מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- היכן לקנות מזרן עגלה קומפי קוש?קובי סופר02/01/2017
היי קובי,
באילו רשתות ניתן לקנות את המזרן?
ולצורך ווידוא- מתאים לפג פרגו ספורטיבו 2016, נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר02/01/2017שלום ליאור,
מתאים לספוריטיבו בודאות ומלקחות שרכשו הבנתי שגם היה שימוש לאמבטיה למרות שהוא לא תוכנן כמזרן לאמבטיה.
ניתן להשיג בהמון חנויות, מבחינת רשתות יש ברשתות:
בייבי לאב, תינוקות זה אנחנו, כוכב נולד ואם צריך כיוון לחנות קרובה אז תרשמו איזור מגורים ואוכל לכוון לחנות קרובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין 2 עגלותאורית01/01/2017
שלום,
אשמח לשמוע את דעתך לגבי 2 עגלות שאני מתלבטת לגביהן:
1- אינגליזינה טרילוגי
2- סיבקס פריאם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/01/2017שלום אורית,
שני הפכים!
הטרילוג'י תהיה נוחה יותר לכם, הקיפול קל יותר, הגודל קטן יותר והמשקל קל יותר. מצד שני בפריאם נוחות הניוד טובה יותר, המושב נח יותר לתינוק, הסל גדול ונגיש יותר. הייתי ממליץ לך גם לבדוק את אינגלזינה קוואד אם כבר אינגלזינה, היא דומה יותר לפריאם ביתרונות אבל זולה יותר וגם מיוצרת באירופה.
ברגע שאדע מה הדרישות שלך יהיה לי יותר קל לכוון לעוד עגלות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לכיסא בטיחות מגיל לידהיעל01/01/2017
מעוניינת לרכוש כיסא בטיחות ולא סלקל, מגיל לידה ועד 18/30 קילו אלו חהרות נחשבות לבטוחות ביותר? לטובות ביותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/01/2017שלום יעל,
הטובים ביותר הם צ'יקו נקסטפיט, ברייטקס מסדרת קליק טייט כאשר הבולווארד לדעתי הוא המוצלח מבין הסדרה או צ'יקו מיילסטון או פוראבר (יש שני דגמים והכוונה לדגם הכולל הגנה מפגיעות צד).
לדעתי הצ'יקו הוא המוצלח ביותר מכיוון שלדעתי הוא הנוח ביותר לתינוק, זווית השכיבה שלו היא הקרובה ביותר לזו של סל קל והוא כמעט ולא גורם להזיז את המושב הקדמי עד הדשבורד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיר של מנשא דוקטור בייבינעמה01/01/2017
מעוניים לדעת כמה עלה מנשא של ד"ר בייבי מדגם DELUXE?
(אנחנו יודעים שכבר א"א להשיג)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/01/2017שלום נעמה,
הפורום נועד יותר ליעוץ מוצרים ופחות למתן מחירים מכיוון שאיני מכיר בע"פ את כל מחירי המוצרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סייבקס אייריס או beli air 4 של GBמורן01/01/2017
היי,
אנחנו לקראת לידה של ילד רביעי וצריכים עגלה חדשה.
התלבטנו בין אייריס של סייבקס לבין מאמאס אנד פאפס. כשהיינו בחנות מאד המליצו לנו על beli air 4 של חברת GB. טענו שזה כיום cybex ויש בה רק שיפורים של דגם האייריס.
לגבי המאמאס אנד פאפאס(ארמנדילו) היה נראה שהיא נמוכה יחסית (אנחנו גבוהים) וגם האמבטיה צרה ויש לנו ילדים גדולים.
תוכל לעשות לי סדר בדברים ?
gb כיום שייכת לcybex? האם יש לעגלה הנ"ל את אותה האיכות של סייבקס ?
ושורה תחתונה - מה הכי מומלץ ?
תודה רבה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/01/2017שלום מורן,
GB הוא יצרן סיני שיצר להמון חברות בעולם כולל סייבקס, לפני מספר שנים רכשה GB את סייבקס ואוונפלו. האייריס היא כבר פיתוח של GB תחת המותג סייבקס, העגלה לא זכתה להצלחה בעולם וכעת מנסים תחת המותג GB עם כמה שינויים. אני אישית פחות ממליץ על אף אחת מהן מכיוון שהטיולון בו לא נשכב למצב ישר. כמו כן התפעול קצת מסורבל. הארמדילו פועלת על אותו עיקרון רק שהטיולון שלה נשכב למצב שטוח ולכן אני נוטה תמיד להמליץ עליה יותר. אם לא מפריע לכם שהטיולון לא נשכב למצב ישר כבר הייתי ממליץ לך יותר על עגלת סלסה של איי.בי.סי דיזיין אשר גבוהה יותר מהGB האמבטיה גדולה יותר, הגגון מצל יותר, היא נוחה יותר לניוד, הסל גדול יותר, הבדים טיפה איכותיים יותר והמחיר די דומה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועדיין ...
מורן01/01/2017קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת.
אני לא זקוקה לטיולון שנשכב עד הסוף, ילדיי לא ישנים בעגלה כמעט בכלל.
מה שאני תוהה זה האם אני יכולה להיות רגועה שבעגלה של GB אני מקבלת את האיכות של סייבקס הגרמנית ולא סתם חיקוי סיני ?
ולמה התכוונת לגבי התפעול המסורבל ? ממה שראינו זה היה נראה נוח וקליל.
ושאלה אחרונה - מי זאת דיזיין ABC ? חברה מוכרת ? לא שמעתי על עגלה זאת אף פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/01/2017שלום מורן,
GB היא המפתחת של שני המוצרים ולכן האיכות תהיה זהה.
הכוונה בתפעול היא לחיבור חלקים שונים לדוגמא חיבור האמבטיה או הטיולון ופירוקם וכנ"ל הסל קל. כמובן שיש לעשות זאת לבד כי אצל מוכרנים בחנות הכל נראה קליל. גם הקיפול על אף שהוא יחסית קליל מצריך תרגול קל בעיקר כשזה נעשה יחד עם מושב הטיולון.
ABC דיזיין היא חברה גרמנית ולכן כל הפיתוח הוא גרמני כאשר הייצור הוא סיני. בגרמניה ארץ המקור של שתי החברות הABC נמכרת במספרים גבוהים יותר באופן משמעותי, זה לפחות ממה שאני רואה ברחובות גרמניה ואני שם לא מעט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מורן03/01/2017עזרת מאד ! תודה שהקדשת מזמנך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר במקום עריסה מיטת מטרטליה01/01/2017
היי מצפה ללידת תאומים מתלבטת האם להשכיר 2 עריסות או לקנות מיטת מטר ולשים את שתי התינוקות במיטת מטר השאלה האם זה מותר או חייב עריסה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/01/2017שלום טליה,
קודם כל אני לא בטוח שהבנתי נכון. אם כוונתך לשים 2 תינוקות יחד במיטת מטר אחת זה אסור לחלוטין ועלול לסכן את בריאות התינוקות.
אם כוונתך למיטה לכל תינוק במקום עריסה, אני אישית עשיתי כך, ויתרתי על העריסה מכיוון שהמיטת מטר גבוהה יותר ולכן היה לנו נח יותר וגם משך השימוש ארוך באופן משמעותי. מצד שני יש חסרונות שהם: עריסה ניתן לשכור ולכן יש חסכון עצום מבחינה כספית. עריסות צרות יותר ולכן נכסות בין קיר למיטת הורה וגם עוברות במפתני דלתות החדרים, אצלי גם מיטת המטר עברה והתאימה ולכן השיקול הזה לא היה רלוונטי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשים עגלה צרה שכוללת אמבטיה וטיולוןנועה31/12/2016
שלום קובי,
אנו מחפשים עגלה ראשונה מגיל 0 (שתכיל גם אמבטיה וגם טיולון), אך מוגבלים מבחינת הרוחב שלה, שכן המעלית בבניין שלנו היא ברוחב 55 ס"מ. בינתיים קיבלנו המלצות על בוגבו בי 3, על ביבה טאי טאי ועל מאמאס אנד פאפאס אורבו 2. אשמח לשמוע את דעתך על עגלות אלו, יתרונות וחסרונות, וכן האם ישנן עגלות צרות טובות נוספות?
תודה,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר01/01/2017שלום נועה,
לדעתי הבי היא המומלצת ביותר אם כי היקרה ביותר.
על הטאי טאי איני ממליץ מכיוון שהטיולון חד כיווני ולדעתי זהו חסרון גדול.
הבי קלה יותר מהאורבו בקילו וחצי, הרבה יותר נוחה לניוד עקב מערכת קפיצים טובה יותר, קטנה יותר בקיפול ולדעתי גם אמינה יותר.
לצערי אין לי המלצות נוספות עקב הרוחב אבל בלי קשר לרוחב הבי היא אחת המומלצות שלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
נועה02/01/2017תודה על התשובה.
האם לטאי טאי יש עוד חסרונות ביחס לבי (מלבד כיווניות העגלון) ובכלל?
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/01/2017שלום נועה,
זהו החיסרון העיקרי. כמו כן חיסרון נוסף הוא שינוי מצבי גב הטיולון שבטאי טאי נעשה בעזרת שרוך, זהו מנגנון עם בלאי גבוהה יותר וכמו כן עלול לגרום למשענת הגב לזוז בהליכות בשטח קופצני יותר.
סה"כ אני חושב שהטאי טאי עגלה טובה אבל מחקרים הראו בטיולונים שבהם פני התינוק היו לכיוון ההורה היו הרבה השלכות על התפתחות התינוק כך שלדעתי זהו דבר שאני לא הייתי מוותר עליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשא לתינוק מגיל לידהשוקית30/12/2016
שמענו שבייבי ביורן מומלץ. איזה דגם מומלץ? אולי של חברות אחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו
שוקית31/12/2016האם מומלץ מנשא בתנוחת ערסול של מיחגה וכו' מגיל לידה ואז לעבור למנשא אחר ? או שכבר אפשרי מנשא אחד מההתחלה? ואם כן מילגה רצוי ואיזה דגם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
שוקית31/12/2016ומה עם מנשא רוולושיין של סימפלי גוד? השנתי שמשלב תמיכה לגב ואת יתרונות משנא בד ותנוחת ערסול. יש לציין שגם אני וגם בעלי אנשים מלאים מאוד, האם מנשא רגיל יהוות בעיה? האם מנשא לולאות של מילגה בגודל l מגביל במידותיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/01/2017שלום,
לבייבי ביורן יש מנשא מדגם וואן שמתאים מגיל לידה, הוא לא מגיע לתנוחת ערסול אך כן לתנוחת פיסוק אשר מעולה לניו בורן.
אצלנו השתמשנו במנשא בד רגיל של מילגה ומגיל 4 חודשים היה שימוש לסירוגין גם עם בייבי ביורן מירקל שלדעתי הוא המנשא הכי נח להורה וגם לזה יש חלק חשוב לדעתי.
המלצתי היא:
1 להתנסות עם תינוק במנשא וואן של בייבי ביורן ולראות איך שניכם מסתדרים מבחינת נוחות
2 לנסות מנשא ארגו 360 (שלו יש תנוחת ערסול) יחד עם תינוק ולראות איך שניכם מסתדרים
3 לנסות מנשא מילגה, חשוב לציין שחובה ללמוד איך להשתמש בו נכון, לקשור נכון, תנוחת התינוק בצורה נכונה וכו'
לאחר מכן קבלו החלטה מושכלת לגבי מה עדיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההתלבטות לגבי עגלות תינוק משולבותלילך29/12/2016
קובי שלום
מחפשת עגלת תינוק משולבת (אמבטיה, סלקל וטיולון), קלת משקל יציבה ובטיחותית. אפשרות שהתינוק ישתמש באמבטיה גם כעריסה בלילה. טווח מחיר רצוי עד 3000 ש"ח . מה דעתך על הסייבקס אירייס? האם זה קריטי שהטיולון נשכב עד 170 מעלות? האם כדאי עגלה מיצרן אחר לפי המאפיינים שהגדרתי?
תודה רבה
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/12/2016שלום לילך,
לגבי טיולון האייריס זה קריטי רק אם רוצים שהתינוק ישן גם בטיולון לזמן ממושך, כמו כן בזוית כזו לא ניתן להשכיב על הבטן או לחתל בעגלה.
עד 3000 ש"ח הייתי ממליץ על מאמאס אנד פאפאס סולה. לצערי יש חסרון לעגלות במחיר כזה וברובן האמבטיות די צרות ולכן לשינה ממשוכת בלילה איני חושב שהן טובות ולכן ממליץ גם לשכור עריסה.
אם קצת מותחים את התקציב אפשר לרכוש איי.בי.סי דיזיין סלסה שלה אמבטיה מצוינת לשינה בגלל שהיא רחבה מאוד ויש לה מזרן פנימי זהה למזרן עריסה. הטיולון דומה לזה של האייריס ולכן סובל מאותם חסרונות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות בין עגלות
לילך01/01/2017שלום
תודה על התשובה המהירה
מתלבטת כעת בין הסייבקס אייריס לבין העגלות הבאות
פג פרגו בוק פלוס קומפליטו, פג פרגו ספורטיבו, פג פרגו איזי דרייב שנמצאות במבצע. האם קלות משקל? אני לא מצליחה למצוא את משקל השלדה יחד עם משקל הטיולון שלהם. המלצות על דגם מסויים ביחס לאחרות כנ"ל?
תודה
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/01/2017שלום לילך,
לדעתי דגמי הבוק עדיפים בהרבה על האייריס רק שלדעתי הן רחוקות מהתקציב.
הייתי ממליץ על גרסאת הבסיס ספורטיבו הגרסא הזולה יותר. בקומפלטו משלמים על בד שכביכול מרופד ואיכותי יותר אך זה כמעט ולא מורגש, הפער במחיר כן! בחיסכון הייתי ממליץ להוסיף מזרן לעגלה קומפי קוש שגם ירפד באופן משמעותי את מושב הטיולון (גם האמבטיה), יהפוך את הישיבה לנוחה הרבה יותר וגם הבד איכותי יותר.
על איזי דרייב אני כלל לא ממליץ, לא נוחה לניוד, קשה מאוד לקיפול עם טיולון, מסורבלת בתפעול, סל קטן ולא נגיש, המושב בעל תמיכה קשיחה חלקית ולא מלאה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות בין עגלות
לילך01/01/2017תוכל לפרט קצת בבקשה למה דגמי הבוק עדיפים על האייריס
הם לא כבדים יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/01/2017שלום לילך,
הבוק מיוצרות באיטליה ולא בסין ולכן איכות ההרכבה והחומרים טובים יותר לפי דעתי. כמו כן טיולון הבוק שוכב למצב כמעט ישר ללא השקע שקיים באייריס. הבדל המשקל הוא חצי קילו לטובת האייריס, הבדל מזערי לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התלבטות בין עגלות
לילך03/01/2017קובי תודה רבה על העזרה. המשכנו לחפש עגלות. ראינו את הסולה והארמדילו פיליפ. הטיולונים שלהם מרופדים ומעולים יחד עם זאת האמבטיות שלהם מרופדות מעט בדפנות וממש מרגישים את השלדה. האם יש אמבטיות מרופדות יותר של חברות אחרות? הם גם נראות צרות יותר למרות שבמדידה לעומת הפג פרגו נמצא שהם זהות (הפג פרגו עם ריפוד דק מאוד גם בטיולון וגם באמבטיה). מחפשים עגלה משולבת שכל חלקיה יהיו מרופדים טוב ואיכותיים ושתהיה קלהץ הבנו שכנראה נצטרך לעלות מעט בתקציב סביב 4000 ש"ח. אשמח לעזרתך
תודה
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר03/01/2017שלום לילך,
מרבית האמבטיות לא מרופדות מספיק בדפנות. הפתרון הוא פשוט, לרכוש ספר עגלה (מומלצים של טייני לאב, טאף טויס או יוקידו) שישמש כסוג של מגן ראש. לצערי עגלות שסופר מרופדות יחסית כבדות כי בד עבה מוסיף המון משקל לעגלה כך שזה די מתנגש ולכן קשה לי להמליץ על משהו נוסף. כמו שאני תמיד ממליץ, לטיולון אפשר לרכוש מזרן קומפי קוש וזה ישדרג פלאים את הנוחות ועובי הריפוד.
לילך03/01/2017תודה אכן אופציה.
בעלי מצא עגלה חדשה בשוק מסוג GB יש לה מספר דגמים שנראים קומפקטיים. האם יש דגם מסויים שאתה ממליץ? האם ניתן לעבור במשטחים לא מרוצפים כמו דשא חצץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר04/01/2017שלום לילך,
מדובר בחברה סינית אשר הם הבעלים של סייבקס. קשה לי לכוון כי לא צוין דגם. יש דגם מקביל לאייריס ויש דגמים אחרים כך שקשה לי לתת תשובה. מרבית הדגמים שלהם עירוניים ויהיו פחות נוחים במשטחים קשים יותר.
לילך04/01/2017GB דגם מאריס.
מתלבטים בינה לבין סייבקס פריאם
תודה
תשובה
קובי סופר05/01/2017שלום לילך,
לדעתי, מבין השניים הפריאם עדיפה. הפריאם לדעתי נוחה ומרווחת יותר לתינוק, נוסעת טוב יותר, בלימת הזעזועים טובה יותר וידית האחיזה מתכווננת מה שיוצר נוחות בהתאם לגובה ההורה.
הייתי ממליץ גם לבדוק את הממבה פלוס של איי.בי.סי דיזיין שדומה לפריאם בסגנון רק שלדעתי בלימת הזעזועים שלה משובחת עוד יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלות קצת פחות מוכרותלירון29/12/2016
היי,
אני מחפשת חוודת דעת על עגלת הcam האיטלקית, בעיקר על דגם פלודיום או דינמיקו.
האם אתה ממליץ על העגלה? יש תקלות מכניות בעגלה?
כמו כן אשמח לקבל את חוות הדעת שלך על עגלת מאליבו.. היא מאוד גדולה ו רוווחת אך מרגישה לי מעט מסורבלת וכבדה..
אשמח לדעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר30/12/2016שלום לירון,
על עגלות קאם אני פחות ממליץ מכיוון ש:
א. הן מגיעות עם סל קל של קאם ומדובר בסל קל פחות בטיחותי מהקיים בשוק.
ב. הן די מסורבלות בתפעול ובקיפול שלהן
ג. הדינמיקו מגיעה עם גלגלי אויר ומער לסכנה של פנצ'ר בעת טיולון זה דורש תחזוקה שוטפת
ד. הפולדיו עם גלגלים קטנים והיא פחות נוחה לניוד
גם על המליבו אני פחות ממליץ, איכות היצור שלה נמוכה לדעתי והיא מאוד מסורבלת בתפעול.
במחירים דומים וטיפה מעבר אפשר למצוא את עגלת ממבה פלוס של איי.בי.סי דיזיין שנראית לי פתרון טוב משתיהן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא אוכל פג פרגו סיאסטהרם28/12/2016
הי קובי,
חיפשתי חוות דעת באינטרנט לגבי כסא פג פרגו סיאסטה והגעתי לפרום הזה. קראתי במספר תגובות שלך שיש לך את הכסא הזה בבית והיתי שמח לדעת מהם החסרונות שלו לדעתך. חשוב לי לדעת לפני שאני רוכש אותו במחירו הגבוה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/12/2016שלום רם,
אישית לא נתקלתי בחסרונות ולכן אני ממליץ עליו.
היתרון הגדול הוא נוחות הניוד כי יש לו גלגלים מעולים וזה חוסך להרים כסא כבד. למרות גודלו הקיפול מאוד קטן והוא נשאר עומד, לילדים עד גיל 3 פלוס היה נח מאוד והוא שרד 2 ילדים ויכול לשרת נאמנה בקלות לעוד ילדים. החסרון היחיד לדעתי הוא המחיר אבל שוב, הוא גם יחזיק הרבה יותר שנים כך שזה מחפר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסא בטיחות לא קבוע לרכבשני28/12/2016
שלום קובי,
אנו מעוניינים לקנות כסא בטיחות לביתנו (בת שנה ושלושה חודשים).
אין לנו רכב ולא נסיעות רבות כיוון שהכל נמצא בהישג יד בעיר. הנסיעות היחידות הן בעיקר בסופי שבוע, הלוך-חזור, ברכבים משתנים.
לכן זקוקים לכיסא שיהיה נייד וניתן להעברה בקלות יחסית מרכב לרכב.
כיסא בטיחותי וטוב, לא מהיקרים ביותר, עד 1000 שח.
האם תוכל להמליץ על כמה אופציות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר29/12/2016שלום שני,
ההמלצות שלי חורגת מהתקציב אך היות ומדובר במוצר לטווח ארוך מאוד הייתי ממליץ להשקיע את ההפרש, ההבדל יהיה ברמת הבטיחות, רמת הנוחות וקלות ההתקנה.
ההמלצות שלי הן צ'יקו נקסטפיט, רמת בטיחות מקסימלית, רמת נוחות מעולה והתקנה מאוד קלה עם איזופיקס.
אופציה נוספת היא ברייטקס קליק טייט מרתון, רמת בטיחות מקסימלית, נח וקל להתקנה עם חגורת בטיחות, הייתי ממליץ יותר על הבולווארד אך כאן כבר יש חריגה גדולה בתקציב.
גרקו מיילסטון, רמת בטיחותת מקסימלית, פחות נח להתקנה אבל יכול לשמש גם כבוסטר ולכן יש ערך מוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות מומלץ לילד בן שנה וחודשאביחי27/12/2016
שלום רב,
בננו בן שנה וחודש ושוקל קצת מעל ל9.5 קילו. כשנולד, קנינו עבורו את כיסא הצ'יקו נקסטפיט.
בעז"ה, בשבועות הקרובים, עתיד להצטרף ילד נוסף למשפחה.
אנו מאוד מתלבטים בנוגע לקניית כיסא הבטיחות הנוסף :
1. האם לקנות כיסא בטיחות רגיל נוסף או כיסא משולב (כמו גראקו 4EVR)?
2. האם לקנות כיסא יקר (כגון כיסאות מבוססי קליקטייט של ברייטקס וכן כל כיסא אחר שמחירו מעל ל-1000 ש"ח) או להסתפק בכיסא זול יותר (כגון טריומף\סנגלי של אוונפלו או size4me של גראקו)?
3. קראנו שמנגנון האיזופיקס יעיל עד משקל 30 קילו (משקל המושב + הילד) ולאחר מכן יש לחבר את המושב באמצעות חגורת הבטיחות של הרכב. במילים אחרות, במידה ונקנה כיסא שהתאמתו לרכב באמצעות חגורת הבטיחות הינה מורכבת וקשה, אנו נסבול מכך בעתיד. האם תוכל להמליץ על כיסאות בטיחות טובים הנוחים להרכבה (עם ונגד כיוון הנסיעה)?
4. האם ניתן להרכיב 2 כיסאות בטיחות במושב האחורי (אחד מאחורי מושב הנהג ואחד מאחורי מושב הנוסע) באמצעות איזופיקס?
5. מה עדיף מבין השניים (לתינוק בן שנה וחודש): חיבור הכיסא עם כיוון הנסיעה במושב האחורי או חיבור הכיסא נגד כיוון הנסיעה במושב הקדמי, כמובן לאחר ביטול כרית האוויר (השאלה נשאלה מכיוון שכיסא הבטיחות המורכב מאחורי כסא הנהג ונגד כיוון הנסיעה תופס מקום רב, מקשה עליי מאוד וגורם לי להתכווץ בתוך כיסא הנהג)?
תודה רבה על תשובותיך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/12/2016שלום אביחי,
1. אני תמיד בעד בטיחות ואחר כך נוחות ולכן ממליץ על עוד צ'יקו.
2. ראה תשובה ראשונה.
3. נכון אבל, הילד שלי לדוגמא בן 5 ועדיין לא שוקל 30 ק"ג יחד עם הכסא. כמו כן גם אם ההתקנה מסובכת היא די חד פעמית. אם בכל זאת יש חשש אז רק סדרת הקליק טייט של ברייטקס קלה להתקנה.
רמת הבטיחות זהה לצ'יקו אבל הדגם המומלץ לדעתי בולווארד יקר יותר ולדעתי פחות נח לתינוק ניו בורן.
4. כן!
5. עדיף תמיד נגד הכיוון אם כי בהתקנה מלפנים יש 2 חסרונות: א. סטטיסטית זהו המקום הכי פחות בטוח ברכב. ב. כסא זה לא סל קל וכשהוא נגד הכיוון הוא סוגר את שדה הראיה למראה הימנית במרבית הרכבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובותיך. בנוסף...
אביחי28/12/2016לפי תשובתך הקודמת (סעיף אחרון) הבנתי כי עדיף לחבר את כיסא הבטיחות השני במושב האחורי מאחורי כיסא הנהג ולא מלפנים. (לדעתי, לא ניתן לחבר כיסא בטיחות נוסף באמצע המושב האחורי ולצידו של כיסא הבטיחות הקיים מפאת חוסר מקום וצורתו של אמצע המושב - מעין בליטה ברכבי מאזדה 3, מודל 2008, לכן לא העליתי אופציה זו).
עם כל זאת, במידה ואחבר את מושב הבטיחות מאחורי כיסא הנהג אתקל בקשיים להתאים את כיסא הנהג למימדי גופי (בחיבור כיסא הבטיחות נגד כיוון הנסיעה, קצה הכיסא נוגע ומפריע לכיסא הנהג, דבר שבאופן אישי, מקשה עליי לנהוג).
האם תוכל להמליץ על פתרון או שמא הפתרון היחיד הוא להפוך את מושב הבטיחות עם כיוון הנסיעה?
שוב, תודה רבה,...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/12/2016שלום אביחי,
האמן לי שאני מבין את הבעיה ולצערי אין פתרון וצריך לבחור באחד שלכם יהיה נח יותר. לצערי אני חושב שהפתרון הטוב והנח הוא לחגור עם הפנים קדימה מאחור.
בהחלט לא ניתן לחגור באמצע כשיש עוד כסא, פחות נח ולא ניתן להשתמש באיזופיקס במושב אמצעי במרבית הרכבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי...
אביחי03/01/2017וכרגיל, תודה רבה על תשובתך. אם אפשר שאלה נוספת בנוגע לכיסא הצ'יקו נקסטפיט.
האם אפשר לחגור אותו עם ונגד כיוון הנסיעה באמצעות איזופיקס? (אני מודע לכך שיש כיסאות שניתן לחגור אותם באמצעות האיזופיקס רק נגד כיוון הנסיעה)
שוב, תודה רבה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר03/01/2017שלום אביחי,
בנקסטפיט אפשר להשתמש בעיגון הלאטץ' (איזופיקס אמריקאי) גם כנגד הכיוון וגם עם הכיוון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות לאוטו קטןמריה27/12/2016
טוב אז הוחלט שנקנה לאוטו אחד את ציקו נאקספיט
לגבי האוטו השני שהוא קטן ההתלבטות בין Evenflo Triumph LX לבין Safty 1 Alpha Omega Elite DLX
מה לדעתך כדאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/12/2016שלום מריה,
הטריומף עדיף כמעט בכל היבט ובעיקר בהיבט הבטיחותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עומק מרתון קט או נקסטפיטdanb26/12/2016
היי קובי,
אנחנו מתלבטים בין המרתון קליקטייט לבין הנקסטפיט, הבעיה היא שהרכב שלנו קטן יחסית (איביזה) והיינו מעוניינים לדעת באיזה מהכסאות ישאר יותר מקום בהשכבה מלאה של הכסא כך שישאר מקום לשבת לנוסע שליד הנהג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/12/2016שלום,
בשניהם הכסא הקדמי יאלץ לזוז כמעט עד הדש בורד. הצ'יקו יותר יעיל כי יש לו 9 מצבים ולכן הוא פחות בולט במצב השוכב שלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)