פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• טיולון בובו או יויו
    קרן
    18/12/2016

מה היית ממליץ לתינוק בן שנה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיולון בובו או יויו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    18/12/2016

שלום קרן,

מצד אחד היויו עדיף בכל פרמטר, משקל, עמידות, נוחות ניוד, קיפול וכו' אבל הפערים גם לא כאלו משמעותיים כמו פער המחיר ולכן לשיקולך. אם אפשר להשקיע אז יויו, אם לפער יש ערך חשוב אז הבובו. סה"כ לפי הבדיקות שלי הבובו עושה עבודה טובה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבחירת טיולון וכסא בטיחות לבן שנה ו-4
    שירי
    17/12/2016

שלום רב קובי, אשמח לעזרתך:
    1. טיולון - הפרמטרים החשובים מבחינתנו: נוחות לתינוק, גגון גדול שמכסה גם בשכיבה, תנועת גלגלים טובה. תקציב עד 600 ש"ח. ראיתי שאתה ממליץ על צ'יקו Liteway אך נראה לי שהגגון די קטן. האם אכן כך? (טרם ראיתי אותו בחנות). האם יש לך המלצה נוספת? מה לגבי טורנדו של ספורטליין?
    2. כסא בטיחות דו-כיווני עד 18 ק"ג - הפרמטרים החשובים: ראשית כמובן הבטיחות. כמו כן: הגנת ראש טובה, זוויות שכיבה, 5 נקודות קשירה. התקציב - היינו רוצים עד 800 ש"ח... ראיתי שאתה ממליץ בתקציב זה על קוסקו סנרה, אך בחלקו הפנימי אין תמיכה באיזור הראש. נשמח להמלצות נוספות.
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• צ'יקו Liteway

שירי
    18/12/2016

לגבי צ'יקו - הדגם שהמלצת עליו הוא Liteway 2.
    ראיתי שני דגמים נוספים - Liteway Basic ו-Liteway USA.
    האם גם הם טובים?
    שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    18/12/2016

שלום שירי,

לייטוואי בייסיק או USA הם הדגמים הראשונים של הלייטוואי ברמות גימור שונות. אחד השיפורים הגדולים בלייטוואי 2 הוא הגגון ולכן אני לא ממליץ על לייטוואי אחרת בהתאם לדרישותייך. כמו כן נוסף גם מעקה שהיה חסר בלייטוואי מהדור הקודם.

לגבי כסא, אין לי המלצה נוספת בתקציב מכיוון שכל ההמלצות יכללו כסא פחות בטוח. אם כבר הייתי ממליץ להתאמץ כלכלית ולרכוש צ'יקו נקסטפיט שגם מתאים עד למשקל 30 ק"ג. הפער בין התקציב אליו יחסית סביר והיות ומדובר בכסא הכי מבוקש כיום התחרות עליו גדולה ולפעמים יש מצבעים שווים עליו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון בובו של איזי בייבי או ריקארו של איזי לייף
    קרן הודס
    17/12/2016

כיום יש לי את המקלארן XT
    מוכרת כיון שתופס לי מקום ברכב
    מתלבטת
    בין הריקארו לבין הבובו
    הקטנה שלי בת שנה וישנה מידי פעם בעגלה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    17/12/2016

שלום קרן,

רקארו היא חברה גרמנית והטיולון שלהם הוא פרי פיתוח והנדסה שלהם. הבובו היא עגלת מדבקה שפותחה ע"י יצרן סיני ובארץ על אותה עגלה מודבק הלוגו של איזי בייבי. לדעתי הבובו הוא דגם מוצלח ופער המחיר עומד לטובתו, גם התפעול נח יותר והשכיבה טובה יותר ולכן אני נוטה להמליץ עליו. בכל אופן אני ממליץ להוסיף לכל אחד מהטיולונים מזרן עגלה קומפי קוש שישדרג את הנוחות של התינוק פלאים. הטיולונים עצמם די קשיחים כי הריפודים יחסית דקים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפוש אחר עגלה ראשונה
    יניב
    15/12/2016

הי קובי,
    נציין שאנחנו לאחר כמה וכמה סבבים בחנויות ועדין לא מצאנו את ה-עגלה שעונה לצרכינו.
    נשמח מאוד אם תוכל לייעץ לנו בהתחשב בתנאים הבאים:
    1) עגלה איכותית ונוחה. מינימום תקלות ומקסימום נוחות לתינוק.
    2) אנו גרים בקומה שלישית ללא מעלית לכן חשוב מאוד שתהיה קלה.
    3) טיולון לשני הכיוונים עם אפשרות כיוונון לרגליים.
    4) שנינו בסביבות ה 1.75 מטר. לכן רצוי שתהיה גבוהה.
    5) קיפול יד אחת.

אין הגבלת תקציב.
    תודה רבה על העזרה!

לקביעת תור
    סגירה
    חיפוש אחר עגלה ראשונה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/12/2016

שלום יניב,

עניין הגובה הוא בעייתי מכיוון שכל העגלות הגבוהות כבדות מהממוצע ורובן לא ניתנות לקיפול ביד אחת.
    כמו כן, ככל שהעגלה קלה יותר כך נחסכים דברים אשר היו משפרים את נוחות התינוק.
    יהיה צורך בהתפשרויות רבות במקרה הנ"ל ולכן רצוי שתחליטו האם אתם מסוגלים להתמודד עם מוצר כבד ובעל קיפול מסורבל יותר ובתמורה לקבל נוחות טובה יותר לתינוק (לעיתים באופן משמעותי), נוחות עבורכם בגובה ונוחות ניוד טובה יותר או האם הנוחות לכם חשובה יותר ואתם מוכנים להתפשר על נוחות התינוק?

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה!

יניב
    17/12/2016

כנראה שנתפשר על הגובה, רק אוששת את מה שחשבנו.. אבל כן נצטרך המלצה על ה'גבוהות יותר' מבין העגלות ובכל זאת לא כאלה שהן ממש נמוכות.
    מאוד חשובה לנו נוחות התינוק ושהעגלה תהייה איכותית עם מינימום תקלות..
    כנ"ל לגבי המשקל.

נשמח לשמוע על כמה אפשרויות שאתה מכיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    18/12/2016

שלום יניב,

לצערי גם בענייני נוחות לתינוק (רוחב ואורך מושב לדוגמא) יש קשר ישיר למשקל העגלה.
    הייתי ממליץ ללכת לכיוון של בוגבו בי. לא שיא הנוחות מבחינת התינוק, לא גבוהה ואפילו יחסית נמוכה אבל קלה מאוד (8.5 ק"ג) לעגלה בעלת טיולון דו כיווני. נוחה לניוד, נוחה לתפעול וקיפול ומאוד קומפקטית.
    אפשר ללכת לכיוון של בייבי ג'וגר שאני אישית פחות ממליץ אבל האמבטיה סופר גבוהה, העגלה יחסית קלה (כ- 8 ק"ג) אבל הטיולון לדעתי הוא החסרון הגדול (חד כיווני, מדרך רגליים לא מתכוונן, שינוי מצבים בעזרת שרוך ועוד).
    אופציה נוספת: פג פרגו בוק, גובה ממוצע פלוס, נוחה לתינוק לעומת השניים הקודמת וכאן צריך להתפשר על משקל של 10.6 ק"ג ועם משדרגים לשלדת S אשר מומלצת יותר מתווסף עוד כ- ק"ג 1.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפוש אחר עגלה ראשונה

יניב
    26/12/2016

הי קובי,
    תודה על תשובתך.
    שלשום נתקלנו בעגלה חדשה שלא היכרנו עד עכשיו איה בייבי טורנדו.
    מהסתכלות בפורום ראינו שאינך ממליץ על העגלה בעיקר בגלל שינויי המצבים בגב הטיולון אשר באמת נראים בעיתיים.
    דיברנו עם החברה והבנו שיש דגם חדש שנקרא טורנדו ג'יטי ששמה אכן שידרגו את הגב של הטיולון ל5 מצבים.
    בהינתן מצב זה האם אתה ממליץ על החברה? האם איכות הבדים טובה? האם ידוע על תקלות בחברה זאת? האם זו עגלה נוחה לתינוק?

תודה רבה,
    יניב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    26/12/2016

שלום יניב,

היא רחוקה מלענות לדרישה של עגלה קלה, מדובר בעגלה יחסית כבדה עד כבדה מאוד. הקיפול מצריך 2 ידיים והיא יחסית גדולה לאחר הקיפול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת על סל קל ג'ואי איי ג'ם איי סייז
    danb
    15/12/2016

שלום קובי, אשמח לחוות דעתך על סל קל איי ג'ם של ג'ואי.
    הבנתי שהוא כבר עומד בתקינת i-size האירופאית ואני רואה שקיבל ציון טוב במבחנים של ADAC אבל אני לא מוצא מידע נוסף.

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/12/2016

שלום,

איי סייז הוא תקן אירופאי חדש המאפשר לחגור תינוקות לזמן ממושך יותר כנגד כיוון הנסיעה. הפתרון שרוב היצרנים עשו הוא בסיס איזופיקס לרכב המשותף לסל קל ולאחר מכן רוכשים כסא בטיחות שיתחבר על אותו בסיס כמו כן התקן בודק תאונות צד ולכן הסל קלים בתקן והכסאות זה מגיעים עם הגנת ראש משופרת. הסל קל קיבל דירוג טוב אבל כסא הבטיחות שמתחבר לבסיס קיבל דירוג בינוני ולכן אני לא מוצא סיבה לרכוש בסיס יקר רק עבור הסל קל שעליו אין מידע. המלצתי היא ללכת על בטוח ולרכוש צ'יקו קייפיט 30 ובבוא את לרכוש את כסא הבטיחות הטוב ביותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סל קל בי סייף עם מגנטים
    טליה
    14/12/2016

המליצו לי בחנות על סלקל בי סייף עם מגנטים לא הצלחתי למצוא מבחני ריסוק שלו ,מה המבחן ריסוק שלו האם הוא בטיחותי?

לקביעת תור
    סגירה
    סל קל בי סייף עם מגנטים

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    14/12/2016

שלום טליה,

הוא קיבל דירוג שווה ערך ל- 4 כוכבים מתוך 5.

ההמלצה שלי אם לא מחפשים מוצר שמתחבר לעגה היא צ'יקו קייפיט, הוא כולל בסיס ולכן זול משמעותית מהבי סייף יחד עם בסיס. הוא גם נוח יותר לתפעול. הוא קיבל דירוג שווה ערך ל- 5 כוכבים.

אם בכל זאת לחבר לעגלה אז סייבקס אטון 4 קיבל דירוג בטיחות שווה ערך ל- 5 כוכבים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה היא התאמה לעגלה

טליה
    15/12/2016

קניתי עגלה של בייבי מונסטר והמוכרת אמרה לי שזה הסל קל היחיד שמתאים הבי סייף.האם זה נכון?ומה זה אומר 4 כוכבים לאומת 5 איך זה מתבטא ?יש אתר שאפשר לראות את הניקוד של הכוכבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/12/2016

שלום טליה,

זה בעיקר אומר שהבי סייף ברמה גבוהה מבחינה בטיחותית אבל יש מוצר אשר יותר בטיחותי ממנו. מדירוג של 4 כוכבים מדובר בסל קל מומלץ, 3 ומטה לא מומלץ.
    לרוב היכן שניתן לחבר בי סייף ניתן גם לחבר סייבקס. מכיוון שבעגלות תאומים זה הרבה יותר מסורבל (ואני כלל לא ממליץ על זה) הייתי ממליץ לברר מול היבואן האם ניתן לחבר גם סל קלים של סייבקס: 077-5520531

חשוב לציין שמשך השהייה הרצוף המומלץ הוא 30 דק' ולכן איני ממליץ לחבר את הסל קלים לעגלה.

שווה לשקול רכישת 2 כסאות בטיחות של צ'יקו נקסטפיט ולוותר על רכישת הסל קלים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    16/12/2016

שלום טליה,

דירוג של 4 כוכבים הוא דירוג של סל קל ברמה בטיחותית גבוהה. דירוג של 5 הוא דירוג של הרמה הגבוהה ביותר שניתן להגיע אליה. ההמלצה היא לרכוש סל קלים ברמת דירוג של 4 כוכבים ומעלה. מ- 3 ומטה ההמלצה היא לא לרכוש.
    בכל אופן חיבור סל קלים לעגלות תאומים הוא עניין מסורבל מאוד ולכן יש לקחת זאת בחשבון. על כל מתאם סל קל שעליו מתחבר הבי סייף אמור להתחבר סייבקס אך מכיוון שזו עגלת תאומים יש לבדוק זאת מול היבואן: 077-5520531

בכל אופן איני ממליץ לחבר סל קל לעגלה כלל. משך השהייה הרצופה המומלץ הוא 30 דק' ולכן חיבור לעגלה ימשוך זאת באופן ניכר.

הייתי ממליץ לשקול רכישת 2 כסאות בטיחות שישרתו אתכם מלידה ועד גיל 6 שנים. אני ממליץ לבדוק את צ'יקו נקסטפיט. החסכון יהיה די משמעותי מכיוון שמדובר ב- 2 סלקלים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת על בוסטר סיגמא איימקס
    דנה
    14/12/2016

קובי שלום,
    אבקש לקבל את חוות דעתך בעניין בוסטר סיגמא איימקס עבור תינוקת בת שנה וחצי ששוקלת 10 וחצי ק"ג.
    תודה מראש,
    דנה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    14/12/2016

שלום דנה,

הוא בוסטר ברמה סבירה. הייתי ממליץ לרכוש גרקו נאוטילוס 80, רמת הבטיחות גבוהה יותר, ניתן להשתמש ברצועות הבוסטר עד משקל של יותר מ- 30 ק"ג לעומת 18 ק"ג בסיגמא, יש עגינת איזופיקס, טיפה הטייה. המחיר כמעט כפול אבל אני חושב שגם הרמה כזו ובבטיחות אני ממליץ שלא לחסוך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות אחרונה לפני קניה
    הילה
    14/12/2016

הי קובי,
    התלבטות אחרונה לפני קניה.
    אחרי סינון.. האופציות שנשארו מבחינתנו הם או הפג פרגו ספורטיבו (כנראה ניקח עם שילדת S) לבין עגלת המאמס אנד פאפאס דגם סולה. יש הבדל משמעותי מבחינת המחיר לצערי ולכן הרגש נוטה לקנות פג אבל הראש נוטה לקנות סולה.

כמה שאלות:
    1.האם יש הבדלים בין הדגמים השונים של עגלת הסולה? שמעתי שיש גם סולה 2 שהיא טיפה יותר יקרה מהסולה הרגילה באיזה 500 שקל ולפני שקונה רוצה לוודא את ההבדל?
    2. לגבי הסל קניות של הסולה- עד כמה קריטי שהוא יותר קטן מזה של הפרגו ושאין לו דפנות?
    3. עד כמה ההבדלים מבחינת הקיפול והמשקל של שניהם קריטית? היתרון בפג שהריפוד לא מופנה החוצה בקיפול ובסולה הוא חשוף. חוץ מהבדל זה יש עוד דברים קריטיים?
    4. עמידות העגלות לאורך שנים גם לילדים הבאים?
    האם חברת מאמאס אנד פאפאס מספיק אמינה ואיכותית. כי העובדה שפג פרגו הוא מותג ותיק ואמין קצת מקשה על ההחלטה לקחת סולה.
    5. הבדלים בנוחות הנסיעה והניוד וכן בבולמי הזעזועים? האם הבדלים קריטיים?
    6. בפג פרגו האמבטיה מתכווננת כלפי מעלה ע"מ להטות את ראש התינוק. האם זהו פיצ'ר שהוא חשוב?
    7. מבחינת הריפוד- האם הריפוד של הסולה נחשב לריפוד טוב בשביל התינוק?
    8. האם יש הבדלים נוספים משמעותיים שתוכל להצביע עליהם בין העגלות?
    9. במידה ונחליט לקחת את הסולה אשר לא מגיעה עם סלקל- האם עדיף לקחת סלקל ומתאמים המתאימים אליה וכמובן שבכל מקרה בהמשך גם כיסא בטיחות? או כבר לוותר על סלקל ולקנות כיסא בטיחות איכותי המותאם מגיל 0 עד בערך גיל 3? אני יודעת שהדעות חלוקות בנושא זה כי בתכלס להרים סלקל זה לא באמת קל! מה המלצותייך בנושא זה? והאם יש כיסאות בטיחות טובים מגיל 0 שאתה ממליץ עליהם?

תודה מראש, וסליחה על החפירה :)
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות אחרונה לפני קניה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    14/12/2016

שלום הילה,

1. אלו בעיקר רמות גימור שונות, בדגם היקר הגגונים של האמבטיה והטיולון מצלים יותר ולכן לאקלים שלנו הייתי ממליץ ללכת על דגמים אלו בגרסא הזולה ביותר שלה.
    2. תלוי בך, אם את מתכננת לשאת הרבה דברים, לצאת לקניות עם העגלה ברור שלסל גדול יתרון משמעותי.
    3. המשקל די זהה יחד עם טיולון. הפג קלה יותר לקיפול. הגודל די זהה. יש יתרון בכך שהבד בפג מכונס כלפי פנים כי תאי המטען של הרכבים לרוב די מזוהמים ולא סטריליים.
    4. היות והפג מיוצרת באיטליה אני חושב שרמת ההרכבה רמת הפיקוח ובקרת האיכות גבוהים יותר בהשוואה למוצר שמיוצר בסין. מצד שני מאמאס אנד פאפאס קיימים משנות ה- 80 בתור רשת ענק למוצרי תינוקות בבריטניה (בדומה לשילב בארץ). בתור רשת אחד המותגים שהם יבאו וממשיכים לייבא הוא פג פרגו (וזה במהלך כל שנות הקיום של הרשת). לפני כעשור הם הבינו שהלקוחות מחפשים רמה של פג במחיר זול יותר ולכן הלכו לקו של ייצור בסין ועד כה הם עושים זאת בהצלחה, היה להם מודל טוב ונסיון רב בדמות פג. הסולה הוא אחד הדגמים הראשונים שלהם ועצם העובדה שהוא קיים היום לאחר כמה מקצי שיפורים מוכיח שמדובר בדגם טוב. הנסיון מראה שהסולות מחזיקות כבר לילד שני ולכן אני חושב שהפער הוא לטובת פג אבל זהו פער קטן.
    5. הפג בעיקר עם שלדת S נוחה יותר בתחום זה.
    6. זה נחמד אבל הרבה מאוד לא משתמשים בזה ולכן אני חושב שזה מיותר. בשלב שהתינוק באמת זקוק לטיפה הרמה הוא כבר בטיולון.
    7. בשני המקרים הריפודים הם לא שיא הנוחות והפינוק לתינוק ולכן אני תמיד ממליץ לרכוש מזרן עגלה שנקרא קומפי קוש, הוא גם ישדרג פלאים את הנוחות וגם את הנעימות מכיוון שהוא 100% כותנה לעומת פוליאסטר בעגלות.
    8. מעבר לנכתב לא. אני תמיד ממליץ להתנסות לבד עם העגלות. לשים משקל של 6 ק"ג לפחות ואז לטייל איתן, לנסות לתפעל לבד (לפרק, להרכיב חלקים, לשנות מצבים וכו'), לנסות לקפל לבד, לבדוק ברכב ואז ההחלטה תהיה יותר קלה.
    9.בכל אופן מומלץ שלא לחבר סל קל לעגלה היות ומשך השהייה הרצופה המומלץ הוא 30 דק'. הסל קל בכל זאת מאפשר שכיבה טובה יותר, שליפה מהרכב יחד עם תינוק (אם התינוק ישן והגענו לבית אז זה נחמד להוציא את הסל קל מבלי להעיר את התינוק ולהגיע עד למיטתו). רכישת כסא כעת תחייב לרכוש מוצר יקר אבל בכל אופן מדובר במוצרים שעליהם אני אמליץ לרכוש גם בגיל שנה.
    הכסא המומלץ ביותר לדעתי ובעיקר לגיל לידה הוא צ'יקו נקסטפיט.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על כל העזרה

הילה
    15/12/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ABC SALSA 4 משקל שלדה
    קרין
    13/12/2016

היי,
    האם ידוע לך משקל השלדה של העגלה (סלסה 4), הבנתי שמדובר בעגלה קלת משקל יחסית, אך מה משקלה? ומה משקלה ביחס לעגלות בשוק?
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    ABC SALSA 4 משקל שלדה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/12/2016

שלום קרין,

היא לא מהעגלות הכי קלות אבל לא כבדה במיוחד. היתרון המרכזי שלה שהיא ביחס לעגלות גבוהות קלה משמעותית משאר המתחרות.
    משקל השלדה שלה הוא כ- 6.5 ק"ג ויחד עם טיולון 9.9 ק"ג.
    עגלות קלות יותר שוקלות כ- קילו עד קילו וחצי פחות אבל הן נמוכות יותר בהרבה וגם מציעות מושב ובעיקר אמבטיות צרים במיוחד. כמו כן בעגלות קלות לעיתים המושב הוא חד כיווני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין שתי עגלות לילד ראשון
    רוני
    13/12/2016

היי קובי,
    קודם כל רציתי להגיד לך תודה אתה מאוד עוזר בכל ההתלבטויות אני קוראת תשובות שלך ואתה עונה מכל הלב! תודה
    שנית רציתי להתייעץ איתך לגבי שתי עגלות שאני מתלבטת לגביהן:
    מאמס אנד פאפאס אורבו 2
    לבין
    אינגליזינה טרילוגי הרגילה או החדשה שהיא מעט קטנה יותר.

הדרישות שלי הן: נוחות+ קיפול נוח וקטן חשוב ביותר שגם העגלה תהייה יחסית קלה, איכות כמובן, אני גרה בעיר + יש לי מעלית בבנין כך שאני לא צריכה יותר מידי טובים.
    אשמח לדעת מה עדיף מבין השתיים
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/12/2016

שלום רוני,

בגדול אלו 2 דגמים שאני פחות ממליץ עליהם.

האורבו נותנת גישה נוחה יותר לסל החפצים, היא יותר נוחה לניוד (בעיקר עם יד אחת), מושב הטיול שלה מספק תמיכה קשיחה מלאה.

האינגלזינה קלה יותר לקיפול, בנויה טוב יותר מבחינת חוזק ואורך חיים, הבדים איכותיים יותר, האמבטיה גדולה יותר והקיפול קטן ונח יותר מאשר באורבו. מבין השניים נראית לי שזו האופציה העדיפה בעיקר הדגם הרחב יותר. הייתי ממליץ לרכוש מזרן עגלה שנקרא קופי קוש והוא יפתור את הבעיה של התמיכה החלקית במושב הטיול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לעגלה איכותית לאורך זמן
    שרה
    12/12/2016

שלום,
    אחרי כל השיטוטים שלא הובילו להחלטה, תוכל לעזור לי בהמלצה על עגלה שתהיה:
    מחברה איכותית שתחזיק לי בע"ה לכל הילדים הבאים,
    שהטיולון נשכב שכיבה מלאה,
    שמתקפלת בקלות
    שאינה כבדה (אצטרך לעלות במדרגות איתה..)
    ושהאמבטיה שלה מספיק גדולה.
    יש לך המלצה/ות?
    נשמח מאד!

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/12/2016

שלום שרה,

אין מוצר אחד שמכיל את כל הדרישות לצערי.

משהו קל עם אורך חיים גבוהה זו בוגבו בי. השכיבה בה ישרה אך לא לחלוטין והאמבטיה מאוד צרה.
    כמעט במחיר שלה יש את הממבה פלוס שתחזיק כי השלדה שלה מאוד מסיבית, היא מתקפלת בקלות, השכיבה מלאה והאמבטיה ענקית, בעקבות זאת היא כבדה מהממוצע. אין עגלה קלה עם אמבטיה רחבה ולהפך ולכן על משהו כן תאלצו להתפשר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מושב בטיחות לרכב מגיל לידה
    טל
    12/12/2016

היי
    איננו רואים צורך בהשקעה בסל קל ולכן חשוב לנו מושב בטיחות לרכב טוב מגיל לידה
    שמענו על הסייבקס ועל הצ'יקו (לא יגוע לי על דגמים אז גם כאן נשמח להמלצתך). מי מבינהם עדיף או שיש אפילו חברה אחרת טובה? חשובה לנו הבטיחות מאוד.
    כמו כן מצאתי סל קל של חברת GO BABY ב130 ש"ח (רוצים אותו רק להוצאה מבי"ח ולמקרי חרום, לרוב לא נעשה בו שימוש).
    מה דעתך?

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/12/2016

שלום טל,

לגבי כסאות עניתי בשאלתך הקודמת.
    עדיף לשרשר הכל לאותו מקום כדי ששאלות אחרות לא יבלעו.
    לגבי הסל קל, ניתן להוציא גם עם כסא בטיחות, חבל לשלם על משהו שרמתו נמוכה. אם בכל זאת משהו זול וטוב אלו סל קלים של חברת טים טקס שנמכרים בין 249 ל- 299 ולעיתים גם במבצעים מחירם זול יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בייבי מונסטר או קוקו
    טליה
    12/12/2016

לפני לידת תאומים מתלבטת בין 2 עגלות קוקו או בייבי מונסטר מה אתה ממליץ ואיזה סל קל מתאים לבייבי מונסטר?

לקביעת תור
    סגירה
    בייבי מונסטר או קוקו

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/12/2016

שלום טליה,

לדעתי המונסטרס עדיפה, היא צרה יותר בכ- 10 ס"מ וזה יתרון עצום בהתניידות היום יומית, כמו כן הגלגלים שלה ומערכת הקפיצים איכותיים יותר, גם הבדים איכותיים יותר, יש גגון נפרד לכל ילד, ניתן לחבר לה אמבטיות שזה יתרון לא קטן לדעתי.
    יש לקחת בחשבון שהיא יקרה יותר וגם כבדה יותר מהקוקו, עדיין אני חושב שיתרונות אלו מתגמדים בהשוואה ליתרונות המונסטרס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מושב בטיחות לרכב -סייבקס או צ'יקו?
    טל
    11/12/2016

היי,
    הבנתי שמומלץ מושב בטיחות לרכב של סייבקס או צ'יקו.
    מה מומלץ יותר? ואיזה דגמים?

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    11/12/2016

שלום טל,

האם הכוונה לסל קל או כסא בטיחות? לאיזה גיל?

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות

טל
    11/12/2016

מגיל 0 כלומר חשוב שיתהפך גם
    וגם שיהיה חיבור איזופיקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    11/12/2016

שלום טל,

מגיל 0 כנראה הכוונה לסל קל.
    לצ'יקו יש דגם אחד שנקרא קייפיט ולסייבקס יש מספר דגמים כאשר אטון 4 הוא המלצתי, שניהם קיבלו דירוג בטיחותי מירבי. במקרה הזה הצ'יקו מומלץ יותר כי הוא זול יותר ומגיע יחד עם בסיס שכלול במחיר, בדגם המומלץ של הסייבקס גם מחיר הסל קל יקר מהצ'יקו וגם מומלץ לרכוש בסיס אשר מייקר באופן ניכר את המחיר. היתרון הגדול של סייבקס הוא שניתן לחברו על עגלות שונות, מכיוון שאיני ממליץ לעשות זאת אני ממליץ על הצ'יקו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דווקא התכוונתי לכסא בטיחות לאוטו

טל
    11/12/2016

לא רואה צורך להשקיע בסל קל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/12/2016

שלום טל,

בתור כסא אני לא רואה שום סיבה הגיונית לרכוש סייבקס.
    המומלצים הם: צ'יקו נקסטפיט, לדעתי המומלץ מכיוון שחוץ מרת בטיחות מקסימלית הוא הכי קרוב לספק את רמת השכיבה והנוחות היחסית של סל קל ביחס לכסא.
    גם כסאות ברייטקס מומלצים מסדרת קליקטייט כאשר דגם הבולווארד לדעתי המוצלח ביותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי עגלה ראשונה
    הילה
    11/12/2016

היי קובי אשמח להתייעצות.. התחלנו לעשות סקר שוק לגבי עגלה ראשונה ואשמח לעזרתך..
    הפרמטרים החשובים לנו היא שהעגלה תהיה נוחה לקיפול, לא כבדה מידי ומסורבלת מידי, שהטיולון יהיה דו כיווני וישמש לגיל מאוחר יותר ככל האפשר (בהזדמנות זו, גם אשאל האם מחייב שכשהילד גדל קונים טיולון נוסף??) אך עם זאת שתהיה נוחה ובטוחה לילד.
    החברות והדגמים שראינו והתרשמנו הם:
    1)פג פרגו בוק פלוס- כאשר ההתלבטות היא גם בין הדגמים השונים- ספורטיבו, קומפלטו ופופ אפ וגם בין השלדות השונות ואם אפשר לפרט מה ההבדלים ביניהם? כמה זה קריטי שהבד של הספוטיבו ניילוני יותר ושאין איוורור, האם זה קריטי? כי ההבדל במחיר משמעותי. וגם האם הסלקל של הפג פרגו שמגיע עם העגלה בטיחותי מספיק ונוח?
    2) אויסטר 2- אהבתי מאוד את העגלה והעיצוב שלה, אך לא שמעתי עליה מספיק? וגם מקבלים איתה סלקל של סייבקס אשר נראה מאוד בסיסי ושדרוג של הסלקל כבר מייקר את מחיר העגלה.. השאלה היא איך העגלה באופן כללי?
    3)מאמס אנד פאפס- התלבטות בין הדגמים אורבו 2 לבין הסולה? לא כל כך הבנתי מה ההבדלים חוץ מהעיצוב והגלגלים?
    ראינו גם את הארמדילו פליפ והיא נראית מאוד גדולה וארוכה בטיולון..
    4)סייבקס- דגם איריס- איך העגלה הזו באופן כללי? האם מומלצת כי לא שמעתי עליה הרבה? הרגיש לי שהיא עדינה כזו...

אשמח לעצותיך והמלצתך..
    תודה רבה
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לגבי עגלה ראשונה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    11/12/2016

שלום הילה,

לגבי רכישת טיולון, הרוב קונים בנוסף לעגלה. זה לא ממש חובה אך ברכישת טיולון יש מספר יתרונות שהם: רכישת מוצר זול ואפשרות לאכסן ולשמר את עגלה לילד הבא, משקל קל בכ- חצי מהעגלה, קיפול קטן לעיתים כמחצית מהעגלה. מצד שני בעגלה יהיה יותר נח לתינוק מאשר בטילון.

1. בין הספורטיבו לקומפלטו ההבדל הוא הבד, העיצוב ורשת האיוורור באמבטיה. זה לא שההבדל בבד הוא עצום, לא יהיה יותר נח וגם לא יותר נעים, כנ"ל לגבי הפופ אפ. בקיץ זה מאוד נחמד שיש רשת איוורור באמבטיה. באופן כללי איני רואה שום סיבה לשלם עוד סכום כסף לא מבוטל על הפער בין הספורטיבו לקומפלטו. בפופ אפ יש ערך מוסף באמבטיה שקלה בקילו וחצי וגם מתקפלת יחד עם השלדה או לאחסון בגמר השימוש. לכל דגמי הפג אני ממליץ לרכוש מזרן נוסף לאמבטיה אשר לא מרופדת מספיק לדעתי ומזרן שנקרא קומפי קוש לטיולון, הוא כבר עשוי 100% כותנה ויפתור את בעית אי נעימות הבד וישפר את התמיכה באופן משמעותי, יש שמשתמשים בקומפי קוש גם לאמבטיה למרות שהוא יותר בנוי לטיולונים.
    שלדים:
    בסיסי רוחב 58 ס"מ
    51, זהה לבסיסי רק צרה יותר ברוחבה
    S - רוחב 58 ס"מ, ידיות אחיזה דמויות עור, צמיגי גלגל איכותיים בהרבה אשר מקנים נוחות הליכה ובלימת זעזועים משופרים. זו המלצתי לגבי השלדה.
    2. האויסטר מאוד גדולה במצב מקופל יחד עם טיולון, די מסורבלת לקיפול יחד עם טיולון ולתפעול באופן כללי. בכל אופן בהחלט הייתי ממליץ לשדרג את הסל קל ליקר יותר.
    3. אכן ההבדלים הם עיצוב וגלגלים, לדעתי הסולה נוחה יותר ופרקטית יותר, היא גם זולה יותר ולכן אני ממליץ רק עליה. אני לא רואה שום סיבה לשלם יותר ולקבל פחות.
    4. על האייריס אני פחות ממליץ כי המושב שלה לא נשכב למצב שטוח.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי עגלה ראשונה- בהמשך לתשובתך

הילה
    12/12/2016

היי קובי. תודה על תגובתך המהירה.
    בהמשך לתשובתך, עוד כמה שאלות.
    1. האם יש עגלה אשר תתאים לילד גם בגיל מאוחר יותר על מנת לא לקנות גם טיולון בהמשך? כלומר עגלה שאפשר למשוך עם הטיולון יחסית מאוחר.
    2. עגלת מאמאס אנד פאפאס- האם עדיין היית ממליץ על הסולה בהשוואה לארמדילו פליפ? ומה בכלל ההבדלים ביניהם- אשמח להסבר.
    3. האם סייבקס באופו כללי מומלצים? האם יש דגם אחר חוץ מהאיריס שהיית ממליץ?
    4. ממה שהבנתי גם האויסטר לא מגיעה לשכיבה מלאה של 180 מעלות.. האם נכון?
    5. האם הסלקל של הפג פרגו בטיחותי מספיק ונוח?

מדברייך אני נוטה לכיוון העגלת פג פרגו..רק שהיא מאוד יקרה ביחס למאמאס והסייבקס.. אז רוצה להיות בטוחה.
    4. האם יש עגלות נוספות שהיית ממליץ עליהן בערך באותו סטנדרט?

תודה שוב מראש,
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה

הילה
    12/12/2016

היי בהזדמנות זו גם אשאל מהי חוות דעתך על עגלות אינגליזינה דגמי טרילוג'י וקוואד ומה ההבדלים ביניהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/12/2016

שלום הילה,

1. כל העגלות יכולות לשרת עד גיל מאוחר מבלי לרכוש טיולון, הרכישה תלויה יותר בהורים אך כפי שהסברתי בתשובתי הקודמת, עדיין לטיולון יש יתרונות שמפתים את ההורים לרכוש אחד כזה.
    ככל שהעגלה קלה יותר כך אולי ירד הצורך מרכישת טיולון אבל אז בתור עגלה נקבל חסרונות רבים. היות ומחירי הטיולונים מאוד סבירים אני מציע להתעלם מנושא זה לחלוטין ולא לרכוש מוצר שכביכול ישרת אותנו לתקופה ארוכה, אני מכיר רבים שרכשו עגלה במחשבה שתשרת עד הסוף ולבסוף קנו עגלה יותר יקרה ואז טיולון זול. כל שלב בעיתו.
    2. הארמדילו יותר קלה, יותר קטנה בקיפול, הרבה יותר נוחה לקיפול ובאופן כללי יותר מתקדמת מהסולה. 2 החסרונות העיקריים מול הסולה הם: אין מעקה, הסולה יותר נוחה לניוד והליכה. כמו כן הארמדילו XT טיפה יקרה מהסולה.
    3. הדגם היחיד שלהם שנשכב לשכיבה ישרה כמו שאני ממליץ נקרא פריאם, זהו דגם יקר מאוד ואני חושב שבמחירו יש אלטרנטיבות טובות יותר.
    4. אכן, מאוד דומה לזוית של הבוק פלוס
    5. כן, קיבל דירוג בטיחותי של 5 כוכבים, לא מהסל קלים הנוחים לתינוקות ותפעול ואם רוכשים בסיס (לדעתי חובה בסיס איזופיקס לחיים קלים ובעיקר למניעת טעויות בהתקנה) הנוחות בנסיעות עוד פוחתת.
    6. אינגלזינה, על הטרילוג'י אני פחות ממליץ, פרט לקיפול קטן יש לה המון חסרונות שמשתופים לכל העגלות בעלות קיפול מטריה. הקוואד כבר תהיה הרבה יותר נוחה לניוד והליכה והטיולון שלה מוצלח יותר. במחיר הקוואד או הסייבקס פריאם כבר הייתי ממליץ לבדוק את הרטן VIP או איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס, לדעתי הן מתקדמות יותר ומספקות נוחות טובה יותר לתינוק בשלב הטיולון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה