מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- סילבר קרוס או בוגאבולינוי20/04/2018
היי קובי,
אשמח לקבל חוות דעת לגבי עגלת סילבר קרוס מדגם פיוניר ספיישל אדישן.
בנוסף יש לי התלבטות בין עגלת הסילבר קרוס לבין בוגאבו קמיליון 3
אשמח לשמוע את דעתך בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/04/2018שלום לינור,
מבין שני הדגמים לדעתי הסילבר מוצלחת יותר, ניתן לקפלה יחד עם הטיולון, יש לה טיולון לחוד ואמבטיה לחוד בעוד שבקמיליון האמבטיה והטיולון חולקים מסגרת משותפת מה שמבטל אפשרות לעשות רוטציה בין הטיולון לאמבטיה בשלבי המעבר בינהם.
הסל בסילבר יותר נגיש. החיסרון שהבדים (בעיקר באמבטיה לדעתי פחות מתאימים לאקלים בארץ).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש עגלה מגיל לידהלאה19/04/2018
שלום,
אנחנו מחפשים עגלה לתינוק ראשון מגיל לידה וזקוקים להכוונה למציאת עגלה מתאימה.
ראינו כי קיימות שתי אפשרויות - טיולון שמגיע לשכיבה של כמעט 180 מעלות או לחילופין עגלה משולבת. אנו גרים ביישוב עם הרבה חצץ וכדומה, עליות וירידות ומטיילים הרבה כך שאנו צריכים עגלה חזקה ויציבה ולא כבדה מדי. אנחנו לא מחפשים בהכרח עגלה שתתאים עד גיל מבוגר, אלא לעגלה שתתאים בצורה טובה לשלב הראשון של התינוק (אם הנסיון לשלב בין עגלה וטיולון הופכת את השימוש בשלב כלשהו לפחות נוח אנחנו מעדיפים לרכוש אותם בנפרד).
בנוסף, קיים בינינו פער גבהים, כך שאנו זקוקים לעגלה שיכולה להתאים הן להורה הגבוה והן לנמוך.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/04/2018שלום לאה,
לדרישות שלכם הייתי ממליץ עגלה משובלת מכיוון שכל העגלות שנמכרות כטיולון מגיל לידה פחות מאסיביות וחזקות או נוחות להליכות בדרך משובשת.
הייתי ממליץ לבדוק את הסלסה של איי.בי.סי דיזיין אשר סבירה במשקלה, מיועדת להליכות בדרך משובשת, מושלמת להורים בעליה פערי גובה בזכות ידית טלסקופית ומבנה גלגלים אחורי שמתאים להורה גבוהה מאוד. היא סופר חזקה בזכות מערכת הקפיצים המיוחדת שלה. אני חושב שכפי שרשמת, העגלה צריכה לשמשת לשנה + הראושנים ולאחר מכן רוכשים טיולון שזה היעוד שלו. הטיולון פחות בנוי לתינוק והעגלה לא פרקטית כמו טיולון ולכן בחיים לא יהיה ניתן לשלב בין השניים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת עגלה מגיל לידהנופר18/04/2018
היי,
אני בהריון ראשון, ומחפשת עגלה קלה וקומפקטית שמתקפלת בקלות.
אני אמורה ללדת בקיץ והרבה המליצו לי לוותר על האמבטיה גם בגלל שזה קיץ וגם בגלל שזה מאוד מסורבל ולא נוח.
אני מחפשת עגלה שמתאימה מגיל לידה (בלי להחליף ראש לאמבטיה) שניתן להשכיב בה את התינוק שכיבה מלאה (180), האם יש דבר כזה? ומה היתרונות והחסרונות של עגלה כזאת?
ומה החברות המומלצות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/04/2018שלום נופר,
אין טיולון ששוכב 180 מעלות כמו אמבטיה, תמיד יש שיפוע קל ותמיד יש שקע קטן בין משענת הגב למושב. אפשר להוסיף מזרן קומפיקוש שיפשר זאת אך עדיין זה לעולם לא יהיה כמו אמבטיה.
לדרישות שלך ללא אמבטיה הייתי ממליץ לבדוק את בוגבו בי 5 או ארמדילו פליפ XT2 של מאמאס אנד פאפאס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאריך ייצור כסא בטיחות ברייטקסאלינה17/04/2018
היי רכשתי כיסא בטיחות ברייטקס מרתון קליק טייט .
בבית בדקתי את תאריך הייצור ורשום ינואר 2017.
האם תקין לקנות כיסא של תחילת 2017 באפריל 2018?
אשמח לתשובתך המקצועית :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/04/2018שלום אלינה,
הכל תקין כל עוד הוא בתוקף, ממש כמו במוצרי מזון שנמכרים במבצע חודש לפני פג התוקף שלהם. כן יש לקחת בחשבון שאיבדתם שנה+ מאורך השימוש במושב, אם הייתה הנחה ממש משמעותית אז אולי זה כן משתלם ואם לא אז שווה להחזיר (אם ניתן) ולקחת מוצר בעל תוקף מתקדם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלינה22/04/2018המוצר נמכר בהנחה של 15%
לא נראה לי שזה שווה את האיבוד שנה. במיוחד כשזה ילד ראשון...
אני אחזיר/אחליף
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/04/2018שלום אלינה,
בשמחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת עגלה לילד שניהדס17/04/2018
בילד הראשון היה לנו את בי אג'ייל של ברייטקס (2012) 3 גלגלים ולא היינו מרוצים מהיציבות בהנחת תיק מאחור ומהתפעול עם החוטים מאחורה של ההשכבה וההרמה- שגם לא הגיעו מ90- ל180 מעלות...
מה שחשוב לנו-
1. הושבה לשני הצדדים
2. גב קשיח כלומר שינוי הזוויות בלי חוטיאדה כמו שהיה לנו, אלא בהקלקות ושהטיולון ירגיש יציב ולא על רשת (לצורך העניין נראה לי שבברייטקס ובג'גר סיטי מיני מדובר בחוטים ובתינוק ששוכב על רשת קצת מתנדנדת ובג'ואי זה יציב יותר, האמנם?)
3. הזוויות בטיולון נעות מ90 עד 180 (האם כך בג'ואי?)
4. אמבטיה לא קטנה מדי שתשמש עד לשלב מאוחר יחסית בשכיבה על הבטן ושאפשר להרכיבה בקלות במקביל לטיולון (גם במחיר הקלקת מרכב הטיולון החוצה) (בילד הקודם היה לנו שלב ארוך שהסתבכנו בו)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ABC דזיין
הדס17/04/2018אני רואה שאתה ממליץ עליה לא מעט גם בהקשר של מי שהתעניין בג'ואי כרום כעדיפה- אשמח לדעת באילו פרמטרים ואילו מהדגמים עדיף בחברה זו.
האם הסל קל של סייבקס יתאים לעגלות שלהם וכן לעגלות ג'ואי?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר20/04/2018שלום הדס,
אכן אני נוטה שלא להמליץ על עגלות בסגנון הברייטקס עם מושב חד כיווני ומושב מתכוונן עם שרוך.
הג'ואי כרום מתאימה לדרישות שלך, שכיבה כמעט של 180 מעלות, טיולון דו כיווני, משקל יחסית סביר, קיפול נח ובגודל סביר ומחיר סביר.
הסלסה הרבה יותר מתקדמת מבחינת נוחות לתינוק כי האמבטיה הרבה יותר מרווחת, גם הטיולון קצת יותר מרווח, היא גבוהה יותר, בעלת מערכת קפיצים טובה בהרבה, גגונים גדולים יותר ועוד. השכיבה בטיולון היא לא ישרה אלא בתנוחת עירסול. אם מחפשים שכיבה מלאה דגם הסירקל שלהם יתאים הרבה יותר לדרישות שלך והוא גם מאוד דומה לג'ואי רק שוב, מציע גגונים, רוחב, נוחות תינוק, נוחות ניוד ובלימת זעזועים עדיפים על הג'ואי. חשוב לציין שכל היתרונות האלו מוסיפים למשקל העגלה אך לא משהו רציני מידי. לכן הייתי ממליץ לך לבדוק את הסירקל ראבנה, בנוסף הטיולון שלה נשכב עד זווית של 180 מעלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת ממבחר העגלות זקוקה להמלצה בהתאם למה שחשוב ליחגית16/04/2018
שלום, אני לפני לידה רביעית בעז"ה. מעונינת בעגלה עם אמבטיה, נוחה לתינוק (יש לי בד"כ תינוקים די גדולים). חיצונית-לא רחבה מידי-מבחינת כניסה בדלתות בית ומעלית, קיפול קל ולא מורכב מידי.
נוחות בהליכה ברחוב. וכמובן איכותית שתשמש לעוד ילדים בעז"ה.
(שוקלת בוגבו פוקס או סילבר קרוס וויפרר או שארפ- מה דעתכם?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/04/2018שלום חגית,
לדעתי הפוקס עדיפה מכיוון שהיא מרווחת יותר מהסילבר ונוחה יותר בניוד, כמוכן היא קלה יותר.
בנוסף הייתי ממליץ לבדוק גם את איי.בי.סי דיזיין סלסה שעולה כ- 2000 ש"ח פחות מהפוקס ומציעה נוחות ניוד די זהה, אמבטיה וטיולון מרווחים, סל נגיש יותר, מערכת קפיצים עדיפה ואמבטיה וטיולון לחוד (בפוקס האמבטיה והטיולון חולקים מרכב אחד ולכן לא ניתן כלכך לעשות רוטציה בין הטיולון לאמבטיה בשלב המעבר).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמפיסט לעגלה לילד בן שנה ועשראלונה בר16/04/2018
שלום קובי
אני בהריון שני, בלידה הבן שלי יהיה בן שנה ועשר
יש לנו בבית עגלת אינגלזינה טרילוגי 2017
אני רוצה המלצה על טרמפיסט שיתאים לעגלה, ובאופן כללי האם יש בו צורך.
טרמפיסט עמידה או ישיבה?
יש כזה שמתחבר לעגלה מתחת לידית - האם זה נוח? ויש כזה שמתחבר מהצד? מצב תמונה לדוגמא
אודה לקצת סדר והמלצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/04/2018שלום אלונה,
המוצר שמתחבר מהצד אמנם נח יותר לתינוק אך מאוד מסורבל בהתקנה, מאוד מסורבל בהתניידות ויהיה לא נח להתנייד במעברים צרים, מעליות וכו' ולכן אני פחות ממליץ.
טרמפיסט מתחת לידית כבר עדיף וכיום ישנם כאלו עם מושב/אוכף ולכן זו אופציה עדיפה לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא משולב בוסטר לרכב שניאלונה16/04/2018
שלום,
אני צריכה המלצה על כסא שישמש גם כבוסטר בהמשך, לרכב שני , לנסיעות מדי פעם.
מה מומלץ? שלא יהיה מאוד יקר.
מצרפת תמונה לדוגמא של כסא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/04/2018שלום אלונה,
מדובר במוצר סביר, כן הייתי ממליץ להשקיע טיפה מעבר ולרכוש מוצר בטוח וטוב יותר. ההמלצה שלי למוצר במחיר סביר היא אוונפלו מאסטרו, לצערי מחירו בשנה האחורנה קפץ וכעת הוא כפול במחירו מהמוצר שצרפת. חבל שבארה"ב הוא עולה שליש ממה שנמכר בארץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין עגלות לילד ראשוןענת16/04/2018
היי קובי,
מחפשת עגלה + טיולון לילד ראשון לזוג הורים מעט גבוהים, שתתאים לשטח (מושב) עם נוחות מירבית לילד אבל לא מסורבלת מידי, בסביבות 4000 שח וכמובן שנוכל להשתמש בה גם לילדים הבאים. התרשמתי מכמה דגמים ואשמח לשמוע יתרונות, חסרונות ואת דעתך עליהם:
1. פג פרגו בוק פלוס פופ אפ
2. מוצי evo
3. אינגליזינה טרילוג'י 3
הבנתי שהטיולון הוא זה שנמצא בעיקר בשימוש ועדיף לייחס לו יותר חשיבות, מה דעתך?
המון תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/04/2018שלום ענת,
לדעתי שלושת העגלות פחות יתאימו לדרך משובשת:
1. פג פרגו, בשדרוג לשלדת S תתאים לדרך משובשת קלה אך לא ממש מעבר. אין לעגלה בולם זעזועים איכותי לדעתי ולכן התינוק ירגיש את רוב הטלטלות וזה כמובן תלוי עד כמה משובתשת הדרך, מבין ה- 3 אבל אני חושב שהיא הכי מוצלחת
2. דגם לא מוצלח של היצרן, מושב צר, נוחות ניוד בינונית והצללה לא מוצלחת. התפעול מסורבל ומדובר בעגלה טיפה כבדה.
3. הטרילוג'י מתאימה בעיקר לעיר ולכן לדעתי פחות תתאים לכם.
אכן יש חשיבות לטיולון מכיוון שהוא משמש ליותר זמן ומימלא כל האמבטיות הן 180 מעלות ומה שמבדיל בינהן הם בעיקר רוחב או הצללה.
הייתי ממליץ לבדוק את עגלת סלסה של איי.בי.סי דיזיין שנכנסת לתקציב, נוחה מאוד בתפעול, נוחה מאוד לניוד ובזכות מערכת קפיצים ייחודית מעולה למושב, מושלמת להורים גבוהים ונכנסת לתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת תאומים וכיסאות לרכבשיר16/04/2018
שלום, אני אם יחידנית הריון תאומים ומחפשת עגלת תאומים מומלצת וכיסאות לרכב מגיל אפס. רוצה משהו טוב, נוח וביטיחותי אבל לא במחירים מטורפים (גם לא מחפשת את הכי זול) אם יש חנויות מומלצות במרכז לרכישת הדגמים אשמח לדעת. תודה מראש.
תשובה
קובי סופר16/04/2018שלום שיר,
מבחינת עגלות:
האופציה היקרה יותר שהייתי ממליץ עליה היא בייבי מונסטרס איזי טווין 3. רוחב 65 ס"מ יקל על ההתניידות היומיוית, כמו כן הקיפול יחסית קטן. ניתן לחבר עליה אמבטיות.
אופציה זולה יותר היא ביבה קוקו שלא ניתן לחבר עליה אמבטיות והרוחב באזור ה- 70 ס"מ. מצד שני היא זולה יותר וקלה יותר במשקל.
מבחינת כיסא לא הייתי ממליץ לחסוך כי מדובר במשהו שאמור לשרת שנים רבות! כמוכן יש חשיבות לנוחות התינוק מכיוון שכיסאות בטיחות אינם נוחים כמו סל קלים לשנה הראשונה, לכן אני ממליץ על צ'יקו נקסטפיט שלדעתי הכי נח והכי מתקרב בזווית שלו לנוחות של סל קל. נכון שהוא יקר אך שווה כל שקל ואם מסתכלים על העלות מול טווח השנים שישמש העלות ממש לא גבוהה.
קחי בחשבון שחנויות כן באות לקראת בעסקאות תאומים עם הנחות יחסית גבוהות.
אני נוטה שלא להמליץ על חנויות מכיוון שרובן לקוחות שלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עגלה וסלקל לילד ראשוןשיר15/04/2018
שלום,
אני לקראת לידה ראשונה עם המון התלבטויות לגביי בחירת עגלה....אבל חייבת להחליט
הסתובבתי בכמה חנויות ושאלתי חברות על עגלות שהם קנו
יש לי התלבטות רבה...
1. בוגבו בי 5
2. בוגבו קמיליון
3. אינגליזינה
חשוב לציין שאני מחפשת עגלה יחסית קלה ונוחה לתפעול אבל גם חשוב לי שתהיה יציבה ובטיחותית לתינוק עם אמבטיה די רחבה ובטוחה.
הבוגבו בי חמש היא המומלצת ביותר גם בקבוצות בפייסבוק וגם בחניות, אבל כשבדקתי אותה היא מאוד יפה אבל נמוכה וצרה "צעצוע" לאומת אחרות...
הבוגבו קמיליון היא יציבה ורחבה קצת פחות נוחה לתפעול הטיולין מתקפל בשני חלקים והיא די כבדה והמצב שכיבה שלה לא כמו כולם.
באינגלזינה למרות שהתפעול שלה היה די פשוט היא ניראת ענקית וכבדה
בנוסף סלקל רציתי לשאול איך הסלקל של סייבקס האם הוא מספיק בטיחותי לנסיעה?
איזה סלקל הכי מומלץ והכי בטיחותי?
אודה להמלצה על עגלה...
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
הבי הכי קלה והכי קטנה אבל כפי שאני מציין תמיד, דברים אלו מגיעים על חשבון נוחות התינוק.
הקמיליון מאוד מאוד מסורבלת, אמנם היא רחבה אך מאוד קשה לתפעול וקיפול, כמוכן יקרה מאוד.
האינגלזינה די פרקטית, יחיסת מרווחתת לתינוק אך משמעותית פחות נוחה לניוד מהשלוש.
לכן כל אחת מה-3 מציעה משהו אחר:
הקמיליון: נוחות ניוד ומרווח לתינוק
האינגלזינה: נוחות לתינוק ונוחות בקיפול
הבי: קלות, נוחות וגודל קיפול
ציינתי מה החיסרון בכל אחת ואתם צריכים להחליט מהם הדברים החשובים לכם יותר ומה חשוב פחות.
הסל קלים של סייבקס מצוינים.
הסל קל שאני הכי ממליץ עליו הוא קייפיט 30 של צ'יקו אך בניגוד לסייבקס לא ניתן לחבר אותו לאף עגלה פרט לשל צ'יקו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה של חברת CAMשיר15/04/2018
שלום,
הייתי שמחה לשמוע מידע על חברת CAM, לעגלה משולבת.
האם מומלץ? האם כבדה מידי? האם חזקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/04/2018שלום שיר,
אני פחות ממליץ, מיושנות, מסורבלות בתפעול ובקיפול ומגיעות עם סל קל ברמה נמוכה מהמתחרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמ אנד פאפס
שיר16/04/2018תודה רבה! האמת שקראתי פה את התגובות שלך אח"כ וזה מה שהבנתי... לכן הלכתי לחנויות לברור נוסף..
עגלת מאמ אנד פאפס -
הארמדילו פיליפ xt2 לעומת האוקארו..
מבחינת מחיר - שתיהם בסדר (אין הבדל משמעותי)
מבחינת עיצוב - האוקרו יותר יפה וחדשנית
אבל-- היא גם יותר כבדה!...
מה מומלץ?
תודה רבה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
די ענית לעצמך. אם את רוצה לרכוש על בסיס יופי האוקרו נכונה לך.
אם נהיה פרקטים הפליפ עדיפה. היות והאוקרו לא נותנת לנו שום ערך מוסף על הפליפ פרט לעיצוב מרשים יותר אני ממליץ על הפליפ מכיוון שמעגלה כבדה הייתי מצפה לפחות שיהיו אמבטיה וטיולון רחבים שיצדיקו את המשקל והתינוק ירוויח נוחות. באוקרו לא כך הדבר ולדעתי מדובר בעגלה סתמית המיועדת נטו לחובבי עיצוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לכיסא בטיחות מגיל 0ליאת15/04/2018
שלום קובי,
אני לקראת לידה ראשונה ומחפשת כיסא בטיחות לרכב מגיל לידה. נכנסתי היום לחנות בכוונה לרכוש את צ'יקו נקסטפיט דגם IX. בחנות ממש הורידו אותי מהכוונה שלי והציעו לי שני דגמים יותר מוצלחים, כביכול:
1. ברייטקס בולווארד קליק טייט - עדיף מבחינת בטיחות, כי הוא כן עבר מבחני בטיחות 2018 בציון גבוה לעומת דגם IX של צ'יקו שכלל לא עבר מבחני בטיחות. כיסא זה קיבל דרוג במבחני 2018 יותר גבוה מצ'יקו נקספיט הדגם הקודם.
2. כיסא Nuna דגם Rava - עדיף מבחינת נוחות לתינוק.
לי חשובים מאוד נוחות ובטיחות של תינוק ברכב. התקציב פחות מעניין אותי. מה היית ממליץ לי לרכוש?
תודה מראש,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/04/2018שלום ליאת,
חנויות ממוקדות למכור מוצר ריווחי או מוצר שקיים במלאי, הנקסטפיט חסר להמון חנויות ומכאן הנטייה לשכנע למוצר אחר.
לנקסטפיט יתרון עצום לנוחות וזה גם מניסיון אישי עם ילדי.
לא הייתי דואג מהמבחנים שכן הנקסטפיט דורג עם דירוג מקסימלי והIX טיפה שיפר דברים אך זה לא אמון להשפיע על הבטיחות, בנוסף מבחני ריסוק נעשים במעבדה ומהירות נמוכה, פורסמו מספר תאונות קשות בהרבה ממעבדה שבהן היה מעורב נקסטפיט ולתינוקות שלום אף שההורים נפגעו.
לכן אני מסתמך על זה יותר מהמבחנים וסיפורי מוכרנים.
מרתון של ברייטקס קיבל דירוג גבוה יותר מהבולווארד אשר יקר משמעותית ולכן זה מראה לי אינטרס למכור מוצר יקר.
אם הייתי צריך ךבחור כיסא היום מגיל לידה נקסטפיט עדיין הייתה הבחירה שלי!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סייבקס מיוס או ארמדילו פליפ xt2לירון15/04/2018
מתלבטים לגבי שתי העגלות (אמבטיה +טיולון)- סייבקס מיוס או ארמדילו פליפ xt2 של מאמאס אנד פאפאס?
יש לנו המלצות מאוד טובות מחברים על הסייבקס אבל לא סגורים לגבי זה שהמשענת מספיק אורטופדית ונוחה לתינוק.
לגביי הארמדילו אין לנו המלצות מחברים אבל כן התרשמנו ממנה בחנות. חיסרון- מעט כבדה יותר מהמיוס. הפער במחירים בין שתי העגלות הוא גדול... אך כמובן לא נחליט רק על פי זה.
בנוסף- ראינו בפורום פה שיש המלצה על הסלסה של abc - לא שמענו על הדגם הזה לפני. האם יש מה להשוות בין הדגמים שציינתי פה?
נשמח לקבל הערות/תובנות . תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/04/2018שלום לירון,
אני חושב שהפליפ מציעה תמיכה טובה יותר לגב, כמוכן הרשת באזור הרגליים במיוס לדעתי בעייתי, בעיקר שהם גדלים ועם נעלים או סנדלים.
מעבר לזה הן די דומות. אני ממליץ לשים משקל של 9 ק"ג בכל אחת ולטייל בחנות, לעלות ולרדת מדרכה. לאחר מכן לתפעל לבד (לפרק ולחבר את החלקים השונים, לשנות מצבים וכו', לאחר מכן לנסות לקפל כל אחת יחד עם הטיולון ואז לקבל החלטה מה נכון לכם בהקשרים האלו.
הסלסה שונה מהן וכבדה מהפליפ בקילו וחצי, גדולה בקיפול בכ- 20% מהן, רחבה יוצר ולכם קשה יותר בהתניידות במעברים צרים, אבל מצד שני מציעה נוחות ניוד עדיפה בהרבה, נוחות בעליה וירידה ממדרכות, אמבטיה וטיולון מרווחים יותר, גבוהים יותר ולכן נוחות התינוק לדעתי עדיפה. כמוכן הסל גדול יותר ומערכת הקפיצים עדיפה בהרבה, בשילוב עם הגלגל האחורי הגדול התינוק פחות מרגיש טלטלות מהדרך.
היות והיתרון המרכזי של הפליפ או המיוס הוא בקיפול ובהרמה לתא מטען (ואם יש קומות לעלות ללא מעלית היתרון עצום) אני בעד להתמקד בנוחות התינוק ונוחות הניוד כל עוד אין מדרגות לעלות. רוב הזמן אנו דוחפים את העגלה ולא מרימים לתא המטען.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון לגיל 10 חודשיםשיראל14/04/2018
שלום קובי,
התינוק בן 9 חודשים ובקרוב אני מתכננת להעביר אותו לטיולון קל ונוח יותר (כרגע עם ארמדילו xt2 ומאוד מרוצה, אבל גם לא רוצה להרוס את השלדה כדי שתישמר בעז"ה לילד הבא).
עוד לא מבינה כלום בטיולונים שהם לא חלק מעגלה עם אמבטיה.
מחפשת טיולון יציב, נוח ובריא לתינוק
לא קיפול מטריה (לא אוהבת את המראה המיושן)
עם שכיבה מלאה
קל ומתקפל קטן
על מה אתה ממליץ?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/04/2018שלום שיראל,
כן הייתי ממליץ למשוך עם הפליפ עד שנה\שנה +
חשוב שהתינוק יהיה מולכם, זה חשוב להתפתחות הקוגנטיבית ולקשר איתכם.
טיולונים מומלצים לדעתי: איזי ווקר XS או בובו מקסי. שניהם מעולים לדעתי לדרישות וממוצעים במחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)