מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- חיבור סלקל לעגלת אחיםאביטל14/04/2018
הי קובי,
ב"ה צפויה ללכת בקרוב והבכורה תהיה בת שנתיים.
אשמח לדעת על עגלת אחים, אליה ניתן לחבר גם סלקל במידת הצורך (יש לנו סייבקס אטון).
באופן כללי נשמח להמלצה לעגלה די מודולרית. רוב היום התינוק יהיה לבד, וכמה שעות בשבוע (איסוף מהגן, סידורים וטיולים קטנים) יהיו ביחד.
כמו כן אציין שיש לנו עגלה של מאמאס אנד פאפאס ארמדילו, כך שאם יש לך הצעה נוספת לשדרוג או תוספת שיוכלו לענות על הצורך, נשמח. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר15/04/2018שלום אביטל,
לגבי הארמדילו ניתן לחבר אליה טרמפיסט עמידה או טרמפיסט עמידה עם אוכף\מושב.
לגבי תאומים היחידות שאני מכיר שמתחבר עליהן האטון הן:
בוגבו דונקי יקרה מאוד
איי.בי.סי דיזיין זום, יחסית יקרה אבל הכי קל לחבר לה סל קל
בייבי מונסטרס, מסורבל לחבר סל קל אבל ניתן.
ישנן עוד אופציות של עגלות יחיד שמתחבר עליהן מושב לאח כמו בייבי ג'וגר סיטי סלקט או אפפה בייבי אך לדעתי הן פחות מומלצות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אביטל15/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות עגלה ילד שנייעל14/04/2018
שלום קובי, אני בהריון שני, מתלבטת אם להשתמש במוצי ישנה שקיבלתי, כבדה לי מדי. אחכ קניתי טיולונים מקלארן קווסט ופג בוקלט, ששוקלת לקנות לו אמבטיית פופ-אפ, אך הסל נמוך ולא נוח. *האם מקלארן אכן מתאימה מגיל לידה? *האם לחילופין אתה ממליץ על חיבור אמבטיה לבוקלט? *האם מומלצת אמבטיה באופן גורף? צריכה ללדת לקראת הקיץ. שוקלת לקנות משהו אחר אך רוצה לחסוך כסף ומקום. *האם טרמפיסט ישיבה הוא פרקטי או שאפשר לחבר רק עמידה? *האם אתה מכיר את המנשא מלידה של בייבי מישל, האם מספיק איכותי? תודה וסליחה על כל השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/04/2018שלום יעל,
הקווסט מתאימה מגיל לידה, אני פחות ממליץ מכיוון שהיא חד כיוונית. הפג מאפשרת חיבור אמבטיה שתיתן שהתינוק יהיה מולכם אבל עד גיל חצי שנה. מחקרים טוענים שעדיף שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה+.
מבין השניים לדעתי הפג עם אמבטיה עדיפה.
טרמפיסט ניתן לחבר גם וגם, כיום טרמפיסטי הישיבה הם למעשה כמו טרמפיסט עמידה רק עם כיסא/אוכף ולכן אין בעיה, בעיקר שהאוכף מתפרק בקלות והטרמפיסט הופך להיות טרמפיסט עמידה.
לדעתי מנשא בייבי מישל פחות מתאים. ההמלצות שלי הן: בייבי ביורן וואן או ווי הזהה אך הבסיסי יותר והזול משמעותית, ארגו 360 או לילי בייבי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לכיסא בטיחות מגיל שנהנטע13/04/2018
היי קובי
עומד להיוולד לנו ילד שני. כרגע מתלבטים בין כיסא בטיחות לסלקל, נוטים יותר לכיוון הכיסא.
הדרישות:
- מרופד ומתאים מגיל לידה
- בעל שכיבה מלאה נגד כיוון הנסיעה
- מספר מצבי ביניים זה יתרון
- לא יקר (סביבות 600 שח בערך)
- בטיחותי ככל האפשר
- כיסא צר זה יתרון
לבכור שלנו יש אוונפלו סונוס. מרוצים ממנו אז נראה שלא יתאים מגיל לידה מאחר ואנחנו לא מצליחים להשכיב אותו כנגד כיוון הנסיעה.
נשמח לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/04/2018שלום נטע,
כמו הסונס כך רוב המושבים שוכבים ובטח שבטווח המחיר של 600 ש"ח. הכיסא היחיד שאני ממליץ עליו מגיל לידה הוא צ'יקו נקסטפיט אך הוא יותר מכפול במחירו מהתקציב אך לדעתי הוא הכי קרוב לזווית של סל קל בחגירה כנגד הכיוון.
לכן עד 600 כן הייתי ממליץ להמתקד בסל קל או לנסות למצוא נקסטפיט יד 2.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה! המשך שאלה בפנים...
נטע15/04/2018מדוע דווקא הצ'יקו או סלקל?
עם הבכור קנינו סלקל ואחכ את האוונפלו והרגשנו שחבל על הקניה הכפולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/04/2018שלום נטע,
אני ממליץ על צ'יקו מלידה כדי לחסוך את הסל קל אך הוא חורג מהתקציב באופן משמעותי!
לכן עד 600 אני ממליץ על סל קל שיתן נוחות עדיפה באופן משמעותי לעומת כיסא עד 600 ש"ח.
או לחלופין לשקול קנית נקסטפיט יד 2 שאולי יכנס בתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבהירה למה התכוונתי...
נטע16/04/2018האם ישנה סיבה מדוע דווקא צ'יקו מגיל לידה ולא כיסא אחר? לפי מה שהבנתי הוא גם רחב יחסית.
האם ישנו כיסא אחר מומלץ עד אלף שח נניח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר16/04/2018שלום נטע,
כן, יש סיבה. הוא היחיד שמתקרב בזווית שלו לזווית של סל קל כאשר חוגרים נגד הכיוון. רוב הכיסאות יהיו בזווית חדה מדי כאשר חוגרים נגדל הכיוון (בעיקר הזולים) מה שיצור חוסר נוחות לתינוק.
הכי קרוב לזווית הצ'יקו בפחות מ- 1000 ש"ח הוא גרקו סייז פור מי אשר ברמת בטיחות גבוהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת תינוק לרכב קטןסופי12/04/2018
יש לנו שעה פיקנטו, נשמח לשמוע על דגמים שיוכלו להכנס לתא המטען בקלות. הבקשות היחידות שיש לגביי העגלה הן שיהיה קל לקפל אותה ושהעגלה תהיה קלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/04/2018שלום סופי,
הייתי ממליץ להתמקד בבי5 או בארמדילו פליפ XT.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגביי עגלת אויסטר?
סופי13/04/2018ומה לגביי האויסטר? פחות מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר14/04/2018שלום סופי,
לדעתי בעייתית לרכב קטן מכיוון שהקיפול עם הטיולון נורא גדול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סופי16/04/2018תודה רבה כל התשובות המפורטות :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בובו, בובו מקסי, טיולון mom ,איזי ווקר xsאלונה12/04/2018
מתלבטת ביניהם, איזה היית ממליץ מגיל חצי שנה
תשובה
קובי סופר13/04/2018שלום אלונה,
קודם כל היתרון הגדול בטיולון שאפשר לגשת לחנויות ולעשות את הבדיקות יחד עם תינוק. אפשר להושיב בכל אחד מהם (הייתי ממליץ עם מעיל כדי שתראו איך זה יהיה בחורף וז יתן גם תמונה אך תראה הנוחות כאשר התינוק יגדל), לראות היכן נח לו יותר, לאחר מכן לטייל איתן בחנות, לעלות ולרדת מדרכה. לאחר מכן לתפעל אותן (להושיב, להשכיב כאשר התינוק בפנים וכו'), לנסות לקפל ואז יהיה לכם קל יותר לקבל החלטה.
מבין כל הדגמים אני חוש שהמקסי או האיזי ווקר הן המרווחות ביותר והנוחות ביותר לניוד ולכן ממליץ יותר להמתקד בהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון כחלק מעגלה משולבת או טיולון קומפקטרותם12/04/2018
קובי שלום,
כרגע הילדה בת ארבעה חודשים באמבטיה עוד מעט צריך לעבור לטיולים. רציתי לשאול האם כדאי לי לרכוש טיולון שהוא חלק מעגלה משולבת שיש בו את האפשרות להיות דו כיווני או שארכוש כבר טיולון קמפקט?
אנחנו לא צריכים לסחוב את העגלה במדרגות יש מעלית וההרמה היחידה צבעי לבגאג'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/04/2018שלום רותם,
היתרונות בטיולון קומפקט הם: המשקל, גודל הקיפול, נוחות הקיפול והמקום הקטן שהוא יתפוס בתא המטען.
כמוכן מרבית הסיכויים שהוא ישמש עד לגמר השימוש במוצר.
מצד שני בעגלה יש לך טיולון דו כיווני, לרוב יותר מרווחת ולכן נח יותר (לדעתי בהרבה לתינוק), לרוב נוחות הניוד תהיה עדיפה אך כמובן שהקיפול גדול יותר והתפעול מסורבל יותר.
כמוכן המחיר גבוהה משמעותית וקיים סיכוי שתרצו לרכוש עוד טיולון בהמשך הדרך.
לגיל 4 חודשים אני בעד לרכוש עגלה בעלת מושב דו כיווני, עגלות כמו סולה 2, ג'ואי כרום ניתנות לרכישה רק כטיולון ללא האמבטיה. הן לדעתי אופציות טובות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
רותם14/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה מומלצת לילד ראשוןמיכל12/04/2018
שלום, ותודה רבה על הפורום המועיל.
אנחנו מתעניינים בעגלה לילד ראשון (עגלה שמגיעה עם אמבטיה וטיולון להמשך) חשוב לנו שהעגלה תהיה איכותית וחזקה , שתחזיק מעמד. יציבה ותהיה בה נסעיה חלקה וגם עגלה יפה , שגם תהיה נוחה לתינוק מבחינת המבנה הגודל הריפוד וכו...חשוב גם שהעגלה תא תהיה כבדה מדי יש באזורנו הרבה עליות וירידות..
אזור התקציב עומד על כ 3000 שח ומוכנים להוסיף עוד לעגלה ממש מומלצת
בעבר התלבטנו על סיבר קרוס סרף 3 מבחינת המראה אך הבנו שלא מומלצת.
האם לגבי פאג מדובר בעגלות איכותיות שיענו על הדרישות הנ"ל?
האם יש לך המלצות נוספות
נודה לתגובתך (אם אפשר במייל שכתבנו) ותודה רבה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/04/2018שלום מיכל,
איני יכול לשלוח מיילים אלא אם את שואלת שאלה באופן פרטי.
לגבי העגלה, לדעתי הסילבר קרוס פחות מוצלחות כי הן יחסית צרות, לא ממש קלות ודי מסורבלות בתפעול ובקיפול (בעיקר הסרף).
הפג עונה היטב לדרישות, מרווחת, ניוד יחסית נח אם משדרגים לשלדת S. דווקא לעליות וירידות חשוב שתהיה עגלה בעלת גלגלים גדולים וקפיצים טובים ופחות קריטי במשקל שכן עגלות קלות הן בעלות גלגלים קטנים ולכן יש צורך במאמץ רב יותר להתנייד איתן.
מלבד הפג הייתי ממליץ לבדוק גם את הסלסה של איי.בי.סי דיזיין שנכנסת לאזור התקציב, מרווחת, הרבה יותר נוחה לניוד מהפג (מבלי לשדרג שלדה ולהוסיף פריטים נוספים שלפג לדעתי הם הכרחיים).
כמוכן אפשר גם לשקול את סירקל ראבנה שזולה משמעותית מהתקציב אך עונה היטב לרוב הדרישות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לעגלה לילד ראשוןמונא11/04/2018
שלום קובי,
אני לקראת לידה ראשונה עם המון התלבטויות לגבי בחירת העגלה הכי נוחה לתינוק, בעלת משקל סביר ושתהיה עגלה מרווחת.
ביקרנו, בעלי ואני, במאדרלנד בנמל תל-אביב, וזו היתה החוויה הראשונה שלנו לראות ולשמוע הצעה לגבי עגלת MUTSY.
הציעו לנו סל קל של CYBEX וטיולון ואמבטיה של מוצי. התרשמנו מהדגם MUTSY IGO.
אולם, אחרי שחזרתי הביתה, התחלתי לדפדף באינטרנט, וראיתי המון דגמים, בתמונות בלבד, ורציתי לשאול אותך לגבם, מה דעתך ואיך היית משווה אותם למוצי IGO?
1. סירקל ראבנה 4 - ABC DESIGN.
2. עגלת הרטן - HARTAN.
3. ABC DESIGN SALSA.
4. MAMAS AND PAPAS ארמדילו פליפ XT
5. בוגבו (הדגם הכי טוב שיש, אם יש לדעתך).
האם כדאי לקנות סט שלם (שלושה חלקים)?
לגבי המחיר - הוא פחות משמעותי .. (המוצי הייתה סביבות 5000 ש"ח פלוס), כוללת שלושת החלקים (אמבטיה, טיולון וסל קל).
העיקר הוא נוחות התינוק ובטיחותו וגם איכות חיים מסוימת שלנו (שיהיה קל יחסית להעלות אותה ולהוריד אותה מהאוטו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/04/2018שלום מונא,
לדעתי מהמוצי דגם הIGO הוא המוצלח ביותר של היצרן. לדעתי מדובר בעגלות פחות מומלצות מכיוון שהן מאוד כבדות, לדעתי בעגלה כבדה צריך להיות ערך מוסף של טיולון ואמבטיה XXL אבל המוצי לא כך הדבר והמשקל הרב נובע בעיקר בשל העיצוב המוחצן לדעתי. לכן אני פחות ממליץ.
1. סירקל זו אופציה להורה שמחפש להשקיע סכום נמוך בעגלה ועדיין לקבל איכויות של עגלת פרימיום ובהרבה דברים היא אינה נופלת מעגלות שעולות כפליים ממנה ולדעתי כיום זו העגלה עם התמורה הכי טובה לכסף.
2. לדעתי העגלות האיכותיות ביותר והנוחות ביותר לתינוק. כמו המוצי יחסית כבדות אך לדעתי בניגוד למוצי הערך המוסף של המשקל מגיע בנוחות מעולה לתינוק בזכות מושב ואמבטיה XXL, מערכת קפיצים מעולה לגלגלים, בדים עבים ומפנקים ולכן מי שמחפש לתת את המקסימום לתינוק ולהתפשר טיפה על הנוחות של עצמו זו המלצתי.
3. כמו ההרטן מספקת אמבטיה וטיולון XXL, היא לא ברמת הנוחות של ההרטן אבל קלה ממנה בכ- 3 ק"ג ולכן מדובר במוצר שמספק נוחות טובה להורה מבלי להתפשר יותר מדי על נוחות התינוק לדעתי.
4. פליפ, אופציה להורה שמחפש בעיקר את הנוחות שלו, העגלה קלה מאוד ביחס למוצי או הרטן, קטנה מאוד בקיפול אבל מצד שני המושב והאמבטיה צרים ולכן לדעתי כאן יש פשרה על נוחות התינוק.
5. בוגבו בי דומה לפליפ ברעיון אך קלה ממנה ונוחה ממנה בניוד אבל גם האמבטיה צרה יותר. לכן זו המלצתי למי שמחפש את הנוחות עבורו. פוקס החדשה מספק נוחות טובה יותר לתינוק מכיוון שהיא מרווחת מאוד עם אמבטיה וטיולון XXL. נוחות ניוד מעולה אך לדעתי היא לא חפה מחסרונות ומעגלה במחירה הייתי מצפה לפחות לקבל אמבטיה לחוד וטיולון לחוד ולא מסגרת אחת משותפת לשניהם, קפיצים יותר טובים ולדעתי הקיפול יחסית מסורבל וגדול. לדעתי הסלסה שזולה ממנה נותנת אמבטיה וטיולון, קפיצים עדיפים, קיפול קטן יותר, סל גדול יותר והכל במחיר זול משמעותית.
ההרטן באותו טווח מחיר ולדעתי נוחות הניוד ונוחות התינוק עדיפים בהרבה, בעיקר בטיולון אך מדובר במוצר כבד יותר.
לסיכום: אני ממליץ לחשוב טוב מה שמים על כף המאזניים, נוחות התינוק? נוחות ההורה? או משהו באמצע?
לצערי ככל שנכוון ליותר נוחות לתינוק כך הנוחות של ההורה תרד ולהפך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קניית עגלה לילד ראשוןרמי פרץ11/04/2018
שלום רב,
אני ואשתי מבולבלים מכל היצע העגלות שיש .
נשמח אם תמליץ לנו על עגלה , האם ניתן לקנות עגלה שתהיה נוחה גם לתינוק שלנו ובטיחותית וגם נוחה לנו לא כבדה ומסורבלת . אנחנו רוצים טיולון לשני הצדדים+אמבטיה + סל קל . הרכב שלנו קטן יחסית אז צריכים עגלה שמתקפלת באופן סביר , קלה ולא כבדה. התקציב שלנו עד 4,000 ש"ח
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/04/2018שלום רמי,
חשוב להבין שככל שהעגלה תהיה נוחה יותר לתינוק כך להורה יהיה פחות נוח ולהפך.
לדעתי עגלות כמו סלסה של איי.בי.סי דיזיין ופג פרגו בוק מספקות נוחות מצויינת לתינוק ועדיין די נוחות להורה מבחינת גודל קיפול סביר ומשקל סביר. הן נכנסות לתקציב.
אפשר ללכת לכיוון של ארמדילו פליפ XT2 שקלה יותר במשקל, נוחה יותר וקטנה יותר בקיפול אבל בה לדעתי כבר יש פשרה על נוחות התינוק מכיוון שמדובר בעגלה עם אמבטיה וטיולון צרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון של חברת מקלארןRUT10/04/2018
שלום. די נסגרנו על טיולון של חברת מקלארן.
אשמח להבין מה ההבדלים בין הדגמים השונים.
זה ילד ראשון, אז אני מחפשת דגם שיתאים גם לילדים הבאים.
מעבר למחיר (מתכננת לקנות ביד 2 )-
מה השוני ברמת הניוד, החוזק, פגוש, מצב שכיבה ועוד.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר11/04/2018שלום רות,
לא ציינת דגמים ולכן קשה לי לענות.
לדעתי הדגם הכי מוצלח שלהם הוא דגם הטכנו XT. הוא המרווח ביותר, הנוח ביותר לניוד לדעתי וברמת האיכות הגבוהה ביותר ביחד עם הXLR אשר מפוארת יותר אך גם כבדה יותר ואת זה פחות אנחנו מחפשים בטיולון.
כולן חזקות וההבדלים הם בעיקר ברוחב המושב, יכולת ניוד משופרת ככל שהמחיר עולה והשכיבה ישרה והמצבים זהים בכל הדגמים מהקווסט והלאה, מה שמתחת לקווסט לא מומלץ לדעתי.
אני ממליץ מאוד לרכוש מזרן קומפי קוש שישדרג משמעותית את נוחות התינוק מכיוון שהטיולונים לא מרופדים מספיק לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. יש לי כרגע כמה אופציות
rut11/04/2018אשמח לדת על מה אתה ממליץ, ומדוע.
מציינת שגרים בקומה שנייה ללא מעלית, ויש הרבה מדרגות גם בדרך למעון.
יש לי אופציה ל
טכנו XT ב600 ש (הייתה בשימוש שנה)
טכנו XLR ב800 (בקושי היתה בשימוש. מגיעה עם שק שינה לתינוק)
לפי מה שכתבת בתגובה, כדאי ללכת על הXT?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר12/04/2018שלום רות,
לדעתי הXT עדיפה. הXLR כבדה ביותר מקילו ונחשבת יותר עגלה מטיולון. השק שינה לעולם לא יהיה בשימוש. היא כן מגיעה עם מזרן אך כפי שציינתי מזרן קומפי קוש עדיף על פניו.
הXLR מציעה גלגלים יותר גדולים אך בגלל הפרש המשקל ההבדל בנוחות בניוד זניח ולכן לדעתי ובעיקר לכם שצריך לעלות מדרגות הXT עדיפה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה לגבי חברות אחרות
rut12/04/2018דבר ראשון, תודה על המענה המהיר.
האם יש עוד טיולונים מומלצים שהאיכות שלהם גבוהה?
למקלארן אין פגוש ואני מעדיפה שכן יהיה.
עוד פרמטרים שחשובים לי :שילדה חזקה, גגון גדול, שכיבה כמה שיותר נמוכה, משקל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר13/04/2018שלום רות,
בטווח המחיר שציינת הייתי ממליץ לרכוש צ'יקו לייטוואי 2 חדשה שמציעה נוחות ניוד מעולה כמעט כמו במלקלארן, גגון מעולה ומעקה והפלוס שבמחירה אפשר לרכוש חדשה ולא משומשת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה שמתאימה לתנאי שטחירדן אסרף10/04/2018
שלום קובי!
אנחנו גרים במקום עם כבישי שטח ודרכים לא יותר מדי מסודרות..
אנחנו צריכים עגלה שתתאים לנו לתנאים האלה ותהיה נוחה לנסיעה.
נשמח לשמוע מה דעתך,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/04/2018שלום ירדן,
אם מוכנים להתפשר על משקל העגלה אז הרטן סקיי היא העגלה המושלמת לצרכים שלך (מניסיון אישי דומה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קובי
ירדן11/04/2018תודה קובי,
יש לך אולי המלצה על עוד עגלה? כי היא קצת יקרה ההרטן.
אמרו לי על האינגילזיה, איך היא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר11/04/2018שלום ירדן,
לאינגלזינה 2 דגמים: טרילוג'י שכלל לא תתאים לדרך שלכם.
קוואד שכרגע לא משווקת בארץ, מתאימה לדרך שלכם, שילב מכרו את אותה מאוד בזול כדי לנקות את המלאי ושווה לבדוק אם עדיין נמכרת בחלק מהסניפים כל עוד המחיר אטרקטיבי כי זו אופציה לא רעה.
לגבי ההרטן, בסניפי שילב עודפים אפשר למצוא קולקציות ישנות יותר במחירים ממש זולים!
כמו כן את מוזמנת לפנות דרך הפייסבוק של הרטן ישראל, אני יוכל לברר לך אם אפשר למצוא דרך המפיצים מחיר טוב יותר לקולקציות ישנות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה מן העגלות עדיפהצופית10/04/2018
אשמח לקבל ממך המלצהעל אחת מבין העגלות שבדקנו. אחרי אינסוף בדיקות והשוואות, אהבנו ממש את העגלות של מאמס אנד פאפס.
היינו מאוד סגורים על הארמדילו XT2 אך לאחרונה ראיתי הרבה המלצות על הסולה 2 וראיתי אצל מישהו את האוקרו וממש אהבתי. אשמח לדעת איזה מבניהם אתה ממליץ.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/04/2018שלום צופית,
הפליפ נוחה יותר לקיפול, קטנה יותר בקיפול וקלה יותר במשקל. הסולה לדעתי נוחה יותר בניוד והמושב טיפה יותר מרווח.
האוקרו מציעה אמבטיה וטיולון של פליפ רק על שלדה מעוצבת יותר שמתאימה ל"שטח" אך אין לזה ערך מוסף לדעתי ומשלמים בעיקר על העיצוב ומפסידים בעיקר את הנוחות שלנו ללא סיבה מוצדקת ולכן לדעתי מדובר בעגלה מיותרת.
לגבי הסולה או הפליפ ממליץ להתנסות עם כל אחת, לשים משקל של 9 ק"ג ולטייל בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה, לנסות לתפעל לבד ולקפל לבד, לבדוק ברכב ולקבל החלטה מושכלת מה נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת איזה עגלה לבחורמורן10/04/2018
שלום,
עד עכשיו קיבלתי המלצות על עגלת בי 5
אני פחות התחברתי בגלל הגובה שלה שהיא נמוכה
אז חשבתי ללכת על הפוקס אבל כרגע אין אותב במלאי
אני מחפשת עגלה שתהיה נוחה קודם לתינוק, וגם עגלה שמתקפלת ביחד עם הטיולון.
וגם חשוב המשקל שלה,
אשמח להמלצות, ואשמח גם לקבל חוות דעת על העגלות של בבקאר 2018
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/04/2018שלום מורן,
אכן יש המלצות לעגלות בסגנון הבי מכיוון שהן נוחות מאוד להורה ולכן ההורה מרוצה. לצערי התינוקות לא יכולים לדבר ולומר את דעתם, לדעתי האישית הם היו פחות מרוצים.
הפוקס כבר יותר מרווחת ונוחה לניוד ולכן עדיפה לתינוק אבל פחות נוחה להורה ביחס לבי.
לדעתי הפוקס מתומחרת מאוד יקר רק בשל המותג כי אינה נותנת ערך משמעותי למחיר לדעתי.
אני חושב שעגלה כמו איי.בי.סי דיזיין סלסה שעולה כ-2000 ש"ח פחות מציעה אמבטיה גבוהה יותר, טיולון גבוהה יותר (בפוקס האמבטיה והטיולון יושבים על בסיס משותף אחד ולכן לא ניתן לעשות רוטציה בניהם כמו בעגלות אחרות), בולמי זעזועים עדיפים, קיפול קטן יותר יחד עם טיולון, סל גדול ונגיש יותר.
לכן הייתי ממליץ להתמקד בסלסה.
בבה קאר עגלות מאוד כבדות אבל מרווחות ולכן נוחות לתינוק, הן לא נוחות בניוד לדעתי ובלימת זעזועים כמו הסלסה או אפילו הפוקס. הסל קל שמגיע יחד איתן פחות טוב מהסלקלים שמתחברים לבוגבו או איי.בי.סי דיזיין. לדעתי הן פחות מומלצות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת פג'רו של גו בייביאלמונית10/04/2018
היי קובי
אשמח לשמוע את חוות דעתך על העגלה של גו בייבי דגם PAJERO, לאחרונה מופיעים לי המון פרסומים עליה והיא נראית לי במראה כללי טובה ויציבה, לא ראיתי אותה במציאות אשמח לשמוע את דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר10/04/2018שלום,
לדעתי מוצר לא מוצלח, נראה מרשים ויפה אך כבד מאוד, מסורבל מאוד, גדול מאוד בקיפול. מיוצר בפולין ולכן לדעתי איכות ההרכבה ירודה אפילו ביחס לייצור סיני (לפחות לפי דעתי וניסיוני עם יצרנים פולנים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
אנונימית10/04/2018אוקיי תודה רבה גם ככה אני נוטה לפג פרגו בוק פלוס סתם רציתי לשמוע עליה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר11/04/2018שלום,
הרמה הרבה יותר גבוהה, גם באיכות, איכות ההרכבה וכו'.
נוחות התינוק טובה יותר לדעתי, המשקל קל יותר, הקיפול נח בהרבה. בסה"כ עגלה שאני ממליץ עליה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלה לתינוק לילד ראשוןגלה שלזינגר10/04/2018
היי קראתי המון תשובות בפורום אבל עדין אני מבולבלת מכל המבחר בשוק אז אשאל שאלה קצת יותר כללית ואכוון במה שאני מחפשת. אנחנו גרים בבית קרקע בלי מדרגות ותא המטען של הרכב שלי גדול מאוד ככה שזה פרמטרים שמאפשרים לי גמישות. חשוב לי מעבר לנוחות שלי ההנוחות של הילד והצרכים שלו וחשוב לי צבעים חמים ובלי קישקושים שמשגעים את העיניים בד יותר חלק בצבע אחיד. בולמי זעזועים טובים ונוחות של מרווח לילד בעגלה לטווח הארוך וקיפול נוח כל יום אני שומעת על עוד דגם ועוד חברה צריכה סדר כדי להחליט קיבלתי המון המלצות על מאמס אנד פאפס מדגם ארמדילו החדשה אבל לא מצאתי פה בפורום הסבר מפורט עליה אז אשמח אולי שתפרט עליה ועל עוד דגם אחד שאתה ממליץ כדי שלא אתבלבל מהמבחר. תודה
תשובה
קובי סופר10/04/2018שלום גלה,
כפי שאני מסביר תמיד, ככל שיהיה נח להורה בקיפול, במשקל ובגודל הקיפול כך נוחות התינוק תרד ולהפך.
ארמדילו פליפ היא עגלה שבעיקר תוכננה לספק את נוחות ההורה במשקל די קל, קיפול קטן בכ- 30% מהמקובל ונוחות קיפול ביד אחת. לכן המושב והטיולון יחסית צרים, למושב הטיולון רק 3 מצבים, נוחות הניוד בינונית.
לדעתי העגלות הנוחות ביותר לתינוק הן עגלות הרטן, הן הכי מרווחות, הכי נוחות לניוד ובעלות מערכות קפיצים מעולות שגם משפרים מאוד את נוחות התינוק. מצד שני הן כבדות ומסורבלות בקיפול.
ניתן גם ללכת על עגלות אמצע שמספקות איכות מעולה לתינוק ועדיין די נוחות להורה. עגלות כמו סלסה של איי.בי.סי דיזיין או פג פרגו בוק (אין לה קפיצים טובים אך להורה עירוני היא בהחלט תספיק, כמוכן דורשת שדרוגים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)