מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלת איה בייבי ומאמס אנד פאפסמריאנה27/11/2016
היי,
אני מתלבטת בין עגלת מאמס אנד פאפס לבין איה בייבי.. אשמח לשמוע את דעתך על שתיהן.
*הבעיה שלי עם המאמס זה גובה העגלה שלדעתי נמוך ביחס לשאר העגלות, וגודל האמבטיה שלדעתי קטן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/11/2016שלום מריאנה,
אכן אלו החסרונות של מאמאס אנד פאפאס ולעומת זאת באיה בייבי מקבלים מוצר כבד בהרבה, מסורבל יותר לקיפול וגדול יותר בקיפול. האמבטיה לא בהרבה יותר רחבה והטיולונים די זהים ברוחבם. כמו כן באיה בייבי בשינוי מצב משכיבה למצב ביניים, מצב הביניים הוא כמעט ישיבה ולדעתי זו קפיצה חדה מידי.
הייתי יותר ממליץ על הסולה של מאמאס אנד פאפאס.
אם גובה חשוב לך והתקציב יכול להימתח אני ממליץ לך לבדוק את עגלה איי.בי.סי דיזיין ממבה פלוס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת abc
מריאנה28/11/2016תודה על המענה המהיר...
לגבי עגלת abc.. לא ראיתי ביקורות טובות עליה מאימהות מנוסות... וגם הקיפול שלה פחות נוח בהשוואה לעגלות אחרות (כמו פעולת דריכת נשק ומצריכה 2 ידיים).
ומה בכל זאת היתרונות, לדעתך, של העגלה הזו, על פני עגלות אחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר28/11/2016שלום מריאנה,
ראית ביקורת על דגם שנקרא ממבה, זהו דגם שיצא מליין היצרן ולא קשור להמלצתי.
חברת ABC עשתה טעות ענקית שקראה לדגם "ממבה פלוס" בכוונה להראות שזו ממבה משופרת. מדובר בדגם אחר ושונה לחלוטין והשם רק הטעה אנשים רבים וב- 2017 הם יתנו לאותו דגם שם שונה כדי למנוע טעויות. הרבה הרבו לטעות וערבבו בין הדגמים כפי שגם לך קרה.
הקיפול בממבה פלוס פשוט, משיכה קלה של 2 פינים והעגלה מתקפלת יחד עם הטיולון.
האמבטיה שלה גבוהה מאוד, מרווחת ובעלת מזרן מאוורר. האמבטיה מתקפלת בקלות ואפשרי גם יחד עם השלדה אבל לדעתי זה מיותר.
הטיולון מציע פטנט ייחודי שלא קיים באף עגלה, יש לו 3 מצבי שכיבה כאשר במצב הסופי הוא בתנוחת ערסול שיש לה מספר יתרונות אך גם חסרונות ובלחיצת כפתור מקבלים מצב רביעי של שכיבה שטוחה כמו באמבטיה, לשכיבה שטוחה יש יתרונות אבל גם חסרונות ביחס לתנוחת ערסול ולכן בממבה פלוס נהנים מכל היתרנות! המושב כולו מרופד בממורי פואם (ויסקו) אשר תומך טוב יותר בגוף, מרופד טוב יותר ונח יותר.
מערכת הקפיצים מספקת בלימת זעזועים מושלמת על כל משטח מכיוון שהמערכת ניתנת לשליטה (מצב רך, ביניים או קשיח).
חומר הצמיג הוא כמו של רכב/אופניים רק ללא פנימית. מספק נוחות הליכה טובה יותר עם בלאי נמוך יותר. הגלגל הקדמי גדול ביחס לעגלות אחרות, מה שמשפר נוחות הליכה ומאפשר עלייה לשפת מדרכה במעברי חציה ללא הרמת החלק הקדמי.
מדובר במוצר ברמה מאוד גבוהה והמחיר בהתאם. אני ממליץ לראות בחנות, להתנסות בהליכה, בקיפול ואז לקבל את הרושם הנכון. היא נמכרת בכמויות קטנות בארץ ולכן קשה למצוא מידע לגביה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלקל או כיסא בטיחות
מריאנה29/11/2016תודה על המענה... עזרת לי מאוד בהתלבטות לגבי העגלה..
כעת אני מתלבטת לגבי סלקל או כיסא בטיחות מגיל 0...
מה עדיף???
ואיזו חברה? שמעתי על סייבקס, מקסי קוזי, איוונפולו...
מה הכי בטיחותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/11/2016שלום מריאנה,
לסל קל יש כמה יתרונות:
1. הזווית טובה יותר לתינוק אבל עדיין רחוקה מלהיות טובה, נוחה או בריאה.
2. הסל קל יכול לצאת מהרכב יחד עם התינוק. תינוק שנרדם לא חייב להתעורר ביציאה מהרכב.
3. רכישת כסא כעת תגביל אתכם לכסאות היקרים מאוד.
במרבית המקרים ההורים רוכשים אותם בכל מקרה לאחר הסל קל אז זהו חסרון חלקי.
לגבי המלצה על סל קל מאוד תלוי אם יש רצון לחבר לעגלה. חשוב לדעת שמחקר ענק שהתפרסם בבריטניה המליץ באופן חד משמעי שהתינוקות ישהו בסל קל או כסא בטיחות כמה שפחות עד גיל שנה. ההמלצה היא עד חצי שעה ביום.
המלצתי היא על סל קל צ'יקו קייפיט 30, בעל דירוג מקסימלי בבטיחות, בעל דירוג גבוהה בנוחות לתינק, נוחות תפעול והוא נמכר יחד עם בסיס בעוד הסל קלים שהזכרת נמכרים כמעט במחיר זהה לצ'יקו רק ללא בסיס שעולה עוד כ- 500/600 ש"ח. חיסרון: לא מתחבר כמעט לאף עגלה.
לגבי כסא, צ'יקו נקסטפיט הוא המשך ישיר של הסל קל ובעל דירוג בטיחות מקסימלי וכנ"ל בנוחות, לדעתי ככסא מגיל לידה אין מוצר שקרוב לרמתו בעניין הנוחות והשכיבה לתינוק. הוא נשכב לזווית כמעט זהה לסל קל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת תינוק ראשונה - זואי, אינגליזינה או מאמאס אנד פאפאסשרית27/11/2016
שלום קובי
אני מתלבטת בין 3 עגלות:
1.זואי
2.אינגליזינה
3.מאמס אנד פפס-אורבו 2
חשוב לי שהעגלה תיהיה נוחה לשימוש ולא כבדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר27/11/2016שלום שרית,
שלושתן נוחות לשימוש ולא כבדות.
על האורבו אני פחות ממליץ כי גלגליה קטנים ולכן היא פחות נוחה להליכה וניוד. דגם הסולה 2 של אותה חברה זול יותר, אמין יותר ונח יותר להליכה וניוד, לדעתי הוא גם טוב יותר מהג'ואי.
לא ציינת דגם באינגלזינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין עגלות לתינוק ראשוןיפית26/11/2016
היי קובי ,
אני מתלבטת בין 3 עגלות לתינוק ראשון ואשמח שתייעץ לי
חשובה לי הנראות של העגלה ושתהיה יפה אבל עם זאת יש כמה פרמטרים הרבה יותר קריטיים עבורי וחשובים מאוד ..
העגלות שאני מתלבטת ביניהן הן-
1. מוצי אייגו
2. פג פרגו שאם אני לוקחת אותה אני עושה שילוב של האמבטיה של הספורטיבו והטיולון של הפופ אפ , יחד עם שלדה s
3. אויסטר 2
מבחינת המראה הכי אהבתי את איך שהמוצי נראית, מרשימה מאוד ונראית חדשנית
האויסטר אחריה והפג אחרונה כי היא נראית לי קצת כמו העגלות של פעם
מבחינת התכונות שחשוב לי שיהיו בעגלה-
1. אמבטיה רחבה (בשאיפה להשאיר בה את התינוק עד כמה שיותר מאוחר)
2. עגלה יציבה עם בולמי זעזועים טובים
3. טיולון עם מצב שכיבה מלא ושניתן לכוון אותו לשני כיוונים
4. אפשרות להרכיב את הסלקל על העגלה
5. קיפול לא מסורבל מדי
מבחינת משקל וגודל אין בעיה כי יש מספיק מקום בבגאז׳ ואני גרה בבניין עם מעלית .
אשמח לדעת איזה עגלה הכי עונה על הציפיות ומה הכי מומלץ
ושאלה נוספת לגבי סלקל-
נאמר לי על ידי מישהי שהסלקל של הפג פרגו לא נוח לתינוק והתינוק ממש מקופל בתוכו והראש נשמט
השאלה אם הכריות שמגיעות יחד עם הסלקל מונעות את זה או שמומלץ כבר להחליף אותו לסלקל אחר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/11/2016שלום יפית,
על המוצי אני פחות ממליץ מכיוון שהיא קצת מסורבלת בקיפול, המושב שלה די צר, האמבטיה צרה, הגגון לא מכסה מספיק בטיולון והיא לא הכי נוחה להליכה. כמו כן היא הכבדה מבין השלוש.
האויסטר ענקית בקיפול יחד עם מושב הטיולון, גם בתא מטען נדיב מומלץ לבדוק שהיא נכנסת. כמו כן שלושת העגלות שציינת נשכבות למצב ישר אך לא שטוח, כולן בעלות שיפוע שלא מאפשר השכבה נוחה על הבטן.
מבין השלוש לדעתי הפג הכי מוצלחת, גם בקיפול ונוחות הקיפול, גם בגלל רוחב הטיולון וגם כי היא מיוצרת באירופה. כמו כן השלדה המומלצת לדעתי היא הS שמספקת נוחות הליכה ובלימת זעזועים טובים יותר, ידית דמוית עור נעימה יותר למגע עם בלאי נמוך יותר
הפג אינה מרופדת מספיק ואני ממליץ לרכוש מזרן עגלה קומפי קוש שיפתור בעיה זו.
לגבי סל קל, מחקר ענק באנגליה המליץ שתינוקות לא ישהו יותר מ- 30 דקות ביום בסל קל! לכן כל עניין החיבור לדעתי מאוד מאוד מיותר. הפג קיבל דירוג בטיחות מקסימלי ולדעתי הוא סובל מחוסר נוחות עקב בסיס האיזופיקס, ללא בסיס לא תרגישו באי נוחות שונה משאר הסל קלים ולצערי אף סל קל הוא אינו נח לתינוק. אין בישראל אפשרות לחבר סל קל אחר על העגלה או לרכוש בסיס נשכב כמו שנמכר לפג בארה"ב (דבר שפותר את בעית האי נוחות).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
יפית27/11/2016עזרת לי מאוד
רכשנו את הפג פרגו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג ספורטיבו או קומפלטונטלי26/11/2016
היי קובי
לא הבנתי מה ההבדלים בין שני הדגמים, האם מדובר רק באיכות בדים או עוד הבדלים מעבר?
האם שווה לדעתך תוספת של 500 ש"ח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/11/2016שלום,
ההבדל הוא איכות הבד, עיצוב ושיש רשת לאיוורור באמבטיה.
לדעתי הפער מיותר כי הבד הוא אמנם איכותי אך לא מרופד יותר ולכן אני ממליץ לרכוש לפג מזרן עגלה בשם קומפי קוש! הבד שלו איכותי יותר מהקומפלטו והוא ירפד ויהפוך את המושב לנח בהרבה כך שמיותר לשלם יותר לפי דעתי.
מה שכן אני ממליץ לשדרג לשלדת S.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ABC design salsa 4שוקית26/11/2016
היי, מה דעתך על עגלה זו? התלהבנו ממנה מאוד אבל רוצה לשמוע יתרונות חסרונות וחוות דעת כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
שוקית26/11/2016כמה זה קריטי שהטיולון יורד ח165 מעלות ולא שכיבה מלאה של 180 מעלות? כמו כן היכן ניתן לרכוש את האביזרים המשלימים של החברה עצמה כמו כיסוי רגליים לטיולון כמו שיש לאמבטיה, סלקל של החברה עצמה ולא סייבקס, תיק תואם וכו? ואיזה סלקלים מתאים לדגם זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/11/2016שלום,
מדובר בחברה מעולה כאשר דגם הסלסה שלהם הוא הדגם הנמכר ביותר. לגבי אביזרים משלימים מומלץ לבדוק מול היבואן גלובל בייבי.
לגבי סל קל, לחברה זו יש 2 פתרונות שהם:
1. סל קל מקורי של החברה
2. מתאמים לסל קלים קיימים כמו סייבקס, מקסי קוזי ועוד.
לדעתי טוב עשו היבואנים שבחרו באופציה השניה כיוון שהסל קל המקורי זכה לדירוג בטיחותי פושר מול דירוג מקסימלי לדגמים מסויימים של סייבקס או דירוגים גבוהים מאוד. המומלץ ביותר לדעתי הוא האטון 4.
לגבי הזווית, אני חסיד של שכיבה שטוחה המאפשרת השכבה על הבטן, שינה ארוכה מבלי להעביר למיטה ואפשרות החתלה בעגלה.
מצד שני גם לזווית בסלסה יש יתרונות שהם:
זווית עירסול, זו התנוחה הטבעית של התינוק כאשר הרגליים כלפי מעלה, כך התינוק היה מצוי ברחם, כך התינוק יחל לזחול בקצב מהיר יותר, הגוף של התינוק לא נמתח ובכך לא יהיה עיכוב בהליכת התינוק בעתיד, זרימת הדם ללב טובה יותר כשהרגליים כלפי מעלה, התינוק רגוע יותר כאשר גופו לא מתוח, כשיורדים מדרכה התינוק לא מחליק כלפי מטה. הסלסה יושבת על שלדה קלה מאוד על אף שהיא גבוהה וזה דבר מאוד נדיר, אם השכיבה הייתה ישרה היא הייתה מאבדת מיציבותה ולכן היצרן בחר ללכת לכיוון של מושב הזה.
דגם הממבה פלוס של אותה חברה כבר משלב בין 2 העולמות של שכיבת ערסול ושכיבה ישרה אך הוא יקר משמעותית וגם כבד משמעותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת כסא תינוק לבייבי שלינטלי26/11/2016
שלום קובי
אני מתלבטת בין כמה כסאות אוכל לתינוק אשמח לקבל את חוות דעתך המקצועית בתחום. הכסאות:
1. דגם honey - בייבי מישל
2.דגם bonny - בייבי סייף
3. דגם snacker - ג'ואי
4. כסא אוכל דמויות דיסני - good baby
בעיקר מתלבטת בין בייבי מישל לבייבי סייף אבל אשמח לחוות דעתך על הכסאות הללו ולדירוג מי מהם יותר טוב ועל מי כדאי לרכוש. יש גם אץ ג'ואי דגם מימזי שהוא כבר יותר יקר אז קצת פחות רלבנטי אבל הוא משמעותית יותר איכותי אז גם אשמח לדעת.
אם יש עוד כסא שאין מבין הדגמים האלה והוא יותר מומלץ אשמח לדעת.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/11/2016שלום נטלי,
ההאני או באני הם כסאות זהים שמיובאים ע"י שני יבואנים שונים לכן מי מבינהם שתקני קנית אותו כסא. הם גם למעשה המומלצים מבין כל ה- 4. הם יעשו את העבודה כמעט כמו המימזי ולכן מיותר לשלם כמעט כפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש תודה
נטלי26/11/2016יכול להיות שההבדל היחיד בינהם הוא באיכות הרצועות?
קראתי משהו שהרצועות קשירה בבאני נתונות לשיפור שקשה לנקות אותם או משהו כזה לעומת זאת כל מי שקנה דגם האני ממש מרוצות בלי שום הערה.
האם בדגם האני של בייבי מישל מקבלים גם שק אחסון נתלה ?
כל השאלות האלו כי אני התחברתי יותר לעיצוב של כסא באני של בייבי סייף לכן חשוב לי לוודא שזה אכן ממש דגם זהה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/11/2016שלום נטלי,
אם אהבת את הבייבי סייף אז לכי עליו כי אין הבדל מהותי בינהם. כל מי ששאלתי היה מרוצה מהאני ואני בטוח שגם מהבאני התשובה תהיה דומה.
לגבי שק נתלה בהאני צריך לבדוק בחנות, איני יודע כי זה דבר משתנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקובי האם הכסא אוכל המנוקד של go baby הוא גם אותו כסא?
נטלי01/12/2016אני קצת מבולבלת כי הכסא honey של בייבי מישל הוא עם 3 מצבי גובה והכסא המנוקד של go baby שנראה ממש זהה במראה המנוקד ובצבעים הוא עם 6 מצבי גובה (איך זה יכול להיות?) והכסא של בייבי סייף הרגליים שלו בצבע לבן לעומת הכסוף של בייבי מישל ו-גו בייבי. יש מצב שאולי בטעות התבלבלת ושבעצם הכסא גו בייבי והכסא של בייבי מישל הם אותו כסא והכסא של בייבי סייף עם הרגליים הלבנות והעיצוב השונה הוא כסא אחר ולא אותו דבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/12/2016שלום נטלי,
כולם מגיעים מאותו יצרן בסין, כל יבואן בוחר בעיצוב שונה ואולי פונקציות טיפה שנות בכדי לבדל את עצמו מהמתחרה ולכן קורה שאת רואה 3 כסאות זהים עם עיצוב ותכונות טיפה שונים, יש גם יבואן רביעי שנקרא איה בייבי וגם הם מביאים את אותו כסא.
סה"כ ההאני של בייבי מישל נמכר שנתיים לפני שכולם הביאו אותו ותמיד קיבל ביקורות חיובית. לכן איני חושב שצריך מעבר ואם אחד מכולם זול באופן משמעותי אז לדעתי חבל לשלם יותר וצריך ללכת לכיוון המחיר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
נטלי01/12/2016מישהי המליצה לי על כסא דגם lunch של בייבי מישל, אמרה שזה כסא חדש יותר שהמגש גדול יותר והמשענת של הרגליים יכולה לזוז חמעלה ולמטה. האם לדעתך טוב יותר מ honey? מדובר באותו סדר גודל של מחיר..
קובי ממש תודה כל הכבוד על העזרה שלך זה לא מובן מאליו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר02/12/2016שלום נטלי,
אכן מדובר בהאני משודרג, ההבדלים מזעריים אבל היות והמחיר כמעט זהה אז שווה ללכת על הדגם המשודרג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנשא לתינוק מגיל אפססוס25/11/2016
אשמח לשמוע המלצה למנשא לתינוק מגיל 0 ומעלה.
יש אחלה דילים למנשא שנקרא בייבי ביורן וואן אך לארץ כנראה שכדאי לקחת את הוואן אייר מה שכבר נהיה ממש לא זול.
האם יש מנשאים מומלצים נוספים באותה רמה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר26/11/2016שלום,
הוואן הוא מנשא הדגל של חברת בייבי ביורן שהיא אחת מיצרני מנשאי החזה הטובות ביותר שיש. מדובר במנשא מומלץ ולדעתי לא קריטי אם זה אייר או לא.
מנשא אדפט החדש של ארגו גם הוא מומלץ.
הדבר הכי הכי חשוב הוא שההמלצות הן רק 50% מהדרך לרכישה. ה- 50% הנוספים הם מדידה שלך עם תינוק, הסתכלות האם המוצר נח לך ונח לתינוק, התפעול שלו נח לך וכו'.
מאוד לא מומלץ לרכוש אונליין מבלי למדוד ולהתנסות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין סוגי העגלות של מאמס אנד פאפסטל24/11/2016
היינו בחנות אהבנו את העגלות של מאמס אנד פאפס אבל לא הבנו מה ההבדל בין הארמדילו פליפ (חוץ מהקיפול שנרא די מסורבל עם זאת קומפקטי) הסולה 2 (שהבנו שיש לה דגם משופר בצבעי ג'ינס ) , והאורבו 2.
מחפשים את זאת הכי קלה הכי קומפקטית וקלה לקיפול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/11/2016שלום טל,
דווקא לפליפ יש את הקיפול הכי נח מבין השלושה! הדרכה קצרה ואתם מקפלים אותה ביד אחת כשכוס קפה ביד השנייה!
הסולה והאורבו די זהות ולכן אני ממליץ על הסולה, גם כי היא זולה יותר וגם כי הגלגלים שלה טובים יותר.
הארמדילו נותנת יתרונות רבים שהם קיפול ביד אחת, גודל קיפול קטן יותר, בגמר הקיפול הבד מכונס כלפי פנים מה ששומר עליו סטרילי, נקי ומפני קרעים, הגגון טוב יותר והסל גדול יותר. מצד שני הסולה נוחה יותר להליכה, זולה יותר ויש לה מעקה לטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי הגואי כרום
טל26/11/2016ירדנו מהמאמס אנד פאפס - היינו במוצצים ומנגנוני הקיפול שם כבר שחוקים והיה ממש קשה לקפל את העגלות , מה שגורם לי לחשוב על הבלאי שיגרם אצלנו למשך שנים.
החלטנו על הגואי כרום אבל שמנו לב שיש באלגן בתת דגמים , המוכרות בחנות לא יודעות בעצמן איזה תת דגם הם מוכרות . אם תוכל להסביר לנו איך להבדיל בין דגם 2016 דגם 2015 והדלוקס אשמח . לא רוצה להסגר על דגם ולקבל משהו אחר בסוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/11/2016שלום טל,
לדעתי איכות המוצר במאמאס אנד פאפאס גבוהה מאשר בכרום. נשמע לי מוזר מה שרשמת! אני עובד עם חנויות במגזר החרדי ששם העגלות עובדות שעות נוספות ואפילו מהמגזר הזה לא נתקלתי בתלונות על דבר כזה. מה שציינת יכול להיפתר לדעתי עם שימון קל של המנגנון (דבר ש"פ הוראות כל יצרן חייב להעשות כל 6 חודשים).
לגבי דגמים בכרום, אכן זה מאוד מבלבל ומשתנה לעיתים יותר מדי קרובות ולכן ההמלצה שלי פשוטה והיא ללכת על דגם הDLX שבו יש את כל מה שאני ממליץ בכרום. מה שאני ממליץ הוא הדגם עם הגלגלים הגדולים יותר אשר עשויים גומי ולא פלסטיק ובעל קפיצים אדומים מעל לגלגלים האחוריים, ככל הידוע לי זה קיים רק בDLX נכון להיום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועדיין...
טל28/11/2016לגבי המאמאס - דיברתי על המנגנון של הפליפ , הידית לא הסתובבה עד הסוף ובגלל זה אי אפשר היה לקפל את העגלה . לא מובן לי איך אפשר לשמן את זה.
ובכל מקרה ההבדל בין העגלות הוא בערך 1000 שקל ולדעתי הדגם החדש של הגואי לגמרי ענה על הציפיות . הבעיה שקשה להבין איזה דגם הוא מה. למשל את הדלוקס לא ראינו באף מקום ולא בטוחה שאנחנו מעוניינים כי מבחינתנו גלגלים גדולים יותר זה עוד מקום בבגז ועוד משקל .
הדגם "החדש 2016" שראינו היה בעל גלגלים אחוריים קצת יותר קטנים אבל לא מפלסטיק אלא מגומי . אמבטיה ענקית וגגון בטיולון ממש ארוך עם פתח אוורור.
מס]פר אתרים מפרסמים את התיאור הנ"ל:
"עגלת תינוק גואי כרום דגם 2016 – העגלה שמאפשרת חופש פעולה, נוחות, קלות תמרון, קיפול קומפקטי וכל זה במחיר שפשוט אי אפשר לסרב לו
Joie מציגה את CHROME העגלה הרב ערוצית הראשונה בעולם! פשוט הכל בעגלה אחת!
חדש בדגם – גלגלים אחוריים מוקטנים לחווית נסיעה זריזה יותר וקיפול קומפקטי
חדש בדגם – משקל נמוך יותר בכמעט 1 ק"ג
חדש בדגם 2016 – רשת אוורור אחורית בגגון
חדש בדגם 2016 – גגון מוארך עם רוכסן
חדש בדגם 2016 – 5 מצבי שכיבה בגב (במקום 3 בדגם הקודם)
"
הבעיה שהם בעצמם לא יודעם איך להבדיל , האם הצבעים יכולים לעזור? ראיתי שבדגמים הישנים הצבעים אחידים ובחדשים הם סגנון גינס כזה באפור , חול או כחול.
לגבי המשקל גם יש בעיה גדולה כי כל מוכר מפרסם משהו אחר לגמרי על טווח - בין 9 ל 11.5 קילו שזה משמעותי.
מבולבלת לגמרי ... אשמח לעזרה או לפחות להפנייה ליבורן שאוכל לשאול אותו .
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר28/11/2016שלום טל,
לגבי הפליפ, כשניהלתי חנות הייתה לנו פליפ קרוב לשנתיים בתצוגה ולא נתקלתי בבעייה כזו. לצערי יש חנויות שבכוונה מחבלות במוצר בכדי להראות אי תקינות ולמכור משהו אחר עם יותר רווח! אני נתקל בזאת לא פעם ולכן ממליץ לבדוק במספר חנויות ולאחר הסבר תפעול מהמוכר להתנסות לבד בהכל!
לא מזמן ביקרתי בחנות שראיתי שמפרקים מאחת העגלות פין בגלגל האחורי כדי שיפול כל פעם שיגעו בעגלה.
לגבי הכרום אכן יש ריבוי דגמים, הדגם שראיתם נקרא 2016 ואם הוא עונה לציפיות אז חבל להסתבך.
המשקל הוא סביב ה 11.5 ק"ג כאשר ה 9 מתייחס למשקל ללא גלגלים. יצרנים רבים מפרסמים את הנתון לללא הגלגלים בכדי להראות שהמוצר קל יותר וגם בגלל שהגלגלים ניתנים לשליפה.
הדגם עם ה- 5 מצבים וגגגון מוארך הוא החדש יותר.
החסרון הגדול הוא שהגלגלים קטנים ובלימת הזעוזעים מאוד קשיחה. זה יכול להיות חסרון גדול או בכלל לא, מאוד תלוי אזור המקורים והיכן תטיילו עם העגלה. התלונה המרכזית על דגם זה שהאמבטיה רועדת בזמן ההליכה ולכן אני חוזר, לתוואי ההליכה יש חשיבות עצומה.
היבואן נקרא במבינו קינג ואפשר ליצור איתם קשר בדף הפייסבוק שלהם.
באם לא תצליחו צרו איתי קשר דרך דף הפייסבוק שלי - בייבי בוס
ואני ארשום לך את הטלפון הנייד של מנהל המכירות של החברה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלה קומקפטית ובטיחותית לתינוק ראשוןמיטל24/11/2016
שלום קובי,
איזה יופי שיש פורום כזה! תודה לך!
אנחנו מחפשים עגלה ללידה ראשונה :) :)
יש לנו כמה אילוצים שחשובים לנו:
1. יש לנו אותו קטן עם פגז' שלא יכול להכיל הרבה. לכן אנחנו צריכים עגלה קומפקטית, עדיף גם בלי אמבטיה. כלומר עגלה שמגיעה לזווית 180 מעלות והיא מרופדת כראוי.
2. עגלה קלה יחסית אבל יציבה ובטיחותית.
3. מחיר שפוי :)
שמעתי על הטאי טאי, אבל שמעתי גם שהיא לא כל כך יציבה.
מה דעתך? אילו עגלות יענו על הצרכים שלנו לדעתך?
תודה רבה
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/11/2016שלום מיטל,
לטאי טאי אין טיולון דו כיווני ולדעתי זהו חסרון גדול.
אני ממליץ שלא לוותר על טיולון דו כיווני!
אני ממליץ על בוגבו בי 3 או ארמדילו פליפ XT של מאמאס אנד פאפאס. את שתיהן ניתן לרכוש ללא אמבטיה אבל אני ממליץ לפחות לרכוש מזרן קומפי קוש שיהפוך את המושב לנח יותר וטיפה יישר אותו. אין טיולונים שנשכבים לשכיבה מוחלטת. יש כאלו שדי קרובים אבל אז מדובר בעגלות גדולות וכבדות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות הריון תקינהדנה24/11/2016
היי בוצעה לי שאיבת ביציות 28/10 והוחזרו לי 2 עוברים ב31/10 היום 24/11 הבטא שלי 500 ןפרוגסטרון 100 נצפה שק באורך 4מ"מ האם זה תקין או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/11/2016שלום דנה,
נראה לי שטעית בפורום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי טיולון / עגלה משולבתמוריה24/11/2016
שלום,
הבת שלנו בת חצי שנה.
יש לנו בבית עגלה של איזי בייבי דגם Sky XL (קיבלנו אותה מחברים), אך יש לה הרבה חסרונות.
מחפשים לקנות טיולון שיענה על הדרישות הבאות (לפי סדר חשיבות):
- נשכב לזווית של 180 מעלות, שיהיה לה נוח לישון וגם להיות על הבטן (לא כמו אצלנו, שכל הטיולון נשכב ולא רק המשענת)
- מתקפל עם הטיולון (אצלנו צריך לפרק כדי לקפל)
- טיולון דו-צדדי, גם לכיוון ההורה וגם לכיוון השני
- מתקפל ביד אחת, עדיף כמה שיותר קטן, לא ממש קריטי המשקל כי פחות סוחבים (אנחנו עם רכב ובלי יותר מדי מדרגות, אבל הבגאז' לא ענק וכרגע האיזי-בייבי תופסת את כל הבגאז' ולא משאירה מקום לשום דבר אחר)
- גגון שבאמת מגן משמש ובעיקר מרוח וגשם (אנחנו גרים במקום קר מאד והגגון של האיזי בייבי לא עוזר בכלום)
- גבוה יחסית (שנינו מעל 1.70, האיזי בייבי קצת נמוכה ולא נוחה לנו)
- ניתנת לכיבוס בקלות
יש יתרון מסוים מבחינתנו לעגלה שיכולה להתאים גם מגיל לידה (אמבטיה וסלקל) בשביל הילדים הבאים בע"ה.
התקציב שלנו הוא סביבות 1000 שקלים, עדיפות לכמה שפחות.
חשבנו לחפש עגלה מדגם טוב ביד 2, כי מעדיפים להשקיע קצת יותר ולקנות משהו איכותי שיחזיק מעמד מאשר להחליף עגלה כל שנתיים.
ראינו במחירים סבירים את הדגמים סטריטי פלוס, ג'ואי כרום.
אם מוותרים על דו-צדדי, יש גם סיטי מיני, מקלארן.
אפשר גם חדשים - ג'ואי בריסק, צ'יקו לייטוואי 2, וראינו גם טיולון קליל וחמוד של GB (לא יודעת דגם, אבל מתקפל לחצי ולא מטריה).
נשמח להכוונה - בהתחשב בדרישות שלעיל, מה כדאי?
לאו דווקא מבין הדגמים שציינתי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/11/2016שלום מוריה,
לגבי יד שנייה קשה לי לענות כי איני מכיר את המחירים.
לגבי חדש בתקציב, גרקו איבו עונה להמון מהדרישות פרט לגגון שלא מכסה היטב והקיפול שטיפה גדול, חורגת מהתקציב ממש בטיפה.
אם מוותרים על דו כיווני אז עגלת אביטו שך איי.בי.סי דיזיין נמכרת כיום סביב ה- 1000 ש"ח ופרט לדו כיווני עונה לכל הדרישות שלכם.
אפשרי בעתיד לחבר אמבטיה וסל קל.
מקלארן, ג'ואי בריסק ולייטוואי 2 עונים להרבה מהדרישות אך הן לא יוכלו לשרת כעגלות ניו בורן לילדים הבאים, הם טיולונים נטו.
על סטריטי איני ממליץ. ג'ואי כרום עגלה טובה אך כבדה ויחסית גדולה בקיפול, מתאימה מגיל לידה ופחות כטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההכוונה!
מוריה27/11/2016לגבי מחירי יד 2, זה בעיקר לא קבוע...
לפעמים עגלות במצב חדש נמכרות גם ברבע ממחירן המקורי ואף פחות.
נשאל זאת כך -
אילו לא הייתה לנו שום מגבלה תקציבית, על איזו עגלה היית ממליץ לנו?
שנדע מה לחפש ובמה אולי שווה להשקיע עוד קצת.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר28/11/2016שלום מוריה,
ברור לי שהמחירים לא קבוע ויכול להיות קיצוני לעיתים לכן קשה לי באמת לתת תשובה על סמך מחירי יד 2.
כדי שאוכל לתת המלצה נכונה יותר תאמרי לי:
לאיזה גיל מיועד הטיולון?
ללא מגבלת תקציב הכי מתאימים לדרישותייך הם: בוגבו בי 3 או מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ. כמו כן גם האביטו שנמכרת כחדשה סביב ה- 1000 ש"ח עונה לכל הדרישות פרט למושב הדו כיווני כך שזו אופציה מעניינת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מוריה28/11/2016נחפש בכיוונים שהצעת, תודה.
(דוגמאות לעגלות שראינו ביד 2 בטווח מחיר סביר:
איי.בי.סי דיזיין, ביבה ביבו עלית, מוצי, ארמדילו פליפ, בי-אגיל של ברייטקס.
לחילופין, טיולונים: מקלארן טכנו, פליקו P3.)
הבת שלנו היום בת חצי שנה.
כאמור, הכוונה היא לחשוב גם שיהיה שימושי הלאה - אנחנו גרים רחוק מההורים (ובכלל רחוק מהעיר) וכל נסיעה דורשת התארגנות מבחינת מקום ברכב.
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר29/11/2016שלום מוריה,
לצרכים אלו הארמדילו פליפ מעולה ועונה לדרישות שלכם בצורה מעולה. לדעתי היא תחרוג מהתקציב גם כיד שנייה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין עגלות - יד שנייה או חדשהליאת24/11/2016
היי קובי,
אשמח לקבל את עצתך ועזרתך.
יש לי אפשרות לקבל עגלה יד שניה שהיתה בשימוש רק כחודש של חברת איזי בייבי, דגם פודורה. לא הצלחתי למצוא הרבה מידע על העגלה ועל איכותה (בטיחות, נוחות התינוק, בלימת זעזועים, איכות חומרי הגלם וכדומה). ההתלבטות היא אם בטוח להשתמש בעגלה הזאת או שכדי לקנות עגלה חדשה.
בנוסף אשמח לדעת מה ההבדל בין עגלת פג פרגו בוק פלוס לפג פרגו בוקלט לייט.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/11/2016שלום ליאת,
איני ממליץ על דגם זה של איזי בייבי.
איני ממליץ על הבוקלט. השלדה דומה לבוק פלוס אבל הטיולון ממש בסיסי, שינוי מצבים מתבצע בעזרת שרוך והמושב אינו דו כיווני.
במבצעים של היום (בלאק פריידי) אפשר לרכוש בוק פלוס במחיר של בוקלט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, בהמשך לתגובתך
ליאת25/11/2016שלום קובי,
מדוע אתה לא ממליץ על דגם זה של איזי בייבי, מה הסיבות?
האם אתה ממליץ באופן כללי על החברה הזאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/11/2016שלום ליאת,
זו חברה שקונה עגלות מוגמרות שפותחו ע"י יצרנים סיניים. לפעמים נופלים על מוצר טוב ולפעמים על פחות.
בגדול רוב המוצרים מיוצרים בסין אבל בחברות גדולות כבר יש פיקוח, בקרת איכות, פיתוח של מומחים שונים ועוד.
הפודורה מאוד קשה לתפעול וקיפול יחד עם טיולון. לא נוחה לניוד ואין מערכת קפיצים טובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות בין 2 כיסאות בטיחות לכיסא שניסווטה24/11/2016
היי קובי,
הקטנה שלי בת 8 חודשים ואנחנו רוצים לקנות כיסא בטיחות שני שיהיה לסבתות שיוכלו לאסוף אותה כשצריך. מתלבטים בין הקוסקו סנרה שראיתי שהמלצת עליו ובין האוונפלו טריביוט LX. אודה לעזרתך בנושא ואם אתה ממליץ על דגמים נוספים שיהיו במחיר סביר וברמת בטיחות טובה גם אשמח לשמוע.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר25/11/2016שלום,
הסנרה מדורג יותר טוב מבחינה בטיחותית. אם נמכר בארץ אוונפלו טיטאן או שור רייד אז הרמה זהה לקסנרה.
שאר המושבים ברמת בטיחות זהה יקרים משמעותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיולון לילד ראשוןאלעד23/11/2016
בהנחה שאין שיקול תקציבי, על איזה טיולון אתם ממליצים מכל הטיולונים? נשמח לקבל שניים או שלושה דגמים מומלצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר23/11/2016שלום אלעד,
מאוד תלוי מהי רשימת הדרישות, מה חשוב, מה חשוב פחות. על מה מוכנים להתפשר ועל מה לא! לאיזה גיל מיועד?
בין המומלצים מהיקר לזול:
יויו פלוס - טיולון סופר קל, סופר נח לניוד, קיפול פשוט וגודל סופר קומפקטי. חסרונות: מחיר, אין שכיבה ישרה, אין מדרך רגליים מתכוונן, אין מעקה אך ניתן לרכוש לחוד, ידית ספוג (ניתן לרכוש מגנים).
מקלארן XT - סביר במשקל, נח לניוד אך עדיף עם 2 ידיים בניגוד ליויו שמתאפשר ביד אחת, קיפול קל וקטן אך גדול יותר מהיויו. שכיבה ישרה, שינוי מצבים קל, מדרך רגליים מתכוונן, גגון עצום.
חסרונות: מחיר, אין מעקה ולא ניתן להוסיף.
צ'יקו לייטוואי 2 - דומה ליתרונות המקלארן אך בולמי הזעזועים במקלארן ונוחות הניוד טובים יותר, זול משמעותית משני הדגמים שציינתי, יש מעקה. חסרונות: יחסית צר, ידיות מספוג (אפשר לרכוש כיסוי עוטף).
ג'ואי בריסק - דומה ליתרונות הצ'יקו כאשר רחבה יותר מהצ'יקו (ברוחב המקלארן). החסרון: החגירה של התינוק מאוד מסרובלת. מנגון קיפול יחודי עושה אותה טיפה יותר קלה לקיפול בהשוואה למקלארן וצ'יקו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת פג פרגו ספורטיבודנית23/11/2016
היי,
הבנתי שבעגלת פג פרגו ספורטיבו אין את החלון איוורור באמבטיה, אשר כן מצוי בדגם קומפליטו ופופ אפ.
עד כמה החלון הזה חיוני?
תשובה
קובי סופר23/11/2016שלום דנית,
לדעתי חיוני מאוד רק לדבר אחד, השכבה על הבטן. בעצם פתיחת הגגון למצב רשת יחשוף לתינוק את העולם, כאשר נשכיב אותם על הבטן הדבר הראשון שיעשו זה להרים עצמם בעזרת המרפקים, הרמת ראש ותיצפות החוצה. דבר זה מחזק את חגורת הכתפיים והצוואר ומכין באופן נפלא לשלב של זחילת גחון. בימי חורף השימוש בזה יהיה פחות ורק במקומות סגורים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! שאלה נוספת...
דנית23/11/2016תודה רבה על תשובתך המהירה קובי!
האם מותר לשים בעגלה תינוק על הבטן?
אני אמורה ללדת באפריל...האם לדעתך שווה להשקיע את הפער (כאלף ש"ח) עבור החלון? כמה זה בעצם קריטי לתינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר23/11/2016שלום דנית,
לא רק שמותר אלא רצוי! אסור להשכיב על הבטן כשאין השגחה כלומר בלילה כשהם ישנים כי זהו הגורם המוביל למקרי מוות בעריסה. לצערנו מחקר בארה"ב הראה שההשכבה על הגב גורמת לתסמונת ראש שטוח, השכבה על הבטן מרגיעה, עוזרת נגד גזים, מפתחת את חגורת הכתפיים והצוואר ומכינה למצב זחילה. לצערנו בעולם המערבי עקב ההוראות של משרדי הבריאות להשכיב על הגב התינוקות מבלים 24 שעות ביממה על הגב, מהמיטה לטרמפולינה/נדנדה על הגב, משם לאוניברסיטה על הגב ואז לסל קל ומשם לעגלה ועוד. רצוי לנצל את הזמן שהם ערים להשכיב כמה שיותר על הבטן.
האם זה קריטי? לא מכיוון שגם אפשר לתלות צעצועים, לשים ספר עגלה ולחפש עוד פתרונות שיגרו אותם להרים את הראש.
כמו כן יש מחר מבצעי בלייק פריידי ואולי זה זמן טוב למצוא את הגרסאות היקרות במחירים מוזלים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)