פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות - עגלה לתינוק/סלקל/כסא בטיחות?
    לי
    07/05/2018

היי קובי,

הריון ראשון שלי :) מצפים לבת בחודש יולי (החם) הקרוב, ומחפשים אחר העגלה המתאימה ביותר עבורנו.
    חשוב לי שהאמבטיה תהיה גדולה (ככל הנראה התינוקות ארוכה) אך לא רחבה מידי כדי שתכנס בכל דלת/מעלית. וכן כדי שאוכל להשתמש באמבטיה לפחות עד גיל 4 או 5 חודשים.
    בנוסף, חשוב לי שלעגלה תהיה אופציה של טיולון עם מצב שכיבה של 170-180 מעלות, וכן מצב ישיבה מלא, שיוכל לשמש אותי לאורך זמן.
    נקודה נוספת היא שבעלי הוא אדם מאוד גבוה (1.97 מ') ולכן חשוב שהעגלה והידית עגלה לא תהיינה נמוכות.
    המליצו לי על עגלת האינגלזינה או עגלה של ג'וי - מה דעתך?

התלבטות נוספת היא בבחירת סלקל או כיסא בטיחות לרכב. אנחנו לא מעוניינים להוציא כסף על סלקל שישמש אותנו עד גיל 5 חודשים וכן על כסא בטיחות לרכב לאחר מכן. האם אתה ממליץ על רכישת כסא בטיחות שישמש מגיל לידה ועד 30 ק"ג, ולוותר על הסלקל? וכן אילו חברות מומלצות?

המון תודה,

לי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    08/05/2018

שלום לי,

לגבי עגלה, תלוי מאוד גם מהו התקציב.
    הג'ואי מאוד זולה ויש לה אמבטיה יחסית צרה והמושב טיפה קצר.
    האינגלזינה לא מציעה ידית מתכווננת ולדעתי לאדם גבוהה מאוד היא לא תהיה נוחה (כמובן שתמיד כדאי להתנסות אישית עם כל מוצר, פעם ראיתי אדם מעל 2 מטר עם מוטת ידיים ארוכה ולכן הוא יכל ללכת על מוצרים נמוכים מבחינת הידית).

לדעתי העגלה המושלמת לגבוהים היא הסלסה של איי.בי.סי דיזיין אך אין לה מושב עם שכיבה מלאה אלא בתנוחת עירסול שזה בערך 170 מעלות.
    אפשר לבדוק את עגלות הרטן אשר מאוד מרווחות ובעלות ידית מתכווננת.
    אפשר לבדוק את מוצי אייגו שיש לה ידית מתכווננת ושכיבה מלאה אך לדעתי היא צרה.
    אפשר לבדוק את אויסטר 2 שיש לה ידית מתכווונת והיא יחסית מרווחת. הקיפול שלה מאוד גדול.

לגבי כיסא, אכן יש יתרון עצום בחיסכון. יש לקחת בחשבון שבסל קל יש יתרון שניתן לשלוף מהרכב יחד עם התינוק. כמוכן ב-3 עד 4 חודשים ראשונים הזווית בסל קל לדעתי טיפה יותר נוחה.
    ההמלצה שלי היא צ'יקו נקסטפיט שנשכב כמעט עד לזווית של סל קל ורמת בטיחותו היא מקסימלית. לדעתי מי שרוכש אותו בהחלט יכול לוותר על הסל קל אם ניוד מהרכב הוא לא קריטי לו.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטיחות של סלקל לאינגליזינה טרילוגי
    הדסה
    06/05/2018

הי,
    התלבטנו הרבה על עגלה, כשהקריטריונים החשובים: יציבות, נוחות ובטיחות לתינוק, עגלה כמה שאפשר קלה (גרים בקומה 3 ללא מעלית) ובתקציב של עד 4000 ש"ח.
    בסופו של דבר החלטנו על האינגליזינה טרילוגי. יש הבדל משמעותי במחיר של דגמי 2017 ל2018, ההבדל במפרט של העגלה אכן שווה את זה?
    והבעיה העיקרית - הסלקל של האינגליזינה לא משהו מבחינת בטיחות (רק 3 כוכבי בטיחות), כך שהוא ירד מהפרק, ונקנה כנראה סלקל של סייבקס. כמה זה מהותי שהסלקל יוכל להתחבר לעגלה? אפשר אולי לחבר עם מתאמים? מאיפה משיגים?

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/05/2018

שלום הדסה,

ב- 2018 ההבדל הגדול הוא האמבטיה ובעיקר המזרן שלה. כן לדעתי שווה ללכת על השדרוג. הסל קל הוא אכן חיסרון. בעבר היו מתאמים לסייבקס/מקסיקוזי אבל הם לא רלוונטים להיום.
    יש נוחות בחיבור הסל קל לעגלה מכיוון שמרבית התינוקות נרדמים בנסיעות ואז ניתן לנייד אותם מהרכב לאן שצריך מבלי להעיר אותם, מצד שני מומלץ שאלו יהיו ניודים סופר קצרים כמו מהרכב למיטה ולא יותר מדי מעבר מכיוון שזה גם לא בריא וגם עלול לסכן את התינוק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבחירת עגלה לא גבוהה
    אסתי
    06/05/2018

היי קובי,
    אשמח לייעוץ בבחירת עגלה, הפרמטרים החשובים הם:
    אני נמוכה אז העגלה לא יכולה להיות גבוהה מדי,
    גרים בבניין עם מעלית אבל כן צריכים להרים במדרגות בשבתות (קומה 3),
    עתידה ללדת בחורף אז חשוב שהאמבטיה תהיה נוחה ומרווחת,
    חשוב לי שהסל יהיה גדול,
    בילדים הגדולים הייתה לי עגלת ברייטקס בי אייג'ל ומה שלא אהבתי בטיולון הוא שהישיבה לא הייתה זקופה והם תמיד משכו את עצמם קדימה בעזרת המגש,
    עדיף טיולון דו כיווני למרות שכבר הסתדרתי בלי,
    חשוב לי שהסלקל יוכל להתחבר לשילדה
    שהקיפול לא יהיה מסורבל מדי וגודל העגלה כשהיא מקופלת לא גדול מדי
    מבחינת תקציב- מוכנים לשלם כל עוד יש תמורה שווה ולא רק בשביל המותג

תודה רבה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבחירת עגלה לא גבוהה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/05/2018

שלום אסתי,

חשוב לציין שבעגלות רחבות בדרך כלל המשקל כבד יותר אלא אם יש פשרות אחרות כמו מושב חד כיווני.
    אני חושב שעגלות כמו ארמדילו פליפ XT2, בוגבו בי וכו' עונות לרוב הדרישות אך החיסרון בהן שהן יחסית צרות.
    אפשר גם לבדוק את הטרילוג'י שטיפה יותר מרווחת אבל פחות נוחה בניוד לדעתי. כמוכן הסל קטן ולא ממש נגיש.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על עגלה וחוות דעת על בבה קונפורט
    רותם
    05/05/2018

קובי שלום,
    אני לקראת לידה ראשונה והולכת לאיבוד בחיפוש אחר העגלה המתאימה.
    אנחנו מחפשים עגלה עמידה ויציבה, שתיהיה קלה ונוחה לתפעול.
    שלא תיהיה כבדה ותיכנס לאוטו קטן יחסית בקלות (טויוטה יאריס).
    שהשכבת משענת הטיולון תתאפשר עם יד אחת ושגם הרגליים יתרוממו כשמשכיבים את המשענת.
    שיהיה סל אחסון נגיש וגדול.
    אמבטיה נוחה, יציבה ורחבה מספיק שהתינוקת תוכל לישון בה, בחודשים הראשונים, בביקורים ארוכים אצל משפחה.
    הייתי שמחה למצוא עגלה שבעת הקיפול, בד הטיולון יהיה בפנים ולא יתלכלך.
    אודה על המלצתך.

עד כה התרשמנו מאוד מעגלה של בבה קונפורט דגם אלאה, אך לא מצאנו מידע וחוות דעת עליה. אשמח לשמוע את דעתך.

תודה,
    רותם

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/05/2018

שלום רותם,

האלאה גדולה בקיפול יחד עם טיולון והוא גם חשוף לאחר הקיפול, בנוסף האמבטיה יחסית צרה כך שלדעתי היא פחות עונה לדרישות.
    לדעתי ארמדילו פליפ XT2 עונה לרוב הדרישות אבל היא טיפה צרה. אם רוצים מוצר מרווח יותר ומוכנים להתמודד עם קיפול גדול יותר (לדעתי יכנס ליאריס אך צריך לבדוק) הפג בוק גם עונה היטב לרוב הדרישות, יש לקחת בחשבון שהיא דורשת הרבה שדרוגים בנוסף לרכישה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיבור אמבטיה בייבי ג'וגר
    תמר
    03/05/2018

קיבלנו אמבטיה של בייבי ג'וגר. יש לנו עגלה של ג' ןאי כרום. ניתן לחבר את האמבטיה לעגלה עם מתאמים כלשהם? או שהאמבטיה מתאימה אך ורק לדגמים של בייבי ג'וגר? תודה מראש על העזרה שלך!!

לקביעת תור
    סגירה
    חיבור אמבטיה בייבי ג'וגר

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/05/2018

שלום תמר,

לא ניתן לחבר אמבטיות של יצרנים שונים אלא כל יצרן והדגם שלו.
    גם לו היה ניתן זה לא מומלץ מכיוון שהמוצר לא נבדק ואושר על ידי אף גורם בטיחותי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לחצי משולבת, מושב, מלידה
    נורית
    03/05/2018

מבקשת המלצות לעגלה העונה על פי הקריטריונים הבאים: מתאימה מגיל לידה (דפנות צדדיות מעט גבוהות זה הכרחי נראה לי, מזרון לשכיבה מלאה אפשר להוסיף ולכן הזווית לא חייבת להיות ממש 180), ללא אמבטיה נפרדת, יציבה חזקה ונוחה לחיים במושב וטיולים בדרכי עפר. תודה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/05/2018

שלום נורית,

המושג של עגלה חצי משובלת לדעתי די נכחד מהעולם. רוב העגלות הן משולבות וגם אם נמצא עגלה שניתן לרכוש ללא אמבטיה הבחירה תהיה בין מעט מאוד עגלות שלא בטוח שעונות לדרישות. כמוכן השכיבה לא תהיה כמו באמבטיה גם עם מזרן.
    לדעתי גרקו איבו XT אם תמצאי יכולה לענות לרוב הדרישות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד ראשון , בחירת עגלה ראשונה - זקוקה לעזרה הלכתי לאיבוד
    טליה
    03/05/2018

שלום קובי ,
    אנחנו מתקרבים ללידה ראשונה ורציתי לבקש המלצות על עגלה .
    יש לי כמה דברים שחשוב לי שיהיו בה אבל אשמח גם שתגיד לי אם יש עוד דברים שצריך לשים לב אליהם בבחירת עגלה .
    הדברים שחשוב לי שיהיו בה הם:
    - אמבטיה שתתאים לגיל גם יותר גדול (חצי שנה..)
    - טיולון דו כיווני עם גגון גדול וכמה מצבי שכיבה .
    -מבחינת קיפול - שיהיה קל מהיר ונוח , ושהעגלה תהיה קומפקטית בקיפול שלה בשביל שתוכל להיכנס בבגא'ז וכו .
    עדיף קיפול שלא צריך לפרק כל פעם את הטיולון
    -מבחינת משקל - מצד אחד שלא תהיה כבדה , אני לא בנויה להרים משקלים כבדים ;) אבל מצד שני שתהיה יציבה.
    - מבחינת הגלגלים - שיהיו 360 מעלות , נוחים לנסיעה לא רק בתנאים עירוניים , גם בדרכי שטח ודרכים עקלקלות למינהן .. ואיכותיים - שלא ישחקו מהר .
    -תווך מחירים - מעדיפה בין 2500-3000 , אולי גם עד 3500 אם זה משהו טוב שיחזיק יפה גם לילדים הבאים.
    אשמח לעזרתך ! תודה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/05/2018

שלום טליה,

לדעתי הסלסה של איי.בי.סי דיזיין יכולה לענות לרוב המוחלט של הדרישות. אמבטיה וטיולון מרווחים מאוד, גגונים ענקיים, נוחות ניוד מושלמת לכל דרך, קיפול יחסית נוח וקומפקטי. המשקל שלה סביר בהחלט, היא לא מהקלות אך גם לא כבדה והיא נכנסת לתקציב.
    גם מבחינת חוזק, היא מחזיקה בקלות לכמה ילדים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטים לגבי עגלה וכיסא בטיחות
    אורטל
    03/05/2018

שלום קובי, אנחנו מתקרבים ללידה ראשונה ומתלבטים לגבי עגלה וכיסא בטיחות.
    הצרכים של העגלה:
    *שלא תהיה כבדה יותר מידי
    *נוחה וקלה לתפעול (קיפול להכנסה לרכב)
    *כוללת אמבטיה וטיולון דו כיווני.
    *איכות- שתחזיק גם לילדים הבאים.
    *תקציב עד 4500 ש"ח
    *שתכנס לתא מטען של יונדאי גטס
    *שהנסיעה איתה תהיה נוחה והגלגלים יסתובבו בחופשיות.
    *שתראה טוב ולא מיושנת.
    לגבי כיסא בטיחות אנו מעדיפים כיסא שיהיה נוח לילדה לנסיעות ארוכות המיועד כבר לתינוק בן יום.
    מה אתה ממליץ?
    תודה רבה
    אורטל

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/05/2018

שלום אורטל,

אפשר לבדוק את הבי 5 שעונה לדרישות שלך. טיפה חורגת מהתקציב אבל עם מיקוח אפשר להגיע לתקציב.
    לגבי כיסא ההמלצה שלי היא נקסטפיט, לדעתי המוצר הכי נוח לתינוק בן יומו. מבחינת בטיחות הוא ברמה הגבוהה ביותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוגבו פוקס או בי 5
    זואי
    03/05/2018

היי
    אני ממש מתלבטת איזה עגלה לרכוש ואשמח לעזרתך. אמנם מתלבטת בין הבי 5 לפוקס אבל פתוחה להצעות.
    לגבי הצרכים שלי- אני קטנה (1.60) ובעלי 1.80
    יש לנו גיפ כך שאין בעיית מקום וגרים בבניין עם מעלית.
    מה שמפריע לי בבי 5 זה העניין שאין בטיולון פגוש!! זה נראלי חיסרון גדול אבל שמעתי שאפשר להוסיף האם זה נכון?
    בנוסף האמבטיה שלה קטנה והיא פחות מתאימה לדרך משובשת.
    לגבי הפוקס- אהבתי את העובדה שהיא מרווחת מאד לתינוק
    אבל הקיפול שלה לא ידידותי. נאמר שהיא קלה בקצת מהבי 5 אבל שאני הרמתי זה הרגיש לי כבד הרבה יותר.
    עוד חיסרון שהפריע לי מאד (יותר מהכל) זה השכיבה בטיולון. האמנם מדובר בתנוחה עוברית ואורטופדית אבל מרגיש לי שזה מגביל את התינוק (לא יכול להסתובב אפילו לתנוחה אחרת) וגם אי אפשר לחתל את התינוק בצורה כזו במקרה ואין החתלה נגישה
    מבאס להשקיע המון כסף בעגלות טובות ואחרי שנה "לפרוש" לטיולון פשוט, זו פחות המטרה שלי.
    ולכן אני אשמח לקבל המלצה, פתוחה לשמוע הצעות נוספות אם יש משהו שנראה לך יתאים יותר.

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    בוגבו פוקס או בי 5

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/05/2018

שלום זואי,

אין דרך לקבל הכל, ככל שנבקש נוחות לתינוק כמו שכיבה מלאה, מושב מרווח ומרופד, נוחות ניוד מושלמת גם לדרך משובשת כך המשקל יטפס ויטפס. מצד שני ההפך, ככל שנבקש מוצר קל יותר, קטן יותר, קומפקטי יותר יוסרו ממנו דברים (לעיתים חשובים) והמשקל ירד אבל לדעתי גם נוחות התינוק תרד.
    לגבי פוקס, היא כבדה יותר מהבי, לא יודע מי הגאון שסיפר ההפך. היא כבדה יותר בקילו וחצי יחד עם טיולון.
    לגבי פגוש לבי, ניתן לרכוש מוצר לא מקורי מסין, אני פחות ממליץ מכיוון שהמוצר לא נבחן כך במכון התקנים ותוספות לא מקוריות עלולות לפגוע במוצר או באחריות עליו.
    כמוכן אגלה לך סוד, רוב ההורים גם כאלו עם בי בסיכויים די גבוהים יחליפו את העגלה לטיולון בגיל שנה או טיפה מאוחר יותר. מדוע? כי טיולון הוא מוצר סופר קל, סופר קומפקטי ולרוב לא יקר, אנשים מעדיפים גם לשמר את העגלה לתינוק הבא כך שהדרך לטיולון היא קצרה בעיקר בגיל שנה או שנה פלוס שהתינוקות כבר לא זקוקים לכל הלוקסוס שעגלה מציעה ביחס לטיולון.

אם אהבת יותר את הפוקס כן הייתי ממליץ לבדוק את איי.בי.סי דיזיין סלסה. השכיבה שלה אמנם כמו בפוקס (בטיולון) אבל גם המרווח. היא נוחה יותר לקיפול ולדעתי גם בניוד (בעיקר בנושא הקפיצים ועליה וירידה ממדרכות), לדעתי גם נוחה יותר בתפעול וגם זולה יותר. בנוסף יש אפשרות לרכוש לה מזרן שמיישר את המושב בשכיבה, אני לא יודע עד כמה הפתרון טוב כי עדיין לא יהיה ניתן להשכיב על הבטן. בנוסף דווקא בשינה כל תזוזה של התינוק, בעיקר בעגלה צרה גורמת להם להתעורר ולכן יש יתרון בשכיבה ישרה אך גם חיסרון. לגבי החתלה, מניסיוני הרבה יותר קל ונח לחתל מחוץ לעגלה, בטח שמחוץ לעגלה צרה שבה כמעט בלתי אפשרי לחתל. כל תיקי ההחתלה מגיעים עם משטח או שישנם חד פעמיים של האגיס ואז ניתן לחתל כמעט בכל מקום בנוחות וסטריליות.

דעתי האישית שנוחות התינוק והניוד צריכים להיות בראש ובראשונה, נכון לנו כהורים זה לא משולם ונכון שיש סיכוי גדול שנרכוש טיולון בגיל שנה/שנה פלוס (אך לדעתי זה נכון ל95% מההורים והעגלות שנרכוש).
    מניסיוני השוק הישראלי עובד אחרת ולכן מאוד חשוב להבין את הרווח במוצר כבד יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרתך באתגר אמיתי
    שירי
    02/05/2018

היי קובי, ראשית תודה רבה על המענה המקצועי והסבלנות.
    אני נמצאת בהריון ראשון ואמורה ללדת בשיא הקייץ- סוף יולי. אני מחפשת עגלה וההיצע כידוע מאד גדול.
    אני גרה באיזור עירוני מאד, צפוף, עמוס ובחלקו עם מדרכות מאד משובשות/ שבורות. העגלה צריכה להיות מותאמת לכך.
    שנית, אני גרה בבניין עם מעלית צרה ומתנהלת בתחבורה ציבורית ולכן העגלה לא יכולה להיות מידיי גדולה ורחבה בגלל מעברי האוטובוס, מעברי הרחובות וכו'. כמו כן הקיפול שלה צריך להיות קל ונח בגלל זה (עליה לאוטובוס וכו). כמו כן חשוב לי הנוחות של התינוק ושהעגלה תהיהי מאווררת -בכל זאת יולי -אוגוסט- שיא החום!. כמו כן היא צריכה להיות חזקה ויציבה .... מן הסתם נבקר את ההורים ופעם בשבוע נאלץ לעלות אותה עד קומה 6 במדרגות ואנו מתככנים להמשיך איתה גם לילדים הבאים....
    מה אתה אומר? יש עגלה שתתאים להכל?

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרתך באתגר אמיתי

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    02/05/2018

שלום שירי,

צר לי אבל לא. ככל שנמצא משהו נוח יותר לתינוק או בעל יכולת ניוד עדיפה כך הנוחות שלנו תרד ולרוב עגלות נוחות לניוד מגיעות עם גלגלים גדולים כך שהן רחבות.
    לדעתי בי 5 לא מושלמת בנוחות התינוק אבל תתתאים לכל הדרישות נוחות (רוחב צר, משקל קל, קיפול קטן) והיא יחסית נוחה לניוד בעיר וגם בדרך טיפה משובשת.
    שוב, לשלמות כרגע לא תוכלי להגיע.

אם תפני אליי דרך הפייסבוק אוכל לתת לך מידע נוסף דרך קישורים שאני לא יכול לפרסם כאן.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת לגבי עגלה טובה
    זיו רפאל
    02/05/2018

הי קובי.
    אני בהריון ראשון רוצה לקנות עגלה איכותית וטובה.
    אנחנו שנינו גבוהים יחסית ולכן חשבנו על עגלה גבוהה. גרים בקומת קרקע אז אין מדרגות. ואני מסתובבת הרבה עם הרכב שזה אומר להוציא את העגלה ולהכניס לבגאז' די הרבה...
    ממש קשה להחליט ולבחור מה הכי נכון ומתאים לנו
    נשארנו עם התלבטות בין:
    בוגבו פוקס
    סלסה של איי בי סי
    מוצי
    מה הכי מומלץ?הכי נח בקיפול? הכי נח בהיגוי ונסיעה?
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת לגבי עגלה טובה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    02/05/2018

שלום זיו,

הפוקס היא הכי קלה במשקל ולכן יש לה יתרון בהרמה לרכב.
    לדעתי הסלסה הכי נוחה בקיפול כשמקפלים יחד עם טיולון, הפוקס יחסית ענקית ולכן צריך להפריד את הטיולון וגם אז הקיפול מאוד מסורבל לדעתי. המוצי ניתנת לקיפול עם טיולון אבל גם טיפה מסורבלת והיא הכי כבדה מה- 3 בפער רציני ולכן בהרמה לתא המטען יש לה חיסרון גדול לדעתי.
    בניוד לדעתי הפוקס והסלסה די זהות כאשר לסלסה יתרון על משלושתן בנושא בלימת זעזועים מה שמפשר את היכולת לעלות ולרדת מדרכות, כמוכן היא הטיולון שלה הוא הגבוהה משלושתן.

לדעתי לצרכים שלכם הפוקס או הסלסה מוצלחות יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ראשון - עגלה ראשונה (הלכתי לאיבוד מרב היצע)
    רותם
    01/05/2018

היי קובי, אני מתחילה לברר על עגלות - יש תקציב לא קטן של עד 5 אלף ש"ח. אני ובעלי לא גבוהים במיוחד, שנינו עם מכוניות מיני וגרים בבית עם מעלית. ככה שקומפקטיות היא נושא קריטי, כמו גם קיפול ועגלה קלילה. מחפשת עגלה שתהיה לטווח ארוך ותהיה בה אפשרות לאמטביה וגם טיולון, בנוסף עדיפות לעגלה עירונית (חשבתי על בוגבו בי 3/5) אבל הבנתי שהרבה מחליפות אותה בגילאי 1+. הלכתי לאיבוד מרב המלצות, אשמח לעזרתך!

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    02/05/2018

שלום רותם,

אכן הבי די עונה לדרישות שלך וכמובן שעדיף על ה-5 שיותר מתקדמת. נכון הרבה מחליפות אבל אין סיבה. מבכל זאת?
    כי טיולון זה מוצר זול ולכן לא איכפת לאנשים לשלם את המחיר ולקבל מוצר קל יותר מעגלה, בעל קיפול קטן יותר מעגלה וגם אפשרות לשמר את העגלה לתינוקות הבאים ולחרוש על מוצר זול וכך פחות יכאב הלב לחרוש על מוצר יקר.
    לכן אני תמיד ממליץ להתעלם מעניין העתיד והטיולון. כשיגיע הרגע, אם מרגישים צורך קונים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! האם יש דגם יותר מומלץ מהבוגבו בי 5?

רותם
    13/05/2018

תודה על התשובה, האם יש דגם נוסף שאתה ממליץ עליו (על פני הבוגבו בי 5) ? כפי שציינתי התקציב יחסית גדול המאפשר לי מסר רב של אופציות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/05/2018

שלום רותם,

לדעתי כל הדומות לבי פחות מוצלחות, אופציות אחרות הן רק עגלות גדולות יותר שיתנו יתרונות אחרים אבל יהיו להן חסרונות בהשוואה לבי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוגבו פוקס מצב טיולון
    טל
    01/05/2018

היי קובי,
    אני די סגורה על הבוגבו פוקס אבל הבעיה היחידה שמפריעה לי זה שמצב השכיבה בטילון הוא לא ישר, יש שקע והרגליים לא ישרות. האם זה פוגע בנוחות של הילד לדעתך? יש אמהות שאומרות שבטיולונים שונים ניתן לשים את הילד על הבטן וזה לא מסתדר לי כי הילד צריך להיות קשור..
    בנוסף מה לדעתך עדיף יותר פוקס, פג פרגו פלוס או אינגליזינה? תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    בוגבו פוקס מצב טיולון

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    02/05/2018

שלום טל,

השכיבה בפוקס נקראת תנוחת עירסול או תנוחה עוברית. יש לתנוחה יתרונות וחסרונות. כפי שציינת בין החסרונות לא ניתן להשכיב על הבטן בטיולון, לדעתי פחות נח לשינה רצופה של מעל לשעתיים ולדעתי לא מומלץ לעבור לטיולון לפני גיל חצי שנה.
    מצד שני זו תנוחה טבעית של תינוק (גם במצב ישר הם ישר ירצו להרים את הרגליים בדרך כלל על המעקה), זו תנוחה שמעודדת זחילה על 4 ושומרת שתינוק לא יחליק מטה בירידה ממדרכה.

בפוקס האמבטיה גדולה ולכן לדעתי אפשר למשוך איתה בכיף עד חצי שנה כך שחיסרון אחד ירד. בנוסף עם מושכים עוד טיפה ואפשר אז יהיה פחות הכרחי להשכיב על הבטן בטיולון. ככל שגדלים כך פחות ישנים בעגלה ורוב ההורים לא נמצאים שעות רבות מחוץ לבית.

לגבי ההשוואה מדובר במוצרים שונים שכל אחד מציע יתרון אחר ולכן תלוי מה הדרישות שלכם מהחשוב ביותר לפחות חשוב.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, הדרישות שלי הן

טל
    03/05/2018

קודם כל נוחות הילד, אני צריכה ללדת בסוף אוגוסוט וחוששת מהאמבטיה של הבי 5 תהיה לו קטנה תוך 3 חודשים ואז אצטרך בחורף להעביר אותו לטיולון ואז בגיל כזה קטן הוא צריך להיות קשור ולא חופשי וכמובן גם לא כל הבטן (ויותר מסורבל עם שמיכה בטיולון יש להם קטע להעיף את זה עם הרגליים) אבל מצד שני חוששת שהאמבטיה של הפוקס ענקית מידי כי אני רק ב1.60 ויכול להיות שזה יהיה מגושם עליי בנוסף התנוחה העוברית של הטיולון אולי גם מקשה לחתל בתוך העגלה?
    ושוב תודה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/05/2018

שלום טל,

אכן יש חיסרון גדול ברוחב של הבי וזה כולל גם את הטיולון.
    מצד אחד זה המחיר. מצד שני הרווח הוא במוצר קל, קומפקטי שלדעתי כל הורה מרוצה ממנו (לפחות כל הורה עירוני).
    אין מה לחשוש מאמבטיה רחבה או גדולה יותר, זה פחות משמעותי כי פער המשקל לא משמעותי. מה שכן צריך להדאיג הוא שהשלדה יותר גדולה מה שהופך אותה כבדה יותר ומסורבלת יותר וכאן השאלה, האם אני מתמודדת עם זה ומרוויחה מוצר מרווח ולדעתי נח יותר לתינוק או שבוחרת בחיים קלים יותר.
    אצלנו השתמשנו בעגלת הרטן סקיי שהיא כבדה ב6 ק"ג לעומת הפוקס! ואשתי התמודדה איתה ללא בעיה. הרווח הגדול היה נוחות אדירה לתינוק ונוחות אדירה בניוד, בעיקר בדרך משובשת. אני מודה שבגיל שנתיים גם השתמשנו בבי (שהייתה קבוע ברכב). הדבר שהכי זכור לי שהיינו במיון והבי שברכב שמשה כעגלה והילדה ניסתה להרדם (כי מיון בלילה נמשך כמעט עד הבוקר) וכל תזוזה התעוררה, כשלא יכלנו לראות זאת נסעתי להביא את ההרטן ונפתרה הבעיה.
    גם בגרמניה ורוסיה בוחרים בעגלות מסוג של הרטן כי הן גם יכולות להתמודד עם דרכים קשות. לכן אני סבור שזו החלטה שצריך לקבל על מה מתפשרים.
    באשר לתנוחת עירסול, אני מסכים שגם לחתל אי אפשר, לא נכנסתי לעומק ההבדלים כי ניסתי קודם להבין את הכיוון.

אם את רוצה שכיבה מלאה ומוצר מרווח במשקל סביר אולי שווה לבדוק את הבוק של פג עם שדרוג לשלדת S ששוקלת כקילו יותר מהפוקס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!! עזרת לי מאוד שאלה אחרונה

טל
    07/05/2018

קודם כל תודה רבה, עזרת לי מאוד!!
    עכשיו לגבי סלקל מתאים לבוגבו (גם לפוקס וגם לבי 5), על מה אתה הכי ממליץ? איזה חברה ואיזה דגם ? :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    08/05/2018

שלום טל,

מהמתחברים לדעתי המומלצים הם דגמי סייבקס או מקסי קוזי. ככל שעולים ברמת המחיר של 2 היצרנים כך רמת הבטיחות תעלה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינגלזינה טרילוגי 2017 , סילבר קורס ויפר או טרילוגי 2018
    יוכי
    30/04/2018

שלום קובי,
    אחרי שראיתי נרבה מאוד עגלות אני אוהבת את שלושתן אבל לא יודעת איזו מהן טובה יותר לתינוק ונוחה לי.
    אם אפשר אני רוצה להשתמש בעגלה גם אחרי גיל שנה ללא צורך בטיולון נוסף..

בתודה
    יוכי

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    02/05/2018

שלום יוכי,

אין מושלם ואין עגלה שנוחה בצורה מושלמת לתינוק וגם להורה, תמיד יש פשרות וככל שיהיה יותר נוח להורה כך נוחות התינוק או הניוד ירדו ולהפך, ככל שנוחות הניוד ונוחות התינוק יעלו כך נוחות ההורה תרד.
    הטרילוג'י יחסית מרווחת ולכן נוחות התינוק בה סבירה ועדיפה על הסילבר קרוס, כמוכן היא קלה יותר וקטנה יותר בקיפול. מצד שני הסילבר קרוס הרבה יותר נוחה בניוד מה שיגרום לתינוק פחות להרגיש טלטלות ככל שהדרך תהיה יותר משובשת.

אין שום סיבה באף עגלה לרכוש טיולון אך יחד עם זאת הרוב המוחלט ירכוש טיולון מהסיבות שטיולון זה מוצר יחסית זול, הרבה יותר קל, הרבה יותר קומפקטי בקיפול ולעיתים יש הריון נוסף ומעדיפים לשמר את העגלה לתינוק הבא ולחרוש על טיולון זול.

לדעתי לדרישות שלך הטרילוג'י היא שילוב נכון יותר כל עוד הטיולים הם עירוניים. דגם 2018 עדיף לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלות תינוקות בייבי סייף דאבלין
    מימון כהן
    30/04/2018

היי ראיתי באינטרנט עגלת בייבי סייף דאבלין
    ולא מצאתי אף ביקורת עליה באינטרנט.
    האם מישהו מכיר איש קנה פעם את הדגם הזה של בייבי סייף,
    בייבי סייף טובות בכללי?
    ובכלל האם היא שווה קנייה או שעדיף להשקיע 1000 שקל נוספים וללכת על החברות המוכרות ?

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    30/04/2018

שלום מימון,

מה מחירה? לדעתי כלל לא מומלצת ויש אלטרנטיבות טובות יותר בטווח מחירה. לדעתי המומלצת ביותר היא סירקל ראבנה שעולה כ- 2000 ש"ח, גם ג'ואי כרום אופציה טובה, טיפה זולה יותר אך לדעתי הראבנה טובה כמעט בכל פרמטר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה