מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- טיולון - המלצה- התלבטות בין שלושה טיולוניםעדי08/12/2018
שלום מעוניינת לרכוש טיולון שמתקפל מעטפה(לא מיטריה)- ולא יויו שהקיפול הוא מלמטה.
מתלבטת בין איזי ווקר xs של שילה לבין סקוייז להין גואי פאקט.
אשמח לחווד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/12/2018שלום עדי,
כולם טיולונים די מוצלחים, עם הצללה טובה, מעקה וקיפול נוח.
ההמלצה שלי פשוט להושיב את התינוק בכל אחד מהם, לראות היכן הכי נוח לו, לתפעל ולשנות מצבים שכיבה/ישיבה כשהתינוק בטיולון ולראות מה מהם הכי נוח (שלושתם לא הכי נוחים אך אלו רוב הטיולונים בסגנון), לאחר מכן לטייל בחנות עם התינוק ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה. לסיום להתנסות לבד בקיפול הטיולון. לאחר כל אלו יהיה לך קל יותר לקבל החלטה מי מהם הכי מתאים לך ולתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל לעגלה של מאמב אנד פאפסמור07/12/2018
היי,
יש לי שאלה, איזה סלקל מתאים לעגלה של מאמאס אנד פאפאס אורבו 2 ? ומה הכי מומלץ מבין הסלקלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/12/2018שלום מור,
הסלקלים שמתאמים הם של חברות: סייבקס, בי סייף, מקסי קוזי או ג'ואי. ישנם אופציות נוספות אך הן פחות מומלצות לדעתי.
סייבקס אטון 5 קיבל את הדירוג הכי גבוהה מבין כל הסלקלים שמתחברים אך רוב הדגמים של היצרנים שציינתי מצויינים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה ברכישת עגלת אחיםאורית07/12/2018
אנחנו מעוניינים ברכישת עגלת אחים
ויש לנו העדפה לעגלת שיש אופציה להפוך אותה לעגלת יחיד נשמח לדעת האם יש עוד דגמים קיימים מלבד הבוגבו והסיטי סלקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/12/2018שלום אורית,
יש עגלות כמו אפפה בייבי ויסטה שהן עגלות יחיד שעליהן מתחברים מושב או אמבטיה לאח נוסף לדעתי הן פחות נוחות לאח הנוסף, בדרך כלל המושב יושב מאוד נמוך או שאי אפשר להשכיב את שני המושבים מבלי שיפגעו אחד בשני.
לכן אני חושב שהבוגבו או הסלקט הן בהחלט הואפציות הכי טובות לדרישות שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר חוות דעתך על מזרון פולירון-מנדלבאום?טליה07/12/2018
שלום,
בהמשך לדיון על המזרונים, אוכל לבקש אפשר חוות דעתך על מזרון פולירון-מנדלבאום?
תודה,
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/12/2018שלום טליה,
אני לא מכיר דגם כזה. ככל שידוע לי פולירון זו חברה ליצור מזרנים ומנדלבאום זו חברה ליצור מזרנים.
פולירון בעיקר מייצרים לנוער ומבוגרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת טיולון נוח לתפעולליטל07/12/2018
שלום קובי,
התינוק שלי בן חצי שנה ואוטוטו עובר ל״גן של סבתא״.
אני מחפשת עבור אימי טיולון קל ונוח לתפעול.
הטיולון ישמש כרגע כטיולון משני. חשוב שיהיה יציב מאוד ונוח לשימוש, פתיחה, סגירה, חגירה, ניוד.
רציתי לדעת מה דעתך על סייבקס אוניקס?
בנוסף, מה ההבדלים בין המקלארן xt לקוואסט והאם יש טיולון אחר שאתה ממליץ?
תקציב עד 1000 שח.
בתודה מראש,
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/12/2018שלום ליטל,
האוניקס מעט מיושן. לדעתי עדיף ללכת על צ'יקו לייטוואי שגם יותר זול.
הטכנו XT מרווח יותר, בעל גלגלים גדולים עם קפיצים עדיפים ולכן נוח יותר לניוד מהקווסט, כמוכן ידיות האחיזה נעימות יותר למגע ומתחווננות בגובה. בכל דגמי הXT הגגון גדול יותר מהקווסט חוץ מקווסט במהדורת ג'ינס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מושב בטיחות לגיל שנה וחציHadar06/12/2018
אשמח להמלצה על מושב בטיחות לילד בן שנה וחצי. תקציב עד 900 שקל. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/12/2018שלום הדר,
בתקציב הזה הייתי ממליץ על גרקו סייז פור מי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטריומף טריביוט
הדר07/12/2018תודה רבה. מה דעתך לגבי טריומף טריביוט? פשוט נמצא במבצע טוב עכשיו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר07/12/2018שלום הדר,
טריומף זה דגם אחד וטריביוט זה דגם אחר.
הטריומף גם כיסא מצוין אך הגרקו קיבל דירוג גבוהה.
הטריביוט פשוט יותר ולדעתי פחות ממולץ מהטריומף או הגרקו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין אינגליזינה אפטיקה למאמס אנד פאפס ארמדילו פליפנוגה שטרית06/12/2018
היי קובי, מתלבטת בין 2 העגלות הנ"ל מבחינת נוחות עבור ההורה, נוחות עבור התינוק, גודל האמבטיה ומשקל העגלה- הארמדילו שוקלת עם הטיולון 10.4 והאניגלזינה 12.5 והאמבטיה לבדה אצל הארמדילו שוקל 4.4 ו האינגלזינה 5.6. דבר נוסף הוא שלאינגליזינה מתחבר רק סל קל שלה שהבנתי שהוא לא עבר מבחני ריסוק ולארמדילו אפשר לחבר בעזרת מתאמים כל מיני סוגי סלקלים. מחפשת עגלה שתשמש גם את הילד הנוכחי וגם הבא אחריו ושתתאים גם לעיר וגם למושב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר07/12/2018שלום נוגה,
אם את מחפשת נוחות עבור התינוק תאלצי להתפשר על משקל. אי אפשר לייצר מוצר שהוא מרווח (מה שהרבה יותר נח לתינוק, בעיקר בחורף עם לבוש עבה) ושיהיה קל!
האינגלזינה הרבה יותר מרווחת מהארמדילו, גם באמבטיה וגם בטיולון, הגלגלים יותר גדולים ואיכותיים ולכן לדעתי היא נוחה יותר לניוד ובלימת זעזועים מה שגם מקנה נוחות עדיפה לתינוק לדעתי.
לאינגלזינה ניתן לחבר רק סלקל אינגלזינה וזה ממש לא נכון שהוא לא עבר מבחני ריסוק, אחרת הוא לא היה יכול להימכר בעולם או בישראל. מה שכן הדירוג שלו לא היה מהטובים ביותר שיש לכן אני הייתי מגדיר אותו כפחות מומלץ.
אם יש שיקול לחבר סלקל לעגלה אז לדעתי זה החיסרון הגדול של האפטיקה. אם את רוצה עגלה שנותנת את אות יתרונות הייתי ממליץ לבדוק את סלסה 4 של איי.בי.סי דיזיין. המשקל שלה עם טיולון די זהה לאפטיקה, האמבטיה שלה יותר קלה, ניתן לחבר עליה מגוון סלקלים כמו בארמדילו.
ארמדילו היא עגלה שנוחה להורה, יש בה לדעתי פשרות בנוחות התינוק ונוחות הניוד. השיקול שלכם צריך להיות אם אתם יכולים להתמודד עם משקל וקיפול גדול יותר ובתמורה להרוויח נוחות ניוד ונוחות לתינוק. אם לא אז ארמדילו זו אופציה שמעניקה נוחות להורה אמנם עם פשרות בנוחות התינוק והניוד אך לא פשרות קיצוניות מדי. אם הכיוון הוא ארמדילו אז הייתי ממליץ לבדוק גם את בוגבו בי 5 ובייבי בוס טייגר שלדעתי נוחות הרבה יותר בניוד, הטייגר גם יותר מרווחת לתינוק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נוגה שטרית07/12/2018תודה על המענה. הסתכלנו על הבוגבו והיה נראה לנו שבגלל הגלגלים היא פחות מתאימה למושב וגם האמבטיה שלה היתה נראית יותר קטנה משל הארמדילו.. אולי אני טועה מה דעתך? . ולגבי הבייבי גוגר גם אליה לא מתחבר אף סלקל. כך נאמר לי בחנות. איזה מבין הסלקלים שמתחברים לארמדילו היית ממליץ? והאם צריך עבורם עיגון נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר07/12/2018שלום נוגה,
הכי בטיחותי הוא סייבקס אטון 5, יש 2 אופציות או לחגור אותו עם חגורות בטיחות או לרכוש בנוסף לו בסיס, אז את הבסיס מתקינים באופן חד פעמי ברכב והסלקל מתחבר עליו בהקלקה.
יחד עם בסיס מדובר בסיפור יקר מאוד.
לגבי הבי, האמבטיה קטנה אך לא בהרבה, למושב היא פחות תתאים. למרות שלדעתי גם הארמדילו לא תצטיין כי אין מערכת קפיצים וגלגלים טובים. לגבי הג'וגר תלוי בדגם, יש דגמים שעליהם מתחבר סלקל ברייטקס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקל לבייבי בוס טייגר
נוגה שטרית08/12/2018טעיתי בשם, התכוונתי שבחנות אמרו לי שאין סלקלים שמתחברים לבייבי בוס טייגר.. האם ידוע לך משהו אחר?
תשובה
קובי סופר09/12/2018שלום נוגה,
מתחברים סלקלים של מספר יצרנים. HBR, Avionaut או ג'ואי. לדעתי המומלץ ביותר הוא ג'ואי I-GEMM
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן שמתאים לעריסה מתחברתנופית05/12/2018
היי אשמח להמלצה למזרן טוב שיתאים לעריסה מתחברת שאנחנו מזמינים.
תשובה
קובי סופר06/12/2018שלום נופית,
בניגוד למיטות אין כאן אופציות רבות או מזרנים מתוחכמים מכיוון שהעריסות מיעדות עד גיל 3 חודשים, גיל שבו התינוקות עדיין לא מתהפכים ולכן תמיד ישארו על הגב בשינה. המזרן הבסיסי עם כיסוי בד לדעתי עדיף ממזרן עם כיסוי שעוונית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזרן לעריסה
נופית06/12/2018יש איזה מזרן /חברה שעדיף לקנות או שכל מזרן הולך?
תשובה
קובי סופר07/12/2018שלום נופית,
לדעתי אפשר כל מזרן, כל עוד הוא בעל תו תקן כמובן. ההמלצה שלי היא לכזה שהציפוי שלו הוא בד ולא פלסטי/שעוונית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות על טיולון קומפקטירעות05/12/2018
שלום וחג שמח
אנחנו מתלבטים בין 3 טיולונים מרכזיים שראינו:
מאמ
אינפנטי דגם מגנום
וייפר של ספורטליין.
מתוך שלושתם, מה היית הכי ממליץ?
ראינו בחנות וכבר יצאנו מבולבלים..
-המאמ מתקפלת הכי בקלות לקטן
-המגנום הרגישה יותר יציבה
-הוייפר נשכבת לגמריי ויש לה לחצן בגב ולא שרוך
מבחינת המחירים הם נעים בטווח של 100 ש' אחד מהשני אז לא מאוד קריטי
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/12/2018שלום רעות,
בכל הקשור למשקל, נוחות וגודל קיפול המאמ מנצח לדעתי.
אם לא איכפת לכם מקיפול גדול יותר ומשקל מעט כבד יותר, בהחלט היתרון של הוייפר משמעותי כי מאוד קשה לשנות מצבים בעגלה, בעיקר במעבר משכיבה לישיבה (אם תינוק) בעגלות עם שרוך, לכן זהו יתרון משמעותי לוייפר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי סלקל שמתחבר לעגלהטלי05/12/2018
שלום קובי,
אני רוצה לקנות עגלה שמתחבר אליה סלקל. כנראה שנלך על האויסטר זירו. אפשר לחבר אליה סייבקס, מקסי קוזי, ביוקו, ועוד חברות אחרות. רציתי לשאול איזה מהם הכי מומלץ. אני קצת מבולבלת, במיוחד בין הדגמים הקיימים של סייבקס. הכי חשוב לנו שיהיה מקסימום דירוג בבטיחות... אם יש פרמטרים נוספים משמעותיים אשמח שתציין.
תחדה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/12/2018שלום טלי,
לגבי העגלה, אני פחות ממליץ, לדעתי ולפי מחקרים רצוי שהתינוק יהיה מולכם עד גיל שנה לפחות, מומלץ עד שנה+, בזירו הטיולון חד כיווני.
לגבי סלקלים, גם הסלקלים של סייבקס מצויינים וגם של מקסיקוזי. הביוקו פחות ממולץ לדעתי.
לדעתי הטוב ביותר בטיחותית הוא סייבקס אטון Q ואחריו אטון 5.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, לגבי הדגמים השונים של הסלקלים
טלי06/12/2018איפה ניתן להשיג אטון קיו? ראיתי רק אטון 5.
ומה לגבי מקסי קוזי? יש לו דגמים מסוימים שיותר מומלצים?
מבחינת משקל יש הבדל משמעותי ביניהם?
למה הסייבקס יותר בטיחותי ממקסי קוזי? במה זה מתבטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר07/12/2018שלום טלי,
אפשרי לרכוש את ה- 5, אין הבדל בינו לQ מבחינה בטיחותית.
דגמי הסייבקס שהמלצתי זכו לדירוג של 5 כוכבים עם בסיס או ללא.
מקסי קוזי עם בסיס קיבלו 4 כוכבים. הדגם הבטוח ביותר שלהם הוא הפבל +
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאטון 5 ותקן i- size
טלי19/12/2018תודה על תשובתך,
הבנתי שלאטון 5 אין תקן i-size, איך ייתכן אם כך שהוא באותה רמת בטיחות של ה-q?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/12/2018שלום טלי,
שניהם גרפו דירוג מקסימלי במבחני בטיחות עם בסיס וללא.
תקן הI-SIZE מחמיר יותר ולכן הQ מעט בטוח יותר, אני תמיד ממליץ עליו אם אין הגבלת תקציב אך חשוב לזכור: הפערים לא גדולים ולעיתים הפער במחיר כן. כמוכן הסלקל משמש לתקופה סופר קצרה, אני מכיר יותר מדי מקרים שבהם ההורים רכשו את הסלקל הבטיחותי ביותר ובשלב הכיסא חסכו וקנו מוצר זול, לדעתי לא צריך לחסוך בשום שלב אבל אם כן, אז בסלקל ולא בכיסא שמשמש לתקופה הרבה יותר ארוכה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון קל, יציב, מרווח ונוח לתינוקמורן05/12/2018
שלום.
אני מחפשת טיולון שאולי לא קיים אבל אני מאוד מקווה שכן.
התינוק כבר בן 7 חודשים ואני מתחילה לחשוב על השלב הבא.
כרגע אני עם גרקו איבו והוא עם הפנים אלי.
הייתי רוצה טיולון שכזה - אני מבינה שאין ממש.
מכיוון שזה ילד שלישי , אני כן מחפשת טיולון שיהיה קל ופשוט לסגירה אך לא לוותר על היציבות שלו ( כשעוד מעט הוא יתחיל לעמוד, לזוז בטיולון ) שיהיה מספיק נוח בעבורו
שגם הניידות תהיה חלקה - כלומר גלגלים טובים.
היש חיה שכזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/12/2018שלום מורן,
לצערי אין טיולון דו כיווני שבאמת מוגדר טיולון, מדובר ביותר עגלות ממש כמו האיבו שיש לך. הייתי ממליץ למשוך איתה עד גיל שנה.
אם זה לא מתאפשר אז טיולונים כמו מאמ, איזי ווקר XS, או בייביזן יויו די יענו לדרישות פרט לדו כיווניות. רשמתי בסדר עולה מבחינת מחיר כי לא הגדרת תקציב.
יחד עם זאת חשוב לדעת שטיולון קל פחות יציב ואין כלכך מה לעשות בנושא פרט ללחגור את התינוק ולהקפיד שאין משקל כבד על ידית האחיזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מזרון נושם יכול לצבור עובש?naama05/12/2018
שלום, באתר של הכללית רשום שהחיסרון של מזרונים נושמים (לא נומו) הוא שכשנכנסים נוזלים זה כר פורה לחיידקים, יכול להיווצר עובש ושלוקח להם המון זמן להתייבש, האם זה נכון? בפירוט של המזרנים הנושמים רשום שהליבה מונעת חלחול אז לא הבנתי אם הנוזלים יכולים להיכנס ו לא
תשובה
קובי סופר06/12/2018שלום נעמה,
היתרון של מזרן נושם הוא בכך שא. הנוזל מחלחל מטה ולכן לא נשאר בתוך המזרן. ב. אם יש חשש כזה פשוט לוקחים את המזרן לאמבטיה, שוטפים אותו והוא מתייבש תוך כמה דקות מקסימום שעה/שעתיים. ישנם מזרנים שיש להם כיסוי שמונע חילחול אבל אז לא מדובר במזרן נושם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל לתינוק בן 3 חודשים - מה מומלץטליה05/12/2018
שלום, אודה להמלצתך על סלקל שאכן קל-אני גרה בקומה 3,
שרמת הבטיחות שלו באוטו גבוהה
ושאפשר לרכוש אתו גם מבנה שהופך אותו לעגלה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/12/2018שלום טליה,
לגבי שלדה לסלקל, זה מוצר שלא נמכר בישראל.
האופציות הן לרכוש סלקל דונה שיש לו גלגלים משלו והוא הופך לעגלה אבל, מדובר בסלקל כבד יחסית.
אופציה נוספת היא לרכוש עגלה שניתן לחבר עליה מתאמים לסלקלים וכאלו יש המון בשוק בכל טווחי המחיר.
אם הולכים על אופציה 2 לדעתי סלקלים של מקסיקוזי יחסית קלים, בעיקר הקבריו או המיקו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
טליה06/12/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כעבור שנה, כיסא בטיחותגיל04/12/2018
שלום קובי,
מרגש לחזור ולקרוא בפורום שלך. לפני שנה, שבועות ספורים לפני הלידה, התייעצתי אתך לגבי עגלה וסל קל. והנה חלפה לה כמעט שנה, וכעת אנו זקוקים לעזרתך במציאת כיסא מתאים שיחליף את הסל קל ברכב.
כרגע משתמשים בסל קל של פג פרגו ומאוד מרוצים. הקטנה בקרוב תהיה בת שנה, והבנתי שצריך לעבור לכיסא. מהו הדגם המומלץ ביותר כיום מבחינה בטיחותית וגם מבחינת נוחות לתינוקת (בהנחה שמחיר לא יהווה מכשול).
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/12/2018שלום גיל,
לדעתי המושב הטוב ביותר הוא צ'יקו נקסטפיט, גם בטיחותית הוא מקבל דירוגים גבוהים וגם לדעתי ומניסיוני האישי עם ילדיי הוא אחד הנוחים ביותר שיש אם לא הנח ביותר.
אופציה נוספת זה ברייטקס מרתון קליקטייט, בעיקר מומלץ בשל נוחות ההתקנה.
לדעתי המחיר לא צריך להוות מכשול, מדובר במושבים שאמורים לשרת במינימום 4 שנים ויכולים לשרת גם 6 שנים, לכן שווה להשקיע בהם כי מדובר במוצרים לטווח סופר ארוך.
כמוכן לפעמים סקר מחירים בחנויות יכול לחסוך בין עשרות למאות שקלים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין כיסאות בטיחותהילה04/12/2018
היי קובי,
מתלבטים בין כיסא בטיחות צ'יקו נקסטפיט לבין סייפטי ששמענו עליו המלצות.
מה דעתך? תוכל לציין את היתרונות/חסרונות בהשוואה ביניהם בבקשה?
תשובה
קובי סופר04/12/2018שלום הילה,
לא ציינת דגם של סייפטי אבל צ'יקו קיבל את הדירוג הגבוהה ביותר מבין כל הכיסאות ולכן אם זהו שיקול בטיחותי הצ'יקו לדעתי עדיף. גם מבחינת נוחות התינוק לדעתי הצ'יקו עולה על כל המתחרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
הילה04/12/2018תודה רבה.
באיזה דירוג? מבחינת בטיחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/12/2018שלום הילה,
כבר כמה שנים טובות שצ'יקו מדורג כמומלץ ביותר מבחינה בטיחותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)