מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בוגבו בי 5 או קמיליוןשיר24/04/2018
מרגיש לי שהקמיליון יותר יציבה והאמבטיה יותר גבוהה ומפנקת מצד שני הבי יותר קלה, קומפקטית ונוחה לקיפול והכנסה לרכב.
השימוש הוא עירוני, בניין עם מעלית וחנייה, רכב קטן יחסית (קיה פיקנטו) אבל ייתכן ובהמשך יוחלף. מה באמת יהיה לי יותר טוב לטווח הארוך ולילדים הבאים? האם הבית מספיק יציבה? כמה מסורבל לקפל בנפרד טיולון וגוף העגלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/04/2018שלום שיר,
מדובר בשני מוצרים שונים לחלוטין ולכן קשה לתת תשובה מדויקת.
הבי נוחה יותר להורה בכל פרמטר ולכן אם הנוחות שלכם חשובה היא התשובה. הקמיליון נוחה יותר לתינוק (מרווחת בהרבה), נוחה יותר בניוד (שגם משפיע עם נוחות התינוק) אבל רחוקה מלהיות נוחה להורה. הקיפול מסורבל ובנוסף צריך לקפל בשני חלקים, היא כבדה יותר, גדולה יותר בקיפול וכן, מרבית הסיכויים שבשלב מאוחר יותר תרכשו טיולון (גם בבי קיים סיכוי גדול אך איתה הרבה יותר קל להמשיך כטיולון).
אם בכל זאת אהבתם את הקמיליון אני ממליץ לצאת מהמשבצת שנקראת בוגבו כי יש יצרנים שעושים את זה הרבה יותר טוב לפי דעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת סירקל וסלקלים מתאימיםהדס24/04/2018
אילו סלקלים מתאימים לעגלה? האם סייבקס אפשרי?
עד כמה נוח לקפל אותה, והאם מתקפלת קטן מהסלסה..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/04/2018שלום הדס,
היתרון בסירקל שדאגו שיתחברו אליה הסלקלים הטובים בעולם:
סייבקס, מקסי קוזי, בי סייף וג'ואי (בעיקר דגם הIGEMM).
לכן כל דגם של אחת מהחברות האלו יהיה מעולה מבחינה בטיחותית גם הדגמים הזולים וגם דגמי הביניים וכמובן ככל שנעלה ברמת המחיר כך רמת הבטיחות תעלה.
היא מאוד נוחה לקיפול, הגודל והמשקל די זהים לסלסה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
הדס25/04/2018תודה רבה לך. אלך לראות אותה. אין עליה כמעט בקורות או המלצות בארץ וגם לא הרבה מקומות בהם ניתן לראותה. אסמוך עליך הפעם (;
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/04/2018שלום הדס,
נכון, מדובר במוצר חדש אבל היתרון שזה לא בדיוק חדש.
האמבטיה נלקחה מהסלסה וידוע שזו אמבטיה מעולה.
הטיולון נלקח מדגם וייפר (לא נמכרת בארץ), הדגם הכי נמכר של איי.בי.סי דזיין בגרמניה (נמכרים עשרות אלפי יחידות ממנו כל שנה בגרמניה בלבד), החלק הקדמי של השלדה גם הוא לקוח מהסלסה וסרן האחורי מהזום תאומים ולכן מדובר בחלק יעיל וחזק (כי תוכנן להחזיק משקל של 2 ילדים). לכן אני חושב שזו בחירה טובה טובה, בטח בעבור המחיר שלה נכון להיום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה לתנאי שטח וקלהאביה24/04/2018
שלום מתלבטת איזה עגלה לקנות כבר ממש מבולבלת אשמח לעזרתך קובי.
1. צריכה שתהיה קלה,נוחה לקיפול והרכבה וכמו שכתבתי בכותרת יציבה וחזקה כי ממש לא גרה בסביבה עירונית ויש סיכוי שנעבור לחווה כלשהי בקרוב.
2.הציעו לי בחנות את אוייסטר מה דעתך? ואם לא מה אתה כן ממליץ לפי הצרכים שלי.
3 מה אתה אומר על קנייה ביד שנייה?
תודה גדולה לך! אשמח לעזרתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/04/2018שלום אביה,
יש לקחת בחשבון זעקתה שהבנות לתנאי דרך קשים יותר תהיה כבדה! עגלה כזו זקוקה למערכת קפיצים איכותית, גלגלים גדולים האיכותיים, שלדה חזקה עם חיזוקים וכו'. כל אלו מוספים משקל!
לדעתי העגלה שהכי תענה לדרישות היא סלסה של איי.בי.סי דיזיין. המשקל שלה סביר, נוחה מאוד בקיפול, יחסית קומפקטית ועדיין בנויה להתמודד עם דרך קשה.
לגבי יד 2, יש לקחת בחשבון שהמקלחת יתפקדו פחות טוב מחדשות, רובן יהיו ללא אחריות מה שיוביל לתשלום עבור תיקונים ואני ממליץ תמיד גם לאחר רכישה כזו תכשירי בחידוש העגלה האצל חברה המתמחה בזה.
היתרון שאפשר למצוא מציאות, עגלות די חדשות בטווח האחריות לביצוע זול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעה על עגלת ברייטקסרחלי23/04/2018
היי..
אני לקראת לידה ראשונה בעז"ה ואשמח להמלצה..
ראיתי בחנות עגלה של ברייטקס דגם אומר ורציתי חוות דעת עליה.. תודה מראש.
מצטרפת תמונה של הדגם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/04/2018שלום רחלי,
אני פחות ממליץ מכיוון שיש לה טיולון חד כיווני, אני ממליץ בחום על טיולון דו כיווני, מחקרים מראים שיש לכך חשיבות עצומה להתפתחות קוגנטיבית של התינוק, חיזוק הקשר מול ההורה ועוד דברים נוספים מאוד חשובים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התייעצות
רחלי24/04/2018תודה רבה על המענה המהיר..
אשמח להמלצה לעגלה דו כיוונית. שתהיה קלה עם קיפול נח ובתקציב של עד 2200 שח.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר25/04/2018שלום רחלי,
בטווח המחיר הזה ההמלצות שלי הן: ג'ואי כרום, סירקל ראבנה, מאמאס אנד פאפאס סולה 2.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה וסלקל לילד ראשוןמירי23/04/2018
שלום קובי, אנחנו מתקרבים ללידה ראשונה ורציתי לבקש המלצה על עגלה. הצרכים שלנו הם:
*אמבטיה וטיולון דו כיווני.
*איכות- שתחזיק גם לילדים הבאים.
*מעדיפים עד 2500 שח, אולי עד 3000.
*שתכנס לתא מטען די קטן של דייהטסו סיריון. (את האמבטיה נפרק אבל שהבסיס עם הטיולון יכנס לתא מטען)
*שהנסיעה איתה תהיה נוחה והגלגלים יסתובבו בחופשיות.
*שתראה טוב ולא מיושנת.
לגבי סלקל חשובה לנו הבטיחות ומחיר עד 500 שח. אם אפשרי אז שיתחבר לעגלה.
תודה רבה על העזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/04/2018שלום מירי,
לדעתי סירקל ראבנה 4 תתאים בדיוק לכל הדרישות, מה שכן אני ממליץ לבדוק ברכב כדי לוודא שהיא נכנסת יחד עם טיולון (לדעתי כן אבל ממליץ מאוד לבדוק).
יש לה אמבטיה מרווחת עם מזרן עבה ונושם, טיולון הכי מרווח בטווח המחיר הזה עם 4 מצבי שכיבה/ישיבה ולא 3 כמו לעגלות בטווח המחיר הזה, גגוני XXL, קיפול נח בגודל סביר ומשקל סביר.
יחד עם סל קל היא תעלה סביב ה-2500 ש"ח כרגע.
לגבי סל קל, אטון 1 נכנס לתקציב, מתחבר לעגלה וברמת בטיחות גבוהה מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוזרת אחרי בדיקה של העגלה
מירי02/05/2018שלום קובי,
ראינו את הסירקל בחנות והיא אכן עונה לצרכים (גם נכנסה לתא מטען) אבל היא היתה לי כבדה ואני חושבת שזה יקשה עליי בהתניידות. יש אולי עגלה נוספת שעונה לדרישות וקלה יותר? ראיתי את הג'ואי כרום שנראתה לי גם קצת גדולה. (אני די נמוכה)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר03/05/2018שלום מירי,
ככל שנרד במשקל כך תרד רמת הנוחות של התינוק ורמת נוחות הניוד ולכן צריך להחליט על מה מתפשרים. בנוסף בהריון הכל מרגיש כבד ולאחר לידה ככל שיעבור הזמן כך יהיה יותר קל להתמודד עם משקל העגלה (שזה ממש כמו משקל של תינוק כבן שנה בממוצע). כמוכן תמיד ניתן להפריד חלקים כדי לחלק את המשקל.
הג'ואי היא אופציה טובה כי היא קלה יותר בקילו, אפשר גם לבדוק את הסולה שקלה יותר בקילו. יש לקחת בחשבון שבשני המקרים האמבטיה והטיולונים צרים וקצרים יותר, ההגגונים קטנים יותר, אין קפיצים לגלגלים או שהם ממש קשים במקרה של הסולה.
אופציות נוספות הרבה יותר קלות (מכיוון שקילו זה לא חיסכון משמעותי במשקל) הן עגלות בעלות טיולון חד כיווני, שם אפשר לצמצם כמעט בחצי את המשקל אבל לדעתי במחיר משמעותי של אי היכולת לראות את התינוק מולכם. במקרה הזה ביבה טאי טאי תהיה אופציה טובה והיא שוקלת כ- 4 ק"ג פחות מהסירקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת איזו עגלה לקנותשני23/04/2018
מתלבטת בין 3 עגלות:
- בייבי גוגר סיטי מיני ללא אמבטיה.
- ברייטקס בי איגל
- GB בלי אייר 4
התקציב מוגבל יחסית. זו ילדה שלישית ואני מחפשת עגלה איכותית שתשרוד לעוד ילדים. לגבי האמבטיה אני לא יודעת עם להשקיע בזה כי אני צפויה ללדת בקיץ ואולי זה מיותר ואחכ סתם יתפוס מקום..
אשמח לדעתך.
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/04/2018שלום שני,
אני ממליץ על הGB מהסיבה הפשוטה שהיא היחידה שיש לה טיולון דו כיווני.
כמוכן למי אני ממליץ לבדוק את ראבנה 4 של סירקל שעולה בערך 2000 ש"ח ולדעתי נותנת תמורה הכי טובה לכסף לעגלות זולות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזי ווקר XS או יויוסתיו23/04/2018
מה מומלץ יותר לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר24/04/2018שלום סתיו,
לדעתי הווקר מהסיבות הפשוטות, מחיר נמוך בחצי, מדרך רגליים מתכוונן, מעקה וסל חפצים גדול יותר.
יחד עם זאת ממליץ לבדוק יחד עם תינוק בכל אחד מהטיולונים, לטייל טיפה בחנות, לעלות ולרדת מדרגה, לנסות לתפעל לבד יחד עם תינוק (לשנות מצבים, לחגור וכו'), לאחר מכן לנסות לקפל לבד ולראות מה מהם נח לכם ולתינוק יותר.
בברכה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
סתיו24/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון איזי ווקר Xsעמית23/04/2018
היי, רציתי לשאול לגבי הטיולון איזי ווקר Xs האם מתאים לילד מעל גיל שנתיים ששוקל 11 קילו? מחפשת טיולון קליל ולא מסורבל שישמש אותנו במקום העגלה העיקרית שתעבור לילד שני. אשמח את דעתך עליו במידה ומתאים
תשובה
קובי סופר24/04/2018שלום עמית,
לדעתי מדובר בטיולון מעולה, עונה לדרישות. הוא אמור להתאים לגיל ולמשקל אך כפי שאני אומר תמיד, היתרון העצום בטיולון בניגוד לעגלות תינוק זו האופציה שיש לנו לבדוק את המוצר יחד עם התינוק ולראות אם נוח לו או לא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת עגלה לילד ראשוןליטל22/04/2018
שלום רב, אשמח לשמוע את דעתך לגבי עגלות אויסטר 2 ואויסטר זירו. מחפשת עגלה שיכולה להתאים לרכב קטן יונדאי i10 (לוקחת בחשבון שרוב הסיכויים שאצטרך להפריד את הטיולון/אמבטיה מהשילדה) חשוב שיהיה כולל אמבטיה וטיולון דו כיווני, נוח לקיפול, נוח בניוד ונוח לתינוק. לגבי משקל לא יודעת עד כמה קריטי כי הרוב יהיה להכניס ולהוציא מהבאגז' או למושב האחורי.
מתעניינת גם בעגלת סירקל, על פניו התרשמתי לטובה אך אני מבינה שאין מספיק מידע מכיוון שהעגלה חדשה בשוק. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/04/2018שלום ליטל,
אויסטר זירו היא בעלת מושב חד כיווני וכל לא עונה לדרישות שלך.
לגבי אויסטר 2, היא מתקפלת ענק יחד עם טיולון ולכן בודאות לא תתאים לרכב אלא אם תפרקו את המושב טרם הקיפול ותכניסו בחלקים.
סירקל, מגיע מבית איי.בי.סי דיזיין שזו חברה ותיקה ומעולה, הפיתוח גרמני והם לקחו חלקים טובים מכל דגם שלהם (אמבטיה של סלסה, שלדה משולבת סלסה וקונדר וכו') בכדי שהמוצר יהיה אמין ויעיל ובעלות סבירה. היא עונה לרוב הדרישות, רק לגבי קיפול והתאמה לרכב אני ממליץ לבדוק, לדעתי אמורה להיכנס אך אני לא בטוח ב- 100%. כמובן שכמו באויסטר 2, עם פירוק המושב לא תהיה בעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
ליטל23/04/2018תודה רבה על תשובתך.
יש לי שאלה נוספת, אני מתלבטת לגבי רכישת סלקל שניתן להרכיב על העגלה, בהנחה שכן ארצה אז איזה סלקל בטיחותי ואיכותי יכול להתאים לעגלת סירקל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר25/04/2018שלום ליטל,
היתרון בסירקל שדאגו שיתחברו אליה הסלקלים הטובים בעולם:
סייבקס, מקסי קוזי, בי סייף וג'ואי (בעיקר דגם הIGEMM).
לכן כל דגם של אחת מהחברות האלו יהיה מעולה מבחינה בטיחותית גם הדגמים הזולים וגם דגמי הביניים וכמובן ככל שנעלה ברמת המחיר כך רמת הבטיחות תעלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר או כסא בטיחותרותם22/04/2018
קובי שלום,
רציתי לשאול מה עדיף מבחינת בטיחותית ונוחות לילד ולידה בגילאים 4וחצי ושלוש.
האם להישאר בכיסא בטיחות או להעביר לבוסטר.
בנוסף רציתי לשאול האם בוסטר תופס פחות מקום מאשר כסא בטיחות.
תודה רבה,
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/04/2018שלום רותם,
בטיחותית עדיף שהיו חגורים עם רתמות, עדיף עם כיסא אך יש גם בוסטרים מעולים עם רתמות שיתאימו לגיל 4 וחצי, לגיל 3 עדיין עדיף כיסא. בוסטר תופס פחות מקום ברכב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רותם25/04/2018תודה רבה על התשובה:)
רציתי לשאול אם יש בוסטר שתוכל להמליץ עליו במחיר סביר (בערך עד 500-600)
וכבר טוב לתינוק גם במחיר סביר.
תודה רבה,
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/04/2018שלום רותם,
לאיזה גיל?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל הילד
רותם29/04/20184 ו- 3 (הבנתי שלגיל 3עדיף להישאר עדיין בכיסא בטיחות)
הייתי מעדיפה שגם הילד בגיל 3יעבור לבוסטר אם זה בסדר מבחינת בטיחות ונוחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/04/2018שלום רותם,
חוקית אפשר לעבור לבוסטר בגיל 3 אבל המשקל חייב להיות לפחות 15 ק"ג. אני פחות ממליץ וחושב שהחוק מקל מאוד. עדיף למשוך עם כסא ורצועות ככל שניתן. כן אפשר לרכוש בוסטר עם רצועות כמו נאוטילוס לגיל 3 ובשלב מאוחר יותר המוצר ישמש כבוסטר ללא רצועות, כמוכן זה תופס פחות מקום ברכב.
לגיל 4 גם הייתי ממליץ בוסטר רצועות אך אם רוצים מוצר ללא רצועות הייתי ממליץ על צ'יקו קידפיט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
רותם30/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות או בוסטר למכונית של סבתאנועה22/04/2018
שלום קובי,
תודה רבה על הפורום הנפלא הזה.
בתי בת שנה וחודשיים (שוקלת כ9 קילו) ואנחנו מחפשים כיסא בטיחות או שעדיף בוסטר (?) לרכב של סבתא (נוסעת ברכב בערך פעמיים בחודש למרחקים קצרים). מה הכיסא הבטיחות ביותר במחיר סביר? האם לקנות כיסא בטיחות או בוסטר?
אשמח לדעתך,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/04/2018שלום נועה,
ל- 9 ק"ג חייבים רק כיסא, בוסטר מותאם לגילאים גדולים יותר.
כמוכן אני ממליץ שהכיסא יהיה כנגד כיוון הנסיעה ככל הניתן עד גיל שנתיים (אם מצליחים) זה פשוט הרבה יותר בטוח לתינוקות.
ההמלצה שלי למוצר במחיר סביר וברמת בטיחות גבוהה מאוד היא קוסקו סנרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון וכיסא בטיחות מגיל שנהירדן22/04/2018
שלום,
רציתי לשאול לכי טיולון מומלץ מגיל שנה וקומפקטי יש לנו בבית את עגלת הארמדילו שנהייתה לנו קצת מסורבלת
אשמח להמלצות גם לגבי כיסא בטיחות מגיל שנה (עד כה היה לנו סלקל של ג’ואי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/04/2018שלום ירדן,
לגבי טיולון, אני צריך לדעתי תקציב, האם מחפשים טיולון קלאסי עם 2 ידיות וקיפול מטריה או המודרנים בעלי ידית אחת וקיפול קומפקטי (גם לטיסות).
גם לגבי הכיסא, רצוי לציין תקציב, סוג רכב (מיני, משפחתי וכו') ואם יש עוד ילדים/תינוק וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקתי לגבי טיולון אינפנטי טרוולר
ירדן24/04/2018קניתי אותו, הוא בתקציב שלי פחות או יותר (420 במוצצים) הוא מתקפל קטן ומזכיר את הטיול ומים החדשים שלא מתקפלים מטריה הוא מאוד קליל החשש שלי שהוא לא צר מדי לבן שלי ממש המליצו לי עליו ואני בהתלבטות כל כך אם להחליף האמת שלא הסתכלתי על עוד טיול ומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר25/04/2018שלום ירדן,
בטווח המחיר הזה אין אופציות רבות ובטח שלא בסגנון הקומפקט. כמו-כן יש לדעת שהרוב המוחלט של טיולוני הקומפקט הם צרים.
לכן אני חושב שזו אופציה סבירה בהתייחס לתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארמדילו פליפ XT2 לדגמיויחיאל22/04/2018
מה בדיוק ההבדל בין ארמדילו פליפ XT2 שנת 2017 לבין 2018?
תשובה
קובי סופר22/04/2018שלום יחיאל,
כל עוד זה XT2 אין הבדלים פרט לצבעים/עיצובים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקובי, תודה רבה!
יחיאל26/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלה לפי פרמטריםנטע21/04/2018
היי,
התחלתי לחפש עגלות והמלצות באינטרנט ויצאתי ממש מבולבלת... יש לי כמה פרמטרים שחשובים לי בעגלה ואני לא מצליחה לצמצם אפשרויות. אשמח אם תוכל לעזור לי :)
אני מחפשת עגלה משולבת טיולון דו כיווני ואמבטיה, קיפול נוח, שיהיו לה פתחי אוויר ויציבה, גם חשוב לי המזרן באמבטיה שיהיה בתו תקן ושיהיה נושם ויש כמובן את עניין המחיר.. התקציב שלי הוא בסביבות 2500-3000 שח . האם אני ראלית? יש סיכוי שתוכל להציל אותי מגוגל חח :) תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/04/2018שלום נטע,
כל המזרני אמבטיה נבדקו ע"י מכון התקנים ולכן אין חשש.
מה שכן הרוב המוחלט לא מציע פתחי איוורור.
בטווח המחיר הייתי ממליץ לבדוק:
סירקל ראבנה שבאה עם מזרן סופר מפנק לאמבטיה, יש לו פתחי איוורור שמגובים גם בפתחים באמבטיה (לא מספיק שרק מהזרן יהיה נושם). יש לה טיולון דו כיווני, גגונים מעולים, קיפול די נח, משקל יחסית נח והיא אפילו פחות מהתקציב.
אפשר גם לבדוק את הסלסה של איי.בי.סי דיזיין (אותו יצרן של הסירקל), האמבטיה זהה ולכן אותו מזרן ואותם פתחי איוורור, פשוט השלדה מתקדמת יותר, טיפה חורגת מהתקציב בדגמי 2018, דגמי 2017 כן בתקציב.
גם פג בוק מגיעה עם פתחי איוורור באמבטיה, לצערי אני חושב שהיא מצריכה רכישת מזרן בנפרד ולמזרנים כאלו לרוב אין תו תקן.
שאר העגלות פחות עונות לדרישות או לתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נטע23/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סייבקס מיוס או בי5שיר20/04/2018
הבנתי שהרשת בגב של המיוס היא חסרון אבל אמרו לי שיש ריפוד די טוב, הבעיה היחידה עם הבי 5 זה הגובה של האמבטיה, אבל לכל מי שאני מכירה שיש אותה מאוד מרוצה.
יש לנו קיה פיקנטו והרבה עגלות לא נכנסות בצורה נוחה, אז אני צריכה משהו שמתקפל קומפקטי, השימוש שלנו הוא עירוני ואנחנו גרים בבניין עם מעלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/04/2018שלום שיר,
אני מבין את ההתלבטות ונכון שהאמבטיה של המיוס עדיפה בגובה וברוחב הפנימי. מצד שני הטיולון של הבי עדיף בזכות התמיכה הקשיחה והריפוד לא מחפה על תמיכה קשיחה לדעתי.
ולכן הבי מספקת לך לדעתי מוצר טוב יותר אם חושבים לטווח הארוך (טיולון) בעוד המיוס מספקת יתרון רק לטווח הקצר (האמבטיה) לדעתי ולכן אני נוטה להמליץ יותר על הבי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)