מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בין עגלות - בוגבו בי 5 לבין מאמס אנד פאפס ארמדילו xt2איילת11/05/2018
היי...
יש לי התלבטות בין 2 עגלות אשמח לעזרתך.
ההתךבטות היא בין הבוגבו בי 5 לבין מאמס אנד פאפס ארמדילו xt2.
מה יותר טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/05/2018שלום איילת,
הבי קלה יותר במשקל ונוחה יותר בניוד. מצד שני הרבה יותר יקרה בעוד שהפערים שציינתי לא כלכך גדולים. אם התקציב מאפשר אני חושב שהבי עדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלה לילדה ראשונהאמילי11/05/2018
שלום,
קודם כל תודה על הפורום מאןד מלמד..
אשמח להמלצה, אני עתידה ללדת ילדה ראשונה ואני ממש קלולס לגבי הכל!
יש לי כמה שאלות
1. יש לי תקציב מוגבל לעגלה.. ראיתי את הגואי מיוז שמגיעה עם סלקל והופכת לטיולות והמחיר שלה ממש ממש זול אבל לא מצאתי ביקורות עליה, מה דעתך?
בכללי, האם כדאי לקנות עגלה שהיא סלקל/אמבטיה/טיטלון? מה לחפש בכלל? חחח... והאם יש לך המלצות לעגלה שתתאים לי גם בתקציב וגם בצרכים של ילד ראשון.. אני חושבת שאני רוצה משהו שמתחיל מסלקל כדי שלא אצטרך לקנות בנפרד כי בכל מקרה צריך לקנות גם כיסא בטיחות שזו הוצאה לא קטנה..
2. אני מתכננת לקנות מיטה כמובן והיא בטח תהיה אצלינו בחדר עד גיל חצי שנה שנה... האם יש צורך גם בעריסה? או פשוט לקנות מיטה על גלגלים?
תודה רבה רבה ושבת שלום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/05/2018שלום אמילי,
לא ציינת תקציב. אני פחות ממליץ על עגלות כמו המיוד בעיקר בגלל שהטיולון שלהן חד כיווני. אני ממליץ על עגלות בהן הטיולון דו כיווני (מומלץ עם אמבטיה אך אם השכיבה בטיולון טובה זה פחות קריטי, בעיקר בלידות קיץ). אפשר גם לחסורך ולדלג על הסל קל אבל אז נאבד את האפשרות לחבר לעגלה, מה שכן זה בכל מקרה לא מומלץ מכיוון שזה לא בריא לתינוק לשהות יותר מדי זמן בסל קל.
אפשר לדלג על העריסה, בכל מקרה עריסות מיועדות לשימוש עד גיל 3 חודשים ולכן אפשר להשכיר ולא לרכוש ולחסוך הרבה כסף בכך. מה שכן אם המיטה נכנסת לחדר שלכם לא קריטי שתהיה עריסה שזה יתרונה, נכנסת בצמוד למיטת הורים. מה שכן לעריסה עוד יתרון והוא יכולת הניוד שלה מחדר לחדר בבית בניגוד למיטה שצריכה להיות קבועה היכן שהורכבה ויש צורך בפירוקה כדי להעבירה ממקום למקום, דבר שלא נעשה מן הסתם רק במעבר חד פעמי לחדר הקבוע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אמילי16/05/2018התקציב הוא גג 1500 למרות שאני גם מחפשת יד שניה במידה והתקציב נמוך מידי לעגלה...
יש לך הצעות?
תודה רבה! הכל כלכך מבלבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/05/2018שלום אמילי,
מאוד קשה לי להמליץ על מוצרי יד שנייה, גם מהסיבה שאיני מכיר את המחירים וגם אם הייתי מכיר יש פערים מטורפים על אותו מוצר כך שמאוד קשה לתת המלצה. בנוסף איני יודע מה מצב העגלה, איך השתמשו וכו' ולכן מאוד קשה להמליץ בניגוד למוצר חדש.
לגבי חדש, בחריגה די קלה מהתקציב אפשר למצוא ג'ואי כרום שלדעתי מעולה. בחריגה של 500 ש"ח מהתקציב אפשר לרכוש סירקל ראבנה 4 שלדעתי נותנת את התמורה הכי טובה לכסף כיום!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי עגלות בוגבושמרית11/05/2018
מאוד מתלבטת בין הבוגבו פוקס לבי הבי 5
אשמח להכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/05/2018שלום שמרית,
שני מוצרים שונים בתחליט ולכן תלוי מה הדרישות?
הבי קלה, קופמקטית וקטנה יותר בקיפול. מצד שני היא יותר צרה, יותר גדולה ומסורבלת בקיפול לכן הבי מעניקה יתרון עצום להורה בכל הקשור לנוחות ופרקטיות בעוד הפוקס מציעה נוחות עדיפה לתינוק בכל הקשור למרווח פנימי ויכולת ניוד (פחות רעידות מהדרך) שגם ההורה נהנה ממנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות או סלקלרותם11/05/2018
קובי שלום,
אני מתלבטת מה עדיף לקנות כיסא ביטחות של הצ'יקו נקסטפיט או סלקל סייבקס/ מקסי קוזי.
אני בעיקר מתלבטת כי זה ילד ראשון, וניתן להשתמש בכיסא בטיחות עד 30 קילו ובעזרת השם ארצה להביא את הילד שלי לא בהפרש גדול ואז אצטרך לקנות עוד כיסא בטיחות, לעומת אם אני קונה סלקל ואז מעבירה את הילד לכיסא ביטחות ואת הילד השני שמה בסלקל.
דא 2 הסלקלים שציינתי אין להן גגון מלא, יש פתחים בצדדים שנראה לי שהשמש תפריע לילד לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/05/2018שלום רותם,
סל קל מציע יתרון בהתניידות מהרכב ואליו יחד עם התינוק בתוך הסל קל ללא הוצאת התינוק מהסל קל. בכל מקרה יש לקחת בחשבון שרוב המוחלט של המקרים לכל ילד נצטרך לרכוש כיסא משלו כך שזה לא באמת משנה או לא באמת שיקול העניין של פער גילאים. השיקול היחיד במקרה כזה הוא המקום ברכב שתופסים 2 כיסאות ולא משאירים אופציה לכיסא שלישי ברוב המוחלט של הרכבים.
לגבי גגון, זה יותר חיסרון בסל קל בגלל עניין הניוד, הכיסא קבוע ברכב כך שלא ממש צריך גגון (כן צריך צלונים לשמשות). לסל קל ניתן לרכוש הצלללה מלאה, יש לשים לב שזה עלול לסכן את התינוק אם אין להצללה פתחי איוורור גדולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה קלה וקומפקטית - יתרונות וחסרונות של יויונופר10/05/2018
הי קובי,
אני מחפשת עגלה קלה וקומפקטית. הרבה חברות המליצו לי על העגלה של יויו (ניו בורן- אמבטיה + טיולון).
אפשר לשמוע יתרונות/חסרונות? והאם אתה ממליץ על עגלה זו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/05/2018שלום נופר,
אני חד משמעית פחות ממליץ על עגלות מהסגנון הזה.
אני מציין כאן תמיד, ככל שנוחות ההורה תהיה טובה יותר: עגלה קלה, קיפול קטן וכו' כך נוחות התינוק תרד. ביויו הנוחות להורה היא כמעט מושלמת ולדעתי ההפך הוא נכון כשמדובר בנוחות התינוק.
האמבטיה היא לא ממש אמבטיה ומאוד צרה, לקיץ לדעתי זהו חיסרון פחות משמעותי אבל וזה אבל גדול, הטיולון מתאים רק מגיל חצי שנה, כלומר אם צפוף באמבטיה לפני כן לא תוכלו לעבור לטיולון. הטיולון חד כיווני, מחקרים מראים שעדיף לתינוק להיות מול הוריו עד גיל שנה+, לטיולון אין מדרך רגליים מתכוונן והוא צר יחסית. בנוסף הגלגלים מאוד קטנים ולכן נוחות הניוד לדעתי פחות מבינונית, בעיקר ככל שהדרך משובשת, מעבר לכך שלהורה פחות נח להתנייד לדעתי התינוק מרגיש את כל הרעידות או הטלטלות שבדרך. לכן אני פחות ממליץ. כן הייתי ממליץ על טיולון היויו אבל לא לפני גיל שנה.
אני ממליץ להתאמץ טיפה ולהתמודד עם עגלות טיפה יותר כבדות וטיפה יותר גדולות בקיפול (ישנן עגלות שההבדלים יחסית זניחים). לדעתי עגלות כמו בוגבו בי 5, סייבקס מיוס או ארמדילו פליפ טיפה יותר כבדות אבל נוחות יותר בניוד, טיפה מרווחות יותר ומציעות טיולונים דו כיווניים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות הטיולון לאורך זמןדבורה10/05/2018
חיפשתי טיולון נוח וקומפקטי לבן שלי בן שנה והטיולון הנ"ל ניראה מתאים מכל הבחינות- נוח, קל, יפה ומתקפל בקלות. החיסרון היחיד זה כוון המושב לישיבה/שכיבה הוא ע"י 2 רצועות בד ולא ע"י ידית (כמו ביויו) וזה לא נוח
העניין הוא שאני מחפשת עליו חוות דעת למי שיש לו אותו כבר הרבה זמן, כי חדש תמיד ניראה טוב והגלגול של חדש תמיד טוב,
הבעיה שכיון שהוא חדש בארץ אז עדיין אין עליו חוות דעת,
אם בכל זאת יש לכם ידע על איכות הטיולון לאורך זמן אשמח להתעדכן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/05/2018שלום דבורה,
לא רשמת דגם של טיולון, יצרן וכו' ולכן איני יכול לעזור. בנוסף גם ביויו כיוונון המושב הוא בעזרת רצועות. זהו מנגנון פחות נוח שנוטה לבלאי גבוהה יותר אבל זהו גם מנגנון שחוסך המון במשקל המוצר ולכן תלוי מה מחפשים ואם מוכנים להתפשר על המשקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה לגיל שנה. טיולון או עגלה משולבתאורי10/05/2018
קובי שלום,
רציתי לשאול האם בגיל שנה לדעתך כדאי לעבור לטיולון או שמבחינת נוחות הילד עדיף להישאר עם הטיולון שהוא חלק מעגלה משולבת כמה שיותר?
ומה דעתך על העגלה biba m?
תודה רבה,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/05/2018שלום אורי,
טכנית בעגלה יותר נח לתינוק. בנוסף ברוב העגלות המושב דו כיווני ועדיף לתינוק להיות מול ההורה מה שלא קיים באף טיולון (פרט לטיולון סייבקס החדש). ככל שהם גדלים כך פחות קריטי שיהיו מול ההורים ולדעתי גיל שנה הוא הגיל הכי מוקדם שכבר אפשר לעבור לטיולון כך שהשיקול שלכם.
לדעתי ביבה M זו יותר עגלה מאשר טיולון, יש בשוק טיולונים הרבה יותר מוצלחים באותו טווח המחיר ועם קיפולים הרבה יותר קטנים.
עד 1000 ש"ח הייתי ממליץ לבדוק את הטיולון של איזי ווקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה עם אמבטיה מספיק רחבה מתקפלת קטןאתי10/05/2018
אני רוצה לקנות עגלה טובה ויציבה שיהיה בה אמבטיה רחבה מספיק לשינת תינוק באופן קבוע.
אך מצד שני מתקפלת קטן בקלות לתא מטען קטן (סוזוקי בלנו-שחצי מתא המטען תפוס ע"י מערכת גז)
פעם קודמת היתה לנו עגלה של פג (לא זוכרת איזה דגם-עם ידית אחת ישרה והגודל של האמבטיה היה מצוין והיציבות היתה טובה .לשלדה שלה היה קשה להיכנס לתא המטען שלנו,והטיולון לא כל כך פרקטי -בומבסטי וכבד ולא השתמשתי בו, וגם יתר הפרמטרים לא כל כך מתאימים.
אני לא גרה בעיר-לכן חשובה עגלה שנוסעת חלק ולא נבהלת מכל אבן.
יש משהו שיכול להתאים? ראיתי ברשת עגלת FOPAAPEDRETTI
מה אתה אומר עליה? למרות שנראה לי פחות נוח הידית שלה-יש פחות שליטה על העגלה
האם יכול להיות שעדיף לחלק את הקנייה-לעגלת אמבטיה ולטיולון בנפרד?
אני מתבלבלת לגמרי מרוב החברות והדגמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/05/2018שלום אתי,
לדעתי העגלה שעונה הכי נכון לדרישות שלך היא הטרילוג'י של אינגלזינה. גם הפג מעולה, בעיקר דגם הבוק אבל הקיפול שלה הרבה יותר גדול בהשוואה לטרילוג'י.
פופה פדרטי לדעתי מותג פחות מוצלח וגם לא משווק בישראל ולכן אני כלל לא ממליץ.
לא ניתן לרכוש רק עגלות עם אמבטיה ולכן לא ניתן לפצל את הקניה, גם לו היה ניתן פחות הייתי ממליץ כי יהיה מדובר בסופר הרבה יותר יקר מאשר לרכוש עגלה קומפלט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיפול מטריה
אתי12/05/2018אבי שלום,
תודה על עזרתך.
אז התכווננתי על טרילוג'י. ראיתי שהיבואנים הם שילב-כך שאין תחרות...
אם אני מחפשת ביד שניה-מדובר בדגמים ישנים יותר
ראיתי שבדגם 2018-הקיפול הוא אכן צר ופשוט במיוחד-קיפול מטריה. האם בדגמים ישנים יותר זה אכן כך, או ממתי הקיפול הזה קיים?
כמו כן ראיתי עגלות מדגם זה עם שתי ידיות.
האם סלקל מתחבר עליו ישירות או דרוש מתאם? אפשר להתאים לו סלקל שונה משל אינגלזינה?
מה עוד צריך לשים לב אם קונים עגלה זו מיד שניה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר13/05/2018שלום אתי,
אין הבדל בגודל הקיפול בין השנתונים אם רוכשים את הטרילוג'י. לכן אין מה לחשוש מרכישת יד 2, כמוכן שילב מחסלים את שנתון 2017 כך שאפשר למצוא מחירים טובים, שווה גם לבדוק בסניפי העודפים.
ממליץ לא לרכוש את דגמי ה-2 ידיות כי הן לא נוחות בניוד, בעיקר עם יד אחת.
בישראל מתחבר רק סל קל של אינגלזינה שלדעתי לא מומלץ ולכן הייתי ממליץ לוותר על הסל קל המתחבר לעגלה.
יש לברר שהבד תקין ולא קרוע, יש לבדוק שהקיפול עובד חלק, הגלגלים מסתובבים חלק, שינוי המצבים מתבצע בקלות, הברקס תקין, הרתמות תקינות ועוד. אני ממליץ פשוט לעשות זאת מול חברת הגלגל שמחדשת עגלות תמורת תשלום די סימלי, הם כבר בודקים את הכל עבורכם, מסדרים מה שלא תקין, משמנים מה שצריך כך שהמוצר יעבוד חלק, מכבסים בדים ועוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי בדיקה
אתי16/05/2018אחרי חיפוש מסיבי-
אין הרבה עגלות מדגם טרילוג'י יד שניה- מדוע? אין להן שוק, הן לא נפוצות?
מה ההבדל בין דגם הטרילוג'י לדגם אביו או קוואד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר17/05/2018שלום אתי,
האביו ממש לא הייתה מוצלחת. הקוואד היא עגלת עיר/שטח הרבה יותר מאסיבית ולדעתי הרבה יותר טובה בכל הקשור לנוחות התינוק ונחות הניוד, מצד שני כבדה יותר, מסורבלת יותר וגדולה יותר בקיפול.
לגבי יד2 צריך לחפש טוב כי הטרילוג'י עגלה נפוצה מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעלות מאמס אנד פאפסצופית09/05/2018
היי קובי.
איזה מהעגלות עדיפה, ארמדילו XT2 או האורבו? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/05/2018שלום צופית,
לדעתי הXT2 בענק. היא נוחה יותר לקיפול, קטנה יותר בקיפול, מתקפלת כאשר הבד מכונס כלפי פנים מה ששומר עליו סטרילי ונקי יותר, נוחה יותר בניוד ועוד. האורבו בעיקר עגלה מעוצבת שלא נותנת הרבה ערך מוסף לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסולה כרום2 או ארמדילו
עופר10/05/2018היי קובי,
תוכל לומר לי מה לדעתך יותר טוב?
תודה רבה,,
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר11/05/2018שלום צופית,
מדובר ב-2 סגנונות שונים ולכן יותר תלוי מה חשוב לכם יותר. לדעתי הסולה מציעה יכולת ניוד טובה יותר ובעיקר ככל שהדרך תהיה יותר משובשת. המושב של הסולה טיפה יותר מרווח (לא משהו משמעותי). הפליפ הרבה יותר קלה לקיפול והרבה יותר קומפקטית, בנוסף היא טיפה יותר קלה (לא משהו משמעותי) ויש לה יתרון נוסף, בגמר הקיפול הבד מכונס כלפי פנים מה ששומר עליו נקי וסטרילי יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
עופר12/05/2018היי קובי תודה רבה על המענה המפורט ועל העזרה.
תוכל להסביר לי את התכונות העיקריות בצורת השוואה בין בוגבו בי 3 פלוס לבין הסולה.
תודה רבה,
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר13/05/2018שלום עופר,
לבי גלגלים קטנים ולכן יכולת הניוד יותר מוגבלת בהשוואה לסולה שלה גלגל אחורי גדול. מצד שני היא קלה יותר והרבה יותר קטנה בקיפול, יתרון המשקל נותן שיפור בניוד כל עוד אנחנו בעיר או בקניון, גם עליה וירידה ממדרכה יהיו נוחים יותר בבי. ככל שהדרך תהיה יותר משובשת כך יתרון הסולה יעלה.
בנוסף ל-2 העגלות אמבטיות מאד צרות ונמוכות אבל בבי זה ממשיך לטיולון צר וטיולון הסולה מרווח יותר. הסולה לדעתי נוחה יותר בתפעול, מנגנון הקיפול די זהה רק שהבי קטנה יותר כפי שציינתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
עופר13/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לכסא בטיחות לתינוק מגיל 0אלונה09/05/2018
שלום, אשמח להמלצות לכסא בטיחות לרכב לתינוק מבחינת מחיר (תקציב גמיש, אני מוכנה להשקיע עבור משהו שישמר בצורה טובה לשנים..),מבחינת נוחות (גם לתינוק וגם לנו כהורים מבחינת קשירות וכדומה) ומבחינה בטיחותית .
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/05/2018שלום אלונה,
ההמלצה שלי גם מניסיון אישי היא צ'יקו נקסטפיט שמדורג ככיסא עם דירוג בטיחותי מקסימלי. אפשר גם לבדקו את ברייטקס מרתון שגם נחשב מעולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין סוגי עגלותרחל08/05/2018
קובי שלום,
קודם כל למדתי המון מכל ההודעות והתגובות כאן אז תודה :)
אמורה ללדת עוד כחודש וחצי תינוק ראשון ועדין לא החלטנו איזה עגלה נרצה.
אין לנו כיוון ספציפי ובינתיים הכי הרבה התרשמנו מהאינגליזנה והמאמס אנד פאפס.
הבעיה עם המאמס אנד פאפס שהיא מרגישה קצת נמוכה ופחות פרקטית.
אשמח להמלצה לעגלה (התקציב עד 4000) משהו שיהיה פרקטי ונוח גם עבור התינוק וגם עבורנו.
שיהיה נוח לקפל אותה ולהתנייד איתה , שתהיה יציבה ועמידה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר09/05/2018שלום רחל,
לצורך שלך אני חושב שהאינגלזינה כן עונה על הדרישות. נוחות התינוק בה לדעתי עדיפה על הארמדילו של מאמאס אנד פאפס, בעיקר בשל הרוחב. הקיפול נח בשני הדגמים וגם הגודל קומפקטי.
יציבות ועמידות הם משהו שלא צריכה להיות באף עגלה שחוצה את הרף של ה- 3000 ש"ח. כמובן שככל שהמוצר קל יותר כך היציבות תרד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
רחל09/05/2018תודה רבה על התגובה, זה פחות או יותר הכיוון שחשבנו עליו.
אשמח אם אפשר התעייצות נוספת.
אנחנו נצטרך להתנהל בשני רכבים (בעיקר אחרי החופשת לידה) ואנחנו מתלבטים עם לרכוש לכל רכב כסא בטיחות או כסא בטיחות וסלקל.
אשמח לדעת מה ההמלצה מבחינת בטיחות, ומחיר?
ואם אפשר המלצות לסלקל/ כסא בטיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רחל09/05/2018רציתי לדעת גם לגבי הפג פרגו אם היא מומלצת או דגם ספציפי.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/05/2018שלום רחל,
ההבדל בין סל קל לכיסא הוא פחות בטיחותי אלא יותר עניין של נוחות. הסל קל מציע אפשרות להוציאו מהרכב בקלות יחד עם התינוק בעוד שהכיסא קבוע ברכב אחד. לכן עם סל קל תוכלו לעשות רוטציות וגם לנייד מהרכב לבית (לדוגמא) מבלי להעיר את התינוק.
היתרון של הכיסא הוא החיסכון שהוא נותן מכיוון שבכל מקרה חייבים לרכוש אחרי הסל קל.
לגבי הפג, הדגם המומלץ שלהם לדעתי הוא הבוק שפחות עונה לדרישות שלך לפי דעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר והיעיל
רחל10/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה ראשונה- איזו עגלה וכסא בטיחות מומלצים?אורלי08/05/2018
הי קובי,
קודם כל- תודה רבה על הפורום הפעיל והמועיל הזה. אני לומדת ממנו המון בחודשים האחרונים ואין ספק שאתה עושה סדר בים המידע והדגמים שקיימים.
אנחנו לקראת לידה ראשונה (צפויה בספט׳) ומתלבטים לגבי עגלה וסלקל/כסא בטיחות לרכב.
אלה הצרכים שלנו:
1. עגלה משולבת- אמבטיה וטיולון דו כיווני
2. יציבה ונוחה לתינוק - שלא תהיה לו צפופה מדי וכמובן תשמור על הגב שלו בשכיבה.
3. במשקל סביר, כזו שניתן לקפל בקלות ולהעלות במדרגות לקומה ראשונה.
4. מגורים בעיר, כך שנוחות ניוד צריכה להיות מותאמת לעלייה וירידה של מדרכות וכו׳.
5. שתתאים לבגאז׳ לא ענק (פיאט פונטו).
6. שנינו נמוכים, אז מחפשים עגלה שתתאים, למרות שזה פחות קריטי בעיניי.
7. יש לנו כלב, יחסית גדול, שנצטרך לטייל איתו יחד עם העגלה. לכם, חשוב לנו ידית אחת לעגלה ולא 2 כדי להשאיר יד אחת לופשית לרצועת הכלב, וכמובן- יציבות העגלה בטיולים משותפים עם הכלב.
8. תקציב- יכול להיות עד 4000 שח בערך. אם ניאלץ לחרוג, נסתדר גם עם זה (:
לגבי כסא בטיחות / סלקל:
מה מומלץ? מה נחשב לבטוחים ביותר? רצוי כאלה שאפשר לנתק מהרכב על מנת להעביר תינוק ישן למיטה. אני לא חושבת שנרצה לחבר סלקל לעגלה, כי זה נראה לי בעיקר לא נוח עבור התינוק.
המון תודה!!
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/05/2018שלום אורלי,
לדעתי פג בוק פלוס עם שלדת S די עונה לדרישות שלכם, נוחות ניוד טובה מאוד לעיר (היא פחותת נוחה לעליה וירידה ממדרגות כי אין לה ידית טלסקופית וקפיצים טובים). הקיפול נוח, המשקל סביר והיא מאוד מרווחת.
כמוכן אפשר לבדוק את הסלסה שלדעתי מעולה לדרישות שלכם. נוחות הניוד הכי טובה שיש בעיקר לעליה וירידה ממדרכות, סופר מרווחת, נוחה בקיפול.
בשני המקרים לא תהיה בעיה להכניס לרכב. יש לקחת בחשבון שבשני המקרים המשקל טיפה כבד אבל זהו המשקל הממוצע. עגלות קלות יותר יהיו פחות נוחות בניוד או לחלופין צרות מאוד.
לדעתי אפשר לוותר על סל קל כיום, בעיקר אם רוכשים את הצ'יקו נקסטפיט. יש רק לקחת בחשבון שעם סל קל אפשר לנייד את התינוק ישר מהרכב מבלי להוציא או להעיר כפי שחייבים לעשות עם כיסא. אם בכל זאת חשוב לנייד מהרכב (ואם כבר אז לחבר לעגלה להתניידות קצרה זה יתרון עצום) אז הייתי ממליץ על סל קלים של סייבקס או מקסי קוזי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!! שאלה נוספת-
אורלי08/05/2018הי קובי, האם האנגלזינה יכולה להתאים לנו גם? או שהיא כבדה משמעותית?
אני מקווה להצליח לעלות עם העגלה במדרגות, כך שזה היבט חשוב. אולי האינגלזינה תוכל לענות עליו?
תודה!!
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/05/2018שלום אורלי,
על איזה דגם של אינגלזינה את שואלת?
הקוואד? היא יותר כבדה ולא תיתן לך נוחות ניוד עדיפה על עגלה כמו הסלסה, מול הפג הנוחות עדיפה. הבעיה שבקיפול צריך להפריד את הטיולון מה שקצת פחות נוח.
או שהשאלה היא על הטרילוג'י?
היא יותר קלה מהפג או הסלסה, גם הרבה יותר קטנה בקיפול מה שמעולה לרכב. נוחות הניוד שלה הרבה פחות טובה משל הפג ובטח מול הסלסה, בעיקר בתמרון או עליה וירידה ממדרכות. לעיר וקניונים היא בסדר גמור, אולי שווה לשקול אותה בגלל הקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה
אורלי09/05/2018הדגם שחשבנו עליו הוא אינגלזינה טרילוגי.
הבנתי שיש דגם של 2017 ודגם של 2018, ואולי אחד מהם יתאים לנו?
שוב, תודה רבה על המענה ועל הסבלנות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/05/2018שלום אורלי,
לדעתי היא עונה היטב להרבה דרישות אך לדעתי בכל הקטע של הניוד היא פחות תתאים, מאוד קשה להתנייד איתה עם יד אחת לדוגמא וגם עם 2 ידיים הפג או הסלסה הם ברמה אחרת לגמרי. היתרון העיקרי שהיא מציעה זה גודל קיפול מאוד קטן ביחס אליהם אבל המחיר הוא בניוד ובסל חפצים קטן ולא נגיש כלכך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלכתי לאיבוד בים העגלותמתלבטת07/05/2018
שלום קובי,
מחפשת עגלה לתינוק ראשון. התלהבתי מאוד מהאוייסטר 2 אבל היו עוד כמה שקפצו בדרך.
אם אין הגבלה מבחינת תקציב והדרישות העיקריות הן נוחות התינוק, עגלה מגיל אפס (אמבטיה גדולה), התאמה למזג אוויר משתנה (בד גם לגשם וגם לא דוהה או הצללה טובה בקיץ), עיצוב יפה, קיפול נוח (שיכנס לג׳יפון) וטיולון מתהפך עם זווית טובה לשינה, עגלה יציבה, לנסיעה בעיקר בתנאים עירוניים אבל שלא יהיו לתינוק זעזועים גדולים מידי במשטחים אחרים (כורכר, דשא, חול...)
גרה בבית עם מעלית ועם רכב צמוד.
התלהבתי מ אוייסטר 2 (או 3 שאמורה לצאת עוד מעט), בוגבו קמליון, מוצי אייגו.
ראיתי גם את מאמאס אנד פאפאס אבל היו הרבה ביקורות על חוסר יציבות...
אשמח לעצתך מבין אלה.
כמו כן, האם הכרחי לקנות סלקל לעגלה או שאפשר להסתפק בטיולון ואמבטיה ולקנות כיסא בטיחות טוב מגיל אפס?
תודה מראש על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/05/2018שלום,
מאוד תלויות הדרישות, סך הכל האויסטר די עונה על רובן, מה שכן הקיפול שלה יחד עם טיולון מאוד מסורבל וענק ואני ממליץ לבדוק ברכב לפני רכישה. אין ספק שהאויסטר 3 הרבה הרבה יותר מתקדמת ואם יש אפשרות לרכוש אותה זו אופציה עדיפה בהרבה!
מאמאס אנד פאפאס מאוד יציבות, לכל חברה כמה דגמים וכמו תמיד חלק טובים יותר וחלק פחות, כמובן שגם כל דגם מותאם לצורך אחר והרבה קונים מהצורך הלא נכון. לכן צריך להיות יותר ממוקדים.
הקמיליון מאוד מיושנת לדעתי ולכן אני פחות ממליץ.
המוצי מאוד כבדה ללא ערך מוסף, היא יחסית מאוד צרה ולכן אני פחות ממליץ.
ממליץ לבדוק את סלסה 4 של איי.בי.סי דיזיין שגם עונה היטב לרוב הדרישות.
לדעתי אפשר לוותר על סל קל כיום, בעיקר אם רוכשים את הצ'יקו נקסטפיט. יש רק לקחת בחשבון שעם סל קל אפשר לנייד את התינוק ישר מהרכב מבלי להוציא או להעיר כפי שחייבים לעשות עם כיסא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המפורט
מתלבטת08/05/2018אם כך נראה לי שאלך על האוייסטר.
ידוע לך מתי היא צפויה להגיע לארץ?
או היכן ניתן להשיג כבר בחו״ל?
מלא תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד התלבטות קטנה אם כבר אני פה :)
מתלבטת08/05/2018מה לגבי egg האם טובה יותר/פחות מהאוייסטר?
אשמח להשוואה ביניהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/05/2018שלום,
בארץ היא משווקת על ידי בייבי סטאר ולכן צריך לברר מולם מתי תהיה ה-3.
בחו"ל היא נמכרת באנגליה ואפשר לברר מול היצרן היכן ניתן לרכוש.
הEGG הוא מותג פרימיום של אויסטר שבעיקר מוכר עיצוב, לדעתי מוצר פחות מוצלח (כי כשמוכרים עיצוב מתפשרים על דברים אחרים), היא כבדה יותר, גדולה יותר בקיפול ומסורבלת יותר לדעתי ולכן אני פחות ממליץ עליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה!!
מתלבטת09/05/2018תודה על הכל. הפעילות שלך בפורום ראויה להערכה, מעבר למקצועיות כמובן שניכרת, המענה המהיר לא מובן מאליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי מיני 3 גלגלים/abc קוברהיהודית07/05/2018
שלום,
מתלבטים בין שני העגלות האלו. חשוב לנו דווקא עגלה של שלוש גלגלים מבחינת נוחות הניוד באיזור המגורים שלנו ולכן אלו האופציות. שניהם בודקים ביד שניה.
רציתי לדעת באופן כללי למה היית ממליץ בין שניהם?
עם הסיטי יש לנו ניסיון. אבל הייתי מאוד שמחה לטיולון שמתהפך לכיוון ההורה משהו שכן יש בABC.
חשוב מאוד שתהיה חזקה וטובה לאורך זמן. לשימוש יום יומי מאסיבי, גם במדרגות וכו'. האם ABC עומדת בתנאי זה?
בנוסף שלא תהיה כבדה מידי ומסורבלת....
אשמח להסבר כללי או להשוואה של הדגם הנ"ל למול הסיטי מיני.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/05/2018שלום יהודית,
האם אתם מחפשים לרכוש עגלה יד שנייה? מהשאלה אני חושב שכן מכיוון שהקוברה הוא דגם מאוד ישן של איי.בי.סי דיזיין שגם לא משווק בישראל קרוב לעשור.
ללא ספק שהסיטי מיני אמנם 3 גלגלים אבל כשמה היא לא בנויה מעבר לטיול עירוני. הגלגלים קטנים ואין לה מערכת קפיצים בגלגלים האחוריים. כפי שציינת היא חד כיווני שזהו עוד חיסרון.
הקוברה מעולה לצורך שלך. גללגים גדולים ולכן נוחות ניוד מעולה בכל שטח. יש לה מערכת קפיצים מעולה ולכן תתאים לכל עלית מדרגה וכל שטח קשה. ביחס לסיטי מיני היא כבדה יותר ודגם הקוברה מאוד רחב (66 ס"מ). הדגם המחליף נקרא סלסה 3 (גם לא משווק בארץ) כבר יותר צר, יותר קל והרבה יותר מתקדם. בכל מקרה לצורך שלך אני חושב שהABC הרבה יותר מתאימה והרבה יותר בנויה לשימוש מאסיבי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יהודית08/05/2018תודה על המענה!
לגבי הדגם השני של abc, 3tec. מה מומלץ מבין שניהם?
עוד שאלה, הם לא מתקפלים עם הטיולון? זה גם חסרון...
אנחנו מחפשים יד שניה, לא ראינו את הסלסה 3.
לגבי קנייה בחו"ל, יש מיסים על העגלה? איך זה עובד? אבא שלי בברלין השבוע. במידה ונרצה לקנות לדוגמא את הסלסה 3 כיצד ניתן לעשות זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/05/2018שלום יהודית,
ה3TEC יותר עגלה מעוצבת ולמרות מבנה ה-3 גלגלים היא רחוקה מלהיות נוחה בניוד כמו סלסה3. שני הדגמים כן מתקפלים עם הטיולון רק שהסלסה הרבה יותר קומפקטית.
לגבי ברלין. ה3TEC כבר לא מיוצרת ולא חלק מליין המותג אבל עדיין הם מוכרים אותה במדינות מסוימות, לדעתי לא בגרמניה.
גם הסלסה 3 מיוצרת במספרים מאוד מצומצמים ולכן אני ממליץ ליצור קשר עם היצרן לברר היכן נמכרת בגרמניה.
אין מיסים על עגלות, רק מע"מ (מצד שני יש החזר מע"מ על הרכישה בגרמניה), לא בטוח שיעצרו אותו במכס אם יגיע עם עגלה פתוח ולכן יש סיכוי שגם מע"מ לא תשלמו. מה שכן, עלות ההלאה למטוס לדעתי יכולה להיות טיפה יקרה (תלוי גם בחברת התעופה, יש כאלו שיעלו ללא עלות אבל כל עוד יש תינוק, לכן יש לבדוק זאת שבסוף העלות לא תהיה כמו של עגלה).
בנוסף אפשר לבדוק יבוא אישי דרך היבואן של הדגם. בכל מקרה הסלסה 3 הרבה יותר נכונה לדרישות שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין העגלות - ג'ואי ואינגלזינהדנה עזר07/05/2018
היי
עד עכשיו הייתי נעולה על עגלת הג'ואי
עכשיו חברה המליצה לי על האינגלזינה טרילוגי (שתיהן חברות המליצו לשתיהן יש יותר מילד אחד שהעגלה שימשה..) כמובן שנשלך לבחון את שתיהן
אבל הייתי שמחה לעזרה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר08/05/2018שלום דנה,
המלצות גם מחברות לא תמיד נכונות עבור כל אחד. לכל אחד יש צרכים שונים, לא לכל אחד יש רכב זהה או תנאים זהים ולכן ההמלצה צריכה להיות תואמת לדרישות שלך.
לדעתי הטרילוג'י יותר קלה לקיפול וגם יותר קטנה, היא יותר מרווחת אבל מצד שני פחות נוחה בניוד. כמוכן היא יקרה יותר באופן משמעותי. בנוסף מדובר בדגמים יחסית ותיקים וכיום יש מוצרים מקבילים בערך באותו טווח מחיר שהם מתקדמים יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה..שאלה נוספת
דנה עזר08/05/2018מה זת פחות נוחה בניוד?
הג'ואי אכן גדולה יותר בקיפול והאוטו שלנו קטן יחסית
הטרילוגי נכנס לחברה לאוטו יחסית בגודל שלנו
לפי מה שאתה אומר הטרילוגי אכן מתאימה לנו יותר
אבל מבחינתך מה זת פחות נוחה בניוד?
אנחנו גרים בעיר
תודה דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/05/2018שלום דנה,
הטרילוג'י במבנה שלה היא עגלת מטריה, עגלות מטריה הן עגלות בעלות 2 ידיות כאשר בטרילוג'י יש חיבור מקשר קבוע בין 2 הידיות מה שיוצר ידית אחת, לכן היא הרבה יותר נוחה בניוד לעומת דגמים זהים עם 2 ידיות. יחד עם זאת עדיין מבנה מטריה בנוי מהרבה חיבורים + X מעל סל החפצים ועוד חיבור גדול היכן שידית המשיכה של הקיפול (שגם סוגר את הכניסה לסל החפצים). לכן אם תניעי את העגלה ימינה שמאלה שהיא עומדת במקום תראי שכל העגלה מרגישה רופפת, זה לא מעיד על חוזק המוצר ואין כל חשש בנושא זה אבל זה כן דבר שפוגם מאוד בנוחות הניוד לדעתי, בעיקר בנושא התמרון ימין או שמאל. נוסיף לזה גלגלים יחסית קטנים ולכן בהשוואה לג'ואי עם גלגלים גדולים יותר ושלדה יצוקה יותר (עם פחות חיבורים) פער הניוד הוא משמעותי בעיקר ככל שהדרך תהיה משובשת או שיהיו עליות וירידות ממדרכות. האינגליזנה לדעתי היא עגלה עירונית ולכן כל עוד הניוד הוא עירוני וקניונים היא תהיה טובה לצורך זה, ככל שנצטרך מעבר (גם בעיר עם מדרכות לא טובות) כך יכולת הניוד והנוחות (שלנו ושל התינוק) תרד.
לכן אם אתם הורים עירוניים אני חושב שהאינגליזנה כן תתאים לכם בעיקר בגלל יתרון הקיפול שהיא נותנת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה:)
דנה עזר09/05/2018תודה קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)