפיט והשני ברייטקס (מרתון או בולווארד בטכנולוגיית CT).
ההתלבטות המרכזית שלי נובעת מהעובדה שאת הצ'יקו מעגנים עם איזופיקס וכך בעצם הוא שמיש עד שהילד במשקל 18 קילו. הבנתי שלאחר מכן יש צורך להדק את החגורות בצורה מסורבלת שגורמת להרבה שגיאות ובעצם אם הכיסא לא חגור טוב אז רמת הבטיחות הגבוהה שווה כקליפת השום.
בנוגע לברייטקס (שני הדגמים שציינתי) רציתי לדעת האם יש לו תקן של I SIZE (לצ'יקו יש אגב?) והאם הוא עומד בתקני הבטיחות ברמה הגבוהה ביותר. אני נוטה אליו ובגלל הפתרון של CT שלא צריך לזכור לשנות את ההתקנה של הכיסא.
מה אתה אומר ומה בעצם ההבדלים במרכזיים בין הדגמים הללו מעבר למה שכבר ביררתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/11/2018שלום אור,
ISIZE הוא תקן אירופאי ולכן מושבים אמריקאים לא עומדים בו. הוא בעצם בודק מושבים שבהם ניתן לחגור את התינוק כנגד כיוון הנסיעה מעבר לגיל שנה מה שהאמרקאים בנויים אליו.
לגבי החגירה, חשוב לקחת בחשבון מספר דברים:
א. 18 ק"ג זהו גיל מאוד מבוגר וברוב המקרים עוברים לבוסטר והמושב עובר לאח הנוסף
ב. הצ'יקו לא נוראי בחגירה עם חגורה, נכון הברייטקס הרבה יותר קל להתקנה אבל עדיין אפשר להסתדר עם הצ'יקו ללא טעויות.
ג. ישנם מתקינים מורשים שיכולים להתקין עבורכם, הם נמצאים ברוב החנויות ואם תרכשו בחנות עם מתקין כזה תוכלו בכל עת להגיע ולקבל את ההתקנה ללא עלות. כמוכן כיסאות בטיחות קבועים ברכב ולא יוצאים ממנו רק לעיתים רחוקות מאוד אם בכלל. לכן אם התקין לכם מתקין מורשה עם חגורה אפשר לנסוע בלב שקט.
סה"כ 2 הבחירות טובות ברייטקס או צ'יקו אך לא צריך לחשוב לפחד או לחשוש מהצ'יקו עם חגורה. אם המחשבה היא להוציא כל יום את המושב מהרכב אז ברור שההמלצה היא לברייטקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
אור27/11/2018בגדול אין כוונה להזיז בכלל את הכיסא אבל קראתי מחקרים שבוסטרים פחות בטיחותיים מכיסא בטיחות עם חמש נקודות עגינה ולכן כל עוד הילד לא מסרב להמשיך אותו להושיב ברכב.
הפחד שלי זה בעיקר להמשיך להשתמש במושב ולשכוח לשנות את שיטת החגורה (מאיזופיקס לחגורת הרכב עצמה).
בכל מקרה, מבחינת מבחני הריסוק מה עדייף ברייטקס בולווארד או צ'יקו נקסטפיט? (תקציב ממש לא חשוב) בדגש על מבחני ריסוק. אני ממש לא מצליח להחליט לגבי הכיסא האולטימטיבי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/11/2018שלום אור,
לגבי בוסטר, זה נכון אך לא מדויק, יש בוסטרים עם רצועות, כפי שציינתי בהמון מקרים נוספים אחים למשפחה והכיסא עובר אליהם, לכן במקרים אלו עדיף בוסטר עם רצועות, גם זול יותר וגם תופס פחות מקום ברכב, בטיחותית בדגמים המובילים אין הבדל מול כיסאות בטיחות מובילים.
הצ'יקו קיבל דירוג מעט יותר גובהה מברייטקס. כפי שציינתי שניהם אולטימטיביים כך שלא משנה מהי הבחירה זו תהיה בחירה טובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דירוג של כיסאות בטיחותיוגב26/11/2018
שלום וברכה,
אני קורא הרבה על "מבחני ריסוק" שעושים לכיסאות בטיחות ושהכיסא הכי מומלץ הוא נקסטפיט. רציתי לדעת היכן אני יכול למצוא את תוצאות המבחנים האלה ולעיין בהן בעצמי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/11/2018שלום יוגב,
יש כמה מקורות, למושבים אמריקאים המקור הכי טוב נקרא קונסיומר ריפורטס, זהו אתר השוואתי שיש לעשות אליו מנוי בכדי להחשף לתוצאות המבחנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון מקלארן או צ׳יקורעות26/11/2018
קובי שלום.
כרגע יש לנו טיולון מקלארן טכנו xt עם גגון מוארך. קנינו ביד 2 ולאחרונה הוא כבר מתחיל לקרטע (הקיפול, הורדת המושב, המעצור, ההיגוי..)
מחפשים טיולון חדש לבת שנה+3.
אהבנו מאוד במקלארן את העובדה שהיא עולה יורדת מדרגות בקלות וביציבות (מבחינת המרחק בין גלגלים וגודלם), וגם את הגימיקים המצורפים אליה (הגגון, מקטין רשת ברגליים..)
מצד שני היא יקרה!
מה אתה אומר על רמת הטיולון, והאם יש הבדלים משמעותיים בינו לבין הלייטוואי?
אם אתה ממליץ על טיולון אחר נשמח לשמוע
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/11/2018שלום רעות,
יש הבדלים בנוחות הניוד, בגגון ורוחב המושב. אני חושב שיהיה קשה לעבור ממקלארן לצ'יקו למרות שאני מאוד אוהב את הצ'יקו והתמורה המועלה שלה למחירה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. עוד שאלה
רעות27/11/2018החלטנו ללכת בסוף על טיולון קטן מהסוג הקומפקטי ולא מטריה (בעקבות חוסר מקום ברכב ועוד שיקולים).
אשמח להמלצות על טיולון שלא יתפרק אחרי זמן קצר אבל עם זאת במחיר סביר (איזור ה600 ש"ח)
אנחנו גרים במקום עם הרבה מדרגות וללא מעלית
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
לדעתי בתקציב הזה טיולון מאמ נותן את המקסימום. איכות גבוהה, נוח לניוד, גגון גדול, מעקה, קיפול נוח, מדרך רגליים מתכוונן, יש הרבה טיולונים שעולים כמעט כפול ממנו אשר לא נותנים את מה שהוא נותן, לכן לדעתי הוא המומלץ ביותר בתקציב של 600 ש"ח ובכלל עד 800 ש"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמ או קאפרי
רעות27/11/2018המאמ נראית ממש נחמדה אם כי קצת קלילה מידי.
ראינו גם את טיולון קאפרי החדש של גו בייבי.
מה אתה אומר עליו? מבחינה חיצונית היה נראה יותר עמיד ועם גגון יותר מצל.
אהבתי גם שהפגוש לא בין הרגליים כמו במאמ אבל זה לא שיקול משמעותי מבחינתי.
ראיתי בפורום שאתה לא ממש ממליץ עליו (לפחות לא על הדגם הקודם בעל שתי הידיות). אשמח לשמוע מדוע.
ותודה רבה על המענה המקצועי והמהיר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
לדעתי הוא פחות נוח בניוד ומסורבל מאוד בקיפול, עם הידית השלמה הנוחות ניוד מעט משתפרת אך עדיין אני פחות ממליץ עליו.
ממליץ להושיב את התינוק בכל טיולון לפני רכישה, לראות היכן נוח לו, לטייל איתו בחנות ומחוצה, לעלות ולרדת מדרכה, כך לראות מה נוח יותר בניוד. לאחר מכן להתנסות בקיפול והתפעול ובכך לקבל החלטה מה נכון ומתאים לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי רכישת עגלהעפרה25/11/2018
שלום,
בן זוגי מאוד גבוה, (1.90)
אנחנו גרים בתל אביב, לא צריכים מעלית.
נשמח להמלצה לעגלה.
שתהיה טובה להתניידות בעיר ומתקפלת בקלות,
וכמו כן שתתאים לגובה,
כלומר שמושב התינוק יחסית גבוהה.
זו ילדה ראשונה ואנחנו בלי נסיון בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/11/2018שלום עפרה,
ראשית יש לקחת בחשבון שעגלות גבוהות הן גם גדולות מהממוצע.
לדעתי עגלת הסלסה של איי.בי.סי דיזיין עונה בצורה מעולה לרוב הדרישות שלך. היא גבוהה גם האמבטיה, גם הטיולון, גם ידית האחיזה וגם אין לה סרן ברקס אחורי שהורים גבוהים נתקלים בו עם רגליהם כל הזמן. כך שהיא תוכננה במיוחד להורים גבוהים. כמוכן היא סופר מרווחת מתוך מחשבה שאם ההורים גבוהים והתינוק יקבל גנים זהים לא יהיה לו צפוף ולא נח.
הקיפול מאוד נוח ויחסית קומפקטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי קובי צריכה עזרתךרעות25/11/2018
אשמח לשמוע ממך על המלצה על איולון עם זוית טובה לגב התינוק...קניתי טיולון של גוגר בייבי סיטי ציני ואני לא מרוצה . התינוק כאילו נשפך למטה ונראה שלא בריא לגב מבחינה אורתפודית...מחפשת טיולון שהכי בריא לגבו של התינוק..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/11/2018שלום רעות,
רוב הטיולונים בנויים כמו הבייבי ג'וגר, גב עם שרוך. לדעתי טיולונים עם מנגנון מכני הרבה יותר יעילים אך לא נפוצים.
אפשר לבדוק את וייפר של ספורט ליין, דגמי מקלארן השונים כאשר הטכנו XT הוא הממולץ מבינהם. אופציה זולה אך טובה צ'יקו לייטוואי.
חשוב לציין שלא לכולם יש מעקה (למקלארן אין כלל) ויכול להיות שזה יכול להוות בעיה, לכן מומלץ טרם הרכישה להושיב את התינוק ולבדוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן לעגלת פג פרגושירן כהן25/11/2018
קובי שלום,
רכשתי עגלת פג פרגו, וראיתי שאתה ממליץ לנוסיף לאמבטיה גם מזרון לעגלה,
מבחינת מזרונים אוניברסליים שבדקתי בחנות יש כל מיני סוגים (ויסקו/ ספוג וכו)
אשמח לדעת מה לדעתך עדיף ומה ההבדל בינהם שיהיה הכי בריא ושתיהיה אפשרות להניח על הבטן בלי שיהיה שקוע ורך מידי
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/11/2018שלום שירן,
המזרן הבסיסי עם ספוג וכיסוי רשת מספיק ועושה את העבודה. ויסקו רך מידי ועלול לסכן תינוקות, מומלץ מאוד לטיולון אך לא לאמבטיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן מומלץ למיטת תינוקאסתר24/11/2018
היי קובי
איזה מבין המזרנים המומלץ ביותר של קינג קויל ללא התחשבות במחיר לתינוק מגיל 4 חודשים ומעלה
1. בייבי גארד אימגיין 360
2. גליליאו אייספייס
3. GREENLAND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/11/2018שלום אסתר,
לדעתי האימג'ן הוא המזרן הטוב ביותר מה-3 ואחד מהמומלצים שלי באופן כללי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לעגלה לילדה ראשונהמיכל24/11/2018
שלום,
רציתי להתייעץ לגבי עגלה לילדה ראשונה שצפויה להיוולד בפברואר.
מספר נקודות חשובות:
- בטיחותית, נוחה ויציבה.
-חייבת להיות קלה יחסית ומתקפלת בקלות כיוון שיש לי פריצות דיסק ואני לא אסתדר עם עגלה כבדה.
-מתאימה לגבוהים (אני 1.74 ובעלי 1.87).
- רצוי טיולון דו כיווני, סל רחב יחסית ובד נושם.
בנוסף, במידה ולעגלה יש אפשרות חיבור למתאמים של ברייטקס, יש לנו אפשרות לקבל אמבטיה וסלקל ולכן זאת אפשרות טובה, בעיקר כי התקציב לא מאד גבוה (מתכווננים לעגלות באזור ה-2000 ש"ח, ללא סל-קל)
אפשרויות שחשבנו עליהם ונשמח לדעתך לגביהם:
Abc ראבנה 4
ג'ואי כרום
בייבי ג'וגר סיטי מיני 4/תור + מתאם לברייטקס (נוטה לפבול בגלל אי התאמה לסעיף האחרון)
טאי טאי ביבה
סיילו ספורטליין
כמובן שנשמח גם לשמוע הצעות נוספות,
תשובה
קובי סופר24/11/2018שלום מיכל,
ראשית יש לזכור שאין מושלם, תמיד יהיה חיסרון כזה או אחר ודבר יבוא על חשבון דבר אחר. שנית אין עגלות עם בד נושם, בגלל התקנים רוב העגלות עשויות מפוליאסטר ולכן הן לא נעימות (גם אם מרגישות כך). לשם כך יש מזרנים לטיולונים מבד כותנה, בחלק מהאמבטיות יש מזרן נושם.
ראבנה: הכי כבדה, יחד עם טיולון מעל ל- 11 ק"ג. יחסית גבוהה, נוחה מאוד בניוד ובתפעול. המשקל עבורך לדעתי הוא החיסרון המרכזי.
כרום: נוחות ניוד סבירה, גובה סביר, סל גדול. משקל גם באזור ה- 11 ק"ג יחד עם טיולון.
אם המשקל מסתדר לכם אז לדעתי הראבנה עדיפה מהשניים, גם בזכות מזרן נושם באמבטיה, בדים מסנני קרינה וגגונים גדולים יותר ואמבטיה וטיולון מרווחים יותר.
טאיטאי, לדעתי פחות מומלצת בגלל טיולון חד כיווני, איני ממליץ על עגלות בעלות טיולון חד כיווני. לדעתי ולפי מחקרים רצוי שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה+
סיילו: עונה לרוב הדרישות, קלה, קיפול נוח וקטן, נוחות ניוד סבירה וטיולון דו כיווני. לדעתי הטיולון לא מוצלח מכיוון שאין לו ישיבה של 90 מעלות וגם השכיבה לא הכי שטוחה, זאת מכיוון שהתמיכה הקשיחה שלו מפרספקט בתוך הגב.
בסגנון של הסיילו הייתי ממליץ לבדוק את בייבי בוס טייגר, המשקל די זהה אך הטייגר נוחה יותר לניוד ומגיעה עם מזרן נושם באמבטיה (שאין בסיילו) והטיולון מגיע לזוויות ישיבה ושכיבה די מלאות. המושב עשוי מפלסטיק יצוק מה שלדעתי
מספק תמיכה טובה יותר. שוקלת 8.7 ק"ג כך שהמשקל בהחלט מעולה, לא הכי גובהה אך סבירה בגובה האמבטיה וטיולון, הידית מגיע לגובה גבוהה כך שהיא בסדר לגבוהים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מיכל25/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צריך לעבור לטיולוןחנה24/11/2018
הי קובי.
יש לנו אינגלזינה טרילוגי,
הבת של בת חצי שנה וקטנטונת בגודל- האמבטיה עוד מצויינת ונוחה מבחינת הגודל ולא צפופה.
(היא מצליחה להתהפך בטן-גב ולהיפך, בפנים)
אני מתלבטת אם בכל זאת כדאי להעביר לטיולון כדי שתוכל לראות קצת יותר, (לפעמים אני מרימה קצת את המושב של האמבטיה, או שמה אותה על הבטן לכיווני- ואז היא מסתכלת בסקרנות...)
אבל קראתי אצלך שעדיף כמה שיותר למשוך באמבטיה..
אני נוטה לזה גם כי חורף וקר, ונראה לי שיותר נעים באמבטיה (וגם יש את הכיסוי רגליים האטום לאמבטיה, שלא קיים בטיולון בארץ)
רציתי לבקש ממך להסביר, מתי בכ"ז להעביר, כשהתינוקת תתחיל להתיישב עצמאית?
או שעדיף כבר להעביר בקרוב כדי שתצליח לראות מה קורה מסביב?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/11/2018שלום חנה,
אכן אני חושב שהאמבטיה מצויינת לחורף ומעולה להתפתחות התינוק, חיזוק חגורת כתפיים וצוואר והכנה לזחילת גחון. יחד עם זאת יש להיזהר, כאשר הם מתגלגלים יש סגנה שהרגליים יעלו מעל לחלק העליון של האמבטיה ומשם יש סכנת נפילה. בדרך כלל הממלצה של היצרנים זה מרגע שהם מתהפכים לעבור לטיולון.
אצלי אישית משכתי עם האמבטיה עד גיל 7 חודשים אך חשוב לפקוח עין ולהיזהר מהתגלגלות.
טכנית נכון כבר כעת לעבור לטיולון וגם אפשר למשוך עוד טיפה עם האמבטיה ולכן זה כבר שיקול שלך מתי להעביר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות משולב בוסטראלונה ברמבה24/11/2018
הי קובי,
הבן שלי בן שנתיים, עד כה נוסע בכסא בטיחות צ׳יקו נקסטפיט.
לאחרונה הצטרפה אלינו תינוקות למשפחה, אשר עתידה לנסוע בכסא זה. לכן אני מחפשת לבן שלי כסא חדש, שיהיה גם כסא בטיחות וגם בוסטר בהמשך. חשוב שיהיה נוח להורה ולילד וכמובן בטיחותי. אדגיש כי הבן שלי יחסית קטן ונמוך.
1. אשמח לדעת על מה אתה ממליץ שישמש אותנו לצרכים הנ״ל.
2. כמו כן אשמח לחוות דעתך על כסא גרקו נאוטילוס עלית 80 (לי הוא נראה ממש גדול....)
3. אשמח גם להמלצה לכסא בטיחות עם בוסטר במחיר נמוך לרכב שני או הורים שבהם הנסיעות הן מועטות וזניחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/11/2018שלום אלונה,
ההמלצה שלי היא גרקו נאוטילוס (אם מוצאים ארגוס אז הוא עדיף).
מעט רחב אך מספק בטיחות מעולה, נוח לילד ועדיין צר מכיסא בטיחות.
המלצה לאופציה זולה זה אוונפלו מאסטרו שגם ברמת בטיחות טובה ובמחירים סבירים.
ממליץ לנצל את ימי המבצעים כי יש מחירים טובים בימים אלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכסא בטיחות בוסטר - ציקו מיי פיט
אלונה ברמבה01/12/2018הי קובי
מה דעתך על הכסא בטיחות ובוסטר של ציקו מיי פיט
ואיך הוא ביחס לגרקו נאוטילוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/12/2018שלום אלונה,
כרגע אין מבחן פומבי לגבי הצ'יקו ולכן אני ממליץ יותר על הנאוטליוס הותיק והטוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צ'יקו מינימו או ספורטליין וייפר?מיכל24/11/2018
בן 3 חודשים ומתחיל להיות לו צפוף באמבטיה. כרגע משתמשים באינגלזינה זיפי ישנה שקנינו ביד שניה, אבל היא לא נוחה לנסיעה וכבדה לנו. היינו רוצים לעבור לטיולון קל ומתלבטים בין שתי העגלות שציינו מעלה. המחיר שלהן יחסית זהה.
הדרישות:
שכיבה מלאה עד כמה שניתן (שיהיה אפשר להשכיב על הבטן)
משקל קל וקיפול קטן יחסית
עבירות טובה (נוחה לנסיעה)
אשמח לחוות דעתך. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
ראשית לדעתי שתיהן וגם הזיפי סובלים מחיסרון גדול אחד, הטיולון חד כיווני, לדעתי ולפי מחקרים חשוב שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה +.
לדעתי הוויפר נוחה יותר בניוד ועם הצללה טובה יותר, שאר הדברים הם די זהים ולכן ההמלצה שלי היא לוייפר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! שאלת המשך
מיכל24/11/2018אולי אני טועה, אבל לא הצלחתי למצוא טיולון דו כיווני שיתאים לגיל הזה (שכיבה מלאה וכו') בטווח מחירים דומה ובמשקל סביר. אם אתה מכיר משהו אחר, אשמח לדעת 🙂
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
אינך טועה, אין טיולונים כאלו, רק כחלק מעגלה, לעיתים ניתן לרכוש רק את הטיולון אבל המחיר גבוהה בהרבה מהמחירים של הצ'יקו או הוייפר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש דגם כזה שנמכר בחו"ל?
מיכל24/11/2018לו הייתה לי אפשרות לקנות טיולון בארה"ב או באירופה, יש אולי דגם שמתאים לדרישות, דו כיווני ובתקציב מתאים ונמכר שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר25/11/2018שלום מיכל,
אני פחות מתמצא בעלויות בחו"ל. בארה"ב יש עגלה/טיולון של ארגו עם ידית עוברת ואז אפשר שהתינוק יהיה מולך.
שאר האופציות הן עגלות ללא אמבטיה כמו סולה 2, בוגבו בי, ארמדילו פליפ XT2. אני לא יודע אם משהו מכולן בתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת עגלת תאומים צרהאוריה מנחם24/11/2018
היי, אשמח להמלצה לעגלת תאומים צרה שתוכל לעבור בדלת סטנדרטית. אנחנו גרים בקומה 3 ללא מעלית..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/11/2018שלום אוריה,
לדעתי העגלה הכי מומלצת היא בייבי מונסטרס, בעיקר בשל רוחבה 65 ס"מ שנחשב לאחד הצרים ביותר שיש. היא נוחה מאוד בניוד, בתפעול, משקלה סביר, אפשר לחבר אמבטיות ולכן אני חושב שכעגלה של תינוק ליד תינוק היא המוצלחת ביותר.
אם אין בעיית אורך אז אפשר לבדוק גם עגלות רכבת כמו איי.בי.סי דיזיין זום שרוחבה 60 ס"צ אבל אורכה נע בין 110 ל 121 ס"מ בניגוד לעגלות כמו בייבי מנוסטרס שהארוך הוא כ- 90 ס"מ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)