מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כסא בטיחות לבן שנהאני16/11/2016
עוד שאלה בבקשה - הבן שלנו גבוה מאוד... בעיקרון חשבנו בעצתך לרכוש את הנקספיט. קיבלנו המלצה על Britax Frontier 90 בגלל הגובה שלו (הוא מעל האחוזון הכי גבוה... תינוק לאבא מאוד גבוה ומשפחה של כדורסלנים).
אני רואה שהכסא מתאים רק עם כיוון הנסיעה וממשקל 11.3
מה דעתך על הכסא?
הילד כבר יושב לבד, עומד. מאוד יציב. הכוונה שהוא יכול לשבת במנח פחות נשכב (אם זה עוזר להחלטה :) )
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/11/2016שלום,
החסרון הגדול זו השכיבה והרבה הורים ששאלתי בעבר אשר קנו גרקו נאוטילוס (שגם הוא ללא שכיבה) לגילאי שנה וחצי התלוננו על כך. אני פחות ממליץ, על כסאות/בוסטרים מסוג זה אני לא ממליץ לפני גיל שנתיים. כמו כן הצ'יקו מדורג גבוהה יותר. אתם תמיד מוזמנים לנסות עם ילדיכם את המוצר ברכב ולקבל החלטה אבל שוב, הצ'יקו מדורג כיום כמושב מספר אחת ולכן אני לא רואה סיבה לרכוש משהו אחר. השיטה של למכור מוצר שיתאים מהיום ועד גיל 12 שנים מאוד מצליחה במכירה אבל בפועל כמעט אף הורה לא משתמש במוצר כזה כבוסטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוסטר לילדה בת 8אני16/11/2016
שלום!
הילדה בת 8, שוקלת 25 וגובה 125
אני מבינה שבגיל הזה אין כסא בטיחות עם רתמות פנימיות - אני טועה?
אז עוברים לבוסטר - עם גב כמובן, ועדיף עם איזופיקס.
מתלבטים - גרקו אפיקס, ציקו קידפיט או אוונפלו ביג קיד.
נשמח לשמוע על שלושתם.
אצל סבתא יש את גרקו, הילדה מרוצה.
אין שיקול של תקציב - ואם יש משהו אחר - נשמח לשמוע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר16/11/2016שלום,
בוסטר סקיור קיד של אוונפלו מתאים עד 30 ק"ג עם רצועות פנימיות אבל עד גובה 127 ס"מ ככה שזה כבר כל הקצה.
כל שלושת הדגמים שציינת טובים כאשר לדעתי הצ'יקו הוא הטוב ביותר מבינהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוקף סל קל של פג פרגורינת14/11/2016
שלום,
לאחרונה רק שמעתי שיש תוקף לסלקל ולכסא בטיחות..
לפני כשנה קניתי סלקל של פג פרגו בשילוב עגלה. איך אדע מה התוקף של הסלקל? לכמה שנים בדכ זה בתוקף? האם כתוב עליו באיזה מקום? קניתי בוק פלוס..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/11/2016שלום רינת,
אמור להיות מודבק, מוטמע תאריך תפוגה. במידה ואין אז ההמלצה לסל קל אירופאי היא 5 שנים מיום השימוש הראשון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמש שנים מהשימוש?? זה לא קשור לתאריך הייצור?
רינת15/11/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/11/2016שלום רינת,
רשמתי! באם מודבק תאריך יצור גם צריך להופיע תאריך תפוגה ובמרבית המקרים זה 6 שנים מתאריך היצור.
באם לא מופיעים תאריכים ובמוצרי בטיחות אירופאים לרוב לא מופיע תאריך ולכן התקן האירופאי ממליץ על 5 שנים מיום השימוש הראשון.
כמובן באם המוצר עבר תאונה (אפילו קלה) הוא לא חייב להיזרק לפח!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבחירת עגלת תאומים/אחיםעינבל14/11/2016
קובי שלום.
בעבר ייעצת לי בנוגע לעגלת אחים של מונסטר בייבי. ייעצת לי גם להושיב את הילד הגדול יותר במעיל על מנת לקבל אינדיקציה מה יהיה כשיהיה גדול יותר. לצערי ובאמת לצערי, כי מדובר בעגלה איכותית היה לו מאוד צפוף והוא מיד התעקש לרדת. הוא היום בן שנה ועשרה חודשים.
בבקשה תמליץ לי על עגלה אחרת בעבר אמרת שהיתרונות של מאונטיין באגי טובים אבל נרתעתי בשל חלק המתכת שמתחמם בקיץ הרי הרגליים כבר יהיו ארוכות מן הסתם...
1. האם החלק של המאונטיין אכן מתחמם ברמה שלילד זה עלול להזיק?
2. איזו עגלת תאומים נוספת יש לך להמליץ לי?
3. האם ידוע לך על עגלות תאומים שעומדות להגיע בזמן הקרוב לישראל? אני מעדיפה לחכות עוד קצת אם חיכיתי עד עכשיו אבל לקנות משהו שיהיה לי לעזר ולא לנטל.
אודה לתשובתך ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/11/2016שלום ענבל,
בעגלות סייד בי סייד, מושב ליד מושב ישנן עגלות כמו ביבה קוקו שטיפה רחבה יותר אך גם רוחב הגלגלים יהיה רחב יותר.
1. האם החלק של המאונטיין אכן מתחמם ברמה שלילד זה עלול להזיק?
איני יודע, אם לא הייתי שומע זאת ממשתמש בעגלה לא הייתי מעלה על דעתי שזה חסרון. נזק לא יגרם וזה בעיקר יכול להציק.
2. איזו עגלת תאומים נוספת יש לך להמליץ לי?
ביבה קוקו אך רוחב הגלגלים גדול בכ- 10 ס"מ בהשוואה למונסטרס או הבאגי.
3. האם ידוע לך על עגלות תאומים שעומדות להגיע בזמן הקרוב לישראל?
לא בקרוב.
עוד משהו לשקול, איי.בי.סי דיזיין זום זו עגלת רכבת לאורך ולא לרוחב כאשר היתרון הענק שלה הוא שהיא היחידה שהמושבים שלה זהים למושב של עגלת יחיד. לצערי כרגע יש מחסור בשוק אבל אפשר אולי כיד שניה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת סילברקרוס פיוניר - דחוףאלונה14/11/2016
הי קובי
זכינו בעגלה של סילברקרוס פיוניר
במקביל קנינו איגלזינה טרילוגי
מה יש לך לומר על הסילברקרוס?
האם שווה לשמור אותה ולהחזיר את השניה?
או שהאינגלזינה טובה יותר??
אודה לעזרתך והמלצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/11/2016שלום אלונה,
מדובר בשני סגנונות שונים של מוצר, באופן כלכלי מבין השניים אני נוטה יותר לאינגלזינה משתי סיבות:
1. המושב של האינגלזינה נשכב למצב ישר בעוד שבפיוניר יש שקע במצב השוכב.
2 האינגלזינה מיוצרת באיטליה ולדעתי איכות היצור טובה יותר מאשר יצור סיני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא אוכל של cam האם מומלץ?שלי14/11/2016
שלום
אני מעוניינת לקנות כסא אוכל של cam.
רציתי לעשות השוואת מחירים אבל התקשרתי כבר להרבה מקומות ואף אחד לא מוכר אותו חוץ מאותו מקום שהמליץ לי עליו.
האם אתם מכירים אילו שהם בעיות בכסא שבגללם הוא לא משווק כמעט בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/11/2016שלום שלי,
יש להם מומלצים יותר ומומלצים פחות ולכן רצוי שאדע את שם הדגם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכסרות אוכל Cam
שלי14/11/2016הדגם קמפיונה.
יש בארץ עוד דגמים?
כי כפי שאמרתי אני לא מוצאת את כסאות החברה בשום מקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר15/11/2016שלום שלי,
היות והם מיוצרים באיטליה הם יקרים מאוד והיבואן מביא כמויות מצומצמות מכל מני דגמים. דגם הקמפיונה זה דגם הדגל של החברה, כסא מצוין, חזק, איכותי ונח. יש לו יתרון עצום על המתחרים מכיוון שכולו עשוי מפלסטיק (ללא מתכת, ברזלים, ברגים) ובכך אפשר לשטוף את כל הכסא באמבטיה מעת לעת.
לדעתי כסא מומלץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניטור לתינוק - מה מומלץ?אלונה14/11/2016
קובי שלום
אנחנו שוקלים לרכוש מוניטור תנועות ונשימה לתינוק. מה מומלץ?
יש כאלו שכוללים גם אינטרקום ויש בלי
אשמח להמלצתך בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר14/11/2016שלום אלונה,
קודם כל מומלץ שיהיה מזרן נושם, עדיף דבר ראשון מוצר מונע מאשר מוצר מתריע. דבר נוסף חובה ללמוד קורס עזרה ראשונה, גם אם יש התרעה היא לא שווה ללא הידע והיכולת לטפל בה.
מבין כל הדגמים הותיק ביותר הוא בייבי סנס ולדעתי המומלץ ביותר, זו החברה שהמציאה את המוצר ולה הכי הרבה נסיון וידע וגם קבלות ולכן אם אני הייתי צריך לרכוש זו הייתה בחירתי.
לגבי שילוב אינטרקום, אני פחות ממליץ, אפשר לרכוש אינטרקום במידת הצורך העתידית אך יש לקחת בחשבון שהם פולטים קרינה ולכן עדיף לוותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת בין המונסטר בייבי למאונטיין באגירחל ד.13/11/2016
מתלבטת בין המונסטר בייבי למאונטיין באגי.האם יש לאחת מהן יתרונות אחת על פני השנייה?מחפשת עבור עגלת אחים בהפרש קטן.תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/11/2016שלום רחל,
שתיהן מאוד דומות ביתרונות, אני חושב שהמונסטר מספקת יותר וזה מתבטא בבולמי זעזועים טובים יותר, צמיג גלגלים טובים יותר, מזרן נוסף לכל מושב, ניילון גשם כלול במוצר, ידית מתכווננת, אין חלק ברזל באזור הרגליים, חלק שמתחמם מאוד בקיץ ולכן פחות נעים למגע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה קובי
רחל ד.14/11/2016פשוט תותח מעלה נקודות שבכלל לא הייתי חושבת עלייהן.אתה עושה עבודת קודש בעזרה שאתה מגיש כאן לכולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פג פרגו 2015 או ארמדילו פיליפס xtלי13/11/2016
איזה עגלה טובה יותר מבחינת איכות הבדים, השילדה, מבחינה בטיחותית,איזו עגלה קלה יותר ונוחה יותר לקיפול
ומבחינת נוחות לילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/11/2016שלום לי,
הפג איכותית וחזקה יותר, היא מרווחת יותר אבל לא מרופדת מספיק טוב, לא באמבטיה ולא בטיולון ולכן מומלץ לרכוש מזרן משלים שנקרא קומפי קוש לטיולון, הוא יכול להתאים גם לאמבטיה. שתיהן מאוד נוחות לקיפול. הארמדילו קטנה יותר לאחר קיפול וקלה יותר במשקל.
בשורה תחתונה אם הפרש המשקל לא מהווה בעיה והפרש המחיר לא מהווה בעיה אז לדעתי הפג בשורה התחתונה טובה יותר. מומלץ לשדרג לשלדת S.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי בוגבו בי 3דנה13/11/2016
שלום,
אנחנו מתלבטים כבר הרבה זמן לגבי עגלה משולבת.
אנחנו חושבים לקנות את הבוגבו בי 3 בגלל שהיא קלה ונוחה לתפעול וגם קיבלתי עליה המלצות מחברות, אך אני לא בטוחה אם התינוקות היו ממליצים אם הם היו יכולים לדבר :)
אמנם היא קלה ונוחה להורים אך היא נראית לי מאוד לא יציבה ונוחה לתינוק.
עד כמה היא פחות נוחה לתינוק מהעגלות הכבדות יותר כמו מוצי איי גו וסייבקס פריאם (שהיו ההתלבטות בהתחלה).
תודה רבה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/11/2016שלום דנה,
אכן אחת הדיברות שלי היא: תינוקות לא יודעים לדבר! ויצרנים רבים מנצלים זאת היטב כי ההורים כן יודעים לדבר ולהמליץ על משהו שנח להם!
יש לקחת בחשבון שככל שהמוצר קל על משהו חסכו, ככל שהוא מעוצב על משהו ויתרו כי היצרנים רוצים בסוף שהמוצר יבלוט על פני מוצר אחר והם הבינו מזמן שבשוק העגלות ההורה קונה עגלה פעם אחת.
מוצי לדוגמא הייתה אחת העגלות המרווחות בשוק אבל רוחב גלגליה היה 66 ס"מ, בדגם האייגו החדש הרוחב צומצם ל- 58 ס"מ אבל גם המושב הצטמצם בגודלו והוא כמעט בגודל של הבי.
השאלה הנשאלת היא האם משקל מהווה בעיה? האם קיפול גדול מהווה בעיה? האם נוחות הקיפול חשובה? ישנן עגלות שהן הכי נוחות לתינוק אבל פחות פרקטיות בקטע של ההורה ולהפך. הבי היא סוג של אמצע, נוחה להורה (אולי לא הכי נוחה) ובעלת נוחות מסויימת גם לתינוק.
הפריאם כבר יותר מרווחת, עדיין לא נותנת את שיא המרחב אבל לא צפופה, נשכבת מעולה, ארוכה, מרופדת היטב והאמבטיה גדולה. היא כבדה משמעותית מהבי, מסורבלת בקיפול, גדולה בקיפול לא מושלמת בבלימת זעזועים.
לדעתי הרטן וי.איי.פי שנמכרת סביב אותו מחיר נוחה יותר לתינוקות, נוחה יותר להליכה ובבלימת זעזועים אבל סובלת מסירבול הקיפול והמשקל. לאור כל אלו צריך להחליט על הנקודות החשובות.
אני כדוגמא: בתור מי שגר במושב, קומת קרקע והיה לנו רכב עם תא מטען בגודל סביר, המשקל והסירבול של ההרטן אצלנו לא באו לידי ביטוי או הרגשה. מצד שני היה לנו מוצר שעבר חולות, כורכר, דשא, בוץ וכו' בשיא הקלילות, לתינוקות היה נח גם כשהפכו לילדים בני 3 פלוס.
אם הייתי גר בקומה 3 ומעלה ללא מעלית, הייתי נוסע ברכב כמו I10 אני לא בטוח שזו הייתה הבחירה שלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וגם...
דנה13/11/2016תודה רבה על התשובה,
אנחנו גרים במרכז הארץ ואני מאמינה שלרוב אני אתנייד עם העגלה בעיר, בשטחים נוחים להליכה והרבה באוטובוסים. יש לנו רכב גדול אבל אני קטנה ובלי הרבה כוח אז חשוב לי שיהיה לי קל לקפל ולהרים כשאצטרך.
היום ראיתי את האוייסטר2, אמנם לא ניסיתי להרים אותה אבל היא נראת מרווחת מאוד ודי קלה לקיפול. מכיר אותה? יכול להמליץ?
שוב תודה רבה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר13/11/2016שלום דנה,
גודלה סביר ולא גדול בהרבה מהבי, היא כן כבדה בכ- 3 ק"ג יותר מהבי, הקיפול שלה קל ללא הטיולון, יחד איתו זה כבר יותר מסורבל כי צריך קודם לקפל את המעקה, לאחר מכן לקפל את המושב קדימה וגם אז הקיפול ענקי ולהרבה רכבים לא בטוח שתיכנס, במרבית המקרים עדיף לפרק את הטיולון טרם הקיפול.
אני חושב שלדרישות שלך הבי מתאימה יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולון טורנדו של ספורט לייןאלירן13/11/2016
היי
מה דעתך על טיולון טורנדו של ספורט ליין ? נמכר בשילב ב 500 שח ונראה מצויין. הריפוד נראה ממש טוב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/11/2016שלום אלירן,
טיולון סביר שאני חושב שצ'יקו לייטוואי 2 או ג'ואי בריסק פרימיום שעולים טיפה יותר ממנו עולים עליו בכל פרמטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסא בטיחות זול ובטוחארי13/11/2016
קובי, שלום וברכה!
הילדה שלנו אוטוטו בת שנה ורצינו להעביר אותה לכיסא בטיחות.
חיפשנו משהו זול, אבל מספק מבחינת בטיחות.
רצינו לקבל המלצה.
להלן מספר כיסאות שמצאנו, נשמח לדעת מה כדאי לקנות.
1. ROYAL BABY" (מישל)
2. Scenera Next Cosco
3. Rubin Twigy.
4. בייבי סייף.
תודה מראש.
אם יש משהו אחר ומשתלם יותר, נשמח לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר13/11/2016שלום ארי,
ללא ספק סנרה נקסט של קוסקו. כל שאר המושבים הם סיניים שאפילו אין סוג של דירוג לגביהם. הסנרה קיבל דירוג גבוהה, מיוצר בארה"ב ובעל עיגון לאטץ (איזופיקס אמריקאי).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההבדל
אני14/11/2016בין הסנרה לסנרה נקסט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר14/11/2016שלום,
הנקסט החליף את הסנרה לפני כשנה, הוא טיפה רחב יותר, נח יותר לשנות לו את הזויות למרות שבכל מקרה כשהוא חוגר זה לא בר ביצוע. קשה לי להאמין שיש בשוק סנרה וגם אם כן חבל לקנות כי הוא יהיה לפחות בן שנתיים וכך ימחקו שנתיים של שימוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לטיולון המחליף עגלה ראשונהאמיר לזר12/11/2016
היי קובי.
אני מעוניין בטיולון שיהיה כמה שיותר נוח לילדה עם פגוז' מקדימה ושיגיע גם למצב שכיבה כמה שיותר (גם עם לא מלאה לגמרי) עם סל מתחת וגישה נוחה. לגבי נוחות העדיפות כמובן שיהיה כמה שיותר קל ונוח לקיפול.
מבחינת התקציב העדיפות היא לכל היותר עד 1000 ש"ח.
אשמח להמלצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/11/2016שלום אמיר,
ההמלצות שלי הן: צ'יקו לייטוואי 2 או ג'ואי בריסק פרימיום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת טאי טאי - חסרונות ויתרונותטל12/11/2016
ראינו מספר עגלות בינהן גואי כרום, ארמדילו פליפ , סולה2 ועוד כמה .
הכי אהבנו את הטאי טאי בגלל הקיפול הנוח והקומפקטי והמשקל הקל.
עם זאת לא אהבתי את איכות הבדים ואת העובדה שלא ניתן להפוך את הטיולון. השאלה האם זה קריטי , אם למשל משתמשים באמבטיה (שהיא עם הכיוון) ושמים ריפודית לעגלה?
האם יש לך המלצות על עגלה קלה כמו הטאי טאי אך מתהפכת לשני הכיוונים , או שאין חיה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/11/2016שלום טל,
צר לי שאין חיה מושלמת. ככל שהמוצר קל יותר כך נחסכו בו הרבה דברים. בטאי טאי נחסך מושב מתהפך, שינוי מצבים עם שרוך ולא עם לחצן וכמו שציינת איכות הבד. מחקרים הוכיחו שכאשר הילד ישב מול ההורה בעגלה לזמן ממושך יותר (מעבר לגיל שנה) הילד יצא משכיל יותר, ישן טוב יותר בלילות, הקשר מול ההורה היה חזק יותר. כמו כן באזור גילאים 6 עד שנה וקצת תינוקות רבים חווים שלב שנקרא חרדת נטישה, כאשר הם רואים דמויות שונות שהן לא ההורה הם בוכים, חרדים וכו', גם בעגלה זה קורה ולכן אני ממליץ בחום שלא לוותר על האופציה לראות התינוק מולכם.
2 המוצרים שהכי קרובים לדרישות שלכם הם: מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ שמחירה עוד סביר או בוגבו בי 3 שיקרה משמעותית מהדגמים שציינת.
מזרן עגלה אני ממליץ בכל אופן להוסיף לכל עגלה שתקנו ולא משנה מה יהיה מחירה. אני ממליץ על מזרן קומפי קוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין הדגמים של מאמאס אנד פאפס?מיתר11/11/2016
שלום קובי.
מה ההבדל בדגמים של מאמס אנד פאפס?(אורבו,סולה,ארמדילו)
יש בינהם פער במחיר ולא הצלחנו להבין אם זה מצדיק או שזה רק בגלל הסוגי בדים.
לתשובתך נשמח.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר12/11/2016שלום מיתר,
תלוי בדרישות.
הארמדילו שונה לחלוטין משני הדגמים האחרים, היא מתקפלת קטן יותר, בקלות רבה יותר וגם טיפה קלה יותר.
הסולה והאורבו מספקות מושבים רחבים יותר עם מעקה כאשר הסולה נותנת גלגלים טובים יותר ולכן נוחה יותר לניוד והליכה מהאורבו. על האורבו משלמים יותר בעיקר בגלל העיצוב ואני לא רואה סיבה לכך, אני חושב שהסולה טובה יותר והיא זולה יותר ולכן היא עדיפה בהשוואה לאורבו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)