מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- מתלבטת בין שני דגמים של מאמאס אנד פאפאסטל06/11/2018
היי שלום;) קבלתי המלצות חמות על הפורום;) מתלבטת מאוד בין העגלות של מאמאס אנד פאפאס דגם אורבו2 ודגם הארמדילו. אני גרה בישוב כפרי, וילה אבל קומה 3 עם מדרגות.. צריכה שיהיה לי נוח, קל יחסית ולא מסורבל.. אתמול ראיתי את שני הסוגים ומשום מה האורבו הרגישה לי קלה יותר אבל הבנתי שהיא יותר ״ עירונית״ ושגלגלים של הארמדילו יתאימו יותר לאיפה שאני גרה.. אשמח לעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/11/2018שלום טל,
אכן האורבו בכל הקשור לגלגלים מאוד רגישה לדעתי ואפילו בתור עגלה עירונית אני חושב שהיא לא יעילה.
לדעתי מבין השתיים הארמדילו עדיפה, גם בזכות הגלגלים, גם נוחה יותר לקיפול, גם לאחר הקיפול הבדים נשארים מכונסים כלפי פנים מה ששומר עליהם נקיים וסטריליים יותר. אכן האורבו טיפה יותר קלה במשקל.
אם אין בעיית תקציב הייתי ממליץ לבדוק גם את בוגבו בי 5 שדומה ביתרונות לפליפ אך קלה ממנה ולדעתי נוחה יותר לניוד.
אם לא רוצים להתשתולל בתקציב ויש זמן עד הלידה אז בשבועות הקרובים תגיע עגלה חדשה, גם בסגנון של הארמדילו ונקראת בייבי בוס טייגר, היא נוחה יותר לניוד מהפליפ ומתאימה מאוד לדרך כפרית, קלה יותר מהפליפ ונוחה מאוד בקיפול ובגודל. החיסרון כרגע שלא ניתן לראותה בחנויות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות אסיספיקסשיר06/11/2018
שלום,
רכשנו לבני כסא מקסי קוזי אסיספיקס. הוא בן 7 חודשים ויושב בו מגיל לידה. הבעיה שכל נסיעה איתו מלווה בבכי ובצרחות. השאלה שלי- האם ידוע אם כסא זה אינו נוח לתינוקות? מתלבטת אם לנסות כסא אחר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/11/2018שלום שיר,
א. כי זה לא סלקל
ב. הרוב המוחלט של הכיסאות לדעתי לא מתאים מלידה למרות שעל פי דרישות התקן והצהרות היצרן הם מתאימים.
הכל ישתנה כאשר תהפכו אותו. כמוכן אפשר אולי לשים צעצוע לפני החלפת הכיסא. ככל שהתינוק יגדל כך הוא אמור פחות לבכות בכיסא.
ההמלצה שלי היא תמיד להתחיל מסלקל ואם כבר לדלג על סלקל אז ההמלצה שלי היא רק צ'יקו נקסטפיט שהכי קרוב בזווית שלו לסלקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה ראשונה- צרה אבל יציבהמיטל06/11/2018
היי קובי,
אנחנו מצפים לילדה ראשונה ומאוד מתלבטים איזה עגלה לקנות. הקריטריונים החשובים מבחינתנו הם-
עגלה נוחה לתינוק
צרה- גרים בדירה עם מעלית קטנה במיוחד בתל אביב אבל לא קטנה מידי כדי שנוכל להשתמש באמבטיה לפחות 4-5 חודשים
מתקפלת בקלות ונכנסת לרכב משפחתי קטן (רנו קליאו)
יצבה ונוחה להסעה
בטיחותית
אין לנו תקציב מסויים
אשמח להמלצה, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/11/2018שלום מיטל,
השאלה המרכזית היא כמה צרה. יש עגלות שרוחבן באזור ה- 50 ס"מ ולדעתי צר זה עד 58 ס"מ. אז הכל שאלה עד כמה צר מחפשים.
הבי 5 יחסית צרה 53 ס"מ ודי יציבה, כמובן שצרה זה גם מתבטא באמבטיה ובטיולון. מכיוון שאין תקציב אז חשוב לציין שהיא מהיקרות יותר בשוק.
אם רלווטנטי רוחב של 57 ס"מ עד 59 ס"מ אוכל לתת המלצות נוספות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, המשך התיעצות
מיטל11/11/2018תודה רבה על התגובה, היא צריכה להיות לא יותר מ60 ס"מ רוחב. הבנתי שהדגם החדש של אינגליזינה הוא צר במיוחד (50 ס"מ) מה דעתך עליו לעומת הבי 5?
תודה רבה,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר12/11/2018שלום מיטל,
יש 2 דגמים לאינגלזינה, האפטיקה שהיא החדשה יותר, לדעתי לא מתאימה לדרישות שלך, היא מאוד כבדה בטח שביחס לבי, כמוכן הקיפול גדול, תיכנס לקליאו אך תצריך מאמץ רב יותר.
אם הכוונה לטרילוג'י הותיקה אז המשקל שלה די זהה לבי,
הקיפול קטן, כלומר צר וארוך ולכן תיכנס לקליאו בלי לתפוס הרבה מקום. היתרונות של הבי, יכולת ניוד עדיפה בהרבה לדעתי, ידית מתכווננת ולכן נוח יותר להורים בגבהים שונים, נוחה יותר לעליה וירידה ממדרכות, נוחה יותר בהכנסה לרכב. אם מתכוונים לחבר סל קל לעגלה הסלקלים שמתחברים לבי עדיפים על זה שמתחבר לאינגלזינה.
היתרונות של הטרילוג'י על הבי הם בעיקר אמבטיה וטיולון מרווחים יותר וכמובן במחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על המלצה לעגלה ושאלה לגבי בוסטרורדה רחום06/11/2018
שלום רב קובי , ראשית אודה לך על המלצה מעולה לעגלת איי בי סי דיזיין דגם סלסה : נהנים ממנה מאוד נוחה , קלה לתפעול ויפה!
אבקש המלצה לבוסטר לילדה בת 4 שכמובן הדגש נוחות ובטיחות.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/11/2018שלום ורדה,
אני הייתי ממליץ על גרקו נאוטילוס או ארגוס (שלדעתי לא משווק כרגע בארץ). הם טיפה יקרים אך ניתן להשתמש ברתמות הבוסטר ולא עם חגורת הבטיחות של הרכב, זה הרבה יותר בטוח לילדה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה קלה אך אורטופדיתליטל06/11/2018
היי,
אנחנו גרים בקומה שנייה בלי מעלית ולכן אנחנו מחפשים עגלה בעיקר יהיה קל לעלות ולרדת איתה שתי קומות (פלוס תינוק) ולכן המשקל פקטור רציני. אנחנו לא אנשים גבוהים במיוחד אבל הבוגבו בי 5 הייתה נראית לי אמבטיה קטנה מדי והעגלה עצמה נמוכה מדי.
הסייבקס מיוס והג'ואי פקט לא נראות לי מרופדות מספיק ואני בספק גדול מאוד אם זה אורטופדי בצורה מסמופקת לתינוק שרק נולד.
אני מודעת לזה שאין מושלם אבל בכל זאת הייתי שמחה אם תוכל להאיר את עיני או להגיד לי לפחות מה הרע במיעוטו מכל האופציות לעיל? אני בחורה נמוכה יחסית ורזה ולכן אין סיכוי שאתחיל לטפס מדרגות עם תינוק ועגלה כבדה. יש עוד אופציות שלא חשבתי עליהן?
לצערי גם אין אופציה להשאיר את העגלה ברכב / לקשור בלובי של הבניין.
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/11/2018שלום ליטל,
אני חושב שהעגלה החדשה בייבי בוס טייגר שהייתי חלק מצוות הפיתוח שלה תענה בדיוק לדרישות שלך.
היא יחסית קלה 8.7 ק"ג (באזור המשקל של בוגבו בי), יש לה גב אורטופדי עם מושב פלסטיק יצוק. טיפה יותר גבוהה מהבי והמושב + האמבטיה יותר מרווחים מהבי.
כרגע החיסרון המרכזי שהיא עדיין לא בחנויות, תגיע ככל הנראה בשבועיים / שלושה הקרובים.
חשוב להבין שעגלות כמו מיוס או פקט יותר קלות כי המושב היצוק מוסיף משקל וגם גב מצבים עם לחצן + טיולון דו כיווני (דברים שאין בפקט) מוסיפים משקל. לכן לדעתי עדיין היא נחשבת קלה אך לא הכי קלה שיש כי ככל שהמשקל יורד כך יורדים דברים שלדעתי חשובים מהעגלה.
בעגלה זו כל המטרה הייתה לא להתפשר על נוחות הניוד, נוחות התינוק ועדיין לתת את המוצר הפרקטי בקיפול, משקל וגודל לאחר קיפול הכי קרוב למושלם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
ליטל06/11/2018האם הטייגר היא פיתוח ישראלי או שאתם צוות שמייבא את העגלה ארצה?
מה דעתך על המענה מבחינה אורטופדית שהמיוס מציעה הן באמבטיה והן בטיולון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר07/11/2018שלום ליטל,
זה פיתוח שלנו על בסיס חלקים קיימים ששודרגו, למשל המושב המקורי היה ללא פלסטיק (דבר שלא היינו מוכנים להתפשר עליו), הגלגלים היו קטנים ומחומר פשוט, אנחנו מניסיוננו עם עגלות הרטן רצינו שהגלגלים יהיו זהים בחומר ובאיכות כדי שנוחות הניוד תהיה ברמה אחרת. גם על עיצוב השלדה היינו אחראים. האמבטיה לא שונתה מכיוון שלדעתי אין הבדלים משמעותיים באמבטיות, כולן שכיבה מלאה, כולן אטומות וכו', כן היה חשוב לנו שתהיה רשת איוורור בגגון שיש לזה המון המון חשיבות להתפתחות ובריאות התינוקות.
אני כן חושב שתמיכה קשיחה בגב חשובה, ברגע שאין כזו הגוף של התינוק לא מאוזן, יהיו חלקים שישקעו בעוד שחלק יהיה יציב לדעתי. לדעתי זה בדיוק כמו לשבת שעות על כיסא בריכה מול כיסא מנהלים/גיימרים. כפי שציינתי האמבטיות די זהות בתמיכה (כאשר אני לא מתכוון לשקי שינה או אמבטיות רכות כפי שיש בחלק המעגלות, כמו לדוגמא ביויו ניו בורן).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה לבחור?מתלבטת05/11/2018
שלום קובי,
אז בהכוונתך יצאנו לבדיקת 3 העגלות שהמלצת(גואי כרום,סירקל ראבנה ומאמס אנד פאפס סולה)
בחנויות הזולות שחיפשנו בירושלים(איזורים חרדיים-מצאנו רק את הגואי!
התרשמנו ממנה למרות שלא ראינו האחרות.
המינוס שלה הוא שהיא גדולה בקיפול(עם הטיולון-וזה מה שחשוב לנו).אין לנו הרבה מקום ברכב.האם2 האחרות מתקפלות קטן יותר?היכן מוכרים אותם בירושלים?מה המחירים שלהם?פשוט חשוב לנו לדעת אם להתאמץ או שהגואי נמוך יותר משתיהן במחיר ואז נשאר עם הגואי.
יש לגואי 2 דגמים אחד רק כרום ואחד דלוקס פרימיום.
ממה שראינו בחנויות ההבדל הוא בגלגלים ובידית שעולה ויורדת.והשאר זהה.
האם אתה יודע על עוד הבדלים?
פשוט אין את הדלוקס פרימיום בעוד צבעים מלבד אדום,ירוק וכחול-צבעים שלא באים בחשבון למרות שיש מבצע על הדגם בצבעים הללו.
האם זה "התפשרות" לקנות את הדגם הכרום ולא הדלוקס?(הוא יקר יותר מהדלוקס משום מה ויש לו יותר צבעים).
ממש לא יודעים מה להחליט.
פשוט העיניין של גודל העגלה ממש תוקע אותנו עם הרכב ונצטרך לקנות צ'ימיגג אבל הבנו שאין שום עגלה שהיא בדרישןת שלנו(קיפול נח,יציבה,עבירות טובה,סל גדול ועם הפנים להורים,הצללה גדולה,טיולון עם אופציית שכיבה כמעט ומרווח לילדים גבוהים ולא יותר מ2000 ש"ח)אולי יש לך עוד רעיון?להזמנה מיידית..
הארכתי אבל אנחנו נואשים ואוטוטו לידה בע"ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר06/11/2018שלום,
ראשית הסולה או הסירקל מתקפלות פחות או יותר לאותו הגודל של הג'ואי ולכן בנושא זה אין הבדל.
בדלוקס מקבלים 5 מצבי שכיבה ישיבה וגגון יותר גדול בהשוואה לכרום הרגילה. סה"כ הכרום הרגילה תעשה את העבודה היטב.
אם יש בעיית מקום והתקציב הוא 2000 ש"ח אז הייתי ממליץ לבדוק את עגלת ספורטליין סיילו, לדעתי מבחינת נוחות ניוד ונוחות לתינוק הג'ואי, הסולה או הסירקל עדיפות אך הסיילו הרבה יותר נוחה לקיפול וקטנה משמעותית מהן ולכן אולי היא עדיפה לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת מה לבחור?
אני06/11/2018לגביי הגואי,
ממה שראינו המצבים אותו דבר והגגון זהה.ככה אמרו לנו,למעשה זה אותו דבר.
אתה ראית בעצמך את ההבדלים?באף חנות לא מצאנו הבדל מלבד הגלגלים והידית כאמור.
ננסה לבדוק את העגלה הנוספת גם ונחליט.
לגביי הסולה ווהסירקל-מה המחירים שלהן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד עגלה ששמענו ומתלבטים
אני06/11/2018שלום קובי ושוב המוןןןן תודה.
איך עגלת b-agile plus
של בריטקס?
האם היא עגלה טובה,עם הפרמטרים שחשובים לנו לתינוק?והאם היא נסגרת קטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/11/2018שלום,
לגבי הג'ואי זה תמיד היה ההבדל, אולי זה השתנה בזמן האחרון.
אם אין הבדל במצבים או בגגון אז תמיד אמליץ ללכת על האופציה הזולה.
לגבי מחירים הסירקל והסולה נמכרות סביב ה- 2000 ש"ח
לגבי בי אג'ייל אני פחות ממליץ, הטיולון חד כיווני ולכן אני פחות ממליץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת ספורט ליין דגם סאיילו, או, מאמאס אנד פאפאס דגם אורבו 2רחיק04/11/2018
שלום
ביקרתי לאחרונה במלא חנויות של תינוקות, שמעתי חוות דעת על מלא עגלות, בשלב זה אני מאד מתלבטת בין שתי עגלות
ראשונה של ספורט ליין דגם סאילו מצרפת תמונה- הבנתי שהיא חברה ותיקה אך ביצור עגלות החלו מלפני מספר חודשים.
שנייה דגם מאמאס אנד פאפאס- דגם אורבו 2 או ארמדילו פיליב xt- הבנתי שיש לה מינוס גדול שבטיולין המשענת של הראש נוטה להיות מאד אחורה מה שגורם להטיית ראש התינוק מאד אחורה, מינוס שני: היתה איזה שהיא בעיה עם הגלגלים של העגלה - מדובר בבעיות שנמצאות בשני הדגמים.
מה היא דעתך.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/11/2018שלום רחיק,
ראשית בפליפ אני לא מכיר בעיית גלגלים, כן מכיר באורבו. שנית כן נתקלתי בתלונות על זווית השכיבה בפליפ. שלישית פחות להקשיב למוכרנים (למרות שבמקרה הנ"ל רוב המידע נכון) אך יש להם אינטרס, למרות שהסיילו זולה יותר יש להם רווח גדול יותר ולכן נטייה להמליץ עליה. היא מאוד חדשה ולכן קשה לדעת לגבי האמינות, לדעתי נותנת תמורה מעולה לכסף. הדברים שאני פחות אהבתי בה הם: משענת הגב לא יצוקה מפלסטיק והתמיכה הקשיחה היא באמצעות פרספקט בתוך בד המושב, אי לכך המושב לא מתיישב ל- 90 מעלות ונוטה אחורה. יש תינוקות שפחות אוהבים את הזווית הזו.
מערכת הקפיצים מאוד קשה ולכן הניוד לדעתי יהיה פחות נוח ככל שהדרך תהיה יותר משובשת.
אם אין בעיית זמן הייתי ממליץ לבדוק את בייבי בוס טייגר שתגיע בעוד כ-3 שבועות לארץ לדעתי עדיפה על הארמדילו או הסיילו (על האורבו אני פחות ממליץ) אך יקרה מהסיילו בכ- 1000 ש"ח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגמים של עגלת abc design
רחיק05/11/2018מודה על המענה לגבי שאלה ראשונה.
מאד אשמח לשמוע דעתך על עגלות א.בי.סי דיסיין, למיניהן.
איזה דגם מוצלח?
מחיר סביר
נוח לניוד ולקיפול
אני יועדת בגדול- שהאמבטיה של חברה זו הינה מאד ענקית לתינוק . שישכב בה עד מקסימום גיל 5 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר05/11/2018שלום רחיק,
הדגם הזול של היצרן נקרא סירקל, פחות או יותר באזור המחיר של הסיילו, הדגם היקר יותר נקרא סלסה והוא כבר נע סביב המחיר של האורבו 2.
בשני המקרים האמבטיה אכן ענקית ותתאים עד משקל 9 ק"ג, אפילו מעבר לגיל חצי שנה ברוב המקרים.
בשני המקרים נוחות הניוד עדיפה על העגלות שציינת, בעיקר בסלסה. בשני המקרים גם מושב הטיולון מאוד מרווח.
צריך לקחת בחשבון שבהשוואה לעגלות שציינת המשקל כבד יותר והקיפול גדול יותר אך הרווח הוא בנוחות התינוק ונוחות התינוק, כמוכן המשקל לדעתי סביר וכך גודל הקיפול, כלומר לא סיוט להורה אלא משהו שבהחלט אפשר להתמודד איתו ובתמורה להרוויח נוחות ניוד (שלדעתי חשובה יותר מהכל כי רוב הזמן דוחפים את העגלה ולא מקפלים לרכב) ונוחות לתינוק.
שני הדגמים מציעים גגונים ענקיים לאמבטיה ולטיולון.
הסלסה מציעה שלדה עם ידית טלסקופית, מערכת גלגלים ובעיקר קפיצים יחודיים ביחס לכל העגלות בשוק ולכן היא יקרה יותר. דגם 2019 יחל להימכר בארץ עד סוף החודש. כרגע לא ניתן לראותו בחנויות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה על המענה (:
רחיק05/11/2018מודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות על עגלות ומזרניםדורין04/11/2018
היי קובי,
אנו מצפים לתינוקת חדשה בסוף ינואר.
יש לנו רכב משפחתי (קורולה) וגרים בדירה עם מעלית כך שאין בעיה מבחינת גודל העגלה. מחפשים עגלה שתהיה נוחה לתינוקת וגם שהניוד שלה יהיה טוב.
מתלבטים בין הדגמים הבאים:
1. סייבקס פריאם
2. מוצי I2
3. סייבקס מיוס - ראינו שהגלגלים האחוריים שלה קטנים, האם היא פחות טובה לניוד?
האם צריך להוסיף מזרן נוסף לאמבטיה או לטיולון?
לגבי מזרן, אנחנו מחפשים מזרן גם למיטה וגם לעריסה.
למיטת תינוק אנחנו מתלבטים בין הדגמים הבאים:
1. אימג'ן של קינג קויל
2. נומו
3. dormiente
אשמח לשמוע את דעתך על המוצרים הבאים.
על איזה מזרן לעריסה אתה ממליץ (כנראה שנשתמש בעריסה עד לגיל של 6 חודשים)?
תודה רבה,
דורין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/11/2018שלום דורין,
ראשית את צודקת, גלגלים קטנים גורמים לעגלה להיות יותר קשה בניוד, בעיקר ככל שהדרך תהיה משובשת כך הפער יהיה יותר משמעותי, זה גם משפיע על עליה וירידה ממדרכה.
אני תמיד ממליץ לשים בכל עגלה משקל של 9-12 ק"ג ולהתנייד בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה, רק כך אפשר באמת לקבל תמונה אמתית לגבי נוחות או חוסר הנוחות בניוד.
כמוכן צריך לקבל החלטה מה עדיף הנוחות שלנו או נוחות התינוק, נוחות הניוד או נוחות הקיפול וכו'. משאלתך כבר הבנתי שהמיוס כלל לא אופציה.
הפריאם הרבה יותר נוחה לניוד, גם הרבה יותר נוחה לתינוק לדעתי. כפי שציינתי קודם זה בא עם חסרונות של קיפול מסורבל וגדול (לכן גם ממליץ תמיד לנסות לקפל יחד עם הטיולון ולבדוק ברכב), משקל כבד יותר. בהשוואה למוצי, שתיהן כבדות, המוצי יותר נוחה בקיפול אך האמבטיה והטיולון צרים וקצרים יותר ולכן לדעתי אין לה ערך מוסף כפי שיש לפריאם בתמורה למשקל הכבד (פרט ליכולת ניוד עדיפה בהשוואה למיוס). יש לקחת בחשבון שהיבוא של הפריאם הוקפא ועדיין מוקפא ככל שידוע לי. בכל הדגמים שציינת לדעתי אין צורך במזרן נוסף לאמבטיה (כן ממליץ על סדינים), לטיולון תמיד אני ממליץ להוסיף קומפי קוש, מעבר לשדרוג הנוחות זה מקל בניקיון/כביסות כי מכבסים רק את המזרן ולא צריך להסיר את כל בדי העגלה.
הייתי גם ממליץ לבדוק את איי.בי.סי דיזיין סלסה 2019 שתגיע בעוד פחות מחודש לארץ, דומה ביתרונות לפריאם אך קלה ממנה ומהמוצי, נוחה מאוד בניוד בזכות מערכת קפיצים מעולה.
נוחה לקיפול כמו המוצי.
לגבי מזרנים,
כולם מעולים בכל הקשור לבטיחות, אני אישית יותר ממליץ על האימג'ן או דורימנטה שלדעתי טיפה יותר נוחים לתינוקות.
לגבי מזרן עריסה, כל העריסות התקניות מתאימות עד 3 חודשים (אלא אם יכולות לשנות גובה ואז לשמש כלול). לכן עד 3 חודשים המזרן הבסיסי עם כיסוי בד רשתי לדעתי הכי מומלץ, חבל להוציא סכום גבוהה לתקופה כלכך קצרה, בעיקר שאין סכנה שהתינוק יתהפך על הבטן, אך זה רלוונטי ל-3 חודשים. אם זה לחצי שנה אז כן הייתי ממליץ על מזרן נושם כמו ה-3 שציינת למיטה (לדעתי רק נומו מייצרים במידות לעריסה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי אויסטר זירומור04/11/2018
היי קובי,
אנו מחפשים עגלה המשלבת אמבטיה וטיולון לילדנו הראשון.
האויסטר זירו מצא חן בעינינו מהסיבה שהגלגלים יחסים גדולים (גרים בקיבוץ), לא כבד מדיי, יחסית קומפקטי (רכב ג'ימיני), מחיר סביר, נוח לקיפול ושימוש.
מרפרוף בתגובות שלך הבנתי שיש את החיסרון שהטיולון אינו פונה לצד ההורה (תוהה כמה זה קריטי). האם יש לך המלצה עלדגמים נוספים שיעמדו בדרישות שלנו ובתקציב?
תודה ראש,
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/11/2018שלום מור,
אכן אני פחות ממליץ על עגלות בעלות טיולון חד כיווני. מחקרים שנעשו הראו עדיפות לעגלות עם טיולון דו כיווני, זה כולל התפתחות קוגנטיבית עדיפה, שינה טובה יותר, רוגע, קשר חזק מול ההורה וכו'.
אי לכך אני פחות ממליץ.
לדעתי העגלות בעלות טיולון דו כיווני בתקציב דומה לזירו הן:
ארמדילו פליפ XT ובייבי בוס טייגר (שתגיע בעוד כשלושה שבועות לחנויות). שתיהן עם טיולון דו כיווני, ידית טלסקופית, קיפול נוחה וקומפקטי. הטייגר קלה יותר בקילו מהפליפ אך כבדה יותר מהאויסטר. בשתיהן יש גם יצוק מפלסטיק ושינוי מצבים עם לחצן ולא שרוך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוגבו בי VS בייבי בוס טייגרשרה04/11/2018
שלום,
אנחנו הורים טריים לילדה ראשונה, היינו רוצים לקנות עגלה שתהיה נוחה לתינוק מצד אחד, מצד שני קומפקטית היות והרכב שלנו קטן
קראתי פה בפורום על הטייגר הייתי רוצה לדעת בעד ונגד מול בוגבו בי חוץ מהמחיר ו/או האם יש המלצה על עגלה אחרת
ושאלה ספציפית, איזה אמבטיה יותר גדולה מבין השתיים ועד איזה חודש אפשר להשתמש בה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/11/2018שלום שרה,
אז אכן היתרון הגדול של הטייגר הוא במחיר כ- 1500-2000 ש"ח הבדל שזה פער יחסית עצום. המחיר של הבי משתנה בהתאם לרמת גימור, צבע וכו' כמו גם הנחות שאפשר לקבל ולכן קשה לעמוד את הפער הסופי אך להערכתי זה לפחות 1500 ש"ח. כמוכן יש גם בתוספת של מתאם לסלקל יש פער גדול.
היתרונות של הבי לדעתי הם: מותג ותיק ומוכר, אפשר להוסיף מנקר עיניים (למדתי שיש אנשים שזה הדבר הכי חשוב להם). דגם מאוד מאוד ותיק שהוכיח עצמו, הטייגר כחצי שנה בשוק ובינתיים מוכיחה אמינות. רוחב השלדה צר יותר ולכן מעבר במקומות צרים או הומי אדם (גם מעליות) יהיה קל יותר, הקיפול בשל כך צר יותר, כמובן שיש לזה השפעה על מושב והאמבטיה צרים יותר. מבחר גדול יותר של צבעים, מהדורות מיוחדות. אמבטיה ניתנת לקיפול ולכן לא תופסת מקום באחסון, בטייגר האמבטיה נשארת AS IS ולכן גדולה יותר באחסנה (היתרון של זה בהמשך). שירות תיקונים ברחבי העולם (אם מתכוונים לעזוב את ישראל). הקיפול מהחלק העליון של הידית, לכן פחות צריך להתכופף, לאחר הקיפול כן יהיה צורך קל.
המון המון אביזרים מקוריים שאפשר להוסיף.
מבוקשת מאוד כיד 2 (לגבי טייגר אין מידע מן הסתם).
היתרונות של הטייגר פרט למחיר:
לדעתי נוחה יותר בניוד, בעיקר ככל שהתדרך תהיה משובשת גם בזכות גלגלים גדולים יותר וגם בזכות החומר שמהם הם עשויים. האמבטיה גדולה יותר (להערכתי תתאים בין 4-6 חודשים לעומת 3-5 חודשים בבי, חשוב מאוד לציין שזה מאוד אינדיבדואלי, כל תינוק נולד בגודל שונה ומתפתח אחרת, כמוכן זה גם תלוי בעונת השנה, בחורף האמבטיות מאוד צפופות בגלל לבוש עבה ושמיכות). לאמבטיה של הטייגר יש רשת איוורור נפתחת, נעים יותר בקיץ ומאפשר לתינוק לשכב על הבטן ולהציץ החוצה. כמוכן לטייגר יש גגון נפרד לאמבטיה ולטיולון בעוד בבי זה משותף. האמבטיה קשיחה ולכן לא ניתנת לקיפול, עקב כך יותר אטומה לרוח ואבק, כמוכן עמידה יותר לאורך שנים. הרבה יותר נוחה לנשיאה יחד או בלי תינוק בזכות ידית אחיזה, בבי אלו 2 רצועות ולכן לדעתי ממש לא נוחה לשאת יחד עם תינוק. השליפה של האמבטיה מהשלדה בטייגר יותר נוחה. הטיולון של הטייגר יותר רחב וטיפה יותר ארוך, יש מדרך רגליים מתכוונן. בבי האורך של משענת הגב ומדרך הרגליים ניתנים לכיוונן (בתכלס הרוב שמים מראש במצב הכי ארוך מראש). הטייגר יותר גבוהה בגלל הגללגים היותר גדולים ולכן פחות צריך להתכופף בהכנסה לעגלה. יש רשת איוורור גם בגגון הטיולון שמשמשת גם כחלון הצצה.
לדעתי יותר נוחה לקיפול, בעיקר עם יד אחת, בגמר הקיפול נשארת ביד, לכן מאפשרת להוציא את התינוק מהעגלה ומיד לקפלה ביד השניה. הגישה לסל יותר נוחה מאחור. יש מעקה לטיולון. הטייגר יותר רחבה בגלגלים האחוריים אך עדיין צרה ביחס לרוב העגלות ולכן עבירה בכל מקום לדעתי, הגלגלים האחוריים ניתנים לניתוק בעוד שבבי הם קבועים ולכן בנסיעות ארוכות ניתן לצמצם את גודל הקיפול ע"י ניתוק הגלגלים. הטייגר יותר שטוחה לאחר הקיפול ולכן בסך הכללי תופסת פחות מקום ברכבים, היא נשארת עומדת לאחר הקיפול ולא נופלת לריצפה.
המלצות לעגלות דומות שיענו לדרישות: סייבקס מיוס, ארמדילו פליפ XT.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטייגר VS סייבקס ואמרדילו
שרה07/11/2018תודה רבה רבה קובי על התשובה המפורטת
השאלה עכשיו היא הבשורה של הטייגר לסייבקס מיוס ואמרדילו
לפי הפורום פה וחוות דעת של אנשים אני מבינה שהסייבקס לא נוחה לניוד האם יש יתרונות אחרים ששווה להתיחס לסייבקס יותר מהטייגר?
ובנוגע לאמרדילו, אני לא מכירה בכלל, מה היתרונות/ החסרונות שלה לעומת הטייגר
ושאלה אחרונה, מתי הטייגר יהיה בחנויות שנוכל לראות ולהתנסות ?
תודה שוב מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר07/11/2018שלום שרה,
הסייבקס בגלגל הגלגלים הקטנים יותר וחוסר המושב עם חלק קשיח יותר קלה. לדעתי זה היתרון המרכזי של הסייבקס.
לגבי ארמדילו, דומה לטייגר במושב, הגלגלים גדולים אך פחות איכותיים מהטייגר ולכן הטייגר נוחה יותר לניוד לדעתי. לדעתי טיפה יותר קלה לתפעול והכוונה בכך היא חיבור אמבטיה וטיולון לשלדה מעט יותר נוחים. הסל של הארמדילו טיפה יותר גדול.
מצד שני הארמדילו כבדה יותר.
לגבי זמינות, ככל הנראה זה יהיה בשבועיים הקרובים. אפשר ליצור קשר דרך דף הפייסבוק בייבי בוס ונוכל לעדכן ולכוון משם.
בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאילו חנויות בירושלים הטייגר תמכר?
שרה14/11/2018שלום קובי שוב,
הייתי רוצה לראות את העגלה, באילו חנויות היא תמכר?
תודה
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/11/2018שלום שרה,
זה לא סגור סופית אבל ככל הנראה בבייבילה וברהיטי אור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן מולטיפלואו למיטת תינוקרשא04/11/2018
קובי שלום
1. קראתי הרבה בפורום שלך ולאור ההמלצות החלטתי לרכוש מזרן למיטת תינוק מולטיפלואו של בייביטק (העדפתי אותו על האימג'ן של שילב מאחר והאימג'ן מכיל חומרים מעכבי בערה), השאלה שלי היא כנ"ל: לאחר התייעצות עם אמהות מנוסות (אני לידה ראשונה) כולן המליצו לי לרכוש מגן למזרן למיטה/שעוונית - מכיוון שהרבה פעמים תינוקות פולטים מהפה וגם מהחיתול. אם אני שמה מגן אז אני מבטלת את כל העיקר של המזרן הנושם?
אני יודעת שניתן לרחוץ אותו מהר אבל עדיין עד שאני רוחצת ומתייבש אין איפה להשכיב את התינוק.
2. יש לך המלצה על מזרן לעריסה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/11/2018שלום רשא,
אכן שעוונית תבטל את כל היתרון של המזרן. כמוכן הוא אינו דורש זאת כי כל נוזל יחלחל מטה (כן ממליץ לשים שעוונית בתחתית שלו לשמור על עץ המיטה. הוא מתייבש תוך כמה דקות ביום קר יקח כשעה להערכתי. אם שוטפים ללא הכיסוי אז הייבוש גם בחורף יקח דקות ספורות.
אין מוצר מושלם אך זה היתרון הגדול שלו שהנוזל מחלחל מטה ותינוק שיפלוט לא יוכל לבלוע חזרה את הפליטה ולהחנק ממנה.
2. במזרן עריסה השימוש הוא עד 3 חודשים, עד גיל זה התינוקות לא מסוגלים להתהפך על הבטן ולכן אם נשמעים להוראות ומשכיבים רק על הגב אז אין חשש ואפשר לרכוש את המזרנים הקיימים בשוק, יש עם כיסוי שעוונית ויש עם כיסוי בד, ההמלצה שלי על הבד הרשתי שנעים יותר לתינוקות, לא חדיר לנוזל ומחזיק יותר שנים מעמד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לגבי סל קל
רשא07/11/2018תודה על התשובה!
אני מחכה לדגם פג פרגו 2019 שיכנס לחנויות במהלך השבועיים הקרובים. האם ידוע לך אם על עגלות פג פרגו ניתן להרכיב סל קל אחר חוץ מזה של חברת פג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר07/11/2018שלום רשא,
ניתן לרכוש מתאמים ולעליהם לחבר סלקלים של: סייבקס, ג'ואי, בי סייף או מקסי קוזי. רצוי רק לוודא שניתן לרכוש אותם, לא תמיד הם מגיעים לארץ באופן סדיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת אייקנדי רספברי החדשהשיפי04/11/2018
אני מחפשת טיולון צר שהידית של העגלה היא גם מול התינוק
תשובה
קובי סופר04/11/2018שלום שיפי,
האופציות הן האייקנדי והסייבקס טוויסט, להם אפשר להוסיף את ארמדילו פליפ XT ובוגבו בי.
הבי היקרה ביותר אך לדעתי הנוחה ביותר לניוד יחד עם האייקנדי, הבי יותר נוחה בתפעול ובעיקר בקיפול ולכן לדעתי עדיפה אם אין עניין של תקציב, אם יש אז יש יתרון לאיי קנדי, בכל זאת יש פער גדול במחיר. הארמדילו הכבדה ביותר אך אמורה להיות זולה יותר מהאייקנדי. הטוויסט הכי צרה, הכי פחות נוחה בניוד והכי קצרה, לכן לדעתי פחות נוחה לתינוק אבל היא גם הכי קלה בפער גדול והכי קטנה בקיפול, גם בפער גדול.
אם אין לחץ של זמן גם הבייבי בוס טייגר יכולה להיות אופציה כטיולון, דומה לאיי קנדי, בי ופליפ, יחסית זולה יותר מהאיי קנדי ומציעה נוחות ניוד עדיפה לדעתי ונוחות קיפול עדיפה. תחל להימכר בעוד כשלושה שבועות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובה של קובי
שיפי05/11/2018שלום קובי. תודה רבה. עשית לי סדר בדברים. 2 שאלות:
1. האם יש הבדלים בין האייקנדי (רספברי) החדש לישן?
2. אולי כבר עדיף להשקיע בבוגבו?
מי מהן יותר חזקה?
העניין בדחיפות אשמח לתגובתך.
תודה רבה
שיפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/11/2018שלום שיפי,
כפי שציינתי אין הבדל בין הישן לחדש באיי קנדי כאשר ההבדל הגדול הוא שנוספה האמבטיה.
אם להשוות לבוגבו אני חושב שבוגבו עדיפה למרות ששתיהן נוחות בניוד, שתיהן חזקות מאוד לדעתי ואיכותיות. היתרון המשמעותי של הבי לדעתי זה בנוחות הקיפול.
השאלה הנשאלת היא כמה הפער בינהן כי זה כמה מאות שקלים. כמכון האם את חושבת שאת יכולה להסתדר עם מנגנון הקיפול של האיי קנדי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות על מזרן לתינוקרון04/11/2018
קובי שלום
אבקש את המלצתך למזרן לתינוק ללא הגבלת מחיר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/11/2018שלום רון,
אם אני הייתי צריך לרכוש מזרן כיום הייתי הולך על קינג קויל אימג'ן 360.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
רון08/11/2018היי קובי
מדובר על ילד בן 4 חודשים ורוצים שהוא יישן על הבטן האם במזרן של האימגן אין חשש ממוות בעריסה?
2. מדוע אתה מעדיף אותו על פני הנומו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/11/2018שלום רון,
אסור להשכיב על הבטן באף מזרן. חשוב לציין שאין לדעת אם המזרנים יכולים למנוע 100% מהמקרים אבל לדעתי הם יעילים בהרבה ממזרן דו צדדי.
אני ממליץ על האימג'ן יותר מ-2 סיבות:
1. לדעתי הוא נוח יותר כי הוא רך יותר. לנומו ניתן להוסיף שכבת רכות בעלות נוספת אך עדיין לדעתי האימג'ן יהיה טיפה יותר נוחה.
2. תקן, אני יודע לאימג'ן יש תו תקן שמתחדש כל שנה. לגבי הנומו ככל שידוע לי יש לו אישור מכון התקנים שאותו צריך לחדש אחת לשנתיים. צריך לבדוק מול מכון התקנים לגבי תוקפו. ההבדל שתו תקן יש סימון על המוצר (ברגע שאין תו תקן חל איסור לשים את הסימון), היצרן מחויב לייצר בארץ, היצרן מחוייב לחדש את התו תקן אחת לשנה. באישור מכון התקנים אומר שזה מוצר מיובא ולכן מכון התקנים בדק אב טיפוס אחד, בכל משלוח מכון התקנים אמור לעשות זיהוי ונטילה למוצר ואז לתת אישור מכירה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשון, מתלבטים איזו עגלה לקנותאביב04/11/2018
היי, אנחנו מתלבטים איזו עגלה לקנות..
חשוב לי שהעגלה תהיה בטיחותית, קלה, עם סל גדול, גגון גדול, עם אפשרות להשכבה 180 מעלות ונוחה לקיפול.
הבנתי שגלגלים מתפרקים זה מאוד נוח, וגם שלתינוק יהיה נוח ולא צר מדי..
התקציב הוא בערך עד 3000 שקלים..
המליצו לנו על הtay tay אבל ראיתי שאתה לא ככ ממליץ עליה..
על איזה עגלות אתה ממליץ בתקציב הזה, והאם יש עוד קריטריונים שחשוב לשים לב עליהם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר04/11/2018שלום אביב,
אכן לדעתי הטאיטאי טיולון מעולה אך לדעתי יש לו חיסרון גדול של טיולון חד כיווני, לדעתי ולפי מחקרים רצוי שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה +. ההמלצות שלי בתקציב הן: ארמדילו פליפ XT2 או בייבי בוס טייגר שתחל להימכר בעוד כשלושה שבועות. שתיהן מציעות את היתרונות של הטאיטאי (מעט יותר כבדות אך לא באופן משמעותי) ובתמורה למשקל הכבד יותר מקבלים: טיולון דו כיווני עם תמיכה קשיחה ולא פרספקט, שינוי מצבים עם לחצן ולא שרוך, ידית טלסקופית, גלגלים עדיפים + מערכת קפיצים עדיפה (בעיקר בבייבי בוס).
לכל אחד דרישות אחרות ולכן הקריטריונים משתנים!
אני בעד נוחות תינוק ולכן ממליץ על עגלות עם אמבטיה וטיולון רחבים, בעד נוחות ניוד ולכן ממליץ על עגלות עם גלגלים גדולים וקפיצים איכותיים אך אלו גם מעלים את המשקל ויוצרים קיפול גדול ומסורבל יותר. לכן צריך להחליט היכן מתפשרים. לדעתי בטייגר למי שמחפש נוחות בקיפול, גודל קיפול קופמפקטי יש הכי מעט פשרות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אביב06/11/2018היי, בנוגע ל2 העגלות הללו:
באיזה עגלה הבדים נשלפים לכיבוס?
איזו עגלה יותר קלה?
באיזו עגלה הקיפול יותר נוח ומתאפשר עם יד אחת?
איזה סלקל אפשר לחבר לכל עגלה?
והאם יש עגלה שאתה ממליץ עליה במחירים נמוכים יותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/11/2018שלום אביב,
בשתי העגלות כל הבדים נשלפים.
הבייבי בוס קלה יותר בכ- קילו
בשתיהן הקיפול ביד אחת, המאמאס אנד פאפאס זה מתבצע מידית האחיזה ודורש 2 פעולות (ביד אחת) ובטייגר זה ממרכז העגלה ודורש 2 פעולות (ביד אחת). מה שאני אוהב ש-2 הדגמים שבגמר הקיפול העגלות נשארות ביד ההורה והבדים מכונסים כלפי פנים מה ששומר עליהם נקיים וסטריליים. בנוסף הן מאפשרות קיפול ביד אחת כאשר תינוק ביד השנייה.
בשתי העגלות ניתן לרכוש מתאמים שלעליהם מתחברים סלקלים של: סייבקס, בי סייף, ג'ואי או מקסי קוזי.
ככל שנרד ברמת המחיר כך נקבל חסרונות לדעתי או עגלות שפחות תואמות את הדרישות. אפשר לבדוק את ספורט ליין סיילו שעולה כ- 2000 ש"ח, עונה טוב לדרישות אך פחות נוחה בניוד ובלימת זעזועים לדעתי ואני פחות אוהב שלמושב אין תמיכת פלסטיק יצוקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הבייבי בוס
אביב07/11/2018תודה רבה על התשובה.
מתי הבייבי בוס אמור להגיע לחנויות ולאיזה רשתות זה אמור להגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר07/11/2018שלום אביב,
המשלוח כבר בנמל ככה שזה עניין של כשבועיים בגג שלושה שבועות.
עדיין לא נסגר סופית היכן תימכר, אפשר ליצור קשר דרך דף הפייסבוק שלנו בייבי בוס ונוכל לכוון משם כשתגיע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביבה טאי טאי או סייבקס בליוס?אילנה03/11/2018
שלום,
אני מחפשת עגלה לתינוקת. מה שחשוב לי שהיא תהיה קלה, נוחה לקיפול ובמחיר סביר.
הסתכלנו על כמה דגמים ובנתיים התחברנו לטאי טאי ולבליוס וממש מץלבטים בניהם.
לא יודעת מה עדיף, מה נוח יותר לי ולתינוקת.
אשמח לעצה,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר03/11/2018שלום אילנה,
לטאי טאי טיולון חד כיווני, אני לא ממליץ על עגלות עם טיולון חד כיווני ולכן לא יכול להמליץ על הטאי טאי.
מצד שני לבליוס יש אך לדעתי היא רחוקה מלהיות נוחה בקיפול.
הייתי ממליץ לך לבדוק את מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ XT2 שיחסית סבירה במחיר ונוחה לקיפול כמוכן יש לה טיולון דו כיווני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)