מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- סיבי המולטיפלואו עשויים מפוליאסטר?שיר30/04/2018
היי קובי,
אשמח להבין האם סיבי המולטיפלואו עשויים מפוליאסטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/04/2018שלום שיר,
איני יודע, יש לבדוק זאת. אמור להיות רשום על המוצר או בטיקט. אפשר גם לברר מול היצרן בייבי טק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על מושב בטיחות לתינוק בן 8 חודשיםפנינה30/04/2018
קובי שלום,
אשמח אם תוכל לתת את המלצתך למושב בטיחות עבור תינוק בן 8 חודשים ששוקל כעת כ 8.5 ק"ג.
עד כה אנחנו משתמשים בסלקל אבל הוא כבר ממש קטן לנו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/04/2018שלום פנינה,
ההמלצה שלי היא צ'יקו נקסטפיט שלדעתי הכי נוח והוכח שהוא אחד הבטוחים ביותר שיש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן למיטת תינוק- התלבטות בין 3עמית28/04/2018
היי קובי!
נושא חרוש, אך לא לגמרי מצאתי תשובה בחיפוש ולכן אשאל .
מחפשים מזרן למיטת תינוק לבן 7 חודשים שעד כה ישן עמנו במיטה. מאוד חשוב שיהיה ללא חומרים מעכבי בעירה.
ראיתי את המולטיפלואו של בייביטק, לא נראה כמו מזרן נוח בכלל....!! כמו לישון על ספגטי מפלסטיק. טעיתי בהתרשמות?
המוכרת הציעה במקומו מזרן של סגל, לדבריה גם הוא ללא מעכבים , יש דגם עם/בלי אלוורה. לא מצאתי עליו מידע באתר החברה. יש לך תובנות ?
שאלה אחרונה - מזרן דורמיינטה, המשווק מספר עליו ניסים ונפלאות, האם הוא יותר דומה במראה ובתחושה למזרן ״רגיל”? מאוד מצא חן בעיני שהוא מחומרים טבעיים.
אשמח לדעתך, תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/04/2018שלום עמית,
מזרני סגל עם ספוג ולכן מכילים מעכבי בעירה.
המולטיפלואו הוא ללא מעכבים, חשוב להבין שכרגע לא רוכשים מוצר נוחות (התינוקות גם פחות זקוקים לזה) אל מוצר בטיחותי והמולטיפלואו הוא בדיוק כזה. לדעתי הנוחות שלו דווקא טובה יותר מכל המזרנים הדו צדיים אשר קשים יותר.
דורמיינטה מכיל סיבי קוקוס ולכן לא אמור להכיל מעכבי בעירה ולכן הייתי ממליץ להתלבט עליו או המולטיפלואו מכיוון שיש פער עצום במחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה! שאלת המשך
עמית29/04/2018מחפשים בכל זאת מזרן שיהיה גם נוח.... אחרת חוששת שהוא לא יישן עליו טוב.
האם זו רק מקובעות שלנו שגורמת לחשוב שהמולטיפלואו לא נוח? מניסיונך, תינוקות ישנים עליו היטב? מודה שהמחיר של דורמיינטה נראה לי מוגזם , אבל שם לפחות עושה רושם שיש טכנולוגיה ושימוש בחומרים ייחודיים... מעדיפה להשקיע עוד ולקבל תינוק ישן 🙂
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/04/2018שלום עמית,
לא קיבלתי או שמעתי ביקורות שליליות לגבי המולטיפלואו ולכן אני חושב שהוא בסדר. כמובן שחשוב לציין שגם הוא נחשב עבור רוב האנשים למזרן יקר ולכן נמכר במספרים נמוכים. מה שכן, לדעתי הוא נוח יותר מכל מזרן דו צדדי שקיים בשוק ואלו נמכרים בעשרות אלפים כל שנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות על מזרון למיטת תינוקליטל28/04/2018
שלום, אני מתלבטת לגבי מזרון למיטת תינוק. הסתכלתי על מזרונים של חברת בייבי טאק- סקיור, ספייס או אירפלאו ויסקו. מה עדיף?
הבנתי שבכולם מדובר במזרון נושם אך בראשון הצד הרך הוא אטום.
אודה לעזרתך. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/04/2018שלום ליטל,
אף אחד מהם הוא לא מזרן נושם! כל עוד יש ספוג המזרן לא נושם.
מזרן נושם יכיל בתוכו סיבים ולא ספוג.
מזרנים נושמים מומלצים הם: מולטיפלואו של בייבי טק (יש לשים לב שקיים בשוק מזרן מולטיפלואו לא של בייבי טק והוא ללא תו תקן), נומו או עמינח אימג'ן 360.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות על מזרון למיטת תינוק
ליטל29/04/2018תודה על תשובתך.
האם המזרונים שציינתי הם לא מזרונים מומלצים? האם עדיף מזרון נושם? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר30/04/2018שלום ליטל,
בסך הכל הם טובים אך מזרן נושם יותר יעיל ברוב הבחינות. הם יותר זולים ובסך הכל הם יחסית יעלים עבור המטרה שלשמה יוצרו. מהם הייתי הולך על האופציה הזולה יותר כי הויסקו לא מוסיף המון וסתם מייקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזיווקר xs או ג'ואי פאקטאבי28/04/2018
שלום רב,
אנו מתלבטים בין שני הטיולונים הקומפקטים הללו. מה לדעתך היתרונות והחסרונות של העגלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/04/2018שלום אבי,
אין יותר מדי הבדלים, היתרונות הם קטנים ולכן אני ממליץ להושיב את התינוק בעגלה ולראות מה נח לו יותר, לנסות לחגור, לתפעל ולשנות מצבים כשהוא בעגלה, לאחר מכן לנסות לטייל בחנות ולעלות ולרדת מדרגה, לאחר מכן לנסות לקפל לבד ולהחליט מה נכון לכם יותר. מה שכן בג'ואי מומלץ דגם הפאקט ולא הפאקט לייט לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי סל קלימית פרץ27/04/2018
היי,
רציתי לדעת לגבי סל קל קבריו פיקס של מקסי קוזי, האם הוא בטיחותי ומומלץ?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/04/2018שלום ימית,
נחשב בטוח ולכן מומלץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת mams מבית בייבי לישירה27/04/2018
אשמח לדעת מה היתרונות והחסרונות של העגלה הזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/04/2018שלום שירה,
כלל לא ממליץ, יש מוצרים טובים בהרבה בטווח המחיר שלה כמו ג'ואי כרום או סירקל ראבנה. יכולת הניוד בינוניתף התפעול מסורבל וכך גם הקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון קל לקיפול ויציבאורית26/04/2018
שלום, אנחנו מחפשים טיולון לבת שנה ו5. עקב לידה קרובה. כלומר הטיולון שלה יוסב לאמבטיה לתינוקת החדשה ולכן מחפשים טיולון קל שיוכל להכנס לרכב עם עוד עגלת אמבטיה.
ראינו את הג'ואי הקלה ואת הבייביג'וגר סיטי תור אולטרא לייט שמתקפלות מאוד קטן ונח. שנינו גבוהים יחסית כך שהג'ואי הייתה יותר נוחה אבל הרגישה לא יציבה. ראיתי שגם בשילב יש דגם של איזיוואקרxs שעוד לא ניסיתי.. האם יש לך המלצה מבין שלושתם או על דגם אחר שמתאים? רוצים לקנות משהו שיחזיק ל3 ילדים בטווח די קצר.. (לא מעונינים בשלב זה בעגלת אחים או תאומים בגלל הסרבול והרחובות הצרים באיזורינו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/04/2018שלום אורית,
לדעתי כל הדגמים שאתם מתלבטים לגביהם די טובים (ג'ואי הדגם המומלץ הוא פקט אך לא פקט לייט לדעתי).
פשוט להתנסות יחד עם התינוקת, להושיב ולראות היכן נח לה, לנסות לחגור ולראות מה נח לכם, לטייל בחנות כשהיא בטיולון, לנסות לקפל ותפעל ולראות מה נכון לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה ממוקדת יותר
אורית03/05/2018קובי תודה רבה על המענה המהיר!
בינתיים בדקנו בצורה קצת יותר מעמיקה גם טיולונים עם קיפול מטריה וחזרנו לקומפקטיות.
בגלל שהג'ואי הרגישה לא יציבה כרגע עיקר ההתלבטות הוא בין איזי וואקר XS שהיא קטנה ויציבה וריקארו איזילייף. שתיהן עולות אותו הדבר.. מרגישות יציבות עם הבדלים קטנים:
באיזי וואקר הגגון גדול ויש אפשרות לכיבוס הבדים והקיפול ממש נח.
בריקארו 8 גלגלים ניוד נח אוורור בבד אבל אי אפשר להוריד לכבס .. קיפול נח וגגון בינוני..
האם ידוע לך אם יש יתרון לאחת החברות? מי נחשבת יותר אמינה? לשתיהן יש אחריות רק לשנה.. תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר06/05/2018שלום אורית,
לדעתי האיזי ווקר עדיפה, היא נוחה יותר בניוד, ובטח שבקיפול.
דווקא 8 גלגלים לדעתי מוריד מנוחות הניוד וגם רקארו הבינו זאת ובדגמים החדשים יותר יש גלגל אחד בכל צד מקדימה ולא שניים.
לכן אני חושב שהווקר עדיפה.
בשני המקרים האחריות היא של חברות גדולות יחסית ולכן אין ממה לחשוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה חשוב לבדוק כשקונים בוסטרטל אלמגור26/04/2018
קובי שלום,
אנחנו מעוניינים לקנות את הבוסטר נאוטילוס של גרקו בהמלצתך.
יש לי שתי שאלות בנוגע לקנייה:
1. היכן ניתן להשיגו באיזור ירושלים (או בהזמנה טלפונית)?
2. מה חשוב לבדוק בזמן הקנייה? כלומר, כיצד אנו יודעים שהדגם שאנחנו קונים הוא החדש ביותר, שהכיסא בתוקף וכדומה? האם יש עוד משהו שחשוב לבדוק?
תודה מראש,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/04/2018שלום טל,
1. יש לבדוק מול היבואן דוורון היכן ניתן לרכוש בי"ם.
2. התאריך תפוגה מוטבע בגב המוצר, יתכן ויש תאריך יצור ולא תפוגה ואז התוקף הוא 8 שנים מתאריך זה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עגלה לילד ראשוןטלי בירן26/04/2018
שלום קובי ותודה לך על תשובותיך המפורטות.
בן זוגי ואני מצפים לילד ראשון.
מתלבטים בין 3 עגלות אך כמובן שנשמח לשמוע אם יש משהו שיותר מתאים לנו.
העגלות הן:
1. פג פרגו
2. בוגבו קמיליון/פוקס
3. אינגליזינה טרילוגי
אנחנו גבוהים מאוד וחשוב לנו שהעגלה תהיה גבוהה גם מבחינת הגב וגם רגליים. בנוסף, שתהיה יציבה , נוחה לניוד (בפניות וכדומה) וקלה לקיפול
הבגאז של האוטו גדול ואנחנו גרים בבניין עם מעלית כך שמבחינת גודל ומשקל אנו פחות מוטרדים.
נשמח לעצתך.
תודה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/04/2018שלום טלי,
מבחינת גובה, כל העגלות לא מהגבוהות. הקמיליון מאוד נמוכה (הכוונה לאמבטיה וטיולון, הידית בסדר) והפוקס, פג או אינגלזינה ממוצעות (לא גבוהות אך גם לא נמוכות). מבחינת ניוד הפוקס הכי נוחה בניוד, הפג סבירה בעיקר עם משדרגים לשלדת S והאינגליזנה יחסית לא נוחה (בטח בהשוואה לפוקס).
מצד שני הפוקס סופר קשה לקיפול וצריך לפרק את הטיולון טרם הקיפול, הפג והאינגלזינה מאוד נוחות בקיפול. לכן לדעתי הפג עונה הכי טוב לדרישות שלכם או הפוקס אם מתמודדים עם הקיפול והפתיחה המאוד מסורבלים.
הייתי רוצה להמליץ לבדוק גם את הסלסה של איי.בי.סי דיזיין שמעולה לדרישות שלכם, גבוהה מאוד (גם בטיולון שזה מאוד נדיר), נוחה לניוד כמו הפוקס, נוחה לקיפול גם יחד עם הטיולון ובמשקל סביר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון קומפקטי וכסא בטיחות קל לעיגוןיחיאל26/04/2018
שלום קובי!
הייתי לשמח להיעזר בך לפשוט עוד שתי התלבטויות בהן אנחנו מתקשים להחליט (אסכם בקצרה את הדילמות):
1. טיולון קומפקטי - ראינו הרבה. טיולון היויו וכל הדומה לו לא מצא חן בעינינו עיצובית. לכן חיפשנו משהו קומפקטי כמוהו אך שונה עיצובית, ומצאנו 3 אופצ': דגם 'לופינג' של חברת 'סקוויז', דגם 'מטרו' של חברת 'איא בייבי', דגם 'אקסטרה סמול' של חברת 'איזי ווקר'.
ואחר התבשלות ארוכה על אש קטנה העלנו ש:
סקוויז - הוא המועדף עלינו משתים. האחת, עונה על כל הדרישות (קומפקטיות, נראות עיצובית, קלות קיפול, מתאים מגיל לידה, יציב, וכו') כך נראה. ובנוסף ואולי בעיקר בזכות איזו יוקרה צרפתית המרחפת מעליו ומתיימרת להבטיח איכות שנראה על פניו כי באה גם לידי ביטוי באתר הבית של החברה בצרפתית המציע גם חלקי חילוף ועוד כל מיני ווריאציות. בקיצור עושה רושם שאתה קונה את המרצדס של הטיולונים מבחינת התמיכה והאחריות לאורך זמן. השאלה איתה נותרנו היא האמנם?! וכן, האם המחיר (תוספת של 400-500ש"ח) מצדיק?
מטרו - היתרון הראשון לסקוויז נראה שזהה לחלוטין (מציע הכל, אולי מבחינת נראות קצת מרופט יותר), אבל יש לנו רתיעה מאיא בייבי (בכלל, גם בעגלות) - לא משדרת לנו תמיכה לאורך זמן כמו גם איכות מספקת עבור מוצר שאתה בונה עליו לשנים קדימה. השאלה איתה נותרנו, היא כמה זמן היא תחזיק והאם איכות החומר ממנה היא עשויה כמו גם השירות אותו נקבל יחזיק כמו הסקוויז או לא?
אקסטרה סמול - שלושה חסרונות בולטים יש בה על פני השתיים האחרות: א. הקיפול והפתיחה לא חלקים. ב. חלק מן הריפוד נוגע ברצפה במצב מקופל. ג. חסרה ידית המאפשרת ניוד הדומה למזוודה קטנה - מה שאומר שמחייבת הרמה במצב מקופל - הרי חסרון נוסף לגב של אשתי (איני יודע מה לגבי תיק כיסוי, אם מגיעה עם או בלי). ד. נדמה לי שמצב השכיבה המקסימאלי שלה הוא פחות מהשתיים הקודמות ואין לה שק"ש, כך שלא מתאימה מגיל לידה - אולי חסרון רביעי. אולם, היא הכי זולה.
2. כסא בטיחות - לא ראינו הרבה מכיון שכולם היו נראים לנו פחות או יותר אותו הדבר, אולם היה לי ברור מאפיין עיקרי בו אני מעוניין והוא שהנחה אותי לכסא "שלי" - שיהיה פשוט וקל לעגן אותו לרכב ולנתק אותו מעיגון זה (לא אשכח את הקרבות עם הכסאות של אחיינים שלי בתוך רכב לוהט או בשעת לחץ. שבעתי!) - ע"פ כל בעלי החנויות אצלם ביקרנו פה אחד הלא הוא 'מרתון קליק טייט' של חברת בריטקס הגרמנית. לדבריהם, הוא הבלעדי העונה לדרישה זו, טכניקה ייחודית. כל שאר הכסאות עובדים בשיטה המסורבלת הישנה.
חשוב לציין שכרגע אין לנו רכב משלנו, לכן העברת הכסא מרכב לרכב ככה"נ יהיה דבר שבשגרה.
שאלתי היא, האמנם אין עוד כסא קל לעיגון מלבד זה?!
כמו כן, מה בדיוק ההבדל בין שני הדגמים של המרתון - בין הרגיל לבולווארד?
חשוב לציין, בנוגע לשתי ההתלבטויות, שאנחנו מחפשים את האיכותי עבור וואן שוט וואן טיים. מאמינים בפתגם הערבי 'היקר הוא הזול'. בקיצור, מעוניינים במוצרים איכותיים שיחזיקו ל20 שנה בעז"ה, כשהמחיר הוא לא המפחיד. השאלה היא האם באמת קיים כזה דבר בשוק המדובר.
תבורך מפי עליון קובי!
יחיאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/04/2018שלום יחיאל,
לגבי טיולון. כפי שאני מציין תמיד, היתרון בטיולון הוא האפשרות לבדוק הכל יחד עם תינוק, כמוכן אתם כבר מנוסים ולאחר עגלה ולכן יודעים בדיוק מה מחפשים, לכן כאן קשה לטעות כי את כל הבדיקות ניתן לעשות עם תינוק ועם ידע שני דברים שאי אפשר לומר על בחירת עגלה. הלופטיג והמטרו מיוצרים כנראה באותו המפעל, לכן אני קורא לטיולון/עגלה כזו עגלת מדבקה שכל יצרן יכול להדביק את המותג שלו. תמיד יש יתרון שהמדבקה היא של מותג רציני ועוד יותר כזה שמחפש שם עולמי ולכן די בטוח שהם משקיעים יותר במוצר. (תמיד ניתן לרכוש את אותו המוצר בסכום זול יותר ע"י קיצוץ של דברים מסויימים), בנוסף אני גם חושב שיהיה יתרון בשירות. היצרנים העולמיים נותנים בראש למשווק מקומי שלא מטפל כראוי בצרכן.
בנוסף אני מאוד אוהב את האיזי ווקר ולכן חושב שצריך להתמקד בה או בלופיג וכפי שציינתי בהתחלה לעשות את הבדיקות של הושבת תינוק, טיולון בחנות, עליה וירידה ממדרגה, תפעול המוצר (שינוי מצבים יחד עם התינוק בעגלה), קיפול ולאחר מכן תחליטו מה נכון לכם יותר.
בנוגע לכסא, המרתון בהחלט בחירה מעולה לדרישות. יש לציין שברייטקס היא חברה אמריקאית! ולא גרמנית, איני יודע למה בחנויות מתעקשים להזכיר שמדובר במותג גרמני. כן נכון שברייטקס רכשה את רומר (חברה גרמנית) אך המתרון הוא דגם אמריקאי ולכן אין כלל קשר לגרמניה.
הבולווארד זהה למרתון רק עם הגנות ראש טובות יותר, מבחני הריסוק לא הוכיחו שזה מקנה יתרון בטיחותי ולכן המרתון עדיף גם כי הוא זול יותר אך לכם גם כי הוא קל יותר. היתרון הגדול הוא בהחלט התקנה קלה ומהירה עם אחוז מאוד קטן לטעות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג פרגו בוק פלוס 51s xlתהלה25/04/2018
חיפשתי הרבה זמן עגלות, בסופו של דבר זאת העגלה שמצאתי במחיר הכי טוב, יחסית מוצאת חן בעיני מבחינת מראה..
אני חוששת לקנות ולהתאכזב (ילד ראשון) מדברים ש"לא שמתי לב" אליהם, או דברים שאני לא יודעת שקריטי לבדוק.
אשמח לשמוע עליה חוות דעת מפורטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהשוואה לאויסטר זירו
תהלה26/04/2018שמעתי גם על אויסטר זירו. אשמח לדעת מי מהעגלות יותר מומלצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/04/2018שלום תהלה,
לדעתי הפג עדיפה, בעיקר בגלל שיש לה מושב דו כיווני!
אין עגלה מושלמת ובכל עגלה שלא נקנה בטוח שתהיה לנו אכזבה ממשהו בעגלה. הפג מציעה מוצר נוח לקיפול, יחסית מרווח לתינוק ובנוחות ניוד טובה. מדובר בעגלה כבדה יותר ומסורבלת יותר מהזירו אבל היא מציעה הרבה דברים שהזירו לא מציעה ולכן אני חושב שזו האופציה העדיפה יותר מבין השניים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ועוד שאלה..
תהלה26/04/2018תודה רבה על התשובה. לגבי הסל קל של הפג- הוא נחשב טוב ונוח? או שעדיף לקנות סל קל אחר עם מתאמים? (כרגע מצאתי דיל טוב שכולל את כל חלקי העגלה כולל הסלקל שלה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/04/2018שלום תהלה,
הוא נחשב בטוח מאוד ולכן הוא טוב. לדעתי הוא פחות נח לתינוקות בהשוואה לחברות מתחרות מכיוון שהוא טיפה יותר יושב. בנוסף הוא יחסית כבד אך מכיוון שהוא מתחבר לעגלה ישר לדעתי זה פחות קריטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין דגמי ה ABCויקי25/04/2018
היי,
אשמח לשמוע על ההבדלים בין דגמי הABC:
סלסה, סירקל וממבה פלוס
איזה דגם יותר מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/04/2018שלום ויקי,
הכל שאלה של דרישה.
הסירקל מגיעה עם שלדה מאוד בסיסית ביחס לשתיים האחרות אבל עדיין עם אמבטיה וטיולון + גגונים XXL.
הסלסה מגעיה עם בדים איכותיים יותר, שלדה משופרת בעיקר בזכות מנגנון בולמי הזעזועים, סל גדול יותר, היא היחידה עם ידית טלסקטופית ולכן הכי נוחה לעליה וירידה ממדרכה. הסלסה והסירקל שוקלות סביב ה- 11 ק"ג.
בסירקל המושב נשכב למצב שכיבה שטוח ובסלסה לתנוחת עירסול (במהלך מאי יגיע מזרן חדש שיתן אפשרות של כמעט שכיבה ישרה). בכל אחת מהן יש יתרון מסוים לזווית השכיבה וזה היתרון הגדול של הממבה פלוס, היא היחידה שמציעה שילוב של 2 תנוחות השכיבה. היא מרופדת יותר משתיהן, הגלגלים יותר איכותיים וכך גם הקפיצים. היא כבר שוקלת כ- 2 ק"ג יותר מהן.
אם תרשמי לי דרישות + תקציב אולי יהיה לי יותר קל לכוון.
בכל אופן היתרון הגדול של המותג לדעתי זה המחשבה על נוחות התינוק ולכן בכל בחירה יש להם יתרון גדול על רוב המתחרים בנושא נוחות התינוק והניוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדלים בין דגמי ה ABC
ויקי26/04/2018תודה רבה על תשובתך,
כרגע אני לא מגבילה את עצמי בתקציב כי זה תינוק ראשון ואני מתכננת שהעגלה תשמש אותי עוד הרבה זמן.
בינתיים ניסיתי רק את הפג פרגו שהיתה קצת כבדה, אבל אני בחודש שמיני אז הכל כבד לי :-)
האמבטיה בדגם של הפופ אפ נראתה לי טיפה צרה .
והאינגליזינה, שבעלי התלהב ממנה ואני פחות אהבתי את זה שהידית לא מתכווננת ואין גישה נוחה לסל למטה.
ומאמס פאפס אורבו שהבנתי שהטיולון לא מסתובב לשני הכיוונים אז גם פסלתי.
אנחנו גרים בעיר ויש לנו מעלית ואוטו יחסית גדול.
שבוע הבא מתכננת ללכת לנסות את דגמי הABC.
בדגם הסירקל הטיולון נשכב עד הסוף?
מה ההבדל מבחינת הרוחב של העגלות?
אם אחליט ללכת על הפג פרגו, איזה שידרוגים כדאי להוסיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/04/2018שלום ויקי,
אם הפג כבדה אז יש לקחת בחשבון שהסלסה והסירקל כבדות ממנה בכחצי קילו ודי זהות לה במשקל אם לוקחים את הפג עם שלדת S. כמוכן הממבה פלוס כבר כבדה משמעותית בכ- 3 ק"ג. האמבטיה בפופאפ זהה לחלוטין בגודלה לאמבטיה הרגילה, יחסית מרווחת אך יש לזכור שמומלץ להוסיף עוד מזרן נוסף מה שיצר אותה טיפה, עדיין הגודל נחשב לאחד המרווחים שיש לאמבטיות. האמבטיות של אינגלזינה או איי.בי.סי רחבות יותר.
האינגלזינה היא עגלה לצורך עירוני ולא ממש מעבר, נוחות הניוד בינוית, הסל קטן ולא נגיש, הידית קבועה וקשה יותר לתמרן בגלל שמדובר בעגלה עם קיפול מטריה.
הסירקל מגיעה עם טיולון שנשכב ישר. רוחב השלדים (אם זו הכוונה) סלסה: 62, סירקל או ממבה פלוס 60. פג בוק 60 או 51 תלוי בשלדה שבוחרים.
לגבי הפג, יש להוסיף מזרן לאמבטיה, ממליץ גם על מזרן קומפי קוש לטיולון, לשדרג לשלדת S51.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן לתינוק אימגן פלוס או נומוקארין25/04/2018
שלום,
אני מתלבטת לגבי קניית מזרון למיטת תינוק והבנתי שהשניים הכי טובים הם האימגן פלוס של שילב או מזרן נומו (המולטיפלואו לא נמכר באזור הצפון).
האימגן נראה לי קצת רך מידי ומכיל מעכבי בעירה והנומו מרגיש קצת קשה מידי ואני מפחדת מתופעת הראש השטוח ולא בטוחה אם הוא חסין אש אם אין לא מעכבי בעירה כלל.
על איזה מהמזרנים אתה ממליץ (ללא התחשבות במחיר)? האם הוספת שכבת רכות למזרן הנומו מגבירה את יתרונותיו לעומת האימגן?
תודה רבה,
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/04/2018שלום קארין,
לדעתי (אין לי מידע מדויק) האימג'ן אמור להכיר כמות מאוד מאוד נמוכה של מעכבים מכיוון שעדיין לא מדובר בספוג ולכן אין צורך בכמות גבוהה של מעכבים. אין לי מידע לגבי זה אבל נראה לי הגיוני.
לדעתי הוא נוח יותר לתינוק.
הנומו עם שכבת הנוחות לדעתי עדיין לא יהיה נח כמו האימג'ן אך מציג יתרונות אחרים כמו מחיר זול יותר, קל יותר לשטיפה, מאפשר מעבר אוויר בצורה יעילה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איה בייבי טורנדו 2 או cam פלודיו?קרין25/04/2018
מתלבטת בין שתי העגלות. איזו היא הכי מומלצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/04/2018שלום קרין,
שתיהן לא מהחביבות עליי אבל אם בכל זאת, הייתי ממליץ יותר על הקאם, היא קלה בהרבה, האמבטיה מרווחת יותר וגם הטיולון, מותג איטלקי יותר איכותי לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)