מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלה - שק שינה לעגלה ומזרון עגלהתמר19/11/2018
אני צריכה ללדת עוד כחודש
מתלבטת בין הבי 5 לביבי בוס החדשה .
ראיתי את מה שרשמת על העגלה לפני מספר שרשורים ...
אהבתי שהאמבטיה ביציקה אחת מה שיכול לעזור בקור הירושלמי . וגם שרשום שהיא קצת יותר גבוהה מהבי 5
איך המזרון של האמבטיה בביבי בוס ? אהבתי את המזרונים של קומפי קוש . האם אפשר להשתמש בהם באמבטיה ? ואחר כך להעביר אותם לטיולון ? או שבאמבטיה עדיף להשאר עם המזרון המקורי
יש לך המלצה על שק שינה טוב שמתחבר לעגלה ומגן מקור ורוח - רב הזמן התינוקת תהיה באמבטיה אבל אני כן אצרך לפעמים להשתמש בטיולון ... מבחינת נוחות קיפול שמתקפל ביחידה אחת ולא צריך לפרק את האמבטיה .
אגב - איפה אפשר לראות אות העגלה באזור ירושלים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/11/2018שלום תמר,
אכן האמבטיה + הטיולון גבוהים יותר, המזרן מאוד זהה לשל הבי, יחסית עבה עם רשת איוורור בחלק העליון.
לגבי קומפי קוש, היצרן מציין שהמוצר מתאים מגיל 6 חודשים אך אני מכיר הרבה ששמים אותו באמבטיה, זה לשיקולך וחשוב להיזהר מכיוון שהוא עבה מדי לשנת לילה/צהריים בעגלה ללא השגחה.
לגבי שקי שינה, בחול יש מעולים, אני אישית מפחד להביא לארץ כי באמת רק בירושלים ואולי צפת יהיה להם ביקוש. כל הקיימים בעיקר של מיננה שהוא פופלארי וטוב לדעתי פחות מחממים כמו אלו שנמכרים בחול, אם יש אפשרות להזמין אונליין אז ההמלצה שלי היא לשקי שינה של חברה בשם אלודי דיטיילס / elodie details ניתן להזמינו מEBAY הוא לא זול אבל האיכות ברמה אחרת מכל מה שאני מכיר.
יש לנו בעיית הפצה כרגע (יותר מדי הזמנות) ולכן מתעכבת ההפצה לירושלים. אני ממליץ לבדוק מולי בפייסבוק של בייבי בוס ואוכל לעזור כך שתראו אותה בהקדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
תמר19/11/2018אבדוק לגבי השקי שינה שרשמת...
ואני אתכם בקשר לגבי העגלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואהיה אתכם בקשר
תמר19/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר19/11/2018בשמחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בייבי בוגר סיטי תו לוקס לעומת בייבי בוס טייגריערה19/11/2018
לקראת לידה , רוצה עגלה קלה לתפעול עם טיולון דו כיווני (שהבנתי שיש לשתיהן)
מה עדיף? בעלי גבוה וזה גם פרמטר חשוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/11/2018שלום יערה,
אכן שתיהן יחסית קלות, בעלות טיולון דו כיווני, נוחות מאוד לקיפול והתפעול די סביר ותמיד דורש תרגול.
הטייגר גבוהה יותר באופן משמעותי, זה בזכות הגלגלים הגדולים יותר מה שגם עושה אותה להרבה יותר נוחה בניוד, עליה וירידה ממדרכות ובלימת זעזועים. הטייגר גם מרווחת יותר לתינוק ויש לה ידית טלסקופית שאין בג'וגר (שזה לדעתי חשוב לגבוהים או להורים עם הפרשי גובה).
הג'וגר מצד שנה קלה יותר, טיפה יותר קטנה לקיפול, יש לה גימיק שאפשר לקפל עם האמבטיה (לדעתי די מיותר ומסרבל את הקיפול).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לכיסא אוכל לתינוקנופית19/11/2018
היי רציתי לברר המלצות על כיסא אוכל לתינוק.. אם יש משהו מומלץ או שהכל אותו דבר ופשוט לבחור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/11/2018שלום נופית,
תלוי מהן הדרישות, יש דגמים בסיסיים כמו של איקאה שלא יודעים לעשות כלום חוץ מלעמוד.
יש דגמים עם מגש נשלף ומתקפלים.
יש דגמים עם מצבי גובה.
יש דגמים עם שכיבה.
ויש דגמים עם שכיבה ומצבי גובה.
לדעתי כיסא האני של בייבי מישל נותן שכיבה, מצבי גובה והכל במחיר די סביר ולכן אני נוטה להמליץ עליו. אם יש תקציב אז צ'יקו פולי נוח ממנו בהכל ואולי השבוע במבצעים יהיה במחיר טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת על טיולון 4babyאולסיה18/11/2018
שלום, אשמח לשמוע חוות דעת על טיולון 4baby. מה ההבדל בינו לבין הבובו או הקובו? ומה מהשלושה הכי מומלץ מבחינת נוחות לתינוק, איכות בדים ואיכות הנסיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/11/2018שלום אוליסיה,
כולם די דומים ולכן אני ממליץ להושיב בהם את התינוק ולטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה, לתפעל לבד (לשנות מצבים כשהתינוק יושב בעגלה), לנסות לקפל לבד ואז לקבל החלטה.
קובו זה בובו רק מיצרן אחר עם מעט שדרוגים.
לפור בייבי יש דגם מקביל מיבואן ישראלי שנקרא מאמ ולדעתי עדיף וגם זול יותר, לא בדקי אישית אך להבנתי בפור בייבי מסורבל לפרק את הריפוד לכביסה בניגוד למאמ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוות דעת על טיולון 4baby
אולסיה19/11/2018תודה,
האם יש איזשהו טיולון מהקטגוריה (קומפקטי ומחיר סביר) שאתה הכי ממליץ עליו?
חשוב לי : נוחות נסיעה, איכות בדים, גגון גדול, רוחב פנימי.
מרוב המבחר הולכת לאיבוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר19/11/2018שלום אולסיה,
לדעתי המאמ שציינתי קודם הוא הטיולון שנותן הכי הרבה תמורה לכסף, נמכר סביב ה- 650 ש"ח, יש לו גגון ענק, מדרך רגליים מתכוונן, מעקה (וניתן לקפל יחד איתו), בדים ניתנים להסרה.
יחד עם זאת, השבוע זה בלאק פריידי ואולי יש דגמים יקרים כמו לדוגמא איזי ווקר XS שבמבצע הקודם נמכר ב- 899 במקום 1200.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון בייבי ג'וגר - האם מומלץ?נועה18/11/2018
קובי שלום
אנחנו עושים כיום שימוש בעגלה שכורה של בייבי ג'וגר ומאד מרוצים ממנה. בקרוב נצטרך להחזיר אותה ולעבור לטיולון. האם הטיולון של בייבי ג'וגר מומלץ? אנחנו מיפשים טיולון קל, עם קיפול פשוט, גגון שמכסה את התינוק היטב וסל גדול. האם הטיולון של בייבי ג'וגר עונה על ההגדרה?
בתודה מראש
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/11/2018שלום נועה,
לא ציינת דגם של הג'וגר ולכן קשה לי לענות.
הג'וגר עונה לדרישות של גגון טוב, נוחות קיפול וסל גדול בכל הדגמים. יחד עם זאת בחלק מהדגמים הטיולון חד כיווני, אין מדרך רגליים מתכוונן ולכן אני פחות ממליץ במעבר מאמבטיה לעבור לטילון מסוג זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגי טיולונים
נועה18/11/2018תודה על התגובה המהירה!
אני שואלת ספציפית לגבי הסיטי תור וסיטי מיני זיפ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר19/11/2018שלום נועה,
שניהם חד כיווניים ולכן אני פחות ממליץ, כמוכן לדעתי הן פחות נוחות בניוד בגלל גלגלים קטנים ומבנה, מבין השניים הסיטי תור לדעתי יותר מוצלחת, אפשר לרכוש אותה בגרסא דו כיוונית (סיטי תור דלוקס) אך איני יודע לומר אם אפשרי ללא אמבטיה (כי במקור זו עגלה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשים טיולון לבן כמעט שנהורד18/11/2018
היי קובי,
מחפשת טיולון לבן השנה שלי.
כרגע עם הטרילוג'י שצריכים להחזיר אותה לבעליה.
הדרישות שלנו מהטיולון:
הכי חשוב הנוחות של הילד.
משום מה גלגלים גדולים נראים לי נוחים יותר לניוד ויציבים יותר, לא יודעת אם זה רק נראה או שזה באמת כך.
אם היה אפשר להמשיך עם דו כיווני הייתי שמחה לכך אבל מבינה שזה לא ריאלי.
קיפול קטן , אבל לא חייב מיניטורי, משקל לא קריטי.
מעדיפה שיהיה פגוש, נראה לי שזה כיף להם כשיש.
תקציב עד 1000 ש"ח (גמיש)
האם בהתאם לדרישות האלה אתה חושב שכדאי לי אולי לרכוש עגלה ולא טיולון?
\תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/11/2018שלום ורד,
אכן דו כיווני פחות ריאלי גם לחלק מהדרישות וגם לתקציב.
ההמלצה שלי הוא מוצרי ביניים שהם בין עגלה לטיולון.
לדוגמא ביבה טאי טאי, יחסית קלה, מרווחת מאוד, קיפול בגודל סביר וגלגלים גדולים וכן, יש צדק בדרישה שלך, גלגלים גדולים יוצרים יכולת ניוד טובה יותר, יציבות ברוב המקרים, בלימת זעזועים טובה יותר. הטאי טאי טיפה חורגת מהתקציב.
אפשר גם לבדוק את ספורט ליין ויפר שיותר טיולון אך עדיין נוטה לעגלה ועונה לרוב הדרישות וגם לתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה במציאת עגלה לשימוש בעירעדי18/11/2018
שלום קובי - אני מחפשת עגלה שתכנס לרכב של המזדה 5 כאשר כל המושבים בשימוש
העגלה בעיקר לשימוש בעיר.
חשוב לי שתהיה שכיבה מלאה . טיולון מתהפך .
אמבטיה גדולה יתרון אך לא חובה .
האם לדעתך הפג בוק פלוס תתאים למזדה ?
ראיתי שאתה ממליץ על שלדת הS51
הבי והבוס החדשה נראות לי קטנות יותר בקיפול . השאלה מבחינת הנוחות לילד . אם זה משמעותי ....
בהנחה כמובן שהפג נכנסת לבאגז
תודה רבה עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את פשוט מטומטמת
דן18/11/2018מה רלוונטי לפה מה שכתבת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבקש לשמור על תרבות שפה נקיה
קובי סופר18/11/2018ובהחלט יש קשר למה שכתבה. זה בדיוק המקום לשאול כל שאלה שקשורה למוצרי תינוקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/11/2018שלום עדי,
הפג בהחלט יכולה לענות לדרישות של מרווח לתינוק.
בשלדת הS51 יש יכולת ניוד טובה מאוד, הקיפול מעט גדול אך לדעתי יכול להתאים למאזדה.
גם הבייבי בוס טייגר יכולה להתאים, לדעתי מבחינת גודל קיפול גם יש סיכוי שתתאים. אני יודע שבמאזדה 5 עם כל המושבים פתוחים קשה מאוד להכניס עגלות, לכן ממליץ מאוד לבדוק טרם הרכישה.
הבייבי בוס קלה יותר מהפג בכמעט 3 ק"ג וטיפה יותר שטוחה לאחר הקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עדי19/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך רעיון לעוד עגלה שמתקפלת לקטן
עדי19/11/2018ויש סיכוי שתכנס למאזדה 5
תשובה
קובי סופר19/11/2018שלום עדי,
אני מציע שקודם תבדקי את העגלות שאת מתחברת אליהן כי הן מעולות גם מבחינת ניוד ונוחות לתינוק, אופציות אחרות יתנו פחות לדעתי. לכן אם הן יכנסו ויש סיכוי טוב אז אין מה ללכת לכיוון אחר לדעתי.
אם הן לא יכנסו אוכל לתת המלצות נוספות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות ציקו נקספיטאלינור18/11/2018
היי קובי.
הבן שלי בן 3 וחצי. יושב בציקו נקספיט. שוקל כ18 קילו (לא סגורה על הגובה, יכולה כמובן לבדוק אם זה חשוב). האם זה בטיחותי ונכון שעדיין ישב בכסא הזה ואם כן, כרגע מחובר באיזופיקס, חגורות פנימיות. האם אפשרי עדיין לחגור ברצועות הפנימיות או שעליי לשנות את החיבור? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/11/2018שלום אלינור,
לגבי גובה אין צורך כעת למדוד, המושב מתאים עד 30 ק"ג, כל עוד הראש לא בולט מעבר לכיסא המוצר תקין. ההערה היחידה והחשובה היא שכעת צריך לנתק את הכיסא מאיזופיקס ולחגור באמצעות חגורת בטיחות, אם אינכם יודעים לעשות זאת יש להעזר במתקין מורשה של בטרם, בחלק מהמקרים זה בתשלום, בטוילנד בכפר סבא זה ללא תשלום אך זמן ההמתנה ארוך מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת בייבי בוס טייגרבני18/11/2018
היי קובי,
איפה מיוצרת העגלה?
באילו חנויות באיזור רמת גן ניתן לראות להתרשם ולרכוש את העגלה? הבנתי שהשבוע כבר תהיה בחנויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/11/2018שלום בני,
כמו רוב העגלות העגלה מיוצרת בסין, לדעתי זה פחות קריטי (למרות שאי אפשר להשוות למוצר גרמני לדוגמא), זאת מכיוון שרוב המוצרים מיוצרים בסין, ואם יש פיתוח חכם מאחורי המוצר ויצרן טוב + עמידה בתקן אירופאי + ישראלי כך שזה בהחלט אמור לספק ולטייגר יש את הכל.
העגלות הגיעו רק עתה לארץ וממחר כנראה תחל הפצה לבייבי שיק גבעת שמואל ותינוקות זה אנחנו בני ברק, לאט לאט היא תהיה זמינה בפריסה ארצית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי אשמח להמלצה למזרן לתינוק עד 800 שקלים תודה רבהאיליה17/11/2018
היי אשמח להמלצה למזרן לתינוק עד 800 שקלים תודה רבה
תשובה
קובי סופר18/11/2018שלום איליה,
אם תצליחו למצוא בייבי טק מולטיפלואו זה בערך בתקציב ולדעתי מומלץ. אם לא אז יש את נומו או דורימיינטה שכרגע טיפה חורג מהתקציב אך נמכר במחיר נמוך משמעותי מבעבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמזרן הנושם של שניר גם עובד באותה השיטה לא?
איליה19/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/11/2018שלום איליה,
לדעתי כן אך ככל שידוע לי אין לו תו תקן או אישור מכון התקנים בתוקף. מכיוון שאיני יודע בודאות ואיני רוצה להטעות. הכתובת לבירור היא מול מכון התקנים, להתקשר אליהם ולברר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוקף לסלקל בבה קונפורטנעה17/11/2018
שלום,
יש ברשותי סלקל של חברת bebe confort streety משנת הייצור 2010. קניתי אותו יד שניה והוא שירת אצלי שני ילדים ואצל הבעלים הקודמים עוד ילד אחד (סהכ ככל הנראה 3 שנים היה בשימוש והשאר במחסן). חיפשתי תוקף ולא מצאתי... גם באתר של החברה לא היה מידע.. האם ידוע מה התוקף של דגם זה? או מה התוקף שהחברה הנל נותנת בדרכ לכסאות שלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר18/11/2018שלום נעה,
לסלקלים אירופאים בדרך כלל אין תאריך ייצור או תוקף מוטבע.
ההמלצות של היצרנים הן 5 שנים מיום השימוש הראשון, כך שעל פיהן התוקף עבר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוקף לסלקל בבה קונפורט
נעה20/11/2018תודה רבה. האם זה כך גם אם השימוש לא היה רציף? שנה בשימוש ואז שנה במחסן וכו...
תשובה
קובי סופר20/11/2018שלום נעה,
אכן כן, 5 שנים ברצף מיום השימוש הראשון זה לא משנה אם לא היה בשימוש. במושבים אמריקאים זה בדרך כלל 6 או 8 שנים מיום הייצור! כלומר גם אם ישב במחסן 6 שנים ופג תוקפו היצרן יתנער מכל אחריות ומומלץ שלא להשתמש בכיסא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טרמפולינה ונדנדה לתינוקדין17/11/2018
האם אתה ממליץ על נדנדה וטרמפולינה ג׳ואי ״סרינה״? או על הנדנדה החשמלית גם זה משולבת עם טרמפולינה- ״סנסה״? או יש לך המלצות על נדמדה או ורמפולינה בסגנון הזה?
תשובה
קובי סופר17/11/2018שלום דין,
האמתי ששתיהן מאוד דומות ומספקות פרקטיות דומה. לדעתי לסרינה יש יתרון קל כי היא יותר נוחה לשימוש כנדנדה לדעתי אך ההבדלים מאוד קטנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש חוות דעת על זה?
דין17/11/2018וממליצים על זה? כי לא מצאתי באינטרנט חוות דעת על זה
תשובה
קובי סופר18/11/2018שלום דין,
שניהם מוצרים מאוד חדשים, בעיקר בארץ כך שיהיה קשה למצוא. אני מצאתי ביקורות בחו"ל, התגובות טובות מאוד בעיקר לסרינה שבאמזון UK יש לה 5 כוכבים מתוך 5.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלה ג'ואי כרום דלוקס או סייבקס איריסהודיה הררי15/11/2018
שלום
מתלבטת בין עגלת ג'ואי כרום דלוקס או סייבקס איריס
מחפשת עגלה קלילה יציבה שלא להרס מהר ולא יקרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/11/2018שלום הודיה,
לדעתי הכרום עדיפה, לדעתי השכיבה בטיולון עדיפה.
אפשר גם לבדוק את סירקל ראבנה שטיפה יותר יקרה מהן אך מציעה אמבטיה וטיולון מרווחים יותר + הצללה טובה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על טיולון דו כיווני קל משקל וזול יחסיתאנה15/11/2018
שלום רב,
אני אחרי לידה שניה ומשתמשת כרגע בעגלה של בייבי ג'וגר סיטי מיני (שלב האמבטיה).
העגלה נשארה לי עוד מילד ראשון ואני לא ממש מרוצה ממנה ( מטיולון בעיקר) מכיוון שמדובר בטיולון חד כיווני ללא משענת רגליים ותמיכה לגב לא כל כך טובה.
מחפשת המלצה על טיולון דו כיווני שניתן לרכוש ללא אמבטיה ( טיולון בלבד), בעל קיפול ומשקל קל- מקסימום 9 קילו ובעלות סבירה של עד 1500 שח.
המון תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/11/2018שלום אנה,
לצערי אין אופציה כזו בשוק. הטיולון היחיד שהוא באמת טיולון והוא דו כיווני הוא סייבקס טוויסט, הוא חורג מהתקציב.
כן ניתן לרכוש טיולון של עגלות ללא אמבטיה כמו ארמדילו פליפ XT2, או סולה של מאמאס אנד פאפאס. לצערי אני לא יודע טווחי מחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אנה15/11/2018קובי, המון תודה על תגובתך המהירה!
הבנתי שקיים טיולון דו כיווני גראקו איבו.
האם הוא מומלץ לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/11/2018שלום אנה,
זו יותר עגלה מאשר טיולון עם קיפול גדול, לדעתי סולה 2, ג'ואי כרום או ארמדילו פליפ יותר פרקטיות אך גם יותר יקרות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אנה17/11/2018קובי ערב טוב, תודה על תשובתך. אין לי בעיה עם קיפול יותר גדול. כאשר דיברתי על משקל קל - הכוונה הייתה שעגלה לא תהיה במשקל מאוד גדול,כי אני יחסית רזה ונמוכה. באופן כללי לגבי מאמאס אנד פאפאס בדקתי, זה יקר לי. סולה- לא מוכרים רק טיולון ואמרדילו עולה רק טיולון 2100 שח .
אשמח בלי קשר לקיפול לקבל חוות הדעת שלך לעגלה גראקו איבו.
האם מומלצת ? האם נוחה לתינוק? הבנתי שיחסית היא נחשבת קלה.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר18/11/2018שלום אנה,
המשקל אכן סביר, סביב ה- 9 ק"ג.
נוחות הניוד בינונית מכיוון שאין בולמי זעזועים לגלגלים האחוריים. כפי שציינתי הקיפול גדול, כוונתי היא שרצוי לבדוק ברכב טרם הרכישה.
המושב מאוד נוח לדעתי, יש לו 4 מצבים ולא 3 כמו ברוב העגלות, האורך טוב, מעט צר אך עדיין יותר מרווח מטיולון ממוצע.
סל חפצים ענק, קיפול די נוח, סה"כ עד לפני הסולה 2 וג'ואי כרום הייתה המומלצת שלי לעגלות בתקציב נמוך כך שמדובר במוצר מעט מיושן אך עדיין ברמה טובה ביחס למחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה שמתאימה למנח בטן בעירות לתינוק בן 5 חודשיםטלי15/11/2018
היי קובי,
הבן שלי בן חמישה חודשים ועד כה השתמשנו באמבטיה של פג פרגו בוק עלית במיוחד כשהוא על הבטן במצב עירות ומרים את הראש. (המלצה מרופא הילדים שלו בעקבות ראש פחוס והעדפת צד שהייתה- לשים רק על הבטן ) כעת, הוא מתהפך ועכשיו מנסה לעשות זאת גם בעגלה וממש להרים את עצמו מעליה ואני בחשש גדול שני עגלה תתהפך או שהוא ייפול .אני ממש רוצה להמשיך לשים אותו בעגלה על הבטן , האם יש עגלה ייעודית לכך או שאין מנוס מלעבור לטיולון ?
המון תודה,
טלי
תשובה
קובי סופר15/11/2018שלום טלי,
אני ממליץ למשוך עם האמבטיה ככל שניתן, לדעתי בטיולון של פג יהיה ניתן להשכיב גם על הבטן, אמנם לא בשיא הנוחות לתינוק אבל זה אפשרי, בעיקר עם מוסיפים מזרן איכותי כמו קומפי קוש.
כל טיולון שתקני יהיה פחות יעיל מהטיולון של פג כי הם צרים ולכן פחות נוחים לשכיבה על הבטן. אלא אם רוכשים טיולון של עגלה (אבל ברוב המקרים זה מגיע עם אמבטיה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לבטיחות.
טלי15/11/2018האם כשהוא על הבטן וכבר גדול וזז לו הוא יכול ליפול מהאמבטיה?
האם היא יכולה להתהפך? מצרפת תמונה שלו להערכת הגודל באמבטיה.
בנוגע לטיולון, לא הבנתי, ניתן לשחם מזרן במקום ריפודית?
תודה רבה לך על התשובות המפורטות!!
תשובה
קובי סופר15/11/2018שלום טלי,
זה לא העניין של האמבטיה תתהפך או לא, רוב הסיכויים שלא, זה יותר היפוך שרגל אחת תהיה מחוץ לאמבטיה ואז עוד היפוך החוצה.
לכן כל היצרנים ממליץ לא להשתמש באמבטיות מרגע שתינוק מתהפך. מצד שני אם משגיחים וזה על הרצפה בגובה נמוך (אפשר גם לשים מזרן פעילות מתחת) אני חושב שזה בסדר. לפחות כך אני עשיתי עם ילדיי.
וכן לפג איני ממליץ על ריפודית כי הבד דק, עדיף מזרן עבה ואיכותי. לא חושב שזה יעזור בצורה משמעותית בהשכבה על הבטן אבל ישדרג את הנוחות באופן כללי ומשמעותי.
טלי15/11/2018.
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)